ANASININ KUZU SÜRÜSÜ


Sevgili günlük,

Anne olmak, çocuk doğurmak mıdır? Hani hep tartışılır ya. Doğuran mı, bakan mı, büyüten mi diye. Yüreğinde annelik duygusu olmayan, doğursa ne olur ki? Anne mi olur?

O zaman, minicik bebesini, buz gibi kış gecesinde, sokağa bırakan, anne midir? Sebebi her ne olursa olsun, bunu yapabilen kadın, her şeyden önce insan mıdır? Ya da yavrusunu başkaları büyütürken, kendisi evinde huzurla yayılan biri, anneliği hak ediyor mu? Daha da önemlisi, evladının aç olduğunu bilen bir anne, keyifle öğün yiyebilir mi? Hal böyleyse, o da anneyim diye iddia edebilir mi? Eder ya neyse.

Bu gün sana bir kadından söz etmek istiyorum günlükçüm. Tuttuğunu koparan, asıldığını yerle bir eden, sağlam, güçlü, becerikli, elinden bir uçanla, bir kaçan kurtulur, derler ya, öyle. Yaşı küçük, yüreği büyük bir kadın. Sen de tanırsın kendisini. Benim sonradan olma kız kardeşim.

Henüz bir çocuğu yok. Toplumun kabul ettiği anlamda bir anne değil yani. Ama, bana sorsan, bir çoklarından daha annedir. Çocuklarımızın en güzel ve en kötü günlerinde, hep en önde olandır o. Çocuklarla ilgili alengirli ne kadar iş varsa, hepsinde yardım istenen kadın.

O bir anne değil ama, çocuklar karne aldığında, ilk o meraklanır. O bir anne değil ama, derslerine çalış diye, en fazla o uyarır. O bir anne değil ama, OKS açıklandığında, ne yapmış bizim Camış diye, ilk o arayıp sorar. O bir anne değil ama, ameliyat olan yavrumun başucunda olan, anne şefkatiyle saçlarını okşayan, üşümüş diye üzerini örten de odur.

Çocuğunla ilgili sıkıştığında, güvendiğin tüm dağlara kar yağdığında, önce beyaz diyenler, sonra siyah dediğinde, seni alır bu hatun, çıkarır o zor durumdan. ( Unutacağımı sanıyorsan, çok yanılıyorsun. Öldüğüm gün aklımdan çıkar belki. )

He cadıdır. Car car konuşur. Asarım keserim, yıkarım dökerim diye atar tutar. Ama aslında öyle bir pamuk kalbi vardır ki. Aslında öyle kırılgan ve naiftir ki. Güzel, yeşil gözleri, bir anne gibi, her an ağlamaya hazırdır. Öyle de duygusaldır bu cadı.

İşte onun yüreği ana yüreğidir. Kendi belki bilmez, fark edemez. Analık böyle bir şeydir. Anlayabilemez. Ama, onun yüreği anadır. Elbet bir gün kendi bebelerine de analık yapacak. Ben eminim ki, çok güzel bir anne olacak.

İyi güzel hoş ta, bunlar, karı koca biraz asortikler. Yavruların, yeme saatiydi, alt açma saatiydi, yellenme saatiydi, hepsini planlarlar kanımca. Yavru, pisliğinin içinde kokar da, “haayıııır, daha saati diil” şekli yapıp, pişik ederler tosunumun totişini.

He bir de sevgi verme saati olur diye düşünüyorum. Mesela, ben gitmişim, yeğenimi sevecem. Bu ikisi konuşuyor: “ Abla, daha üç dakika, yirmi iki saniye var. Ecük bekleyiver pliiz” Saat geldi, seviyoruz yavruyu. “ Ay ablacım, başını sekiz kereden fazla okşamazsan sevinirim. Heh şimdi iki tam bir yarım şaplak atıver poposuna.”

Hayır, bunlara kalsa, beşiz yapacaklar zaten. Zavallı yavrucakları, kendi icatları olan yemleme makinesiyle besleyip, seri alt değiştirme sistemini uygulayacaklar. Nasıl oluyor dersen, kocası bir yandan bebeleri masaya atacak, bu hatun da, seri bir şekilde temizleyip yan tarafa bırakacak.

Emzirme olayını da kurayla halledeceklermiş. Kurada çıkan şanslı bebe!!! anne sütü alacak, diğerlerine Milupa Aptamil. Mamanın markası bile belli. Gece ağladıklarında, ikisi birden kalkıp, ağlayan bebelerle ilgileneceklermiş. Beşi birden ağlarsa ne yapacaklar bilemiyoruz. Onun için de kura çekerler herhalde.

Şimdi bunların beşizi olursa, ikisine kendileri bakar. Birini N. Sultan alır. Birini E. Sultan alır. Kız olanı da ben alırım. Böylece bakım işini organize etmiş oluruz. Büyüyünce de toplarlar civcivlerini etraflarına. Ne edicen. Yoksa telef edecekler yavrucakları.

Günlükçüm ben bu Gmemuzin kişisini çok seviyorum. Kocası olacak Bigbrother’ı da çok seviyorum. Onların bebeğini veya bebelerini de çok ama çok seveceğimi biliyorum. Tabii sevme saatinde.

Hadi bay bay canım.

Yorumlar

hahahah.:)
Allah'ım en hayırlısından kısa zamanda nasib etsin onlara da inşallah.:)
resimdekiler onlar mı?
bak şincik ben utandım:(
oks noldu sahi?
YAĞMURUMCUM, he bacım resimdekiler o asortik arkadaşlar.:)) Amin canım, inşallah. Rabbim tüm isteyenlere yaşatsın, ana baba olmayı. Canım benim, sen niye utanıyon. Sizler zaten sürekli haber alıyonuz. Ben etraftakilerden bahsetmiştim. Yoksa blog arkadaşlarım değil.:)) İyi bacım iyi. Sokacak kafayı biyere inşallah hayırlısıyla.:)))
:) çok şükür,hadi bakalım. Allah'ım yardımcısı olsun.:)
Adsız dedi ki…
NE ABD NE AB

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE

'' sözümüz namusumuzdur ''

İ Ş Ç İ P A R T İ S İ
Adsız dedi ki…
CANIM YAZINI ÇOK BEĞENDİM ELLERİNE SAĞLIK İNŞALLAH EN YAKIN ZAMANDA KUZUCUKLARIMIZDA GELİR KUCAĞIMIZA KIZ OLANI SANA VERİRLER BENDE OĞLAN OĞLANI ALIRIM. BİZİMKİLEREDE ARTIK KALIRSA BAKARLAR KALMAZSA BİZİ İLGİLENDİRMEZ ÖPTÜM SENİ GÖRKEM
ümran dedi ki…
E peki gmemuzin niye artık yazmıyo onu da öğrenebilirmiyiz ??
ümran dedi ki…
Hee bi de hakkaten pek bi asortik duruyolar..Hele senin bigbrother pek bi cool :)
Adsız dedi ki…
BENDE SENİ SEVİYORUM BACIM ZATEN EZELDEN BERİ SEVERDİM YANİ KARDEŞİNDEN ÖTÜRÜ DEĞİL HİSSİYATIMIN YOĞUNLUĞU SANA KARŞI...BEN HİÇ AYIRMADIM ZATEN SİZİN ÇOCUKLARINIZI KENDİMİNKİLERDEN DİYCEM OLAMYACAK O BENİM İÇİMDEN GELEN BİŞEY KENDİMİ EKSİK HİSSEDERİM SAYDIKLARINI YAPMAZSAM YAPAMASSAM EĞER VELHASIL BACIM OKURKEN AĞLADIM SONUÇLARA ÜZÜLDÜĞÜMDEN DEĞİL..SADECE KENDİMİ BAŞKA BİR KALEMDEN OKURKEN DUYGULANDIM DEMEKKİ BAZI ŞEYLER YERİNİ BULUYORMŞ HAYATTA EN AZINDAN KENDİMİ İFADE EDEBİLİYORMUŞUM JUİNORS OLAYINA GELİNCE BEN EVRENE SİPARİŞ VERDİM BACI ONLARI ÇOĞUL YADA TEKİL YİNEDE HERŞEY İÇİN SAOL BENDE SENİ SEVİYORUM G
YAĞMURUMCUM, amin canım. Çok sağol.:)))

GÖRKEMCİM, canımın içi, inşallah hayırlısıyla onlar bir halletsinler, biz paylaşımı yaparız. E artık onlar yenilerini yapacaklar kendilerine bi zahmet. Beşiz olsun madem, yoksa yetişmiyecek yavrular hepimize. Ben de seni çok öpüyorum canım.:)))

LİMONCUM, tamamen tembellikten yazmıyor.:)) Hee cooldur benim kardeşim. Ablasının aşkıdır o. Kız kardeşim de güzeldir ama, şimdi hakkını yemeyelim.:)))

GMEMUZİNCİM KİŞİSİ, biliyorsun zaten, ben de seni kardeşimden dolayı sevmiyorum. Seni sen olduğun için seviyorum. Konuşabileceğim, gülüşebileceğim, ağlaşabileceğim, dedikodu yapabileceğim biri olduğun için seviyorum. Bütün iyi ve kötü özelliklerinle seviyorum. İlk kez gördüğümde, üç yaşındaki o tombiş, tatlı küçük kızı seviyorum. Benim takılarımı, rujlarımı kurcalayan ilkokul öğrencisini seviyorum. Bugünkü en iyi dostumu seviyorum. Ve çocuklarımın küçük annelerini seviyorum. Umarım, bütün dileklerin gerçek olsun.:)))
Unknown dedi ki…
NE GÜZEL ANLATMIŞSIN YİNE ANNELİK DOĞURMAK DEĞİLDİR BENCEDE ...
CeRkeS KıZı dedi ki…
yazının sonuna kadar acep ne dicek bebiş haberimi verecek diye okudum..inşallah bir gün o güzel haberi de alırız buralardan..mucuks
renkler dedi ki…
Valla benim gibi dakik, planlı programlı bir tip bile çocuğunu saatle büyütmedi ya onlar da yapmaz merak etme. Bebek onları hizaya getirir:-)

Bu arada annelik kesinlikle doğurmakla olmaz.
sayfama çok sevdiğim bir şeyi koydum.ciddi konuya bir mola..)
hayalperisi dedi ki…
încegülüm zaruri sebeplerden yoktum bir süre miniye cokkkkk gecmisler olsun insallah birde hic bir hastalik yasamaz sevgili mini

kizkardese gelince allah gönlüne göre versin derim birde eger cocuklari olursa yazarsin dimi kimin kura cektigini :)
ELÇİNCİM, sağol canım benim.:)))

ÖSNURCUM, inşallah bir gün o haberi de burada paylaşırız canım. Hayırlısı inşallah. Mucuksss:)))

RENKLERCİM, ay bunların hali pek komik olur o zaman. Saç baş bi tarafta, perperişan, uykusuz. Saat maat kalmaz. Asortiklik te kalmaz.:))) İnşallah hayırlısıyla, olsun da, mutlaka onlar bebelerine uyacaklar.:)

HAYAL PERİCİM, umarım iyisindir. Dinlenme arasıdır.:) Sağol canım benim. Çok şükür atlattık o meseleyi. Mini iyi şimdi ablası.:)Aaa yazmaz mıyım hiç. Hem de tüm ayrıntısıyla.:)))
Benim Hayatim dedi ki…
Ben şunu savuburum akrabalık kan bağıyla olmaz. Öyle biri gelir sana en yakın olandan yakın olur.

Mutluluğunuz daim olsun biz sürdüremedik umarım sizin ki bozulmaz.
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
fikrimcim,çok şanslısınız ikinizde böylesine birbirini anlayan ,kardeş gibi ne güzel...
Proğramlılık konusunu kafaya takınca ,insan manyaklaşıyor ve oluyor ,ben herşeyi saaatli yapmıştım ( dışarlarda isek meyve saati diye ,yoğurt saati diye koşa koşa eve geldiğimizi çok bilirim),ama zaten zeynepte alışmış 2 saatten önce kalkmazdı meme emmeye hatta tam saat kurulmuş gibi uyanırdı... Ve itiraf ediyorum fikrimcim bu tempoyu bozmamak içim 20 ay sonra İpeğin doğumu gerçekleşti.... ve ben aynı tempo ile hiç zorlanmadan iki çocuk büyüttüm....
Bakalım o günler gelince sizinkiler neler yapacak....
Annelog Atölye dedi ki…
Ama birbirlerine çok yakışmışlar, maşallah diyeyim, umarım kısa zamanda yiğen sevgisini de tadarsın. Benim için bu konuda pek ümit yok:(
Aslı Cin dedi ki…
Her zaman derim, doğrmak işin reklamlarıdır diye.

Büyütmek anneliktir.

Bir de doğurmadan anaç kadınlar vardır ki benim diyen annelerin eline su dökerler.

Bu arada iyileşmişsinizdir umarım, her şey yolunda mı?
MÜCEVHERCİM, inan bazen kan bağın olanlardan bile yakın olandır onlar. Amin canım, inşallah bozulmaz. Sizinkinin sürmediğine üzüldüm.:(( Ama, hayat bu ne zaman ne olacağı belli olmaz. Umut hiç bitmez.:))

PERİLİMCİM, canımcım, evet çok şanslıyız bence de.:) Ne güzel, ikisi bir arada büyümüştür kızlar. Bizimkilerin arası yedi sene olunca, ben herşeye sıfırdan başlamak zorunda kalmıştım. Valla çok zor oluyo bacı.:)) Ben de çok merak ediyorum, bunlar nasıl yapacaklar. Yaşayalım ve görelim.:))

ANNELOGCUM, hoşgeldin. Tatilin iyi geçmiştir umarım.:)) Bi tane var öteki kardeşimden. İnşallah bu arkadaşlardan da olur, hayırlısıyla.:)) Niye ümit yok ki senin için?

ASLICIM, ne kadar doğru. Doğurmak, reklam kısmı. O da çok kolay değil ama, büyütüp araya karıştırmakla kıyaslanamaz bile.:) Canım sağolasın iyiyiz şimdi. Kontrole gitti. Doktorumuz, süper dedi. Bir haftaya bişeyciği kalmayacak inşallah.:))
LoLa dedi ki…
İNŞAALAH GERÇEKTEN ANNE OLMAYI NASİP EDER ALLAH ONA DA BANA DA:)
KUGUU dedi ki…
Cok yakismislar
Insallah istedikleri gibi ve sayida!!! olur:)
LOLACIM, bitanem, bebek dualarıma seni de aldım. İnşallah hayırlısıyla alırsın bebeğini kucağına güzelim.:)))

KUĞUCUM, yakışmışlar demi?:)) Amin canım, inşallah. Beş altı dene yapacaklar bir batında.:))
kumralada dedi ki…
ne güzel bi çift..maşallah!!!Allah kendileri gibi güzel çocuklar verir inşallah.yürekten istiyorum ki anne baba olucaksa böyle insanlar olmalı,anne baba olmayı haketmeli!
sevgiler..
mimarkemallisesi dedi ki…
baba olmak çok güç iştir. yükü alırsan sırtına nasıl gittiğini hiç bir durumda anlayamazsın. ana olmak bir başka güçlük. yeryüzünün en güzeli ve en yakışıklı olmak kolay değildir. bir karşılığı vardır. uyku yok, dur yok...
ay son videonun üstüne EDİT EDİT EDİİT dediim. bugün muhakkak bak inşallah.:)
Mini görmeden paticiklerde bak olur mu? :))
Adsız dedi ki…
Annelikten mevzu bahis açılınca Mina aklıma geldi yine şimdi onun anneciğinin yüreği acıyor ve sadece duaya ihtiyaçları var..Mina Teser henüz 11 yaşında ve kalp krizi sonucu hastanede bilinçsiz yatıyor..Kim bilir birimizden birimizin dualarının kabul olduğu an gelmiştir..İncegül ahalisini şu adrese davet etsem uğrarlar mı acaba?

http://minateser.wordpress.com/

İncegülüm özlemişim yazılarını gece keyifle kaldığım yerden birbir okuyacağım..
anemon dedi ki…
ana olmak doğurmakla olmuyor ince gülüm sende bilirsin o kalbin güzelleğiyle yüceliyle alakalı bu arakdasında böylelerinden allh her seyi gönlüne göre versin canımm onunda seninde
BALDAN TATLI dedi ki…
Anacım derler derler, saaatinde yapcaz etcez diye ama, doğacak olanla öyle olmuyo işte. O saat felan anlamıyo. Açıktımı saat beklemiyo. Kakası geldimi yapıyo. Saat geldimi gelmedi mi bakmıyo. Umarım büyütürler yinede saatli. Şimdiden kolay gelsin :))
KUMRALADACIM, sağol canım. İnşallah Allah herkesin gönlüne göre versin.:))

SEVGİLİ ANKAMİKED, merhabalar. Doğru söylüyorsun. Baba olmak ayrı zor, anne olmak ayrı. Bu güzellik te emeksiz olmaz.:))

YAĞMURUMCUM, evdeki bağlantı gene nanay. Şimdi bakıyorum canım.:))

HÜZÜNBAZCIM, ben de çok özlemişim seni. Hoşgeldin.:)) Dualarımız, Mina ve onun durumunda olan, şifa bekleyen, tüm yavrularımız için olsun. Çok üzüldüm. Rabbim şifalar versin.:(( Eminim herkes ziyaret edecektir verdiğin adresi.:))

CİVCİVCİM, doğurmakla olmuyor sahi. Canım sağolasın. İnşallah, gönüllerince olur onların da ve herkesin de.:))

BALDAN TATLICIM, bebek doğunca, bunları saatli yapacak haberleri yok. Gece 2.30 kalkıp, mama yapma saati. 3.00 gaz çıkarma saati.:)) Olsun da hayırlısıyla, büyütürler birbirlerini. Sağol canım.:))
ANDY dedi ki…
beşiz ha! Hamile kalıpta ultrasonda 5 tane bebişi görünce tepkilerini çok merak ettim şimdi :):)

Bu arada kendi resmini koymadan başkalarını sayfanda teşhir etmen çok guzel :):)

Milupa çok pahalı, en iyisi pirinç unu, nişasta vb :) Bizim zamanımızda milupa mı vardı!!! :):)
ANDYCİM, valla ilk tepkilerini ben de çok merak ediyorum. Zaten bunun içindir ki, ilk ultrasonda ben de gidecem.:))
Ben onları meşhur ediyorum internet aleminde. Ne biliim, bi yapımcı filan fark eder de, artiz olurlar diye.:))
Milupa konusunda tamamen katılıyorum. Bak biz Milupa mı yedik. Turp gibiyiz maşallah.:))
Annelog Atölye dedi ki…
Benim kardeşim yok:((En kardeşe yakın kuzenlerimde de niyet yok:(
O zaman senin kuzenleri ikna etmen gerekiyor bir şekilde. Bir de o niyeti olmayan nicelerini dize getirdik biz.:))
Gulos dedi ki…
İncegülüm hadi hayırlısı olsun bakalım.SEnden çok iyi bir hala olacağına eminim.
sevgilerimle.
HACERCİM, teşekkür ederim canım, inşallah.:)))
Adsız dedi ki…
yine çok güzel..

suzem

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM