ATEŞ

Bin yıllık kavgasıydı dalgaların kayalıklarla. Gün be gün eriterek her bir parçasını, usul usul sulara katıyordu. Martılar sesi oluyordu kayaların; ağlıyordu. Belki kuşların kanatlarına asılı kalmıştı gülüşü adamın, bu hengâmede onu arıyordu. Bir yandan da gözyaşlarını denize katıyordu. Kurgusu baştan yapılmış bir öykü müydü yaşadıkları? Okunup bitmişti öyle mi? Gözlerinin önünden geçiyordu hayatının özeti. Yıllarca gerçek sandıklarının bir bir yalana dönüşmesini seyrediyordu şimdi. Sigarasından kahırlı bir nefes daha çekip duman olan geçmişine son bir bakış attı.

Usulca kalktı oturduğu ıslak, soğuk banktan. Paltosunun yakasını yukarıya kaldırdı. Üşümüştü. Her adımda biraz daha arındığını hissederek, kirpiğinde günlerdir sakladığı çiğleri toprağa dökerek yürüyordu. Oysa ne çok mutluluk paylaşmışlardı. Ya da o öyle sanmıştı. Kara bir sevdayı beyaza çevirmişlerdi birlikte. Yine beyaza çevirebilecekleri bir kış daha gelmişti işte. “İki çocuktuk biz” diye fısıldadı. “Birlikte büyüyorduk.” Ayakları geri gitmek istese de, ileriye doğru, dimdik yürüyordu adam. İnceden bir kar yağıyordu. Ne bitmez, tükenmez gelmişti bu yollar… Kim bilir kaç kez inip çıktığı bu basamaklar ne kadar yabancı ve ürkütücüydü. Dizlerindeki son dermanla kapıya vardı. Eli bir türlü anahtarlara gitmiyordu. “Açmalıyım…” diye düşündü. “Yüzleşmeliyim…”

Yaşamı dışarıda bırakarak içeriye daldı bir cesaret. Evin girişinde kızıl bir hüzün karşıladı onu. Ve kesif bir yabancılık duygusu. Bu mekandaki hiçbir şey ona ait değildi. Ve o da bu eve ait değildi artık. Duvarda gülümseyen neşeli fotoğraflar da olmasa; bir düş aleminde olduğunu düşünebilirdi. Gerçeklik duygusunu tamamen yitirmiş gibiydi. İnandığı her şey alt üst olmuş, içinde bir şeyler bir daha ‘tam’ olmamacasına eksilmişti sanki. Dededen yadigar pikaba ve sıra sıra plaklara takıldı gözü. Eskilerden bir plağı yerleştirip koltuğuna oturdu. Bir sigara eşliğinde kendini bu güzel şarkının namelerine teslim etti.
“Söyleyemem derdimi kimseye, derman olmasın diye…”

Antika büfenin üzerinde duran çerçeveye uzandı. Kısa bir kararsızlıktan sonra eline aldı fotoğrafı. Önce gece karası gözlerini uzun uzun seyretti; sonra sıkıca bağrına bastı. Plaktaki şarkı üçüncü kez çalarken, kısık bir sesle eşlik etmeye başladı.
“İnleyen şu kalbimin sesini, ağyâr duymasın diye.”

Anlayamıyordu. Ne kadar zorlarsa zorlasın bunu anlamaya yetmiyordu gücü. Fotoğrafı yüzüne yaklaştırıp haykırdı “Neden? Bunu neden yaptın? Neden yakıp yıktın bizi?” Sonra sakinleşti sesi, şefkat ve aşkla yumuşadı. “Niye gittin?” Durup dışarıdan seyretti kendini, sevdiğini, son beş yılı. Bir sebep arıyordu. Bulamadı. Sadece mutlu olduklarını, birbirlerini deli gibi sevdiklerini ve… Kalkıp pencereye yürüdü.

Kar hızlanmış, beyaz bir yorgan olup şehrin üzerini örtmeye hazırlanıyordu. O günü düşündü. Sevdasının bileklerinden sızan kızıllığı… Bir narin gelincik gibi kanayışını… Bu odayı da, içindeki tüm sevinçleri de kızıla boyayan o kapkara günü düşündü. Bir sigara daha yaktı. Elindeki kibritin ateşiyle perdeyi tutuşturdu. Sonra bir kibrit daha… Bir tane daha… “Neden Sevda’m? Üstelik içinde aşkımızın tomurcuğunu taşırken… Neden?” Bin yıllık kavgasıydı ateşin yürekle. O, gözünün önünde yavaş yavaş artan kızıllığa teslim olurken, şarkı çalmaya devam ediyordu.
“Sakladım gözyaşımı, vefâsız o yâr görmesin diye
İnleyen şu kalbimin sesini, ağyâr duymasın diye”

Yorumlar

Mehtap dedi ki…
Çok başarılı bir öykü olmuş.ellerine yüreğine sağlık ince gülüm.çok beğendim ancak sana karşı sitemkarım haberin ola.unuttun bizi galiba.sevgiler.
Mehtapım, bir önceki yazının dibisine bak bakem gülüm. Unutur muyum hiç ben sizi.:)
sadece post varmı diye bakıp çıkacaktım ama herzamanki gibi okumadan geçemedim.çok güzeldi cnm yüreğine sağlık..hani romanları hikayeleri okurken gözünde canlanır ya yaşananlar buda öylesine güzel bir öyküydü..
Mehtap dedi ki…
Canım benim çok özür diliyorum.ondan öncekini okumaya henüz fırsatım olmamıştı.bende en son yazına bakıp öyle düşündüm.özür diliyorum.benim de aslında bu hafta pek fırsatım olmamıştı sizleri ziyarete.önceki günlerde de bilgisayarı kızım çökertmişti. tekrar format atıldı.sevgiler canım seninde pasını alıyorum en kısa zamanda yazıyorum sevgiyle ve sağlıkla kal canım.çok öpüyorum seni.
Adsız dedi ki…
Incegülüm senin yazini sabirsizlikla beklemekteytim. Muhtesem bir öykü olmus, gözlerim doldu okurken. Eline, yüregine saglik.
Sevgiler
Merhaba İncegül,
yazı çok güzel olmuş tartışmasız..Ama arkadaşım sana uymamış..Senin muzip , hınzır, espiri yaparken alttan laf sokuşturan tarzına alışmıştık biz..
Sürekli tetikteydik..
Lütfen İncegül'lüm eski yazılarından bir tane daha yaz..Seni yalnız bırakıp giden ölsün..AMA NE??
Sevgiler arkadaşım..Muhabbetle kal..
İncegülüm,
sende diğer yazının dibisine bakıver arkadaşım..
Sendeki sınırlı bir türse, onu bilemiyorum!Dikkatli kullan bari, malum ben herşeyin akıllısını severim..Eksilirse seninki, efektif olarak, bilmem ne yaparım..
Sevgiler arkadaşım..
Öykü atölyesi bu güzel kalemi özlemişti, unuttu sandım birara, neyseki!
Ellerine sağlık İncegülüm.
Sevgiler...
Adsız dedi ki…
kelimelerle ancak böyle oynanabilir
şahane yazmışsınız!
büyük bir yazı ustasısınız,
biliyormuydunuz????
sevgiler,
şule
Adsız dedi ki…
pardon bi şey daha ekleyecegim ,
yazılarınız şiirsel nitelikte,
denesenize.şule
şengül dedi ki…
ince gül canım okurken bir kez daha okumak istiyor senin gibi kalemi güzel olan oudukça insanı kendinden geçiren arkadaşımdan öğrenecek çok şeyim var çok ellerine ve kalemine sağlık canım
Beter Böcek dedi ki…
Okudukça insanda etki bırakan bir yazı, kaleminize sağlık.
Okuduktan sonra kalktım bir de Zeki Müren'den söyleyemem derdimi şarkısını açtım bilmem kaçıncı kez çalıyor...
Sevgiler.
Gamzeli dedi ki…
Çok güzel bir yazımış , sıkılmadan okunan yazı
Lalegül dedi ki…
Merhaba İncegül,
çok güzel olmuş arkadaşım..
Ama sana gülmeler yakışır..
Sevgiler..
Ebru Oğuş dedi ki…
ben geldim artık:-) sadece başlıklara bakabildim daha, az sonra "da vinci code" başlayacak da, bölmeyeyim dedim. ama haber vermeden de kaçmayayım dedim;)
уαѕємin... dedi ki…
yüreğine sağlık canım gene döktürmüşsün
Adsız dedi ki…
sen gönlümde açmadan solan bir gülsün

yeterki gel bana senede bir gün

senede bir gün

herzaman gamlıyım herzaman üzgün

yeterki gel bana sende biirr gün..



seneye kim kala kim gide

kim bilir gülüm??

sevda
meleklerim ve ben dedi ki…
İncegülüm,yine yürekleri titretmişsin tebrik ederim.
Soben için de çok teşekkür ederim en kısa zamanda cevaplayacağım.
Sevgiyle kal...
Adsız dedi ki…
çoook beğendim
SenaBera dedi ki…
Ne müthiş dillenmiş bu fotoğraf böyle.....
emine dedi ki…
Sevda hikayesi! Senin yüreğinde dillenmiş.. süpersin yaaa
Muhabbet Çiçeği dedi ki…
Çok güzel olmuş canım.
''Söyleyemem derdimi kimseye, derman olmasın diye''
Acaba gerçekten söylememek mi lazım?
Bend edökmek lazım bazen içimizdekileri. Sustukça acı çekiyoruz çünkü. Öptüm canım. Yüreğine sağlık.
Aymen dedi ki…
ilham gelmiş yine :))
Adsız dedi ki…
ya abla sen kitap yazmaya başlasana artıkın bizde yazar yazar aplamız var diye sana kitaplarını falanda imzalatıp sağa sola hava atsak :P yok valla havadan değilde internet kullanıcısı olamayan ancak okumayı özelliklede kaliteli şeyler okumayı seven bir sürü kişi var onlar senden niçın mahrum kalsın bea :/
Ferhanca dedi ki…
canım, arkadaşım sobe dedim sana mimlendin kızımmmmm..
sufi dedi ki…
Benim de senin hikayeni okurken Banaz'lı ismail'in bu şarkısı aklıma geldi.
"Kimseye etmem şikayet ağlarım ben halime
Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime"
Kalemine hükmeden yüreğine sağlık İncegül.Bu gün nostaljik takılmışsın ne iş iyi misin?Sevgilerimle.Dilek
Mehtap dedi ki…
öğretmenim ödevimi yaptım.Haberin ola.sevgiler.
zehra dedi ki…
ne guzel bır yazı bu boyle ellerınıze saglık
zaten yazılardakı uslubunuz ınsanın ıcıne ıslıyor
bu arada tarafımdan sobelendınız :))
Kremali'nin annesi dedi ki…
Insan insani bu denli sevmemeli be Incegul. Candan vazgecirtecek ve gercek Canan'i unutturacak kadar kor edecekse, varsin olmayiversin oyle sevgi.
Mona Rosa dedi ki…
Yüreğinize sağlık çok hoş olmuş...
Bilmemek neden bulamamak dipsiz bir kuyu neticesinde çeken hızla ta dibine insanı.Duygular bir girdap dalgası bir anı diğerini tutmayan.Ölümede koşabilrisiniz doludizgin hayata da tutunabilirsiniz farketmeden..
sevgiyle kalın........
KUGUU dedi ki…
IncegULcgm benim
mr.paradise dedi ki…
Güzel bir dillendirme olmuş :)
Canlar, hepinize güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Acemi işi bir karalama işte. Gördüğünüz güzellikler, sizin güzelliğinizdir.

İntihar hiçbir zaman, hiçbir şeyin çaresi olamamıştır, olmayacaktır. Zayıf insan işidir. Bu sadece bir öykü, belki olmuş, belki olacak... İnşallah Rabbim hepimize güç versin.
mr.paradise dedi ki…
Amin diyelim şu mübarek gecede :)
Adsız dedi ki…
çok güzeldi.

suzem

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM