ANA BENİ EVERSENE...


Hep istemişimdir bir kızım olsun pek sevgili okur. Onu prensesler gibi yetiştireyim. İncecik, nahif, kibar sesiyle "Anneciğim, evcilik oynayalım mı?" diye sorsun. Pembe elbisesine süt döküldüğünde, "Aman Allah'ım üzerim leke oldu. Hemen değiştirelim canım annem." desin. Birlikte alışveriş yapalım. Süslenip püslenelim. Hatta Hülya Kavşar klibi misali bir örnek giyinelim.

Heyhat! Rabbim bana iki tane oğul bağışladı. Nankörlük edecek değilim elbette. Lakin takdir edersiniz ki; erkek çocukların dünyası bir başka ilginçtir. Televizyonda, bilgisayarda, pleysteyşında, hatta normal oynarken bile ağızlarından "dışın dıkış" yapmalar. Birbirlerine çorap koklatmalar, geyirme ve hatta osurma yarışmaları gibi tiksinç etkinlikler... Pislik, dağınıklık, sergüzeştlik, vurdumduymazlık... Ve daha neler neler... Yine de bunlara alışılabilir. Normal bir erkeğin yapısı gereği biraz böyle olması hoş bile karşılanabilir.

Ve fekat günün birinde küçük oğlunuz size gelip "Anne ben Sura'yla evlenecem!" derse, sizin de her klasik Türk annesi gibi "Hööö?.. Vışşş!.. Hönkkk!.." şekli hayret nidalarıyla kendinizden geçmeniz kaçınılmaz olur elbette. İlk şoku atlatıp biraz kendinize geldiğinizde, klasik Türk kaynanası diyaloglarıyla çocuğunuzu bundan vazgeçirmeye çalışırsınız. Çalışmaz mısınız?

-Canım oğlum sen daha on yaşındasın. Ne evlenmesi?
-Ama anne bir görsen, sen de beğenirsin. Tam senin sevdiğin tipte.
-(Ya sabır) İyi de oğlum, okulun ne olacak? Bırakacak mısın?
-Hahahaha... Ay anne alemsin, niye bırakiim ki okulu. Hem biliyon mu; Sura şeytanın tohumlarını taşıyo. O yüzden çok zengin olcaz.
-(Töbe bismillah... Allaam sen affet) Le oolum manyadın mı sen? Hem ben o şeytan toomlarına torunum deyip bağrıma basamam. Bunu böylece bilesin.
-Anne ya, ya da evlenmiim ben. Bu şimdi ikide bir mesaj atacak "Aşkım beni kassana, sevgilim skillerimi geliştirsene." Uğraşamam ya.
-(Anlamış gibi davranmalı. Yola gelecek. Zamane kızları işte...) Tabii oolum. Nereye kadar kasacan hatunu? Hem bu skilleri geliştirmek de zor iş.(Allaam, neler söylüyorum ben böyle.)Bekarlık sultanlık, boşver oğlum sen.
-Ama anne, sen hiç kendi donunu yıkayan sultan gördün mü?
-(O hatuna toomlarını bırakan şeytan diyorki; çak iki tane ağzının ortasına, görsün don yıkamayı sıpa.) Oğlum senin henüz b.ktan yeni çıkmış donlarını ben yıkıyorum zaten. Üstelik o Sura mıdır nedir, ne biliyon donlarını yıkayacak?
-Ya anne, zaten bişey yıkamaz bunlar. Anca "Kas beni, geliştir beni, gel savaşalım..."
-(Akla mukayyet incegül, kendine hakim... Ne diyordu okuduğun kitaplar? Bebe yetiştirirkene, sabır en büyük anahtarın olacak. Sana her kapıyı açacak. Sabrın tükenip canın veleti alıp o duvardan bu duvara çarpmak isterse, içinden ona kadar sayman gerekiyordu hani. Unuttun mu?) Evet lan, unuttum işte, unuttuuum...
-Anne niye baarıyon ya? Neyi unuttun?
-Bana bak sıpa, parmak kadar boyuna bakmadan evlenecem diye tutturuyon, valla beni unut o zaman. Ne istemeye giderim, ne de düğününe gelirim. (Süt olayını karıştırsam mı nen? Yok ya, daa küçük bu. Öteki olsa neyse...)
-Ne düünü anne ya... Sen de amma cahilsin he. Oyun bu oyun...

Bu olağanüstü görüşmenin üzerine bin şükür edilir, oğlanın ensesine şaplak indirilir, etleri mıncırılır, burnuna barnak sokulur... (bkz. abisi üzerinde oldukça başarılı olmuş bir çocuk yetiştirme yöntemidir.) Tabii ki o gerzek oyun bilgisayardan kaldırılır ve hiç değilse gelinlerin normal insanlardan seçilmesi hususunda umut edilmeye başlanır.

Haydin görüşür, konuşuk ederiz yine.

Yorumlar

Hayattan Azıcık dedi ki…
Çok güldüm bende çocuk çoluk yok hep kız çocuğum olsun isterim Tanrım duysun sesimi lütfennnn...
Belgin dedi ki…
Hiiii sen kiz cocuk istiyonda, halt ediyon:)) Onlar sanki daha mi degisik, onlarda oynuyo bu zimbirtilardan, sonrada gelip anlatiyo, bende senin gibi dipliyom iste:)) Binbir cesit oyun var, hangi birini aklimda tutayim, zati yarim aklim kaldi:)) Sen kaynanalik hallerine erken baslamissin Incegülüm, bekle su sipalar bir büyüsünler, o günler bir gelsin, kaynanaligi sonra yapariz:))
Özlemisim beeaaaa:))
Öptüm en kocamanindan:))
suzem dedi ki…
tek cümle "bende çok özledim"..
kaybolma bi yerlere emi?.
iffetin günlüğü dedi ki…
Ay bu -sura- denen kılıksız kız bizim gelin olacaktı oğlan başlık parasını denkleştiremedi de vazgeçtiydi.Oyunuda kaldırdık rahatladık.Şimdi çiftlik,akvaryum vs.uğraşıyorlar.

Bir de,lütfen daha sık yazın İncegül Hanım..
Yanmışın sen incegülüm,
Ya sabır!!! başka çaresi yok.
Haa birde kız dedin ya hani yazının en başında özlemle yazdığın onuda unut canım unut.
O tür kızlar senin nerdeyse benim çocukluğumda kaldı, şimdiki kızlar oğlanlarından pek fazla kalır yeri yok:))
Sevgiler...
cenebaz dedi ki…
Fikrişim, düğüne davetiye bekliyom, çağırmazsan gönül koyarım bak:)))
Unknown dedi ki…
biran ne oluyor dedim uleennnn:)))
sevgili estergonyeşil, umarım gönlünün dilediği olur. :)

belginiim, ne deyim, sen ne diyorsan öyledir. lakin yine de bir cadı isterdim yahu. ya ben senin tükkana not bırakamıyorum. küçük cadının yazdığı yazıya bayıldım. maşallah. :)

suzemim, ben de özlüyorum sizleri. buralardayım ya. gönlüm de hep buralarda. :)

iffetim, yardımcı olurduk bebeye be. çar mar satardık olmadı. :) benim evdeki pc bozuldu da rahatladım sonunda. kaldırsan da yüklüyorlar yeniden. aşk bu gülüm, engel tanımıyor ki. :)

Canım Nur Ablam, o halde emekli olunca kız doğurma hayalimden vazgeçeyim de mi? :) Ah ah... Güzeldi eskiler. Bizim zamanımız demeyi sevmiyorum ama özeldi bizim zamanlarımız. :)

Çenebazım, ah ah sensiz olur mu hiç. Kırmızı mühür de basacam davetiyelere, sonra da verecem güvercinin ağzına, gönderecem. Meraklanma sen. :)

Elçinim, babaanne oluyorum uleeyyyn. :)
Belgin dedi ki…
Incegülüm, illada cadi isterim dersen, göndereyim benimkileri sana bir süreligine, görürsün o zaman dünya kac bucakmis:)) Yaz tatilinde hazir ol sen, geliyo cadilar:))

Benim tükkanla bir türlü barisamadiniz gitti yahu:)) Cadimin hikayesini begenmene sevindim. Bu cumartesi büyük bir kitapcida, kitaplarinin tanitimi var, hadi sende gel:))
Öpüyorum kocamancaa:))
Lalegül dedi ki…
İncegül'üm, çok şirinsin yine.
Bende hep bir kız istemişimdir ama.Her istenen olmuyor ki.
Eline sağlık canım, çok güzel olmuş yine.

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM