ŞİMDİ REKLAMLAR


Kosla reklamlarında, kıkırdayarak milletin üzerine çay, kahve döken, koca sesli hatuna sinir oluyorum. “Gitti güzelim t-shirt, daha da yeni aldıydım” şeklinde, eblehçe bir tepki veren hanımefendi var ya, ona da sinir oluyorum. Çayı alıp, kafasından aşağıya dokmemesine sinir oluyorum. Bir de o Kosla’cı hatunun pişkin pişkin, “ay verin bana, bak nasıl temizliyorum” şeklindeki söylemine sinir oluyorum.

Haydi hepsini geçtim de, sonuçta, “ anaaaa yeni gibi oldu len” diye, hep beraber sevindirik olmalarına sinir oluyorum.

Sillit Benk reklamlarına çıkan hatunun, dolabındaki envai çeşit temizlik maddesine karşılık, evini b.k götürüyor olmasına sinir oluyorum. O, caanım ocağın, spatulayla kazınsa çıkmayacak hale gelene kadar silinmemesine sinir oluyorum.

Hele o banyodaki bataryaların, Pamukkale’deki travertenlere taş çıkartan görüntüsünün, bu hatunu, reklamın yapılacağı güne kadar hiç rahatsız etmemiş olmasına nasıl sinir oluyorum.

Deterjan reklamlarında, full makyaj ve şıkşıkıdım halleriyle temizlik yapan ve de saçının bir teli bile uçuş uçuş olmamış hatunlara sinir oluyorum. Bu hatunların, ev o hale gelene kadar beklemiş olmanın utancıyla, ezik büzük olmaları gerekirken, mutlu mesut sırıtmalarına sinir oluyorum.

En çok ta, bu hatunları, üç tane çanağı, bulaşık makinesine yerleştirdi, elinde bir bezle, iki bale hareketi yaptı diye “aman da benim akıllı, becerikli, yeteneklilik abidesi, müstesna karıcım” şeklinde şapır şupur öpen adamlara sinir oluyorum.

Saçlarını bi kere şampuanlayıp, dünya güzeline dönen hatunlara sinir oluyorum. Saatlerce saç bakımı yaptırıp, sonra yoldura yoldura fön çektirip, kafada alüminyum folyoyla, hilkat garibesi gibi saf saf oturan zavallıcıklara, “ahanda budur, bi şampuan her bi şeyi hallediverir” diye nispet yapmalarına sinir oluyorum.

Bir heves, bu şampuanlardan alıp, eve gelip, kafayı kazıya kazıya yıkayan ve “niye benim saçım da öyle olmadı” diye hayıflananlara da sinir oluyorum. He bir de, sırf saçları parlıyor diye, bütün işini gücünü bırakıp, bu kızların peşine düşen, ya da ağzı açık ayran budalası şeklinde bakış atan o adamlar var ya, onlara acayip sinir oluyorum.

Bir de en fazla, Pepsi Max reklamlarında, kola içenlerle öpüşen hatuna sinir oluyorum. Hayır, her kola içenle öpüşecekse, işi zor. Allah yardımcısı olsun. Kola içen adam, kız bunu öptü diye, mayışıyor, çok pardon yavşıyor ya, ona daha da sinir oluyorum.

Bir de bu koladan içtiğimde, bu hissi yaşama ihtimali bile beni sinir etmeye yetiyor. Bir hatun kişi olarak, almışsın kolanı, selülit olma ihtimalini bile hiçe saymışsın, kalorisini malorisini boş vermişsin, içindeki asidin, midene vereceği zararı önemsememişsin, içiyorsun serin serin. O sırada, iğrenç bir şekilde, bir kadın tarafından öpülüyorsun. İşte bu düşünceye kafası basmayan reklamcılara da sinir oluyorum.

Haydi günlük ben şimdi bu kadar sinirlenmişken, gidip bıııırrrrrr kola içeyim, sahile oturup, Koslacı hatunu bekleyeyim.

Yorumlar

renkler dedi ki…
Ben de şu Bııııırrrrr lı reklama sinir oluyorum. Para için o kadar ünlü insanların o hale gelmesine sinir oluyorum. Çok sevimsiz bence...
uykucu dedi ki…
İnce gülüm yine erken davranmışsın, bende yakında reklamlarla ilgili bir yazı yazıcaktım .bizim oğlan her abidik reklama kafayı takıp onların yaptıklarından yapıyor. şu bııırrr yüzünden kolaya taktı kafayı babasına aldırıp duruyor hele şu meyve suyu reklamındaki devin koca kutudan içmesi en siniri, onun boyutuna göre küçücük ama bizim oğlan ondan gördüğü şekilde kutudan içme sevdalısı olunca üst baş kalmıyor. bardağa koymamıza kıyameti kopartıp ııııhhh bak öyyyeee diyor .hani tv her şeyin en iyisini gösteriyor ya .hepsi yalancı bunların niye biri çıkıpda bir şey söylemiyor halkı kandırmayın yalan bunlar diye.rütük uyuyonmu gurtar biziiii
Gamzeli dedi ki…
Bırrrrrrrrrrrlı reklama bende çok sinir oluyorum...hele Nuri Alço ile Müslüm'e hiç yakışmamışlar oraya iğrençççç yaaa....
Mutluveumutlu dedi ki…
İncegülcüm ne kadar doğru tespitler bunlar böyle,aynen sana katılıyorum :)
Bende birde vichy reklamlarını hiç sevmiyorum,kadınların yüzlerini,oralarını ,buralarını yırtıyorlar,fermuar filan açıyorlar ya...Çok korkunç ve sevimsiz bence.
canımsın .:) bu konuyu bende yazayım istiyordum.:)
hepsinin canına okumuşsun ellerine sağlık..)
bııııır reklamının gıcıklığı beni de üşüttü.
aaay aysun gelip beni öpmesiiiiiin
:( böööğ.
KUGUU dedi ki…
Katiliyorum katiliyorum sana, yazindaki herbir maddene ve daha nicesi de cikar bazen dusunuyorum su reklamlari seyrederken...
Su Birrrrrr l reklam beni deli ediyor mesela, o ciktiginda oyuncu agzini acamadan hemen kumandanin mute tusuna basiyorum sirf duyupta tuylerimi bosubosuna diken olarak yormayaym diye:)
benden onceki commentlerde de birrrr a benim gibi Renkler ve Gamzeli sinir olurken, Figen in oglu mesela seviyormus, hedef kitleye uygun ve basarili reklam demek ki. hedef kitleye yonelik bazi reklamlar sevmesekte basarili, mesela falim sakizlarinin bir donem reklamlari vardi, kotu ama basariliydi.
CaDı dedi ki…
Fig, komşunun wireless internetini çalaraktan sana koştum, bu kalbim kadar temiz sayfama pardon kalbin kadar temiz şey ne diyecektim. Çalarken elim ayağıma dolaştı:) Döktürmüşsün diyecektim gene, öperim şekerim bol bol, aşağıda Mayonez edepsizine ve hepimize ithaf ettiğin yazıyı kendisine mail yoluylan gönderttim demincek. Öperim tekrardan şımardım ben ayol:)))
Gulos dedi ki…
Ben de pamela denen bayanın öyle şımarıkça bırrlamasına sinir oluyorum.Kirinden kokmuş halının üstüne deterjanı döker dökmez lekenin çıkmasına da sinir oluyorum.KAdınların çantalarında deterjan şampuan ve yumuşatıcı taşıyıp tam da arkadaşları çaresizliğe düştüğünde çıkarıvermelerine de sinir oluyorum.
Sevgilerimle incegülüm.
belh dedi ki…
İşte bu! Ne güzel de anlatmışsın içinde olduğumuz duyguları :)
RENKLERCİM, Koray farkında en azından. Gitti karizma diyor çocuk. Hakikaten sevimsiz.

FİGENCİM, yazılacak o kadar çok şey var ki bu konuda, sen de yaz valla. Oy yerim ben onu, ne yapsın çocuk, etkileniyor haliyle. Seyrettirmiyeyim diyorsun, olmuyor. Bir de kirlenmek güzeldir diyorlar ya.. gelip bir baksalar o kirliler nasıl temizleniyor, bakalım güzel miymiş. Rtük te çaresiz kalıyor demek.

GAMZELİCİM, Nuri Alço ve Müslüm Baba bu reklamla bitirmişler kendilerini de, bari bizi bitirmeselerdi.

MUTLUCUM, hayır yırtıyorsun hadi biz de yırtalım da, sonuçta altından öyle bebek gibi bir yüz çıkacak mı dimi ama. Niye kandırıyon ki insanları.

YAĞMURUMCUM, yaz bacım, sen de yaz. Aklımda daha bir sürü şey vardı aslında da, çok yüklenmiyim dedim. Kalanların canına da sen oku bacım. Öpmesin ya evet öpmesin. Böööğğk....

KUĞUCUM, iyi olan bazen başarılı oluyor, bazen kötüler kitleyi yakalıyor. Tıpkı bazı programlar gibi. Çok güzel ve kaliteli yapımlar, kimse seyretmiyor diye yayından kaldırılmıyor mu? Reklamda da amaç, hatırlanmak ve akılda kalmak ise, çok iyi olması gerekmiyor demek. Ama noolur sinirlerimizi de fazla zıplatmasalar süper olacak canım ya..

CADICIM, tatlım benim. Şımar istediğin kadar. Çok sevindim, çalıntı da olsa gelebilmene. Kalbin kadar temiz bu sayfayı istediğin gibi kullanabilirsin. Mayonez kişisine iletmene de ayrıca memnun oldum. Ben de seni öperim canım.

HACERCİM, süpersin valla. Yahu biz bavul kadar çantanın içine, cüzdanla bir iki ıvır zıvırı zor tıkıyoruz. Nasıl sığdırıyorlar o kadar şeyi. Hayır bir de niye taşıyon dimi o kadar şeyi. Kimi kandırıyosun yani. Canım, sevgiler benden sana.

BELHCİM, hepimiz bir köşesinden sinir olmuşuz bu durumlara anlaşılan. Kurtuluş ta yok gibi maalesef.
Ferhanca dedi ki…
Yaşa ,koslacı kadını dövmeye beraber gidelim sesi kesilir .ister istemez izlatiyorlar o kadını çünkü, her flimden sonra zırt diye çıkıyor..Sinir olduklarına bayıldım aynen ben de...
Bıırr reklamına eşim sinir oluyor.Bu günde cnbs de reklamyapımcıları ve müslüm Gürses le reklam arkası vardı..soğuk içince ürperme olur ya onu kast ediyoruz diyorlar.olsun gıcık ama benim hoşuma gidiyor, insanları nasıl gıcık edip konuşturuyorlar..
Emre dedi ki…
Ya varya bi tanesin sen İncegül kişisi bitane, ya sen olmasan ben gülemeycem hiç, he bide Mayonez kişisi. Seviyom hepücüğünüzü. Ya bende uyuz oluyom o reklamlara, ama sevdiğim var bitane dur söliycem şimdi "site kurucam buraya siteeeee, bakteryallll rezidans, akın akın gelecehlerrrrr"
işte bunu seviyom he bide senin mini ve maxi yi bide seni işte bide mayonezi, biri beni durdursun artıkın:)
FZ dedi ki…
Iyy hiç düşünmemiştim bi daha pepsi içmiycem o silikon dudak gelip öperse ya beni de ıyk midem bulandı colaturkaya devam :)
FERHANCIM, gidelim valla. Zaten o da iri bir hatuna benziyor. Beraber olursak bir daha reklam çekmemeye yemin edene kadar döveriz kendisini. Zannedersem o reklamdaki amaç ta, kendinden bahsettirmekti ve başardılar. Herkes gıcık oluyor ama, herkesin dilinde Bıırrrrrr...

EMRECİM, canım benim. Ben de seni çok seviyorum. Senin kadar içten ve samimi bir insanı nasıl sevmem. O dediğin reklamdan sonra leke gördüğümde aklıma o yaratık geliyor. Bir de kötüyüm ben kötüyüm var ya.. Mini ve Maxi'de öpsün seni ablası kocaman.

FATMAMZEHRACIM, he bacım, geçenlerde dışarıda yerken getirdiler. Bir de kutusuyla veriyorlar. Ben bunu içmem dedim. Valla iğrenç geliyor ya.
ANDY dedi ki…
Ben gene olaya bir işletmeci gözü ile bakıp sinir bozucu reklamların akılda daha fazla kaldığı yolunda bir tespit yapıldığını da belirtmek istiyorum. Ha bizler alıyormuyuz? Vallahi hepsini de alıyoruz ve bir guzel tuketiyoruz :)

Esas sen olips reklamındaki "Erol'u" unutmuşsun :):) Aslında "Erol" bakkaldan alışveriş yapmarken arkadaşları tarafından çağırılan ve fişini almayı unutmayan çocukken ne hallere düştü :) Ee...o da zamana uydu sanırım :))

Sen soyle bakayım kime sinir oldun da hıncını reklamlardan çıkarıyorsun? :):)
kakaolusevgi dedi ki…
BİLİYOR MUSUN fikriminincegülü,BEN İNANILMAZ REKLAMCI OLAMK İSTERDİM.OLAMADIM O AYRI.AMA ÇOK CİDDİ SENİN GİBİ YORUM YAPAR,FİLMDE YADA PROGRAMDA İHTİYAÇLARIMI GİDERİR;REKLAMLARDA İZLERİM :) İNSANLARI APTAL YERİNE KOYMALARINI BEN DE KALDIRAMIYORUM.İŞLETME DERSİNDE GÖRMÜŞTÜK.ASLINDA BUNLAR REKLAM AHLAKINA DA AYKIRI.
YENİ TİŞÖRTLERE O ANDA BOYA DÖKÜP KOSLALI SUYA DALDIRIP TERTEMİZ OLMASINA,BANYOLARIN,MUTFAKLARIN BİLGİSAYAR EFEKTLERİYLE TEMİZLENMESİNE,ŞAMPUAN REKLAMLARINDAKİ KIZLARIN SAÇLARININ BANYODAN ÇIKTIĞI GİBİ FÖNLÜ SAÇLARI OLAMSINA HİÇ KİMSENİN İNANIP DA O ÜRÜNLERİ ALDIĞINI ZANNETMİYORUM.İNSANLAR BİRBİRLERİNE TAVSİYELERİYLE BU ÜRÜNLERİN REKLAMILARINI DAHA ÇOK YAPMI OLUYORLAR AMA İNSANLARIN BU TAVSİYELERİ YAPMALARI İÇİN DE BEYİNLERİNE BU MARKALARIN YERLEŞMESİ LAZIM.NASIL?TABİKİ BU SAÇMA SAPAN REKLAMLARLA.
PEPSİ REKLAMINI İZLEYİP,KOLAYI İÇERKEN MANKEN ONLARI ÖPECEK ZANNEDEN VE BUNA İNANAN ÇOK APTAL GENÇ OLMUŞ,BİLİYOR MUSUN?
ANDYCİM, doğru valla. Bak hep beraber oturduk, ne kadar sinir bozucu reklam varsa tek tek saydık döktük. Demek ki amaçlarına ulaşmışlar bir şekilde. Tüketim konusuna gelince, özellikle çocukları engellemek çok zor çok. Yaşa ve gör.:)) Unutmaktan öte, yazmak isteyip yazmadığım bir çoğu var aslında. Onları da yorumlara bıraktım.:)) Bi şeye mi kızmışım, kim kızmış, niye kızmış, sinir mi olmuşum, civatalar mı gevşemiş....:)))

KAKAOLUSEVGİCİM, bunlara kimsenin inandığı yok ta işte sinir bozuyor resmen. Çok güzel açıklamışsın. Yalnız insanların kafasına bazı şeyleri kazımak için, ille de saçmalamak mı lazım. Bazen gerçekten tahammül edemiyorum.:( Hayatım, ne diyorsun. Bazıları mahkemelere baş vurmuş ya. Bizi öpmedi diye. Gel de şimdi sinirlenme. Yahu gerçekten inanıyorlar mı, dalga mı geçiyorlar bilemedim.:))
Unknown dedi ki…
alemsin vesselam..
Adsız dedi ki…
ÇOK ZAMAN SANKİ HAYATLA DALGA GEÇİYORSUN. SONRA BİR BAKIYORUM ASLINDA KAFAYI HERŞEYE TAKIYORSUN. BU YÜZDEN SENİ VE SENİ OKUMAYI ÇOK SEVİYORUM.:):)

SEVDA
Deniz dedi ki…
Hep kırmızı kutulu kolanın reklamları daha güzel olur diye dusunurdum. Sanırım ömr-ü hayatında gördüğüm en kötü kırmızı kutulu kola reklamı :) Bu sefer esmere kırmızı yakışmadı. Diğer konularda da haklısın sinirlenmekte sinir olmakta.. Bilinçli bir tüketici oldugunu buradan anlıyoruz. Öbür kategoridekiler sinir olmayıp bilakis "ay ne güzel rekam di miiii" şeklinde zıplaşıyorlar. On puan veriyorum :)
Cafe Gusto dedi ki…
Bloğunuzu ilk kez ziyaret ediyorum.Çok güldüm gerçekten de bizleri de rahatsız eden konulara değinmişsiniz.
sevgilerimle...
ELÇİNCİM, canımsın.

SEVDACIM, bazen ben hayatla dalga geçiyorum, bazen o benimle. Geçinip gidiyoruz işte. Sağol canım. Ben de sizi seviyorum.

DENİZCİM, ee kırmızı her esmere yakışmıyor biliyorsun. Bilinçlimiyim bilmiyorum canım da, yakında sinir küpü bir tüketici olacağım kesin. Hatta artık hiçbir şeyi hazır almasak. Bahçemizde yetiştirsek. Ekmeğimizi evde yapsak. Yoğurdumuzu, içeceğimizi... ne güzel olurdu.

SEVGİLİ CAFE GUSTO, merhabalar. Gülümsemenize vesile olduysam ne mutlu. Ne zaman dilerseniz beklerim. Ben de güzel Cafenizi ve Tatlı Ege'nizi çok sevdim. Sevgiler.
Aslı Cin dedi ki…
celiysdÇok eğlenceli yazmışsın harika.

nice yıllaraaaaaaaaaaaaaaa !!!
ASLICIM, teşekkür ederim canım. Ayrıca Maxi için de teşekkürler.:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM