BİR YASTIKTA ON BEŞ YIL









Günlükçüm, Ağustos ayı bizim ailede kutlama ayıdır. Doğumgünleri, yıldönümleri, Gora’nın düşman işgalinden kurtuluşu gibi bir sürü özel gün işte. Bu müstesna ay boyunca, her güne bir etkinlik düşer neredeyse. Birazı Eylül’e sarksa da, çoğu özel gün Ağustos’a konuşlanmıştır.. Vardır bir hikmeti elbet.

Bu gün de bizim evlenmemizin on beşinci sene-yi devriyesi. Şimdi bu koca kişisine iki tatlı kelam etmem, sevgi dolu bir mesaj yazmam icap eder değil mi?

Yahu niye dalga geçiyon? İhtiyarladık diye aşk mesajı yazamaz mıyız yani? Banu Alkan ninem yaşında, hatun hala aşığım, ölüyom diye inliyo ortalarda. Benim ondan neyim eksik. Belki bir yüz kilo kadar eksiğim olabilir de. Bir de üç kilo kadar yüz boyası. Bir de dünya starı olamadım hala onun gibi ama, başkaca da eksiğim yok.

Haydi o zaman. Bu gün de koca kişisiynen benim aşk tazeleme günümüz olsun.

Canım Koca Kişisi;

Transa geçmiş vaziyette Fenerin maçlarını seyrederken, sorduğum sorulara başını sallayarak ya da “ya görmüyo musun maç seyrediyorum” şeklinde de olsa cevap verecek kadar NAZİK olduğun için. (Özellikle ve hinlikle, Fener maçlarının olduğu akşamlar dışarı çıkma isteğime, tabii canım diye karşılık vermeni saymıyorum.)

Haftasonu gazetelere gömülmüşken, o gazetenin ölüm ilanlarına varana kadar hatim ederken bile, arada sırada yüzüme bakacak kadar İLGİLİ olduğun için. (Hastalansam baş ucumdan ayrılmamanı, bana çorba bile yapmanı saymıyorum.)

Çorabını, atletini ve bilumum kirli çamaşırlarını sırf bana kolaylık olsun diye, kirli sepetinin içi yerine üzerine bırakacak kadar DÜŞÜNCELİ olduğun için. (Çok ta iyi becerememene rağmen, ev işlerinde bana yardımcı olmanı saymıyorum.)

Bana, tontişim, tosunum, bıngılım şeklinde hitap ederek, ne kadar ince ve güzel olduğumu sürekli hissettirecek kadar İLTİFATKAR olduğun için. (Sürekli ne kadar genç ve güzel göründüğümü söylemeni (her ne kadar doğru olmasa da) saymıyorum.)

Sana her sarıldığımda, hayırdır, bir şey mi var, çok şaşırdım şeklinde hep aynı tepkiyi verecek kadar İSTİKRARLI olduğun için. (On beş yıldır bana her sarıldığında, aynı sevgiyi hissettirmeni saymıyorum.)

Beni sinir edecek bütün cümleleri bulup, bir araya getirip, hepsini bir çırpıda söyleyebilecek kadar DUYARLI olduğun için. (Doğruluğuna inanmasan da beni mutlu edecek cümleleri de bir araya getirebilmeni saymıyorum.)

Televizyonun kumandasını arada bir de olsa bana bırakacak kadar PAYLAŞIMCI olduğun için. (Sevdiğim diziyi (ER), alt yazı okumaktan nefret ettiğin halde benimle birlikte seyretmeni saymıyorum.)

Beni gerçekten sevdiğini çok sık söylemeyerek, o güzel gözlerinden okumama izin verdiğin ve böylece zekamı geliştirmeme fırsat verecek kadar YÜCE GÖNÜLLÜ olduğun için. (Gözlerinde her daim o sevgiyi okuyabiliyor olmamı saymıyorum.)

İşte bunlar ve daha bir çok şey için ve dahi seni sen olduğun için seviyorum.


Dolu dolu bir on beş yıl. Dile kolay. Söylemesi kolay. Bir çırpıda söyleniveriyor. Lakin neler gördük geçirdik, neler atlattık. Heyhaaaat.. neler yaşadık bu on beş yılda.

Seninle birlikte daha nice on beş yıllar geçirmek, seninle yaşamak, seninle yaşlanmaktır dileğim.

Aha Bu da Koca Kişisine Not: Bu kadar mesaj yazdık. E artık sen de yaparsın bi güzellik koca kişisi. Ben seni tek taş diye sınırlandırmayayım. Tria olur, ne biliiim, şu Bülent Aplanın eşek gözü kadar yüzüğünden olur, ya da tam takım bi set olur. Şu minik arabalardan bile olabilir. Hani iki kişilik oluyo ya. İşte artık orasını senin takdirine bırakıyorum. Mütevazi kadınım ben biliyorsun.
  • Sonradan Eklenmiş Bir Not: İlk aldığım hediye bu Yağmur Damlalı Güldür. Bu güzel gül ve arabalar için Yağmur Damlama teşekkür ederim.

Yorumlar

zeytin dalı dedi ki…
allah hiç bir zaman ağzınızın tadını bozmasın nice onbeş senelere enişte bey aplamızı üzme o bizim herşeyimiz
CaDı dedi ki…
Daha nice nice güzel yıllara, maşallah süphanallah:)) Kalbinizden gözlerinize yansıyan sevginiz hergün artarak devam etsin, Tüm Kalbimle dilerim..
Deniz dedi ki…
Ah canımın içi... Mutlu yıllar dilerim. Senin gibi tatlı, düsünceli, çalışkan bir eşle evli olmak eşin için de ne büyük bir şans. Senin için de aynı şekildedir eminim... Sağlıklı, mutlu, huzur dolu nice yıllar dilerim çocuklarınızla... Saçlarınız bembeyazken de el ele tutuşabilmeniz ve birbirinizle olmanız dileği ile... Benim canım fikrimincim...
Mutluveumutlu dedi ki…
Berber daha nice 15 senelerinin olsun inşallah İncegülcüm.
Resimdeki nine ve dede gibi beraber yaşlanmanızı,çocuklarınızla ve torunlarınızla beraber sağlıkla mutllulukla nice seneler geçirmenizi diliyorum.
ZEYTİNİM, kara gözlüm. Amin canım, sağol.. darısı başına. Sizin de inşallah evlenme yıldönümlerinizi kutlarız. Lakin elinizi çabuk tutun artık.:))

CADILARIN EN TATLISI, Amin canım benim sağol. Ben de tüm kalbimle aynılarının bin katını sana ve Doca kişisine diliyorum.:))

DENİZİM, denizler kadar engin yürekli tatlı arkadaşım. O senin içinin güzelliğinden karşındakini de güzel görmen. Güzel dileklerine çok teşekkür ederim canım arkadaşım. Amin. Bana dilediklerin katlarıyla sana dönsün inşallah.:))

MUTLUM VE DE UMUTLUM, güzel kız, tatlı kız. Bana dilediklerinin bin katı sana olsun. Sen de kutlarsın inşallah 15. 25. 35. ...... yıllarını.:))
Unknown dedi ki…
incegülüm benim bende burdayım ya maili alabilsem
Unknown dedi ki…
sen bana yorum yolladın bende seni okuyordum
Unknown dedi ki…
karşımda göresim geldi heyecanladım bennnn..
Canım, kalp kalbe karşıymış demek ELÇİNİM. Mailimi istiyorsan ahanda yazıyorum ayvazovski_kaos@hotmail.com eklemek istersen msn ye ekle. Çok sık açamasam da, arada görüşürüz hiç değilse. Gülümsün ya.:)))
Adsız dedi ki…
Bayıldım bu yazıya, çok iyi ya.
Nice seneleri birlikte devirmenizi dilerim. Mutluluğunuz daim olsun.
ANDY dedi ki…
Daha nice 15 senelere mutluluk, sağlık ve HUZUR diliyorum. Umarım buraya 50. yılınızı da yazarsınız :)

Senki tek partili dönemi hatırlayan birisi olarak 15 seneden daha fazla evli gibi görünüyorsun ama neyse :):):)

Bu arada seni çok işletmeci gördüm. Hemen yazılar karşılığı istekler başlamış :)

Bu arada unutmadan tum kadınlar erkekler maç ya da tv izlerken (kadının izlenen programa ilgisi yoksa) konuşmaya o anda başlarlar :) Genetik olsa gerek :)
canım 30. ve 45. yılları filan da birlikte göresiniz inşallaaah..)
bacım adamı sıkıştırma yahu,o arabayı ben size yıl dönümü hediyesi olarak alıveririm.:)
sen ver mail adresini, akşama kutunda bil.:)
renkler dedi ki…
Canımmmmmm...Sen hala aşıksın ayol! :-)
(Maşşallah diyorum bak...)
Allah nice nice beraber yıllar yaşatsın size. Eniştem ile seni kutluyorum. Daha çok genciz, kutlayacağız evlilik yıldönümlerimizi tabi. Allah sağlık versin de.
Msn adresine yolladım bile canım. :)
SEVGİLİ TAKINTILI BÜCÜRCÜM, merhabalar.:)) Teşekkür ederim canım. Güzel dileklerinin bin katı senin için olsun.:))

ANDYCİM, İnşallah, amin, sağol güzel dileklerine.. Palyançomla size de bin katıyla dönsün bu dilekler.:))

Hafızam iyiyse ben ne yapayım. Hem ben seni de görürüm bir kaç senen kaldı.:))

Eeeee ustamızdan kaptık bi şeyler. Var mı öyle bedavaya aşk meşk. Devir bu devir.:))

Heee genetik. Nolacak. Sizin de maç seyretmediğiniz bi zaman yok ki kardeşim. Başka ne vakit konuşalım yani.:))

YAĞMURUM DAMLAM, inşallah bacım. Amin. Sana da bin katı olsun bütün güzel dualarının.:)) Alırsın demi sultanım. Akşama bakıyorum ama kutuya. Gezeriz seninle başbaşa bari. Malum iki kişilik ya onlar.:))

RENKLERİM, canım öyleyim herhal ne biliyim.:)) Amin güzel dileklerine, sağol. Kat be katlarını senin için de diliyorum canım. Genciz dimi. Bak burada bazı arkadaşlar, sataşıyorlar ihtiyar diye ama.:))
YAĞMURUM, çok mersi canım. Hemen bakıyorum.:))
Emre dedi ki…
Canımsın sen ya, ne güzel yazmışsın,herşeye rağmen dimi, biz böyleyiz çünkü, çünkülerle değil herşeye rağmenlerle idame ettiriyoruz hayatımızı, zorlamıyoruz hiç napalım olduğu kadar diyoruz, yeterki gülebilelim her şeye.

Ben önceden yani hemşire hayatıma girmeden önce hayat:1 ben:0 diyordum, şimdi ise 1:1 berabereyiz ve ben sonucu rabbim izin verirse hayat:1 ben ve hemşire:2 olarak değiştirmek istiyorum.

Canım huzurunuz eksik olmasın hiç, o çok sevimli ailenle nice nice incegüllü senelere diyelim ve dileyelim o halde.

Bide bende senin msn adresinin ekleyebilrimiyim aceba lutfen lutfen lutfennnnn:) öpüldünüz şeker.
KUGUU dedi ki…
Mashallah mashallah ONBES YIL ha!

41 kere mashallah ve 41 yillarinizi ve fazlasini ayni mutlulukla gorun insallah INCEGULcgm.

ASK nasil birsey acaba??? Bazen cok merak ettigim bunun cevabini sizlerden ogreniyorum, tipki bu yazidan da oldugu gibi.
EMRECİM, canımın içi ne demek tabiiki ekleyebilirsin. Çok sevinirim ben de.:)) Ne güzel anlatmışsın. Hayatın özeti elindekiyle mutlu olmak ve onlara şükredebilmektir bence de. Bu kadar güzelliğe sahipken, sahip olamadıklarımıza hayıflanmak, kendimizi sıkıntıya sokmaktan başkaca bir işe yaramıyor.:)) Diliyorum ki benim için dilediklerin katlarıyla sana dönsün ve hemşireyle çok mutlu bir ömür geçirin ve 5-1 öne geçin. (Anladın sen onu.) Ben de seni çok öpüyorum şeker kız.:))
KUĞUCUM, yine aynı anda fırlatmışız canım.:)) Ben sana şimcik ne diyim??? Umarım ve dilerim ki hayatına bir anda girsin ve hep hayatında kalsın bu aşk dedikleri şey.:)) Güzel dileklerine binlerce teşekkürler benim güzel yüreklim.:))
Adsız dedi ki…
uzun uzun güzel altın yıllara ermeniz dileğiyle :)
:) fikriminince gülü:) ayni yaştayız ama sen benden çok kıdemlisin yahu. saygıyla eğiliyorum önünde:))

nimet
ZRPNDT dedi ki…
:D ay ben yine yıkıldım gülmekten :) Ne güzel yazmışsın canım sıkıldıkça gelmeyi akıl edemiyorum diye kendime kızyorm...Nice 15 yıllara mutlulukla .Bu arada ben kısaca FZ her iki yerdeyim de :P
Sanem dedi ki…
Bingilim, incegulum sen bu dilinle ve guzelliginle ne yaslanir, ne yaslandirirsin, daha nice onbes seneler devirirsiniz diye hem dusunuyor hem temenni ediyorum, operim.
SEVGİLİ AZİMLİ, merhabalar.:)) Amin güzel dileklerine ve sana olsun bin bir katı.:))

NİMETİM, ben hızlı davranmışım biraz. Erken kalkan yol alır demişler. Biz de aldık gidiyoruz bakalım.:)) Sevgilerimle canım.:))

KIZ SHEKURE, demek sensin he.:)) Canım benim sağol, amin. Senin de on beşinci yılını buralardan kutlarız inşallah.:)) Sen gel her zaman, beklerim ben buralardayım.:))

SANEMİM, tatlı dillim. Ne güzel iltifatlar etmişsin sen bana. Yaşlanmam dimi.:)) Canım temennilerine binlerce teşekkür ederim. Öpüyorum seni çok çok.:))
Gamzeli dedi ki…
Canım benim allah mutluluğunuzu hiç bozmasın inşallah...Benden de 15 gül her yıl için...

Öpüyorum seni çok çok...
Gamzeli dedi ki…
Bu arada bende ekleyebilirmiyim msn ye :)
GAMZELİM, o güzel güllerini alıyorum ve seni kocaman öpüyorum gül yanaklarından. Rabbim size de nasip etsin bu günleri görmeyi.:)) Tabii ki ekleyebilirsin. Sorma bile.:))
kakaolusevgi dedi ki…
HAYATIM SANA KATILIYORUM AMA BİRYANDAN DA İÇİMİ RAHATLATTIN.
TÜM ERKEKLERİN AYNI OLDUĞUNU BİLİYORUZ AMA BİRİRLERİ BUNU TASDİKLEYİNCE DAHA DA BİR İÇİMİZ RAHATLIYOR.
MAÇ KONUSUNDA KEMO'DA TRANSA GEÇER.SEN ORADAYMIŞSIN,BİRŞEY Mİ DEMİŞSİN.NE KADAR ÖNEMLİ OLURSA OLSUN.O ANDA MI SÖLENİR?GEÖEN AKŞAM MAÇLAR BAŞLIYODEDİ.BEYNİMDEN VURULMUŞA DÖNDÜM.HERKESE BENİM İÇİN HANGİ PRAGRAM VARSA ONDA KONUŞMAYA BAŞLAR,FİLMİ ANLAYAMAZSIN,REKLAMLARDA SUASR DER.AMA O ANDA AKLIMA GELİYO NE YAPAYIM?
İYİKİ KİRLİ SEPETİNİ BULABİLİYO ÇORAPLAR :)BİZİMKİLERİ BEN BAZEN KOLTUK YANLARINDAN TOPLUYORUM.BAZEN AMA CANIM :)
ARADA KEMO'DA BANA RESMEN BAĞIŞLAR KUMANDAYI.AMA NE ZAMAN KESİNLİKLE TV DE İZLENEBİLECEK HİÇBİRŞEY BULUNAMADIĞINDA :)
AMA ÖYLE YA DA BÖYLE HUZUR KAYBOLMADIKÇA VE SEVGİ KATLANARAK BÜYÜDÜĞÜNDE BUNLARIN HEPSİ ASLINDA HARİKA ŞEYLER.BİRLİKTELİĞİN GÖSTERGESİ.
SİZİN GİBİ SÖYLEBİLCEK MİYİZ BİZDE 15 SENE.VAY BE .MAŞALLAH.
RESİMDEKİ TONTİŞ NİNE,DEDE OLUN İNŞAALLAH DA.OZAMAN DA 3 SAATTE KLAVYEDEN BÖLE BİR YAZI YAZARSIN :) BİZ DE KULARIZ.
MUTLULUKLAR DİLERİM.
palyanço dedi ki…
Anaa!! hemide baktım da incegülüm bana cevap neyim yazmıs mı diye, yaw ben okuyunca yazını yorum yazmayı es geçmişim herhalde gülerkene ;))

daha nice yıllara bidenesi.. sevginiz, saygınız herdaim devam eder insallah..
Adsız dedi ki…
Emekle,sevgiyle,saygıyla nice güzel
on beş yıllar dilerim.
Sevgiler,Ayşegül P.
KAKAOLUMSEVGİM, annemlerin 25. yıllarını kutlamıştık. Partiyi bu koca kişisiyle biz organize etmiştik. Daha yeni evliyiz o zamanlar. Birbirimize, acaba bizim de böyle 25. yıllarımız olur mu diye sormuştuk. Bak 15. oldu bile. Bir bakarsın 5 yıl 10 yıl 15 yıl oluvermiş bile.:)) Rabbim size de o günleri görmeyi nasip etsin. Huzurla mutlulukla inşallah.:)) Ben ileride parkinson olacam ya.. mini öyle diyo.:))

PALYANÇOM, güzel dalgın kuşum. Yorum yazmamışın bi de cevap mı bekliyon.:)) Ben de Andy kişisiyle sana bir ömür mutluluk diliyorum canım. Siz de daha nice yıldönümü kutlarsınız inşallah. Efecik, kardeşi ve onların çocuklarıyla birlikte.
SEVGİLİ AYŞEGÜL, aynı anda yorum atmışız.:) Güzel dileklerine çok teşekkür ederim. İnşallah senin için de aynıları katlarıyla olur.:))
mayonez dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Aslı Cin dedi ki…
Geç kaldım ama nice nice nice 15 yıllara bir yastıkta kocamanızı dilerim :)
ASLICIM, sağol canım. Güzel dileklerinin bin katıyla senin için de olmasını dilerim.:))
Unknown dedi ki…
Seneler akıp akıp gidiyor işte,nice nice yıllara bir ömür boyu,:)
ELÇİNİM, canım sağol güzel dileklerin için. Aynısının katlarını sana diliyorum, tüm kalbimle.:))
Daha nici 15 yıllara, birlikte yaşlanın inşallah..

Biz de birkaçgün sonra 27 yi devireceğiz..
KRALİÇEM, maşallah 41 kere. Allah 50 leri göstersin inşallah. Hemşerime de saygılar selamlar.:)) Çok teşekkür ederim güzel dileğine.:))
Adsız dedi ki…
daha nice nice 15 yılları mutlu bir şekilde hep beraber geçirmeniz dileğiyle...

sevgiler.
suzem

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM