BİR KOKONCANIN HAZİN ÖYKÜSÜ


N.Sultan'ı hepiniz tanıyorsunuz dostlar. Benim dünya güzeli anam olur kendileri. Mecazen söylemiyorum bunu. Elbette herkesin anası kendine güzel de bu hatun harbi afrodittir. Sapsarı saçları, boncuk mavi gözleri, boyu posuyla Em.el Saaayın'ın bizimköy şubesidir. "E o zaman nasıl oluyor da senin gibi, kara-kuru, yerden bitme, hilkat garibesi bir çocuğu oluyor; he söyle bakalım, nasıl oluyor da oluyor?" hönkürüşlerinizi duyar gibiyim sayın okur. O da Allaan işidir, karışmayalım. Çok ayıp, dalga geçmeyin, daş olursunuz daşşşş... Hem önemli olan ruh güzelliğidir. Değil midir? Reca ederim kapatalım bu bahsi kuuzum. Çok kırıcı oluyorsunuz.

Ne diyorduk efenim. İşte bu güzeller güzeli hatun, yakınlarda olacak bir düğün etkinliği hasebiyle, çok hoş bir kumaş almış ve entari tiktirmeye karar vermiş. Kendisi güzel olduğu kadar zevkli bir hatundur ammaaa, burada koskoca bir moda kokoncanı, sitil gurusu, giyim kuşam uzmanı, şaane bir insan dururkene; modele karar verme işi ona mı kalmıştır. Heheeeyyyytt bee! dir.

"Tamam anneciğim, ben gugıl amcanın engin ve sonu gelmez bilgi dağarcığından yararlanıp senin için harika bir model bulurum. Sen o güzel kafanı yorma bunlarla." diyerek bir güzel başladım araştırmaya.

Öncelikle "Anne abiye" diye baktırdım. Malum, bizim köyde "Anam için entari tiktirecem, var mı gözel bir modelin gugıl abii?" demeye gelir bu. Çıktı görseller. Amanın da amanın. Elbiseler pek güzel, pek modern de yahu bunlar nasıl anne? Benim böyle annem olsa, yaşamaktan soğurum, kompleksler içinde yüzer, depresyonların en fenasıyla çarpılır, yüksek dozda İ.Y.K şarkısı alıp kendimi intihar ederim.

Az bi durun anlaticiim. Bi kere hatunlar hemen hemen benim yaşlarımda. Üstelik de doksan altmış doksan ölçülerinde, sülün gibiler. İyi de gugıl amca, benim anam bütün güzelliğine rağmen, her klasik Türk anası gibi tombiş yanaklı, göbekli, hanım hatun bi kişilik. Şimdi bu dal gibi karıların giydiği şeyleri ona model diye göstersem, önce terliğin sağ tekini fırlatmak suretiyle kafamı yarar, sonra sol tekiyle bir güzel masaj yapar.

O zaman ne yapmalı? Hemen durumu değiştirmeli elbette. "Gugıl amca, gugıl amcaaa, her evde bulunan, bildiğin normal analardan bahsediyom. Biz Bitter miyiz ki; anamız fırıldak cadısı gibi olsun he?" manasına gelen "Büyük beden abiye" araması yaptırdım ki; bu daha da vahim bir tabloyla karşılaşmama neden oldu. Bu bölümdeki karıların her bir me.mesi, kabak hormonuyla tatlandırılmış Diyarbakır karpuzu kadar. Alimallah kazara bir tanesi aşka gelip sarılmaya kalksa havasızlıktan boğulursunuz. Üstelik öyle bir dekolte ki evlerden ırak. İnek kardeşlerim bile daha edeplidir bu hususta. Kokoşlukta da hiçbir sınır tanımayan bu modellerden herhangi birini benim sevgili anneme göstertmeye kalksam, önce çatıdan aşağıya atar, sonra evlatlıktan reddeder maazallah.

O halde ne mi yaptım? Elbette ki kendisine, kendi ellerimle bir entari modeli çiziktirivermek için kolları sıvadım. Başarıciiim kesin, galiba, sanırım.

Malumu aliniz, ilkbahar-yaz sezonu açıldı. Önümüzdeki güneşli, güzel günler bir çok düğün dernek etkinliğine gebe. Hepinize illa piste çıkıp göbek atmanız için zorlanmadığınız, kız kıza dans edilmenin yasak olduğu, iyrenç pastalardan ikram edilip yenilmesi beklenmeyen düğünler diliyorum. Bir başka sosyal aktivitede buluşmak dileğiyle, hoş kalın, hoşça kalın.

Dip Sos: Foto, ikinci aratmamda çıkan modellerden seçilme bir görsel ezadır. Çekiniz.

Bir başka dip sos: Madem, kokoncan olduk; önümüzdeki günlerde size moda ile ilgili süpriklerim olacak. Bekleyiniz.

Yorumlar

Leylak Dalı dedi ki…
Hi ho ho, bu model tam bana göre. Bu yaz oğlum nişanlancek kimin görüküyor. Bu enteriden tiktirteyim ben. Lakin yaza kadar iyi beslenip aradaki açığı kapatmam lazım, saçları da sarıya boyadık mı ahan da modelin aynısı olurum. Şapka takmasam olmaz mı? İlle kafaya birşey konacaksa turkuaz bi fiyonga yerleştireyim tepeme, aile boyu olsun. Ya da gel sen anne sultanına çiziktirdiğim modelden bi dene de bana gönder, takım kiyinelim. Hadi yap bu kıyağı:))
Çok tatlısın İncegül hanım ya, seni okumalara doyamıyorum, daha sık yaz lütfeeeen...
cenebaz dedi ki…
Fikriş, nerden buldun benim resmi ya,bi de koymuşsun bloğuna:))
suzem dedi ki…
:)))
alemsin abla...ama ben fotodaki kıyafeti beğendim bea..
şipşirin bi hava katmış yada ben öle görüyorum :))
öpüldün..bekliyorum moda yorumlarını..
Öğretmenim canım benim, öncelikle ne güzel bir haber. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah mupmutlu, mepmesut olsun bebeler. :) Sonralıkla, size süppper bir kayın anne sitili yaratmak boynumun borcu olsun. :)) Demek beğendiniz. Şapkasız da olur, biraz oynarız üzerinde. Daha bu foto ne ki, ne modellerle çıkıciiim karşınıza. Takipte kalınız. :))

Çenebazım, dünya güzelim, ay hatırlamadın mı? Hani bi gün modellik acansı için beraber poz verdiydik. Benim entarim de aynısının sarı renkiydi, hatırladın mı.:))) Bilok alemi bu güzellikten mahrum mu kalsaydı, hıı sorarım sana? :))) Öperim çook...

Suzemim, ballı dillim, o halde hemen ölçülerini göndert, tikivereyim sana. Şapka da isten mi? :))) Yirim kız seni... :)
elif dedi ki…
bende bende istiyorum şapkası da olsun pilis.:)))hazır yazda gldi..
Belgin dedi ki…
Teessüf ederim Incegül hanim, ne yani biz siskoncanlar böööle güzel elbiseler giyemezmiyiz. Cok kirildim valla, siz öyle dal gibisiniz diye, herseyin güzeli neden hep sizin oluyomus kiii:))
Hihh bi daha da konusmam senle, küstüm isteee:Pp
elifff, üsülme gülüm. şapkalısından yaparız seninkini. :)

belginim, ay yüzlüm, güzeller güzelim. sen ne giysen yakışır yahu. küsmeeee... :)) her şeyin en güzeli senin olsun. hem kim söyledi bakem bizim dal gibin olduğumuzu? kandırmışlar seniii. :))
Lalegül dedi ki…
İncegül'üm bağımlı gibiyim yazdıklarına ve sana.Bazan aklıma vuruyorsun bakayım ne yazmış benim İncegül'üm diyorum.Her zamanki gibi harikasın.Benimde var bir düğün etkinliğim gelecek hafta.Ne dersin giyinsem mi bu resimdeki gibi bir elbise?.Bu kadar güzel değilim ama.
Çok selamlar İncegül'üm çok iyi bak kendine.
Lalegülüm, canımsın, sağol ya. Hem gülüm, kafayı takma sen; hangimiz onun kadar güzel olabiliriz ki. :)) Sen de kendine çok iyi bak arkadaşım. Sesini özlemişim. Selam ve sevgiyle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM