BANA BİR MASAL ANLAT ABİ


Gecelerden bir gece günlükçüm. Sıcaktan erimek üzereyiz ama, Minicimle onun küçücük yatağını paylaşıyoruz. Malum mıncıklaşma, oynaşma, gıdıklaşma ve masal saatimiz.

Anneeee biraz da şurdan gıdıklasana. Ya ısır anne kollarımdan. Gıdımdan öpseneeee, şeklinde yönlendirerek kendini yoğurtmakta Mini kişisi. Dişler dökülmüş, ameliyattan sonra da kilo alınmış olduğundan pek bir sevimli görünüyor suratı.

Anneeee komik masal anlatsana. (Yavru bilmiyo tabiiii ben onları bi tarafımdan uyduruyorum. Ha deyince olmuyor ki.)

Başlıyorum Minicim. Bak bi tane anlatırım ona göre. ( Hayır bu yavru uyuyana kadar beş altı masal istiyor da o bakımdan. Hazır masal anlatılıyorken mesaj da vermek gerekmez mi? Gerekir gerekir. Mesaj kaygılı bir anneyim ben.)

Bir varmış bir yokmuş. İki tane davşancık kardeş varmış. O kadar iyi geçinirlermiş ki. Hiiiç kavga etmezlermiş. (He bu arada, bizim Maxi de odada. Bilgisıyırın başında.) Maxiiii kıkırdamasana. Komik bişey mi söyledim ben şimdi.

Mesela televizyon mu seyredecekler. Abi davşancık kardeşine:
“Canım kardeşim, seyretmek istediğin bir şey var ise, hemen açayım. Lütfen söyle.” Dermiş.
Kardeş davşancık cevaben:
“Ağabeyciğim ağabeyciğim, benim düşünceli ağabeyciğim. Sen istediğin spor programını seyret. Ben sana mani olmak istemiyorum hiç.” Diye karşılık verirmiş. (Bu sefer Mini kıkırdamaya başlamıştır.)

Abi davşan ısrarla:
“Hayır benim sevgili biricik kardeşim. Sana hemen bir çizgi film kanalı bulacağım. Yeter ki sen mutlu ol.” Dermiş. (Bu esnada gülüşmeler hızlanmaya başlamıştır bile.)

Diyelim ki bu iki kardeşçik bilgisıyırla oynayacaklar. Abi yine kardeşini sevgiyle okşayarak:
“Biricik, kıymetli kardeşciğim. Gel sen istediğin oyunu aç ta oyna lütfen. Bak çok kırılırım.” Diye kardeşine bırakmak istermiş bilgisıyırı.

Kardeşi küçük davşancık ta aynı sevgi dolu ses tonu ve melül bakışlarla abisine:
“Hayır ağabeyciğim. Bunu yapamam. Senin istediğin oyunu açalım. Sen arada lütfedersen, ben birazcık oynayabilirim yüksek müsaadenle.” Diye yanıt verirmiş. (Bu arada Mini ve Maxi efendiler, gülmekten kırılmaktadırlar. Hayır, gayet ciddi bir masal bu. Niye gülüyonuz diyorum. Gülmekten cevap veremiyorlar ki. Devam ediyorum.)

Kardeş davşanın acıktığını hisseden abi davşan hemen mutfağa koşar, ona kendi elleriyle yemekler hazırlarmış.
“Canımın içi, güzeller güzeli kardeşciğim, sanırım acıkmışsındır. Annemiz malum bize yemek bulmaya ormana gitti. Onunkiler kadar iyi olmasa da sana yaptığım bu naçizane yemeği umarım beğenirsin.” Dermiş ve kendi elleriyle onu doyururmuş.

Kardeşi minik davşan da:
“Aman benim canımdan da değerli, biricik ağabeyciğim, sen ellerinle bana bu güzel yemekleri hazırlamışsın. Ben nasıl beğenmem. Ellerine sağlık. Benim canım ağabeyciğim.” Şeklinde minnetini bildirirmiş. (Bu deli yavrular, niye gülüyor ki bu kadar. Maxi yerle yeksan oldu. Mininin kahkahaları mahalleyi inletti. Demek ki bu çocukların mizah anlayışı farklı.)
İşte bu iki kardeş davşancık böyle mutlu mesut yaşarlarmış. Masal da burada bitmiiiiş.

Miniiii hadi oğlum kes artık fingirdemeyi de uyu.
Maxiiii sen de kapat o zımbırtıyı. Yeter oğlum. Yahu yeter.. gülüp durmayın. Masal bu masal. (Ama masallar gerçek olsaaa)

Hemen bir sonraki gece. Bu sefer bizim yatakta Mini efendiyle sarmaş dolaş olmuşuz. Saçımı, okşama süsü vermek suretiyle, yolum yolum yolmakta.

Anneeee masal anlatır mısın? Komik olsun ama.

(Bilgisayar yüzünden birbirlerine girmiş olmalarının üzerinden, henüz çok bir zaman geçmemiş olduğundan konuyu bağlamanın tam sırası.)

Şimdiiii iki tane kardeş ayıcık varmııış. Bunlar bilgisayar yüzünden kavga etmişler. Anneleri de pek sinirlenmiş ve bilgisayarı tahta kulübelerinin camından aşağı fırlatıvermiiiiş.

Anne yaa uykum çok geldi. Masal anlatma bu gece. İyi geceler annecim. (İşine gelmedi dimi, seni tek dişi kalmış, tombik canavar.)

Haydi iyi uykular yavrucum.

Ve gecelerden Cumartesi gecesi. Delikanlı oğlum birkaç gündür tatilde. Mini yavrum krizde. Ağabeyciğini çok özlemiş. Sabahtan beri otu potu bahane edip gözyaşı dökmekteydi zaten. Ateşi yükseldi. “Başım ağrıyooo… beni hastaneye götürün, ölüyorum.” diye çığlık atmaya başladı. Hemen hastaneye gitmeye karar verildi.

Daha evden çıkalı bir-iki dakika olmuştu ki, cep telefonu istedi. Ağabeyciğini aradı bizimki. Ağlayarak, “çabuk gel abiiii, ben çok hastayım.” şeklinde nazlandı. Durum, anlaşıldığı üzere tamamen psikolojik olduğundan, hastaneye gitmekten vazgeçildi. Biraz gezildi. Dondurma lüpletildi. Eve dönülüp, yatağa girildi.

Minicim, sana masal anlatayım mı oğlum.

Yok anne, uyumak istiyorum. Sabah çabucak olsun. Abim gelsin. Hem o gelince komik masal anlatır bana.

Ama, biricik, kıymetli, sevgili ağabeyciği sabah ta gelmez. Pazar gece yarılarına kadar uykusuz beklenir… ki bizimkinin uyku saati bayağı erkendir… dayanılır dayanılır da ancak on bir buçuğa kadar dayanılabilir. Sonra uykuya dalınır.

Ağabey davşancık gece yarısını biraz geçerken teşrif ederler. Lakin kavuşma anı sabah olabilmiştir ancak.

İşte günlük. Kardeş olmak böyle bir şey. En çok kavgayı onunla edersin. En çok ona kızar, en fazla onu kıskanırsın. Oyuncaklarını, odanı ve hatta anneni onunla paylaşmak zorunda kaldığın için biraz öfke duyarsın. Ama en çok ta onu seversin. Ona güvenirsin. E demek ki en çok ta onu özlersin.

Yorumlar

renkler dedi ki…
Çok sevimliydi bu yazı, bayıldım. Bol bol güldüm. Sizi mıncıklaşırken, çocukları masalın karşısında kıkırdarken hayal ettim. Masalın bana bilem komik geldi ama. Biz de hep hırlaşırdık abimle... Ama ayrı da yapamazdık. Onun peşinden ayrılmadığımı hatırlıyorum. Her bir oyun boğuşmayla biterdi ama yine de birbirimizi severdik. Şimdi çok görüşmesek de ozamanlar en sevdiğim insanlardan biriydi. Ama bir kızkardeşim olsun çok isterdim şimdi... Yerim o tek dişi kalmış tombiki ayrıca...
Mutluveumutlu dedi ki…
Ah be İncegülcüm,bu nasıl yazıdır böyle yaaa,hem gülmektem öldüm,hemde sonunda gözlerim doldu.
Bu minicik ve maxicik ne şanslı ki ,senin gibi anneleri var.
Allah onları birbirinden ve sizden hiç ayırmasın.
Benimde bir kızkardeşim var,aramız 4 yaş.Ama cidden dünya bir yana o bir yana.Ben nişanlıyken çok umursamaz davranıyordu,bende kızıyordum,ablası gelin olacak insan böylemi olur diye :)Ama evlendiğim gece,bu ev çok sessiz kaldı diye öyle bir ağlamışki,annemide babamıda ağlatmış :)Anlatırken gözlerim doldu yaaa...
Gamzeli dedi ki…
Çok güzel bir yazı olmuş...bencede kardeşlik bu olmalı...Kavgada etsen bağırıp çağırsan da, kıskansanda kardeşlik sevgisi bu...Allah kimseyi ayırmasın kardeşlerinden...Amin...
Adsız dedi ki…
yazına bayıldım incegül :)) sonunu anlamlı bitirmişşin,kardeşlik işte kavga da ederiz kıskanırızda ama bir şey var ki onların üstüne titreriz ve çok severiz.
ANDY dedi ki…
Aklıma abimle küçükken yaşadıklarımız geldi :) Biz çok kavga etmezdik cunku bizim zamanımızda bilgisayar neyin yoktu ve tek kanal olduğu için başka bir kanal izleme şansımızda yoktu :) Sen onlara bir ara benim abimle yaptığım anlaşmaları göster :):)
RENKLERCİM, ben de hep bir kız kardeşim olsun isterdim. Onun içindir ki, erkek kardeşlerimle de bir kız kardeşle ne yaşanacaksa yaşadık. Biz bütün sırlarımızı paylaşırdık. Geceleri saatlerce sohbet ederdik. Ama yine de isterdim.:)) Yaa bi görsen.. bi de tek kalan diş yamulmuş biraz. Gargamel diyoruz kendisine.:))

MUTLUCUM, amin canım. Allah kimseyi sevdiklerinden ayrı koymasın.:) Kardeşin, içine atmış duygularını demek, sonra sen gidince de patlamış canım ya. Canım kardeşinle sevginiz daim olsun.:)) Biliyor musun asıl ben çok şanslıyım. Rabbim bana bunu layık gördü diye.:))

GAMZELİCİM, evet canım. Kavgalar, kıskançlıklar, atışmalar, didişmeler o sevgiyi bitiremez ki. Aksine bazen insan o çocukluktaki didişmeleri bile özlüyor.:)) Amin canım.:))

AZİMLİCİM, kardeşin yerini tutabilecek bir şey bilmiyorum şu dünyada. Allah daim etsin hepimizin kardeşliğini. Kardeş kalabilmek te çok önemli.:))

ANDYCİM, doğru diyorsun. O zamanlar kavga edilecek mevzular çok yoktu. En fazla, onunla daha fazla ilgilendin, bana sevgi göstermedin davasına anneler kıskanılırdı.:)) Sizin anlaşmalara bayılmıştım zaten. Dur bunlara da imzalatayım ben şöyle güzel bir anlaşma.:))
kakaolusevgi dedi ki…
CANLARIM BENİM YA.ÇOK ŞKERLER.MAŞAALLAH.SANKİ SİZİN YANINIZDA MASAL DİNLİYOR GİBİYDİM.İKİ YAVRU HARİKA BİRŞEY OLMALI.HİSSEDİYORUM.ONLARLA RAKADAŞ OLMAK,DERTLEŞMEK.HEP HAYYALERİM BÖLE.İMRENDİM SİZE.

MİNİK DE AYNI BENİM GİBİ PSİKOLOJİK SIKILINCA ATEŞİ ÇIKYOR :)BEN DE UZUN ZAMANDIR BÖYLE OLMAMA RAĞMEN YENİ YENİ ANLADIM.CANIM SIKKIN OLDU MU ,GECE YARISI ATEŞLENİYORUM HEMEN :)
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
fikrimcim işte böyle bir hatun ,masal anlatırken bile örnek oluşturacak konular veriyorsun...
bu arada süper sabırlısın ,her akşam masal bravo valla ,ben bir hadi bakalım marş marş yatağa komutu çekip uykuya yolluyorum,arada bir kitap okuma seanslarımız var ama sıklaştırmamaya özen göstererek:)))
paticanlar dedi ki…
mesaj kaygılı masal çok yerinde ve iyidir.:)
ama ama ama ama benim dünyada een sevdiğim süt dişleri dökülmüüüüş bebeleeeeeer.
resim isteeereeem.:)
Deniz dedi ki…
aman fikrimcim, ben hiç dayanamıyorm yatırma oyunlarına bu sıcakta :) aferin sana, amma dayanıklısın...
KAKAOLUM SEVGİCİM, canım Allah gönlüne göre versin. İnşallah sen de yavrularının maceralarını anlatırsın böyle gülümseyerek.:)) Yavru resmen yanıyordu. Bir de çığlık atmaya başlayınca ödüm koptu. İlk defa ayrı kaldılar ya, çok koydu oğluma.:))

PERİLİM, canım ya, mesajı veriyoruz da alana.:))Bazen ben de çok bunalıyorum ve itiraf ediyorum ki, onu yatağa yatırınca "oğlum ben bi tuvalete gidip geliyorum" diye kandırıyordum. Ben çıkana kadar o uyumuş oluyordu. Ama, artık uyandı. Kapının önünde bekliyor velet.:))

DAMLACIKIM, teyzesi demek sen seviyorsun öyle tek dişi kalmış canavarları. Biz de senin için çekeriz bir resmini. Yeter ki iste Sultanım.:))

DENİZCİM, hakikaten sıcakta insana büyük eziyet ama, ne edersin işte. Sen Uğurböcükünü gönder diyorum bana. Ben ikisini bir eder mıncık mıncık yoğururum.:))
Gulos dedi ki…
İncegülcüm,
ne komik sizin aile böyle yaa :)).BAkalım bizimki böyle masallardan ne zaman anlıyacak.Henüz pamuk prenses masalından dışarı çıkmadık.Ben de de uydurmasyon çok fazla olduğundan dolayı bayağı eğlenceli masallar da ben den çıkacağa benzer.
Sevgilerimle.
Adsız dedi ki…
Ailece cok guzelsiniz cok tatlisiniz
Allah nazardan korusun. Masaallah
Sam
ZRPNDT dedi ki…
:)))))))))))))))))))))))))

Yaratıcı anne
Bayılıyorum sizin hallere
KUGUU dedi ki…
Allah ayirmasin bu guzel kardesleri.
Adsız dedi ki…
Neler kaçırmışım yokken :( Maxiciğimin doğum günüsünü, evlilik yıldönümünüzü.. Bir sürü şey..
Bu yazı da harikaydı.. Uzun yazıları asla okuyamayan ben dalıp gidiyorum sen yazınca, sonuna kadar..
Öpüldün İncegül'üm..
HACERCİM, o pamuk şekeri yerim ben. Kalmadı bişey annesi. Başlar o da yakında komik maşal demeye.:)) Senden de güzel şeyler çıkacağına eminim, hatta bütün anneler toplaşıp, uyduruk masallar kitabı mı çıkarsak?:)) Sevgiler benden de sana.:))

SEVGİLİ SAM, çok teşekkür ederim. Amin canım. Herkesin ailesini nazardan sakınsın Rabbim.:))

SHEKURECİM, oy ben de sana bayılıyorum canım benim.:))

KUĞUCUM, Amin canım ya.. Allah hiçkimseyi kardeşinden ayırmasın.:))

BİLUNCUM, hoşgeldin canımmm.:)) Yaa bi sürü parti kaçırdın. Merak etme canım Ağustos bitmedi daha, bi sürü kutlama daha olur bu ay sonuna kadar.:)) Canım benim, demek okuyorsun sen sonuna kadar. Öpüyorum ben de seni kocamannnn.:))
Emre dedi ki…
Bana bir masal annet anne, içinde tüm sevdiklerim içinde mesajlar olsun,

Anlatırken tut elimi uykuya dalıp gitsem bile bırakıp gitme sakın beni,

Bana bir masal anlat anne içinde tüm sevdiklerim içinde hep sen ol anne:)

Böle aklıma geliverdi bu şarkı birden senin yazınlada uyum sağladı sanırsam ne dersin:)
Gamzeli dedi ki…
Haklısın vallahi, ben şimdiden çok özledim bile :)
EMRECİM, datlum kıymatlum. Ne güzel olmuş bu şarkı buraya. Bence de cuk oturmuş. Çok tatlısın sen ya.. Tembellik etme de yaz bişeyler. Neler yapıyorsun, işin nasıl gidiyor. Okuru merakta bırakmak olmaz değil mi?:))

GAMZELİCİM, canım benim. Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Rabbim hasretinizle sevginizi katlasın inşallah.:))
kumralada dedi ki…
ne güzel söylemişsin canım,kardeş olmak böyle bişiy işte..
en büyük kavgalarda en büyük sevgiler mutluluklarda onunla yaşanıyo.
hem ablam hem erkek kardeşim var,kavgalarımızın sayısını bile bilmezken onlarsız yapabilicemi hiç sanmıyorum.
maxiyle miniyi anlayabiliyorum yani:)
öperim onları çok çok,pek tabi senide cicim.
buarada mimledim seni:)
gerçi ilk yalanını yakaladım ben,maxiyle miniye kunan uydurma masallar olmasın:)
denizanasi dedi ki…
:)) birden ikinci bir çocuk için istek duymaya başladım. umarım sonuna kadar boyle dayanışma ve sevgi içinde olurlar.
uykucu dedi ki…
incegülüm benim yokluğumda az yazı yazsaydın ya dünden beri eski okuyamadığım yazılarını okuyup duruyorum arayı kapatmak için.tatilde berkay iflahımı kesmiş ve tek çocuk kalmasına karar vermiştim bu yazın beni mahvetti pis:))mecburen bir kardeş yapıcaz...
Gamzeli dedi ki…
Amin canım...Amin...
Adsız dedi ki…
İncegülüm sana pas attım ben, bak bi'istersen :)
paticanlar dedi ki…
fig im iyisin değilmi????
palyanço dedi ki…
ben cok sevdim bu masalları.. gerçi gene kaç kalmışım görmekte:( herkesler okumu bilem.. Annemde kardeşimle bize anlatırdı böyle masallar :) onlar geliverdi aklıma.. ah ahh.. bende cok özledim kardeşimi :( yok ya kardeş gibisi..
KUMRALADACIM, ne mutlu canım sana. Allah kardeşlerinle sevgini daim etsin inşallah. Demek mimlendim ben. Uyduruyoruz işte masal masal madidas.:))

DENİZCİĞİN GÜZEL ANNESİ, o sevimli yavruya bir kardeş ister o zaman. Hazır heves etmişken.:) Amin canım sağol.:))

FİGENCİM, Hoşgeldin canımmmm.:)) Hemen çalışmalara başlıyorsun o zaman. Berkoşuma kız kardeş gelsin inşallah. Artık ikisiyle tatil nasıl olur bilemiycem tatlım. Bana neler sayarsın onu da bilemiycem.:))

GAMZELİCİM, benden de aminnnn.:))

BİLUNCUM, pasını aldım. İşlerimi yoluna koyar koymaz gole çeviriyorum canım.:))

DAMLACIKIM, iyiyim canım benim. İzindeyim. Şu okul işini halletmeye çalışıyoruz. Bir de kına vardı akşam. Anlatıcam cicikom.:))

PALYANÇOCUM, geç olsun, güç olmasın derler ya canım.:)) Sen de şimdiden uydurup bi kenara yazmaya başla istersen. Malum yakında lazım olacak.:)) Canım benim, Rabbim ayırmasın sizi. İnşallah kavuşursunuz en kısa zamanda.:))

CANLARIM BİR KAÇ GÜN SİZE VE BURALARA UĞRAYAMAZSAM ANLAYIŞ GÖSTERİNİZ. PEK EVDE OLAMIYORUM. DIŞARIDA İŞLERİM ÇOK. BENİM TATİLİM DE BÖYLE İŞTE. HALLEDİLEMEYENLERİ HALLETMEK.:))
pamuk dedi ki…
evet kardeşlik böle bişey hayattaki en yakının bana göre bizde kardeşimle aynı maksiyle mini gibiyiz canım kardeşim benim bak şimdiden özlüyorum onu bide okula gidicek yanlız kalıcam allah hiç kimseyi kardeşlerinden sewdiklerinden ayırmasın
ZRPNDT dedi ki…
canım wordpress genel olarak erişim engellendiğinden artık o adrese tıklasanızda göremiyceksiniz beni :( ühü bu nedenle orası açılana kadar şeküredeyim haberin olsun fz
Adsız dedi ki…
ARKADAŞLAR-BLOK KARDEŞLERİ ._:

SARDUNYA-KACAKKOVA-TRAMVAY'ın

BLOKLARI NEDEN KAPATILDI ???

BLOGGERLAR YAZARLAR GAZETELERDEN ATILIYOR...AYDINLIK GÖRÜŞLÜ ARKADAŞLARINIZIN
BLOKLARI MAHKEME KARARI İLE KAPATILIYOR. ARANIZDA ÖRGÜTLENİP SAHİP ÇIKMAYACAKMISINIZ?????

NEDEN KAPATILDI,ACİL BİLGİ LTF..

ARNAVUT
SELIN dedi ki…
ebizde kardeslerimizle birbirimize cok bagliydik ayrilmazdik hic taki bugune dek canim benim ya abisini nasil ozlermis FILIZ
Unknown dedi ki…
SENİN BANA ANLATTIKLARIN MASAL OLSUN GÜZEL GÖZLERİN İÇİN BEN BİRŞEYLER YAPAYIM ...BÖYLE BİR ŞARKI VARDI DA BEN ANCAK BU KADAR TOPARLAYA BİLDİM...AYRICADA SENİN İSMİNDE BİR DİZİ BAŞLAYACAKMIŞ HABERİN VARMI.?
Unknown dedi ki…
biri bana da masal anlatsa mesela sen?
pinela dedi ki…
İncegül harikasın her zamanki gibi kardeşimle olan kagalarımı anımsayarak bende kahkahalarla güldüm desem inanırmısın ellerine yüreğine sağlık sevgiler..
Benim Hayatim dedi ki…
Hikayeye bayıldım.

Bu arada haberin olsun show tv de adına dizi yapmışlar :)
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
hu komşu komşu ,iyimisin ,nasılsın,nerelerdesin.....
BEN GELDİM. İŞLERİM VAR İDİ. HALLEDİVERDİM DE GELDİM CANLARIM. HEPİNİZE TEK TEK UĞRAYACAĞIM İNŞALLAH. ÖPÜYORUM SİZLERİ.

PAMUKÇUM, canım Allah böyle hayırlı ayrılıklar versin. Okusun da eli ekmek tutsun. Rabbim sizi hiç ayırmasın.:))

SHEKURECİM FEZEM, hakikaten anlamadım ben niye böyle yaptılar. İnşallah düzelir be bacım. Ben seni nerde olsa bulurum merak etme canım.:))

ARNAVUT KARDEŞ, bloglarla bir alakası yok sanırım. Wordpresle alakalı bir sorun. Gerçekten çok üzüldüm ben de. Umarım en kısa sürede hallolur.:((

SELİNCİM, merhabalar.:)) Yine de ayrılmayın hiç kardeşlerinle. Niye ayrı düştünüz ki, bir bakalım blogunda yazmış mısın.:((

ELÇİNCİM, dediğin şarkı da bir diziden. Çok güzel ama.:)) Canım, dizi yapmışlar duyuyorum hep ama, inanır mısın daha tanıtımına denk gelemedim hiç.:( Ne demek seve seve sana da masal anlatırım ben.:))

PİNELACIM, hakikaten ne güzel kavgalardır onlar. Bazen anneleri çıldırtsa da, hayatın en güzel anılarından biri.:)) Teşekür ederim güzel sözlerine canım. Gülümsettiysem ne mutlu.:))

MÜCEVHERCİM, canım benim beğenmene sevindim.:)) Ya duydum da, valla daha göremedim hiç. Böyle bir rivayet şimdilik.:))

PERİLİMCİM, canımın içi geldim. İyiyim şükür. Sağol arkadaşım.:))
anne ve cocuk dedi ki…
Biz de bu mıncıklama ve öpüşme safhalarını sık sık yaparız yoruluyorum bile onu öperken.sabah ve akşam seans halinde canımız ister.Biraz ilgi azalsın sıkıntıları başlar zaten.tek çocuk olmanın geirdikleri.Masal ve bu aralar eski bebekliğinin hikayelerini bi daha bidaha şeklinde anlattırıyor...
ANNE VE ÇOCUKCUM, öpülmelere doymuyorlar bu yaşlarda. Tadını çıkart bence. Büyükten merasimle bir yanak koparıyoruz artık.:)) Benim için de öper misin annesi o şekeri.:))
LoLa dedi ki…
süper ya ben de böle masallar anlatmak istiyom ve evet kardeşlerle geçinmek zordur ama kardeş sevgisi gibide yoktur
Adsız dedi ki…
tüm yazılarını büyük bir zevkle tek tek okuyorum biliyomusun incegülcüm hatta bazen imrenerek bakıyorum mutluluğunuza, nasıl bu kadar pozitif olabildiğine ve nasıl hayatını bu kadar güzelleştirebildiğine.. sen hiç değişme hep böyle sıcacık kal.. sevgilerimle "Hale"

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM