ŞU BİZİM UNUTKAN DİŞ PERİSİ


Ah günlükçüm, tatilin!!! yorgunluğunu atmaya çalışırken, birikmiş işlerin koynunda buluverdim kendimi.

Sabah sabah işlerimi toparlamaya çalışıyorum. Bir yandan da çayımı yudumluyorum. Bir elimde üç ton çeken bir klasör, diğer elimde karma karışık olmuş evrak dosyası. Birden telefonum çalıyor acı acı. Elimdekileri, her santimi kağıt, kırpık dolu masama, üstelik te çayımı dökmeden bırakmayı başarıp, telefonu açıyorum.

Arayan benim Miniciğim. Üzgün, sinirli, kırgın, hafif te ağlamaklı bir sesle:

“Anneeee bulamadım yaaa, bırakmamışlar.”

Tövbe tövbeee.. Oğlum neyi bırakmamış? Kim bırakmamış? Ne diye bırakacaktı da, nasıl olmuş ta bırakmamış? Zaten beynimin yarısı yatağın sağ tarafındaki yastığın üzerinde kalmış, hala uyumakta ısrar ediyor. Daha fazla eziyete gerek yok kanımca.

“Kim? Neyi bırakmamış oğlum?”

“Anne yaaa.. yastığımın altına para mara bırakmamış işte periler.”

Hııııı sen onu diyosun. Eyvaaah…

“Yavrucum, şu sıra diş dökme mevsimi ya. Periler bayağı yoğunmuş. Dün gece de, bi önceki dosyada bulunan çocukların hediyelerini dağıtmışlardır. Seninkini de bu akşam kargo yaparlar muhtemelen. Evrakların tamamdı değil mi senin?”

“Anneeee, ne diyosun ki sen? Hiç bişey anlamadım. Para bırakmamışlar diyorum. Oyuncak bile bırakmamışlar yaa.. ya bi şeker bile yok düşünebiliyo musun..”

Ben ne dediğimi bilsem, sen de rahatça anlardın diye düşünüyorum. Şeker olayını düşünememiş olduğumaysa hala inanamıyorum. Halbuki evde de vardı. Ah aptal kafa, uyku sersemi çalışmamış işte.

“ Yavrum, bu akşam bırakırlar işte. Haydi canikom. Bak annenin çok işi var. Gelince konuşuruz tamam mı?”

Senin bu periler bana bir sihir yapıp, bu işlerin puffff diye hallolmasını sağlayabilirler mi acep?

“Ya yok anne.. istemiyorum işte. Bırakmıycaklar. Boşu boşuna çektiniz dişimi.”

Yazık yavruma. Akşam onun için sekizde “ben uyuycaaam” diye yataklara girdi demek. Ben de diyorum, bebe kudurmaktan fena yoruldu. Bütün gün koştur koştur helak oldu.

Ne edelim, bu yavrunun dişini çekmek, kanını almaktan bile daha vukuatlı olduğundan mütevellit, günlerdir inletiyor milleti. Artık düştü düşecek ama, elletmiyor ki. Üstelik bunun anası olacak şahıs, dişlerini hep kendisi çekmiştir güccükken.

Canı tatlı bir çocuk değildir aslında. Geçen akşam, asker kutlamaları yapanların patlattığı torpilden boynu yandı. Bir damla yaş akıtmadı. “Abartma anne, bişey yok işte,” diye teselli bile verdi. Ama, bir dişleri, bir de kanı çok kıymetli paşamın.

Hani hediyeydi, paraydı, periydi azıcık kekledik de bunu. Ama işte alık Diş Perisi, sabah yastığın altına hediyesini koymayı unutup çıkmış evden. Kalan tek dişini de cebren ve hile ile kaybeden Mini kişisi, bu yüzden pek sinirlenip, perilere posta koyma aşamasına gelmiştir.

Aslında o, perisinin kim olduğunun farkında. Peri de onun farkındalığının farkında. Şimdilik ikisinin de işine böylesi geliyor. Akşama halletmek lazım bu diş meselesini.

Ve yine son noktayı Mini kişisi koyuyor.

“Anneee, bana ne.. dişimi alıcaksınız o çatıdan. Ben anlamam. Var mı öyle bedava diş?”


Şimdi ben, melekler gibi uyuyan balımın yastığının altına hediyesini koymaya gidiyorum günlükçüm. Nasılsa çok yakında o da büyüklerin dilini öğrenecek. Birazcık daha hayallerle yaşamasında hiç bir sakınca yok. Keşke biz de hala perilere, sihirli değneklere inanabilseydik değil mi?

Yorumlar

tosbaa dedi ki…
bir an kendi küçüklüğüm gözümün önüne geldi yazdıklarından:) bende aynı mini kişisi gibi yapardım.."hani anneee nerdeee..kandırdınız beniiii"...hehehe..:) bencede o yaşlarda o hayalin peşinden koşmak bile okadar güzelki..herşeyi tozpembe görmek..:)insanın hep çocuk olası geliyor..
sevgilerr
TATLI CADI dedi ki…
Aynı dertten muzdaribim.Benim böceğim de ancak ehil birine diş doktoruna çıkarttırmıştı dişini peri hiç aklımıza gelmemişti sen harikasın bir dahakine kulağıma küpe olsun.
ipek dedi ki…
Küçükken sağlam dişlerimi bile ne yapar eder sallamayı başarır sonra da çekerdim.. gururla hemde:)
Sanırım benim miniğinde, zamanı geldiğinde tavrı sizininden farklı olmayacak.
http://mimi-ipek.blogspot.com/2006/12/uyku-perisi-ziyarette.html

bizim uyku periside zamanında görevini çok ihmal ederdi:) Çok benzettim.
Sevgiler
İpek
TOSBAACIK, bir tarafımız hep çocuk kalmak istiyor aslında ve masallara inanmak. Sihirli dünyanın kapıları bize hiç kapanmasaydı ne güzel olurdu.:))

CADILARIN TATLISI, bir dene bakalım . Belki seninkinde de işe yarar. O Böceği yerim ben, e çocuk her şeyin düzgün olmasını istiyor.:))

SEVGİLİ İPEK, Merhabalar.:)) Şimdi yazını okuyunca ben de çok benzettim ve çok hoşuma gitti. Özellikle sonuna bayıldım. Ve evet uyku perisi, uzunca bir süre daha bu tatlı kızın yastığının altına çikolata bırakmaya devam eder umarım. Tabii arada unutkanlığı tutmazsa.:))
hayalperisi dedi ki…
oyyyy oyyyyy yerim ben hala masallardaki perilere inanan miniyi

bende senin gibi göbegini kendi kesenlerdenim hep ben cekerdim disimi ama ne olduysa 10 yasimdan sonra dis ve disle ilgili hersey kabus oldu benim icin

benim kizimin da altta simdi 3 disi var babasi sorup duruyor ne zaman cikacak kizimin öteki disleri diye söylesen o dis perisinide benim kizimin dislerini kizimin hic acitmadan cikarsa ;)
Unknown dedi ki…
Bizde ön alt iki dişimiz çektik bin nazla ve ben bizzat kendim çektim ay annne ay nanne diye diye ama ben bu peri uydurmasını bilmiyordum ah keşke daha önceden bilmiş olsaydım o kadar stres yapmazdık oğluşla birbirimize neyseki daha dökülecek dişler var...
Mutluveumutlu dedi ki…
Önce o dişsiz miniyi sonrada seni kocaman öpüyorum.Sen ne harika bir annesin ya,kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi diş perisi :)Bizlere iyi örnek oluyorsun :)
HAYAL PERİCİM, senin isim de buraya nasıl güzel olmuş canım.:)) Ben onun o üç dişli ağzını yerim yerim. Şimdi ne tatlıdır o. Salyalar da akar böyle. Oy maşallah kızıma. Ben bizim periye bir mail atayım da, seninkine bi torpil yapsın artık. Hediyeyi unutup, bizi mağdur etmesinin bedeli.:)) Kolaylıkla, sıkıntısız çıkarsın diğer dişlerini de inşallah.:))

ELÇİNCİM, o alt iki dişi çekene kadar, ömrümden ömür gitti resmen canım. Senin oğluşa da söyle, ben şimdi arıyorum bizim periyi uğrayacak ona da. Ama annesini diş konusunda üzmezse.:)) Severim onun dökük dişlerini.:))

MUTLUCUM, İnan bana anne olunca daha ne orijinal fikirler bulursun canım. Zorunluluk, yaratıcılığı doğuruyor bir yerde. İnşallah sen de o dişsiz bebelerine, peri masalları uyduracaksın bir gün.:))
bembi dedi ki…
çok şekermiş! :)) ben dişimi yastık altına koymadan önce anneme perileri anlatarak kony hakkında bilgi vermiştim :) sabah da mutlu uyanmıştım tabii ;)
LoLa dedi ki…
peri gibi annesi var çok şanslı o.ne güzel gerçek peri hediyesini koymuş yastık altına:)
anemon dedi ki…
küçükken annemde cıkan dişlerimizi catıya fırlatma fikrini sunmuştu cektiğimiz dişleri catıya atmassak geri gemlmeyeceği inancına sahiptik
dedğin gibi bizde böyle hala daha perilerler hayllere inanbilseydik

harika bir anneesin sen
renkler dedi ki…
Bizim evin diş perisi de bendim:-) İlk zamanlar bu peri işine cidden inanıyordu miniğim. Ama sonra büyüyüp azı dişler dökülmeye başlayınca bu işleme yine devam etti fakat bana dönüp, heyy diş perisi, benim parayı unutma diyordu velet:-)
Bri; dedi ki…
Bende çok hayal kurmuştum ama bende hep hayal kırıklığına uğramıştım uyku perim birazcık düşüncesiz davranmış ama olsun onu yinede seviyorum:) ah be minişş keşke bu kadar saf ve temiz olmasanız yada keşke bizde hep öyle olsak,masallardaki periler gerçek olsa keşke ama dünya hali bu...Minişinde ilk hayal kırıklığı galiba,burda anne babalara sesleniyorum kandırmayınız çocuklarınızı,madem kandırıyosunuz sonuna kadar götürün kandırıkçılığınızı...:)
uykucu dedi ki…
benim zamanımdada bu peri varmıydı hatırlamıyorum ama sanırım yastık altına bir şeyler konuyordu(yaşlandık hafıza gitmiş işte:)vede o diş mutlaka çatıya atılırdı yoksa yenisi gelmez.yazık miniye periii peri işten önce oğlunu düşünsene.evrakların tammıymış lafında koptum ben kesin bir fotokopi eksikti ondan unuttun erteledin mininin şekerini demi.işkolik incegül...:))
Gamzeli dedi ki…
Yaa yorum yazdım internetim gidince hepsi gitti...Keşke mini gibi bizde hayeller kursak onlarla yaşasak acaba bende öyle yapsak banada gelirmi hediye :)

Annesi çabuk ver çocuğun hediyesini bakayım :))

Öptüm canım...
denizanasi dedi ki…
ben bu diş perisini eh zaman ürkünç bulmuşumdur. ama diş çekmek için işe yarıyormuş demek :)
BEMBİŞİM, ne güzel bak sen kendi perini kendin yaratmışsın zaten. E perine de hediyeyi bırakmak düşmüş sadece. Ne kadar güzel.:))

LOLACIM, aslında ben de çok şanslıyım canım.. hala onun perisi olabildiğim için. Daha ne kadar sürecek bilmiyorum.:))

CİVCİVCİM, yaaa o çatılar bizim dişlerimizle doludur değil mi? Ne güzel günlerdi onlar. Bir şeylere inanmak kadar güzel bir şey yoktur herhalde. Canımm keşke harika bir anne olabilseydim gerçekten.:))

RENKLERCİM, çok güldüm yahu.:)) Severim ben onu, öperim de. Demek unutma diyordu. E çocuk haksız mı, bak bizim evin perisi unutuvermiş işte. O da işini sağlama almış.:))

BRIDGETCİM, canım haklısın. Kandırıkçı anneler, bir de dalgın oldu muydu, al sana perilere fırça çeken bebeler.:)) Keşke biz onlar kadar temiz kalabilseydik. Ama bu devirde de, saf olanı hemencecik alaşağı ediyorlar malesef.:(( Yine de iyidir biraz saf olabilmek.:))

FİGENCİM, ah canım ya.. ne güldürdün beni.:)) He bacım, bi kaç fotokopiyi eksik vermiş. Ne edelim bizde torpil yok. Her yavruya aynı muamele.:)) E bu işleri de birileri yapacak değil mi? O şekerleri almak için de çalışmak lazım. Seninkinin evraklarını da tamamla, dişleri dökülünce, hediyeleri teyzesinden.:))

GAMZELİCİM, sen bu gece söküver dişinin birini, koy yastığın altına, getirir sana da diş perisi hediyeni.:)) Canım, sen de çocuklarının yastığının altına hediye koyan peri olacaksın inşallah. Ben de seni öptüm.:))

DENİZCİĞİN ANNESİ, yok bizimki çok ürkünç bir peri değil.:)) Evet başkaca da hiçbir şey işe yaramıyor bu diş mevzuunda canım ya.:))
ZRPNDT dedi ki…
:))) müthişsin ne diyim nerden aklına geldi aferin de unutmasaydın keşke
kakaolusevgi dedi ki…
aH,AHH,MİNCİĞİNİN GÖZLERİYLE DÜNYAYA BAKMAK NE GZÜEL.AMA İNSANA HAYAT TECRÜBELERİ ÇOĞU GERÇEĞİ ÖĞRETİYOR.YİNEDE BÖYLE MUTLU EDEBİLMEK KENDİMİZİ BİZİM ELİMİZDE.
MİCİĞİNİN DİŞİNİN YERİNE GÜZEL GÜZEL DİŞLER GELSİN İNŞAALAHHHH.
İYİ HAFTA SONLARIIII
bidamlacik dedi ki…
canım benim. bak şimdi kendimi eksik hissettim yahuu.
hemen psikolog bulmalıyım.
bu ilerde! bana ne etki yapar??:)))))
bizim eve hiç peri uğramadı.bizim oğlanı zaten hiçbirşeyle kandıramadıkta...
benim çocukluğumda dama attırırlardı da,kardeş mi gelir derler di ne???
gürcülerde adet farklı imiş demek.:))))
öpüyorum hepinizi.:)
CaDı dedi ki…
Canim asagida ki yazilarinin hepicigini dun bir solukta okudum, hemde bugun ki toplantiya hazirlanma isinin arasinda. Hepsinede bir suru yorum yaptim, guldum ayni anlari seninle bende yasadim. Film gibi kaydettim hepsini:)

Ama bu yazina gercek yorum yapicam, benim yegenimde yastiginin altinda hediye beklerken para bulup "Anneee bu periler pis parayi yastaigimin altina koymuslaaaar" diye annesine dert yanmisti:) Saflar ayol daha:)) O yanan boynundan oper koklarim minicigii, fistik tam yaa..
KUGUU dedi ki…
ben o guzel dis perisini de, onun minishini de operim:)
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
miniciğim ne kadar tatlı ve doğal yavrum benim ,
ah anneciği oğluşunun tatlı perisi,herşeye yetişmek koşturmak ,
eksiksiz yapmaya çalışmak ,o periler gelseler de azcık yardım ediverseler gerçekten...
FEZELERİN GÜZELİ, yaa bir de arada alıklaşmasam çok iyi olacak ta canımm.:))

KAKAOLUCUM, bir çocuğun gözleriyle hayata bakabilmek yine de çok güzel olurdu. İnşallah canım, kesik kesik dişler çıkmaya başladı bile, sağol. Sana da iyi haftasonları olsun.:))

DAMLACIM, sen kendini kötü hissetme canım. Ben şimdi gönderiveririm bizim periyi size de.:)) Kandırmak mı? Ne kandırması, yok mu yani sizin oralarda hiç peri? Kardeş olayını şimdi duydum ben de. Demek sizin oranın adetleri, meşhurdur başka şeyleri durumu.:)) Biz de seni çooook öpüyoruz sultanım.:))

CADILARIN EN TATLISI, o kadar işin içinde zaman ayırıp okumuşsun bir de. Canımsın ya.:)) Ay yerim, öperim ben onu. Aha da çok sevdim bu yavruyu. Hijyene önem veriyor işte. Ben de onlardan istiyorum. Tam benlik bebe.:)) Ben Cadı ablasının yerine öptüm gıdısından. Biz de öpüyoruz canım çoook.:))

KUĞUCUM, diş perisi ve yavru kuşu da seni öper koocaman.:)) Var mı bir isteğin, değnek hala çalışıyorken hallediverelim.:))
PERİCİM, perilerin güzeli. İşte o Peri geldi. Bir sıcacık gülümsedi ve her şeye koşturan arkadaşının tüm yorgunluğunu aldı. Bundan güzel yardım mı olur.:))
Adsız dedi ki…
minike düzgün beyaz yerli yerinde kuzu dişleri dilerim efendim
Çok teşekkür ederiz BEYHAN ablası.:))
Annelog Atölye dedi ki…
Geç kalmışım doğum günün ve eşinin doğumgünü için, ikinize de uzuuuuun, sağlıklı ve birlikte huzurlu yıllar dilerim:))
Mini'ye gelince, evrakların tam mıydı kısmında kahkaha patlattım ofiste, e biraz tuhaf oldu:)) Dişsiz canavarı öp benim için:)
Adsız dedi ki…
henğz diş dökme mevsimine gelmeden bu yazıyı okumam faydalı oldu kanımca...
bende bu taktiği uygulayayım bari :)

suzem

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM