PENCEREME BONCUKTAN BİR KUŞ KONDU BU SABAH








Böyle sıcak bir Ağustos ayının yağmurlu bir gününde doğmuşum ben günlük. Köy yerinde, gencecik bir anneden. Daha On altısındaymış anacım. Bundandır ki, yıllarca ablam değil de annem olduğuna ikna etmeye çalıştım arkadaşlarımı.

He bir de ne zor olmuş benim doğumum. Tersmişim ben ters. Evet, durduğum yerde ters dönmüşüm işte. Çok şaşırdın dimi!!!!! Sıradan bebeler gibi kafa aşağı inmemi beklemiyordun değil mi?

Hayır tersmişim de, sezaryen daha bizim memlekete uğramamış. Geçtim sezaryeni doktor bile yok. Tam dokuz tane ebe gelmiş sırf ben bu dünyada var olabileyim diye. Lakin hiçbiri bir şey yapamamış bu konuda. Saatlerce uğraşıp didinmişler yazık.

Sonunda içlerinden en yaşlı ve en bilge olanı hepsini kovmuş ortamdan. Kurtarmış zavallı beni. Kendisi yüzlü yaşları sürmekte şu anda. Allah uzun uzun ömürler versin ona.

Sonra ben çok hastalanmışım. On beş gün sadece dudaklarıma anne sütü damlatılarak yaşamışım. Ak saçlı, ak sakallı ve boncuk gözlü dedeciğim, Rabbim ona da uzun ömür versin, başucumda Kuran okumaya başlamış. “Gayrı bu bebeden hayır gelmez kızım” demiş. Herkes umudu kesmiş benden.

Umut hiç biter mi? Bitmeeez. Umudun bittiği yer, hayatın bittiği yerdir. Ben İncegül kişisi on beş günün sonunda bütün derimi değiştirip, mecazen değil, gerçekten derimi değiştirip, yeniden doğmuşum sanki.. Sonra da tosuncuk gibi bir bebek oluvermişim işte.

Hayatım işte böyle bir mucizeyle başlamış benim. Görecek günüm, çekecek çilem varmış ne diyim. Rabbimin isteği dışında ne olabilir ki.

Dün gece bol bol düşündüm. Uyudum uyandım düşündüm günlükçüm. Otuz beş yaş şiiri de kesmiyor artık. Bak tabelaları bir bir ardımda bıraktım ilerliyorum. Geriye dönüp baktım da, yolun yarısını da çoktan geçmişim. Yarınki gündür dedim, yolun yarısı tabelası da görünmez olacak. Artık yokuş aşağı yolculuk.

Hüzünlendim bakma. Yaşlandım diye hayıflandım. Gençlik.. hey gidi güzel gençlik. Nasıl da uzaklarda kalmış. Hiç bitmez sandığın gençlik, uçup ta gidivermiş elden diye bir güzel haram ettim uykuyu kendime.

Sonra güneş doğdu yeniden. Bir baktım ki kocaman bir hediye paketi sunmuş hayat bana bu sabah. Yatağımın başucunda öylece duruyor. Süslü püslü. Işıltılı, yaldızlı kağıtlarla kaplanmış. Kırmızı da bir kurdelesi var üstünde.

Yavaşça ama heyecanla açtım paketi. Önce dostların güzel mesajları, sevgi dolu kelimeleri çıktı dışarı. Birkaç tatlı söz, bir güzel şarkı. Gözyaşı oldu hepsi mutluluktan. Ben o güzellikleri aldım özenle koydum yanı başıma.

Sonra muhteşem çocukluğum çıktı içinden. Doyasıya yaşadığım. Ölesiye mutlu olduğum, yaşanması gereken ne varsa yaşadığım o güzel çocukluğum.

Gençliğim de buradaymış bak. Nasıl da saklanmış öyle. Yerinde de durmuyor ki meret. Özlemişim o deli akan kanları. Aldım çıkardım onu da dışarıya. Bıraktım çocukluğumun yanı başına.

Sonra acılarım, göz yaşlarım. Onları da alıp özenle çıkardım kutusundan. Çünkü onlardı beni ben yapan. Bana değer katan. Onlar, umursamalarım, kaygılanmalarım, duyarlılığım. Onlar insani ne varsa oydu.

Kahkahalarım bana bakıyordu öylece. Onları da aldım. Kimi gerçekti, kimi sahte. Ama hepsi de çok güzeldi.

Anılarım bir dünya. Bak nasıl da birikmişler. Onları da kaybetmemek lazım. Dikkatlice çıkarmalı paketten.

Sevgiyle çarpan bir sürü yürek. Ailem, arkadaşlarım, dostlarım, sevdiklerim, sevenlerim. Aman ha, çok dikkatli olmak lazım. Kırılmasın hiç biri.

Bir de aşk çıktı cam fanusta. Bir sırça saray gibi. Tutmasını bilmezsen tuzla buz olacak. Sakınıp saklarsan her şeyden güzel. Şimdi yavaşça yerleştirmeli onu da diğerlerinin yanına.

İşte benim kıymetlilerim. İki nur danesi. İki üzüm karası. İki elmas parçası. Analığımı da alıp koyayım şuraya.

Sandığa yerleştirmek lazım şimdi bu güzel hediyeleri. Hayatın bana verdikleri, benim ondan aldıklarım. Onun benden aldıkları. Mutluluklarım mutsuzluklarım. İyi kötü tüm hatıralarım. Hepsini bir sandığa koyup, ara ara çıkarıp bakmak lazım.

Hayat nedir ki zaten.. yaşanmışlıklara şükretmek, yaşanacakları beklemek. Ömür dediğin de bir sandık. Biriktirebildiğin kadarsın işte.

Bakalım bundan sonraki hediye paketinde neler olacak. İyisi kötüsü hepsi kabulüm.



İyi ki doğmuşum günlük değil mi?




Bu da Doğum Günü Notusu: Yarın başka resim ekliycem. Şimdi şu çiçekli güzel pastayı paylaşalım. Afiyet olsun.

Yorumlar

palyanço dedi ki…
kesinlikle iyi ki doğmussun diyorum ben :) bir zamanlar kendi kendime günlük yazarken sorularıma cevap vermezdi günlüğüm hiç :( simdi ise,yanımda olan arkadaşlarım,kardeşlerim,ablalarım dostlarım var :))

iyi ki varsın.. iyiki zor bi dogum sonrasında hayattasın.. iyiki seni uzaklardan da olsa tanımısım :))
Mutluveumutlu dedi ki…
İyiki doğmuşsun İncegülüm,ablacım.Çok uzaklarda da olsa dostluğunu,sıcaklığını öyle güzel hissettiriyorsun ki.Seni tanıyalı kısa bir süre oldu ama Bir gün İstanbula gelsem ve yalnız çaresiz kalsam,"aaa benim burda bir incegül ablam var,yalnız değilim ki" diye aklıma geliverirsin hemen.
Tekrar kutluyorum doğumgününü,nice yaşların olsun,evlatlarınla,eşinle ve tüm sevdiklerinle beraber...
Gamzeli dedi ki…
Canım doğum gününü en içten dileklerimle kutlarım nice mutlu yıllara...
İyiki doğmuşdun, yoksa biz seni nasıl tanıyacaktık ki :)
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
yüzümde bir gülümse okudum yazdığın yazıyı,her zaman ki gibi....
inanamadım doğumuna gerçekten mucize ,
daha çok böyle güzel günler görürüz inşallah,
doğum günün kutlu olsun....
Emre dedi ki…
Canım İncegülüm benim, iyiki doğmuşsun, iyiki varsın, iyiki seni sanalda olsa tanımışım ama azimliyim sanal olmayan bir zamanda da görücem seni, sana boşuna idolümsün demiyorum dimi.

Bak sen rabbimin işine işte, sen o kadar sıkıntı çek doğarken hatta başında kuran okunsun ümitler kesilip, ama gel görki çıkmayan candan ümit kesilmezmiş dimi bunun kanıtısın işte sen, mucize dediğin de bu olmalı demek.

Tabi bide anılar biriktirilen sandıklar ve çekmeceler var hayatta, ama sen daha o sandığa çook şey katacaksın eminim, mutluluk yada hüzün, sevinç yada göz yaşı farketmez, yeterki yaşanacak yaşayabileceğiz sağlıklı vede huzurlu zamanımız olsun olsunki bu sandıklar birilerine yadigar kalsın:)

Seni seviyorum be İncegülüm, bende derim hep, umut olmalı her zaman, o yoksa eğer hayatın bir anlamıda yok:)
LoLa dedi ki…
iyiki doğduuun incegüüüll
ailenle sağlıklı ve uzun yıllar diliyorum sana...
Canikooom,şimdi çözdüm meseleyi. biz iki yaşaması mucize,ebesi sayesinde hayatı kurtulan,dedesini ağlatan hatunlar olaraktan iyi anlaştıık.:)
(ben yazını okurken anacığının o sırada çektiklerine ağladım biliyormusun?)
ve:
şimdi bi kere dün bütün güüün "pastaaa" diye evde sayıklayan ben hatunun içii gitti.. :)))
o ne güzel şey yahu..:)
kaldırma o resmi yanına koy ne koyacaksan.:)şöyle çeşit çeşit kurabiyeler,başka pastalar,içecekleer.:))))

canım sana bir slayt yapıyordum yetiştiremedim bir türlü bugüne.:(
bitirince yollarım sana maille.
sayfama koymayı istiyordum.onun için de bir yere yükleyip,ondan sonra youtube'ye. daha beceremedim işte.
cadım demiş ya hazırlanıyorlar diye. ama istediğimi tam beceremedim.:((


Bir de ben o 35 yaş şiirini sevmem. Öyle demiş,kendi 70i bulmamış.:(
sen niye ömrüne sınır koyuyorsun? Allah'ım sana o eben gibi,hem de hiç kimseye muhtac olmayan sağlıklı uzun bir ömür nasib etsin inşallah.:)

bir de:
herkeees dedi,ben eksik kalmayayım.
"senin dizin başlıyormuş gördünmüüüü?" :P
ama bende hiç tanıtımına bile rastlamadım.:)
Nenoni dedi ki…
İyiki doğdun İncegül.Ailen ve tüm sevdiklerinle beraber çook uzun ömürler diliyorum.
35 niye yolun yarısı oluyor yahu?Ben şahsen 100 filan olmayı istiyorum yani.
Deniz dedi ki…
İyi ki doğgun :) Sen olmasaydın bizlerin bile bir parçası eksik kalırdı. İyi ki varsın hem hayatta, hem ailenin hayatında, hem de bizlerin hayatlarında... Nice yıllar dilerim :*
Adsız dedi ki…
Doğum gününüzü en samimi dilekle-
rimle kutlarım.Nice uzun sağlıklı,
mutlu,güzel yıllara sevgiyle...
Ayşegül P
Adsız dedi ki…
Mutlu uzun yıllar dilerim.
Sevgiler,Nur Aksoy
renkler dedi ki…
Ben de pasta yok mu diye korkmuştum:-) Tekrar doğum gününü kutluyorum mucize gülcük...
bembi dedi ki…
iyi ki doğmuşsun figcim! mutlu sağlıklı nice güzel yaşlar dilerim ;) bugün pastalara da sevgilere de tebriklere de doyacağın bir doğumgünü geçirirsin umarım! ;))
CANLARIM, SABAH ÇIKTIM ŞİMDİ GELDİM EVE. GÜZEL MESAJLARINIZI GÖRDÜM VE BU DOĞUM GÜNÜMDE NE KADAR ŞANSLI OLDUĞUMU HİSSETTİM. SİZİ SEVİYORUM ÇOK. ŞİMDİ YİNE ÇIKMAK ZORUNDAYIM AMA, DÖNÜNCE HEPİNİZİ TEK TEK ÖPÜCEM. ZİYARET DE EDİCEM. ŞİMDİLİK BAY BAY. ÖPÜLDÜNÜZ ŞEKERLERİM.:)))
Adsız dedi ki…
incegülcüm nice nice güzel ve mutlu yıllara.Ne kadar güzel ve anlamlı olmuş post'unu okurken çok duygulandım ( zaten hassasım şu dönemlerde)iyiki varsın mucize bebek :)
Ayşe dedi ki…
Doğum gününüzü tebrik ederim..İleriki yıllarda da sandığa koyduklarınız hep böyle güzel, sizi siz yapan ve hayatınızda değeri olan şeyler olsun inşaallah...
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Perili köşkde gördüm yazdım size gelip de kutlamak istedim. Ona yazdığım mesajda burada :)

Şu sanal alemde sevgi dostluk düşünce incelik ne güzel iyiki doğdun seninde elelrine sağlık canım nazikce yazmışsın :)
PALYANÇOM, güzel kuşum benim. Ben de bu günlük sayesinde sizleri tanıdığım için öyle mutluyum ki, bunu anlatmam çok zor. Kocaman öpüyorum seni. Uzaklarda olsa da, kalbi kalbimin içinde kardeşim.:)))

MUTLUM, tatlı dillim. Allah darda koymasın seni hiç. Hep mutlu ol. Tabii ki yalnız değilsin. Ablanın kolları hep açıktır sana, tıpkı kalbi gibi. Öpüyorum çok:)))

GAMZELİM, nazlı meleğim. Ben de iyi ki seni tanıdım. Senin gibi yüzü güzel, kalbi güzel bir kız kardeş sahibi oldum Sağol canım. Koocaman öptüm.:)))

PERİLİM, iyi günümün, dar günümün dostu. Senin o güzel yüzüne ancak gülücükler yakışır. Gülümsemen solmasın. Nice güzellikleri paylaşalım hep. Öpüyorum çook.:)))

EMREM, fındıklı lokumum. Sen ne güzel anlatmışsın bak. Hayatın diğer adı umut. Sağol canım. Umarım bir gün karşılaşıp doya doya sarmaşırız seninle. Şimdilik kocaman bir öpücük o tatlı yanaklarına.:)))
LOLALOLAM, ballı krepim. Teşekkür ederim güzel dileklerine. Kocaman öptüm canım.:)))

YAĞMURUM, benim güzeller güzeli Sultanım. Elbet kaderin bağladığı bir yer vardı bizi. Sen bana daha ne yapacaktın ki, sıcacık bir dostluk verdin. Sağol canım. Hayatımda hep ol emi. Pasta senin kölen olsun Sen iste ben gerçeğini yapayım sana. Pekiyi kalsın o zaman. Yeni resim sürpriz resim. Dizinin tanıtımlarını daha hiç göremedim maalesef. Kocaman öpüyorum canım.:)))

NENONİM, hamarat güzel arkadaşım. Umarım yüzleri bile geçersin. Allah uzun ve sağlıklı bir ömür versin sana. Teşekkür ederim canım. Öptüm çok çok.:)))

DENİZİM, dünyalar tatlısı içten dostum. Sen olmasan benim de bir yanım eksik inan. Bu güzel dilekleri teşekkürlerimle alıp, sandığıma yerleştirdim. Ömrümce benimle kalacak. Öpüyorum seni çook.:)))

SEVGİLİ AYŞEGÜL, çok çok teşekkür ediyorum. Blogun olmadığından çok iyi tanımasm da yorumlarından, çok zarif ve duyarlı olduğunu seziyorum. Sevgiler.:)))

SEVGİLİ NUR, Ayşegül için söylediklerimi senin için de hissediyorum. Teşekkürlerimle birlikte sevgilerimi kabul et.:)))

RENKLERİM, ah benim canım. Hasta hasta gelmişsin, ben seni pastasız bırakır mıyım hiç. Sen her şeyin en güzeline layıksın. Çok teşekkür ederim gülüm. Öpüyorum çoook. Dikkat et kendine. Tekrar şifalar diliyorum.:)))

BEMBİŞİM, organik şekerim. Güzel dileklerin için milyon tane teşekkürü paket yaptı, demet yaptım, öpücüklerimle sana yolladım.:)))
AZİMLİM, benim güçlü arkadaşım. İyi ki sen de varsın canım benim. Bu hassas zamanlar bitecek inan. Sıkı dur. Teşekkürlerimle öpüyorum koocaman.:)))

SEVGİLİ AYŞE, Merhabalar.:)Çok severim ben bu ismi. Bu güzel dileklerine amin diyorum. Teşekkürlerimi ve sevgilerimi kabul et lütfen.:)))

SEVGİLİ EDA, Merhabalar.:) Çok teşekkür ederim. Aynen sanal alemle ilgili düşüncelerine katılıyorum Keşke gerçek hayatta da bu kadar duyarlı insanlarla karşılaşabilsek hep.:)))
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM, HEPİNİZE AYRI AYRI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. BU GÜNÜ BENİMLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN ÇOK MUTLU OLDUM İNANIN BANA.
KUGUU dedi ki…
CANIM BENIM

rica etsem o sandikta bana da bir minicik yer ayirir misin.
Bu postu simdi okurken elimde olsa sana hemen telefon acamk istedm biliyor musun INCEGULcgm

bir suredir sana soylemek istedgm birsey vardi zaten

belkide sadece ikimizin anlayacagi

IYIKI dogmussun canim
IYIKI buradasin sen
IYIKI sana rastlamisim blog seyahatimda

100 yasini suren o ebeninde ellerinden operim

Sevgiler.
KUĞUM, zarif güzel dostum. Belki yeni tanıdım seni ama, o sandıkta, dokunursam incitirim diye korkup atlaslara sarıp sakladığım dost yüreklerin içindesin zaten. Keşke arayabilseydin de sesini duysaydım. Sen de iyi ki varsın ve hayatımdasın. Öpüyorum canım çok.:)))
BALDAN TATLI dedi ki…
İyi ki doğmuşsun. Ama doğumun tam anlamıyla bir mücize. Çok duygulandım. Umarım ileriki günlerin gönlünce olsun. Yürekten iste yeter. Sevgiyle kal canım doğum günün kutlu olsun.
Esra dedi ki…
Ne kadar guzel yazilmis bir yazi. Once insani mutlu ediyor, sonra huzunlendiriyor, sonra yine gulucuklerle bitiriyor.
Nice mutlu yillara.
Esra
Sanem dedi ki…
Yuz yasındakı o ebe teyzenın ellerınden operım oncelıkle, sonrasında da senın gamzelı oldugunu dusundugum yanaklarından oper, dogumgununu kutlarım canım Incegul.
uykucu dedi ki…
benden 5 ay önce doğan ikizim doğum günün kutlu olsun.bak inanmıycan ama o kadar benzer huydan sonra tersliğimiz bile aynıymış .bende anneciğimin karnında ters duran bir bebekmişim ebelerin uğraşması yarar yerine zarar vermiş anneciğimi öldürüyorlarmış nerdeyse, zorla hastaneye kaldırıp sezaryenle doğurtmuş beni doktor .bende 15 gün annesiz aç gezmişim,aman ölür nasılsa demişler.annem hastanede yoğun bakımda kalmış. senin annen 16 yaşındaysa benimki 46 yaşındaymış(bak farkda olsun azıcık)umarım eben doğduğunda dualar etmiştir sanada ömrünüz benzer.iyiki varsın, iyiki doğdun, hep burda ol.öpüyorum.ilk zoru başaran herşeyi başarır...
Adsız dedi ki…
En guzel dileklerimle dogum gununuzu kutlarim. yeni yasinizi gule gule kullanin)))
Sam
BALDAN TATLI DİLLİ ASLIM, şimdi ben de yorumunu okuyunca çok duygulandım. Canım benim teşekkür ederim. İnşallah daha çok uzun süre beraber oluruz. Sevgileri paylaşırız. Öpüyorum çok.:)))

SEVGİLİ ARCHİSUGAR, Merhabalar.:) Güzel sözlerine ve dileklerine çok teşekkür ederim. Çok tatlısın Esracım. Sevgilerle.:)))
SANEMİM, kendi uzaklarda, kalbi kalbimde, tatlı güzel kuşum. Ben de seni teşekkürlerimle koooocaman öpüyorum canım benim. Sağol.:)))

FİGENİM, ruh ikizim. Evet işte kaderin bağladıkları. Aslında o kadar çok birbirimize benziyoruz ve o kadar yakınız ki. İyi ki seni tanımışım. İyi ki hayatımdasın. İkimizin de ömrü böyle bir mucizeyle başlamış ya. Senin de ömrün upuzun sağlıklı olsun. Teşekkürlerimle öpüyorum kocaman tatlı ikiz kardeşim.:)))

SEVGİLİ SAM, çok teşekkür ederim. Umarım hep gülerek geçer hepimizin yılları. Sevgiler.:)))
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
hiii fotoğraflar çok güzel ve çok nostaljik,benimde var böyle şiir okurken ...
Asortik Krep dedi ki…
Nice yıllar :)
LoLa dedi ki…
fikrimin ince gülü dizisinin müziği harika belki de duymuşsundur sen ama ben ilk duydum ve çok sevdim bence bloğuna koyabilirisn çok yakışır
öptüüm...
Adsız dedi ki…
Mutlu yıllar ince gül. sevdilerinle huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmeni dilerim
PERİLİM, görmek isterdim onları. Ne şirinmişsindir şiir okurken. Bak o Yavrukurt resminde, monolog okuyordum. Görüyorsunuz 9 yaşında aklı başında bir çocuğum diye başlıyordu. Çok gülmüştü herkes. Öğretmenimin yüz ifadesi çok hoşuma gittiği için koydum o resmi.:))

ASORTİĞİM, çok teşekkür ederim canım. Öpüyorum çok.:)))

LOLALOLAM, Yağmur Damlamın blogunda gördüm klibi. Ben Müzeyyen Senar'dan dinlemiştim. Yeni yorum da harika olmuş. Müzik yüklemeyi bilmiyorum ki.. örgetsene bacım be sevabına.:))
BEYHANIM, bak aynı anda yorum atmışız canım. Çok çok sağol. Öpüyorum koocaman.:)))
O kadar mücadeleden sonra buradasın, bizimlesin! İyi ki doğmuşsun, iyi ki bir blogun, paylaştıkların var. Nice nice sağlıklı, mutlu, huzurlu yılların olsun! Doğumgünün mutlu olsun!

Sebla.
Boncukçu dedi ki…
Sevgili FİG,
Mutlu, sağlıklı ve gönlünce nice yıllar diliyorum.
35 çokk erkennnnn :)))
pamuk dedi ki…
iiyi ki warsın iyiki doğmuşsun nice yıllara sağlıkla mutlulukla huzurla sewdiklerinle mutluluklar
doğum günün kutlu olsun
ümran dedi ki…
Ebeni seveyim senin..İyi ki seni doğurtturmuşta biz de seni tanımışız.. iyi ki doğdun canım nice mutlu yıllara..
aay çook şekersin.:) öğretirim ben sana müzik yüklemeyi tatlım benim.:)
uykucu dedi ki…
vay yavru kurttamı oldun.kıskandım ben olamamıştım.o hüdaverdi şapkalı bebek çok tatlı kim acep:)
çocukluk fotolarından şimdiki halini tahmin ediyorum deşifre oldun artık boşuna saklanma.ist.geldiğimde elimle koymuş gibi bulcam seni...
SEVGİLİ SEBLACIM, Merhabalar.:) Kirpiğindeki gözyaşları sadece mutluluktan olsun. O ne güzel sözler öyle. Teşekkürlerimi ve öpücüklerimi gönderiyorum alır mısın.:)))

BONCUKÇUM, erken değil mi? Daha gençliğimizin baharındayız biz. Gönlümüz gencecik. Güzel dileklerinin her birine milyon tane öpücük gönderiyorum sevgiyle.:)))

PAMUK ŞEKERİM, sen de iyi ki varsın tatlı kız. Teşekkürlerimi ve öpücüklerimi yolladım o güzel yanaklarına.:)))

LİMONUM, sev vallahi. Tanısan çok seversin zaten. Alemdir o. Canım benim teşekkürlerimle sevgilerimle öpüyorum kocaman.:)))

YAĞMURUM, öğret valla bacım ya. Cahil kaldım iyice. Senin Minin selam yolladı canım.:)))

FİGENİM, güzel kız kardeşim. Çocukluk fotolarından rahat bulasın diye yayınladım zati ben onları. Kukuletalı köy güzeli ben deniz oluyorum işte. Sen İstanbul'a geldiğinde al eline bu resmi. Aha ben bunu arıyom de. Hemencik bulursun canım.:)))
Annelog Atölye dedi ki…
Ne yazsam bilmiyorum, hiçbiri tam anlatamayacak gibi geliyor, sen enn güzelinden anlatmışsın zaten, fazla söze gerek kalmamış, iyi ki doğdun!!!:))
ANNELOGUM, teşekkür ederim. Hem de çok. İyi ki doğdum evet, iyi ki sizleri tanıdım. Öpüyorum seni canım çok çok.:)))
LoLa dedi ki…
incegül ablacım öncelikle şu linkten

http://kummarbaz.imeem.com/music/kxe0aVyo/fkrmn_nce_gl_full_dnle_show_tv_deknn_uzunu_full_olani_sper/

sayfayı açılcak, sen hemen ordan auto playı seç, onun solundaki "Embed in your Blog, Website, etc" yazan kutunun içini de seçip kopyala

ardından kendi bloğuna gelip
sırasıyla
özelleştir- yeni sayfa öğesi seç-html/javascript diyorsun veee
oradaki kopyaladığın kodu buraya yapıştırıyorsun

karışık olmamaıştır umarım kolay gelsin
öptüüüm...
GÜZEL LOLACIM, deniycem. Olmadı benim Maxim halleder ablası. Sağol canım üşenmemiş yazmışsın. Çok teşekkür ederim. Ben de öptüm güzelim benim.:))
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
lola lola nın dediğini yaptım,benim blogta çalıyor senin şarkı....
hadi sen de yap....
teşekkürler lola lola ,valla sayen de ben de çok istediğim halde yapamadığım birşeyi yapmış oldum....
PERİLİM, ben de bu akşam deniycem canım. Senin blogdan dinleyeyim bu gün ben onu. Sana sarılabilir miyim ya ben. Çok içimden geldi.:)))
ZRPNDT dedi ki…
:'( ebn bunu nasıl kaçırmışım ayakkabı muhabbetinden sonra bi de gözyaşı döktürdün.. İyi ki doğsun canım İyi ki tanıdım bak seni :) Doğum günün kutlu olsun
FEZEM, canım benim.. ben de iyiki tanımışım bilmişim seni. Dünya güzelim benim. Çok öpüyorum seni.:)))
ANDY dedi ki…
Öncelike doğum gunun kutlu olsun :) buraya biraz geç yazıyorum ama son gunlerde bloglara bakamıyorum. Ama doğum gununu ilk kutlayanlardanım ha ;) Yağmur Damlasının sayfasından kutlamıştım ;)

İlginç bir doğum hikayesi, daha hiçbirşeyin ne olduğunu anlayamazken verdiğin yaşam mucadelesi seni daha bir guclu ve kararlı kılmış...
kumralada dedi ki…
incegülüm,canıımm,biraz geç oldu ama okudum yazını ve okurken gözlerim doldu...
hayatın nasılda umutlarla dolduğunu,güzellikler yaşarken bazen gözyaşlarnında anlam kattığını öyle güzel anlatmışsın ki...
iyiki doğmuşsun canım,iyiki yaşamışsın ve iyiki tanıyorum seni:)
Allah kıymetlilerinle uzun uzun yıllar daha yaşatsın...
öperim gani gani
ANDYCİM, biliyorum, gördüm ya mesajını. Çok çok sağol. İlk kutlayanlardansın benim güzel, temiz yürekli kardeşim.:)) Palyançom da güzel bir yazıyı saklamış benim için. Yağmur ve Perili de güzel sayfalarla.. işte bu üç deli kız ağlattılar beni çok.:)) Yeterince güçlü müyüm bilmiyorum ama, umudum var. Hepimizin olduğu veya olması gerektiği gibi.:))

KUMRALLAR GÜZELİ, sağol canımm. Ben de aynı şekilde düşünüyorum. İyi ki hayatta kalmayı başarmışım ve sizi tanımışım. Kıymetlilerimin içinde siz de varsınız inan. Bütün güzel dileklerin senin için de olsun. Gözlerin sadece mutluluktan dolsun. Ben de çok öpüyorum seni.:))
Unknown dedi ki…
AMA BEN ÇOOOKKK ÖZÜR DİLİYORUM BU POSTTUNU OKUYUPTA YORUM BIRAKMAMIŞIM BANA YAZIKLAR OLSUN YANİ YENİ FARKETTİM KESİN O ARADA OĞLUŞ BENİ ÇAĞIRMIŞTIR YOKSA BEN SANA İYİKİ DOĞMUŞSUN DEMEDEN YAPARMIYIM.AFFET:(
ELÇİNCİMMM, canımmm benim. Ne demek affet. Seviyorum ben seni ve çok öpüyorum. Sağol gülüm.:))) Ah o oğluşunu da severim çok.:)))

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM