FITIK GİTTİ KAVGA BİTTİ

Sevgili arkadaşım Perilim ve canım kızlarım, tatlı karaböcüklerim Zeynep ile İpek, size güzel jestiniz için, desteğiniz ve varlığınız için, çok çok teşekkür ederim. Sevgiyle öpüyorum canlarım.

Kuğucum, Aslıcım, Civcivcim, Figencim, Ösnurcum, Andycim, Koyubeyazcım, Ferhancım, Gamzelicim, Yağmurumcum, Renklercim, Lolalolacım, Denizanasıcım, Hacercim, Nenonicim, Baldan Tatlıcım, Elçincim, Oceancım, Kumraladacım, Limoncum, Nescim, Sanemcim, Mücevher kutucum, Gülercim, Elifcim.. hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dualarınızla iyi dileklerinizle bana ve Mini’ye verdiğiniz destek, inanın o kadar işe yaradı ki. Sizi seviyorum. İyi ki varsınız arkadaşlarım.

Ameliyat olacağını duyalı beri, pek bir nazlı olmuştu bizimki. Canı bir şey mi istedi ki? Şeklinde gelen soruyu, maalesef duyduğundan, canı olur olmaz her şeyi istedi bu süreçte. Özellikle yasak olanları.

Anne canım çok cips çekti. Biliyorum zararlı ama, yemezsem fıtığım şişer sonra.

Anne bu akşam yemek yemiycem. Canım hamur çekti. Ondan yapsana bana. Malum fıtığım var benim. (Hamur dediği, bizim memlekette bidahne denilen, bazı yerlerde akıtma olarak bilinen ve bazen kahvaltıda yaptığım bir çeşit yiyecek. Aslında, peynir yediremediğim için, içine peynir rendeliyorum da, o hala peynir yemediğini sanıyor. Uyanık ya.. )

Anne bu gün burnuma ne koktu biliyon mu? (Mangal filan yaptılar herhal, diye düşündüm tabii.) Yok anne, hani böyle yılanlı şekerler var ya. Ondan koktu. ( Yok artık.)

Anne sen şimdi beni böyle ağlatıyon ya. İstediğimi almıyon ya. Fıtığım şişsin iyice de öliim diye yapıyon dimi? ( Allah korusun. Su katılmamış deli.) Ama benim canım çok çekti. (Ne çekmiş, bunun canı, biliyor musun?) Anne mermili tabanca al bana yaaaa… (Aslında senin canın dayak çekmiş te, atacak adam yok.)

Neyse işte, beklenen gün geldi çattı. Doktorla randevumuz için hastanenin yolunu tuttuğumuzda, hepimizde ayrı heyecan. Bizimki, “inşallah bi dahaki seneye ameliyat günü verirler” şeklinde dualar etti. Sabahki kan alım seansında, yine ufak çaplı bir kriz yarattı. Doktorumuz kan sonuçlarının mükemmel olduğunu söylediğinde, “zaten benim kanım çok güzel olduğu için alıyorlar durmadan” diye hava bastı. Aynı gün ameliyata gireceğini öğrendiğinde, “banane ben eve gidicem” diye huysuzlandı. Ben yatış işlemini yaptırırken, birkaç firar girişiminde bulundu.

Altı saattir hiçbirşey yemediği için de biraz sinirliydi. “birazcık su verin bari, ne kadar gaddarsınız” diye duygu sömürüsü yaptı. Ben abisine, “ kuzum bir şeyler ye, aç kalma” dedim diye kıskançlık krizine girdi. “Ona kuzum ye diyosun, beni aç bırakıyosun” diye trip yaptı.

Sonunda odamıza girdik. Ameliyat önlüğünü giydiğinde, yüzü allak bullak olmuştu. Çizgi film seyretti biraz. Yatağı aşağı yukarı oynattı. Stresini atması için, bin tane dil döktük. Biraz rahatlamış görünüyordu ki, doktorumuz geldi. Bizimki “hemen ameliyat etmiyceksiniz dimi 1 “ diye sordu. Daha sonra, anestezi doktoru kapıdan girdi. “hemen ameliyat etmiyceksiniz dimi 2” dedi. O gitti, hastabakıcı geldi, “hemen ameliyat etmiyceksiniz dimi 3” dedi. Sonunda beklenen an geldi, benim yavrumu ameliyathaneye götürmek için gelen iki görevli, odamıza geldi. Onlara da soruldu “hemen ameliyat etmiyceksiniz dimi 4”…

“Gel sana hastanemizin çocuk parkını ve havuzunu gösterelim” şeklinde, pinokyovari bir cümleyle, yavru odadan çıkarılıp, konvoy halinde ameliyathanenin kapısına gidildi. Konvoyda, N.Sultan, Bigbrother, Gmemuzin ve İncegül kişileriyle, Mini kişisinin daha sonra nefretle anacağı, iki görevli bulunuyordu.

Okumayı öğrenmiş, bilmiş bir velet olmasından mütevellit, hemen uyandı bizimki. “Ameliyathane burası yaaa. Hani havuza gidiyoduk” diye feryada başladı. Zorla kapıdan aldılar bunu içeriye. “ Durun zorlamayın beni, şimdi ben kendi isteğimle giricem içeriye” diye, cesurca direndi önce. Kapılar kapanmadan, anneyle gözgöze gelindi. Kapalı kapı arkasından, “Nooolur, bi kerecik annemi göreyim. İzin verin, annemi görmek istiyorum” diye ağlaması, o ana kadar dimdik duran annenin yıkılma anıydı.

Geçmek bilmeyen, ömrümün en uzun bir saatini yaşadıktan sonra, sedyeyle odaya getirildi Miniğim. Yarı baygın, gözler kapalı. Hemen abisini sordu. Ne seninle, ne sensiz, durumu yani. Narkozun etkisiyle saçmalayacağı, hatta söylediklerinin hiçbirini daha sonra hatırlamayacağı varsayımlarını, toptan çöpe yolladı. Gayet güzel anlattı. Doktorların Galatasaraylı olduğunu, kendisine, sen Fenerli olduğun için böyle titriyorsun dediğini, elinin üstündeki sarı lacivert kelebekten, bayıltma suyu!! verdiklerini, sonrasında uyuduğunu ve hiç acı hissetmediğini uzun uzun anlattı.

Birkaç saat içinde hastaneden ayrıldık. Çıkışta, herkesler bize gülümsüyordu. En küçük ve sanırım en vukuatlı hasta olduğundan, bayağı tanındı. Doktor, hemşire ve hastane personelinin ona ismiyle hitap etmesinden dolayı çok şaşırdı. “Anne, bu hastanede herkes benim ismimi biliyor he” diye şımardı. Sonunda, adını altın harflerle yazdırıp, mekanı terk etti.

Velhasılı kelam, gayet başarılı bir ameliyat geçirdik. Şu anda durumu iyi. Evde dinleniyor. Sabah bana “ameliyatlı bir çocuğa bu yapılır mı?” diye bozuk attı. İşe gitmek zorunda olduğum için bana kızgın. Ama, yapabilecek bir şey yok. Önce Rabbime, sonra N.Sultan’a emanet kendisi.

Tekrar tekrar teşekkür ediyor ve hepinizi öpüyorum.
  • Bu da yeni bir not: Gmemuzin kişisi, resmi bir halletsin, yayınlıyacağım hayırlısıyla. Mini ve anası hastanede.

Yorumlar

Ohhhh çok şükür Allahıma.. Atlattıya çok şükür... Hep aklımdaydınız.. Sevgilerim öpücüklerim sizinle..
İyi ağlattın beni yine..oğlumun bademcik ameliyatını yaşadım tekrar.:(

Ohhhh üstümden yük kalktı,hafifledim vallahi.
Resmi sabırsızlıkla bekliyorum.
anemon dedi ki…
COK GEÇMİŞ OLSUN CANIM BENİM ATLASMIŞŞSINIZ HAYIRLISIYLA OĞLUSUNU SENİ DE ÖPÜYORUM SEVGİLER
uykucu dedi ki…
geçmişler olsun miniye ve size.önce gülerek okumaya başladım miminin incilerini, sonrasında gözlerim doldu. anayız ya sanki benim oğlum ameliyata giriyor gibi oldum.neyse bitmiş ya ,kurtulmuş ya o fıttırıktan şükürler olsun.ama valla alem senin mini, tiyatrocu falan olsa.aklıma kendi çocukluğum geldi bende ne zaman hastaneye gitsem çıkışta her canımın çektiğini isterdim ,babamda hepsini alırdı sorgusuz süalsiz.güzel oluyor naz yapmak, boşver mini tadını çıkartsın.iyileşince intikamını al alma bir daha ona cips ve yılanlı şekerlerden:)
ve allah başka dert vermesin, çokca öp bizim yerimize miniyi.
Koyubeyaz dedi ki…
oooohhh gecti bitti iste.... gecmilser olsun allah bir daha gostermesin. fikriminincegulucum sanada daha buyuk gecmis olsun harika bir annesin sen...
Adsız dedi ki…
cok gecmıs olsun canım allah bızlere onların ırnagına kıymık battıgını dahı gostermesısn
ay ıcım bır hos oldu valla hele o anne mı bır kez goreyım dayanılacak gıbı değıl
cok gecmıs olsun
topragın annesı elıf
LoLa dedi ki…
çok şükür atlatınız hayırlısıyla bak bunlarda miniğe anı olarak kaldı
valla okurken ben ameliyata girecekmişim gibi hissetttim yine cesurmuş mini maşallah
Allah başka rahatsıozlıklar vermesin canım tekrar geçmiş olsun öp yerime miniyide
sevgiler...
Adsız dedi ki…
Çok gecmış olsun,evlatlarınızla mutlu,guzel yıllar dılerım.
Sevgıler,Sıbel Çankaya
ümran dedi ki…
Hadi gözünüz aydın canım..Bu ameliyatların tek iyi yanı sanırım evde ki dinlenme döneminde istediğin kadar naz yapabilmen :)) Ben bile geçen yıl geçirdiğim ameliyat sonrası 15-20 gün kadar koca ya yapmadığım nazı bırakmamıştım bu eşşek kAdar halimle :)) öpüyorum seni..
CaDı dedi ki…
Oyy oy oyy canım, ne oldu nazara mı geldi minikim benim. Öperim onu gül yanaklarından. Çook çok geçmiş olsun. Allahım bi daha yaşatma yarabbim, sen koru minicik yavrular sana emanet.
KUGUU dedi ki…
Hadi gozunuz ve gozumuz aydin hep beraber canimcim.
Kuguboynu
YAĞMURUM, çok şükür canım. Hayırlısıyla bitti sonunda. Canımsın.. selamlarını, sevgilerini kendisine söyledim ve senin yerine öptüm onu hastanede. Bu Yağmur teyzenden dedim. Sağol canım. Desteğini her zaman hissettim. Biz de seni öpüyoruz çok.:)))

CİVCİVİM, canım sağolasın. Atlattık çok şükür. Biz de seni çok öpüyoruz sevgilerimizle.:)))

FİGENİM, canım benim sağol. Ay Allah göstermesin. Hiçbir çocuk o ameliyat masasına yatmasın. Sonunda kurtuldu fıttırıktan:) Ameliyattan önce istiyordu ama, şimdi hiçbirşey istemiyor. Naz yapmıyor artık. Biraz da mazlumlaştı. Tabii düzelir, eski haline döner bir kaç güne kadar.) Öperim canım tabii, biz de sizi öperiz.:)))

KOYUBEYAZIM, amin canım. Allah kimseye göstermesin. Çok şükür bitti hayırlısıyla. Sağol canım. Anne olarak evet yüreğim çok acıdı ama, keşke dediğin gibi harika bir anne olabilseydim.:)))

ELİFİM, Rabbim yavrularımızı korusun, cümlesine sağlık versin canım. İşte o sözlerdi beni bitiren zaten. Bir de göremiyorsun ya.. neyse çok şükür bitti. Çok sağol canım benim.:)))

LOLALOLACIM, evet canım. Tüm sıkıntılar böyle işte, geçince, hoş bir anı olarak kalıyor hafızanda. Dediğin gibi, beklediğimden cesur çıktı Mini kişisi. Biz de seni öperiz ablası.:)))

SEVGİLİ SİBEL, çok teşekkür ederim, güzel dileklerin için. Sevgiyle.:)))

LİMONUM, sağol canım benim. Bu yavru, nazlanmıyor artık. Bence iyileştikten sonraya saklıyor. Gerçi listeyi yapmış, kim ne hediye alacak hepsini yazmış. Listede laptop bile var yani. Ben de öpüyorum canım.:))

CADIM, amin canım, Rabbim korusun yavrularımızı. Bilmiyoruz ki ablası, öyle bir değişiklik olsun diye yaptı bizimki herhalde. Biz de seni öperiz, tatlı cadım benim.:)))
KUĞUM, yine bir aynı anda yorum atma vakası yaşadık.:)) Canımsın.. var ya sağol. Teşekkür kelimeleri yetersiz kalıyor. Ne diyim. Sağol.:))
cesur kedi dedi ki…
ya ben yerim bu miniyi.. :D
nasi da nazi ile oynatmis , uyaniga bakiniz ay..
gozumuz aydin, ameliyat iyi gecmis ve sabriniza degmis.. Allah ayirmasin sizleri..
Gamzeli dedi ki…
Şükür Allah'a ameliyat iyi geçmiş...Yaramaza bak tanıtmış kendini tüm hastaneye...canım allah bir daha göstermesin ameliyat falan...Allah sağlıklı bir yaşam sürmesini nasip etsin...Öptüm seni ve miniği...
ELİFİM, sağolasın canım benim. Korktuğum gibi olmadı çok şükür. Maşallahı var. Biraz ağrısı var o kadar. Onun haricinde iyi. Amin, Rabbim sevenleri birbirinden hiç ayırmasın. Öperiz seni ablası.:))

GAMZELİM, çok şükür canım. Hayırlısıyla bitti gitti inşallah. Sağol benim canım. Amin amin amin. Rabbim cümle yavrularımıza sağlık sıhhat versin. Biz de seni çok öpüyoruz.:))
Emre dedi ki…
Canım İncegülüm çok geçmiş olsun,okurken hem güldüm senin Miniğin hallerine ve lafazanlığına (maşallah yav bunların hepsi böyle)senin o güzel cümle kurmalarına, neyse atlatmışsınız çok şükür, 2 yıldır bizim oğluşta böle ameliyat olmak zorunda kaldı aynı senin Mini gibi cümleler kurdu ve Elçin de aynı senin yaşadıklarını yaşadı, rabbim bir daha yaşatmasın böyle acılar hiç kimseye, öperim Miniyi ve seni tabi maksiyide çok çok:)
ANDY dedi ki…
Ohh..be! 1 saat bile olsa insanın o anı ne kadar zor yaşayabileceğini tahmin ediyorum.

Ancak ben olayın başka bir yönüne bakmak istiyorum. İçinde bulunduğu durumu lehine çevirmek için türlü dolaplar ve oyunlar çevirmesi acaba kime çekti :):):):)
renkler dedi ki…
Çok şükür, geçmiş olsun canım. Ne kadar mutlu oldum iyi gfeçmesini. Ayrıca kahkahalar ile okudum yazını. Oğluşun bademcik ve geniz eti ameliyatı aklıma geldi. Onu içeri aldıklarında son kez bana baktığı an ben de senin gibi yıkılmıştım. Hadi, geçmiş olsun miniciğe... Öptüm sizi...
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
bravo ,tekrar tekrar tebrik ediyorum miniyi...
gelmiş geçmiş olsun en kısa zaman da sağlığına kavuşur inşallah...
Adsız dedi ki…
Gecmıs olsun,allah bırdaha böyle
birsey yaşatmasın.
Sevgiler,Nur Aksoy
Ocean dedi ki…
Mini Mini Mini çok yaşa sen emi:)) Gözümün önüne getiriyorum bütün hallerini gözlerini faltaşı gibi açıp afacan afacan konuşuyor mini:)) Hastane koridorlarını bile gezdim yazınla fig:)) Çok yaşayın.. Geçmişler olsun.Ama naz süper yani çok tuttum:))
Sanem dedi ki…
Hadi geçmiş olsun ;)
Sevgiler
BALDAN TATLI dedi ki…
Çok çok geçmiş olsun. Kurtuldu prenses işte. Anlatılanları dudağımda önce bir gülümseme ile sonra gözlerim buğulanarak okudum. Allah kolaylık versin hayatım. Sevgiyle ve sağlıkla kal..
Adsız dedi ki…
olduda bitti maşallah :) çok şükür ohh...bu mini geleceğin standapcısı olmazsa bende cerkes değilim hee :) Rabbim bir daha yaşatmasın..
ARKADAŞLAR EVDE ADSL ZIRTLADI. O YÜZDEN CEVAPLARIM GECİKTİ AFFEDİN.


EMRECİM, Elçinciğimin oğlusuna da çok geçmişler olsun. Allah kimselere evladının hastalığını yaşatmasın canım benim. Sağolasın ablası. Biz de seni öpüyoruz kocaman kocaman.:))

ANDYCİM, senin de dediğin gibi çok zordu. Anlatılmaz bir şey. Rabbim kimseye vermesin. Kime çektiğini inan ki tahmin edemiyorum. Kim ki acep?!!!:)))

RENKLERCİM, sağol canım benim. Çok şükür iyi geçti. Maxi de bademcik ve geniz eti ameliyatı geçirmişti. O kadar minicikti ki o. Kucağımda uyutmuşlardı da, bir şey anlamamıştık. Canım, Allah bir daha yaşatmasın oğlusuna da.:))

PERİLİM, canım benim sağol. Amin diyorum ne diyim. Buna şükür ediyoruz. Allah başka dert vermesin. Rabbim tüm yavrularımıza sağlık versin. Minicik sana ve karaböcüklerime özellikle teşekkür ediyor teyzesi. Bayıldı.:))

SEVGİLİ NUR, teşekkür ederim canım. Amin inşallah. Rabbim kimseye göstermesin.:))

OCEANCIM, maskara önce güldürdü bizi, sonra ağlattı . Bu kadar kudurdu etti, yarı baygın odaya gelince, çok mahsundu. Canım benim sağol, çok teşekkür ederiz ablası..

SANEMCİM, çok teşekkür ederiz ablası. Sağol. Bizden de sana sevgiler ve öpücükler.:))

BALDAN TATLICIM, çok sağolasın canım. Allah herkese sağlık sıhhat versin. Sevgilerimle.:))

ÇERKESİM, bu yavruda sahne karizması var sanki. Olsun olsun, Cem Yılmaz gibi olsun da paraya para demesin. O zaman da hiçbirimizi tanımaz bu.:)) Canım benim sağol. Amin Allah kimselere göstermesin inşallah.:))
Nenoni dedi ki…
Çok geçmiş olsun.Geçti bitti gözün aydın.Allah birdaha göstermesin inşallah.
Not:Koskoca yaşlı başlı emekli bir dr olan babam bir iki yıl evvel ayağına platin takılması için yattığı hastaneyi nazı ile öyle bir karıştırmıştıki,herhalde taburcu olduktan sonra hastane personeli ve dr lar derin bir oh çektiler arkamızdan:)))
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
incegülüm ,OKS açıklandı ,durumlar nasıl,istediğiniz puan geldi mi...
inşallah maxinin gönlüne göre bir okul olur....
Gamzeli dedi ki…
amin...teşekkür ederim...Maxi'nin oks si nasıl? kardeşimin çok iyi her yere girebiliyor allahın izni ile :)
NENONİCİM, amin inşallah bir daha hiçbirimiz hastane macerası yaşamayalım inşallah. Doktor amcasının nazını duyarsa benimki, tutabilene aşkolsun o zaman.:)))

PERİLİM, çok sağol canım. İyi bir puan almış çok şükür. Akşam tercihlerle ilgili çalışmalar var tabii.:))

GAMZELİ KIZ, çok sevindim kardeşimize.:) Maşallah. Allah bahtından güldürsün. Bizimki de iyi çok şükür. Sağol canım.:))
Unknown dedi ki…
Öyle güzel anlatmışsın ki sanki bizim oğluşun ameliyat serüveni bu kadar mı aynı olur bu kadarmı yakın cümleler kurulur çok geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın son ameliyatı olsun inşallah ..Sevgiler..
ELÇİNCİM, amin canım, sağolasın. Allah bir daha sana da yaşatmasın böyle bir şeyi. Sevgiler benden de sana.:))
Boncukçu dedi ki…
Geçmiş olsuun.
Yav ben de o yaşta ameliyat olsaydım kesinm yapardım daha beterini.
Bu yaştakimse nazımızı çekmiyo ne yazık ki :)
Ferhanca dedi ki…
Çok geçmiş olsun .Neyse öyel böyle derken atlattınız.. Allah iyilik versin ..selamlar..
BONCUKÇUM, çok sağolasın. Evet ya biz yapsak, koca kazıksın, ne nazı diye bir de fırça atarlar değil mi?:)))

FERHANCIM, çok teşekkür ederim. Atlattık çok şükür. Amin. Allah hepimize sağlık versin önce. Selamın başımla beraber.:)))
Deniz dedi ki…
Ah benim kuzum ben yokken ameliyet olmuş!!! Nasıl suçlandım, insanın haberi olmaz mı? Yoktu bizim orada internet, artık minim beni affet... Güzel yüzlü yakışıklı, karizmatik, cin bakışlı biricik minim benim... geçmiş olsun sana... Geçmiş zaten de benimki ne diyeceğini bilememekten... Öptüm seni lokum yanaklarından, ama istersen sen ellerinle ben öptükten sonra silebilirsin :)
Aşkolsun Deniz teyzesi. Sen buralarda olsan, aramaz mısın Mini'yi. O bilir. Annesi de bilir. Merak etmeyesin sen. Canım benim sağol. Çok çok sağol. Biz de seni çok çok öperiz. Yanaklarımızı da silmeyiz. Uğurböcükümü de öp bizim için.:)))
Binnur A. Ö. dedi ki…
gelmiş geçmiş olsun
biraz gec haberim oldu özürlerimi kabul et :(
sevgiler
BİNNURCUM, yorumunu yeni gördüm. Affet. Çok teşekkür ederim. Ne demek özür. Sağol canım ya.:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM