MASAL BİTER MASALCI SUSAR




Bebeğim!

Sana anlattığım bütün masalların sonu hep mutlu bitti, biliyorsun. Kocaman devleri, kötü kalpli cadıları, hain kurtları hep alt ettik birlikte. Kimi bir sarayda mutlu, mesut şarkılar söyledik, kimi ormandaki kulübemizde şen şakrak sofralarda yemek yedik.

Sen minik keçi yavrusu oldun, saatin arkasına saklandın. Ben pamuk prenses oldum, öptün de uyandım. Pinokyo da olmadın değil arada… seni küçük yalancı! Kırmızı Başlıklı Kız’ın yol arkadaşı, Kül Kedisi’nin can yoldaşı olduk seninle. Pamuk Nine’nin pamuktan yastıklarını bıkmadan, usanmadan silkeleyip yüzlerce sabah, gecelerimize pamuktan karlar yağdırdık birlikte. Sen İnci prensesin göz yaşlarından kolyeler taktın boynuma, ben seni yılda bir açan çiçek gibi incitmeden kokladım, parmak çocuk gibi atlaslara ipeklere sarıp, sakladım koynuma.

Şimdi masalımıza hiç bilmediğimiz kötü kalpli yaratıklar musallat olsa da… Olsun… Masal bu ya…

Meraklanma küçüğüm! Hayat o kadar da acımasız olamaz ya.

Bir minicik kalbin solmasına izin verir mi hayat? Kömür gözlerindeki ışığın körelmesine göz yumar mı göz göre göre? Hayat dursa, annen durur mu sandın? Annen gerekirse herkesle, her şeyle savaşır. Devlere, ejderhalara da kafa tutar, hayata da. Kaf Dağı’na çıkar, o bulunmaz meyveyi bulur, getirir sana. Zümrüt-ü Anka kuşundan tüy de yolar, sonu ne olursa olsun. Yeter ki sen iyi ol diye gecelerce uyumaz dualar eder. Yıldızlarla konuşur, senin için dilekler diler. Annen siper eder bu değersiz bedenini sana. Kendisi yenilmeden, senin yenilmene müsaade etmez. Meraklanma! Kendinden vazgeçer de senin saçının telinden vazgeçmez annen.

Sen hiç korkma küçüğüm! Bizim masalımızda kötüler bir bir yenilecek. Birbirimize anlattığımız, hatta çoğu zaman uydurduğumuz diğer tüm masallar gibi...

Hiç korkma, hiç! Sen hayatın bana en tatlı armağanı, sen benim gözümün nuru, biriciğim, sen benim inci tanem, üzüm karam.

Hiç korkma, benim en güzel masalım! Diğer tüm masallarda olduğu gibi, iyi olan, güzel olan, hep kötüye galip gelecek. Ve inan anneciğinin sözüne; sana anlattığım bütün masallar daima mutlu sonla bitecek. Tıpkı bizim masalımız gibi...

Yorumlar

İncegülüm içim bir tuhaf oldu ve çok meraklandım. Ne oldu hayırdır,iyisiniz dime, bilgi ver ne olur ...
Tabiat Ana dedi ki…
ah analık
ne yüce bir duygusun ki bir kadının böylesi devlerle ,ejderhalarla dolu bir dünyada bile yavrusu için kartal kesilmesini sağlarsın.Anacığım geldi aklıma nice kötü masalları tersıne çevirdi benim için anlatsam bilemezsin...Ben eminin ince gülüm yavrularımızın başına ne gelebilecek olursa olsun açarız kanatlarımızı ve dururuz o hain düşmanların karşısına
ah anacığım bana bir masal anlatsa eminim böyle anlatırdı.
O güzel yüreğinden dökülen kelimelere sağlık canım benim.
Unknown dedi ki…
Ne olduki ama:)
Aylin Ünlü dedi ki…
Anne olmak hiçbişeye benzemiyor.Çok duygulu bir masal yazısı olmuş,tüm masalları içinde barındırmış ve kahraman olarakta anne'yi,seçmiş bir yazı olmuş.Eline sağlık
sessiz balik dedi ki…
kendi kendime , gerçeklerden kaçmak üzere sığındığım bir kelime olmuşken "masal" senin yazınla gerçeklerin ,ve hayatın tam ortasına düştüm.

anne olmak .
HAYAT dedi ki…
çok hoş bir yazı olmuş tam masal gibi yazmışsın :)
ceyda dedi ki…
merhaba ben ceyda aranıza yeni katıldım sitemi ziyaret eder yorum bırakırsanız çok sevinirim
adresim:ceyda-ceydanindunyasi.blogspot
sevgiler
Adsız dedi ki…
umarım buda herzamanki harika hikayelerinden biridir o kadar içten o kadar hisli yazıyorsunki gerçekte de birşey mi var bunlar yaşanmış şeyler mi diye içine kurt düşüyor insanın .umarım herşey yolundadır öyle yada böyle dualarım hep seninle ablam :)
Adsız dedi ki…
Anne baba yüreği işte böyle bir masal gibidir ve sonu mutlu biter.Anne şevkatiyle yazılmış güzel bir hikayeydi.Tüm hikayeleri anneler yazsa eksik yanlarımızı tamamlasak bu hikayelerle.
Kitaplikkedisi dedi ki…
bu masal benim çok hoşuma gitti... her şey güzel olacak... masallar hep güzel bitecek... inşaallah
Börtlekim, canım benim meraklanma. Bişeycik yoktur. İki gecedir acillerdeyiz. Lakin korktuğumuz gibi çıkmadı... Şükür şükür çok şükür. Bu sıpa yüzünden çok dalgalanırım ben daha.

Tabiatım, her ana yavrusu için kartal olur, aslan olur buna eminim. Anacığının da ellerinden öperim. Bilemem ya, tahmin ederim az çok. Canımsın.

Elçinim, yoktur birşey... Şükür Rabbim'e binlerce.

Sevgili Aylin, genç arkadaşım çok teşekkür ederim. Anne olmak bildiğin gibi işte. Gel-gitlerle dolu.

Sessiz ve de Güzel Balık, hayatın bazen tam göbeğine düşüyor 'masal' dediğin. Anlatıyoruz biz de işte. Umarım yaşayacaksın doya doya anneliği de. İster kendin doğur, ister evlat edin bir çocuğa annelik etmek için 'masalcı' olmak zorundasın.

Hislerim ve Ben, teşekkür ederim kuzum. Masal anlattık bir nevi.

Sevgili Ceyda, hoşgeldin. Sevenin, arayanın bol olsun canım.

Sananekibananesanım, benim manevi ve de güzel kızım. Duaların çok kıymetlidir. Teşekkür ederim. Hem de çok teşekkür ederim.

Umarcığım, ne güzel bir temenni. Tüm masalları, hikayeleri anneler yazsın o halde. Bütün sonlarda gökten elmalar düşse.

Fezem, inan bana, nasıl düşünürsen öyle oluyor. Hep güzel sonlar düşlemek lazım hayata dair. İnşaallah evet. Rabbim en güzelini versin gülüm hepimize.
Bu mudur İncegülüm yaa, nasıl olur. Ben seni tanımam etmem. Sen yazarsın ben okurum, ben okurum sen yazarsın. Birbirimizin suratını bırak sesini bile duymadık daha. Yavrularımız var, he işte onların resmisilerini gördük bir kaç kez.
Pekii, neden senin yazını okuyunca birden benim karnıma ağrı saplandı. (Bak yemin ediyorumki karnıma ağrı girdi.) İçim sıkıldı, ve keşke dedim bir tel. olsada arasam. Anneyiz diyemi ? Kendi yavrularımızı bırak , başka kuzularada birşey olması ihtimali aklıma geldiğinde neden benim kalbime ve karnıma sıkıntı geliyor. Hani sen demiştinya nasıl bir alem burası diye. Gerçekten nasıl bir arkadaşlık burada kurduğumuz,ben pek anlamış değilim ama önemlide değil, bence çok güzel, bir karşılık beklemeden kurulmuş bir dostluk. Varmı ötesi.
Sabah işe gelip ilk iş (Yorum saatine bakma, sabah işe geç kaldım, uyuyakalmışımda :)sayfamdaki yorumunu, sonra kendi sayfandaki önemli birşey yok yazısını okuyunca çookkk rahatladım inanki.
Amaannn varsın biz dalgalanalım, varsın kalbimiz sıkışsın,karnımıza ağrı sağlansın, kafayı yiyecek kadar sabahlara akşamlara kadar düşünelim acaba bişeymi oldu yavrumuza diye, sonunda hep onların sağlıklı haberlerini alalımda, gerisi hiiçç önemli değil.
Öpüyorum kara kuzu Mini yi yanaklarından. Geçmiş olsun...
Börtlekim, sabah senin yorumunu okuyunca demiştim ki, bu kadar mı hisseder bir anne bir annenin yüreğini?:) Canımsın. Evet işte böyle, hiç tanımadığın çocuklar için endişe edip karnına ağrılar giriyor insanın. Ama sadece anne olmakla ilgili değil bu yahu. Ne anneler biliyorum ben... neyse.:( Bu insan olmakla alakalı ve ben bu blog aleminde insan gibi insanların bir araya gelmiş olmasına şaşkınlık ve sevinçle bakıyorum. Seni seviyorum Börtlekim. Biz de sizi öpüyoruz kocaman. Teşekkür ediyoruz. Gerçekten.:)
meleklerim ve ben dedi ki…
Geçmiş olsun incegül hanım.Yazıyı okuyunca bayağı meraklandım,neyseki yorumlara yazmışsınız sonucu.Allah başka dert göstermesin.Sevgilerimle.
Merhaba İncegül,
yine ne güzel yazmışsın..Bende hiç sevmem kötülerin kazandığı masalları..Herşey iyi olsun güzel bitsin isterim..
Yüreğine sağlık arkadaşım..
Adsız dedi ki…
İncegül,
yazı çok güzelde ağlayan bebek, o güzel gözleriyle...
KÜÇÜKLER HİÇ AĞLAMASIN OLUR MU? HİÇ ÜZÜLMESİN..
HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN..
cnm geçmişler olsun...kötü bişey çıkmamamasına sevindim.allahım hep böyle mutlu mesut bitsin masalarınız kötülüklerden uzak ..

öptüm hastacık kuzucuğunu annesi...
cinar dedi ki…
Yine yüreğinden parçalar yazmışsın İnce Gülüm. Konu masal olunca hep masalımsı yazılar bekliyor insan (en azından ben öyle bekledim), ama Sessiz Balık'ın dediği gibi masallarla dolu ama gerçeklerin de tam ortasında, çok içten bir yazı olmuş, yüreğine sağlık.
Bu arada geçmişler olsun ikinize de, her şeyin yolunda olmasına çok sevindim. Öpüyorum kocaman.
muko dedi ki…
yazıyı ilk okuduğumda yorumda yoktu henüz ne yazacağımı şaşırdım çok kortumm bişey olmasından,Rabbim hiç bir çocuğa dermansız hastalık vermesin çocuk değil hatta hiç kimseye.

Masalın sonunun iyi bitmesine çok sevindim artık yazılarına diyecek bir söz bulamıyorum her zaman ki gibi yine süpersin eline yüreğine kalemine sağlık..

Çok geçmiş olsun,inşş kuzucuk daha iyidir?

sevgilerle canım..
Ferhanca dedi ki…
Hayatda kendinden daha fazla sevdiğin tek şey çocuğun olabilir..Başka bir şey düşünemez insan..
Sevgiler prensesim..
уαѕємin... dedi ki…
kötülüklerden uzak mutlu mesut bitsin masallarınız inşallah her daim hep güzel sonlarımız olsun yaşama dair

gene döktürmüşsün incegülüm süpersin

öpüyoruz kızlarımla seni ;)
Esra dedi ki…
oyle guzel anlatmissin ki icim bir tuhaf oldu... kendi yazimi, seninkini okumadan yazmistim, cok da benzerlikler buldum. Anne olunca hissedilenler hep ayni, degil mi... yeter ki onlar mutlu olsun, gideriz kafdagina, savasiriz ejderhayla...
anemon dedi ki…
ablacığım nasıl masal vari analtamışssın gene
bende bir sey olduğunu düşündüm çok şükür ki yokmuş öpüyorum kocaman
Sevgili Meleklerim ve Ben, çok teşekkür ederim ilginize ve selamınıza. Sevgiyle...

Nar çiçeğim, o zaman bütün masalların güzel ve mutlu sonlarla bitsin canım. Hayat sana acı yüzünü hiç göstermesin. Teşekkürler.

Sevgili İsimsiz arkadaşım, amin. Çocukların gözlerinde hiç yaş olmasın. Zaten anneler bunun için ağlar durur sürekli.

Cemilem, sağol canım benim. Çok zor geçen iki gündü. Çok şükür masalımız, inandığım gibi mutlu bitti. Şükür arkadaşım. Çok şükür. Ve iyi ki varsınız. Biz de öpüyoruz seni ve prensesleri.

Çınarım, aslında evet bu konuyla ilgili şöyle masal gibi birşeyler yazmak isterdim. Ama o kadar büyük bir gerçekle yüzleşmek zorunda kaldım ki, hayat gerçekten ani ve acı sürprizler yapıyor bazen insana. Geçti çok şükür. Teşekkür ederim canım benim. Biz de seni öpüyoruz en kocamanından.

Mukom, biliyor musun ki, zor zamanlarımda sizin desteğinizi hissetmek nasıl büyük bir güç veriyor. Katlanıyorum, büyüyorum sanki. Çok içten söylüyorum bunu. İyi ki varsınız. Başka birşey demiyorum ve seviyorum sizi. Teşekkür ederim arkadaşım.

Ferhanım, benim güzel, gül yüzlü dostum. Sağol, hem çok sağol. Sevgiler kocamanından.

Yaseminim, amin güzel kuşum. Hepimiz için her şey en güzelinden olsun. Biz de seni ve kızlarını kocaman öpüyoruz sevgiyle.

Esram, hakikaten öyle güzelim ya. Yeter ki iyi olsunlar, iyi oldukları sürece biz de iyiyiz. Ben böyle güçlüyüm, şöyle muhteşemim deyip durmak boş aslında. Onların kılı zarar görse, bilsek ki böyle bir ihtimal var, nasıl bereleniyor yüreğimiz. Ve bu yaralı halde o ejderhalarla savaşmak zorunda kalıyoruz. Annelik zor zenaat vesselam. Ama çok güzel çok. Sevgiyle arkadaşım.

Civcikim, sarı çiçeğim, yok çok şükür bidenem. Çok öpüyorum seni ben. Kocaman.
Geveze Kalem dedi ki…
Bu dua gibi masalın, tüm analar ve yavruları için olsun İncegülcüğüm.
(Duygulandırmasan olmaz sanki:))
Geveze Kalemine kurban, amiiinn. Bizim duygulanmamız için 'çocuk' kelimesi bile yetiyor değil mi?:)
İncegülüm,
Bu kadar güzel bir masalın sonu zaten kötü bitmezdi.
Yine tüm annelerin yerine yazmışsın.
Geçmiş olsun dileklerimi geçte olsa kabul edermisin.
Seni ve miniği öpüyorum
Sevgiler...
Sevgili Nur Ablam, çok teşekkür ederim. Ne demek kabul? Başımla beraber. Biz de seni öpüyoruz sevgiyle...
Adsız dedi ki…
Ne güzel anlatmışsın küçüğüne duygularını.İnşaallah hayat iyilerle karşılaştırsın.İnşaallah herkesin masalları mutlu sonla bitsin.Allah kimseye acı, elem, keder vermesin.
oguzhan dedi ki…
Ben de tez elden evlenip şirin yüzlü, tatlı mı tatlı, şirin bir bebişim olmasını istiyorum artık.

Hele hele küçük kız bebeklerine bayılıyorum. Çek şeker oluyo keratalar :)

İnşallah ilk çocuğum kız olur.
Ona sarılıp tatlı tatlı uyurum...

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM