ÇİN İŞİ JAPON İŞİ


Son gündem konumuzu biliyorsun günlükçüm. Hani Divaaamız şu güççük Armağan’la evlendiydi ya. Sonra o güççümen bebe buna bir darbe vurdu da, yerle bir etti ya. Bir eli yağda bir eli balda, hiçbir derdi tasası olmayan, tuzunda bir gram nem dahi bulunmayan yurdum insanının tek sıkıntısı budur şimdilerde.

Şimdi ben bunları İbo Şov’da gördüydüm de, şok olduydum. Yok artık dediydim. Hani önce orada bir düğün yaptılar. Nedimesi de bizim Kadırgalı Seda Apla.

Benim bu ülkede İsmail YK’dan bile fazla gıcık olduğum kişiler bir araya toplanmış. Kıllık olsun diye oturdum seyrettim

Önce kafam kadar tek taşını gözümüze gözümüze sokaraktan, yaya yayıla şarkılar söyledi Bülent Abla. Sonra bunun yavuklusu da geldi. Sarmaş dolaş danslar edildi. On beşlik kızlar gibi süzüm süzüm süzülündü.

Seda Apla, almış yanına eski kırığı Pipisini, car car mahalle sohbeti etmekte. Pipisi gülme efektlerini üstlenmiş. Armağan da yazık kurbanlık koyun figürasyonunda.

Hele o pala bıyık İbo’nun halleri neydi öyle. Yahu milletin vekilliğine talip bir adam böyle yerle yeksan olur mu? Adama sormazlar mı sen beni böyle mi temsil edeceksin diye. O gece sormadı hiç kimse. Şak şaka şak şak.. alkış kıyamet.

Sonra sandıkta soran sordu gerçi de. Benim de hayretim tavan yaptı. Aslında adamceyiz, büyük bir fedakarlık örneği gösterip on sekizlik kızlarla bile gezmeyi bırakmıştı ya neyse.

Sonra bunlar gerçekten düğün falan yaptılar. Allah mesut etsin dedik milletçe. Pek bir sevindik. Bu çarpıklığa alkış tuttuk. Verdikleri mutluluk pozlarını boy boy duvarlarımıza astık.

Sonra bizim güççümen damat, boyuna posuna bakmadan, sen kalk, koskocaman!!!! Bülent Apla’ya çifte boynuz taktırt. Olacak şey midir? Elbette olacaktı. Ama bu kadar da çabuk yapılmaz be yavrum. Neyseki olay tatlıya bağlandı da, bu mutlu!!!! yuva dağılmaktan son anda kurtuldu çok şükür. Biz de millet olarak rahat bir nefes aldık. Tatlı tatlı uyumaya devam ettik.

Rezilliğin en son perdesi ahanda budur diye düşünüyorsan, dibin dibi burasıdır, daha aşağısı olabilemez diyorsan, çok yanılıyorsun günlükçüm. Daha neler görüp, neler yaşayacağız kimbilir.

İsmail YK’nın o müstesna şarkısını ilk duyduğumda, Nihat’ın program yaptığını öğrendiğimde, Özcan Seda’yı yerlere yatırdığında, bizim estetik güzeli mankenimiz, rol arkadaşı kadının dudaklarına yapıştığında, Gülben Hanımefendi, evinin kadını hatta yılın annesi ilan edildiğinde, artık budur nihayet, bundan da kötüsü olamaz ya demiştim. Ancak, gördüklerimiz, yaşadıklarımız, gelecekte olacakların teminatıymış maalesef.

Zaten kepazeliğe ceza kesmeyi bırakalı uzun zaman olmuştu. Lakin şimdilerde bunun ödülü olması insanın içine oturuyor. Budur benim derdim. Şimdi bu güççük damat, en iyi yerlerde söyleyip şöhretine şöhret katmayacak mı? Bu rezalet ona şan, şöhret, para, pul olarak geri dönmeyecek mi? Daha öncekiler için öyle olmadı mı? Eğer öyle olmazsa, ben bu ülkeyi hiç tanımıyorum deyip, susarım.

Bu da son perde işte. Şimdilik tabii ki. Bir sonraki kepazeliğe kadar bunu hazmedebilmeyi umalım günlük. Ya da hazmetmeyelim ne bileyim. Artık midem kaldırmıyor bazı şeyleri.

Mide deyince aklıma geldi. Geçen akşam oturmuş mis gibi yemeğimizi yiyoruz. Benim koca yüzüme yüzüme bakaraktan şöyle seslendi:

-Yahu hatun, suşi olsa da yesek.
- (Hönk!! Yesene mis gibi fasulyeni işte, ne suşisi?) Sen suşi mi yiyorsun?- Tokyo’da yemiştim birkaç kere.
- (Al ikinci Hönk!! Adamla görüşemiyoz ya fazla. O arada dünyayı geziyor demek.) Anaa sen ne zaman gittin ki Caponya’ya?
- Yok be güzelim. Tokyo Restaurant diyorum.
- Heeee.. ben de Barselona’ya gidiyorum o zaman. (Viva İspanyaaa..)
- He he he çok komik!!!!
- Nasıl yiyon ki o iğrenç çiğ balığı ıyyyk.
- Şimdi onu böyle üç kere çiğniycen, sonra yutucan. Seremonisi var kızım.
- Tabii.. zaten biraz daha çiğnesen yutamayıp kusarsın.
- Heee.. ne anlarsın sen. Çiğ köfteyi löp löp yutarsın ama.
- (Adam, bizim caaaanım çiköfteyi elin çiğ balığıyla kıyaslıyor ya, ona gıcık oluyorum.) Sen o pilavı niye öyle tık tık, civcivin yem toplaması gibi yiyosun? (E fenalık geldi.)
- Japonlar gibi yiyorum işte.
- (Ruslardan sonra Caponlara taktı adam ya.) Hangi Japonlarmış bunlar.
- Çatal kullanan Japonlar
- He he çok komik. ( Bütün kötü esprileri sen mi yapacan İncegül kişisi.)
- Anneeee ben bu yemeği yemiycem ya. Sosis yapar mısın bana. (Haydaaa.. bi daha size yemek yapanı var ya.)
- Miniiii o yemek yenecek. Yok sosis mosis. Hem bak çok faydalı. (Hem de,o fasulyenin bedenini, kılından kılçığından temizlemek için ve dahi pişirmek için kaç saat uğraştı bu garip anan haberin var mı? Pişmedi mi pişmiyor meret.)
- Anne şuşi de çok faydalı. Ben sana zorla yedirsem hoşuna gider mi?

Ya.. de gedin. Baba oğul taktılar bu akşam suşiye, Caponlara.

Ne diyim günlük işte. Ben biraz Capon turist olmak istiyorum aslında. Elimde makine, otun potun fotoğrafını çeksem. Gözlerimi kısıp, önüme gelene “Ver is di Sultanahmet yeee” diye sorsam. Öyle Capon Capon baksam olana bitene, hiç bi şey anlamasam. Her şeyden habersiz yaşayıp gitsem diyorum bu ara. Olabilir mi? Ne dersin günlükçüm?

Yorumlar

Sanem dedi ki…
Bence Bulent apla, Armaganı hırpalamıstır sonradan o odada yapılan toplantıda. Kesın ;)

Japonlarla bır muddet gecıren bır kısı olarak sunu bılır sunu soylerım, tanıyıp tanıycagım en kındar, en saftırık gozukup aslında hınogluhınlerdır, hıc sevmem.

Sevgılı Incegul, fındık burunlu guzel bakıslı Maxının dogumgununu gec de olsa kutlarım, nıce yıllara ınsallah ve sen cok guzel bır annesın ya, cıdden.
Unknown dedi ki…
valla bende bu aralar çapon turist olmak istiyorum gerçek:((
Mutluveumutlu dedi ki…
İncegülcüm ablacım sen çok yaşa emi,öldürdün yine beni gülmekten :)
Ben en çok bülent aplanın neyine güldüm biliyonmu,nişan fotoğraflarına.18 lik kızlar gibi nişandan düz fön çektirmiş ya,böle sade, pırıl pırıl bir genç kız...Bide aile arasında nişan.Süper valla ne diyeyim:)
KUGUU dedi ki…
EEee simdi sen bana harika bir fikir daha verdin INCEGULum (sarkidan sonra!).
Diyorum ki acaba ben Japonyaya mi gitsem kaybolmak icin:))? Vallaha bu da uyar, belkide kurtulusum tum dunyaya ve gecmisime japon olmaktir benim:))
renkler dedi ki…
Valla benim miğdem kaldırmıyor artık olan biteni. Haber bile izlemez oldum, evdekilere de yasakladım. Malum hem ülkenin halini görmek istemiyorum şu sıralar, kaçıyorum... Hem de bunlar haberlere de çıkıyorlar.

Valla bu Bülent ablamızın eşinin yaptığı reklam kokuyor. Yoksa nasıl bilmez burada görülmeyeceğini. Reklam kesin. Aptal mı sanıyorlar bizi. Aman alan memnun, satan memnun bize ne diyeceğiz ama bizim de gözümüze sokuyorlar her bir şeyi. Bize ne, herkes hayatını kendine göre yaşasın.
renkler dedi ki…
Bu arada yakışıklı oğlunun yaş gününü geç de olsa kutlayayım dedim.. Kusura bakma son dört gün pek okuyamadım blogları, yazamadım da...
Gulos dedi ki…
Uzun zaman sonunda bu cumartesi günü kızımla evde vakit geçiriyorduk.Kızım televizyonda baby tv izlemek isteyince açtım televizyonu.Kanalları şöyle bir tarayayım dediğimde (tam 600 kanal varmış ya neyse ben en bilindiklerini taradım ) ne göreyim tüm türk televizyonlarında magain programları .Cumartesi günü herkesin evinde ailesiyle vakit geçireceği bir günde prime time da magazin programlarııı. Tabii orada öğrendim bülent hanım efendinin kocasını! affettiğini.Bir yuva kolay kurulmuyor öyle değil mi ?


Neyse ben maxinin doğum gününe gelmek istiyorum.Doğum günü kutlu olsun efendim nice yaşlar olsun.Birgün kolunda gelin kişisiyle gelsin de sen de gelinini çekiştir bizlere :) .

Geçen sene güzell alışveriş merkezlerimizden birisinde yiyecek standı açılmış .Benim nazlı kayınvalidem de coco star zannedip kızcağızın verdiği lokmayı cuk diye götürmüş ama suşi olduğunu yuttuktan sonra öğrenmiş :)))) .

Görüşürüz incegülcüm...
anemon dedi ki…
ONLARA DİYECEK BİR SEY YOK ARTIK MDYATIKİKMİSS PESSS BU KADARDA YAKINDA YATAK ODALARININ KAPILARINI ACACAKLAR GULBEN HANIM KALKI BİRDE ANNELERİN KIRALAI KESİLDİ BAKAICLIA COCUK BAKAR KALKAR BİZ BUYUTTUK DERLER ...YOK ATLAS SOYLE YİYOR BU MUZİKLE UYUYOR YAKINDA ATLAS BURDAN İSİYOR DİYEDE BİRDE KAMARYLA GOSTERİELR

SENİN EVDEKİ KOCA KİSİSİNE VE ONUN ARKASINDAN YATIS,EN ENİKLEREDE

YEMEK MEMEK YAPMIYCAN AC KALSINLAR NANKOR GLEİYORLAR DEDEĞİN GİBİ SEN UĞRAS DİDİN KAC SASAT FASUYAYİ HEM ENİNDEN HEM BOYUNDA KESMEYE GEMN BEBEĞNMESİNLER
Gamzeli dedi ki…
Şu güççümen armağanın teyzesi şuan benim oturduğum mahallede gazetecileri görmedim , o saatte iş yerindeydim, ama tv de izledim...Bunların hepsi birer kepazelik bence..Allah korusun bunların şehrinden...

Şusi ıyyyyyy, ben mailde görmüştüm ama söylemek istemiyorum...İğrençti anla artık...

İyi haftalar canım..
kakaolusevgi dedi ki…
ÇİN'E YE DA JAPONYA'YA GİDENLERİN HEPSİ 40 KİLO OLARAK GERİ DÖNÜYORLARMIŞ.ASLINDA TOPLUCA KİLOLU BLOGARKADAŞLARI OLARAK BİR TUR MU DÜZENLESEK NE?DÖNÜNCEDE ZAYIF BLOG ARKADAŞLARI OLARAKTAN HAVA ATARIZ :) AMA CİDDEN KESİNLİKLE BİZİM YEMEK KÜLTÜRÜMÜZDE OLAN ŞEYLER DEĞİL.BURDA YAZMAK İSTEMİYORUM AMA KAN JÖLESİ DİYE BİRŞEY VARMIŞ YAAAA.HER DÜŞÜNDÜĞÜMDE ANLAYAMIYORUM BU DÜNYAYAI.IYYYYYYYYY.KORKUNÇ.DENİZDEN NE ÇIKARSA YİYOLAR ZATEN.BİZİM GİBİ AYIRMIYOLAR :) TEK BALIK DİYE .YOSUN,SÜNGER NE BULURLARSA .
Emre dedi ki…
-benim mide artıkın kaldırmadığından izlemiyorum öle şeyler, direkt olaraktan si en bi si ee kanalını izliyorum, bizim garip magazin haberlerini çözmeye çalışmaktansa alt yazı okumayı tercih ediyorum hep.

-bende yemedim hiç şu capon yemeklerinden öhö öhö pardon SUŞİ'den, nası bişidir diyede merak etmedim hiç, ama istersen bi gün gidip deneyelim senlen. Hem miniyede "bak bu sosis suşisi"deyip kandırız onu ve yediririz. (kötümüyüm evet kötüyüm)

-bende sana olabilemez diyorum, öle capon felan olamayız diyorum, bi kere bizde çekik göz yok diyorum, saçmalıyorum, ama olsun ben seni seviyorum incegül capon olmasan bilem.
SANEMCİM, hırpalamıştır valla. Zaten bi sallasa yarısı boşa gider.:) Bu Japonların ev kadınları bizim borsayı bile sarsmışlar baksana.:)) Biliyor musun minicikken ben bu yavruyu fındık burunlum, kara üzüm gözlüm diye severdim. Sen söyleyince içim bir tuhaf oldu şimdi. Sağol canım sağol.:))

ELÇİNCİM, alalım birer dijital makine elimize. Dolaşalım her biyeri o zaman.:))

MUTLUCUM, aaa sen niye beğenmiyon Bülent kızımızı. Pek bi hanım hanımcık gelin oldu o.:)) Kına gecesini unuttun bak. Kına bile yaktılar yani.:))

KUĞUCUM, anacım napıyorsun. Geçmişine değil de arada bu günlere Capon olmak lazım galiba. Haydi o zaman Caponya'ya. Yalnız giderken bolca bisküvi filan götürelim. Malum yemekler korkunç ötesi.:))

RENKLERCİM, işte dediğin gibi, ne kadar kaçmaya çalışsan bir şekilde içinde buluyorsun kendini. Her yerde bu kepazeliği çarşaf çarşaf gözümüze sokuyorlar. Kör değilsen görüyorsun. Alan razı satan razı da. Bir sınır yok mudur ki? Bu kepazeliğin bir sonu olmalı artık değil mi?:))
Canım, biliyorum. Söylemiştin Perşembe Cuma evdeyim diye. Senin gözün temizlikten başka bir şey görmemiştir. Eminim kırklamışsındır evi.:)) Sağol canım. İletirim kendisine. Ayrıca yakışıklı dediğini de.:))

HACERCİM, aynen canım. Cumartesi sinir geldi, kapattım tv yi. Ailecek oturup magazin seyredin. Resmen çamur deryası olmuş her yer.:(( Yaa.. milletimiz de az uğraşmadı, barışsınlar diye. Allah'a şükür bacım.:)))
Amin amin.. dillerin bal yesin.:)) Gelinciği çekiştireceğimiz günleri de gösterir inşallah Rabbim.:))
Ay yazık kız kayınvalidene. Tatlı tatlı beklerken, lök diye kayıvermiştir şuşi.:)))

CİVCİVCİM, sorma şekerim. Kendi çocuklarımdan daha iyi biliyorum
Atlas efendinin durumlarını. Belgesel çekecekler yakında.:)) Yok bacım yemek falan bunlara. Söylesinler dışardan şuşi neyin yesinler bundan sonra.:)))

GAMZELİCİM, görmediğin iyi olmuş. Hepten sinir olurdun artık.:(( Demek komşun olur kendileri. Yazık oldu aslında oğlana bence..:)))
Ay o şuşi yine en düzgün yemeklerinden biri. Daha ne iğrençleri var.:)) Sana da iyi haftalar güzelim.:))

SEVGİLERİN KAKAOLUSU, güzelim bunlar bir şey ayırt etmiyorlar ki.. börtü böcük, bot püsür ne bulurlarsa cup mideye.:(( Hayır zaten giderken zulaya bisküviydi, ıvır zıvırdı doldururuz. Hatta yolluk kek, börek poaça filan da koyarız. Daha beter şişip geri döneriz valla.:)) Hava atayım derken hava yastığı olmayalım sonra.:))
EMRECİM, aynı anda yorum göndermişiz şekerim.:)) Aynı kanal benim de favorim. ER'ı seyrediyor musun? Süper süper. En güzeli. Hem ingilizce telaffuzu ve anlamayı geliştiriyor. Devam et canım.:))
Kız yazık benim Minişime. Kıyar mıyım ben ona. Bir de o öyle yemez canım. Valla acayip uyanık. Hemen çakozlar. İkimizi de sulu götürür, susuz getirir.:)) Boş ver biz pek Capon olmayalım yine de. Farkında olmak, geldiği gibi yaşamak en iyisi. Ben de seni çok seviyorum deli kız.:)))
evet biz turist olalım.kuğu sen ben caponyaya gidelim.,inceciik dönelim.:))
yani tabi başka isteyenlerde gelebiliiüür..:)
kuzucuğumu tebrik ettiğimi iletiver olurmuu?.:) elekronik öğretmenim beniiim:)
Unknown dedi ki…
dijital kesmez beni bu aralar ben herşeye turist olamaktan bahsediyorum şeker..
Boncukçu dedi ki…
Sevgili FİG,
TV'de başlayacak yeni dizinin tanıtımı yapılıyordu, ben ise gözüm ve dikkatim elimdeki boncuklarda, kulğım da ilgimi çekerse tcdeydi. Birden kalakaldıım. O günden beri de dilimde ogüzelim şarkı. Bi yerlerden bulup yükleyelim senin bloğa mutlaka, Fikrimin İnce Gülüü,..diyerekten.
Sevgiyle
YAĞMURUMCUM, Caponlar da şaşırır bizi görünce. Bloggerların Japonya Çıkarması.:)) Bacım, biz o yemekleri görünce öğüre öğüre Blumiya oluruz yaa..:(( Diyorum ki giderkene, şöyle güzel börekler, kekler, çörekler, kurabiyeler.. hani senin o marifetli ellerinle, götürsek te.. yine incecik döner miyiz dersin.:))
İletirim tabii teyzesi. Teşekkür ederiz. İnşallah güzel okur da.:))

ELÇİNCİM, anlıyorum canım seni. Hepimiz Caponuz, hepimiz turistiz.:))

BONCUKÇUM, valla bir ben rastlayamadım şu dizinin tanıtımına.:(( Dur ben akşam bakayım. Çok güzel bir şarkıdır gerçekten. Yüklemeyi becerebilirsem, şarkı bilgisayarımda var. Ayrıca da teşekkür ederim. Canımsınız ya. Diziyi duyanın aklına ben gelmişim. Ne mutlu, ne mutlu.:)) Sevgilerin en büyüğü benden de sana.:))
CaDı dedi ki…
Bende turistlikten bıktım, kendi evimde kendi yatağımda uyumak, monoton bi hayata geçmek istiyorum. Kök salmak, aylarca kıpırdamamak:))
Yine giremiyorum senin bloga CADILARIN EN TATLISI. Bilmiyorum döktün mü içini. Biz blog insanlarının böyle bir şansı var işte. İçimizi döküp, paylaşabiliyoruz arkadaşlarımızla. Dilerim gönlünün istediği, en kısa zamanda gerçekleşsin.:))
Gamzeli dedi ki…
Amna ne yazığı, kafası çalışmıyrmuydu hiç...Tövbe tövbe...Evet komşumuz olur onuda nerden biliyorum Armağanı orda görmüştüm, yakışıklı çocuk allaha var ama aklı yokmuş, yada kendini akıllı sanıyordu bilemicem...
Boncukçu dedi ki…
Buldum :) Müzeyyen Senar söylüyor üstelik. Nasıl oldu da ben bu güzel parçayı dinlememişim


http://www.ergir.com/aglama_zamani.htm
GAMZECİM, haklısın canım. Aslında para için yaptığı belli olsa da, yapılacak aptallık değil.:((

BONCUKÇUM, Müzeyyen Ablam da çok güzel söylemiş ama değil mi? Çok severim ben bu şarkıyı. Aslında şöyle bir fasıl akşamı yapsak, dinlesek, söylesek, ne güzel olurdu.:))
ANDY dedi ki…
Senin oyle olanlara tepkisiz kalman imkansız :) Kalsan çoktan başarırdın ve buraya birşey yazmazdın :)

Sen eşine suşi yerine birgun wasabi rolls yedir, bak bir daha ağzına alıyor mu capon yemeklerini
O ne ola ki ANDY kişisi? İsmi de pek asortikmiş. Dur ben bir akşam sürpriz yapayım kendisine de ısmarlayayım. Hatta hemen yarın akşam.:))
Doğru söyledin. Keşke olabilseydim capon. Ama ara sıra bazı bazı.:))
Adsız dedi ki…
detector declaration buying minimization unlike nbsig industrial validators anshul rhythm medley
lolikneri havaqatsu

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM