GEH BİLİ BİLİ BİLİ


Birkaç zamandır kamuoyunu meşgul eden “Horoz” meselesine bir açıklık getirmek ve siz sayın okuyanları bir nebze de olsa aydınlatabilmek maksadıyla, mevzu tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilsin ve aramızda gizli saklı bir şey kalmasın, e azıcık da keyfimiz yerine gelsin babında bu yazıyı yazıyorum meraklı okur kitlesi. Buyrun okuyun bakalım!

Serin ama güneşli bir sonbahar sabahıydı. Bizim İncegül gişisi her sabah olduğu gibi işe gitmek için yola çıkmış, kâh sahilden sahilden denizi koklayarak, kâh kıyıdan kıyıdan çimende otlayarak, lay lay lom lom mutlu bir sevgi pıtırcığı şeklinde hoplayarak arşınlıyordu yolları. Lakin güneşin doğuşuna kadar uyuyamadığından, henüz gözleri tam olarak açılmamıştı o sabah. Uyku ile uyanıklık arası bir yerlerde, yıllardır ezberlediği aynı yolu bir şekilde rölantiye almış, vurmuş gidiyordu.

İşte ne olduysa o anda oldu sayın okur. İncegül gişisi, bacaklarının arka tarafında bir gıdıklanma hissiyle önce yol ortası uykusunu hafifçe bölüp “amaaan mahallenin itidir, afacan, ne zaman görse beni sırnaşır böyle” diye düşünüp oralı olmadıysa da gıdıklanmaların acı vermesi vuku bulunca istemeyerek de olsa gözlerini açıp bin bir zahmet kafasını arkasına çevirmiş ve gördüğü manzara karşısında ağzı bir karış açık kalmıştır. Hani neredeyse bir öküzü yutacak kadar büyümüştür hatunun ağız gısmısı. Ancelina ile Meltem Dumbul arası bi’şey diyeyim; siz anlayın gerisini.

İncegül gişisi, bir beyaz horozun üzerine üzerine atlamaları esnasında tam anlamıyla ayılmış, uykusundan eser bile kalmamıştır. Büyük bir cesaret ve metanetle durur ve horoza “hoşşşt” der. Lakin şaşkın ve de cahil horoz yabancı dil bilmemektedir. İncegül yine de şansını bir “piiissst” le denemeye devam eder. Horoz şaşkınlığını atmış, hatunun üzerine atlayıp hoplamayı sürdürmektedir bu arada. Hatun durarak bir şey halledemeyeceğini anlayınca adımlarını hızlandırır. Bir yandan da peşinden gelen beyaz, şirin, inatçı, manyak horoza “kışşşşttt” demektedir. Sanırdır doğru kovalama yöntemini bulmuştur. “Kışşşt” belki de işe yarayabilirdir. Lakin horozun ne geri kışttlanmaya, ne bu sevdadan vazgeçmeye gönlü yoktur. Niyeti bozmuştur anlaşılan.

Ulen bu yaştan sonra horozların maskarası olduk iyi mi diye geçirir içinden. Bir yandan da etrafı kesmektedir. Malum hatunun yıllardır didinip dişiyle, dırnağıyla oluşturduğu bir karizma vardır. Bunu manyak bir horozun yerle yeksan etmesine izin vermeyecektir. Sportif bir kişilik olan İncegül şahsiyeti, başka çare olmadığını anlayınca koşuya başlar. Kendisi önde, bizim inatçı ibibik arkada sabah sabah maraton koşar ikilimiz. Bir yandan da sahildeki parkta, aletleri mıncırmakta olan teyselere de el sallanır ki, hani bakın biz de spor şettiriyoz, yanlış anlamayın mesajı verilsin, “ayıp ayıp, koskoca kadın, minicik horozdan korkmuş, kaçıyor” şeklinde algı yanılması olmasın. Malumunuz insanların aklına “manyak bir hatunla, ondan daha manyak bir horoz sabah koşusuna çıkmış” tan evvel “hehehehehe… horoz garıyı govalıyo len zabah zabah. Hilmiii gel len sen de bah” gelecektir ki biz buna kendi aramızda ‘algıda sı.çıcılık’ diyoruz. Bir de İncegül gişisinin kırk yılda bir etek giymelerinden birini o sabah gerçekleştirdiğini düşünürsek, durumun vehameti ve de ironik ve hatta traji-komik yanı daha da bir ortaya çıkacaktır.

Hatun artık umudu kesmiş vaziyettedir, yollar bomboş ve tenhadır. Bu horozun gaga darbeleriyle tek başına mücadele etmekten yorulmuş, tam da pes etmek üzereyken, karşıdan ağır çekim koşarak, Bret Pit ilen Riçırd Giir arası bir yaratık gelmeye başlar. Hemen kılıcını çıkarır bu prens ve canavar horozun üzerine atlayarak prensesi, yok la, kart prensesi kurtarır. “Apla iyi misin?” lafıyla kendine gelen hatun, horozun sahibi olduğunu sonradan idrak ettiği, koca göbekli, bol kıllı amcaya döner. Az evvel kurtarıcısı olan kahraman prense ne olmuştur böyle? O yağuşuklu ve de kerizmatik herif, birden Recep İbibk’e dönüvermiştir. Hatun kendine gelir ve adama dönerek “yahu bunları dövüştürüyonuz mu ne yapıyonuz siz? Ahan da gözüm üzerinizde. Yapıyosunuz bu haltı bari sahip çıkın hayvanınıza” şeklinde çemkirir. Koşarken şaftı kayan eteğini düzeltir, sağdan soldan fışkıran saçlarını tokanın içine geri sokar, kaçan çorap için ise yapacak hiçbir şey olmadığının farkına varıp mağrur ve başı dik bir halde yoluna devam eder.

Bu esnada kendisine müstehzi bakışlarla gülümseyen sportif teyselere de “siz kendinize bakın, o kadar tepinip ardından pastaneden aldığınız vıcık yağlı böreklerle eve kahvaltıya gitmenizle ben dalga geçiyo muyum” diye hönkürme isteğini, yaşlarına hürmeten bastırmaktadır. Ne de olsa büyüklerini sayar, küçüklerini sever İncegül şahsiyeti.

Evet sayın okur; işte horoz mevzuunun aslı-astarı böyledir. Aynen anlattığım gibidir. Bir çeşit manyak paratoneri, olayların kadını olan şahsımın bu ne ilk vukuatıdır, ne de son olacaktır. Ben size arife günü metro inşaatının ortasına yüz üstü kapaklandığımı, üzerime inşaat demirlerinin yığıldığını ve yerden kalkıp o halde çocuklar için alışveriş yaptığımı anlatmadım değil mi sayın okur? Anlatmamışımdır muhtemelen.

Yorumlar

sufi dedi ki…
Sevgili İncegül seni okumayı ne kadar özlemişim.İnan ki günlerdir yani 25 eylülden beri ilk defa gülüyorum desem yeri var.Ellerine sağlık.Blog dünyası asla sensiz olamaz.Sevgilerimle.
Primarima dedi ki…
Bu kadar güzel yazılırmı bu kadar komik anlatılırmı bunu okumak değil aynı şekilde sizden dinlemek isterdim :):) sabah sabah sesli sesli gülmeme sebepsiniz :)
muko dedi ki…
Süpersin see yaa ne diiim ki başka:))
çok gülüdüm ve birde gözüm de canlandırdım senin o halini daha çok güldüm:))
benimde böyle bir vukuatım var ama çok şükür ki bahçe içindeydi kimseler görmemişti yani :D

İnaşaatte düşüşün içinse geçmiş olsun cnaım,büyük tehlike atlatmış gibisin ..

sevgilerimle, öpüyorum canım..
Hayatta Giderken dedi ki…
HE HE HEEE BENİMDE BİR HOROZ MACERAM VAR AMA ANLATMAMAYIM :))) KALEMİNE SAĞLIK ARKADAŞIM. BENİDE GÜLDÜRDÜN.
yani hiç bir horoz bu kadar bi insana takmamıştır :D nerden buldu seni acep.kesin anlamıştır sende bi tuhaflık olduğunu:D o koşerken ki halini görmek lazımmış :P

düşme maceranıda merakla bekliyorum :)
meleklerim ve ben dedi ki…
İncegülüm horoz efendiyle maceran süper valla,en kısa zamanda arife günkü maceranı da bekliyorum.
Sevgilerimle...
Mehtap dedi ki…
geçmiş olsun arkadaşım sabah sabah ne macerası bu.Belli ki uyanman için sana sabah sabah komplo kurmuş olmasınlar.canım şaka bir yana çok geçmiş olsun.sevgilerimle.
KUGUU dedi ki…
komik hatunnnnnnnnnn:)))

su insaat hikayesini de anlat ya...

ıncegulum gulmekten gecmis olsun demeyi unutuyor insan vallahi:))
Çocuk uyuyor diye gülemiyorum ama iyice kasıldım.

Çok güzel yine yeni yeniden çok güzel.

Diğer macerayı da anlat merak ettik valla.

Geçmiş olsun.

Birgün imza günü gibi bişey düzenlesene ya, merak ettiklerimizdensin hem de çok.

Bir görelim şu muhterem şahsı ya.

SELAM BAKİ......................
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
allah iyiliğini versin o horozun ne işi varmış istanbulun göbeğinde,sahilde hem de ,ben burda bile görmüyorum horoz ,dövüş içinmiş ama olsun horoz işte çorabı boşverde gaga yerleri kanadı mı gülüm....
ikinci bahis konusunu ise hiç anlatma ne olur....
kızma valla gülmek istemiyorum ama içimden geliyor tutamıyorum :)))))
Tabiat Ana dedi ki…
sevgi pıtırcığım seni öyle laylaylom koşarken hayal ettim birazcık güldüm...kızdınmı.napayım pek sevimli geldi gözüme.
horoz içinse ahhh ahhh damdan düşenin halinden damdan düşen anlar canım benim benide bir horoz didiklemişti pek fena olur.(bunu yazarken köyden horozu kesip getirmeniz geldi be incegülüm)intikam almış olabilirmi bu horoz acaba.
metro olayını anlatmadın sanırım ama anlatırsan dinlerim çok geçmiş olsun.
öpüyorum seni çok....
Yine döktürmüşsün İncegülüm, son zamanlarda da başına gelmeyen kalmamış, bir kurşun neyin mi döktürsen.
Yine döktürmüşsün İncegülüm, son zamanlarda da başına gelmeyen kalmamış, bir kurşun neyin mi döktürsen.
TATLI CADI dedi ki…
İncefikirlim,bir horoz saldırısı ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi elline sağlık.
Şimdi horozo da hak vermek ilazım napsın canım o da erkek tebi gördü senin gibi alımlı ,güzel, sportmen kadını zıplamıycak da napcak sütün bacacıklarına ,bak diğyyyyer hatunlara dokanıyo mu çapkın.
Bununla geçmiş olsun arkadaşım Allah beterinden korusun, ya sahil yolunda bir büyükbaşa rastlasaydın.Vallahi yadırgamam İstanbul orası Made in Törkiyyyy yani.
TATLI CADI dedi ki…
İncefikirlim,bir horoz saldırısı ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi elline sağlık.
Şimdi horozo da hak vermek ilazım napsın canım o da erkek tebi gördü senin gibi alımlı ,güzel, sportmen kadını zıplamıycak da napcak sütün bacacıklarına ,bak diğyyyyer hatunlara dokanıyo mu çapkın.
Bununla geçmiş olsun arkadaşım Allah beterinden korusun, ya sahil yolunda bir büyükbaşa rastlasaydın.Vallahi yadırgamam İstanbul orası Made in Törkiyyyy yani.
Lalegül dedi ki…
Merhaba İncegül, demek öyle bir horoz kafyı taktı sana ha..Üstelik kovaladı etek giydiğin gün..Bilmemki nasıl olmuştur..Horozla konuşmayı deneseydin diyeceğim ama mümkün olmış değil mi?Müsait değilim uzatamayacağım ama çok ilginç yazmışsın yine bu kesin..
Unknown dedi ki…
babaanneminde bir horozu vardı adıda zühtüydü:)her önünden geceni didiklerdi hatta benim doktoru bile küçükken bayağı bir koşturmuş:)))
Deniz dedi ki…
"Fikrimincim, çok uzun geldi dur ben bir daha okuyayım da sonra yazayım." demek için hazırlanırken, son paragrafta kapaklanma hadisesini okumuş bulunuyorum. Geçmiş olsun bizim güzel Fikriminimiz... Gerçi bu gelecek yazının yorumu, ama bir ilki gerçekleştirip (kendi açımdan) geleceğe yorum yapmış olayım :/
Lalegül dedi ki…
İncegül'üm resim çok güzel bu arada..İnsan en olmadık yerlerde kapaklanır bazan değil mi?Ama canım karizma ya vardır ya yoktur..Uğraşıp didinmekle olmaz kanımca..Naçizane fikrim..Bende gördüm böyle insan kovalayan inatçı horozlar..İyi günler..
Ebru Oğuş dedi ki…
ya eminim sen o anda pek gülememişsindir ama ya da inşşak olayı esnasında, ama ben affına sığınarak okurken çok güldüm! diyorum sana bunlardan bir kitap neyin çalış diye, dinlemiyorsun;)
emre dedi ki…
En kısa zamanda kapaklanma olayınıda bekliyoruz, tadı damağımızda bırakma nolurrrrrrrr:)
seviyorum seni iyi insan güzel insan.
İncegülüm, acaba diyorum! horozcuk etek giydiğine mi kızdı?
yoksa bacaklarına mı dayanamadı?
Sıkıntılıydım, güldürdün.
Teşekkürler,
Sevgiler...
Valla hem okudum, hemde öyle bir anlatmışsınki sanki seyreder gibi oldum o hallerini. Çok yaşa arkadaşım sen :))
uykucu dedi ki…
HU HAA HA HA bak ikiziz işte benimde çocukluğumda horoz saldırısından bayılmışlığım var, ama 4 yıl öncede horoz beslemişliğim var :))korktuğunun üstüne gitcen işte..valla bravo sana ben horozla mücadele yerine kaderime razı olup yere kapaklanıp beni yemesini beklerdim korkuyla,iyi kaçmışsın.ve prensin hanzoya dönüşmeside feci olmamış bence evliliğin kurtulmuş:))diğer gazan ise geçmişler olsun ayrıntı isterük..
Ferhanca dedi ki…
Kamuoyunu aydınlattığınız için teşekkürler..

Çok tatlısın valla etek giymeyi unuttuk giyincede horozların tacizinie uğramak kaçınılmaz .yada senin backların çok güzel horoz sana göz koydu :)))bilmiyorum gerçek sen de..
sevgiler.
:)))
demirlere bişey oldumu fikriminince gülü:)))
canım ya:)))))
anlatsana

nimet
zuzuların annesi dedi ki…
Süpersiniz:))Hem çok güldüm hem de çok beğendim anlatış tarzınızı...
Çapkınlık yapan erkeklere,çapkın horoz veya kart horoz demeleri boşuna değilmiş demek ki:))
Bununla geçmiş olsun:)))
Arkadaşlar, dün sabah yine karşılaştık beyaz horozla. Bu sefer prensim direk içeriye aldı. Zaten üzerimde kot vardı. Saldırsa kurtarırdım kendimi değil mi?:))

Hepinize çok teşekkür ederim. En kısa zamanda düşüş hikayesi de bu ekranlarda olacak. Lakin önce başka bir çalışma var sırada.

Yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyor, eskilere yine her zamanki gibi kucak dolusu selamlarımı gönderiyorum.

Sevgiyle öperim sizi...
Adsız dedi ki…
hay Allah razı olsun...
morali ağrıyan,iş stresinden,hayat kovalamacasından yorulan ne kadar arkideşim varsa burayı tavsiye ediyorum...
süpersiniz...
süperrr...

suzem.

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM