İNCEGÜL TATİLDE / ARTIK DÖRT VE SON PART (HER ŞEYE RAĞMEN)


Dördüncü Day: 19 Ağustos

Pazar günü.. yat, uyu, tembellik et modeli. Zaten sabaha karşı yatıldığından, öğlene doğru kalkılır. Bütün gün yatak toplamak ve yemek hazırlayıp yemek dışında hiçbir şey yapılmaz. Kumanda alınıp yerlere uzanılarak alt yazılı dizilerin tamamına yakını seyredilir. Sıcakta bir kedi misali mayışılarak yatılır yatılır yatılır. Mini kişisi de minik bir kedi yavrusu olarak, yanıbaşımda kıvrılmıştır. Bunun acısı çıkacaktır ama olsundur. Bir güncük te dinlenilsindir.

Zaten iki ayağımın da şiş ve ağrıyor olması tek başına bir dinlenme sebebi sayılabilir değil mi?

Günün Vukuatı: Benim dinleniyor olmamdan daha büyük vukuat mı olur ki?

Günün Sakarlığı: Kızartma yaparken, sağ el baş parmağının kızgın yağa sokulmak suretiyle yandırılması.

Fikrimin İnce Gülü: O yediğin hurmalaaaaaar… lezzetli miydi bariii????

Beşinci ve Altıncı Dayler: 20-21 Ağustoslar

Haftanın başlangıcında bulunan bu iki nadide günümüz de, köklü temizlik, çekmece, dolap dizaynı ve bilumum toparlama işleri, birkaç resmi daire ziyareti, çocuklarla gezintiler derken, harala gürele nasıl geçtiği anlaşılamadan akıp geçmiştir.

Yahu evdeyken, ne çabuk akşam oluyor böyle.

Günün Vukuatı: İzin boyunca kendimi sakatlamamdan mütevellit sinirleri bozulan N.Sultan’ın sakın iş falan yapma sözüne karşılık, bu işleri çaktırmadan yapıyor olmam ve o her aradığında, yatıyorum anne, ilacımı şimdi aldım anne diye yalan söylemem, sonrasında da yakalanmam. (Ayrıca Salı günü boynum da tutuk vaziyette olduğundan, sakın bir daha izne falan ayrılma diye çıkışmıştır kendisi bana.)

Günün Sakarlığı: Yatakta dönerken, boyun incitilmek suretiyle robot kıvamında gezilip, bir de üzerine boyunluk takmak zorunda kalınması. (Tabi ki o boyunluk sadece birkaç saat takıldıktan sonra itinayla yerine bırakılmıştır.)

Fikrimin İnce Gülü: Bir insan, bir haftalık izninin istisnasız her gününde, vücudunun bilumum organlarından birini sakatlayabiliyorsa, biz bu insana, hipermanyak, sakar, hoptirik diyebiliriz. Ya da işimize gelir, şans, kader, nazar diye geçiştirebiliriz.

Yedinci ve Son Day: 22 Ağustos

Bu gün benim doğum günüm. Hem yorgunum, hem yastayım. Yarın işbaşı var. Dinlenemedim hem de hastayım.

Banka ve resmi daire işlerimi halletmem için son günüm. Zaten ufak bir iki işim kaldı. Yavrularımı da yanıma alıp, sıcağın yakıp kavurduğu İstanbul sokaklarına atıyoruz kendimizi.

Önce işlerimizi hallediyoruz. Sonra yavrularımla sahilde uzun bir yürüyüş yapıyoruz. Bu yürüyüş sırasında, tatlı tatlı didişmelerini seyredip gülümsüyorum. Birinin diğerini denize atma ihtimaline karşı da tetikteyim bu arada. Deli inekten akıllı buzağı doğar mı?

Sonra oturup yemekler yiyoruz. Minicim balığın kılıcını!!!!! yemeye karar veriyor. Lakin kendisine güç bela engel oluyoruz. Yan masada oturan genç çiftin, “Ay çok şekeeer” iltifatından sonra iyice şımaran Mini kişisini zapt-ü rapt altına alabilmek birazcık zor oluyor. Yani çenesini diyorum. Anacım bi insan yavrusu bu kadar mı geveze olur. Bunca lafı nasıl ve nereden bulur anlayamadım.

Sonra biraz daha geziyoruz. Mini kişisi yemek yeme sınırlarını zorluyor maşallah. Oğlum mideni bozacaksın dememe rağmen, sürekli bir şeyler yiyor. Ve güzel bir dondurma sefasından sonra evimize dönüyoruz.

Babamız da geliyor. Küçük bir kutlamadan sonra hep birlikte oturup soframızı, ekmeğimizi bölüşüyoruz.

Çok şanslıyım, çok zenginim, çok mutluyum. Çünkü dostlarımın, ailemin sevgisi var. Yavrularım var. Onlar sağlıklı. Daha ne istiyeyim ben bu hayattan.

Günün Vukuatı: Mini kişisinin, o kadar tıkındıktan sonra, eve girer girmez açlıktan ölüyorum diye hönkürmesi. Allah manda şifalığı versin yavrucuğuma. Aç damarları açık kaldı zaar.

Günün Sakarlığı: İnanamayacaksın günlük ama, yok. Evet evet. Kendimi sakatlamadan geçirdiğim nadide bir gündür bu gün. (N. Sultanım, en son o boyunlukla görünce beni, gel otur şuraya, seni bir okuyayım dedi. Aman annee, neyime nazar değecek benim. Sakarlıktan o sakarlıktan, diyecek oldum ama, mavi mavi bir baktı ki.. sonra da bir güzel okuyup üfledi vee en son suratıma güzelce tükürdü. Hani tütü tütü babında.. dimi annecim?)

Fikrimin İnce Gülü: Her şey başlar ve biter. Her güzel şeyin de, her kötü şeyin de bir sonu vardır mutlaka. Gelir ve geçip gider. Kanun bu. Kimse engel olamaz. Önemli olan, bulunduğun durumun, yaşadığın günün keyfine, tadına varmak, olumsuzluklardan ders çıkarmak, onları olgunlaşmak için fırsat saymak ve hayatı olduğu gibi kabullenebilmektir günlükçüm.

Not: Bu tatil yazılarında, deniz, güneş, havuz, şezlong, şemsiye, açık büfe falan fişman gibi normal tatilleri anımsatan kelimeler var ise de, tamamen maksatları dışında kullanıldığından, dikkate almayınız.


The End dir… ve de SON dur.

Yorumlar

uykucu dedi ki…
of ya tatil senin neyine git çalış bunca maceradan sonra(en güzeli düğün kısmısıydı).bencede annen iyiki okumuş üflemiş(ve tükürmüş:)inşallah düzelmiştir kötü şansın vede nazarın,bune ya pişmiş tavuğun başına gelmeyenler gelmiş geçmiş başından.gel seneye beraber tatile gidelim; elimizi bir şeye sürmeden hatta şezlongdan kalkmadan gel keyfim gel diyerekten yatacağımız bir yere.ama bunlar hayal işte her tatil sonunda seneye yapılacak muhteşem tatilin hayalini kurar bir kışı mutlu geçiririm.hadi başlayalım hayale:(((
canım yaa,ben öbürüne yazana kadar sen yeni yazı yazmışsın.Çok şükür ki senin iznin 20 gün-bir ay filan değil.
çoook geçmişler olsun,Allah'ıma emanet ol.
öpüyorum hepinizi.
Emre dedi ki…
"İncegül Tatilde" yazı dizimizden sonra yoğun istekleriniz doğrultusunda,

"İncegül İşte"
"İncegül Evde"
"İncegül Piknik Gezisinde"
"İncegül Koşturmacada, e hayat gailesi dimi koşturmadan olmaz"
"İncegül Miniye masal anlatırken, Maxinin araya girmesi kaçınılmaz"

gibi yazı dizilerimiz de en kısa zamanda siz sevgili okurlarımızın beğenisine sunulucaktır efenim. Bizi seçip okuma şerefine nail olduğunuzdan dolayıda (hiç mütevazi değiliz farkındaysanız) hepinize çok çok teşekkür ederiz.
"İncegül Tatilde" yazı dizimiz ve diğer çıkacak yazılar en kısa zamanda kitap halinde basılacak ve siz sevgili okurlarımız içinda ayrıca bir imza günü düzenlenecektir. Sevgile ve de saygılar efenim. Bizi okumaya devam ediniz ve farkı görünüz.
Gamzeli dedi ki…
Ayyy en çok neye güldüm biliyor musun? deli inekten akıllı buzağa duyarmı :)))) Nerden buldun bunu böyle...Hala gülüyorum ve bu lafı tuttum ...Öptüm şeker ablam :))
Gamzeli dedi ki…
Doğar mı? olacaktı O :))))
kakaolusevgi dedi ki…
BEN BURALARDA OLMAYALI ABLACIM,SEN DE NELER NELER YAŞAMIŞSIN BÖYLE.ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN.TÜN VUKUATLAR İÇİN :)
DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN NİCE NİCEEEEEE YAŞLARINA SAĞLIK,HUZUR VE SEVDİKLERİNLE :)
Mutluveumutlu dedi ki…
İncegülüm ablacım,eğer son günde sakatlansaydın,sen en iyisi pazarda çalış evde hiç durma diyecektim ama kurtardın :))
Çok çoook geçmiş olsun.
Ben o miniyide nasıl mıncıklamak istedim şimdi anlatamam :)Maşallah
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
gamzeliye katılıyorum ve haftanın ,ayın ya da yılın sözü ilan ediyorum
"DELİ İNEKTEN AKILLI BUZAĞI DOĞAR MI"
kızartma yaparken bendeniz de sağ orta parmağı tavaya batırmıştım ve bir ay civarı yanık ve sonrasın da iz kalmış bir parmakla dolaştım.Umarım seninparmağın durumu o kadar vahim değildir,
ama valla sana madalya takacağım,boyun, ayak, parmak..
kız incegül anlaşma yaptığın bir doktor, medikalci falan mı vardır senin ...üzerinde deney mi yapıyorlar-evet incegül hanım bugün sıra dizkapağınız da...
nihoo hoho
canım benim kızma kıyamam ben sana,sen tatil falan yapma ,işten eve ,evden işe...:))))
KUGUU dedi ki…
Ya INCEGULUM birtanem
ben seni okuyunca yazdiklarina yorum birakmaktan ziyade
hep
ama hep
:))))))))))))) diye agzimi toplamaya calisirken buluyorum kendimi. ve evet dogru: SS:)))
eklemeden duramayacgm 1gun tanisacagiz tatlim giymatlim:) bekle beni gelecegum:)
KUGUU dedi ki…
VEEEEEE gitmeden bir sey daha diyecegim:

IYIKI VARSIN:)
Age35 dedi ki…
Çok güldüm ben...Alemsin İncegülcüüüümm..
FİGENİM, he gülüm doğru diyorsun. Neyime benim tatil matil. Şeytan azapta gerek. Hele sen o hallerimi görseydin, pişmiş tavuk bile haline şükrederdi beni görünce.:) Kız valla gidelim. Şöyle 10 15 yıldızlı bi tatil köyüne. Yatağımızı bile eller toplasın.:))

YAĞMURUM, aman ne ettin sultanım.. o kadar tatil yapsam herhalde mumyanın dönüşü 9 filminde baş rol verirlerdi bana.:)) Teşekkür ederim canım.. biz de seni çok öpüyoruz. Minicin özel olarak yolluyor sana öpücük.:))

EMREM, ah deli kız. Ne güldürdün beni akşam akşam. Allah ta seni güldürsün.:)) Biz bir de utanmadan best seller oluruz dimi?:)) Şeker bu İncegül Tatilde yazı dizisi bir kaç bölüm daha devam etseydi, gerisi şöyle gelecekti kanımca:
İncegül Hastanede
İncegül Hastanede Kalmaya Devam Ediyor
İncegül Hala Hastanede
İncegül Komada
İncegül Sizlere Ömür.:))

GAMZELİM, tatlı kardeşim. He canım "doğar mı" Allasen söyle doğar mı peki? Canım benim, sen hep gül hep. Ben de öpüyorum seni kocaman.:))

KAKAOLUM, canım tekrar hoş geldin.:)) Çok sağol canım. Geçti çok şükür. Biz buncacık şeylere papuç bırakır mıyız dimi? Kadınız çünkü.:)) Teşekkür ederim canım güzel dileğine.:))

MUTLUM, canım bazen ben de düşünmüyor değilim. Pazarları da mı çalışsam acaba?:)) Sağol gülüm benim, geçti şükür. Mini kişisini mıncıklıyorum şu anda senin için de.:))

PERİLİM, Sen söyle arkadaşım, yalan mı? Değil. İspatlı mı? Aynen öyle. Ne diyim, atalarımız güzel sözler söylemiş.:)) Parmak seninki kadar değil canım. Vışşşş seninki de ne acımıştır ya.. yazık sana. Niye sokuyon ki o parmağı tavaya?:)) Canımcım, medikal değil de, bir psikologla anlaşayım diyorum. Belki taaa derinlerde bi yerlerde bulacaklar bunun nedenini. Ben belki acılardan geçip nirvanaya ulaşıcam kim bilir. Canımsın sen. Ben sana kızabilir miyim hiç. Bundan sonra tatil adını ağzıma alırsam var ya.:))

KUĞUM, benim zarif, sıcacık arkadaşım. Ne güzel, çok sevindim. Hep gül, her zaman gül. O zaman hep gel. İstersen gül ve git. Ben de SS. Biliyorsun çok hem de.:))) İnşallah bir gün. Kim bilir yarın ne olur. İyi ki varım ve iyi ki seninle kesişti yollarım. O zaman sen de iyi ki varsın.:))
AGE 35 CİM, hoş geldin tekrar.:)) Hem de aynı anda atmışız yorumu bu arada. Gülümsemene çok sevindim.:))
TATLI CADI dedi ki…
Merhaba, inanımaz güzel yazıyorsun sana nicedir bayılıyordum ama ancak bir blog oluşturdum da yazıyorum sen sakarların en tatlısısın Allah seni ve yuvanı hep korusun.
"Bu gün benim doğum günüm. Hem yorgunum, hem yastayım. Yarın işbaşı var. Dinlenemedim hem de hastayım."

Teoman'in cok sevdigim parcasi ile muthis bir ahenk icinde, diline saglik:)... Daha nice nice yillara, *biras gec olacak* ama... Bu civil civiligini hic kayip etmemen dilegi ile...
CADILARIN TATLISI, merhabalar.:) Güzel sözlerin ve güzel dileklerin için çok çok teşekkür ederim canım. İyi ki blog açmışsın da tanıma fırsatı buldum seni.:))

İBRAHİM VE ECEMCİM, Teoman'ın bu şarkısını ben de çok severim. Sanki bana da cuk oturdu gibi oldu dimi? Hani kendimi paramparça ettim ya.:)) Bazen depresif olsam da genelde bu moddayım ben ve sağolun canlarım, umarım böyle kalır. Çünkü hayat başka türlü çekilmiyor.:))
Bri; dedi ki…
Güzelim ben tek sakar kendim sanıyodum benden bi srü varmış blogger sayesinde bunu anladım:)Valla okurken cızz etti içim kızartma tavasına sokulan parmağın acısını bi hayli yaşamış biri olarak:)
Gamzeli dedi ki…
Doğar tabi, ama senin gibi birinden :)
anemon dedi ki…
İNCEGÜLÜM SARKI CUK OTURMUŞ SANA BENDE TVDE GÖRDÜĞÜMDEN BERİ YAZICAKTIM SANA SENİ ANIYORUZ ONUN REKLAMI NI GÖRDÜĞÜMÜZDE
SÜPER OMUŞ
Deniz dedi ki…
Köşe yazarı olacak kadınsın evellah :) Deli inekten akıllı buzağı çıkmayacağı konusundaki görüşlerini okurken su içiyordum, sayende monitörüm temizlendi. Mininin yan masadakilerden iltifat alınca yüzünü hayal edebildim, ne de olsa kendisi hakkında ben de yan masadakilerle hemfikirim. Bu izin bitti, yenisine innnnşallah güzel güzel dinlenecek günler geçirirsin.
Adsız dedi ki…
Merhaba İncegülcüğüm. Senden aldığım samimiyetle böyle yazıyorum. Biliyorumki kızmazsın.:):) Uzun yazıları oldum olası okuyamam aslında. Kitapları bile son sayfasını okuduktan sonra eğer sonunu beğenirsem okurum. Ama seni okurken sanki uçup gidiyorum ve heyecanla bekliyorum sonunu nereye bağlayacaksın diye. Bu yazının sonunuda çok güzel bağlamışsın. Bir daha yorum yazamazsam bile bilki takipçinim. Keyifle okuyorum. Blog aleminde iyiki varolmuşsun.:):)
Sevgiler Ayça.
SEVGİLİ BRIDGETCİM, merhabalar.:)) Blog aleminin sakarları ve günlükçüleri olaraktan o parmağın kızgın yağda cızırdamasının nasıl bir duygu olduğunu paylaşarak yaşıyoruz sanırım canikom.:))

GAMZELİM, canımsın sen.:))

CİVCİVİM, kız hoşgeldin canımmm. Benim de çok sevdiğim bir şarkıydı. Ama son günlerde bu dizi sayesinde iyice menşur oldu. Hep beraber seyredelim bakalım.:))

DENİZİM, yok be canımın içi. Olsa olsa bi köşede oturur, yazarım işte böyle içimden gelenleri. O da bana yetiyor zaten.:)) Kız monitör suyla mı temizlenir. Onun özel temizleyicileri var be. Bak bi İkea'da var mıdır?:)) Canımmmm inşallah bir dahaki tatile, çok güzel anılarla dönerim. Bu da fena değildi aslında. Miniciğe bu sözlerini ileticem ablası. Eminim bayılacaktır.:))

SEVGİLİ AYÇACIM, merhabalar.:)) Ne demek kızar mıyım hiç. Teşekkür ederim güzel yorumların için. Severek okuman beni de mutlu etti. Biraz uzun oluyor hakikaten değil mi?:))
Unknown dedi ki…
bende şimdi seni okuyordum sen bana yorum yazmışsın canım deli inekten akıllı bucağı olmuyor ben biliyorum...
ELÇİNİM, kalp kalbe karşıymış demek canım. Buraya bakmadım senden dönünce, yoksa ben de Elçinden geldim buradaymış diye şaşıracaktım. Doğmaz tabi. Biliyosun işte.:))
ANDY dedi ki…
Sen merak etme yakında ben o tum kelimeleri içeren tatil gunlerimi yazacağım :) Hatta resim bilem koyacağım ::)

Andy Bodrum'da yakında yasamadairhersey.blogspot.com'da :):)

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM