SELAM MİLLET...


Vakti zamanında ben ve mahallemizin diğer sidikli bebeleri, amerikan filmlerindeki veletlere özenmiş, annemizden zılgıtı yediğimizde, ya da o dünyanın bütün yükleri omuzlarımıza çöktüğünde, duvarlar üzerimize üzerimize geldiğinde kaçmak için, bir "gizli yer" arayışına girmiştik.

Kimimiz komşunun kullanmadığı kömürlüğünde, eli yüzü kapkara vaziyette eve dönüp bir posta papara daha yemiş, kimimiz yıkılmak üzere olan mahallenin perili evini mesken tutmuş da korkudan altımıza doldurmuş, kimimiz de otun potun içinde üstümüzü başımızı dikenler parçalamış vaziyette dönmüştük o "gizli yer" den.

Gizli yer bulacam diye kaç kere kaybolup salya sümük ağlayarak, zor zahmet eve vardığımı hatırlamıyorum bile. Hatta bir keresinde şarapçıların mekanında uyuyakalmıştım da korkudan üç buçuk atıp, yusuf yusuf nidalarıyla kaçmıştım oradan.

Lakin hiç vazgeçmez mi bir insan evladı. Hiç mi yorulmaz imkansızın peşinde sürüklenmekten. Yok işte!.. Öyle bir yer, öyle bir sığınak yok. Ulen ömür bitti be. Hala arayıp duruyorsun. O sadece bir holivud hilesiydi. Çocukluğun bile erişemediği bir hayal...

Bir daha asla bir kağıt helva sevinciyle kanatlanmayacak yüreğin. Bir daha hiç o eriğin en tepesini gözüne kestiremeyeceksin. Ya nane şekerlerini, kaymaklı dondurmanın serinini ne versen geri alabileceksin? Gülen salıncaklar, neşeli kaydıraklar arkadaşın olmayacak artık. Ve öyle ortadasın ki şimdi, bir daha asla gizlenemeyeceksin.

Akıllan artık, akıllaann!..

Hele durun!.. Şu üzerimdeki kiri pası bir silkeleyeyim, geliyorum...

Yorumlar

Nenoni dedi ki…
Bekliyoruuzz...
Önce yazının sağ köşemde üst sıralara çıkınca bir "oleeeey" çektim. Ve aynı anda yorumun geldi canım.
Bu kadar mı özletir kendini insan İncegül'üm.
Diyeceksin ki şimdi "git ablam ya vakit nerde" eee haklısın da ara sıra bir ce de haberini alalım.
Sevgiler canım, hoşgeldin "inşallah"
suzem dedi ki…
ablaaa.
ben seni çok özledim..
gizli yer arayışına girmekte neden?
ulu orta yaşayacaksın hayatı...
kimseye aldırış etmeden...
öptüm seni kocaman.
Belgin dedi ki…
Nerde kaldin be Incegülüm, insan bu kadar mi özletir kendini:)) Yazinda ne kadar saklanacak gizli bir yer bulamadim diyorsan da ben buldugunu düsünüyorum, yoksa nerdeydin bunca zaman:Pp
Hadi gel artik, bosver tozu mozu, biz seni öylede severiz:))
Öpüyorum cokcana:))
Geveze Kalem dedi ki…
İncegülüm, benim gevezekalem mail adresimi açamıyorum ve sana mail gönderemiyorum çünkü bir tek orada kayıtlısın. Bana ulaşır mısın, aynı maile gönderebilirsin, yönlendirdiğim için başka taraftan okuyabiliyorum. Adresin lâzım canımcım :) kurtlanacak bu paket artık, göndereyim sana.;-)
Nenonim, canımsın...

Ablacım, ben de sizi çok özledim. Ama öyle şeyler oldu ve hepsi öyle üst üste bindi ki, ben bile beni bulamaz oldum. :)

Suzemcikim, canım benim. Geldim geldim... Ben de çok özledim sizleri.

Belginim, güzelim valla bir bilsem nerdeydim. Aslında kayıp bir ortalık yerdeydim sanırsam. :)

Gevezem, hattım bloke oldu ve bütün telefon numaralarım silindiydi ama buldum. Akşama arayacağım seni, uzun uzun konuşuruz. (Niye akşama dersen, telefonumu evde unutmuşum yine.) Yok adres falan. Ayarlamaları yapıyoruz ve bu C.tesi buluşuyoruz. Te o ka. :)

Öpüyorum hepinizi kocamaaann...
ganfi dedi ki…
incegülüm bende güccükken o filimlerden esinlenip bir ağaç ev hayal ederdim hala da ederim:)
ekizim ben kim miyim annecenin gizlenmiş hali :)yeni mekandan sevgiler.
sen döndün ben kayıplarda dolanmaya devam! iş yeri kapatınca evdende vakit olmuyor:(
Adsız dedi ki…
Incegülüm, Almanyanin günesi gibisin, bir görünüyorsun, sonrada uzun zaman ortaliktan kayboluyorsun:((( Özleeeeeedimmmm yaaa...
Yilbasi kutlu olsun canimin ici, gel artik, bekletme bizi:))
Öptüm kactim:))

aysegul
Belgin dedi ki…
Su yukardaki Adsiz yorumu taniyorum bir yerlerden:))
26.11.019 tarihinde bir önceki yazina yaptigim yorumun aynisi, Aysegül kardesimizin cok hosuna gitmis anlasilan.
Yeni yilin kutlu, mutlu, huzurlu, saglikli, sevgi dolu ve bol gülümsemeli olsun Incegülüm:))
Eeee bulustunuzmu bari Gevezeyle?? Umarim bulusup, güzel vakit gecirmissinizdir:))
Öpüyorum hepinizi:))
ganficim, hepimizin var idi güccücükkene hayalleri. hepsi sellere kapıldı, ya da yellere... :)

BELGİNİİİİM... canımsın. takılma boş ver. :) ya yok canım ya. buluşamadık maalesef. uygun olan bir zamanda inşallah. ve tabii buraya gelirsen tekrar, seninle de görüşmeyi çok istiyorum.

biliyor musun, kargodan aldığım günden beri boynumdan çıkarmadığım çook güzel bir kolyem var. uzaklardan gelmiş, ama gönderenin, getirenin sıcacık sevgisini, dostluğunu getirmiş bana. inan ne giyersem giyeyim çok uyuyor, yakışıyor. sanırım seçenin güzelliğinden.

çok teşekkür ederim can arkadaşım. hepsi birbirinden güzel hediyelerin için, herşeyden öte, bu kadar uzak yollardan, hiç eksiltmeden yolladığın vefan için. mutlu yıllar canım...
Belgin dedi ki…
Kargodan cikanlarin hosuna gittigine sevindim:)) O kolyenin her seye uyum göstermesi takanin kendi güzelligindendir:)) Seninle bulusmayi, görüsmeyi bende cok isterim, insallah bir dahaki sefere görüsebiliriz:)) Dostlugun, candanligin icin cok cok tesekkürler canim benim. Seni cok seviyorum cilgin kadin:))
Öpüyorum cokcana güzel yanaklarindan:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM