PAPATYA BAHARI


Sevgli Yıldız Yağmurları ve Geveze Kalem önderliğinde, amatör yazı gönüllülerinin bu günlere taşıdığı kelime oyunumuz da tüm hızıyla Öykü Atölyesi'nde sürmekte. YALIN demiş Sardunya Bakalım ne çağrıştırmış bu yürekte...
--------------------------------------------------------------------------------------


Uğultulu bir sessizlik, kalabalık bir yalnızlık ve derin bir huzursuzlukla seyrediyordu yeşili. Karmakarışıktı… Bir o kadar da bulanık… Bahçenin orta yerindeki pembe gül, narin ve ince yapraklarıyla, bulutların arasından ara sıra göz kırpan güneşi selamlamaktaydı. Nergislerle sardunyalar en parlak renklerini bahara katıp birbirleriyle yarışıyorlardı sanki. Papatyalar her zamanki sadelikleriyle donatmıştı toprağı. İddiasız, zarif ve bembeyaz.

Gözü yolda, eli telefonda bekliyordu… Bahçeyi evle kavuşturan kapının dibinde öylece, sadece bekleyebiliyordu. Ne çaresiz bir sözcüktü beklemek. Sonra bir acı sesle irkildi. Telefon çalıyordu nihayet işte. Bu beklediği, özlediği haber olmalıydı. Evet evet… Günlerdir ses alamadığı 'askeri' arıyordu muhakkak. Bir merhabasına hasret kaldığı biriciği sonunda arıyordu işte.

Kaç gündür her aradığında birliğinden ‘operasyonda’ yanıtını alıyordu. Dağlarda. Oysa daha ne kadar olmuştu bu bahçede yalınayak ilk adımlarını atalı. Bulabildiği kadar salyangozu eve taşıyıp salondaki sehpanın üzerinde yarıştırdığı gün daha dün değil miydi? Zaman bu kadar da hızlı geçiyor olabilir miydi!

Yüreği o kadar yüksek bir tempoda atıyordu ki, artık telefonun sesi bile duyulmaz olmuştu. O tek tuşa dokunmakla, dokunmamak arasında epeyce bocaladı. Sanki bir ömür geçti o süre içinde. Ya bu beklediği telefon değilse. Ya o sesi duyamazsa telefonu açtığında. Ya başka biri ondan haber vermek için arıyorduysa. Yok yok… bunu düşünmemiş farz etmeliydi kendisini. Böyle şeyler getirmeyecekti hiç aklına. Söz vermişti 'kalbine'.

İlkokula başladığı yıl gelip ona ‘anneciğim, bana hep, sen benim kalbimsin diyorsun ya… öğretmenimiz, insanların kalpleri göğsünün içinde olur dedi… o zaman ben niye dışarıdayım… göğsünün içine alsana beni’ demişti bütün saflığıyla. Çocuktu… İçi-dışı, özü-sözü birdi. Bir tek çocuklar bu kadar dosdoğru ve yalın olabilirdi. Bilmiyordu ki o, anneciği zaten hiç çıkarmamıştı yavrusunu oradan. Kalbi onunla birlikte, sadece onun için atıyordu. Bilemezdi… Yalnızca anneler bilirdi.

Sonunda açtı telefonu. Karşıdan gelen ses, çağıldıyordu kulaklarında şimdi. Bütün sesleri ve sessizlikleri bastıran o güzel ses… Evlat sesi… Hiç konuşmadan dinledi evlat kokusunu genizlerinde hissettiren o büyülü sesi.

"Bana hep, sen benim kalbimsin derdin ya annem, sen de benim kalbimsin. Meraklanma kalbim! Sağ salim döneceğim o sıcak kucağına. Yine birlikte uzanıp yeşile, sonsuz maviyi seyredeceğiz doyasıya. Yine yalınayak yürüyeceğim toprağımızda. Papatya falları bakacağım ikimiz için, hep seviyor çıkan. Ağlama sakın! Ağlarsan kalbini de ağlatırsın. Öperim annem güzel ellerinden. Anneler Günün kutlu olsun."

Bir iki kelime sıkıştırabildi hıçkırıklarının arasına. Sonra telefonu kapattı. Terliklerini eşikte bırakıp bastı toprağa. Yağmur da başlamıştı usuldan, inceden. Karmaşa yerini tatlı ama hüzünlü bir huzura bırakmıştı. O şimdi bahçedeki en gösterişsiz ama en güzel ve yavrusunun en sevdiği köşede, papatyaların yanı başında, onlar kadar sade ve sadece o kavuşma anının düşüyle ıslanıyordu.

  • Günün Notu: Tüm anne olanların, anne olmayanların, anne olacak olanların, anne olamayacak olanların, geleceğin annelerinin anneler gününü kutlar, ebediyete intikal etmiş annelerimize de rahmet dilerim. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden, yaşıtlarımın da yanaklarından öperim. Sevgiyle...

Yorumlar

Calimero Mutfakta dedi ki…
anneler gunun kutlu olsun ablacim.. sevgilerle...
Unknown dedi ki…
anneler günün kutlu olsun,tüm evlatlarından telefon bekleyen annelerde umarım çağıldayan o büyüylü sesle karşılaşırlar....
En içten sevgilerimle anneler gününü kutlarım İncegülüm,
yine deldin bağrımı ya!
Sevgilerimle..
Lalegül dedi ki…
İncegül,
ancak sen yazabilirsin, bu kadar güzel bir yazıyı..Çok içten, çok yürekten sevgi ve selamlarımızı kabul et lütfen..
Teşekkürler
Kremali'nin annesi dedi ki…
Sevgili Incegul,

Boylesine ozel bir gunu, boylesine guzel bir yaziyla taclandiran zarif ruhuna saglik. Senin ve ailendeki tum annelerin anneler gununu tebrik ediyor, daha nicelerine saglik, huzur ve afiyetle ulastirmasini diliyorum, o annelerden bile merhametli olan Yaratici'dan.

Sevgiler,
Ayse Sule
Adsız dedi ki…
anneler günün kutlu olsun, incegül.

sevgiler,
muko dedi ki…
gözümde yaşlarla okudum yazıyı
rabbim şehit analarına sabırlar versin..

çok güzel yazmışsınn yine her zaman ki gibi, yüreğine sağlık canaım..

Anneler günün kutlu olsun...
sevgilerrrrrrrrr..
ümran dedi ki…
Anneler günün kutlu olsun incegül'cüm :))
Adsız dedi ki…
bu annemsiz kutladığım beşinci anneler günü :/ hem o hem bu yazın bi fena etti içimi artık yazılarına söyleyecek beğeni sözü bulamıyorum zaten Bir annenin asker ocağındaki yavrusuna hasreti ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi :)
Anneler gününü canı gönülden kutlar ellerinden yanaklarından öperim aplam :))))
sanaldanda olsa sana küçüminnacıkda bir hediyem olsun bu link :P
sen çok daha güzellerine layıksın başka mesele :)

sanal anneler günü hedayesi :D
Adsız dedi ki…
Sevgili F.İncegülü,her kadın,evli veya bekar,çocuklu veya çocuksuz
içdürtüsel olarak ANAÇ bir doğaya sahiptir.Bu nedenle tüm bayanların
ve SİZİN anneler gününü içtenlikle kutlar herkese sağlıklı
ve gönüllerince günler dilerim.

Ayşegül Pırlanta
Ayşe dedi ki…
Bende senin anneler gununu kutlarim, yavrularimiz ve tum sevdiklerimizle birlikte nice huzurlu yillar gorelim insallah...

Yazin yine harikaydi... icten ve duygulu...
ZRPNDT dedi ki…
oy oy oy canım benim, ıslandı yanaklarım sen ne iyi bir annesin!!! Anneler günün kutlu olsun seni çok seviyorum
şengül dedi ki…
incem benim çok güzel bir yazı olmuş ellerine emklerine sağlık canım benim anneler günü kutlu olsun sevgiyle kal canım
Tabiat Ana dedi ki…
canımmm incegülüm,
anneler günün kutlu olsun ne güzel bir anneler günü yazısı olmuş...
anemon dedi ki…
anneler günün kutlu olsun ablacığım
ne güzel anlatmıssın yine be ablam
genizlerinde hissedilen evlat kokusu
nasıl hissettim bu kısmı bilsen
Ferhanca dedi ki…
Ben de senin yanaklarından öptüm..Anneler günün kutlu olsun.
Merhaba İncegül,
bu kadar güzel bir yazıyı sadece sen yazrsın..Yazdıklarına bağımlı oldum desem..
Canlar iki gündür buralarda internet bağlantısı sorunlu. Semtin genelinde bir problem var. Umarım akşama düzelir ve ben hepinizin o güzel ve sıcak yorumlarınıza cevap yazabilirim. Şimdilik beni affedin. Tek tek teşekkür ediyor ve kocaman öpüyorum. Sevgiyle...
NAZLICA dedi ki…
Sevgili İncegül, herzaman yazdığın öyküleri çok beğeniyorum zaten, bu da onlardan biri. Nice Anneler gününe sağlıkla diyorum. Sevgiyle
Anneler günün kutlu olsun İncegülüm. Yorgunluktan olsa gerek tüm sinir sistemim çökmüş durumda,ota boka ağlar vaziyetteyken sabah gelip yazını okumak koparttı beni.
Allah evlatlarımızı korusun.Yahu biz nasıl göndericez sıpaları askere ?
meleklerim ve ben dedi ki…
Merhaba.Sizi aylardır takip ediyorum.Bugün bir selam vermek istedim.Öykünüz içime dokundu.Sevgilerimle.
Deniz dedi ki…
Öyle içten ve ustalıkla yazıyorsun ki, yorum bırakmak için pencereyi açtığımda bunların yanına ne yazılacağını bilemez durumda oluyorum. Eline, kalemine, klavyene sağlık!
yine ağlattın :( harikaydı her zamanki gibi ...

kızlarda teyzelerinin anneler gününü kutluyor ellerinden öpüyorlar sullu sullu incegül teyzeleri...
KUGUU dedi ki…
geliyorum ama yazmak icimden gelmeden gidiyorum son gunlerde. Son 2 yazinda da cok huzun oldum ben INCEGULum be:(
Muhabbet Çiçeği dedi ki…
Anneler günün kutlu olsun canımcım. Öptüm kocaman seni.
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
geç oldu ama anneler günün kutlu olsun,
sevgiler....
Ebru Oğuş dedi ki…
incegülüm yalın ne güzel bir kelime olmuş böyle öykünün içinde.. sonu kötü biter endişesi ile okurken yüzümü güldürdün... senin de anneler günün kutlu olsun, öp benim için güzel oğullarını..
ceyda dedi ki…
merhaba ben ceyda aranıza yeni katıldım benimde sitemi ekler ve sitemi ziyaret ederseniz çok mutlu olurum.
adresim bu:ceyda-ceydanindunyasi.blogspot
sevgiler...
KIZLARS, SİZİ SEVİYORUM. ÇOK SEVİYORUM İNANIN.

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM