METROLARA GELESİN İNCEGÜL

Ofisin gülleri Peri ve Meri,  "daha yazsaydın ya" demeyeydi; daha da yazacağım yoktu sayın okuyan. Hayat mı artık daha tekdüze, yoksa ben mi bilemedim; elim varmadı ne zamandır, tek kelam edemedim.

Mutluyken yazabilmek daha kolaydır belki; belki de hüznü paylaşmak en münasibi. Yine de parmaklar isyan etti, tutmadı bir türlü kalemi.

Oysa sevişgen komedyalar silsilesi yaşam, ne öyküler doğurmada an be an.  Anlatsak gülünecek hıçkıra hıçkıra, belki de ağlanacak kahkahalarla.

Ben artık bir metro insanı oldum sayın ve pek sabırlı okuyan. Nedir bu metro insanları, ne yapar, nasıl yaşarlar derseniz; bir alt paragrafa ininiz ve belgeselimizi seyreyleyiniz.

Erkek metro insanları italyano esintileri taşıyan takım elbisesleriyle klasik bir tarz benimserken, dişi metro insanı giyim konusunda daha bi' çeşitliliği tercih eder. Yine de koca g.te tayt, kütük bacağa mini etek vazgeçemedikleri parçalar arasında yer alır.

Metro insanı koca bir kazan satarbucuk kaave içmeden uyanamayan,  dereotlu poğaça ile beslenen, sınırlanan alanın dışına asla çıkmayan, sarı çizgiyi öldürsen geçmeyen, sadece kağıt para girişi yapan, sol merdivende koşturup, sağ merdivende öpüşen çok kuul bir türdür sevgili okur. Ta ki tren gelinceye kadar...

Araç istasyona gelip de kapılar açılmayagörsün hele; o kuul, kendinden emin, tavırlar yerini bir itiş kakış, bir tepişmeye bırakır ki; evlere şenlik... Sarı buklelerindeki maşa izi daha soğumamış apla bir yardırır, önündeki minnak bohem şapkalı kızın feleği şaşar, şapkalı kız da kendi önündeki küpeli uzun saçlı çocuğa girişir. Hemen yandaki  kırmızı rujlu 90 lık ninenin elindeki kaave bardağı bir tarafa, en ortada bekleyen şaanel tayyörlü hatunun loyi vitton çantası öteki tarafa fırlar.

Kendini içeriye atabilmenin kavgasını verirken bilir ki;  Şaşan Vatan'ın reklamını yaptığı gibi bomboooş, rahaaat, gazeteni, kitabını okuyabileceğin bir yer değildir orası. Bir şekilde trene girip zar zor tutunabilecek bir şey bulabilip yaşam mücadelesine burada da kaldığı yerden devam eder metro insanı.

Çaylak metro insanları için bu devinim hiç kolay olmamakla beraber; oturacak yer bulmada daha başarılı olan, sürünün tecrübelileri, kitap okuyabilir, hatta kendi kraş soda oynar, çizgili şekerler, patlayan şekerler bile üretebilirler.

Çok kalabalık bir şehir burası. Başlı başına bir ülke...

Unutturmayın da bir ara plaza insanlarından bahsedelim sayın okur.

Sevgiyle kalın...






Yorumlar

Leylak Dalı dedi ki…
Hahaha, inanmayacaksın ama şu anda CD çalar'da Fikrimin İnce Gülü dönüyor, bu kadar olur. Hoşgeldin bari :)
Adsız dedi ki…
ooooo, kimler gelmiş, hoş geldin,
Çenebaz
Hoşbulduk sevgili dostlar. Neler yapıyorsunuz görmeyeli, görüşmeyeli.

Özlemişim buraları...

Unknown dedi ki…
çok mutlu oldum geldiğinize...paylaşımlarınız için teşekkürler..
Usluk dedi ki…
Çok doğru tespitler gülerek okudum, ayrıca fotoğrafa bayıldım :)
paticanlar dedi ki…
özlemişim seni ben paticikli yağmur damlası :)
Blog27999 dedi ki…
Did you hear there is a 12 word phrase you can say to your partner... that will induce intense emotions of love and instinctual attractiveness for you buried inside his heart?

Because hidden in these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's instinct to love, please and guard you with all his heart...

12 Words Who Trigger A Man's Desire Impulse

This instinct is so hardwired into a man's genetics that it will make him work better than ever before to love and admire you.

In fact, triggering this powerful instinct is absolutely mandatory to having the best possible relationship with your man that the moment you send your man one of these "Secret Signals"...

...You will soon notice him open his heart and mind to you in such a way he's never experienced before and he'll recognize you as the one and only woman in the galaxy who has ever truly interested him.

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM