LİSELİM KARA GÖZLERİNDEN ÖPERİM


Günlükçüm, neden hayatımızın en güzel dönemidir lise yılları? Oysa şimdi düşününce ne kadar da çok sıkıntımız vardı o günlerde.

Saçların ne kadar güzel olursa olsun örmek zorundasındır. Erkeksen, bir lokma uzadı mı hemencecik bir tren yolu inşa ederler kafanda. Yüzün gözün sivilce içindedir. Patlatsan olmaz. Patlatmasan bi türlü.

Zaten vücudunda organlar gelişme aşamasında olduğundan, elin kolun başka tarafa gider. Ayağın bacağın ne edeceğini bilemez. Bir de sakar damgası yersin. Halbuki o ergenliktendir, kimselere anlatamazsın.

Üniversite imtihanları yüzünden stresin doruklarında geziyorsundur. Ders çalışsan inek olursun. Çalışmazsan tembel teneke. Hayatı bir sınava adanmış kurbanlık koyun gibisindir.

Öğretmenlerin gözdesiysen arkadaşların hoşlaşmaz. Popüler karaktersen öğretmenlerin takar.

Aşık olsan açılamazsın. Zaten hoşlandığın zat pek havalıdır ve okulun tüm kızları ya da oğlanları ondan hoşlanmaktadır. Onların da hiçbiri aşkını itiraf edecek kadar güvenli olmadığından o çok beğenilen arkadaş ta maalesef bu yılları bir lise aşkı yaşayamadan bitirir.

İlkokuldaki çocukça oyunları oynayamazsın. Üniversitedeki özgürlüğü yaşayamazsın. Gülsen kabahat. Ağlasan rezillik. Biraz taşsan disiplin cezası. E bu yaşlarda zaten taşmak zorundasındır. Kabına sığmaz ki o çağlarda akan deli kan.

Üstelik bir ergen beyni, bir şizofrenin beyninden farksız olurmuş. Yani bir çeşit ruh hastası şeklinde, üstelik te kendinin çok akıllı, çok üstün, dünya barışını bile sağlayabilecek potansiyele sahip bir kahraman olduğunu düşünerek yaşamak zorundasındır.

Hiçbir zaman yeterince paran yoktur. Ailen ne derse onu yapmak zorundasındır. Hayatınla ilgili hep bir belirsizliğin vardır. Kimse seni iplemiyordur. Ne tam büyüyebilmişsindir ne de çocuk kalabilmişsindir. Öyle saçma salak bir yerlerde tepişip durursun.

Ama, her şeye rağmen ömrün en güzel dönemidir lise yılları. Neden peki neden? Benim için de böyle. Deseler ki bir gün seç hayattan. Yeniden yaşamak istediğin bir tek gün. Yine lise yıllarımdan bir gün seçerdim.

Şimdi benim minik bebeğim de liseli oldu. Daha dün değil miydi onu ilk kucağıma alışım. Hastaneden çıkıp eve gelişimiz. Beşiğine yatırışım. Yok yok bu işte bir yanlışlık olmalı.

Ne çabuk büyüyor bunlar yahu. Boyu boyumu aşmış yakışıklı oğlum benim. Umarım hayatının bu en güzel yılları tam da hayalindeki gibi olsun.

Yeni eğitim ve öğretim yılı, mini mini bebelere, sivilceli ergenlere ve de örtmenim canım benimlere hayırlı, uğurlu ve de bol bilgili olsun.

Dibin Notu: Haftasonu okul hazırlığı, dün bütün gün de şehrin iki ayrı ucunda, iki ayrı okulda eğitim görecek olan iki ayrı yavrumun peşinde koşturmaktan buralara gelemedim. Merak eden arkadaşlarıma duyurulur. İlk gün maceramızı da sonra anlatayım size.

Yorumlar

Mutluveumutlu dedi ki…
Miniye ve Maxiye başarılar diliyorum ablacım, güzel bir şekilde tamamlarlar inşallah bu seneyide. Maxi şimdi ne havalıdır, liseye başladım diye :) Maşallah ona.
Dediğin gibi lise yılları bambaşka oluyor, başında kavak yelleri esiyor çünkü :)Ama birde üniversite stresi olmasa, gençler daha da farkına vararak yaşasalar daha iyi olcak sanki :)
Öpüyorum çok, iyi bir hafta diliyorum
BALDAN TATLI dedi ki…
Çok haklısın. Nasıl geçiyor bu zaman. Anlıyan varsa beri gelsin. Evlatlarına okul hayatlarında başarılar.Sevgiyle kal.
KUGUU dedi ki…
hay mashallah... onlara da, boyunu gecen ogul sahibi olmus annelerine de:))

Tum cocuklarimiza- yegenlerimize basarili bir ogretim yili diliyorum canim.
TuBiKKo dedi ki…
ne güzel yazmışsın yine :) valla ağzım açık okuyorum her defasında yazdıklarını o derece yani.Mini ve Maxi'ye yeni eğitim-öğretim yılında başarılar tabi sana da Allah kolaylık versin :)
Gamzeli dedi ki…
ne güzel anlatmışsın yine, haklısın lise yıllarını özledik...7 yıl oldu ayrılalı liseden ama daha dün gibi hatırlıyorum ilk liseye başladığımı...

özlettin bize o yılları, şöyle geçti gözleirmin önünden...

Demek dün ondan yazmadın bişeyler, Mini de 1. sınıfamı başldı, ahh kıyamam :)
ZRPNDT dedi ki…
Anaaaam liseli mi oldu be ....Yıllar ne de çabuk geçiyor di mi :( Yaşlanıyoruz hızla...Lisede öğretmendim ya hani ben...Gülümseyerek okudum yine :) Benim dönmek istediğim yıllar üniversite yılları olurdu heralde :) Öpüyorum çok çok özlemişim
Deniz dedi ki…
Maxi ile Mini artık söyle anılsın: Midi ve Maxi :) Maxi liseye başladı, 4 sene sonra üniversiteye başlayacak, sonra okul bitecek birkaç yıl sonra da seninle kına gecesinde oynayacaz :( büüüühüüü ne cabuk büyüdü bu cocuk :) Mini de şimdiden maxi oldu, abi midi olunca :) İkisine de tüm cocuklarımıza da başarılı bir öğretim yılı dilerim. Hayırlı olsun
İncegül beni lise yıllarıma götürdün. Daldım, gittim birkaç dakikalığına o günlere...Oğlunun yeni adımı hayırlı, uğurlu olsun! İkisine de başarılar diliyorum! Sana da kolay gelsin:) Sevgiler...
kakaolusevgi dedi ki…
İLAHİ ABLACIM,YİNE GÜLDÜM YAHU :))
ÖĞRENCİLER BENCE HİÇ HAREKET ETMESİN :))
ŞİMDİ ÖRGÜYÜ SEVSEM DE SAÇIMDA,O ZAMAN KISITLAMAYDI YA,SİNİR OLURDUK İLLA.
LİSE YILLARI AŞKSIZ BİTİRİLİRE NE KADAR KATILDIM.NE SEN ÇOK HOŞLANDIĞINA SÖYLEYEBİLİRSİN,NE DE KARŞINDAKİ O KADAR YÜREKLİDİR.BAKIŞIR DURURSUN,ÖTEYE GİTMEZ.O DA GZÜEL BEE :))
HAYIRLI OLSUN İKİ OĞLUNUN DA OKUL DÖNEMLERİ.MİNİ KAÇA GİDİYOR?
İNSANIN BOYUNU GEÇN OĞLU OLUNCA İNANAMAZ GERÇEKTEN.MAŞAALLAH.BEN DE ABİMLER İÇİN İNANAMAZDIM.KOCAMAN ABİMLER,NASIL ANNEMİN OĞLU DİYE? :)))
mayonez dedi ki…
YA NE KADAR TATLI YAZMIŞSIN..SİVİLCELER, İRİLEŞEN BURUNLAR, ÇATAL SESLİ TÜY SAKALLI HIYAR TİPLİ OĞLANLAR..

AMA SENİN MAXİ BU TARİFİN DIŞINDA:))
Sanem dedi ki…
Geriye getirme imkanım olsa getireceğim yıllar kesinlikle lise yılları olurdu. Çünkü orada yaşanan arkadaşlıkların da dostlukların da tadı bambaşka oluyor ve en önemlisi, yaşımız ilerledikçe "ortak geçmişimiz olan insanlar" kategorisine giriyor bu arkadaşlıklarımız. Aynı şey, onlar içinde geçerli oluyor tabii. Biz de "onların ortak geçmişinde" yer alıyoruz. Bence,uzun süren arkadaşlıklar aslında "geçmişte yaşanan ortak paylaşımlara sahip arkadaşlıklardır" Bize "ne mutlu" dedirten arkadaşlıklar :))
tosbaa dedi ki…
süper anlatmışsın yine ablacım:) yalnız benim hayatımda şöyle bi gerçek var ki..benim lise hayatım hep bölük pörçük olduğu için yok gibi bişey..babamdan dolayı cart oraya curt buraya taşındık durduk..hersene arkadaş değiştirmek ortam değiştirmek çok kötü bişey..ama dediklerin doğru yani lise çağları nasıl komik bir okadar eğlenceli yıllardır..universite daha zevkli şuan..2 hafta var daha okulun açılmasına evde sıkıntıdan ölüyorum..:)
mini ve maxi ye başarılar..
sevgiler..
uykucu dedi ki…
senin bızdıklara hayırlı uğurlu olsun yeni öğretim yılı(anneler için hiç büyümezler ya)ahh ah lise yıllarımız gerçekten ne güzeldi sıkı yönetimiyle bile olsa ama şimdikiler benden senden süslüler röfleli açık örgüsüz saçlarıyla geziyorlar, erkekler dersen yaka bağır açık ağızda sakız.herşeyin cılkını çıkardılar şimdikimi iyi, geçmişmi bilinmez..ben en çok ilk günne takıldım çabuk yaz.vede tren yolu inşa olayında bittim:)
ezgi* dedi ki…
Merhabalar..Aldım mesajını cevapta yazdım.bende bayılırım kokulu üzüme..bi gün beklerim yemeğe :) (karşı komşumuzun bahçesinde var :) )iyi günler..
bak dün olmayınca okul konusu hiiç aklıma gelmedi. :))
ne çabuk unuttum yahu.:))
ikisine de koccamaaan başarılar
Calimero Mutfakta dedi ki…
masalalh.. yeni egitim ogretim yiliniz hayirli olsun.. basarilar.. sevgiler
ezgi* dedi ki…
selamm..blog umda son yazımı yaptığı proje örneklerinden yazdım :)gelecekte ki en güzel iç mimarın projelerini görmk istersen bloguma mutlaka beklerimm :) iyi iftarlarr..öptmm
sofi dedi ki…
Ergenlikle ilgili saptamaların okadar doğruki,siten ve yazı dilin çok güzel okumadan edemiyorum.sevgiler..
Unknown dedi ki…
Lise yılları nasıl güzel yıllardı,aşkları,arkadaşlıklarıyla ama asla dersleriyle değil...Ne mutlu sana daha dün gibi liseli yıllarını hatırlarken liseli bir oğluşunun olması nasıl gurur kaynağı allah her ikisine de zihin açıklığı versin..
Bri; dedi ki…
Benim lise günlerim pek ahım şahım güzel değildi ama umarım yakışıklınınki çok güzel geçer...
valla çocuklar okula gidiyo tasası ailelerine düşüyo..Kolay gelsin ablacım sana
LoLa dedi ki…
oo hayırlı olsun ama artık o disiplin yok liseliler çok rahat artık:) zaten şekilciliği sevmem oldum bittim...lise yıllarımı hiiç sevmedim okulumu arkadaşlarımı da okul bitince bi kere bile görmek istemedm gençlik psikolojisi demek. ama üniversite yılları ölemii hayatımın en güzel anıları o yıllarda...
artık bir liseli annesi oldun desene başlarmı dersin sorunlar:)
MUTLUCUM, teşekkür ederim canım. Evet pek havalı da, on saat ders görünce pek havası kalmadı bizimkinin.:)

ASLICIM, çok sağol canım. Zaman geçiyor, onlar büyüyor, biz de yaşlanıyoruz.. sevgiyle.:)

KUĞUCUM, inşallah hepsi başarılı olurlar, okumuş cahil olmazlar canım. Çok sağol.:)

TUBİKCİM, sağol canım. Bir de neler söylemişsin. Utandırıyorsun bak beni.:)

GAMZELİCİM, Mini 2. sınıfta bu yıl. Ne güzel günlerdi onlar. Ah benim tatlım, daha çok olmamış senin lise maceran.:)

FEZECİM, kız he valla gülüm. Kocaman oluveriyorlar da anlamıyorsun. Sana da Allah kolaylık versin. Biz bir ergenle başa çıkamazken, yüzlercesi başında..:)

DENİZCİM, ışık hızıyla büyüyor bunlar canım be. Yakındır biz seninle o kınalarda göbek atarız merak etme. Çok sağol canım. Hepsi için güzel bir yıl olur inşallah.:)

SEBLACIM, sağol canım. İnşallah hepsi için hayırlı olur bu adımlar. Evet benim işim de zor dimi?:)

KAKAOLUCUM, trene bakar gibi bakılırdı sadece. Şimdikiler daha cesur ama. Mini 2. sınıfta ablası. Çok sağol ablası, darısı senin de başına inşallah.:)

MAYONEZCİM, kız böcükcüm niye dışında olsun ki? O da bildiğin ergen yavru işte. Çok ta güzel tarif etmişsin canım.:)

SANEMCİM, çok haklısın, ömrümde bir daha hiç öyle güzel, öyle içten arkadaşlıklar yaşayamadım. Farklı bir şeydi o lise dostlukları. Gerçekten anlatması zor.:)

TOSBAACIM, kader kısmet ne edicen gülüm. Seninki de iyi olmuş. Bir sürü farklı yer görmek yani. Senin eğitim yılın da hayırlı olsun. İnşallah mezuniyetini kutlarız canım.:)

FİGENCİM, anne baba sağ oldukça, çocukları büyümez derdi bir büyüğümüz. Şamdi bazı öğrenciler aynı dediğin gibi. Bilmiyorum ki hangi nesil daha şanslı. Bana biraz fazla gibi geliyor. Sağol canım. Darısı başına inşallah.:)

EZGİCİM, gelirim canım. Hem bahçeye üzüm yemeye, hem de bloguna. Öpüyorum canım:)

YAĞMURUMCUM, ya başladı maratonumuz çok şükür. Sağol canım. Aynı şekilde ben de delikanlıya başarılar diliyorum.:)

SEVGİLİ CALİMERO, merhabalar.. Çok teşekkür ederim. Sevgiyle.:)

SEVGİLİ SOFİ, merhabalar.. çok teşekkür ederim güzel sözlerine. Sevgiyle.:)

ELÇİNCİM, biliyor musun, bu sabah yolcu ederken onu, aynı şeyi düşündüm. Daha dün lise öğrencisiyken, şimdi liseli bir oğlum var. Sağol, darısı başına canım.:)

BRIDGETCİM, inşallah öyle olur canım. Çok sağol. Ya anneler bunu mutlulukla yapıyor gülüm inan.:)

LOLACIM, senin de üniversite yılların güzel geçti demek. Daha yenilerde o zaman anılar, ne güzel. Ah be gülüm, ufaktan yavaştan başladı bile asi gençlik tripleri. Ama, o bile güzel. Darısı başına diyorum.:)
Nesrin DERİNKUYU dedi ki…
Hayırlı Ramazanlar, Öptüm Şeker :)
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
bak fikrimcim okul açıldı bloguna bile ne zaman uğrayabildim...
kendi oklum ,kızlarımın okulları ev ,yemek ,yorgunluktan tabanlarım sızlıyor,saatlerce uyumak istorum,
senin fıstıklarının da okulları hayırlı olsun,allah kolaylık versin...
NESCİM, sağol canım. Sana da hayırlı Ramazanlar. Öpüyorum çok.:)

PERİLİM, nasıl anlıyorum seni. Canım benim, Allah kolaylıklar versin. Hayırlı uğurlu olsun Karaböcüklerin okullarıve senin de tabi. Ah öğretmenim, kavuştun çiçeklerine. Ne güzel, nasıl özendim sana. Ne kadar güzel bir meslek seninki.:)
Miniyi ve Maxiyi öpüyor ve okul hayatlarında başarılar diliyorum Ne mutlu sana boyunu geçen bir oğluşun var.Umarım benim oğluşun boyuıda beni geçer :) Çok özeniyorum öyle mesela yolda yürürken yanımdaki sırığa dönüp , ahada buda benim oğlum demeye...
Boncukçu dedi ki…
Ben sevmezdim liseyi, aykırı bir ortamda sivilce gibi hissederdim kendimi :(
ANDY dedi ki…
Hadi bakalım hayırlısı olsun. Umarım ikiside basarılı olurlar. Ancak başarı yanında da okuldan zevk alırlar.

Ben de lise yıllarımı bazen ozluyorum ama en cok universite yıllarıma donmek istiyorum ;)
Gamzeli dedi ki…
hee, büyümüş be 2. sınıfa başlamış :)Aferin ona..
renkler dedi ki…
Oğluşlara başarılar. Vay be! Maksiciğim delikanlı olmuş artık. Benim haylaz da şimdilerce anlaşılmayan şekilde eskiden ortaokul dediğimiz, 6. sınıfa geçti maşallah. Ne hızlı büyüyorlar değil mi? Canlarım yaaa...

Bu arada lise yıllarını çok hoş anlatmışsın. Ne doğru gözlemler. Hele şizofren beyni ile aynı kısmına bayıldım. Hakikatten de tuhaf yıllardı... Ama güzeldi. Oğluş kıymetini bilsin.
Gulos dedi ki…
Ergenlik zor zanaat.Allah kolaylık versin sana ve maxiye.Lise yıllarını çok güzel özetlemişsin.
Sevgilerimle..
ümran dedi ki…
Demek liseli annesisin sen artık he ?? Yakında kaynana da olursun sen valla..
emre dedi ki…
Şimdi liseli oldu,
sınıfını doldurdu,
çok sevinçli annesi,
çünkü liseli maxi,

Hade başarılar maxiye, öperim sizi çok çok:)
Adsız dedi ki…
maximus the great'e başarılar dilerim...
BÖRTLENCİMİN ANNESİ, çok teşekkür ederim canım. Emin ol su gibi akıyor zaman ve bir bakıyorsun kocaman delikanlı oluvermiş. İnşallah görürsün o günleri sende sağlıkla, huzurla.:)

BONCUKCUM, ne kötü canım yav.:(

ANDYCİM, çok çok sağol. İnşallah dediğin gibi olur. Hem başarılı, hem de güzel geçer. Zaten ilk sorduğum soru, "Okulunu sevdin mi.. arkadaş edindin mi?" oldu.:)

GAMZELİCİM, öyle canım valla.:)

RENKLERCİM, Çok sağol canım. Bazen bu kadar hızla büyümelerine şaşırıyorum. Maşallah bak seninki de ortaokullu olmuş (eski tabirle). Hayırlı olsun inşallah mavişe. Sonra bakmışsın liseli oluvermiş birden. İnşallah hep mutlu olsunlar.:)

HACERCİM, zor valla canım ne diyim. İnşallah kolay geçer, çok sağolasın. Sevgiler canım.:)

LİMONCUM, he canım oldum valla. İnşallah o günleri de görürüz.:)

EMRECİM, valla ne güzel demişsin. Teşekkür ediyor Maxi ve anası da seni öpüyor canım.:)

BEYHANCIM, çok teşekkür ederim. "Maximus" ta güzelmiş.:)
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
günaydın...
okul koşuşturmalarının yorgunluğunu atabildin mi,ben bugün kendime geldim biraz...
oğluşların uyum sağlamıştır umarım,
bizim de düzene girdi sayılır...
işlerinde kolaylıklar....
Günaydın PERİLİM. Canım arkadaşım, ilk telaşlar geçti gibi. Büyük oğlanın da hemen adapte olması sayesinde işim daha da kolaylaştı şükür. Canım, sen de rahatlamışsındır biraz tabi. Ama tatlı telaşlar bunlar yahu.:)
denizanasi dedi ki…
yaptıklarını okumak bile beni yoruyor :)) iki tane çocuk sahibi olup çalışmak ve yine de herşeyi boyle düzen altında tutmak . süper :)
tüh tüh maşallah diyeyim valla. nazar değmesain :)
DENİZCİĞİN ANASI, ah herşeyi düzen altına alamıyoruz ki.. Hayat bizi ne şekilde isterse o şekilde yoğuruyor. Yani biz istemesek te böyle olması gerekiyor. Başarabiliyorsam ne mutlu.:) Teşekkür ediyorum sana, bu motive edici, güzel sözlerin için.:)
TATLI CADI dedi ki…
Çok haklısın İnce Fikirlim ne zaman büyüyolar bunlar çözemedim ben de.Her iki yavruna da Allah zihin açıklığı versin.
TATLI CADICIM, amin canım. Allah hepimizin yavrusuna güzel başarılar nasip etsin.:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM