HAYDİN TEY TEY


Anneee Lori bu gün bana çok güzel şeyler öğretti he.

Anam Lori’de kim be? Yavruma Dingiliz dadı tuttum da haberim mi yok? Ulen bu ihtiyarlık ne zor şey he. Unutkanlığın sınırlarında yaşıyorum resmen. Biz zengindik de ben mi unuttum yoksa? O zaman niye bütün işlere ben koşturuyorum. Bir de Urus hizmetçi tutalım hemen.

Lori kim yavrucağım?

Anneee.. şimdi Lori televizyonda çıkıyo, resim çizmeyi öğretiyo. Bak dur sana gösteriyim çizdiklerimi.

Annem dur yemeğin soğuyacak. Sonra gös…. Gitti hipermanyak.
----------------------------

Baaak bunu bu gün çizdim.

Pek güzel olmuş oğlum. Ne kadar güzel bir cami.

Pıhhhhh… anne sen çok komiksin he.

Niyekine? Güzel değil mi yani? Ben beğendim. Şimdi ben ne söyledim de komik oldum canım oğlum? Niye dalga geçiyon ihtiyar ve de gariban ve de muhtemelen alzaymır ananla?

O cami diil ki. Şato şato.

Uyansana hatun. Lori diyo adam. Elin Lori’si ne bilsin cami falan. Hidayete mi ermiş?

Heee… doğru ya. Prenses neyin göremeyince anlayamadım kusura kalma. Çok güzel olmuş aferin oğluma.
---------------------------

Oğluuuum.. ama niye yemiyorsun etini? Bak sen sporcu (!) bir kişiliksin. Yeterince et yemezsen protein alamazsın. Kemiklerin gelişmez. Hem ileride Petek gibi olursun maazallah. Ne dediğinden bihaber, kendini çok akıllı sanan aptal bir adam olmak mı istiyorsun?

Gelişir annee. Üstelik protein almak için illa da et yemek gerekmez. Yersin iki küp Danone proteinini de vitaminini de alırsın.

(Zamane çocukları, reklam kuşağı mağdurları, manyak nesil.) Oğlum ne alaka. Hiç etle Danone aynı şey olur mu?

Oluuuur…

Olmaaaaazzzz…

Oluuuur….

Höyyyttt… olmaz dedim mi olmaz. Velete bak yaa…

Olur diyorum anne. Sen Füsun Ata.yata’dan daha mı iyi bilicen hem?

Hönnkkk! Füsun Ata Yata da kim ola ki len sıpa?

Beslenme uzmanııı.

Beslenme uzmanıııı… Sanırsın bizim hayatımız, beslenme uzmanlarımız, giyim kuşam danışmanlarımız, dekorasyon ve tasarım konusunda mastır yapmış iç mimarlarımız, güzellik ekisperlemiz arasında geçmekte. Ulen bu yaşa geldim bir imaj meykırım bile olmadı bee. Bu yavruya fazla mı harçlık veriyoz nedir? Gitmiş kendine diyetisyen tutmuş.

İyi de oğlum, sen nerden tanıyon bu Füsun Ata Yata’yı?

Anne var ya.. ne kadar da cahilsin he. Çıkıyo ya Danone reklamlarında. O işte.

Heee öyle yani. Peki bu hatun başka neler yiyin diyor? Süt, yoğurt, peynir falan?

Yok anne ya. Sadece Danone yedik miydi yetiyo işte. Ben et met yemiycem ya. Hem sakız gibi, çiğne çiğne yutulmuyo. Bana Danone ver ya.

Bu Füsun Ata.yata’yı görenlerin, tanıyanların ya da yerini yurdunu bilenlerin, insaniyet namına haber vermeleri rica olunur.

Korkmayın beee.. bişey yapmıycam. Sadece kendisine aşırı dozda Danone yedirmek suretiyle protein komasına sokacam. Zaten sabah sabah horoz gagaladı, sinirler tepemde.

Yorumlar

Deniz dedi ki…
Sayın Fikrimin İncegülü hanım, yapmış olduğum incelemede o isimde bir beslenme uzmanına ulaşamadım. Araştırmalarıma devam edecek, ulaştığım an size bildireceğim. Bu görevi üstleniyor, bir bilgiye ulaşırsam size belgeleri ile ispatlamaya söz veriyorum, saygılar...
Deniz dedi ki…
Evladım et yemeden, sebze meyve yemeden, bakliyat yemeden süt içmeden olmaz. Sadece kalsiyum ile beslenmek büyüme çağındaki bir bireyin bedensel ve zihinsel gelişimini olumsuz etkiler. Sonra kızlar üzerindeki etkin giderek azalır. Bu bakımdan balığını da yiyeceksin, herşeyi de yiyeceksin... Danone neymiş, annenin mis muhallebisine ne oldu? Söz ver bana, şekerden cipsten uzak duracaksın. Unutma ki kızlar sağlıklı beslenen erkeklere daha çok ilgi gösterirler :) hehehe... Hele pişirmeyi öğrenirsen tamamdır :)
hehe bu horoz bildiğimiz iki bacaklı üüüü diye öten hayvan neslindenmi :D nerden buldu seni sabah sabah :):):)

valla ne yalan söliyim ben eve sokmuyorum bu danone denen ürünleri içimden gelmiyor elim gitmiyor almaya.belkdi duyduklarımdan belki yazılan çizilenlerden midem bulandı.niye güzelim türk malları varken hem elin gevurunu zengin ederiz onu anlamış değilim...

neyse konu dağıldı sanırm:D valla bulursan benide çağır beraber yedirelim ona o güzelim danoneleri :D:D
Ferhanca dedi ki…
Canım esas bunak ben.)))

Oğluşa söyle yakında hap şeklinde tabletlerel beslenicekler:)))çiğne, yutma , masaya oturmak yok..

uzamnları dinlemel lazım uzmannn
bu gün domates , yumurta yiyin derle yarın yemeyin derler.'amanın ben yediydim 'dersin kekkik kaynat iç derler:)))şaşkına çevirdiler..
kolay kandırlıcak potansiyel çocuklar onları işlemek kolay..
dişleri bizlere geçsin, bizlerinde çocuklara sözümüz geçsin:)))keşke..
Emre dedi ki…
Alemsiniz çoluk çocuk, iyi bayramlar şimiden öperim hasretle ve özlemle:)
uykucu dedi ki…
bu velettlerin onu yemem bunu yememi sonunda tüm gıdaları serum şeklinde kollarından enjekte ettirecek hale getircek bizi!ben bunu düşünüyorum..bizim velete yemek yedirmek için son numaramız *bak bunu örümcek adam yiyormuş hadi ye(azıcık kanıp yutuyorda bununda sonu geldi gibi başka bir şey bulmak lazım..hadi gel seninle yeni bir reklam kampanyası başlatalım
*'annelerin her verdiği severek yenilir' hatta dayak bile:))
meleklerim ve ben dedi ki…
Şu reklamları ne yapmalı bilmem ki.Serra'da her gördüğünü bunu bana alaarmısın(a harfi aynen böyle uzatılarak) anne diyor.
Hatta geçenlerde marketten aktivya alıp arabaya koydu,ben de meyvalı yoğurtlardan istiyor zannetim,onu bırakmaya çalıştım.Kızım bunlar çocuklar için değil bak sana bu meyvelilerden alayım dedim.Yooook illaki aktivya,aldık.Eve geldik,her aktivya reklamında aaa aktivya deyip reklamın karşısında kendi aktivyasından yedi benim alem çocuğum.
Bu arada hayırlı bayramlar diliyorum incegülüm,sevgiyle kal.
Adsız dedi ki…
abla horozu nerde buldunda gagalattın kendini iki dakkada yahu alemsin he :D heheheh senin şu küçük yavruya hasta oluyorum başlı başına komedi dükkanı bizetihi şahsı :) her eve lazım :P ama ne yalan diyim bende çok seviyorum çilekli danone =)
Yesinler onun diyet uzmanını, işlerine gelen uzmanları nasılda akılda tutuyorlar dime sıpalar.Bizimkide bir lokma eti ağzında çiğneye çiğneye koca bir pança et yapar, nasıl beceriyosa.

Yahu ne cins bir horoz gagaladı ayol seni :)
sufi dedi ki…
Sevgili İncegül yine güldürdün bizi bu karanlık somurtuk günlerde.Allah da seni güldürsün emi?Çocukların sağlıklı beslenmeleri için kulaklarına eğilip"Bunu yemezsen önündeki o şey büyümez " de bakalım bu etkili olacaktır sanıyorum.Benim büyümüş oğlanlar bu sırrımı duymasınlar.Öpüyorum seni.
ev perisi;) dedi ki…
Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.
Geveze Kalem dedi ki…
Valla hangi birine ne yazayım bilemedim, çok güldüğümü söyleyeyim sen anla.:)))
Unknown dedi ki…
horozu nerden buldun annem ya:)))danoneymiş asla almıyorum..
Adsız dedi ki…
ablacım, kandilin mübarek olsun bana da dua et bu gece...

güzel bir bayram geçirmni diliyorum şimdiden bayramınıda tebrik ederim.... bu arada sen kimsin diyecek olursan kim kaç yetale istiyor yazındaki fotoğrafa zamanın birinde itiraz etmiştim de :) silmemiştin fakat sonradan kendiliğinden silinmişti :) neyse ablacım iyi bak kendine...
Sayın Deniz Hanımcığım, minicik yavrumun bundan kelli beslenme uzmanı da, moda ikonu da sizsiniz. Ailecenek vazgeçilmezimizsiniz. Şimcik okutturdum kendisine.:)

Cemilem, he bildiğin horoz bacım yahu. Sabah sabah, zati uyku gözümden akıyor. Bir de bu çıktı. Alma gülüm alma. Yemesin prensesler.:)

Ah Ferhanım, nerdeee? Onların hükümranlığı her daim canım be. Ne edecen, olamadık bir beslenme uzmanı. Hayat uzmanı olduk çıktık sonunda.:)

Emrem, sana da iyi bayramlar kuşum. Öperim.:)

Figenim, maalesef o safhaları çoktan geçtik. Örümcek neyin kar etmiyor. Annelerin elinden dayak. Kulağa nasıl da hoş geliyor dimi?:)

Meleğim, dileğim, alaaar mısın diyen ağzından benim için yir misin? Aktivia demek. Kız ishal olmasın sonra.:)

Tatlı Caponum, ben bulurum. Ben bulmazsam onlar beni bulur. Şahsım böyle ne edersin. Çilekli dimek. Gel sana stoktan verek.:)

Börtlekim, bu bir de yönetmenleri tutuyor aklında. Hafif çatlak zannımca. Horoz beyaz idi. Bir de sanırım Denizli.:)

Sufilerin en güzeli, Allah hepimizi güldürsün, her daim. Ne mutlu bana. Ay sen de beni güldürdün şimdi. Sahi büyümez mi?:)

Perim, muhabbet perim. Senin de kandilin mübarek olsun. İncecik sözlerin yine işledi be gülüm yüreğime yüreğime.:)

Gevezem, gül bakalım sen bizim hallerimize. Gülmeler yakışır benim arkadaşıma.:)

Elçinim, arkadan dolandı hınzır. Yoksa ben ona sorardım da.:)

Kardeşlerin güzeli, bildim, tanıdım seni. Ne güzel sesini duymak kelimelerde de olsa. Kandilin mübarek olsun. Bütün mutluluklar o güzel yüreğine göre olsun.:) Bak yine bulup çıkardım o resmi. Tamam kaldırıcam yahu.:)
Bende şu reklam yoğurtlarından filan nefret ediyorum, Allahtasn benim kızlar da bebbeklikten beri hiç sevmediler nedense, ama şu reklamlar resmen çocukları zehirliyorlar, bugün çocukları okuluna gitmiştim tesadüfen öğlen yemeği saatine denk geldi (okul tam gün) çocuklar beslenmelerini çıkardılar ben de şok oldum gördüklerim karşısında, çocuk top kek çıkarmış yiyor, kimi bisküvi yiyor, kimi ekmek arası patates kızartması inanamadım yedikleri öğlen yemeği niyetine yani, sadece reklamlara kızmamalı artık annelerde tembelleşti galiba, yani çocuğuna bir kek bile çırpamıyorsa ne diyelim, Allah islah etsin.
Gülücüğüm, bütün gün kim yayacak ki kendini? Kız onlar kek çırparsa, Seda aplamla kim göbek atacak? Sen de amma yaptın he.:) Amiiiin...:)

Canlar, yatmadan evvel, hepinizin mübarek Kadir gecesi kutlu olsun, hayırlara vesile olsun dilerim. Rabbim iyi niyetle yapılmış bütün duaları kabul etsin. Amin...
muko dedi ki…
yine yine güldürdün beni incegülüm ki bu günlerde gülmeyi unutmuşken ben:(

danone olmazsa olmaz yahu biizm evdede hele bir aratakıntı haline gelmişti ama şimdi arada da olsa alınıyor ömerin vazgeçilmezleri arasında..

öpüyorum seni hoşçakal
Bendeniz.. dedi ki…
şekerparem isteğin yerine geldi,readerin olmadığı içüünn haber vereyim dedüm:))))
onuda anlatım en iyisi bigün olmıcak böle
Lalegül dedi ki…
Günaydınİncegül, çok damar konu yine.Biri beni durdursun yan..O beslenme uzmanı adı altında yapılan açıklamaların çoğu, hiç bir anlamı olmyan şeyler aslında.Ama o açıklamaların onlara çok yaradığı kesin!.Yemek yemek bir zevk ve kültürdürn bir parçasıdır ayrıca..Çocuk kalsiyumu niye ilaç gibi alsın ki.Konu derin..Bırakıyorum böylece.Urus hizmetçi gelmedi bugün yine..İş başa düştü..Durum vahim..
Gamzeli dedi ki…
Yerim ben bunları, ayy ne tatalılar yaaa :))

Ablacım Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun...
WarhaWk - Cenk dedi ki…
Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar,saygı ve sevgilerimi sunarım.
Cenk
TATLI CADI dedi ki…
İlahi İncefikirlim,bacım o resim yaptıran davşanın adı LUİ.Nerden mi biliyorum bizim de başımızın belası söylemesi ayıp.Aldığımız tomar tomar fotokaopi kağıtlarımızın katili. Bi yakalasam diyorum ama adam çizgifilim yahu.
Ben Çelik Arçelik ya sen kimsinden bizde de var.Sesi nerden kapanıyo bunların bilen var mı?Allah rızası için yardım edin bu garibe.Yalnız foto muthiş bacım.
Şimdiden bayramını kutluyorum.Ailenle hep mutlu bayramlar geçir emi.
Adsız dedi ki…
incegül iyi bayramlar diliyorum...
bütün müslümanların bayramı kutlu olsun...
yazı çok güzel okurken keyifle okudum da yorumu biraz geç oldu bu aralar yogun biiş ten posuvardı malum bayram tatili çok çalıştık çokkk neyseki tatil var ohhh kafa dinniyiciyim...
inşallahhh...
akraba ziyareti ve arkadaşlarla bikaçtur eminönü sultan ahmed bakırköy ve özgürlüyün tadını çıkarıcaz inşallah...
şuresme bayıldım ben çelik arçelik yasen kimsin...
çok şirinler tey tey tey haydin halaya bukadarmı yakışır oynamak tenekelere pardon belki ilerde bizim yerimize geçerler yada bizim gibi düşünürler kimbilir....
İyi bayramlar İncegül,
sanıyorum bayram temizliğine daldın..Ben nedense özellikle bugünlerde erkek doğmadığıma pişman oluyorum..
Neyse sıkmamayım canını..
Selamlar yeniden..
Adsız dedi ki…
Incegülüm ben sana küstüm. Benim calistigim ofis Toprak hizasinda ve üc tarafi cam, senin anliycan vitrin gibi bir yer. Sen beni yazilarinla o kadar güldürüyorsun ki disaridan kendi kendime güldügümü sanip bir gün Timarhaneye koyacaklar beni, haberin olsun ;-)))
Simdiden herkesin Bayrami Kutlu ve Mutlu olsun, hep beraber daha nice bayramlara.
Hepinizi öptüm
Sevgilerle
Ferhanca dedi ki…
Canımcım, bayraımını kutlar beyinle:))çocuklarınla güzel sağlılı, umut dolu günler dilerim..

çok sevgiler, selamlar..
Kremali'nin annesi dedi ki…
Incegulum, bu TV ve internet denen meretler cocuklarimizla aramiza girip bizim karizmayi iyice cizmeden birseyler yapmaliyiz ama ne:)

Senin ve guzel ailenin Ramazan Bayramini kutluyor, saglik ve huzur icinde nicelerine eristirmesini Rabbim'den niyaz ediyorum.

Sevgiler,
Ayse Sule
ZRPNDT dedi ki…
:)))))) Füsun Ata yata ha :) Bayramın mübarek olsun canım benim, Allah evlatlarınla nice güzel bayramlar yaşatsın
denizanasi dedi ki…
şu danone konusuna valla ben de illet oluyorum yaa.. neymiş be bu alt tarafı allahın meyveli yoğurdu :)
Gamzelianne dedi ki…
Bayılıyorum senin bu oğlanlarla çekişmelerine :) Süpersiniz...
Ebru Oğuş dedi ki…
çok güldüm çok, bazen utanıyorum walla mes'ut bir ailenin gündelik yaşamına gülüyor olmaya ama elde değil yahu!!
Adsız dedi ki…
al işte kızım SU'ya bi eşte sizin bilmiş oğlan...
:))

Suzem

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM