ÖRÜMCEKTEN KORKAR MISIN?



-Annneciiiiim… (En son derece yalaka bir ses tonu, banyodan çıkmış, havlusuna sarınmış, tombik ve sevimli bir suratla, yemek yapmakta olan anneye çevrilmiş bir çift kara göz. Belli ki bir şey istenecek.)

- Hıııııı.. (En son derece bunalmış, yorulmuş, ocakbaşında yanmış bir anne. Belli ki izin verilmeyecek.)

- Örümcek Adam kostümümü giyiim miii?

- Yavrum çok sıcak, yanacaksın onunla.

- Kahramanlar yanmaz anne yaa….

- Tamam önce külodunu giy.

- Anne hiç Spaydır Men külot giyer mi?

- Niye ki? Spaydır Men donsuz mu dolaşıyo.

- Evet anne ya.. kostümün kendi donu var zaten. (Yoktur aslında öyle bir şey.)

Neyse kostüm giyildi. Ranzaların tepesine çıkılıp, zıplandı. Yerlerde, annenin ayağı altında, örümcek hareketleri yapıldı. Ki bunu anlatmayı başarabilir miyim bilemiyorum. Böyle bacakları olabildiğince açıp, el ve ayaklarla yürüme hareketi gibi bir şey.

Anne bu arada sofrayı hazırlamaya çalışmaktadır. Yavru, içeri dışarı annenin peşinde dolaşarak, hararetli bir şekilde anlatır.

- Şimdi akşam olmuş, ben işe gidiyorum. Odama girmişim, camdan atlamışım gizlice, kahramanlık yapmaya gitmişim. Sen de odaya girince, nerde bu çocuk yahu, falan diyceksin, şaşırıcaksın yani. Tamam mı anne?

- Oğlum sofra hazırlı.. (Bu arada, bizim Spaydır yavru, koşturup koltuğun arkasına saklanmıştır bile.)

Anne elinde tabak çanaklarla odaya girer. Bu esnada, her şeyden habersiz bir şekilde koltukta oturmakta olan babaya döner:

- Kocaaa, bizim Pitır Paykır’ı gördün mü? Allah allah nerede acebaaa?

-Pitır Paykır da ne be? ( Koca kişisi bi şoklamıştır gayet normal olarak.)

- Yahu var ya, hani şu Spaydır Men’in sümsük, pısırık hali. (Anne, babayı aydınlatmıştır aklınca.)

Koltuğun arkasından bir ses yükselir inceden:

- Anneeee.. ayıp oluyo ama.

- Sen sus. Donsuz kahraman. Rol benim değil mi? İstediğim gibi oynarım. Doğaçlama yapıyorum ben.

- Tamam anne ya.. gelmişim ben dışardan. Açıklamışım size de kimliğimi. (Çoktan koltuğun arkasından çıkmış, örümcek yürüyüşü ve zıplamalara dönmüş, artı olarak kapılara tırmanmaya başlamıştır bile.)

Zavallı baba, olanlara bir anlam yüklemeye çalışsa da, bunda pek muvaffak olamamış, bu nedenledir ki, kaderine razı olmuş, ne yapalım, bizim şansımıza da bunlar düştü demektedir içinden.

Yemekten sonra, bizim Örümcek, kendisine bir Doktor Ahtapot ve Kum Adam bulup, oyununa devam etmektedir. Bu ikisinin de aynı kişi olması ve de bu kişinin sevgili ağabeyi olması ve aynı zamanda, adamın, kendisinin iki misli olması, onu durdurabilir miydi. Asla.

Uçuyor, zıplıyor, abisine saldırıyor, zaman zaman canı yanıyor ama, yine de vazgeçmiyordu Donsuz Örümcek.

Sonunda o kadar yoruldu ki, halının üzerinde sızıverdi. Bir beş dakika sonra, yavaşça ve sessizce kostümü çıkarıldı annesi tarafından. Pijamaları giydirildi. Tombik yanaklarından öpüldü ve yakışıklı ağabeye seslenildi:

- Haydi bakalım Doktor Ahtapot, götür şu Örümcek Adamceyizi yatağına.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
95 üstü model çocuklarda nedense örümcek adam sevdası pek bi doruklarda:))Nerden mi biliyorum?2002 model olsa bile bende de meraklısı küçük bi velet var :D Henüz kostüm almamış olsak da evde örümcek adama ait ne varsa hepsini bulabilirsiniz :D(Kostümü babası korkudan almıyor.İlla dışarda da giyeceğim diye tutturur.Koca izmitte nam salarız örümcek adamın babası diye:)))))

Kendini nasıl öpersin bizim için bilmem ama oğluşu eve gidince öp olur mu?Sıkıştır benim için :D
uykucu dedi ki…
nerden merak salıyorlar bu tipe bende anlam veremiyorum. berkay hiç çizgi filmini bile izlememişti meraklıydı, bir kere filmi gördü iyice azdı .bizde kostümü sakıncalı diye almıyoruz hani çocuklar onunla özdeşleşip kostümü giydim artık gizli güçlerim var deyip camdan balkondan atlıyor ya.berkay sadece maskeyi takıp garip hareketler ve seslerle bize saldırıyor.ve bir sürü örümcek adamlı oyuncak ,suluk,kıyafet,ayakkabı mevcut. nevresim ve perdede özellikle almadım iyice takmasın diye,yeğenimin kızı 4 yaşın da erkekten beter örümcek sevdalısı onda herşey var.berkayın söyleyişiyle ööcek a.
bizimkinin kostümü olmadığı için donsuz örümcek olarak geziyor evde.senin mini kostümlü donsuz bak daha iyi:)bayıldım yine diyaloglarınıza çok öp örümceği.ve zavallı maksi..
HÜZÜNBAZCIM, bu velet, 2 yıldır istiyordu. Sonunda karne hediyesi olarak aldık. Ve evet sokağa çıktı kostümüyle. Ben de örümceğin anası oldum. Tarantula İncegül.:))) Seninki de büyüdükçe daha merak salacak. Kurtuluş yok maalesef. Eni sonu yola getirecek sizi.:))Öperim teyzesi, sıkıştırırım da. Sen de evdeki küçük örümceği öp ve mıncıkla benim için. Dikkat et sokmasın ama.:)))

FİGENCİM, sanırım, kahramanlık yapıyor olması, kötülerle savaşması çocukları cezbediyor. Kendi küçüklüğümden biliyorum. Gerçekte yapılamayacak olan şeyleri yapmayı hayal etmez miydik biz de. Bizim zamanımızda yoktu böyle, ıvır zıvırları ki. Belki olsa biz de isterdik annemizden.:)) Ay ben yerim o donsuz örümceği. Sen de öp benim için onu. Şimdi aklı ermiyor, Allah korusun ters bir şey olur. Biraz daha büyüsün, alırsın annesi. Sen almasan babası alacak malum.:)))
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
hii... benim küçük kızım bile örümcek sevdalısı ,oda taktı kostümüne ben de istiyommm diye ama şimdilik matarası,kalemkutusu,defter kapları,kalemleri,silgileri,filimleri mevcut...neyse ki düşkünlüğü biraz daha hafifledi ,öpüyoruz mini beyi...tabi maxi yi de ...
anemon dedi ki…
pıtır paykır ve donsuz örümcek ay sen bir ömürsün incegülüm koptum okurken

allh senin neseni hiç bitirmesin gülen güldüren suratını dahada güldüren yavrularından ayarımasın insallh
Emre dedi ki…
Yahu siz ailecek komiksiniz yaa (baba hariç, sanırsam o biraz daha ciddi durmaya çalışıyo), bütün çocuklar aynı ya bizim ufaklıkta kollarından ağ fışkırttığını sanıp sağa sola hareketler yapıyo ne sınırsız hayal gücü değilmi, ama senin pitır paykır kişiside süpermiş yane bu sıcağa rağmen giymiş o kostümü, öperim onu ben, uyusunda büyüsün bakalım o hayellerle şimdilik.
MorKoyun dedi ki…
Koptum yine okurken:))
PERİLİMCİM, yerim ben o Örümcek Kız'ı.:) Bazı kızlar böyledir işte. Versene bana onu bee. Kostüm de alırım ben ona. Fırfırlı, dantelli Örümcek kostümü.:)) Biz de öperiz Karaböcüklerimizi ve onların güzel annelerini.:))

CİVCİVCİM, ne kadar güzel bir dua etmişsin sen öyle. Amin canım, cümlemiz için. Rabbim kimseyi sevdiklerinden ayırmasın.:))

EMRECİM, he bacım, adamceyiz ne etsin. Ciddi kalmaya çalışıyor. Bu kadar delinin içinde, bir tane normal olsun demi? Hani lazım olur diye.:)) Pıtır Paykır da öpsün Emre ablasını. Örümceğin öpücüğü.:))

SEVGİLİ MOR KOYUN, merhabalar.:)) Güldürükçü bu yavrular, ben ne edeyim?:))
Deniz dedi ki…
Mini(k) örümcek :) amma kostüm meraklısı bunlar yahu. Acaba kostümü sırtlarına geçirince gerçekten o olduklarını mı sanıyorlar. Bizdeki öyle de...
He valla öyle zannediyorlar. Oy benim Uğurböcüküm de mi kahramanlık yapıyor. Ama o prenses kostümü giyiyordur diye düşünüyorum. Yanlış düşünüyor da olabilirim.:))
ANDY dedi ki…
Senin ufaklıklığı tiyatroya gönderin siz ;) Onda yetenek var belli :) Bakarsın ileride mini tiyatrosunu kurup Türk örümcek adamı oynar ;) Biletleri en satarım ama % 15 alırım :):):)
pamuk dedi ki…
çok beğeniyorum yazılarınızı. maxi ve miniyle yaşadıklarınız koparıyo zaten beni. süper bi ailesiniz. bende yeni başladım yazmaya ziyaret ederseniz sevinirim.
Deniz dedi ki…
ugurböcügü de spiderman kostümü istiyor, omzuna pelerin bağlıyor, ben köpeğim diyerek elimizi kolumuzu yalıyor, dersem... prensese benzetebilir misin? prenses görünümlü bir canavar süper kahraman o. prenseslik bize çok uzak bir kavram...
Gamzeli dedi ki…
Gülerek okudum vallahi yazıyı...Ne bilmiş senin şu örümcek adam...
hayalperisi dedi ki…
ya ben senin karsi komsun olmak hatta mümkünse o örümcek adam varya onu öpmek istiyorum

bu arada fena komsu sayilmam onuda yazayimda
mayonez dedi ki…
değerli donsuz kahramanın annesi ben bu miniyi varya bitiririm yaa. maşalaah kocaman. cidden enişte evde ciddimi nasıl kayıtsız kalıyor bir avuk komik insana?? hepiniz harikasınız figim benim
CaDı dedi ki…
Ölüyorum bu sıpalara ben yaaa!! Maşallah, al benden de o kadar, sıkıştır öp o minik i:) Bizde de var o sıpaydırmen den bi adet, sayfamda da senaryo denemesi var:))) Minike oku bakalım aynı onun gibi bu veletde:)))
Ocean dedi ki…
mini kaç yaşında acayip bi fırlama yahu :)) kesinlikle andy e katılıyorum tiyatroya falan verin hatta doğaçlama oynamalı mini kesinlikle başarılı olacaktır:))
ANDYCİM, valla Cem Yılmaz gibin olurmuş bir de bizimki. Paraya para demezmişiz..buluruz diyecek bişey. Andy abisi de komisyondan voliyi vururmuş.:))

SEVGİLİ PAMUK, merhabalar.:)) Beğenmene çok sevindim. Tabii ki ziyaret ederim.:))

DENİZCİM, olsun be.. o yine de prenses.:)) Yerim ben onu. Pelerinli kuçu muymuş. Böyle kızlar, sıkı kadın olurlar büyüyünce biliyorsun.:))

GAMZELİCİM, oy sen buralarda mısın gülüm.:)) Sorma, zamane çocukları toptan böyle.:))

HAYAL PERİCİM, tabii.. büyük bir memnuniyetle. Karşı daire değil ama, üst daire boşaldı. Hemen görüşmeleri ayarlıyorum. Seni buraya alıyoruz.:)) Ben senin için öperim Mini'yi ablası.:))

MAYONEZCİM, nasıl kayıtsız kalsın canım be. Zavallı adamceyiz, sadece ciddi kalmaya uğraşıyo. Hani biz onun üstüne falan zıpladığımızda, evin içinde küçük çaplı deprem yarattığımızda falan iştirak ediyor kendisi bizlere.:))

CADICIM, yeni yetme veletlerin hepsi bi ayrı alem canım. Öperim ablası senin için. Bakarız tabi senaryo çalışmasına. Aha biri yazar, biri oynar, kimbilir bunlar da meşhur olurlar ne dersin.:))

OCEANCIM, yedi yaşında bu velet canım.:)) Tiyatroyu çok seviyor zaten. İnşallah, göndericem kendisini. Doğaçlama oyun, en iyisi ve oynamayı en sevdiğimdir benim de.:))
renkler dedi ki…
Gıcık oluyorum bu bilumum kahramanlara. Aman bir de pokemon mu ne zırıltısı vardı. Kabus gibi her yaz hortlardı. Bu sene yok Allahtan.

Senin örümcek yavrusuna bayıldım. Senin doğaçlama da çok iyi olmuş. Yine güldürdün, Allah razı olsun.
Gulos dedi ki…
Aman dikkat et pencereden uçmasın.YAvrucuğumun hayal kahramanı da Pamuk Prenses.Odasının her yeri pembiş yanaklı siyah saçlı kocaman gözlü prensesle donatılmış.GErçi bizim ki sarı saçlı ama olsun yine de yanakları benziyor.

Öperim miniyi .Sevgilerimle.
KUGUU dedi ki…
Donsuz orumcek ha... hay Allahim bayiliyorum ben sana ya.
Fikrimin İncegülücüğüm,kader arkadaşım benim. Demek seninde kaderinde bir Spıdermen ile aynı evde yaşamak varmış :) Bizim yatak nevresimimizden,perdemize, bilumum tişörtlerimizden,pantolonlarımıza,şortlarımızdan,çoraplarımıza ve hatta oyuncak ve dolap masa üstü yapıştırıcılarımıza kadar ev spıdermen e bürünmüş durumda,buda yetmezmiş gibi arada kostümünü giyip çıkan,koltuktan koltuğa zıplayan spıdermen den dönme bir Tolga var :)
Senin minikle , benim Topiğin aynı evde olduğunu bir düşünsene :)
Gamzeli dedi ki…
Evet artık buralardayım :)))
Adsız dedi ki…
Yerim sizi ben :) Tatlı aile kişileri :)
Örümcek adama da bi'ısınamadım o ayrı ama ilk defa sempatik göründü gözüme sizin halinizle İncegülüm.. :)
Öpüldün çok :)
RENKLERCİM, o pokemon zımbırtısı, benim Maxi'nin zamanında pek bi popülerdi. Pikaçuuu vardı ki, biz Maxi'nin küçüklüğünü ona benzetiriz.:)) Allah senden de razı olsun. Sen hep gül inşallah.:))

HACERCİM, kahramanı Pamuk Prenses, Sinderella, Rapunzel olan yavrulara bayılıyorum. Onlar kız oluyorlar ya.:)) Senin sarışın Pamuk Şeker Prensesi de yerim ben.:)) Öperim ablası tabi.:))

KUĞUCUM, ben de sana bayılıyorum ama.:))

BÖRTLENCİĞİMİN ANNESİ, ne güzel olurdu. Evde iki örümcek birden. Anaları da tersten giymiş beyaz gömlekleri, öylece bakıyorlar boş boş.:)) Ay sevsin teyzesi onu. O da mı Donsuz Örümcekmiş.:)) Dünkü o sıcakta bile, bıraksam, giyecek o kostümü.:))

GAMZELİCİM, tekrar mutluluklar dilerim canım. Ayrıca dönmene çok sevindim.:))
Allah'ım yaaa.
artık şart oldu,benim bu oğlanı ve anasını yemem lazım.:P
adamcegiz hee.:)))

adamceğiz donunu giy..)
BİLUNCUM, aynı anda atmışız yorumu.:)) Valla ben de sevmiyorum onu da. Bizim Örümcek çok şeker. Bir de yüzünü gözünü kapatıyor bu sıcakta.:)) Biz de seni öperiz çok çok.:))
YAĞMURUMCUM, seninle de aynı anda atmışız yorumu.:)) Yi bizi yi sen.:)) Kız bacım, bu banyo yaparken bile beni sokmuyordu içeri. Ameliyattan sonra bir haller oldu. Ne kadar meraklı donsuz dolaşmaya. Sanırım, ar damarını kestiler yanlışlıkla.:)))
Unknown dedi ki…
civciv le biz bu portuna acayip gülüyoruz ama..
ELÇİNCİM, yeni gördüm yorumunu affet canım.:) Öpüyorum sizi.:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM