DELİ DELİYİ DAKKADA CANIM


Nabersin Günlük?

Beni sorarsan elim ayağım buz gibiyken sırtımdan ter çağlayanları akmakta. Sanki üzerimden kırklık tır geçmiş gibi her yanım acıyor. Bir de akşamdan suya bastırılmış nohut misali şişmiş elim yüzüm. Sanırımsam hastayım. Fakat bir beş dakika durup kendimi dinlemeye fırsatım olmadığındandır ki tam emin değilim. Belki de turp gibiyim. Zira günlerden beri kuyruğuna teneke bağlanmış it yavrusu gibi koşturmaktayım ve hala da bayılmış değilim.

Evet yorgunum. Ve son günlerde pek bir asabi oldum. Mazeretim de yok. Olura olmaza sinirleniveriyorum öyle. Hiç yoktan gönül kırdım, sevdiklerimi incittim. Tüh bana, yazık olsun bana.

Ki ben böyle biri değilim. Çok korkarım kalp kırmaktan. Dünyada tamir edilmeyecek tek şeydir çünkü. İstediğin kadar yapıştır, asla eskisi gibi olmaz çünkü.

Hani pat küt söyleyince daha iyi hissedecektim kendimi. Hani bırak sen üzüleceğine, sen söyle karşındaki üzülsündü. E olmadı. Ben söyledim, ben yaptım, ben hırpaladım.. yine ben üzüldüm.

Ben böyle biri değilim işte. Bana göre değil öyle pattadanak her şeyi yüze söylemek. Bırakayım yine içimde kalsın zehir. Zehir akınca herkesi acıtır çünkü. Önce akıtanı.

Aslında sağlıkla nefes alabiliyorken, hayat bunca güzellik sunmuşken bana ve üstelik bir de iki nur danesini verip kucağıma annelikle taçlandırmışken, niye ve kime bu öfke bilmem ki…

Hakkın var mı? Hiç düşündün mü şöyle durup? Nice acılar, nice sıkıntılar yaşarken bir yerlerde birileri, sen öyle aptal saptal şeylere kızıp ta, hem kendine hem de insanlara niye zehir edersin dünyayı?

Yavrucakların odalarında halı üzerine bıraktıkları eşofmanlarını tutup çöpe attım geçende. Pişman değilim. Bu gün olsa yine aynı şeyi yaparım. Utanmazlar bir de “annem psikopata bağladı” diye şikayet ediyorlarmış beni ananelerine. Sıkıyo mu, dağıtsanıza onun evini de böyle. Alçak eşeğe binmesi rahat oluyo dimi? Bak şimdi nasıl da güzel katlayıp kaldırıyonuz sıpalar.

Dur bak sana bir şey anlatayım. Yalnız önce elimden düşürdüğüm delgeçin içinden yerlere saçılan rengarenk konfetileri ayağımla iteleyeyim de. Heh şimdi oldu. Ofisimi b.k götürüyordu, şimdi üzerine kuş kondu.

Ne diyorduk anacım? Şimdi bizim orada gençten bi kadınceyiz var. Durumları pek iyi değil. Buna rağmen hatunun en büyüğü üç yaşında ve en küçüğü de henüz bir cenin olarak anasının karnında ikamet eden üç yavrusu var. Tamam iki buçuk diyelim. Üstelik hatun biraz da kafadan sakat. Dengesiz, tutarsız ve de ya nasıl anlatılır bilmiyorum da kötü de demek istemiyorum ama, insani özelliklerini biraz yitirmiş gibi sanki.

Hiç yoksullukla falan alakalı değil. İşte derdi varmış da, parası yokmuş da bunlar bahane olamaz böyle kişilik kayıplarında. Ne yoksul insanlar tanırım gözlerinden ışık çıkan. Dimdik, mağrur, tertemiz, insan gibi insan. Ya ruhsal bir dengesizlik, ya da akıl noksanlığı olabilir ancak sebebi. Gözleri böyle nefretle bakıyor. Çocuklarına.. ki onlar daha çok minicik… çok kötü davranıyor.

Ben de bu hatuna elimden geldiği kadar iyi davranıyorum. Her gördüğümde hal hatır soruyorum en şirin halimle. Sevgi pıtırcığıyım ya.. salak demiyorum dikkat edersen, ayıp olmasın diye.. işte benim Liselim ilen Minimin güccümenlerini veriyorum. Hatta koca bir koliyi, akşam vakti evine kadar taşıyorum… şimdi salak diyebilirim işte… Erzak yardımı yapmak isteyen arkadaşlarımı ona yönlendiriyorum.. falan filan işte. Böyle şeyler söylenmez ama, durumun vehametini anlaman için şettirdim..

He şimdi böyle bir olay oldu diye ben akıllanacak mıyım? Hayııııır.. insanlara pat diye güvenmeye, herkesi kendim gibi zannetmeye devam edecek miyim? Eveeeet… Bu durumda ben salak mı oluyorum? Eveeet… çekinme günlük çekinme… “salak” de bana.


Neyse gelelim neler olduğuna. Sen bu çatlak, tut benim Minime tokat at. Boyuna posuna bakma, bunca şeyden utanma, haydi hepsini bırak küçücük çocuk, sana karşı koyamaz, gücü yetemez. Üstelik de bunu ben işteyken, yavrucak evden çıkıp anneannesine giderken yap.

Haydi kuldan utanmadın be sürtük, Allah’tan da mı korkmadın? Hayır onları da geçtin diyelim, sen benim şerrimden de mi çekinmedin? Bak yine sinirlendim yahu.

Neyse annem yavrunun yüzünü öyle görünce anlamış mevzuyu, gitmiş hatunun kapısına. Hatun çıkmış dışarıya demiş ki “camıma daş attı.” O taşı ben senin nerene sokacağımı bilirdim ya, dua et hamilesin. Annem de yol yordam bilir, eski hatunlardan tabi.. “kızım niye vuruyorsun el kadar çocuğa? Yazık değil mi bak yüzüne.”falan demiş kibarca. Anne ne anlar bu şaşkoloz kibarlıktan. Patlatsana iki tane ağzının orta yerine.

“Vururum ben, düğerim ben. Bi daaa göriiim bah nassıl düğüyom” falan gibi saçmalamış gerzek. Annem de “vuramazsın. Nasıl vuruyorsun sen ona? Bir suçu olursa da annesine söyle. Bir daha olursa bak kötü olur” şeklinde sert yapmış. Gacı ne dese beğenirsin günlük? Valla ben ne dese beğenmem de… bu dediğine şapka çıkardım yani. “Teyseee senin kızın deli deli.. ben ona bişey demem. Düğerim çocuğu olur biter.” Yeminlen dediği bu. Öldürür müsün.. sabaha mı bırakırsın. Hayır gel de katil olma.

İşte bunlar döverdim dövemezdin ağız münakaşası ederken, annem bi tane geçirmiş buna. Allahım ne sinir bozucu. Ki benim annem de öyle kolayına sinirlenmez. Otuz senedir aynı yerdedir ve kimseyle kavgası gürültüsü yoktur Artık nasıl çileden çıkarmışsa kadını.

Bir de benim deli olduğuma da karar vermiş baksana hatun. Doğrudur.. kimse yüzüne bakmazken selam verdik, güler yüz gösterdik ya haspaya ondan deli dedi zaar. Deli olduğum doğrudur. Ama o bilemez ki bunu. Benim içimdeki deli sevdiklerimle beraberken, kendimi rahat hissettiğimde çıkar ortaya. Bir de sevdiklerime zarar vermeye kalkan olursa, işte o şahıs, içimde sakladığım psikopatla karşılaşır ki, bu onun için hiiiç hoş olmaz.

Geçen hafta Cumartesi meydana gelen bu olayı ben iki gün sonra öğreniyorum bittabi. Anam (sığınacak limanım dedim, sınırsız güvendim n’ooldu? Hatun demedi bana bişey.) Kocam ( ilk aşkım, son sevgilim. Hani aramızda gizli saklı olmayacaktı hııı.. sen kimbilir daha ne haltlar karıştırdın da bana söylemedin..)

Çünkü bilir onlar içimdeki bu iyi niyet ve sevgi dolu pisicik, yavrularıma dokunulduğunda bir aslana dönüşür de kimseler tutamaz. İşte o zaman deliririm bütün anneler gibi. İşte o zaman ne varsa yıkar geçerim. Pençelerimden kurtulmaya çalışmak nafiledir.

Bu insanlar neden gelip hep beni bulur, merak ediyorum yahu. Hayır git başka yerde ara belanı, benden bulma. Ama kaşınıyorsan da kaşırız ne edelim.

Haydi Günlük selametle. Ben yine çok sinirlendim. Başta yazdığım sevgi kelebeği uçtu gitti işte.

Yorumlar

anemon dedi ki…
ay incegülüm sevgi pıtırcığının gidipte bir pantere dönüşmeni cok iyi anlıyorum böy einsanlrda beni hep bulmuştur eminm böyle olmaya devam ettiğimz sürecede ne ilk ne son aolacktır
benim tokat atmadığım yavruma tokat atanın alnını karışlarımki çok sakin ılman ve anlyısşlı bir insan olmama rağmen tahammülüm yoktur
bir de bunu yapan senin onun iyiliği için uğraştığın biriyse
acırım o dünyaya getirkği yavrulara ve gelecek olana
Nenoni dedi ki…
Aaa bi de sana mı deli demiş?Eee bazılarına iyi davranmayı bırak insan yerine koymaya bile gelmiyor işte.Vallahi benim çocuğuma fiske vuranı görsem ben de çıngar çıkarırdım herhalde.
Muhabbet Çiçeği dedi ki…
İncegülüm, seni çok sinirlendirmişler yaaa. Valla haklısın ne deyim. Olacak şeymi yaa nasıl vurur. Sen el bebek gül bebek büyüt, sonra elin delisi bir tokat atsın. Aman Allah'ım. Benim çocuğuma böyle vursalar sanırım cingar çıkartırdım. Henüz yok ama olsun:)Annende iyi etmiş doğrusu.O deli sana diyeceğine kendine baksın. Asıl o deli.Sen o kadar iyilik yapmışsın birde.Ellerine sağlık teyzemin. Öpüyorum canım.
renkler dedi ki…
Acayip sinirlendim şimdi. Miniye yazık ama. Biz gözümüzden sakınırken elin salak, cahil cühela hatunu vursun. İyi bir pataklamak lazım. Bu insanlar bir de çocuk doğuruyorlar. Kendi çocuklarına nasıl davrandıklarını düşünemiyorum bile. Ayyy bulsam ben mahvederim. Hamileliği bir gün bitecek elbet. Anneciğin de yazık nasıl sinirlenmiş!
TuBiKKo dedi ki…
aplam sen sinirlenme... sevket bize bakalım icabına,dinsizin hakkından imansız gelirmiş... Benim mini kardeşime nasıl tokat atarmış o yelloz... Valla böyle kendinden güçsüzler üstünde güç gösterisi yapanları paralayasım geliyo cidden...Hayret bişey ya bak nasıl sinirlendim!
Unknown dedi ki…
Sen adresini ver şeker ben çok fena sinirlendim gelip o kadına dersini vermem lazım aaaa bak ya yavruya vurmuş öylemi ama kadın eceline susamış geldi bana ne sevgisi ne ne pıtırcığı aslan kaplan olur dağıtırım ben oraları hiç kusurada bakmasınlar yani,ama malesef bizim ailemizde de var böyle bir deli...
Gamzeli dedi ki…
Geçmiş olsun yaa herkes hasta, bizde de, annem , babam, kardeşim, ablam hasta sıra bende galiba
dikkat et kendine..
Derin Sularda dedi ki…
Çok haklısın İncegül duygularında düşüncelerinde, hatta iyi bile duruyorsun. Ancak bu tarz insanlara ne desen ne söylesen boş olacağını da bilyorsun değil mi.. Değil annelik insanlıktan bile nasibini almamış kişiler malesef var, dilerimki evlatları kendi yollarını bulurken ondan çok etkilenmezler..
balim dedi ki…
Insan oglu iyilikten anlamazki.. Ne kadar kotu davranirsan o kadar degerlisin karsindaki icin sanirim..
Gerizekali kadin hadi kendi cocuklarina ediyorsun neyse, milletin cocuguna ne hakla el kaldiriyorsun??
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
üzüldüm şimdi mini'ye yapılana...
ama kadın gerçekten ruh hastası olmalı...
şimdi onun çocuklarına da üzüldüm ,kadın çocuklarını da habire dövüyodur,yazık bebelerine ,şamar oğlanı yapmıştır onları...
kadını da belki sürekli dövmüşlerdir,aslında toplumumuzda ne çok böyle psikopat insan var,ah cahillik ne kötü ,ne zor birşey ,biz böyle insanlar olduğu sürece nasıl ilerleyeceğiz...
canım sıkıldı şimdi...minim çok etkilenmemiştir umarım ,
neden seni buldu ,sadece kötü bir tesadüf incegülüm...
sıkma canını...
berfin dedi ki…
incegülüm valla çok öfkelendim çok üzüldüm lanetledim.insan en çok yaptıklarına emeğine ve iyi niyetine üzülüyor.ayrıca çocuğuna tiske vurmu deli değil manyak çatlak o kadın.gebertmek gerek.valla çok kızdım ben ya.hem de okadar iyi niyet göstermişsin.insan değilmiş. benim inandığım bir laf vardır.bir insana değerinden fazla değer verirsen kendi değerinden düşürürsün.allah delilerle karşılaştırmasın birdaha arkadaşım.
Sanem dedi ki…
Bazi insanlar karsisindakinin iyiligi, alicenapligi karsisinda ezilirler ve olmadik davranislar icine girerler diye okumustum. Kadin bastan da dedigin gibi zaten sorunluymus, sen onu iyiliginde ezmissin guzelim zamaninda, senden alamamis Miniden almis hincini, eli kirilasica. Bizim ulkemizde de belki bir gun burdaki gibi cocuga kalkan eli polis uygun yere nakleder mi ki?

Uzun zamandir gelemiyordum, ozlemisim seni okumayi. Cocuklarin yanaklarini makaslarim.
S.
insan anne olunca canından bir parçanın, kılına zarar gelince gözü hiç bişeyi görmüyor dimi yaa...babalarının bile ufacık bağurmalarına aşırı tepki gösterir oldum biliyorum yapmamam gerek ama sanırım bu çocuklar bizim genlerimizi alt üst etti :)
devir öyle bir devirki arkadaşım iyilik yap çöpe at hesabı yaptığın iyiliğin karşılını veren o kadar az insan kaldıki....
sevgilerle
Benim Hayatim dedi ki…
İnsanın sinirleri okurken bile harab oluyor. Birde yaşamak var bunu bazen düşünüyorumda kimlerle yaşıyoruz biz. Hiç bir can güvenliğimiz yok. Onlardan korunmak için onlar gibi davranmaya mecbur bırakılıyoruz :(
YAKAMOZ dedi ki…
incegülcüm merhametten maraz doğmuş anlaşılan.. gerçekten sinir bozucu bir olay ama kadının dediğin gibi ruh sağlığının yerinde olduğunu sanmıyorum.. eğer normal olsa bu hareketi yapabileceği en son insan senin olman lazım anlattıklarına göre.. Ananesine gidene kadar izi kaldığına göre baya sıkı bir tokat atmış anlaşılan.. Sen anlatırken ben gerildim burda desem yeri.. sinirlenmekte çok haklısın.. mininin o tatlı yanaklarından öp annesi yerime..
Mutluveumutlu dedi ki…
Valla okurken ben de çok sinirlendim ablacım. Ne hasta insanlar var ya. Seninde dediğin gibi alışık değil tabi milletten sevgi, güleryüz görmeye, seninki ters tepmiş.Allah öylelerinin şerrinden korusun.
Hayâl dedi ki…
Kasma kendini İncegül yaaaa...Git kadına iki tane tokat at.Altına da "Made İn Osmanlı" yaz, için rahatlasın...Bunu sana iki gün söylemeyenlere kızma sakın.Hem seni üzmemek için, hem de deli damarının ortaya çıkıp,hışmının kendilerine de dokunmasından korktukları için söylememişlerdir :)...Mininin güzel yanaklarından da öp benim için..." Maksinin kulağına parmak sokarak kan dolaşımını artırma buluşuna hala gülüyorum bu arada :)))))
Deniz dedi ki…
Fikrimcim, yazını şu anda okudum, kalakaldım. Kendi çocuğuna kötü davranan bu kadın (muhtemelen o da aynı muameleyi görüyordur, görmüştür) başkasının çocuğuna çok rahat kötü davranabilir. Minim ne yaparsa ne derse desin, elbette teğil tokat, bir itekleme bile panterleşme nedeni olabilir. O kadının çocuklarına çok acıdım, Minim'e çok üzüldüm. Kimi insan kadir kıymet bilmiyor. Tabii sen bir menfaat için ona yardım etmiyorsun, etmemişsin. Ama bazen insanlar "yardım ediyor, edecek tabii..." diye düşünüyor herhalde... Şimdiye dek bu kadar sinir bozan bir hikayenle karşılaşmadık aslında ama kuş olup yanına gelmek, bu anlarını paylaşmak istiyorum sen üzgün, kızgın olunca...
Haydaa,Fikrişim seni bırak ben burda panterleştim resmen,Allah akıl fikir versin salak karıya. Tövbe yarabbi Allah böyle tiplere verir de verir çocuk,onca isteyeyipte çocuğu olmayan varken.
İndir 2 tane tokadıda bak görsün o zaman deli neymiş. Canım Minimin o güzel yanağındamn öperim ben çok çok...
palyanço dedi ki…
ah be incegülüm.. senin o sevgi pıtırcığı hallerin gitmeyecekte kalacakmı. cok haklısın valla kızmakta.. ben olsam senin yerinde bende kızardım..hatta kimse beni tutamaz bidekapısına falan dayanırdım o gıcık kadının!! kendi cocuklarına iyi davranmayan bi anneden baska bi cocuga iyi davranması beklenemezdi zaten :( simdi beddua etmekü,kotu soz soylemek yakısmaz bize ama hani derler ya 'elleri kırılsın' die.. heh işte oyle..
pamuk dedi ki…
bencede elleri kırılsın aklı eksik böle insanların ya da insan mı :@
Annelog Atölye dedi ki…
Şaşırdım kaldım! Selamı sabahı kes bunlarla bence, yardıma da ihtiyaçları yok anlaşılan. Minnet duygusu, çocuk sevgisi, büyük saygısı hakgetire!
Çocuklarına Allah yardım etsin!
Miniciğimi de öp.
Sinirlenilmeyecek gibi değil!!!
Dikkat! biyo var ! dedi ki…
Olayı şiddetlen kınıyor,
O taşın minini"dügen" gerzeğin götüne girmesini diliyor,İlk kez bi yazını gülümseyerek değil de öfkeyle okuduğumu bildiriyorum!
bide seni seviyom,iyi yapmış annen valla üsülme sittiret!Bundan sonra bebelerinin küçülenlerini değil zıçtıklarını bile alamaz senden!
david santos dedi ki…
Peace for Turkey and good weekend
Civcivim, aynen öyle canım. İnsanlar niye böyleler anlamıyorum. Zaten yavrucakları bir görsen, bakımsızlıktan perişanlar.:(

Nenonim, deli demiş ya. Hayatım çocuk çocukla kavga etse, sesim çıkmaz ama, bu durumu elbette yanına bırakmak olmazdı.

Muhabbetim, annem vermiş gereken dersi lakin, içimde kaldı. O günden beri kayıp hatun. Göremiyorum ki, sinirim geçmiyor onun için. Ben de öpüyorum canım.

Renklerim, hamileliği beni biraz geri çekti zaten. Zavallı yavrucaklarına ben de çok üzülüyorum. Ama, işte Rabbim vermiş bu şaşkoloza ne edecen canım ya.

Tubikkom, güzelim değmez aslında bunlar için. Ama, işte insanın sinirleri yıpranıyor. Bir de kuzumun o hali gözümün önüne geldi. Nasıl korkmuştur kimbilir.

Elçinim, bizim evde deli var tepesinde gülü var diyorsun. Canım benim kadın çıkmıyor ortalara. E deli deliyi görünce saklandı demek.

Gamzelim, teşekkürler canım. Sen de dikkat et.. havalar çok ters. Ailene geçmiş olsun toptan o zaman.

Dileğim, işte duygularıma tercüman oldun. Ne söylesen anlamayacak nasılsa. Onun anladığı dilden konuşmayı da bilirim ama, değmez. Ben en çok da o yavrucaklar için üzülüyorum biliyor musun..

Sevgili Arımayasilgicim, merhabalar.:) Bu isim beni aldı ilkokul yıllarıma, o silgilerin doyumsuz kokularına götürdü. Bir bilsen...:) Evet canım bazıları için bu geçerli kanun. Ne kadar kötü o kadar iyi malesef.

Perilim, o çocukların geleceklerini düşünemiyorum bile. Böyle bir annenin elinde ne kadar sağlıklı yetişebilirler ki? Canım benim, Mini iyi merak etme. Şimdi o kadını göreyim ağzını burnunu kıracam demeye başladı malesef. Çocukların dünyası farklı biliyorsun. Bu kötü tesadüflerin de artık bitmesini istiyorum canım ya. Bir de biliyor musun senin sayfaya gelip gelip resmine bakıyorum ya.:))

Berfinim, hakikaten canım ya. İnsan iyi niyetine mi yansın, yavrusunun o durumu yaşamasına mı yansın şaşırıyor. Ne yapacaksın ama, kendini değiştiremiyorsun ki. Yani benim kişiliğim bu. Yapamıyorum başka türlü. Allah hepimizin gönlüne göre versin ve iyilerle karşılaştırsın canım.

Sanemim, ben de seni özlemişim canım.:) Bu kadının o kadar ince düşünebilecek kapasitede olduğunu sanmıyorum güzelim. Umarım bir gün bizim ülkemizde de çocuklara böyle kıymet verilir. Biz de seni öpüyoruz yanaklarından.:)

Cemilecim, evet annelik insanda denge falan bırakmıyor. Kendin bağırıyorsun bazen o bile nasıl büyük pişmanlık ve yürek sızısı oluyor. Canım iyilik yapmak veya iyi biri olmak öğrenilmiyor ve vazgeçilmiyor bence. Diğeri de öyle. İnsanın içinden geliyor. Boşver ne edelim. Balık bilmezse Halık bilir. Sevgiler.:)

Mücevherim, insanlar niye ve ne zaman böyle oldular bilmiyorum. Ama, çok üzülüyorum. Kim nasıl istiyorsa o dilden konuşuruz dediğin gibi. Lakin hoş değil.

Halem, merhametten maraz hep doğmuştur. Ama, biz bundan vazgeçer miyiz onu bilmiyorum. Canım benim, aslında iyi seçmek lazım kime nasıl davranacağını. Yalnız ben bu konuda çok yeteneksizim neylersin yahu. Öperim ablası tabi. Biz de seni öperiz.

Mutlum, Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın canım. Demek herkese iyi davranmak yaramıyor ne diyeyim canım ya. Sinir olmamak mümkün mü?

Hayalim, yahu bunu yapamadım ya.. kasıntım ona zaten. Tokat öyle atılmaz böyle atılır deyip şöyle güzel bir Osmanlı imzası atmak var ama, hatun kayıp. Camının önünden geçip epeyce bekliyorum. Ama yok ortada. Canım bak bu parnak işini bi dene.. süper işe yarıyor. Yavru, tarih sınavından 90 aldı.:))

Denizim, vefalı güzel arkadaşım. Ben zaten böyle zamanlarda sizin yanımda olduğunuzu hissediyorum. Laf olsun diye değil, gerçekten hissediyorum. Benim arkadaşlarım gerçekten çok çok iyi insanlar. Keşke sizleri daha da önce tanısaydım. Bu senin benden duyduğun ilk böyle hikaye ama, benim yaşadığım ilk değil ne yazık ki. Ve ne yazık ki son olmayacak..

Börtlencikim, canım benim.. aslında böyleleri için değmez biliyor musun? Dediğin gibi niceleri bir evlat sahibi olmak için neler yaparken, çocuklara böyle davranabilen şahıs insanlıktan nasip almamış demektir. Biz de seni öperiz ablası.:)

Palyançom, nasıl kalsın benim sevgi kelebekleri. İnsanlar olmuş birer şeytan. Çocukları sevmeyen insan, kimseyi sevemez. Çünkü onlar en masum, en tatlı ve dünyanın en güzelleri. Çiçek onlar. Bir çiçek gibi büyütülmesi gerekir. Sen sinirlenme canım. Bebişciğe zararlı.

Pamukum, pamuk şekerim.. bi şey olmaz onlara. Hani kötüye birşey olmaz derler ya. Gerçekten doğru valla..

Annelogum, canım zaten bir yakalasam, selamı sabahı değil de onun o yoluk saçlarını kesicem yav. Hakikaten çok sinirliyim. Şu öfkem iyice geçmeden çıksa bir karşıma. Sağol ablası. Öperim tabi. Biz de seni öperiz.

Biyoom, benim delişmen biyom. Heh işte ben de o taşın oraya girmesini çok isterdim. Annem zaten diyor. Sen takma kafana, ben ona yeterince şiddetli!!! bir ders verdim diye. Lakin avucum kaşınıyor yahu. Ben de seni seviyom be.. sonuna kadar..

Dear David, thank you and I hope..
Adsız dedi ki…
selamlar...
galiba hepimizde aynı sorun var. gel zaman git zaman herkesin normal hayatı bu oluyor.
analayamadığım şey neden hepsi benim başıma geliyor sorusu ki aslında zor bir hayat aslında zor bir yaşam şeklimiz var ne kadar sevgi dolu da olsak insancılda olsak hep bir zorunluluğumuz var başka insanlarla yaşamayı öğrenmek maalesef onların ve bizim haksızlıklarımız ve haklı olduklarımız hep bizce ve onlarca haklı...
Sevgili İsimsiz arkadaşım, söylediğin gibi hepimizin zorlukları, zorunlulukları var. Benim yavrumu, onun için bile olsa, anne şefkatinden, anne korumasından yoksun büyütme zorunluluğum benim için en büyük zorluk örneğin. Ve kim ne kadar haklı olursa olsun, bu ona masum, savunmasız bir yavrucağı incitme hakkını vermez değil mi?
ZRPNDT dedi ki…
İncegülüm inan ben de son zamanlarda en çok incitmemem gerekenleri incitiyorum. Ben de geçen halı üzerinde suluboya yapan yavrunun boya ve fırçasını kırdım çok ağladı ama haketmişti dedim :( Sonra da ağladığı geldi gözümün önüne üzüldüm... Bi de koca kişisine fena davranır oldum suçu günahı yok ama bana hiç yardım etmiyor be incegül deli ediyor beni elini değmemekte son zamanlarda eve, değmediği neyse kirlilerini atsa sepete o bile yetecek belki. Sinir ediyor beni bütün akşam diğer odada oturdum bu ikisine küsüp :( ööffff
Şu salak hatuna gelince böyleleri çok var hem deli hem nankör, annen de iyi etmiş boşver sen uylama bi daha selam alıp vermezsin yardım mardım etmezsin olur biter çok öpüyorum sevgi pıtırcığım benim
kurunane dedi ki…
birini kıraacaama kolumu kırarım felsefesini benimsemiş olan ben bile çocuklarım söz konusu olduğunda terminatör olurum valla. hep söylerim annelik duygusunun aslında vahşi bir duygu olduğunu. o oronzbu hakkındaki duygu ve düşüncelerim bana kalsın. umuma açık yerde konuşmayayım şimdi.
KUGUU dedi ki…
Icim sisti simdi okurken, sinirlendim.
Gercek deliler, karsisindakini deli sanirlar bir de hep nedense. INCEGULcgm, sakinlesmeye calis, ve deliyle muhatap olma lutfen..
Fezem, şimdilerde aklımdaki, evde bazı stratejik noktalara uyarı levhası asmak. Örneğin, kirli sepetinin üzerine, "kapağı açılabiliyor, bir deneyin hiç de zor değil" ya da yatağın yanına, "rica edeceğim o kokuşmuş çoraplarınızı yatağın altına sokmayınız" gibi.:) Canım, kalbini parçalamadan, kalbinin içindekini incitmek mümkün mü? Uymam ben o zalağa merak etme sen. Öpüyorum kocaman...

Kurunanem, yavrularımız söz konusu olduğunda hepimiz biraz deliriyoruz galiba. Terminatör de iyiymiş. Hani dese ki işte yaptık bir hata, gusura galma filan, yine ses etmiyecem. Hatun bir de düğerim diyormuş bacım ya..:( Sesini duymak güzeldi. Arada uğra, dişçilerin sultanı.:)

Kuğum, valla sinirlenilmeyecek gibi değil canım ya. Lakin dediğin gibi muhatap olmamak lazım. Ama, iki çift laf söylemeden de içim soğumayacak gibi..
ilginç! aklından zorumu varmış kadının? mini gerçekten taş atmışmı? kadın çok mu cahil çokmu kavgacı? annenden sonra sen de hesap sordunmu? bundan sonra ne olacak karşı cephemi alacaksın yoksa taş atana gülmü atacaksın vs... gibi sorularla bir solukta okudum ve çok üzüldüm. umarım bir daha yaşanmaz tatsız olaylar... bu arada ablacım david santos varya sana da yorum yazmış, o adamın bloguna gittim ne göreyim dudağım uçuklayacaktı nerdeyse adamın her yazısında 700-800 yorum var yuhhh dedim valla üstelik bizim gibi 5 yoruma 5 farklı cevap veripte yorum sayısını 10 yapmamış :) şaşırdııım:)
tenhada sıkıştırmak lazım kanımca:))gerçi ilerde çocukları hakkından gelir onun eminim.
Gökhancım, kadının durumu vahim. Mini taş atmadım diyor, üstelik kadın taşı evin içinde bulmuş. Yani kimin attığı da belli değil. Yavrucağa vurmuş piyango işte. Yok bu sefer taş atana gül atmayacağım. Evladımı incitene "canım" diyemem dimi?:) Şimdi sen yazınca baktım ben de.. maşallah. Lakin ziyaretçi sayısına baktım, koca gün 40 kişi. 533 yorum. Demek her gelen yorum yazıyor..

Sevgili Hüzünler Güzeli, merhabalar.:)) Benim Liselimi zor tutuyorum. O da seninle aynı fikirde. Ama, değmez işte..
BeYHaN dedi ki…
incegülcüm, hakikaten aynen senin de kendini tespit ettiğin gibi bir başlamışsın kibar kibar anlatmaya "sinirlenme, içine at, boşver"le başlayıp öfke ile bitirmişsin. anlatmamış sanki yaşamışsın. anne olmak böyle oluyor demek ki.
Beyhancım, anne olmak için çelikten sinirlere, çok sağlam bir bünyeye ve de peygamber sabrına ihtiyaç duyulmakta. Var mı böyle bildiğin biri? Ben bilmiyorum da.:)
Adsız dedi ki…
deli olan deli haliyle bile ekmek yediği,sevgi gördüğü hanenin bahçesine taş atmaz.bu kadın hudut ve sınırını aşmışta taşmış yane...benim minime nasıl vurur ya.
bende çok sinirlendim bak şimdi...
2 tutup 4 yırtmak vardı şimdi o kadınceyizin bacaklarını...

suzem.

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM