İNCEGÜL TATİLDE / PART BİR (DOST BAŞA DÜŞMAN AYAĞA)


Evet günlükçüm. O çok istediğim tatil geldi çattı ve de bitti bile. Bu gün itibarıyla kürkçü dükkanına dönmüş bulunuyorum. Nasıl mı geçti tatilim? Tam bir İncegül klasiği bittabi. Şimdi sana bölümler halinde, pehlivan tefrikası şeklinde anlatayım canım benim.

Birinci Day: 16 Ağustos

Günlerden Perşembe olmasına rağmen erken kalkmak zorunda değilsindir. Bu ne büyük bir mutluluktur. Pekiyi o zaman neden sabahın sekizinde ayağa kalkmışsındır. Yoksa deli tarafından bir dürtülme mi söz konusudur.

Koca kişisi işe gitmiş. Çocuklar uyumakta. Haydi al eline kahveni. Geç televizyonun karşısına da keyif yap biraz. Madem erken kalktın. Ama ama.. ya camlar. Bu gün camların silinmesi gerekli. Boşver yahu sonra silersin. Olmaz ben bugün için düşünmüştüm. İyi be ne halin varsa gör. Seninle mi uğraşıcam. (İç sesim baskı yapıyor da azıcık.)

Camlar.. yerler.. kahvaltı falan filan derken öğlen olmuş. Akşama kına gecesi var. Elbise hazır. Lakin altına siyah terlik lazım. Elbise siyah değil. Zaten benim hiçbir kıyafetim siyah değil. İşte bu nedenledir ki bir tane yazlık siyah ayakkabım var ve ne yazık ki onun da topuğu yok. Dümdüz. E bende de boy yok. Madem siyah terlik lazım, gidip alalım değil mi? Hem de evde bulunan ve neden alındığı hakkında hiçbir fikrim olmayan yedi adet siyah çantaya arkadaşlık eder.

Vakit dar olduğundan öncelikle çevredeki mağazaları gezmek lazım diye düşünerek çıktım caddeye. Gördüğüm ilk dükkana daldım. Gayet açık ve net ve de aydınlatıcı bir cümle kurdum ki, insanlar ne istediğimi bilsin. Arayıp tarama olmasın. Varsa modeli çıkartsın, yoksa ben başka bir mağazaya doğru hızla yol alayım.

“Beyefendi iyi günleeer. Ben, bir ve ya iki bantlı, yalnız bantlar ince olacak, ince topuklu, siyah, şık bir terlik istiyorum.”
Adam bunun üzerine, otuz saniye düşündükten sonra, orada dinelmekte olan kıza seslendi. “Kızım şu bizim abiye modeli getir bakalım.”

Kızceyiz elinde siyah süetten, ön tarafı yaklaşık bir metre uzunluğunda,taşlı bir ayakkabıyla çıkageldi. Benim gözler faltaşı. İyi de ben bunu giymem ki. Hayır istesem de giyemem. Bir kere ayaklarım taraklı rahatsız olurum. Sonra küçük tefeğim, ayaklarım her tarafımdan büyük görünür. Daha da önemlisi benim kalemim değil.

“İyi de beyefendi, ben ne istediğimi aççık seçik ifade etmiştim sanırsam. Bu ayakkabı, benim istediğim şeyin üçüncü göbek kuzeni bile değil ki.”
Adam bir de sırıtarak: “Hanfendüü, hele bir giy. Bak bayılacan buna.”
“Ya giymiycem ya. Hem rahat edemem ben bununla.”
“Çorapla giy çorapla. Rahat olur çorapla.”

Ulan beyefendi, ben kışın bile çorap giymem. Bu yüzden de habire N.Sultan’dan fırça yerim. Yazın bu en yapış yapış gününde, kırk beş derece sıcakta, hangi çılgın bana çorap giydirebilir ki? Şaşarım.

“Beyefendi, istemiyorum ben bunu. Hem çorap giymiycem.”
“Getir kızım aplana bir çorap. Bir de öyle denesin.”

Fesüphanallaaaaahhh… şaka mısın be adam. Kamera nerde? Ben bi el sallayıp kaçayım. İşim gücüm var yahu.

Kızceyiz bu seferde, elinde mora yakın renkte, kalın bir naylon çorapla gelir.
“Bakın beyefendi, çok mersi ama, almıycam ben bunu. Hadi eyvallah” deyip, yıldırım hızıyla olay mahallini terk ettim.

Sonraki mağazadaki beyefendiye de aynı açıklayıcı cümleyi salladıktan sonra, adamın ne hikmet yumurtlayacağını, bana ne menem bir şey takdim edeceğini beklemeye başladım. İlkinden antrenmanlıyım, şaşırmam nasılsa diyordum ki, yanıldığımı anladım. Elinde sallayarak getirdiği ayakkabıya epeyce bir süre bakakalmışım. Aynen ve hiçbir ilave yapmadan tasvir edeyim.

Rengi, civciv sarısı ila b.k sarısı arasında bir yerlerde dolanıyor. Son derece kalın üç adet bantı var ve bu bantların üzerinde beyaz pullar var. Kalın topuklu ve de bilekten bağlı.

“Siyah, ince bant, ince topuk ve şık demiştim ya ben hani.”
“Hanfendi siyah giyecekseniz, altına bu süpper olur.”
Yok ya.. bu dediğine kendin inanmışsın anlaşılan. Senin için yapabileceğim bir şey yok benim. Allah şifa versin. “Şu aşağıdaki mağazatörle akrabalığınız var mıydı sizin?”
“Hı??????????????”

Birkaç başarısız ayakkabı mağazası gezintisi yaptıktan ve aynı cümleyi on kere tekrar ettikten sonra gördüm onu. Vuruldum, bayıldım. O benim olmalı. Siyah değil ama, elbiseme cuk oturan bir renk. Hemen daldım içeriye. Şu vitrindeki güzel kuşun otuz yedisini rica edeyim ben Sonra da alıp çıkayım.

Ama ama o da ne? Yooo olamaz. Benim beş adet ayak parmağım var. Üç tanesi dışarıda kalır böyle yaparsan. “Şeyy ben bunun bir büyüğünü alayım o zaman.”

Nayırrr.. nolamazzz.. seni ilk gördüğümde vurulmuştum. Ama sen ısrarla benim o zavallı üç parmağımı dışarıda bırakıyorsun. Birden kendimi şu meşhur masaldaki üvey aplalardan biri gibi hissediyorum. Bu son numara. Büyüğü yok. Ben gidiyorum Elveda.

Bir tane daha beğendim ama, fiyatı o kadar uçuktu ki.. bir gece için değmez dedim.

Artık o kadar yorulmuş ve çökmüştüm ki, arada gezdiğim mağazalardan birinde görmüş olduğum, siyah ve sıradan bir ayakkabıyı almak için geri döndüm. Vakit kalmadı çünkü.

Ve sonra onunla karşılaştım. Nasıl görmemiştim ben bu güvercini. Tam istediğim gibiydi. Havalı, şık ve rahat. Fiyatına ise inanamadım. “Abla numarası kalmadı da ondan uygun.” Dedi tezgahtar kız. “Sadece otuz altı var elimde.”
İşte yine yıkıldım. Otuz altı diyorsun ve beni can evimden vuruyorsun.

Hayır günlük hayır. Ayağıma geçirdiğim anda, kendimi camdan ayakkabısı cuk diye oturmuş külkedisiymişim de, prensimle evlenip saraylarda yaşayacakmışım gibi mutlu hissettim. Bir ayakkabı bu kadar mı tam olur bir kadının ayağına. Yavrum bee.. yürü bee.. kim tutar beni artık.

Neyse efem uzatmayalım. Koştura koştura eve gelinir. Elbise, saç baş, makyaj on dakikada tamamlanarak, bu alanda bir rekora imza atılır. Veee baloya ay pardon ya.. kınaya gidilir.

Günün Vukuatı:Gelinciğin rahatsızlanıp hastaneye gitmesi. İki adet iğne yiyip geri gelmesi. (Heyecandan heyecandan)

Günün Sakarlığı: Cam silerken, kafayı çerçevenin köşesine vurmak suretiyle hafif kanamaya sebebiyet vermek.

Fikrimin İnce Gülü: Bir bakmışsın kötü kalpli üvey ablasın. Bir de bakmışsın Sinderella. Hayat sürprizlerle dolu. Yine de dar vakitte ayakkabı almak zor iş zor.
  • Bitmez... devam edecek...............

Yorumlar

Ama ama biz resim isteriz...:))
Mutluveumutlu dedi ki…
İncegülcüm süpersin,daha ne diyeyim ki..Bu nasıl bir anlatımdır yaaa,seninle beraber bende gezdim o mağazaları ve bende aldım o 36 numara ayakkabıyı :)(Bu arada ben 36 giyiyorum zaten :)
SEVGİLİ İBRAHİM VE ECEM, Merhabalar.:) Kamuoyu buna daha hazır olmayabilir.:))

MUTLUCUM, bak o zaman sen tam Sinderellasın gülüm. Bir gün beraber gezelim ayakkabıcıları.:))
renkler dedi ki…
Kesinlikle resim istiyorum. Ayrıca alışveriş yapasım vardı zaten bu sabah, iyice istedim şimdi. Üç beş ayakkabı, terlikler ve çanta alasım geldi. Üstüne de iki üç parlatıcı... Ohhh ne iyi olurdu şimdi... Bir de yerleri silebilsem süper olacak :-)
RENKLERCİM, bak yerleri silerken, camları bırakırsan çok küserim.:)) Anam alışveriş canavarı mı oldun sen? Şöyle geniş geniş, dolaşa dolaşa bir de çok sıcak olmayan bir havada neler alınır neler.:))
CaDı dedi ki…
Asagida ki fotolari yeni gordum!! Suppersin yaa:)) Ayrica maksi ayni sana benziyo, illa birini birine benzeticem bende:P Alisveris yapmaya cikmam, tesadufen gorursem alirim genelde. O yuzden acil durumlardan nefret ederim:))
Emre dedi ki…
Ahanda aynı ayak derdinden bende muzdaribim, öle bakıyom ayakkabılara sadece, denemek bilem gelmiyo içimden seninki gibi benimde kalıveriyo o üç parmak dışarda öle garip garip, büyük numarasını istesem o da dahada bi garip duruyo, ya ben diyomki kişinin ayağına göre ayakkabı yapan yerler olsa, ama o da pahalı olur dimi, neyse ya nadiren istediğim gibi bulabiliyorum papuç artıkın da parasına bakmayıp alıyorum napim, senide öperim kül kedicim benim:)
evet ben o terliği görmek istiyoruuum..)
benimde canım koçtaş,tekzen,praktiker gibi yerleri dolaşmak bir çekiyorki bu günlerde sormaaa.:)
pinela dedi ki…
Sen çok yaşa emi valla merak ettim bende şu terliği :)
Deniz dedi ki…
İncebacı, şimdi bizi izleyen satış görevlilerini kırmak da istemem de, illa da böyle alternatifle karşılaşırız. Bu da işlerini yapma zorunluluklarından dolayı sanırım. Kimse de o tarif ettiğinizden yok ama böyle birşey var demez ve senin dediğin gibi sade istiyorsan fantaaaazi birşey getirirler :) Bir de kına olsun, dügün olsun, canım biryere gitmek istiyor. Kendimi (kınaya gitme kısmında) senin yerine koyup mutlandım, napim işte :)
KUGUU dedi ki…
demiski : "Yazın bu en yapış yapış gününde, kırk beş derece sıcakta, hangi çılgın bana çorap giydirebilir ki? Şaşarım."

bende bendimi cigner asarim ve seniiiiiiiiiiii kocaman operimmmm FIG, delitatlim benim.
Devamini bekliyoruZ!
ZRPNDT dedi ki…
:)))))))))))))))))))))))) ooyyy oyyy bi tarafıma bişey olacak seni okurken gecenin bu saatinde kikirdemekten :) Allah'tan o siyah terlikçii koca kişisiyle aramamışsın :D Benim bu yaz koca kişisiyle gümüş rengi taşlı bir gece ayakkabısı arayışım vardı ki evlere şenlik :D Bana şu olmaz mı yhayatım bak bunu al dediği ayakkabılar senin mağazatörlerin gösterdiklerinden daha da civcivliydi :))))))))))) Götürme koca kişisini :D Eferin
Blogumuzun 'ilk' yorumunu biraktigin icin seni blogumuzun 'yorum annesi' ilan ettik, dugunumuze VIP olarak cagirmaya karar verdik:))... Cok tesekkurler...

Bence kamuoyu hazir hazir:P

opuldun
CANLARIM, GECİKMİŞ CEVAPLARIM İÇİN AFFEDİN. DÜN İŞYERİNDE BAĞLANTIM KOPUKTU AKŞAMA KADAR. EVDE DE MİNİCİM KÜÇÜK BİR KAZA GEÇİRDİ. BOYNU YANDI YAVRUSUMUN. ŞİMDİ İYİ MERAK ETMEYİN.

CADICIM, Maxi'yi bana benzeten ilk şahsiyet olarak sana teşekkür ederim. Yavru başkasından diye şüphe edecektim koca kişisinden.:)))

EMRECİM, ayak boyu küçük ve taraklı olunca çok zor oluyor hakikaten. Parmaklar kalıyor dışarıda, büyük olunca da boydan kocaman oluyor. Özel ayakkabı yapan yerler var şekerim ama, o bizi aşar azıcık. Ne yapalım böyle tesadüf bulacaz biz de.:)))

YAĞMURUMCUM, çekebilirsem yayınlarım şeker, ne demek. Benim canım dolaşmak istemiyor aslında. Ben artık bi dur durak bilmek istiyorum canım ya.:)))

DENİZCİM, ben makarna kalmadı, pilav verelim muhabbetini sevmiyorum işte. Zaten gittiğim zaman ne istediğimi biliyorum ki ben. Niye beni zorluyon dimi.. Canım ya o kınada beraber olsaydık keşke. Hakikaten benim de böyle ortamlarda olmaya ihtiyacım varmış. Yandan yandaaaan.:)))

KUĞUCUM, valla aş nereleri aşıyorsan. Gel ben de seni bi kocaman öpeyim canım benim. Getirdiği çorabı görmen lazımdı yalnız. Evlere şenlik.:)))

FATMAM ZEHRAM, kız koca kişisiyle alışveriş mi.. olabiler mi hiç? Benimki zevklidir aslında da, gider mağazadaki en pahalı ne varsa onu beğenir. Pazarlık mazarlık ta bilmez. Yahu ben ona o kadar parayı verip sonra nasıl giymeye kıyarım. Kocalar evde kalsın, biz kendimiz hallederik.:)))

İBRAHİMCİM VE DE ECEMCİM, yaşasın düğüne gidiyorum. Hiç değilse şimdi terlik aramama gerek yok. Canlarım sağolun be yav. Sevgilerle ben de sizi öpüyorum.:)))
PİNELACIM, çok çok özür canım. Görmemişim arada.((( Terliği görmek isteyenler için fotoyu halletmeye çalışıcam söz.:))) Yahu ben niye giremiyom senin bloga. Kız yoksa çok gizli sırlar mı var hıııı:)))
Gamzeli dedi ki…
Alışveriş yapmak ne kadar güzel bişey, bi görseydik şu aldığını...Belki 37 si vardır bende alırım :)

İyi hafta sonları canım..
amaniin noldu benim minimeee? çok geçmişler olsun.
ben dişsiz resmini beklerken oğluşumun....
canım yaa,kıyamam ben ona. birde o selamını gördüm ben onun, benim yerime öp yakışıklımı.

beni bugün İstanbul'a Başakşehir diye bir yere kızlar toplantısına çağırdılar.
ama sıcaktan gözümde büyüdü,gitmediim.
sana yakın mı bu başakşehir????
bu son paragrafın aynısını mayoneze de yazdım.:)
ZRPNDT dedi ki…
kuzum şu enteleyi benim saç bakımına bi daha şeyettirebilir misin 1 su ve 5 su demişsin kafam karıştı :D nası yani 6 bardak su mu :S
GAMZELİCİM, benim en kısa zamanda yeni bir makine almam şart oldu. Yine alışveriş yolları göründü bize. Benim ayak numaram da 37 aslında. Bu nasıl oldu ben de şaştım canım.:))

YAĞMURUMCUM, Asker eğlencesi yapıyorlarmış. Torpil patlatmışlar, o da boynuna gelmiş kuzumun. Bayağı bir yeri yanmış. Ya abartma anne dedi gene bana yavrum. İyi şimdi canım. merak edilecek bir şey yok çok şükür. öperim tabii.:)) Yok orası bayağı uzak bize. Benim arkadaşım oturuyor orada. Arabayla 1 saatten fazla sürüyor canikom.:))
SHEKUREMCİM, kız ben artık hangi kafayla yazmışsam onu. Düzeltmeyi yaptım senin orda. 1 bardak olan sirke canım ya.:))
uykucu dedi ki…
ince gülüm bende ayağımdan şikayetlerimi anlatıcaktım az sonra..evet acil ayakkabı bulmak ölümdür ve piyasada hep sevmediğin modeller bulunur ben modadan nefret ediyorum dersem yeri,hem o bazı iğrenç ayakkabıları kim giyer diye düşünürüm numaraların 39 -40 dan başladığını görüp anlarım!!normal zamanlarda gezinirken hah tamam bu benim olmalı diye girer alırım ayakkabıyı, çokda memnun kalırım.yazık olmuş kafana ,miniye öptürde geçsin..o kınada olasım vardı ne çok döktürür rahatlardık.düğünüde anlatıcan mı?
Adsız dedi ki…
Ne kadar macerali gecmiiiis :)))
Koptum gülmekten.
O gelincige'de cok üzüldüm :D :D
Bayilsanda, ayilsanda o günü yasayacaksin :)))
FİGENCİM, kızcağızın biri o çok moda ayakkabılardan biri yüzünden yere kapaklanıverdi gözümüzün önünde.:(( İnan her modelin alıcısı var. Moda diye sevmediğim bir şeyi giyemem ve ben herkesin kendine has bir tarzı olmasından yanayım. Bu yüzden de, gittiğim hiçbir yerde pişti sürpriziyle karşılaşmam.)) Ah canım ne güzel olurdu. Atardık karşılıklı göbecikleri. Anlatmam mı hiç. Part 3 Nikah günüsü.:)))
ASHEKECİM, Merhabalar canım.:) Dediğin gibi her halükarda yaşayacaksın o günü. Bir de kusmaya başladı canım ya.:(( Yahu ben de anlamıyorum ki, macerasız günüm geçse şaşırıyorum artık.:))
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
fikrim ben de merak ettim ayakkabını doğrusu,ben genelde dükkan sahiplerine hiçbirşey söylemeden öööle bakarım,zevki
me hitap eden bir şey var mı diye yoksa sessizce uzarım....konuşarak enerji kaybı yaratmıyorum :)))))
SELIN dedi ki…
her seferinde cam silerken bende carparim basimi cerceveye egr cok canim yandiysa oturur aglarim sonra tekrar devam ederim nedir bu kadinlarin cilesi...
KUGUU dedi ki…
MINISe gecmisler olsun .
Ayşe dedi ki…
Süpeeeerrr... :))
Ay ne keyifli imiş meğer burası incegülcüm(böyle hitap edebilirm dimi, içimden geldi), ben geç kalmışım keşfetmekte ama olsun, mutluyum ben genede;)
Bekliyorum devamını dörrrt gözlee..
PERİLİM, öyle bakarken gelip soruyorlar ya bir de, ne bakmıştınız, yardımcı olalım falan diye, o zaman hemen çıkıyorum zaten. Yardım istesek söyleriz dimi. He canım benim yeni bir makine almam gerekiyor o zaman. Tüm resimleri bir arada yayınlıycam.:))

FİLİZCİM, yazık canım ya. Öyle ağlayana kadar canın yanarsa bırak gitsin. Bana bakma sen. Sen canının kıymetini bil. Kadın olmak zor be gülüm.:))

KUĞUCUM, canımmm çok sağol.:))

AYŞECİM, nasıl istiyorsan, içinden nasıl geliyorsa öyle hitap edebilirsin canım. Kapı açık, dükan sizin. Ne zaman istersen beklerim.:))
ANDY dedi ki…
Şu alıveriş stresini son 2 yıldır ne zaman İstanbul'a gelsek bende yaşıyorum :( Birara turkiyeye sanki sadece alışveriş için geldiğimizi düşünmeye bile başlamıştım :)

Herşey bir yana sen şu 10 dk'da hazırlanma olayını palancomada öğretsene :):)
Gelin de bolca döviz bırakın diycem ama sende bu ticari kafa varken başa çıkılmaz valla..:)) Palyanço'ma iftira atma. O da çok çok 15 dakikada hazırlanıyordur be.:))
ANDY dedi ki…
Heh hemen kadın dayanışması. Yok kardeşim madem evlendik çekeceğiz artık :) Gülü seven dikenine katlanır misali ama kadınlar bazı konularda sanki aynı fabrikadan çıkmış gibi konuşup, davranıyorlar :)

Okulu mu var bunun yoksaaaa? :)
Fıstık gibi, içi güzel, dışı güzel, yüreği güzel kız almışsın. O kadarcık ta bekleyivericen kardeş kapılarda.:)) Bunun okulu yok ta.. kadınları anlayabilme okulu açsalar, acaba kaç kişi mezun olurdu.. çok merak ediyorum.:))
Unknown dedi ki…
Sen bana takıl o zaman en çabuk ayakkabı bir alan daha yoktur benden başka..
ELÇİNİM, valla beraber gidelim o zaman şeker.))

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM