VATANIMIN BAŞI SAĞOLSUN


Yüreğimin ortasında kocaman bir kara delik

Parmaklarımın ucu sızlıyor, saçımın telleri acıyor

Hayat her halükarda devam etmiyor maalesef

Nasıl ki, durmuş o analar için saatler

Nasıl ki, gömmüşler kınalı kuzularını kara topraklar altına

Yüreğimin ortasında kocaman bir kara delik

Kirpiklerimin ucunda asılı kalmış tonlarca gözyaşı

Hayat her halükarda devam etmiyor maalesef

Gökler ağlıyor, toprak ağlıyor bugün

Bırakın içim de ağlasın

Ağlamakla yıkanmasa da acılar


Yorumlar

Kızıl dedi ki…
Merhaba İncegülüm, malesef yine bir hain pusu ve yine gencecik evlatların yok oluşu :( Tanrı yardımcısı olsun şehit yakınlarının :(
meleklerim ve ben dedi ki…
Vatanımızın başı sağolsun.Söyleyecek bir şey bulamıyorum.
Yüreğimiz kan ağlıyor.
Allahım askerimize silah sıkan ,o insanlıktan nasibini alamamış tüm hainlerin (içimden geçen tüm kötü sözleri buraya yazamayacağım) belelarının verildiği günü bize göstersin.
muko dedi ki…
Rabbim o analara sabır versin,nasıl dayanılır o acıya nasıl:((
gün gelicek o pisliklerinde yok olduğunu görücez inanıyorum ben buna...
hainler kendi canlarına gelsin inşş bu güzel yavrulara kıydıkları gibi onlarında yavrularına kıysınlar..
Ferhanca dedi ki…
Ağlamakla yıkanmasa da acılar doğru söylüyorsun..
Asafalt çocukları bunlar, ne bilir hainlik, ne bilir pusu..
ailelere Allah sabırlar versin..
Zerrin Pasta Evi dedi ki…
Anaların yüreğine korlar düştü...

Erkek evlat annesi olarak benimde herkes gibi yüreğim yanıyor. Kabullenmesi çok zor bir durum.

Allah'tan rahmet,ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum.
böyle gitmemeli böyle devam etmemeli.biri bu düzene dur demeli ama içerden beslendikçe bunlar destekleri böylesine kuvvetli oldukça 15-16 yaşlarındaki çocukları korkusuzca ellerine silah verip salmaya devam edecekler.daha ana kokusuna doymamış evlatları kandırmaya devam edecekler.
kardeşim var gencecik taptaze şubatta asker olacak içim sızlıyor şimdiden ben böyle yanıyorsam düşünceden o anaların halini düşünemiyorum; siz erkek evlat sahibi anaların kafalarındaki o korkulu düşünceleri hesap edemiyorum :(
sufi dedi ki…
Potansiyel annelerin bile bence içleri yanıyor.Herşeyin ve her başa gelenin bir nedeni olduğunu bilmeme rağmen göz yaşlarıma hakim olamıyorum.Bütün yüreği yananların yangını benim yüreğimde... Ağlamama engel olamıyorum.İnşaallah rahim rahman tüm sıfatlardan dökülen yaşlar en merhametli Allah'ın gözünden kaçmaz.Sevgilerimle.
Kremali'nin annesi dedi ki…
Allah sabir versin o analara. Hem sabir versin hem de yurek ferahligi. Ve yavrulari ruyalarina gelip opsun analarinin o cileli ellerinden. "Beni merak etme anacigim, iyiyim ve cok guzel bir yerde seni beklemekteyim" desinler.

Insanin sevdigini kaybettikten sonra nasil da ihtiyaci oluyor bir baska boyutta, mesela ruyalarda tekrar kavusmaya.

Esirgeme Rabbim! Lutfeyle ve indir perdeleri de gorsun o analar yavrularini doya doya...
Ben artık vatan sağolsun diyemiyorum İncegül'üm.
Dedikce sonu gelmiyor gibi geliyor bana.
Ağlamak da fayda etmiyor yüreğime, şimdi "yeter artık" diye feryat etmek geliyor içimden.
Bu arada hoşgeldin, sessiz sessiz kalmıştı bloğun.
Nereye gitti delikanlının resimleri, seyrediyorduk girdikce.
Sevgiler...
Canlar, biraz yoğunum, biraz da keyifsizim bu aralar. Herkeslere uğruyorum aslında. Lakin parmak uçlarım sızlıyor gerçekten. Yakında döneceğim. Yine yüzümüz gülecek elbet. Hayat maalesef yine devam edecek.:(((

Pandoram, bu acıya bir teselli var mıdır ki? Tek yardımcımız O. Haklısın canım.

Meleğim, vatanımın yüreği kan ağlarken, eğlence programı derdine düşen kanalları da Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.

Börtlekim, amiiin diyorum. İçimizdeki öfke dolu acı nasıl dinecek, nasıl soğuyacak bu yangın be gülüm?

Mukom, ben de inanmak istiyorum. Lakin daha yeni kaybetmedik miydi bir sürü genci. Böyle ağlayarak vermedik miydi toprağa? Ne değişti be arkadaşım. Yıllardır bu acılarla yaşamaya alıştık mı ne?

Ferhanım, pamuklara sarmaladığımız yavrularımızı hainlerin önüne atanlar utansın. Ellerinden süt bardaklarını alıp silah verenler utansın. Ne diyeyim ben?

Sevgili Zerrin, bile bile nasıl göndereyim kurtların içine kuzumu. Nasıl göndereceksin kuzunu. Ahhh ciğerimiz bir başka yanıyor değil mi? Merhaba bu arada.

Cemilem, kardeşin de sağ salim gitsin gelsin inşallah. Allah size bağışlasın onu ve nice ana kuzularını da ailelerine bağışlasın canım. Cümlesiyle birlikte Rabbim korusun güzel kardeşciğini. Benim için de alnından öp onu. Vatanımın bekçisi o. Aslan o aslan.

Ah Sufim, nasıl engel olalım gözyaşlarımıza. Koyunların önünden gitti kuzular toprağa. Rabbim en güzelini bilir elbet. Lakin yürek yanmakta neylersin? Amin, güzel yüreklim, amin.

Kremalim, yumuşak sesinle ettiğin dua ağlattı şimdi yeniden beni. Amin.. amin.. amin. Rabbim hiç değilse rüyalarda kavuştursun kucakları boş anaları kınalı kuzularıyla.

Nur Ablam, güzel ablam. Bir döksem içimdeki öfkeyi, bir haykırsam yer yerinden oynayacak sanki. Bugün, dün akşam eğlence yapan, çengi çalan tüm kanalları mail yağmuruna tuttum. Şerefsiz, kansızlar. Teröriste kutlama mı hazırladınız diye. Yeter artık, gerçekten yeter. Ah ablam, ne bileyim, her türlü sevinç haram gibi geliyor kaç gündür. Çocuklarıma sarılırken bile içim doluyor. Hep o kuzular gözümün önünde. Ben yine yayınlarım size teyzesi. Sen yeter ki iste.
Adsız dedi ki…
incegül güzel biyazı adeta yüreyinden; yüreyimizden dökülmüş bu mısralar:(( gencecik yaşta topraga gidiyorlar daha kaçyıl sürecek bu saçmalık... dilerim yüce allah fil ordusunu mağlup ettiyi gibi bu eline silah alıp dağa çıkan kan emicilerin de sonunu boşa çıkar sın!!!onlarında tepesine ebabil kuşları üşüşsün ister mağarada ister arazide nerde olurlarsa olsunlar hepsi bukuşlar tarafından yok edilsinler amin...yaradan kulunun ne olduğunu daha iyi bilir...yeter artık anneler ağlamasın bacıların gözü yolda kalmasın taze gelinler boynu bükük kalmasın...
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
biz bu kahrolası zamanları daha çok yaşayacak mıyız,bu kötü filmin,sonu yok mu ?neden bitmiyor,neden karabasan gibi üzerimizde ,neden bu felaketler bitmek bilmiyor? neden ? neden ?....
Boncukçu dedi ki…
Geçenlerde tv de bir gazeteci söylüyordu, bunca şehide karşın gene de davul zurnayla asker uğurlanan başka ülşke yoktur diye. Gerçekten bunca acıya karşın gene de davul zurnayla gönderilecek delikanlılar askere. Çabuk bitirilmesini diledik yıllarca ama niyeyse, acı haberler geldi durmaksızın :(
Aymen dedi ki…
teröre musallat edilmiş ülkemiz oysa ki bu bela başımızda olmasa maddi manevi rahat edeceğiz. şehitler ölmez.
Şehadet mertebesinin yüceliği olmasa dayanılmaz bu acıya. O mertebenin yüceliğini bile kullanan acizler zavallılar .........
WarhaWk - Cenk dedi ki…
Olay çok acıdır.
Kaleminize sağlık olsun.
Sevgi ve Saygılarımla,
Cenk
Gamzelianne dedi ki…
İçimiz acıyor, ciğerimiz yanıyor.Allah sabır versin o analara :( Erkek evlat yetiştiriyoruz, benim canım böyle yanarken ben o anaları düşünemiyorum.O hainlerin allah belalarını versin, Allah en sevdiklerini alarak cezalandırsın diyorum.
Unknown dedi ki…
merhamet diliyorum,vicdan diliyorum tüm sorumlulara...
Sevgili Cansu, dilerim ki çok uzun sürmesin. Dilerim başka kuzuların hayatlarına mal olmasın bu saçmalık, bu anlamsızlık.

Perilim, isyanın isyanımdır. Bitsin artık. Bunun için birilerinin bir şeyleri istiyor, ya da istemiyor mu desek, olması lazım. O koca eller vatanımın üzerinde olduğu sürece, daha çok Mehmetler, Ramazanlar veririz toprağa.

Boncukçum, elbet Türk milleti vatanına, bayrağına can feda eder. Kolay kazanılmadı hiçbir şey. Lakin göz göre göre de bazı şeylere göz yummamak mı lazım artık?

Aymenim, ölmez ya. Onlar bu bayrak dalgalandıkça, onun al renginde yaşayacaklar.

Yaseminim, işte tek tesellisi de budur o garip ana-babaların. Yoksa dayanılacak gibi değil.

Sevgili Cenk, çok hem de pek çok acıtır yüreklerimizi. Sağolasın.

Gamzegamzem, iki aslan parçası yetiştiriyorum ben de. Onların yüzlerine her baktığımda şehit analarının sızısını duyuyorum kalbimde.

Elçinim, amiiin. Lakin maalesef canım ya.
şehit yakınlarına sabırlar diliyorum. tam da sözün bittiği yer işte..

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM