YAR SAÇLARIN LÜLE LÜLE


Sevgili Günlüküm,

Beni tanıyorsun az çok. Sıkıntılı bir tipim ben. Öyle bir yerde çok uzun kalamam. Daralırım. Bi tarafımın üzerinde oturma sürem oldukça kısa olmalıdır. Yoksa sinirli olurum. Hipermanyaklık diye tabir edilen bir hastalıkla boğuşuyorum ben doğduğum günden beri. Allah şifa versin.

Sırf bu yüzden, kadınların en sevdiği aktivitelerden biri olan kuaför seansları benim kabusumdur. Çok fazla gerekmedikçe uğramam hermine. Otur saatlerce. Kafanda bir sürü firkete. Kesim yaptırıyorsan, ağzına burnuna kıl tüy kaçması da cabası. Hele o alüminyum folyolar yok mu.. birazdan fırına verilecek çaresiz tavuk misali.

Bilen bilir, eskiden daha da beterdi bu işler. Takarlardı bi ton bigudi. Sokarlardı seni uğultulu koca bir kaskın içine. Öylece hiç kıpraşmadan otururdun kaç saat. Allahtan artık onlar tarihe karıştı. O konuda hiç nostalji yapamıycam şimdi. Bazı şeylerin geçmişte kalması daha hayırlıdır kanımca.

Kuaföre gitmenin benim için daha fazla eziyet haline gelmesini sağlayacak bir başka unsur da sıra beklemektir ki, hafta sonları düğün dernek çok olduğundan mahşer yeri gibidir malum. Zaten birazdan büyük bir azabın pençelerinde olacaksın ve dahi evveliyatında saatlerce beklemek pek akıl karı gelmiyor bana.

İşte bu sebepten, hafta arası, iş çıkışı uğrayıverdim kuaförüme. Birkaç saat geçirdim. Sıkıcı ama, sonucu iyi birkaç saatti. Yalnız bu uğrayış, program dışı, plansız ve aniden esiverme sonucu oluştuğundan biraz sıkıntı yarattı. Nasıl mı? Aynen şöyle:

Kadın işten çıkar. Kırk yılın başı şöyle süsleyim kendimi azıcık düşünceleriyle, kuaförüne uğramaya karar verir.

Doğal olarak güzergahını değiştirdiği için bir yarım saat kaybolup gitmiştir. Bu kayıp zamana, kuaförde üfleye püfleye geçirilen iki saat yirmi beş dakikayı da eklersek, bayağı bir zaman heba olmuş diyebiliriz. Malum kadının hayatında vakit, çok değerli bir kavramdır. Hatta nakitten bile değerlidir. Tek tesellisi, hiç beklememiş olmasıdır. Lakin bu günlük programdan çalınan birkaç saat, kadına yol, su, elektrik ve doğal sinir olarak geri dönecektir.

Kadın, gayet te hoş ve bakımlı bir halde, nihayet evinin kapısından içeriye girmiş, mutfağın yolunu tutmuştur bile. Yavrular açız diye inlemeye başlamadan hemencecik bir şeyler hazırlanmalıdır. Harala gürele, kolay, çabuk, pratik bir yemek yapılmış, sonunda sofraya getirilmiştir.

Yavrular yemeklerini yerken, ortalık toplar kadın. Dünden askıda olan çamaşırları katlayıp yerleştirir. Ortalara saçılmış, don, gömlek, çorap, dragon kartları, renkli kalemler, beyibileyid ve bilumum zımbırtıyı yerli yerine koymak için Süreyya Kop ta gel olmak lazımdır. Koşturur kadın koşturur da koşturur.

Tabii bu hengamede, fön mön hak getire. Hatunun saçlar, sevgili Minisinin de katkılarıyla süpürge demeyelim de, hani ona yakın bir şeye dönmüştür bile.

Bu esnada banyo kapısının hemen önünde duran spor çantasıyla ve içindeki kokuşmuş krampon ve antrenman formasıyla göz göze gelir ve bu çantanın sahibine sevgi dolu bir şekilde seslenir kadın: “Maxiiiiii, oğlum bu çantanın ne işi var buradaaa… niye kaldırmıyosun bunları yerineeee….. yahu bu evde bütün pis işleri ben mi yapıcam… iğrençsin yaaa.. ıyyyyykk…”

İçerden gelen yanıt daha da çarpıcı ve sarsıcıdır. “ Anneeee, yarın yine antrenman var. Yıkanacak onlar yaa..”

Gecenin bi saati olmuştur. Üstelik bu meretin altı koyu renk, üstü açık renk. Makinede de bir arada yıkanmaları olası değil. Hayır adı üstünde forma. Bi uyum yakala, bi aynı renk ol değil mi….. yooo illa bana zorluk çıkaracaklar ya. Altı forma, üstünü sorma durumu.

İş başa düştü ne yapalım. Yavrunun futbol kariyerine mani mi olalım yani? Manikürlü eller, bulaşıkları yıkadıktan hemen sonra, foşur foşur, çitileye çitileye nasıl da güzel paklarmış yavrusunun altı kaval üstü şişhane formasını. Akabinde kramponlar temizlenir ve havalanması için açık havaya bırakılır. Bu arada hatunun elleri haşır huşur olmuştur ama, olsundur. Yavrusunun işi görülmüştür ya, ne gam.

O akşam bitirilmesi gereken ütüler, sepetten doğru gülümseyerek kadına bakmaktadır. Kadın da onlara acı bir gülümseme atar. Hade hade hadeeeeeee.. yarın akşamı bekleyin der kendilerine.

Tabiidir ki bu arada üst baş değiştirilip, ev haline bürünülmüştür. İşte kapı çalıyor.. cingıl bels cingıl bels.. yahu şu zili değiştirelim be. Ne sinir bozucu. Düşünsene tam hüzün yapmışsın böyle dalmış gitmişsin, ya da romantizim takılıyorsun. Bu çalıyor… cingıl belsss cingıl belsss..

Amanın da hatunun kocası da gelmiiiiş. Dur aynaya baksın kadın. Anaaa.. o da ne be. Bu akşamki kadın değildir ki.. bu kimdir ki.. amanın da o kadar saat, emek, vakit ve de nakit… neyse açalım kapıyı. Adamceyiz ağaç oldu.

Koca be.. senin için süslediydim kendimi valla. Bi kaç saat önce görecektin sen beni. Afrodittim Afrodit. Ama neylersin ki hayat bazen hırpalıyor insanı.

İşte günlükçüm, bir kuaför maceram daha böyle sonuçlandı işte. Gerçi saç modelimi herkesler çok beğendi ama, sen olsan benim yerimde, bir daha öyle pattadanak gider misin kuaföre?

Yorumlar

KUGUU dedi ki…
INCEGULcgm sahiden ayni anda olmus neredeyse:)) Peki sen ne yaptirdin saclarina bakaym? Sadece fon mu? Ama 2.5 saat demissin? Rofle mi?
Gule gule kullancanim. Ve ben pismanim elbette, gereksiz anlamsiz ve kotu bir kesim oldu:(
KUĞUCUM, kesim, fön ıvır zıvır işlemler işte.. anladın sen onu.:)) Röfleye daha hiç cesaret edemedim. Ama sık sık kesim yaptırıp model tazeliyorum ben de. Benim kesim güzel oldu. Tam istediğim gibi. Yıkıyorum, şöyle bir havalandırıyorum, fönlü gibi oluyo. Tam benlik yani.:))Seninki de eminim yakışmıştır ve güzel olmuştur.:))
Bu arada iyi günlerde, güle güle kullan canım.:)))
kakaolusevgi dedi ki…
SAÇLARINI GÜLE GÜLE KULLAN İncegül,EMİNİM ÇOK HOŞ BİR BAYANSINDIR VE SANA KESİM DE ÇOK YAKIŞMIŞTIR.SEN ANLATTIKÇA,SANKİ SİZİN EVİN İÇİNDEYDİM.SENİNLE AYNI ANLARI YAŞADIM :)HOŞ YAŞAMAYA GEREK DE YOK :) ÇÜNKÜ ZATEN SIRAYLA İŞTEN GELİNCE BİR KOŞUŞTURMACAYLA AYNI İŞLERİ YAPIYORUM .BEN DE TABİ ÇOCUK FAKTÖRÜ GİBİ ÇOOOOK ÖNEMLİ BİR FAKTÖR EKSİK AMA KOCA FAKTÖRÜ DE BAŞLI BAŞINA BİR MESELE.ALLA HEPİMİZE KOLAYLIK VERSİN :) BİR BAYAN ÇALIŞSADA EV HANIMI OLMAKTAN ASLA KURTULAMIYOR.BİZİM KADERİMİZDE YAZILIYO DOĞDUĞUMUZ GÜNDEN BERİ :)
KUGUU dedi ki…
canim saol ama inan cok kotu oldu. Yine de hic agzimi acmadim. Zaten asla kuaforde kapris yapan bir hatun olmadm ben- en fazla gelir evimde suratimi asarim kendime!
KAKAOLUM, canım sağol.:)) Hepimiz az çok eve gelince aynı işlerle uğraşıyoruz. Lakin çocuk faktörü, gerçekten çok çok fark ettiriyor. Bir akşam, sabah toparlayıp çıktığım evimin fotosunu çekip göstermem, bunun için yeterli kanıt olur sanırım.:)) Allah hepimize kolaylıklar versin.:))

Ben de kapristen hiç nasiplenmemişim KUĞUCUM ya. Ne olacak bizim bu halimiz bilmiyorum ki..:(( Keşke beğenmediğini söyleyip, yeniden kestirtseydin. Bu kadarını da yap artık. Zarif Kuğum benim.:))
KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN ARKADAŞLARIM.:)))
KUGUU dedi ki…
Evet birkac gun sonra yeniden kestirebilirim. Ama bu daha da kisalacak demek oluyor:(
Kandilin senin de kutlu olsun canim.
Mutluveumutlu dedi ki…
İncegülcüm kandilin mübarek olsun.
Saçlarını güle güle kullan canım,çok iyi yapmışsın
Senin bu anlattıklarını ben çocuk olmadığı halde yaşıyorum,çocuk olunca ne yapıcam ben,korktum bak şimdi :)
Benimde kuföre gidip saçlarımı kestirmem lazım ama vakit bulup gidemedim,ayrıca diplerimde geldi.Off be incegülüm aklıma geldi bak şimdi,efkarlandım :))
Emre dedi ki…
Süper vomın incegül kişisi, sen çok yaşa emi, idolümsün kızım sen ya, seni örnek alcam şu hayatta bak görcen bi gün.

Bende öle kuaför olayını pek sevmiyom hele sıra beklemek heleki acelen varsa dahada bi eziyet oluyo, e anacım bu havada zaten ne fön ne başka bişi tutmuyoki saçlar nemden, hele benim gibi gür saçlara sahipsen dahada bi garip oluyo.

bak az önce bi iş görüşmesinden geldim (kısmetsede başlıyom pzt günü) çektirmedim fön felan çünkülüm hava yapış yapış, saçlarım nemli iken köpük sürdüm acayip süper oldu, eğer benim gibi saçları olan varsa yıkadıktan sonra öle fönsüz kullanılamayan saçlarınız varsa yani öle papaz gibi dolanmak istemiyosanız inanın köpük süper bi buluş yani cöleden daha iyi tutuyo saçı, ısrarla tavsiye ediyom bide öpüyom seni ZEYNAM benim:)
Boncukçu dedi ki…
Yaz yaz bigudili ama fönsüz kuaförleri, yaşımız çıkıyo ortaya sona gençler dalga geçiyo haberin olsun :) Onu da hatırlıyo musuun diye :)
Aslı Cin dedi ki…
Ben kuaförde fenalık geçiriyorum. Hiç sıras olmayacak, işim hemen bitecek, hiç beklemeyeceğim, öyle olursa katlanılabilir.
KUĞUCUM, kökü sende boşver. Bakarsın kısa daha çok hoşuna gider. Hep öyle kullanırsın. Kimbilir.:)) Sağol canım tekrar kutlu olsun kandilin.:))

MUTLUCUM, senin de mübarek olsun kandilin canım.:) Sağol. Valla benim çok hoşuma gitti. Artık hep bu model kullanırım. Kat kat kat kat...:)) Demek dibin geldi. Haydi kızlar kuaföre o zaman.:)) Çocuklar büyüyünce asıl ev işleri iki üç katına çıkıyor. Ama, onlar olmayınca ev temiz olsa ne olur ki dimi canım.:))

EMREMCİM, kız sen beni örnek alırsan var ya.. yanmışsın demektir.:)) Sen işin kolayını bulmuşsun. Köpükle hallediliyorsa ne güzel işte bak. Kuaförlerde uğraşmana gerek yok işte. Ben de banyodan sonra, birazcık havalandırıyorum. Bi şeycik te sürmeden çıkıveriyorum evden. Nınınınıııın.:)) Canııımmm çok sevindim iş için. İnşallah hayırlısı olur. Çok takıyordun. Bak işte. Çok güzel bir iş olur inşallah. Yıllarca çalışırsın. Cv ye Okşan yazmanın faydası oldu dimi..:))

BONCUKÇUM, sen takma onları ya.. kıskanıyorlar. O özel günleri yaşayamadılar ya ondan.:)) Oh işte ne güzel yaşamışız bütün o şeyleri. Doldurmuşuz sandığımızı.:)) Hakikaten o makineler korkunçtu ama değil mi?:))
ASLICIM, aynı anda yorum atmışız canım.:)) Ya işte aynen ben de öyle istiyorum da.. Jet kuaförler lazım bize valla.:))
Adsız dedi ki…
Genel olarak bence biz kadınlar hem güzel olmak isteriz hemde beklemek istemeyiz ( bende dahil ) yeni saçını güle güle kullan ve hayırlı kandiller dilerim
Canikom, onun eve erken geldiği akşama denk getir bir daha :)
Kandilin mübarek olsun tatlım :)
AZİMLİCİM, öyle valla. Hem ucuz olsun, hem şoför mahalli olsun.:)) Senin de kandilin kutlu olsun canım.:))

YAĞMURUMCUM, adamın eve erken geldiği vaki değil ki.:(( Evlenme yıldönümünde bile, geldiğinde uyku uyanıklık arası bir yerlerdeydim.:)) Sana da hayırlı kandiller Sultanım.:))
Adsız dedi ki…
seni okuyunca insanın çocuk doğurma isteği hem gidiyor, hem geliyor, anlamadım. :)
BEYHANIM, güzel yönleri, verdiği sıcaklık, mutluluk o kadar büyük ki bu sıpaların, her bişeye eyvallah diyorsun işte.:)) Yaşa ve gör inşallah canım.:))
Deniz dedi ki…
Biz de görseydik fikrimizi soylerdik sac modeliyle ilgili :) Röfle konusunda bir çift lafım var. Ben yaptırdım, markete gidip boya aldım akşama kendi rengine boyadım :) Sen böyle güzelsin, röfle yaptırma. Belki birkaç gölge niyetine renk değişikliği tutamı olabilir. Dilersen saçlarının fotosunu gonder, ben sana çeşit yapayım (ne uyanığım değil mi).. Ayrıca bu sıcakta, bu cocuklarla, bu kadar işle sacını yaptırdığın için kutlarım. Eş anlamıştır bir değişiklik olduğu bozulsa da...
DENİZİM, benim güzel Denizim. Güzelim ben dimi?:)) Valla o röfle olayı beni aşar zaten. Şimdi bu koca kişisinin en sevdiğim özelliklerinden biri, bendeki ufacık bir değişikliği bile farketmesidir.:)) Valla ne güzel olur. Gönder mailime mailini. Resmi elinde bil. Hemencik çektirip, yollarım. Resimdeki kız kadar güzel olabilir miyim aceba rica etsem.:))
ZRPNDT dedi ki…
Sıhhatler olsun incegülüm. Güle güle kullan :) Yine gülümseyerek okudum ben de senin gibi koşturan bir hanım olmalıyım sanırım yoksa ev hep karmakarışık kalıyor. Ben de dün kuafördeydim kına gecesi vardı saç baş yaptırdım :D Hatta elifin bile saçlarını yaptırdık :) Şu kuaförleri seviyorum ben ya hele gelen kadınları :D Böyle çaresizce bakıyorlar ya kuaföre beni güzelleştir yalvarırım eline düştüm der gibi :D o bekleme seanslarında kadınların bu halini izlemek hoşuma gider benim :D ben FZ :P
anemon dedi ki…
incegülüm oncelikle gecmis evlilik yıldonumunuzu ktlarım.ve kocaman operim senii nice yıllara

malum gec kalıyoruz evde olmayınca postları okumaya
benki kokos olmam rağmen sıkılırım kuafor olayından ama rada değisiklik yapmak iyide gelmiyor deil

ama sunu gerceklestiremedim oyle saclar yapılı güzel giyimli bir halde bütun günu ve geceyi gecirmeyi

eve geldğimde kul kedisin sihrinin bozulmasına donmek zorunda kalıyoruz birde anneysek mecburen

kocaları belki ac bekletebiliriz maul zamanlarda ama evlatlar olmuyor
ANDY dedi ki…
YORUM YOK :):):)
palyanço dedi ki…
sıhhatler olsun efendiimm :) güle güle kullanın yeni saçlarınızı efendiimm ;) bende istiyorum aynısından.. ama evde gecirilen kısmı ben ayna karşısında geçiriimm :D
geçirebilir miyim!? :D
Adsız dedi ki…
incegül şimdi profiline baktımda sevdiğin film ile benim sevdiğim şarkı aynı( Ghost Film müziği)
:)
ZRPNDT dedi ki…
kuzuu kek nasıl olduu?
hayalperisi dedi ki…
sen birde almanyadaki kuaför fiyatlarini görsen sadece kas aldirmak 5- 7 eur arasi düsün yani onun icin ben kesimden kesime ugruyorum kuaföre
KIZ SHEKUREM, Sağol canım. Nasıl geçti kına gecesi?:)) Elifi de yerim ben. Ne tatlı olmuştur o saçlar yapılınca. Sen de süsledin kendini güzelce demek. İyi yapmışsın valla. Düğün mevsimi açıldı. Bu ara kuaförde herkesler kuaförde.:)) Kek süper oldu. Bayıldım ben. Teşekkürler tarif için. Hepimiz hamaratız, hepimiz Shekureyiz olduk.:))

CİVCİVİM, Sağol canım benim. Size de uzun mutlu yıllar olsun.:)) Birden balkabağına dönüşüyor demi bacım.:)) Ben de başaramıyorum. Hele makyaj varsa, o yüzümle gözümle oynarken bulaşıveriyor. Gözlerin altı simsiyah oluveriyor.:)) Yavrulara kıyamıyoruz işte. Canlarım onlar ya, yazık bebelere.:))

ANDYCİM, sana özenmemek mümkün mü?:))

PALYANÇOM, sağol canım benim.:)) Sen de git gülüm. Zaman bu zamandır. Süsleyebildiğin kadar süsle kendini. Aynanın karşısında da istediğin kadar kal. Yaşlanınca zor oluyor.:))

AZİMLİCİM, o müziği ben de çok severim. Çok duygusal ve etkileyici bir şarkı. Bir de o sahne gelir aklıma hep. O nefis dans sahnesi.:))

SHEKUREMCİM, kız nefis oldu nefis. Yazın favorimdir artıkın duyurulur. Arkadaşlar siz de deneyiniz.:))

HAYALPERİM, evet canım. Benim bir arkadaşımın kuaför salonu vardı Almanya'da. Şimdi çalıştırmıyor artık. O anlatırdı. Epey pahalıymış. Her yönden zor gurbet eller.:))
Unknown dedi ki…
Bende kauför olayını sevmeyenlerdenim,yeni saçını iyi günlerde kullan şeker,ben uzatmaya karar verdim bu kış:)kauföre gitmemek için:)
renkler dedi ki…
Canım, fön, manikür bizim neyimize... Hele yaz günü! Geçen boyaya gittim. Üç ay beklemişim, dipler çıkmış, dört santim olmuş... Kuaförden azarı yedim tabi bu kadar uzatılır mı diye. Neyse tam üç saat uğraştı adam. Artık son dakikalarda ciyaklayacaktım. Bir de fön çekecek. Gerek yok kardeş eve gidince yıkıyacağım zaten dedim, olmaz hemen yıkama dedi. Şimdi fön çekeyim rengi o zaman daha iyi görülür dedi. Zorla oturttu. kendi canı için fön çekip aman ne de güzel boyarmışım diye övündü. Eve gittim o güzelim fönlü saçlar ile yemek yaptım. Akşama püskül püskül olmuştu bilem. Ama kışın severim fönü, kendim de çekerim arada.
Gamzeli dedi ki…
Güle güle uzat yeni saçlarını...Ne yapcan kadınların hanım efendiliği kuaförden çıkıp eve girince bitiyor :) Bende perşembe günü kestirdim hoş oldu, arada bir değişiklik insanı kendine getiriyor doğrusu :))

İyi haftalar canım...
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
fikrim ben döndüm evime ,seni çok özlemişim canım arkadaşım,daha uzun yazmak isterdim Ankara'dan misafirlerim geliyor ,evimi toparlamam lazım,gene uğrarım sevgiler....
paticanlar dedi ki…
canikom, kraliçem sultanım merhabaa.:) tanı bakalım beni:)))
burası gırgır yazı sayfam::))
RENKLERCİM, doğru söze ne denir ki?:)) Heh işte otur öyle püskül saçlar, şekilsiz tırnaklarla. Ben de fön istemem genelde. Zaten hemen duş alıyorsun, ne gerek. Ama kuaförler seviyor işte. E onlar da haklı canım. Yahu ben kendim hiç çekemem hele. Sinir basıyor bana. Şöyle biri iki hava fıs fıs tamam.:))

GAMZELİCİM, teşekkür ederim canikom. Sen de güle güle kullan yeni saçını.:)) Evet değişiklik istiyor insan. Hele ki çok bunalmışsan.:)) Sana da iyi haftalar olsun canım.:))

PERİLİMCİM, canımın içi. Hoşgeldinnnnn. Çok özledim seni.:)) Haydi misafirlerini ağırla da ben uğrarım sana. Şimdi misafir misafiri, ev sahibi hiçbirini durumu olmasın.:)) Şaka bir yana çok sevindim dönmene canım arkadaşım. Kolay gelsin.:))

BİDAMLACIKIM, ben seni tanımam mı benim yağmur tanem. Tekrar hayırlı olsun. Çok güzel olacak eminim yeni blogun.:))
paticanlar dedi ki…
aa bak yeni bir karar.
dua et benim oğlana yetişsin.
seninkine inşallah kesin yarar zaten.
inşallah haklarında hayırlı olsun.:))))


http://www.yok.gov.tr/duyuru/uygulamali_tek_fak.pdf
BALDAN TATLI dedi ki…
Ohh ben daraldım yaa. Ne menem bir iş bu ev kadınlığı. İstifa etmek geliyo içimden bazen yaa.Bunun grev hakkı bile yok ki. Yinede sevgiyle kal canım.
Nenoni dedi ki…
İncegülcüm sana aynen Andy yi fitliyeyim:Tatilden yeni döndüğümden henüz haberim oldu da,gitmeden yazdığım yazıya yorum yazmış"Fikriminincegülü istanbulun fethini hatırlıyor,iyi anlaşırsınız" diye:))
DAMLACIKIM, inşallah senin delikanlı da faydalanabilir. Dua etmez mi ablası ona.:)) Çok güzel bir haber. Umarım resmileşir.:)) Sağol canım ya..

BALDAN TATLI ASLICIM, hoş geldin canım.:)) Hayır emekliliği olmadığı gibi, istifa etme şansın da pek yok be canım. Durmak yok. Yola devam.:))

NENONİCİM, daha ne istiyor bu ANDY kişisi? Canlı canlı tarih dersi veriyoruz kendisine.:)) Bak ben bir ara, Truva savaşını da anlatayım bari sevabıma. Daha dün gibi.:)) Tatilciler bir bir dönüyor. Hoş geldin canım.:))
anne ve cocuk dedi ki…
selammm
harika anlatmışsın kuaför sonrasını..
ANNE VE ÇOCUKCUM, merhaba. Seni takip ediyorum ama ilk selamı sen verdin. Teşekkür ederim canım. Hem güzel yorumuna, hem sıcak selamına.

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM