SEN NE ÇOCUUSUN?



Eveeet Sevgili Günlük!

Bir süredir duygusal, hüzünlü, kimi zaman ılıman yazılarla normal bir kadın olma yolunda hızla ilerlediğimi görüp, yaşasınnn benim de kendi halinde, doğru düzgün, öyle “melül kuzu, kim çevirirse çevirsin kazı” bir sahibim oldu diye sevindirik oldun değil mi?

Oysa dinginlik ila dingillik arası gidip gelen ruhsal travmalarım var benim. Duygudan duyguya geçişlerim var. Hem bu konuda sürat rekorları kırmışlığım var. Hayatla ilgili kaygılarım, kaçışlarım, ortalığa incik boncuk saçışlarım var.

Kimi zaman manyağa bağlamak en güzelidir inan bana. Yoksa insan baş edemeyebilir hayatla.

Sen sevindin biliyorum. Ahan da bizimki sakinledi, oturttu o dallardan dallara, oralardan dağlara uçurduğu delişmen ruhunu diye mutlu oldun. Lakin erken sevindin canımın içi. Çok erken…

İşte geldim buradayım. Zaten ben normal olmak istesem de bırakmıyorlar a Günlük.

Şimdi niye dellendi bu hatun yine durup dururken diye geçiriyorsun içinden değil mi? Sor haydi bana. Haydi sor sor sor…

Anacığım, bilen bilir pek sevmem ben gazete okumayı. Bi lokmacık (!) kadınım ayol. O boyum kadar sayfaları çevirmek gavur eziyetinden beter. Hani versinler bana Nevyork Tayıms... Nasıl okuyorum bak o zaman. Kitap gibi, mini mini. Bizde de gazeteler bir gün gelir mi dergi boyutuna acep? Neyse efenim konumuz bu değil.

Bu sabah, mutena gazetelerimizin birinin magazin ilavesine azıcık göz gezdireyim dediydim. Benim gibi magazinle hiç ilgisi olmayan – ki halkımın yüzde sekseni böyledir- entelektüel – yine halkımın yüzde sekseni gibi- bir şahsiyet için ne zor bir durumdur tahmin edersin kanımca!

Hani yıllar evvel bir Demetler savaşı var idi. Hani iki hanım (!) kızımız bir uzun arkadaş için saç baş yolmuşlardı. Hatırlayanlar hatırlamayanlara anlatıversin bi zahmet. O günden bu yana gündem çok değişti. Şimdi bayat haber vermeyelim ahaliye.

İşte bu önemli zaferin sahibi olan evinin kadını çocuğunun anası şahsiyet manşetteydi.

Önce biraz ayrıntıya girelim. Mini mini bir kız çocuğu. Belli ki özenilmiş, giydirilmiş, süsletilmiş. Güneş gözlüğüne kadar düşünülmüş, yani o kadar. E hatun mesleğin eskilerinden. Bilir bu işleri. Her ne kadar şimdilerde anoreksik halleriyle içimizi kaldırsa da zamanının en hoş cins-i latiflerinden biriydi. Hem yavru star çocuu sayılır. Güneş gözlüksüz olmaz. Var mı Holivuud’da o koca şeyleri takmadan sokağa çıkan. Bizim ne eksiğimiz var? Çok şükür.

İşte bu hanım kızımız kendi öz be öz yavrusuna sorduğu şu soruyla manşetteki haklı yerini alıyor:

“Çıtırsu sen ne çocuğusun yavruuuum?”

Höööö? Nası yani? Yanlış okumuşumdur diye bir daha bakıyorum. Malum hem ihtiyarlıktan gözler seçememiş, hem aklın oynak ve dahi yarım olmasından istediği gibi algılamış olabilir. Bilirsin dervişin fikri ne ise zikri de oymuş.

Yok yok kaç kere okuduysam sonuç değişmiyor. Ben de daha güççümen puntolarla yazılmış olan ve detay veren bölüme geçiyorum hiç istemeyerek (!) Bu arada milletimin yüzde sekseninin de böyle yaptığını belirtmiş miydim? Okuyorum ve aydınlanıyorum. Işık gibi parlıyorum.

Allah beni ne etsin? Kızım senin için fesat. Sen de benden aşağı kalmazsın yani. Az kara yürekli değilsin he Günlük. Nelere yorduğunu bilmiyorum sanma.

Yavrucağa öğretmişler işte, “sen ne çocuğusun” diye soruyorsun buna, otomatiğe bağlamış, “aşk çocuğuyum” diye cevap veriyor.

Seninki aşk çocuğu da bizimkiler ne çocuğu? Aha da bu sıpalar Sütçü Ramiz Efendi’nin eşeğindenden değil a. Bizimkiler de zamanında aşka gelinerek imal edilmiş ürünler elbet.

Benim asıl sinirlendiğim nokta başka. Ulen alemde ne yavrular var be. Bizimkiler armut. Hadi sıkıyorsa dedirt benim bebelerden birine “ben aşk çocuuyum aplaaa” diye. Küçükten alıştırmak, iyi yetiştirmek lazım. Ağaç yaşken eğilir tabii. Bizimkiler artık odun kıvamına geldiler. Nereye bükeceksin?

Düşün şimdi Günlük. Düşün beee korkma. Düşünmek de suç değil a. Hangi devirde yaşıyoruz? Yoksa suç mu? Olsun sen yine de düşün. Birilerinin fener olması lazım karanlığa.

Düşün bak. Bizim eve misafir gelmiş. Beş-on kişi falan. E bizim kitlemiz de bu kadar olsun. Yetmiş milyona seslenemeyiz ya. Kapasite bu kadar. Şimdi benim Liseli odaya giriyor. Ben özendim ya diyelim... Çağırıyorum bunu dibime. Güneş gözlüğü taktıramayız yalnız ona. Hiç uğraşmayalım. Biraz küttür kendisi malumunuz vechiyle.

Bendeniz buna söyletecem ya aşkımızın mahsulü olduğunu. “Söyle bakalım amcalara Liseliiim… Sen ne çocuusun?”

Önce bir buza kesiyor ortalık. Liselim şoku atlatmaya ve kendine gelmeye çalışırken benim o mazlum, sakinlik abidesi koca kişisi oturduğu koltuktan benim olduğum tarafa doğru uçarak geliyor. Zannımca tamamen yanlışlık eseri tam da üzerime düşüyor.

Ben bu sırada, ağzımı eliyle kapatmaya çalışan koca kişisine inat “ama Dem….. , aş….. çocu…., gaze…., magaz….” şeklindeki yarım kalan kelimelerimle bir cümle oluşturmaya ve derdimi anlatmaya çalışıyorum. Misafirler telefonla bir yerleri arıyorlar. Kimi “vah vah” nidalarıyla yüzüme acıyarak bakıyor. Yerde o kadar debeleniyorum ki kafamı bir yerlere çarpıp duruyorum. Yavrucağım kıyamıyor, ağlayarak başımı tutuyor sıkı sıkı.

Bu sırada kapı açılıyor ve ellerinde tuttukları, düğmeleri arkadan iliklenen gömlekten anladığım kadarıyla kötü terzi olan iki kişi içeriye giriyor. Nedense o gömleği bana giydiriyorlar. Bir de kollarımı çarprazlayıp arkaya bağlıyor manyaklar. Moda böyle zahir. Lakin ağzıma bant takmalarını anlayamıyorum Mesaj kaygılı bir defile mi düzenleyecek bu kaçık terziler?

Ağzımın bantlı olması engel olabilir mi bana be? Ben hala konuşmaya çalışıyorum. Anlayan anlar.

“Mmmmm… Değmttttt… ağuuuşşşşşşşşşşkkk... çoğcuuuuu… bığrrraknnn... lağğnnn… oğğğğğğrosppp... çoğğğğccckklllllrrrı...”

En güzel günler, en güzel geceler senin olsun Günlük.

Yorumlar

PERİLİ KÖŞK dedi ki…
öncelikle uzun zamandır ilk yorumu yakalamış olmanın guruyla yazıyorm incegül hııı...
ben de sana bir şey anlatayım ,arkadaşımın oturduğu sitede komuşusu,balkondan bahçede oynayan çocuğunu çağırıyor aşkımın meyvesi hadi gel artık eve...sesi bütün her yer de çın çın ötüyor...:)
Aşk çocuğu he, ne kadar yapmacık geldi bana :)
Emre dedi ki…
İnce ne diyim anacım ya anca böyle anlatılabilirdi zaten aklına eline sağlık canım benim, ayrıca Perili Köşk'ün yorumundaki "aşkımın meyvesi" de literatüre geçecek cinsten yav.:) millet sıyırtkan olmuş yav artık geri dönüşüde yok bu sıyırtkanlığın ağlanacak halimize gülüyoz gari.
Mutluveumutlu dedi ki…
Ablacım yine koptum gülmekten. Senin böyle yazılarınında yeri çok ayrı yaaa :))

Şimdi bu yazıya birazda magazinsel bir yorum yapmak gerekirse, o hatun o cümleyi çocuğuna sırf birilerine inat olsun diye öğretmiştir :)))
onlar hiç aç kalmamış incegülüm hiç yokluk görmemiş varlıklar ondan hayatların da her daim saçma sapan uğraşacak bişeyler bulmaları.elleri boş idealleri yok amaçları yaşamak için gayeleri yok...paranın gözü körrr olsun be :D
Muhabbet Çiçeği dedi ki…
İncegülüm, canım benim güldürdün beni canım. Çok tatlısın sen ya. Kim susturabilir seni konuş canım konuş :))
muko dedi ki…
öncelikle baştaki gazete küpürü hakkında bir kaç kelam etmeden geçemiyeceğim efem:S

yav kardeşimm, çocuğumm ,evladım,ne şakası bu yaa sevişmenin şakasımı olurmuş:(
Allahım kınamıyorummmmmmmm kimseyi benimde 14ünde fazlaca gelişmiş bir oğlum var rabbim sen bu tür şakalardan muhafaza eyle diye bir dua geldi içimden..
eğitimmmmmmmmmm şartt eğitimmmmmmmmm ..yav nedir bu gençlerin halii,bizim zamanımızda diye bir cümle kurmaktan nefret ederken bu günlerde sık sık bunu tekrarlar oldum ama,ben orta sondayken birnine ilgi duyduğumu hatırlıyorum ilk kez şimdikiler ana okulunda başlıyor:S

gelelimmmmmmmmmm zatı muhteremin aşk çocuğuna :P
hehehe millet aşk çocuğu yapıyor işte bizimkiler ne oluyor acaba:P
çok güldüm yineee harikalar yazmışsınn süpersin ne diyimmm
sevgiler...
Adsız dedi ki…
Merhaba İncegül,
gayet gamlı bir halde öylesine gelip okudum sayfanı ve inan çok güldüm..Özellikle Sütçü RAMİZ...
çOK HOŞSUN...
Evet armut ve dibi meselesi..
Boşuna dememişler"anasına bak kızını al" diye..
Şaşmamak lazım..
Ama inan çok iyi..
Lalegül
Adsız dedi ki…
Arkadaşım,
Bu arada resmin,
ayrı bir alem...
Lalegül
SenaBera dedi ki…
He he, bol bol kahkaha attım, ihtiyacım da vardı, sağol valla İncegülcüğüm....:)
Lalegül dedi ki…
Merhaba İncegül,
çok güzel olmuş,
eline sağlık..
ev perisi;) dedi ki…
;))))))))))))))))

Kanımca o şahsiyet diğer şahsiyete nisbet olsun diye minik bir o kadarda masum yavrucuğa bu kelamları ezberletmişşşş...

Yazık ayol kendine güvensizliğinde ahanda bööööölesi)

Canımsın sağol...
KUGUU dedi ki…
Tipik "eski FIG" yazisi olmasina ve okurken ayni hislerle guldurmesine ragmen, ben nedense uzuldum INCEGULum- konudan bagimsiz.

YANI bir onceki postta cik artik bu moddan, insallah gercek dgldir demistim ya. Eskiden yazdigin gibi bu yazilardan isterken, neden bana "zorlama" hissi verdi bu kez.

GULUM, INCEGULUM iyisin he mi??? (bu "he mi?" yi bugun ogrendim ben:))!)
kakaolusevgi dedi ki…
Ben fotoğraftaki gazete yazısına takıldım resmen,insan bu kadar saf olmaz,resmen bizi kandırmaya mı çalışıyorlar anlamnadım,enayimiyiz biz ya,herkes kendine göre nasıl kalıp buluyor vallahi
sufi dedi ki…
Yazını okurken Aziz Nesin'den bir mizah hikaye okuyorum sandım.Demetlerin çatışmalarını, atışmalarını yakından bildiğimden hayır bu yazı ancak incegülün olabilir dedim .Tabii ki dilerim aşkları ve aşk çocukları daim olur,ama biz sıradan insanların ağzında, o meşhuuur starların ağzından çıkan ahkamlar eğreti durur, deli gömleği giydirilibilenlar kategorisinde değerlendirilir.Ellerine sağlık.he gazetelerin koccaman olmasından ben de çok şikayetçiyim yıllardır söylenir dururum şöyle mecmua gibi olsalar diye .bir gün hayallerimiz gerçek olacak inan.Sevgiyle kal.Dilek.
Unknown dedi ki…
ay hiç sorma ben bu demetlerden ebru şaşalılardan acayip sıkıldım ,bilmiş bilmiş çıkıp ahkam kesmiyorlarmı iffet oluyoooorrruumm...
firdevs dedi ki…
:)) yazinin sonunda gulmekten bittim :))) ben bi anneme sorcem :p annee ben ne cocuuyum :))))
Calimero Mutfakta dedi ki…
"ask cocuguyumm" :):):) aman ablam aska gelip maxi de deneme sakin bunu ama miniyi bilemem belki onda denemek icin cok gec degildir hi??belki sen burnuna kalem sokarak ogretirsin ona :)
Tabiat Ana dedi ki…
:))
hay allahta seni güldürsün incegülüm:))
gerçekten ihtiyacım vardı birazcık gülmeye iyi geldin:)
öptüm seni..
Hayatta Giderken dedi ki…
incegülüm yine tebrikler, yine coşutturmuş ve ortalığı kahkaha tufanında yuvarlanıp debelenen okuyucularınla kırıp geçirmektesin:)Varsın günlüğün sevinci kursakta kalsın sen hep böyle yazılar yaz...
ANDY dedi ki…
Yok yok...ben senin yazılarını devamlı okumalıyım ki; gülümsememi kaybetmiyeyim :)
Öykücü dedi ki…
:)Diğer Demete nispet yapıyor bence de.Ya evlenmişsin,çocuğun var daha neyin nispeti bu:))

Demek ki sevildiğinden emin değil.Çocuğunu bile maymun etmeyi göze aldığına göre.

Anne babasından da mı utanmıyor bu kadın?Çocuk herkesin yanında ben aşk çocuğuyum diye dolaşıyordur:))

Haberi okuduğumda benim de aklıma ilk o. çocuğu kelimesi gelmişti:)))Çağrışım yapıyor demek ki ya da ikimizde çok terbiyesiziz:)))

Sevgiler..
Lalegül dedi ki…
İncegül,
bu yazıda zirve yapmışsın inan..
Başlık bile ayrı alem..Resim ayrı..Ne deym..
Ben ne çocuğuyum desem, yani küçükken bir "tövbe tövbe" eşilğinde sıkı bir terlik yerdim muhtemelen..Tabi soruyu anlamak için, önce biraz düşünürdü annem..
Babamın yanında sorma cesareti gösteremezdim muhtemelen..
Sonuçları vahim olurdu.
Saçmalık özetle..Hazımsızlık, güvensizlik..Hepsi var..
Çocuktan sorumlu devlet bakanımız var mı bizim bu arada??
Derin Sularda dedi ki…
İlahi İncegül, sen çok yaşa çok güldüm ama iyi geldi...
aşk çocuuu...:))
reality dedi ki…
Enteresan bir konuyu yine kendi üslubunuzla çok güzel yorumlamışsınız.
Bu yazılarınızı ileride bir kitap
haline getirseniz iyi olur kanısındayım.
Ailece iyi bir hafta sonu dilerim.
sunny
Esra dedi ki…
supersin sen valla! Ellerine saglik.

Turkiye'den uzak yasadigim icin herseyi ozluyorum ama ozlemedigim tek sey damarlarimiza zerkedilen magazin uyusturucusu. Insan istemese de mecburen izliyor cunku onlar her yerde. Kacmak mumkun degil. :-)

"Ask cocugu"...! Eh diger cocuklar ne cocugu? Komedi mi? Degil... trajedi bence.
CANLAR, BAĞLANTIM ÇOK KÖTÜ DURUMDA. EVDEKİ DE TAMİRDE. HEPİNİZE AYRI AYRI CEVAP YAZDIM AMA SİLİNDİ. BAĞLANTIDAN SANIRIM. ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM GÜZEL YORUMLARINIZA. ELLERİNİZ, YÜREĞİNİZ DERT YÜZÜ GÖRMESİN EMİ.

HERKESE KOCAMAN SEVGİLER...
Çok sıkıntılı olduğum bir zamanda okudum yazını ve çok iyi geldi. Aynı bir ilaç gibi. Gülmedim, kahkaha attım desem yeridir. Aslında yazılanlar gülmenin yanında düşündürücü, normal aile içinde olabilecekleri benzer şeylerdir de magazinde, birde kıymetli starlarımızın ağzından çıkınca anlamı değişiyor sanki.
Çok yaşa İncegülüm...

Cevap yazıcam diye de zorlanma, anlarım ben ne diyeceğini.
Sevgiler
hmmm aslinda enterasan bir soru:)))
aklima takildi bak simdi:)))

nimet
Aymen dedi ki…
Epeyce coşmuşsun incegül gülümseyerek okudum ellerine sağlık
Berrin dedi ki…
haberden haberım yoktu..yorumun ozellıklede fınal kısmı guldurdu benı :))

sevgılerr
Adsız dedi ki…
hakkaten o resim ne öyle bea :/

aşk çocuğuymuş dimek onu o çocuğa öğretmek de nasıl akıllarına gelmiş ben oraya takıldım kaldım
en büyük beşiktaş ve bilimum takımlarını saydıranı gördüm ,tekerleme ,şarkı ,türkü öğreteni gördüm ,küfür ettireni dahi gördüm ama bu baya orijinal bişeymiş kırk yıl düşünsem çocuğuma böyle bir şey söyletmek aklıma gelmez :/
ZRPNDT dedi ki…
oyy koptum yine incegülüm sen, okumak çok güzel... gerçekten bunları birleştirip bi kitap bassan yok satar valla :) öpüyorum kocaman oyy oyy aşk çocuğu heee :))))))))
EVET ARKADAŞLAR. HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN. ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN.

BU SEFERLİK TEK TEK CEVAPLAYAMADIM SİZİ. TEKNİK AKSAKLIKLARDAN DOLAYI. AMA GÖNLÜM SİZİNLEDİR.

SEVGİLER EN KOCAMANINDAN.
antepası dedi ki…
İncegül;
gülmekten karnım ağrıdı.İnsanlar bana garip garip bakmaya başladı.Onlara okudum onlarda bayıldı.Yazılarını çok beğendim.İzin verirsen seni takip ettiklerime ekleyeceğim.
Sevgili Antepaşı, hoşgeldin merhabalar.:)) Beğenmene çok sevindim. Tabii ki büyük bir mutlulukla. Ne demek izin?

Sevgiyle...
уαѕємin... dedi ki…
süpersin canım ya bayılıyorum senin yazılarına
Kremali'nin annesi dedi ki…
Gulmekten karnim agridi, gozumde yas kalmadi. Uzun zamandir bu kadar komik bir yazi okumamistim. Cok da ihtiyacim vardi hasta hasta. Elinize gonlunuze saglik. Sizin liseli icin yorum yapmayayim simdi ama anasi kesin ask cocugu kesin :)

Sevgiler,
Ayse Sule

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM