SEN KAFAYI YEDİYSEN ÖRDEĞİN GÜNAHI NE????


Bu hafta evcağızımda tadilat var günlükçüm.

Bu yoğunluğun arasında hiiiiç sırası değildi ama, mecburi işler bunlar.

Aslında el değmişken yapmak istediğim keyfi bi sürü şey var ama, kalacak şimdilik. Mesela for eksampıl, kendime şöyle güzel bir oda istiyorum. Çocuk mızıldanmaları, koca dırdırı, hayat telaşı, ıvır zıvır her şeyi dışarıda bırakıp kafayı dinleyebileceğim, öyle boş boş duvarlarını seyredebileceğim, kitap okuyabileceğim.. sadece kendime ait bir yaşam alanı istiyorum. (Hayal kurma İncegüüül..)

Bu koca eve k.ç kadar mutfak yapan inşaat ekibinin özellikle halay başına saygılarımı sunmak istiyorum bir de.. hem nasıl istiyorum bilemezsin. Şöyle büyük bir mutfak yaptırmak istiyorum. Evet at koşturucam.. hatta deve güreştirecem ulen. Wıııl bii wıl biiiiii diye şarkılar söyleyerek yavrularıma kurabiye pişirmek, hatta Kuğu gölü balesi yapmak istiyorum. Geniş ya mutfak o bakımdan.

He bir de portakallı ördek pişirmek istiyorum. Bu ara buna takmış vaziyetteyim.

Böyle bir şeyi yemeyecek olduğum ve de ev ahalisinden kimse yemeyecek olduğu halde niye pişirmek istediğimi bilmiyorum. Estiler, ilişmeyin .

Ama, ben ördeklere kıyamam ki. Yazık onlaraa. Zaten ben kıymam. O kıyılmış gelir, ben sadece pişiririm.

Şimdi bunu kışın mı pişirmek lazımdır.? Portakal bilindiği üzere bir kış meyvesidir. İyi hoş ta ördeklerin eti de baharda güzel olur. Zaten ben ördek eti yemem. Ama, öyle söylüyorlar. Baharda portakal olur olmasına, lakin mevsimi değildir ve lezzetsiz, içini yemiş ve pörsümüş olur biraz.

O halde kışlarda yapalım. E o zaman da ördeğin eti kartlaşır. Pişmez, kara olur. Saman gibi lezzetsiz bi şey olur. Mevsimsiz meyve lezzetsiz olur diye kart ördek mi yiyelim yani? Zaten ben ördek eti yemem. Nasıl olursa olsun.

Zaten artık hiçbir şeyin mevsimi de kalmamıştır ki. Kış ortası, karpuz irilğinde çilekler manav tezgahlarını süslüyor artık. Çilek dediğin yazın olur. Ufacık tefecik olur. Mis gibi kokar. Kışın da çok çok reçelini marmelatını yer, kompostosunu içer hasret giderirsin.

Ne işin var güzelim senin kış günü orta yerde. Sen yazın güzel prensesi. Bırak ta özleyelim havalar soğuyunca seni. Bırak, yaz gelse de çilek yesek diye iç çekerek analım o güzel lezzetini.

Hele o kış günlerinin vazgeçilmezi ıspanak sebzesi. Hala, faydalı mıdır zararlı mıdır araştırıla gelen, demir deposu mu toksin kaynağı mı anlaşılabilemeyen, yesek te mi Temel Reis olsak, yemesek te Safinaz mı kalsak karar verilemeyen. Ama, her halükarda sevdiğim. Artık yılın dört mevsimi bizlerle.

Anaaaa, ıspanak çıktı işte, kış geliyor diye sevinmek, soğuk kış akşamları sarımsaklı yoğurdu üzerine döşeyip, sonra da sarımsak kokusunu yok etmek için kahve telvesi yemek istiyorum. Aç parantez.. Al işte, faydalı bir bilgi de vermiş oldum bu arada… kapa parantez.

Neyse konumuz çilek ve ıspanak değil, portakal bildiğin üzere. Hatta portakallı ördek. Ben ördek eti yemem yine bildiğin üzere. Zaten konumuz bu da değil.

Ya domates, biber, patlıcan ayrılmaz üçlüsü. Onlar da yaz kış sofralarımızda değil mi artık? Tadı tuzu yok mevsimi dışında ama, yine de talibi çok. Ben bunları da yemem. Tabii yazın yerim. Hem de bayılırım. Neyse konumuz bu hiç değil.

Konumuz ne peki? Ben şimdi bu güz günü portakallı ördek pişirmeye karar verdim diyelim. Nedenini boş ver. Taktım kardeşim, yapıcam işte. Delidir ne yapsa yeridir…

Hiçbir şeyin artık ve de maalesef mevsimi olmadığı halde, sera, hormon vırt zırt gibi kelimeler hayatımıza girdiğinden beri, ot gibi de olsa her türlü sebze meyveyi her mevsim yeme lüksüne sahip olduğumuz halde, neden ördekler sadece baharda yeniyor o zaman? Neden portakallar Gönül Yazar hanımefendisinin gözümüze soka soka ezberlettiği cicikleri gibi kendinden geçmiş oluyor kış bitmeden? Sorarım sana neden ha neden?

Ben şimdi ağız tadıyla bir portakallı ördek pişiremeyecek miyim? Hayır pişirsem de, portakalların içi geçmiş, ördek kart. Bir şeye benzemeyecekse niye uğraşıyorum o kadar. Üstelik ben ördek eti de yemem ki.

Bir de takıldığım nokta şudur ki: Ben bu yemeği pişirirken, bu içi geçmiş, pörsümüş portakalları,bu kartlaşmış ördeğin neresine şettireyim?

Bir başka taktığım nokta da bu k.ç kadar mutfağı hiç yapmasalardı da o gereksiz büyüklükteki salonun bir köşesinde pişiriverseydim ördeğimi daha iyi olmaz mıydı günlükçüm??

Yorumlar

renkler dedi ki…
Potakallı ördek mi. Iyykk... Yazık! Hem de çok yağlı. Alamanyada bir yemek verdilerdi bir şirket öğle yemeğinde. Bizim müslüman olduğumuzu ve domuz eti yemediğimizi biliyorlar (ziyaret öncesi anket doduruyorsun da!) Iyk dedim bu da ne, yoksa domuz etimi. İğrenç de kokuyor. Yanına koydukları baby corrotlara bile sinmiş iğrenç koku. Alamanlar yağlı yağlı şapur şupur yiyorlar. O sırada bir tanıdık anladı halimi, o Danıld dak dedi. Ben köyden inmiş şehire gibiyim:-P Allah affetsin iğrençti. Zati eti sevmem ondan sonra daha bi hoş oldum. Ördek kardeş ile aramız pek iyi değil anlayacağın.
berfin dedi ki…
valla bravo arkadaşım bir yazıda bu kadar konuya değinmişsin.sebze ve meyvalar konusunda haklısın.herşeyi mevsiminde yemeye özen gösteriyorum ben.ama canımda istemiyor değil gördüğüm zaman:)ördeğe gelince vlla o konuda zerre fikrim yok ama çok iştak açıcı gelmedi bana.ama sen bilirsin bilmediğimiz konuda bii fikir sahibi etmiş olursun:)öpüldün.
sadece sebzeler meyvalar ördekler değilki zamanını şaşıralanlar.hayatımızdaki herşey aldı başını gidiyor arkadaşım.
nereye ne şekilde savruldğunu bilmeden....
bencede portakallı ördekmiii güzelim portakala yazık derim ben :):)
benim takıldığım konu şu bomboş bir oda varya o kısmı işte.2,5 yıllık bide üstüne hamilelik eklersek 3 yılı aşkın bir zamandır yorgun olan bir ikiz annesi olarak ne kadar ihtiyacım bir bilsen kendimi dinlemeye....
Muhabbet Çiçeği dedi ki…
İlahi incegülüm,Portakallaı ördek yapmadan rahat etmeyeceğin anlaşıldı.Bir konuda haklısın ki artık herşey her mevsim var. Artık insan sevinemiyor mevsimi gelen şeyleri yemeye.Acaba sağlık açısında mevsiminde olmayan şeyleri yemek ne kadar sağlıklı sorusu taklıyor akıllara. Öpüyorum canım.
Gulos dedi ki…
Merhaba incegülcüm,
Şu sebzelerin yaz kış meselesi varya bende takıntılıyım o konuda.Eskiden kıoş geldimi yeşil salata yenirdi.Şimdi istediğin mevsimde çoban salatası yiyebiliyorsun.Mesela ıspanak kışın mı yazın mı yetişir ?
Hatırlayamıyorum artık Okadar çok kanıksadıkki bunları ayırt edemiyoruz.
Portakallı ördek mevzusuna gelince hiç yemedim daha önce ve pek yemeyi düşünmüyorum.

Allah sabır versin evde tadilat zor olur.
Sevgilerimle.
TuBiKKo dedi ki…
ayyy yok ya yazık minicik kuzularına portakallı ördekler falan...şahsen polonyada bana bi mktar yedirmişlerdi portakal soslu ördek böööğğğkk demek istemiştim. Renklerin dediği gibi çok yağlı hadi onu da geçtim şekerli et mi olur beee ne yediğimi bilemediydim. Bence sen bu taze bünyelere eziyet etme yazıktır günahtır annesi.He ille portakallı bişeyler yapmak istiyorsan bence portakallı kek yap en cüzel bişey :D
Emre dedi ki…
Seviyorum seni incegül, helede ince düşüncelerine bayılıyorum bide öpüyorum, sen yazmaya devam et anacım bu kısır döngüleri ben zevklen okuyorum:) Bi portakallı ördek bide şuşi yemek lazım aslında faideli şeyler anadınmıııı:)
Deniz dedi ki…
Öncelikle fotoğrafına bayıldım :) Yani kullandığın fotoğrafa :)) Ayılınca da yazını okudum. Tadilat çok zor, kolay gelsin. Senin için en şirin yaşam odasını diliyorum :) Bu evde imkansızsa, ileride en kısa zamanda daha geniş ve daha büyük mutfaklı bir evde... Geniş mutfak da bir başka oluyor. Arkadaşlarını oracıkta ağırlayabiliyor, sohbet edebiliyorsun mesela. Daha sıcak (ortam olarak) oluyor. Halam ne o Bauhaus'tan ileride Beylikdüzü'nde toplukonutlarda oturuyor. Mutfakları tam ideal büyüklüte. Dilerim mutfağın o kadar büyük olur ki, şurayı kiler olarak bölsem diye düşünürsün :) Ve ben de gelirim, portal yeriz, ördek geç pişer boşver :)
Unknown dedi ki…
Gülmeye çok ihtiyacım vardı sağolasın İncegül'cüm. Döktürmüşsün yine. Portakallısını yemedim ama ördek eti iğrenç ya. Yağlı yağlı ıyyk.
Annelog Atölye dedi ki…
:))Hissiyatını bilmiyorum ama ben çok eğlendim yazını okurken:) Malzemelerini biraraya getirmesi zor bir yemek şu portakallı ördek:) Bence şöyle güzel bir lahana sarma yap mis gibi. Bak canım çekti:)
İşlerden uğrayamadım, kusur kalma
İncegülcüm:)
Zeynebin Dünyası dedi ki…
incegülüm şu yaşam alanı konusunda ,elinden geleni ardına koyma...
küçücük de olsa bir yer aç kendine ,ben yaza doğru balkonlardan birini kapatıp bu düşünceyi hayata geçireceğim,
portakallı ördek hangi milletin anımsayamadım şu an ama bize ne kadar ters değil mi,yok Türk yemekleri gibisi doğrusu...
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
zeynebin dünyası benim incegülüm...
BALDAN TATLI dedi ki…
İncegülüm sen gel bana. Ben sana benim mutfağımad şöyle güzel köpüklü bir türk kahvesi yapayım. Esmişler sana belli. Belki uçururuz beraber esenleri. Sağlıcakla kal emi. Olur olur. İstiyenin bir yüzü kara vermiyen zenci değilmi? Bende ankastre mutfak istiyorum. Mutfağım büyük ama bende buna taktım. Ama takmakla olmuyor canımcım malum parasal durumlar. :))
Renklercim, hakikaten kötü bir et türü. Ben görüntüsüne, kokusuna bile dayanamıyorum. Zaten yurtdışına çıkarken yanına bol bol bisküvi almak şart şeker. İnsana ne yedirecekleri belli olmuyor.:)

Berfincim, benim canım çekmez de yavrular görünce istiyorlar. Hele çilek ve domates konusunda benim ufaklığı durdurmak zor oluyor.:)

Cemilecim, hakikaten bu odaya senin daha çok ihtiyacın var canım. Ben hakkımı sana devrettim. Ama senin dinlenmen için daha biraz zaman var. Prensesler azıcık daha büyüyecekler annesi.:)

Muhabbetcim, tabii ki mevsimi dışında hiçbirinin ne tadı var, ne de sağlık açısından bir faydası. Hatta ben bu kadar hormonun bünyeyi bozacağından ve bir gün hepimizin B.E aplaya benzeyeceğimizden korkuyorum.:)

Hacercim, aynen öyle canım. Fırsat yok ki bir şeyi özleyelim. Çoban salatayı her mevsim yiyince o eski tadını vermiyor işte. Ya da yazın marul salatası görmek beni mutlu etmiyor. He canım hem nasıl zor. Ama yapılması gerekiyordu. Yoksa bu kış günü, bu kadar işimin arasında, hiiiç sırası değildi valla. Sağol canım, sevgiler.:)

Tubikkocum, bizim damak tadımıza tamamen ters bir tat, haklısın. Etin üzerine portakal mı sıkıyorlar ne? Bizim missler gibi yemeklerimiz dururkene değil mi şeker?:)

Emrecim, yeni, taptaze gelinim. Nasılsın sen bakalım? Sesin soluğun çıkmıyor. Balayı bitti mi gıııı? Canım benim ben de seni çooook seviyorum be.:)

Denizcim, çok şeker çıkmışım dimi?:) Canım hepimiz için gerekli sanırım böyle bir oda. Lakin olsa ne olacak? Kapısına asma kilit vursan gelip bulurlar. O dediğin yerlerde evlerin mutfakları hep geniş şeker. Ben de oturduydum bi dönem. Şimdi bu mini mutfağa alışmak zor geliyor. Hayır ev çok büyük ona yanarım şeker. Gel biz seninle dar da olsa, bölüşürük canım. Yerik portakalımızı misler gibi.:)

Misketcim, çok sevindim seni gülümsetebildiğime. Senin gibi bir yemek uzmanından bunu duydum ya, tamamdır güzelim, ördek mördek yoook..:)

Annelogcum, can damarımdan vurdun beni. Lahana sarma diyorsun, Karadeniz diyorsun yani. Yapalım valla bu akşam missler gibi. Yemişim portakalı.:) Bak Nurgül gibi oldum ben de. Eğlenmene sevindim. Sen ne zaman istersen o zaman gel canım. Gönüller bir olsun.:)

Perilim, ben kızımın sayfasını bilmiyom mu sanıyorsun? Aşk olsun..:) Hakikaten ne kadar ihtiyacımız var böyle bir şeye aslında. Hatta sen yap önce, ben geldiğimde dedikodu neyin yaparız orada canım. Zeynebime de bir uğrayayım ben bu vesileyle. Öpüyorum canımm sizi.:)

Aslıcım, inşallah Allah gönlüne göre versin canım. Valla insan istemese de bu ankastreleri reklamlarda, filmlerde insanların gözüne gözüne sokup istetiyorlar. Güzel de meret. Umarım en kısa zamanda olur. Sen becerikli kadınsın, bulursun bir yolunu nasılsa canım. Sen kahveyi yapmaya başla, pişene kadar ordayım. Uçar mı dersin bu bizim eserikler?:)
PERİLİM, bu arada akşam evden de aynı şey oldu, şimdi iş yerinde de denedim. Explorer bu internet sitesini açamıyor şeklinde bir ileti veriyor senin site için. Açılıyor, görüntüyü veriyor sonra kilitleniyor. Bir ilgilen istersen. Bu arada güller süper olmuş ellerine sağlık. Akşamdan beri yazamadım yahu.. içime oturdu.:((
anemon dedi ki…
ay incegülüm koptum vurda gülmekten benim ağza da bakarmısn görende kral tvde vjylik yaptığımı sanır neyse incegülüm o senin k..ç kadar değin mutfak olayın salonda pişirsem demişsin ya ha ben slaonda pişiryom yemeklri açık mutfak büyük ama her yr yemek kokusundan gecilmiyor ki nefret derim akıl olsun bir daha evim olurda bu nohut oda bakla sofa evemi ceviz ve portakal büyüklüğüne çevirebilrsem
hangi sey eskideki gibi kaldı ben incegülüm dedğin gibi her mevsim ıspanak yemekten helak olduk içimiz kıyılıyor mübareği yerken bir faidesinide görmedim hormanlardan ancak hormonlu gibi olamıza yol açıyorlar herlhalde
o dedğin odadan bende istiyom kapısını kapasam benden başka kimse giremese hatta orda olduğumu bilseler bile bana dokunamasalar
bir arada (ama bu gerçek )ciddi ciddi bahceye bir oda yapmayı düğşündüm düşüncede kaldı ömrümü yedi sen kayaımı yedin dedi birde üstüne heee yedim yoksa bir insan evladı yorulmasa bu kadar seyden istermi köpek yavrusu gibi bahce köselerinde yatmak
anemon dedi ki…
he portalaklı ördek olayınıda o portkalları bir yere settirme suyunu sık ben bazen tavuk soteye sıkıyom sende portakalı tavuk yap yaz kız dondurulmuşu var sahi ördeğinde vardır kız mevsiminde katledip atıyorlardır fres fres
kedi dedi ki…
Allah dert vermemiş ama akıl versin FikrimİncemGülümmm .
Bir de o portakalları ördeğin neresine geçirecen söyleyim mi ha
hahhaahhhhha:)))
Boşver portakallı ördeği filan, anam babam usulü yapalım yemeciklerimizi sevgili incegül..Tadilat işi pek zordur içinde otururken bir de, Allah kolaylık versin ama sen cabbar kadın her şeyin üztesinden gelirsin..
uykucu dedi ki…
canım benim sen fazla takma bu mevzulara allah göstermesin bakırköy taraflarına gitcen:)ben portakallı ördeği çok merak ederim biliyonmu, hani hep dizilerde filimlerde löküs yemek olarak gösterirler ya ben meraktan ölüyordum demek yağlıymış vaz geçtim tavuk gibi sanıyordum hayallerim yıkıldı.benim mutfak salon salomanje büyüklüğünde ama ne faidesi var, çift tezgah bir dağıldımı uğraş dur.bende hep başkalarının minik mutfaklarına hastayım.kendinde olmayana imrenme gıcıklığı işte.aman tadilattta kolay gelsin sana, bende o kendine ait odadan istiyorum! kapısında şifre olan benden başkasını içeri sokmayan.ahh ah hayali bile güzel.özlemişim seni..
Civcikim, kız ben de hep o açık mutfaklara heves etmişimdir. Bir yandan yemek yap bir yandan her bişeyin içinde ol. Tek başına mutfakta kukumav kuşu gibi çalışmaktan daha iyi değil mi?:) Ah canım ya.. çok güldüm estağfurullah, sen ancak tatlı bir civcik olarak bahçedeki evinde yaşarsın. Arada arkadaşlar da ziyarete gelir, vururuz dedikodunun dibine.:) Tavuk en iyisi tabiii.. yazık kız ben o ördeklere kıyamam.:(

Biyooom, kız amiiin de var mı ki umut sence?:) Söyle canım söyle, brev hartım benim. Bunu da ancak sen söylersin zati.:)

Kraliçem, şöyle Kastamonu usulü miss gibi bir mantı, otlu börek ne bileyim bir tirit mesela. Hangi ördek bunların yerini tutabilir ki değil mi?:) Ah sağolasın. Şimdi eve gidince görürüm bakalım ne hale gelmiş...

Figenim, heee annem de öyle diyor valla. Yakında kapatırız biz seni diye moral veriyor sağolsun.:) Canım löküsünü yemişim. Yine de bildiğinden şaşmamak lazımdır boşveer. Kız komşunun tavuğu komşuya kaz işte. Daracık mutfakta hiç bir şeyi istediğin gibi yapamıyorsun. İyi bari senin mutfağa gelelim kahve içip dedikodu yapmaya. Ya da odalarımızı yapalım da orada kaynatırız. Canım ya ben de özledim valla, nerelerdesin sen bakiyim Feysbuk güzeli???:)
kakaolusevgi dedi ki…
Bence canım ördekcik,öle mini kırmızı eteği ve kırmızı pabuçlarıyla kalsın,çok daha şirinnnn ...
Ferhanca dedi ki…
Bu gün fikrimin ince gülü nü Müzzeyyen Senar dan dinledim harika lütfen onu ekle sayfana .Sanırım taş plak: ellerim ellerinde leblerim leblerinde..
deminden beri kızımla dinliyoruz senin süliyetin gözümün önünde san ki seni tanıyorum..çok sevgiler..
Unknown dedi ki…
seninle aynı dertten muztaripmişiz benimde mutfağım nohut kadar akşam dan islatsam biraz genişlemi diye hayal ediyorum bazen :)
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
incegülüm blogda azcık temizlik yaptım,gereksiz bazı şeyleri sildim,bakalım azcık hafifledi mi,sorun varsa tekrar haber et bana canım,var ya kendi başıma boza yapa birşeyler yapmaya çalışıyorum ya...bazen kendim bile şaşırıyorum :)))
ZRPNDT dedi ki…
gül gül gül :)))) nereye kadarincegül senin yüzünden yanaklarımın botoks vakti mevsiminden önce geldi :D ben zaten mevsiminden çnce kartlaştım :P öpüyorum ayy ördek eti denedim ben hiç güzel değil portakallı tavuk denesen diyorum ikisi e kümes hayvanı neticede
Derin Sularda dedi ki…
Bende bu portakallı ördeği hakikatten bir şey zannediyordum demekki yenilecek bir yanı yok... zaten mevsimleri de uyuşmuyor illaki birinden biri tadında olmayacak. Yok artık dert etmeyeceğim yemedim diye:)))
Ayrıca çevremdekilere bu dünyada tek büyük mutfak takıntılı ben olmadığımı bildireceğim. Bu arada o odayı bende çok hayal ediyorum hemde gözlerimi kapadığım her an.. Ahh incegül inşallah diyorum kavuşuruz..
Adsız dedi ki…
Selam yazını okudum da hem güldüm hem hak verdim sana. Valla o kadar değişik yemekler varki insanın içi gidiyor. Ama malum sebze meyve herşey hem mevsiminde güzel hemde ekolojik olmayanların tadı yok. Ancak kasma yorma kendini be canım bırak ördeği falan keyfine bak :) Balayında ciddi iyi bir lokantada uzak doğuda yemiştik hatta blogumda seyir defteri kategorim de de yazmıştım ya ben sevemedim tadını nedense ne bileyim :)

sevgiler
Kakaolum, canım ya kalsın dimi.. ne tatlı baksana.:) Gülüm "ayvazovski_kaos@hotmail.com"ya sana zahmet gönderiver davetiyemi. Ben daha sana mail atıcam.. teknolojik özürlü hatunum ben affet. Özledim o tatlı yazılarını okumayı..

Ferhancım, en kısa zamanda denerim. İnşallah yükleyebilirim. Ben de Müzeyyen abladan dinleyince bir başka tat alıyorum. Güzel kızına da ablasından kocaman sevgiler ve öpücükler.:)

Elçinimmm, Allah seni iyi etsin emi.:) Kız işe yarar mı dersin? Dene bakalım şişiyor mu?:)

Perilim, sen yine beceriyorsun. Ben daha linkleri güncelleyemedim.:) Şimdi düzeldi canım. Virüslü birşeyler mi vardı ki? Biz filtre koyduk.. açmıyo virüslü siteleri. Biz dediğime bakma ben bişey koymadım. Anlayan teknolocik arkadaşlar yaptı.:)

Fezemm, gül sen şeker. Gerekirse o vakte kadar zengin olup, botokus masraflarını ben karşılarım. Lakin dikkat et Seda aplaya dönme botokus yaptırıyom diye.:)

Dilekcim, yok anacım dert ettiğine değmezmiş bak. Böylece bizim de kamuoyuna bi faydamız dokunmuş oldu desene.:) Düşünsene canım, şöyle geniş bir mutfak, arkadaşlar gelmiş , çaylar yapılmış, sohbetler ediliyor. Biz hatunlar mutfak muhabbeti seviyoruz galiba ne dersin?:)

Edacım, ben bu yemek konusunda biraz tutucuyum aslında. Bilmediğim şeyi yerken çok tereddüt ederim. Yurtdışından gelmiş ürünlere daha da bir paranoyak yaklaşırım. Neyse ki siz arkadaşlarımın genel görüşü portakallı ördek bize ters yönünde.:) Sevgiler canım.:)
Ablam yemeğe çağırdı bizi bir gece, ne yapacaksın yemekte deyince portakallı ördek dedi, gittik nerde portakallı ördeğimiz diye sorunca, av mevsimi bitmiş bidahaki sefer demişti. O geldi aklıma şimdi sen yazınca. Öff ne alaka dime, neyse boşver. Yalnız ördek resmine bittim ben. Senide öptüm kocaman...
kakaolusevgi dedi ki…
Ablacım,vallahi mailinin ismi bile komik,espirili hatunsun,başka söze gerek yok :))
Davetiyeni yolladım ablacım,bekliyorummm,kapım açık :))
Ben de senin yorumlarını özledim.
NAZLICA dedi ki…
Sevgili İncegül Portakallı ördek konusunda sen üzülmeyesin diye bir yorum yapayım dedim.Biz narenciye işi ile uğraşıyoruz müjdeyi vereyim sana.Üreticiler şimdi erkenci veya geçci denilen yeni tipler ektiler birkaç yıldır. Yani hemen hemen her mevsimde narenciye yiyebileceğiz.Ördeği baharda yemeyi tercih ettiğine göre sorun kalmıyor artık:)) Biz Türk hanımları eşyaya hizmet etmek için yaratılmışız. Hiçbir zaman 24 kişiyi aynı anda ağırlamadığımız halde herşeyimiz 24, 48 vs. kişiliktir. Kullanmasak da temizler, kaldırır sonra tekrar temizleriz. Evin büyük olmasını tercih etmiyorum ben. Doldurmak için uğraş sonra da bakımlı ve temiz olmaları için durmadan hizmet et onlara, olacak iş değil. Eşyaların bizden daha sağlam ve uzun ömürlü oldukları kesin. Boşverelim diyorum ben, küçücük mutfağımız olsun. Kendimize ayıracak zaman bulalım, daha az yorulalım. Hiçbirşeyi ertelemeyelim değilmi? Gülümseyerek okudum, herzamanki gibi çok güzeldi anlatımın. Sevgiyle kal.
Börtekimin şeker annesi, çok tatlı ve komik bir anı bu. Üstelik daha ne kadar alakalı olsun?:) Ya ne şeker dimi.. süslüö ördekcik. Ben de seni öptüm en kocamanından. Bir de o brev hart börtlekimi.:)

Kakaolum, sağol canım. Akşam alırım davetiyemi. Canım benim, uğrarım senin oralara, bakalım neler olmuş?:)

Nazlıcım, şimdi senin sayfandan geldim, bir baktım yorumun var. Kalp kalbe karşıymış.:) Demek narenciye işi yapıyorsunuz. Ne güzel kokar o turunç bahçeleri, missler gibi. Bak özendim şimdi sana. Güzelim ben o ördeği üzerine servet verseler yine yemem. Bakma sen bana.:) Sevgiler canım..
one ben bir sey dedi ki…
Sevgili İncegül,
Nazlıştan dönerken şöyle bir uğrayayım dedim yazılarınızı zevkle okudum sevgilerimle
Candan
NOT :Ben pekin ördeği yedim valla fena değildi
Gamzeli dedi ki…
Ablacım kolay gelsin sana, yardıma ihtiyacın varsa bir koşu gelirim vallahi, haklısın mutfak büyük oldumu herşey rahat yapılıyor ama bir o kadarda dağılıyor be

Şu ördeği nasıl yapıcan merk ettim ben :))
Sevgili Candan, merhabalar.:) Güzel yorumun ve ziyaretin için teşekkür ederim.Sanırım ben bu konuda tutucuyum biraz. Bilmediğim şeylere pek yanaşmıyorum. Hımm demek güzeldi. Sevgiler.:)

Gamzelim, canım benim. Bitti gibi artık. Ufak tefek işler kaldı. Bitecek inlşallah güzelİm. Çok sağol. Evet ya dağılıyor ama, küçüğü hiç toparlayamıyorsun be canım. Pişirmem artık sanırsam.:)
Adsız dedi ki…
:))

suzem

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM