ARADIM TARADIM 187. SAYFADA BULDUM


Sevgili Günlük,

Seninle acı tatlı neler paylaştık değil mi? Güldük eğlendik çoklukla. Ağladık kimileyin. Ama hep güzeldi paylaşmak yaşananları, hissedilenleri.

Birkaç arkadaşımda görüp pek özendiğim şu google aramalarından ben de yapmak istedim biliyorsun. Bunun için de bir siteye üye falan oluyorsun, sonra seninle beni neler yazıp ta bulmuşlar öğreniyorsun.

Neyse sonunda oldu. Evet Pek Kıymetli Günlüğüm, bizi bulmalarını sağlayan kelime ve kelime dizinlerini öğrendim sonunda. De ki: “öğrendin de ne oldu? Başın göğe mi erdi? Şah idin de şahbaz mı oldun?”

Yok öyle değil de, pek bi hayretim şaştı benim. Biz burada, sevgiden, dostluktan, küresel ısınmadan, duyarlılıktan, çiçekten, böcekten, çoluktan çocuktan, farkındalıktan, farkında olmaktan dem vururken “2007 YAZILI KADIN POPOSU” arayan arkadaşa ne kadar faydalı olabiliriz ki. Bizim dükkanda böyle şeyler bulunmaz ki.

Ya da “SERPİL ÇAKMAKLININ HAYATI VE ESERLERİ” tek merakı olan şahsa ne verebiliriz? Ya da hayat ona bir şey verebilmiş midir?

“TUVALETTE ZORLANIYORUM” diye çırpınırken yanlışlıkla buralara düşmüş kardeşimiz için çok çok zeytinyağı ve kayısı önerebiliriz.

“İSMAİL YK NIN ÇİNCE ŞARKI SÖYLEMESİ” diye temennide bulunanlara da “yok artık, Allah esirgesin” şeklinde karşı temenni yapabiliriz en fazla. Türkçe söylerken bile yeterince çekilmez kendisi.

“BİR ERKEĞİ PEŞİNDEN KOŞTURMANIN YOLLARI”nı arayan hatuna “Üç Erkekin Peşinde Koşturup Helak Olma” dersleri verebiliriz ancak. Hem ücret te talep etmiyoruz. Bedava.

“SARI KOLTUKLARA NE RENK DUVAR BOYASI”diye soran kişiyi de benim Koca kişisine havale ediyorum. Malum işin uzmanı O. Her renk boyayı, her renk mobilyaya uydurabilir. Eğer uymuyorsa, mobilyaları da boyayıverir kendisi.

“İSMAİL YK SAÇLARINI KESTİRSİN Mİ” sorusunu yanıtsız bırakırsam olur mu? Olmaz elbette. Kestirsin kardeşim. Neresini isterse orasını kestirsin. Hatta kafasını toptan kazıtıp keşiş olsun. Ve hatta Nirvana’ya ulaşıp mesut olsun. Yeter ki benden ırak olsun.

Ya haberin var mı Günlük, Lerzan Mutlu da program yapıyormuş. Dur bakalım daha neler gelecek biz zavallı izleklerin başıma.

Arkadaşlardan birisi de “BANA BİR ŞEYLER ANLATSANA” buyurmuş. Dilimizin döndüğünce anlatıyoruz işte, anlayana…

Ben bu gün Sevgili Biluncuğumun sobesini cevaplamak için oturdum PC başına. İlk elime geçen kitabın 187. sayfasının ilk cümlesini okudum. Sonra bu aramalara takıldım. Nedense işte bu düşünceler, harfler, heceler halinde dans etmeye başladı beynimde. “SÖZ UÇAR YAZI KALIR” dedim ve yazıverdim işte. Umarım Biluncuğum kızmaz bize Günlük.

Kitap “BÖYLE BUYURDU ZERDÜŞT” O kadar uzun zamandır elime almamışım ki bu kitabı, şimdi okuyup okumadığımı bile hatırlamıyorum. Ama, şimdi yazacağım şeyler çok hoşuma gitti. Bu yüzden de ayrıca teşekkür ediyorum tatlı Bilunuma.

İşte 187. Sahifenin ilk cümlesi, daha doğrusu paragrafı. Cümle kesmedi ne edelim:

“Çevremde eski, kırık dökük levhalarla yarı – yazılmış yeni levhalar, oturmuş bekliyorum şurda. Benim saatim ne zaman çalacak?
-İnme saatim, batma saatim:İnsanlara bir daha gitmek istiyorum da.
Bunu bekliyorum işte:Bana benim saatim olduğunu gösteren belirtiler görünmeli önce, - yani güvercin sürüsüyle gülen aslan.
Vakti olan biri gibi kendi kendime konuşuyorum bu arada. Kimse bana yeni bir şey söylemiyor:ben de kendime kendimi anlatayım bari.”

Yorumlar

TATLI CADI dedi ki…
Kitabı okumdım ancek İnce Fikirlim paragraf çok hoşuma gitti.Hemen edinip okumak isterim.
Yazının başında anlatıklarını pek bilmiyorum ben; millet, dediğin abuk şeyleri arıyorsa yolları açık ola tabi zor bulurlar yaaa.
Sen o güzel yüreginin götürdüğü o güzel duygu dünyasındaki kelimelerinle büyüle bizi o bana yeter.Çünkü içinde asla tükenmez sevgiler,çiçekler ve böcekler.Hep ama hep mutlu kal.
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
güvercin sürüsü ile gülen aslan amma fiyakalı laf ya...
fikrimcim google aramalarından çıkanlar ne ilginç ya...ama anlamadım ben o konularla ilgili arama yapınca senin blog neden çıkıyo ya...yoksa bizim bilmediğimiz gizli yazıların mı var lo...
Mutluveumutlu dedi ki…
Ablacım google aramaları süpermiş, insanlar ne ilginç şeyler arıyor ya :)))Benim anlamadığım Perli Köşkün de dediği gibi seni nasıl buluyorlar :))))
Paragraf ta çok hoşuma gitti.
Adsız dedi ki…
merhaba, bu google aramaları benim de çok ilgimi çekiyor. Peki hangi steye üye olunuyor bu bilgilere ulaşmak için ve hangi işlemler yapılıyor bilgi verebilirsen sevinirim.
Sevgiyle kal...
Demli çay
bu kopyaladıklarımda senin listenden bacııım. ve ben bunların uyanına senin yazacağın oturtmalı cevabı çook merak ediyorum.:))
lütfen kısa zamanda cevapla olurmu? noluur,noluuur.:))

-------------
"oğlumun odasına örgü paspas örneği"
"kızların siyah ince çoraplı fotoları"
"ofisteki mükemmel kadın"
"ineğin kaç adet memesi vardır"
"kendim için bi şey istiyosam namerdim"
"kizdim sana hemde cok"
"yeşim salkım kimlerle evlendi"
"örümcek adam şimdi kaç yaşında"
"dünyanın en ince tangası"
"saçlara ütü yapmak başı ağrıtır mı"
"bizi leylekler mi getirdi"
"çalışkan olmanın verdiği gurur"
"bebeğime değişik bir isim arıyorum"
"güzel bi sofra hazırlamalıyım"
"güzel yatak toplama"
"eda taşpınar ın annesi nerede"
Gamzeli dedi ki…
Aman allahım aratacak başka şey bulamamışlarmı:) çOk güldüm çok ...
anemon dedi ki…
ahhh incegülüm neler var neler düşün her sey bitmiş damalrrın kafa kadınların ince çoraplı hallerinemerak etmekle geciyor yazık anam yazık değin gibi biz burad kendi capımızda dostluktan cocuktan kocadan hayttan farkında olmaktan yada olmamaktan yasamdan vs den konusp yazıyoruz kendi çapımızda bunların geoegleden değil her an bulablirsiniz gazeteler de bile ohaa dedirtecke bir sürü sey var
paragraf benimde hosuma giiti cıkaracam bir yerden kitabı ama cıkaramadım aklmda kalmaz bu huyumaisnir olurm okurum okurum ama tutamam adını verişrsen sevinirim
Calimero Mutfakta dedi ki…
yaaa.. ben de ogrenmek istiyorum nereye uye olunuyor nasil ogreniliyor bu aramalar taramalar
arkadaşlar
realist.gen.tr ye
üye olacaksınız.
size bir kaç gün içinde cevap verip kaydedecekler. kodu alıp sayfaya koyacaksınız.

sayfanın linkler tarafında başta duruyor ya şöyle yeşil sarı.kaç kişi girmiş,aktif filan yazıyor. işte o.:)
kakaolusevgi dedi ki…
Alacım bin türlü insan var işte,binbir türlü de düşünce ve istek.Allah google da öle arama yapanları ıslah etsin :))
'Vakti olan biri gibi kendi kendime konuşuyorum bu arada. Kimse bana yeni bir şey söylemiyor:ben de kendime kendimi anlatayım bari'bayıldım bu söze.Hepimiz buda kendi kendimize gzüel paylaşımlarda bulunmuyor muyuz?İyi ki varız...
TATLI CADICIM, canım umarım okursun, ben de dün başladım yeniden kitaba. Hakikaten güzel.:) Herkes hak ettiğini yaşar. Bulurlar belki de kim bilir.
Yüreğimdeki sevgiyle, çiçekli böcekli kocaman öpüyorum seni.:))

PERİLİM, he fiyakalı dimi böyle ağır ağır duruyo..
Canım ya valla başka yazılar yok. Aha hepsini kamuoyuyla paylaşıyorum. Lakin sen daha bütün aramaları okusan. Sanırsın ki başka bi site.:))

MUTLUCUM, demek ki yazdıkları kelimeler tutuyor. Çok komik aslında bakma.:) Beğenmene sevindim canım.:))

SEVGİLİ DEMLİ ÇAY, Yağmur Damlacıkım açıklamış aşağıdaki yorumunda. Linklerimin üzerinde, yuvarlak yeşilli Realist yazısı var ya oraya tıklayıp, kayıt ol diyorsun. Gerekli bilgileri doldurduğunda, üye oluyorsun.
Sevgiler:))

YAĞMURUMCUM, bulmuşsun afillilerini içinden. Daha ortalardakiler var idi.. gözden mi kaçırdın yoksa.:)) Canım sen istersin de yapmam mı.. en kısa zamanda tabi. Öpüyorum seni.:))

GAMZELİCİM, "Kadın bayıltma" vardı bak onu unutmuşum. Komikler hakikaten.:))

CİVCİVCİM, "Friedrich Nietzsche" nin "Böyle Buyurdu Zerdüşt" isimli kitabı canım. Umarım okursun ve seversin.:)) Biz kendi dünyamızdakileri paylaşıyoruz. Yapacak bir şey yok. Herkes kendi alacasını vuracak dışarıya.:))

CALİMEROCUM, Yağmurumcum açıklamış sağolsun yorumunda. Aynen öyle. Realist.gen.tr sitesinden üye oluyorsun. Sonra bekliyorsun.:))

YAĞMURUMCUM, sağol canım benim.:))
KAKAOLUCUM, aynı anda yorum göndermişiz canım.:)) Evet herkes kendine göre yapıyor işte birşeyler. Bunlar en iyileri, daha yazamayacağım neler vardı.:(( Canım ben de çok sevdim bu sözü. Sanki hayatta yaptığımız buymuş gibi. Kendimizi kendimize anlatmak...
Unknown dedi ki…
Yine döktürmüşsün ne diyeyim,sobeyi yazacağım canım...
Ayçiçeği dedi ki…
Önce bir merhaba diyeyim :)
Sonra bütüüün yazılarını okuyacağım, keyifle :))
Annelog Atölye dedi ki…
:)) Süper, ne ilginçlikler çıkıyor şu aramalarda!!
NAZLICA dedi ki…
Aramalar ile ilgili notlarına bayıldım. Böyle birşeyden haberim yoktu, öğrenince de merak sardı içimi.Birde buna kaydolayım bakalım, ne gibi aramalarda benim blog düşecek. Eğlenceli olacak herhalde. 187. sayfadaki paragraf oldukça hoşmuş. Sevgiler.
emel inam dedi ki…
Merhabalar, blogunuzu ilk okuyusum ve cani gonulden tebrik ederim. Ne guzel bir anlatim tarziniz var, insan kalkip gidemiyor basindan(isi gucu olsa bile:)) Yalniz son yazinizda ilgimi ceken bir konu var yardimci olabilirseniz cok mutlu olurum. " şu google aramalarından" Bahsetmissiniz hani "Bunun için de bir siteye üye falan oluyorsun, sonra seninle beni neler yazıp ta bulmuşlar öğreniyorsun" diye anlattiginiz. Iste ben de bunu yapmayi cooook istiyorum. Vaktinizin oldugu bir gun benimle ayrintilari paylasabilirseniz cok sevinirim. Aslinda muzik isini de soracaktim ama galiba onu biraz kurcalasam bulurum, bir de onun icin vaktinizi almayayim! Harika bir blog ve butunleyici muzik! Simdiden benim bloguma farkinda olmadan yaptiginiz katkilariniz icin cok tesekkurler.... Sevgiler, Emel
palyanço dedi ki…
valla bu google aramaları gerçeken cok komik oluyo :)) hatta ne diyeyim insan hayretler içerisinde kalıyorda bi arama ancak bu sekilde yapılabilir dedirtiyo..ama ben aramalardan öte senin yorumlarına gülüyorum :) :) harikasın :)
bu arada bende sobelenmişim?! amanııınn.. ben şimcük n'apcam :))
Adsız dedi ki…
yok link vermeler yok sayfaya müzik koymalar, google'dan bana nasıl geldiler; maşallah maşallah...
ELÇİNCİM, ben de keyifle okurum canım, haydi geç kalma.:))

AYÇİÇEĞİM, sarı şekerim, seni buralarda görmek ne güzel. Hoşgeldin canım. Özlemişim valla çok.:))

ANNELOGCUM, gerçekten, ne ilginç bizim milletimiz. Sağolasın google.:))

NAZLICIM, tavsiye ederim canım. Çok eğlenceli ve hayret verici. Daha yazmadığım neler var.:)) Sevgilerimle güzelim.:))

SEVGİLİ EMEL, merhabalar.:)) Güzel sözlerin için tek tek teşekkür ederim. Linklerimin üzerindeki sarılı yeşilli, üzerinde rakamlar olan yuvarlak yere tıklayıp ana sayfayı açıyorsun ve üye oluyorsun. Sonra mailine bir kod geliyor. O kodu sayfana yapıştırıyorsun hepsi bu kadar. Müzik konusunda bir sürü site var. İstediğin şarkıyı seçip kodunu sayfaya yapıştırdığında, sitende çalıyor canım. Estağfurullah vakit almak ne demek. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.:))

PALYANÇOM, hem de insanın ufku genişliyor şeker. Hani arama nasıl yapılırmış öğreniyorsun.:)) Sen şimcik sobeyi cevaplıycan canım. Bebişi ve seni öperim kocaman.:))

BEYHANCIM, aştım ben aştım. Teknoloci beni böyle yaptı ne edek. Bakalım sırada ne var..:))
ANDY dedi ki…
Hah sana yeni bir eğlence çıktı. Artık bu tur abuk aramaları arasıra yazarsın bizde öğreniriz :) Hatta sen korkuyorum bu kişilerin IP adreslerinden kim olduklarını bulup onuda deşifre edersin artık :):):)
ANDYCİM, bilemiyorum.. daha karar vermedim.. belki yazabilirim. Eğlenceli olabilir yahu.:)) Lakin deşifre etmeyi düşünmüyorum. Herkesin araması kendisine. Yanlışlıkla bizim mekana düşmüşler işte garipler. Hepsi o.:))
uykucu dedi ki…
incegülüm iyiki internet varda insanlar bilinçleniyor yoksa nerden öğrenicekler bu abuk şeylerin cevabını.o kitabi öğrencilikte zorunluluktan okumuştum hiç hatırlamıyorum tekrar okumak lazım..benim google aramalarımda hep kreşle ilgili şeyler çıkmış:)
denizanasi dedi ki…
bu ince güle de bu kitap yakışır yani :))
Benim Hayatim dedi ki…
Benimde converse nasıl yıkanırı bir an önce açıklamam gerekli :)

sıla tokası nasıl takılır?

sevgilimin dikkatini nasıl çekerim?

galata kulesinden atlayan kimdir ?

Allahım ya :)
Adsız dedi ki…
Bloğum hüzün üzerine genelde arama motorlarından sağlam kelimelerle geliyorlar.Bazılarına benim bile canım sıkılıyor.İnsanlar nasıl bir ruh haliyle bunu arıyorlar acaba diye..Ancak seninkilere çok güldüm yahu Serpil çakmaklıyla bağlantısı ne ola ki :D
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
fikrimcim bugün çok enteresan bir olay geldi başıma ,sana mail atacağım ve anlatacağım...
mutlaka seninle paylaşmam lazım...
çok öpüyorum....
Derin Sularda dedi ki…
Artık güne en azından gülümseyerek başlamak için açıp bir iki satır sizden okumak yetiyor...
Sevgiler
Dilek
FİGENCİM, haklısın canım. Nasıl öğrenip ufkunu genişletecek insanlar. Bir tanesi "Kadın bayıltma yöntemleri" demiş ya.. şaka gibi. Kreşlerden bahsetmen iyi olmuş bak. En azından kamuoyuna faydan dokunmuş.:))

DENİZCİĞİMİN ANNESİ, yakıştırdıysan ne güzel. Ben de çok beğendim gerçekten.:))

MÜCEVHERCİM, hemen başla bence. Halkı bilgisiz, conversleri pis bırakmaya gelmez güzelim.:))

HÜZÜNBAZCIM, e dağına göre kar veriyor Rabbim. Sana gelenler nelerle geliyorlar merak ettim bak şimdi.:))

PERİLİM, ben de çok merak ettim. Bu gece sürekli bakacağım şekerim maillerime. Hayır olsun inşallah.:))

YILDIZ YAĞMURU, bu isme bayıldım onu söyleyeyim önce Gülümsemene minik bir katkı bendense, ne mutlu bana. Sevgilerimle:))
TATLI CADI dedi ki…
Canım benim üst üst olicek belkim ama ebesin.Seni ebeledim.
Adsız dedi ki…
İncegül'üm ne güzel yazmışsın yine.. Kendine has bu tarzına bayılıyorum senin..
Hem ne kızması? Asıl sen kızma, yorumu bu kadar geç bıraktığım için..
Öperim seni kocaman kocaman!!
Çok teşekkürler canımcım :)
:))) sen şimdi bunları yazmakla iyi mi ettim sanıyorsun bir ara bende yazıyordum google aramalarımı buraya kadar bir sorun yok gayet eğlenceli fakat yazdığın kelime ve cümleleri bundan sonra kim arasa senin blog çıkacak :)) yani bu yazdığın şeyler diğer ay artarak daha çok aranacak :) ismail yk yazanlar seni bulacak..

şunlarda komikmiş yalnız :

"kızların siyah ince çoraplı fotoları"
"ofisteki mükemmel kadın"
"ineğin kaç adet memesi vardır"
"kizdim sana hemde cok"
"örümcek adam şimdi kaç yaşında"
"dünyanın en ince tangası"
"saçlara ütü yapmak başı ağrıtır mı"
"eda taşpınar ın annesi nerede"

örümcek adam şimdi kaç yaşında :) sahi kaç yaşındadır?
uykucu dedi ki…
ben seni yine sobeledim bak...sinir olduğun 5 şey hakkında, neler vardır yazda eylenelim:))
Gulos dedi ki…
incegül yine matraklığın üzerinde.Sen bukadar matrak olunca google aramalarında bukadar matrak olur tabii. :) .Dediğin kitabı bana da bir arkadaşım vermişti ama bir türlü okuyamamıştım.BAzen olur bana böyle elektriğim uymayınca kitabıda okuyamam , yemeği de yiyemem :))).

Sevgilerimle canım.
ilginc bir sobe sorusu:)) google da ben hep eski arkadaşlarımı ararım. merak ettiğim birisi varsa tak ortaya çıkar:))

nimet
TATLI CADICIM, çift sobe oldu seninkiyle beraber. En kısa zamanda inşallah.:))

BİLUNCUM, ben de seni kocaman kcaman öpüyorum canım. ok zevkli bir sobeydi. Asıl ben teşekkür ederim.:))

GÖKHANCIM, benim de aklıma gelmedi değil. Sonra dedim bulan bulmuş zati. Islanmışın yağmurdan korkusu olmaz.:)) Evet çok ilginç aramalar değil mi?:)) Menevşeden de bulacaklar yakındır...

FİGENCİM, yazıciym şekerim. En kısa sürede inşallah. Sinir olacak neler bulurum ben de meraklandım şimdi.:))

GÜLOŞCUM, ilk başta bana da itici geldi. Belki isminden bilemiyorum. Okudukça ısındım. Bu arayanlar benden de matrak çıktılar güzelim ya.:))

NİMETCİM, o senin yaptığını ben de deniyorum bazı. Ama daha kimseyi bulamasım. Sırrını versene bana da.:))
Sanem dedi ki…
Figen ikimizi sobelemiş. Hadi ssssssssssinirrr olalım biraz :))
SANEMCİM, oluruz canım.. sinir olacak neler var neler..:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM