İLETMEZSEN ÖLÜMÜ YE


Canparelerim, cevizli lokum dolmalarım…

Beni bilen bilir. Cep telefonuyla arkadaşlığım ekran poşetini bile çıkarmayacak kadar görgüsüz, bilinçsiz ve üstünkörü; bilgisıyırla dostluğum sadece yazmak amaçlıdır. Msn’yi dosya alışverişi için açar, bir iki arkadaşa selam verir, sonra yok olurum. Feyisbok desen hermime uğramaya çekinir. Maillerimi sorarsanız gelen kutusunda dörtyüzkırkbir okunmamış ileti olmasından da anlaşılacağı üzere aklıma gelmez kontrol etmek.

Hal böyle olunca da şu “Bak iletmezsen bir gözün kör olur, bu iletiyi doksan dokuz arkadaşına göndermezsen yamulursun, ölümü gör ilet, bunu bana da göndermezsen arkadaş değiliz…” şeklindeki milyon tane FW mesaj da güme gitmekte elbette. Yani yakında çarpılırsam, başıma bir felaket gelirse, tümden arkadaşsız kalırsam şaşırmayın diye söylüyorum.

Göndermesem de okuyorum bazılarını. Okuduklarımdan çok faydalandığımı da belirtmeden geçemeyeceğim. Beni bilinçlendirip gözümü açtı bu mesajlar. Bu nedenledir ki, gönderen arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum.

Börtü böcek, fare parçalarından oluştuğunu öğrendiğim kolayı artık sadece klozeti temizlemekte kullanıyorum. Meyve sularını zaten içindeki bin şekil katkıdan dolayı içmiyorum. Sular desen mikrop yuvası. Bu sıcakta ağzım dilim kuru dolanıyorum ama çok sağlıklıyım.

P.poma virüslü iğneler acep nerede batacak tırsmasından, sinema, tiyatro, restoran gibi sosyal etkinlikleri tamamen bıraktım. Eve kapanıp antisosyal kişilik bozukluğumu tedavi edecek bir doktor arıyordum ki, son gelen sahte diplomalı doktorlar mesajı yüzünden kendi kendimi iyileştirmeye karar verdim.

Yemeklerime artık tuz neyin atmıyorum. Bir çeşit saman yiyoruz ailecek. Tuzlu yemek seven koca kişisi çok yakında boşanma davası açacak ama olsun. Tuz gölüne s.çan Konya’lıların boynunadır yıkılan yuvamın günahı.

Gülümseyip selam vermeye kalkan her yabancıyı potansiyel organ mafyası üyesi zannediyorum. Hatta öylesine paranoyak oldum ki, geçen sabah “Günaydın” diyen komşu kadını saçından sürüyüp polise götürmeye kalktım. Ama haklıydım. Ya beni bu tatlı sözlerle kandırıp evine götürür, çayıma ilaç koyar ve ben buz dolu bir küvetin içinde inleyerek, bir böbreğimin yok olduğunu fark ederek uyanırsam. Size gelmedi mi böyle bir mesaj? Aman dikkat diyeyim, benden uyarması.

Deterjan, deodorant, parfüm ve bilumum temizlik maddelerindeki kimyasallardan dolayı artık sadece sirke kullanıyorum. İğrenç koktuğum için kimse yanıma yaklaşmıyor, koca kişisi kendine soyu tükenesice bir urus hatun bulup urusyaya yerleşti. Çocuklarım anneannelerinde kalıyorlar ve onları sadece pencereden görebiliyorum. Ama mutluyum. Kanser olmayacağım.

Göndermediğim mesajlar yüzünden başıma ne bela gelecek diye beklemekten helak oldum. Odanın ortasına uçak mı düşecek, penceremden tır mı girecek, ağaca yuva yapan kuşlar yüz tane yavrulayıp üzerime mi saldıracak düşüncelerinden uyku uyuyamıyorum. Bilgiden, bilinçten sersem oldum. Doldum doldum taştım. Hatta şiştim, yeter artık.

Beleş kontür istemiyorum, zaten hattımın dakikalarını bile bitiremiyorum ay sonuna kadar. Bilgisayarıma virüs bulaşma riski yok, ben onu her gün çamaşır suyuyla silip, haftada bir de dezenfektanla temizliyorum. Ülkemin zenginliklerinin farkındayım. Çevre örgütlerine üyeyim. Lakin, kendini korkuluklara zincirlemek gibi eylemleri gençlere bıraktım. Zira iki evladıma kim bakacak ben hapislerde çürürken? Üstelik ben gibi psikopatı üç günde şişlerler oralarda.

Hayatın anlamını o çipil Çinlilerden çok daha evvel çözmüş bir milletin evladıyım ben. Onlar dedi diye sokmadım yüreğime sevgiyi, iyiliği, duyarlılığı. Beni tutmasalar, Nirvana’nın zirvelerinde otluyor olurdum şimdi. Üstelik Maykılla birlikte çocukluğum falan da ölmedi yahu. Bütün zıpırlığıyla yerli yerinde duruyor.

Bu nedenle sevgili dostlarım, çok rica ediyorum ben gibi teknoloji özürlü, internet yoksunu hatuna bu mesajlardan artık yollamayın. Listelerde bir adres olarak değil de selamlaşılacak bir dost olarak görülmek, başıma gelebilecek en büyük zenginlik ve en yüce bilgelik olacaktır.

Sevgi ve dostlukla…

Yorumlar

etki alanı dedi ki…
Tamamiyle katılıyorum incegülüm...
Meğer ne çok özlemişim yazılarını....Müsadenle geriye dönük bir ezi yapacağım bloğunda...
Sevgilerimle,
TüTü
iffetin günlüğü dedi ki…
çok güzel anlatmışsın yine.bıktık artık bu saçma mail zincirlerinden.bana pek gelmez çevrem olmadığı için.eşime gelenleri okuyorum.
eskiden bu tehditli mesajlar elde yazılıp dağıtılırdı.malın mülkün yok olur veya sevdiklerini kaybedersin diye korkuturlardı.güler geçerdik. şimdi içerik biraz daha değişmiş.dini duygular ön planda bunu göndermezsen zinhar cehennemliksin,yada sen ne biçim müslümansın gibi cümlelerle başlıyor.
Belgin dedi ki…
Incegülüm dogru sözlerine ne diyeyim ben simdi:))
Su pencereden analarina bakan kuzucuklara cok acidim yaaa, yapma etme:))

Öptüm gülüm
suzem dedi ki…
hakkaten öyle.
ne çok batıl inancımız,efimiz,püfümüz varmış diyorum bazen..bende bazılarına takılmadan edemiyorum ama ;)
Allah akıl versin herkesle beraber banada :)
uykucu dedi ki…
incegülüm ben sana kesinlikle böyle mesaj göndermemişimdir acayip kılım onlara, açmadan siliyorum nerdeyse..bu tür mesajlarla dalga geçen bir mesajı göndermiş olabilirim ama!aynen senin dediklerin gibi birde bunlara inanan varmıdır ki çok merak ediyorum...
muko dedi ki…
bende 150 küsür mail olmuş okunmayan bakılmayan:D
ben bu tür mailleri hiç açmadan direk siliyorum ve çok sıkılıyorum o tür maillerden nasıl inaırlar aklım almıyor...

bu tür şeyler eskiden kapı altlarından elde yazılmış kâğıtlardan oluşurdu,hatta bir kaç defa bizim evimizede gelmişti, rahmetli babam hemen attırmıştı ama benim saf anacım okuma yazmada bilmiyordu o dönem bana yazdırmıştı bir mektubu babamdan gizli komşuların kapılarına atma işide bana düşmüştü ,şimdi gülüyorumm hatırladıkça ,hatta anneme dediğim zamn ne biliim kızım yaa diyor garibim:)

öpüyorum seni...
Muhakkak göndermem gereken 99 mail 98 de kaldı, sana mecburan göndericek ki! başıma bir şey gelmesin.
Yine döktürmüşsün İncegül'üm, doğrusöze ne denir ki?
Sirkeyi de fazla kullanma, duyan falan olur da ona da bir kulp bulurlar sonra.

Sevgi ile ve hep böyle kal
denizanasi dedi ki…
bu taz mailler bende genelde direkt spam dosyasına gidiyor. ruhum daralıyor valla onlardan:)
aslan dedi ki…
Spam hep vardı,varolacak gibi.....
Buna rahmen bişi yapılmalı.

A.ASalan
ERDIL dedi ki…
Süper; daha iyisi yazilamazdi.
tütüm, ben de çok özlemişim sesini duymayı. hoşgeldin yüreğimde ayrılmış kendi yerine yeniden.

iffetciğim, kimse kimsenin müslümanlığını ölçemez ki. bırak oyalansınlar işte.

belginim, ah kuzucuklarım. ahhh:)canımsın, öperim sevgiyle...

suzemcan, çık tahtaya tek ayak üstünde dur acık bakem. belki akıllanırsın. :) canım benim, ben biliyorum senin güzel yüreğini...

figenim, benim güzel ikizim. seninle benim farklı düşüncelerde olmamız mümkün mü ki? cansın.

mukom, ben hatırlıyorum, küççüktük daha. atmışlardı kapı altından. anacığım fellik fellik fotokopici arattırdıydı. ah gidi günler be...:) sil gitsin gülüm, var mı başka çare?

nur ablam, ablaların en tatlısı, sizden gelen her şeye eyvallah, başımla beraber. gönderin artık ne edem? :) sevgiler en içten, en yürekten size, kabul ederseniz ne mutlu bendenize.

denizciğin anası, ruhum, kafam, her yanım daralıyor ne yalan deyim. at gitsin çöpe. :)

sevgili aslan, yapabilecek bir şey var mıdır bilmiyorum ki. dediğiniz gibi hep var olacak görünüyor.

sevgili erdil baba, ne mutlu sizi burda görmek, bu sözü sizden duymak. teşekkürlerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM