ON SEKİZ YAŞ ARTI (YANİ 18+)

Günlükçüm, televizyonla seviyeli, düzeyli ve de saygı çerçevesindedir ilişkilerim. Hem vakitsizlikten, hem de sinirlerimi hırpaladığı için mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum kendilerinden.

Seyrettiğim bir iki dizi ve gece programları dışında pek görüşmüyoruz malum şahsiyetle. Ki ben küçük bir yavru iken ve de tek kanalımız TRT 1 iken, reklamlarından haber programlarına, sporundan, necefli maşrapasına kadar her detayını seyrederdim. Hatta kapanış törenindeki zavallı askercikleri bile. O kadar da müptelasıydım yani.

Magazin programlarını ve bazı dizileri arada, beş on dakika seyrederim. Ama sırf gıcıklık olsun diye. Üzerine yorum yapabilmek için. Benim yavrular da alıştı artık. “Anne bak bunun hakkında çok şey çıkar. Mutlaka seyret.” Demeye başladılar. Benim bunlarla dalga geçmem hoşlarına gidiyor zaar.

Film seyrederken, karakterlerden birine ya da senaryodaki bir saçmalığa kafayı takarım. Ne kendim keyifle seyredebilirim ne de benimle birlikte film seyretme gafletine düşmüş olan güruha rahat, huzur veririm. Artık biz filmi bırakır makara yapmaya başlarız.

Bir de çoğu zaman dişe dokunur bir program bulunmadığından ve de bizim evde üç adet yakışıklı bulunduğundan, spor programları, maçlar vazgeçilmezimizdir. Stadyum havasında bir salonda da insanda televizyon seyretme isteği pek kalmıyor açıkçası.

Aslında, bu başta kullandığım cümle çok sinirimi bozar benim. Magazin programlarında en fazla sarf edilen cümle budur herhalde. Nereden takıldıysa dilime. Seyretmediğim!!! televizyondan herhalde.

Seviyeli ilişki ne demek kardeşim? Hangi manken müsveddesine sorsan, hangi ünlüye mikrofon uzatsan, seviyeli ilişkisi var. Yahu bu işin seviyelisi, düzeylisi mi olur. Bilgisayar oyunu mu bu. “Biz dokuzuncu levıldayız şekerim.” Ya sorma hayatım, bizim ilişki üçüncü levılda takıldı kaldı. Daha bu seviyeyi aşamadık bir türlü.”

Düzeylidir aynı zamanda bu kesimin ilişkileri. Artık o düzey ne düzey, kim kimi düzey belli değil. “Ne kadar da düzeyliyiz dimi şekeriiiiim.” “ Hayatım düzeyliyiz tabiiiii.. Hatta üst düzeyiz, üst düzeysin, alt ve üst düzeyim.”

Efenim saygı çerçevesi diye bir şey vardır bunlarda bir de. Hani hepimiz eşimize, nişanlımıza, sevgilimize, yavuklumuza saygı duyarız da bunların ilişkileri bi başka saygılıdır. “Sevgilim, müsaade edersen bir öpücük alabilir miyim?” “ Tamam bitanem, ama elini sürmek yok taam mı?” “ “Aaaaa çok ayıp ediyon, sürer miyim hiç? Bizim ilşkimizi saygı çerçevelemiş bi kere.”
Ulen hatuna tonla para dökecen, her gece basının olduğu yerlere götürüp bar sahiplerine öpülecen, servetini kuyumculara yatıracan, bi de hiç bişeyini sürmiycen. Oldu güzelim. Biz de yedik.

Bir de ben şu haber spikerlerine kızsam mı, üzülsem mi, acısam mı karar veremiyorum. Anacım, binalar yıkılmış, ortalığı seller götürmüş, her yer kan gölüne dönmüş, millet tecavüze uğramış, ekonomi batmış ne gam. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle ağlayıp inleyen insanların görüntüleri üzerine haber sunmaktadır bir kısmısı. Yahu gülmesene. Neye gülüyorsun?

Hani ifadesiz ve tepkisiz surat ifadesiyle haber sunumu yapan arkadaşlar vardır ki bunlar daha da gıcıktır. “Efenim bu gün bilmem nerde, bilmem kimler arasında çıkan çatışmada iki kişi öldü, beş kişi de ağır şekilde yaralandı” diyorsun. Arkasından aynı robotika suratla, Anne ayı Pakize, üçüncü yavrusuna hamile haberi veriyorsun. E ben de hafiften çıldırıyorum

Amaa, bunlardan hariç, abartılı mimikler yapanlar vardır bir de. En tepe attırıcısı, en fıttırtıcısı da bu gruptur . Bu arkadaşlar da pirimiz, önderimiz Reha Muhtar’ımızın müritleridir sanırım. Onlar da iyice kaptırıp, neredeyse her kelimeye bir mimik uydururlar bi taraflarından. Yahu aslında öyle bir hareket yoktur ki. Hani milleti salak yerine koyup, kliplerinde o şarkının her cümlesini görüntülerle ve el kol hareketleriyle anlatmaya çalışan popsıkarlarımız!! vardır ya. Aynen onlar gibidirler. Sanki işitme engelliler için haber bülteni seyretmektesindir.

Sonra o program sunucuları vardır bir de. Üç dakikadan fazla tahammül edilmesi imkansız görünen sıtma tutmamış, ciyık ciyık sesiyle kulaklarımı tırmalayan. Yahu tamam anladık, güzel olsun yine, ama bari birazcık ta sunucu gibi olsun. Sırf memelerini görücem diye kaç saat bu eziyet çekilir mi? O zaman koy bir inek onun yerine. Hem daha fazla memesi var hem de daha faydalı. Adam bununla fingirdeşiyor diye milletin de katlanmasını beklememek lazımdır değil mi?

Daha neler var neler insanı çileden çıkaran günlük. Ama yine de bakmadan olmuyor neylersin. İllet bir şey bu televizyon. Sinirlendiğin şeyleri seyrediyorsun, seyrettiğin programlara sinirleniyorsun. Ne onunla olabiliyorsun ne de onsuz yapabiliyorsun. Böyle garip bir şey bizimkisi işte.

Yorumlar

SELIN dedi ki…
gercekten artik tahammul edilemez,igrenc bir hal aldi bu televizyon kalitesiz mahluklar yuzunden bizde onlari hala izliyoruz hata bizlerde FILIZ
TATLI CADI dedi ki…
Ben seni okumaktan boşuna zevk almıyorum bildiğim bir şey var ki sen bam teline tam yerinden basıyorsun canım arkadaşım. Haklısın ne onla ne de onsuz. Amcakkk şu inek mevzu inanılmaz yakışmış bayıldım,harikasın valla.
Vallahi 'Tatli cadi'ya katiliorum, bosuna zevk almio'ruz' seni okumaktan, helal yaf kim tutar seni yorumlar, dil, edebiyat, zeka, kelime hazinesi super:)...

ince gul'cum yaf bir ara resim, hani o siyah ayakkabi bile olsa resim gorebilirmiyis cokkk esrarengis oluo bole;)...

Kucakliorum seni...

Ecem
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
ince gülüm dur niye kızıyon bööle,bak bir sürü dizi başladı,hangisini izleyeyim diye düşünürken ,kaçırıverdim çoğunu,bir de elimde kuman da parmaklarım yamuldu,amannn dedim boşver sen kurul bilgisayar koltuğuna ,tıkla arkadaşlarını,oku tatlı tatlı...
Deniz dedi ki…
seviyeli ilişkiyi level olarak yansıtmana çok güldüm :) Demek kavga başlayınca bir önceki level'a dönülüyor. Bu bağlamda biz kaçıncı leveldayız bilemedim. Diziler diziler diziler... Ben yabancı dizilerden birebir devşirilen dizilere sinir oluyorum. Zaten izlenmiş bitmiş, bir daha neden çekiyorlar? Bir de yerlinin yeniden çekimi var ki, Ruhsar-Hayal ile Gerçek... Bunda da sanırım tekrar bölümlerini yayınlatmak sözleşme gereği pahalıya patladığından, yenisini çekmek daha ekonomik geliyor... bir de diziler yayından kaldırıldığında işsiz kalan insanlara üzülüyorum. Böyle işte :)
uykucu dedi ki…
bende denizin dediğine katılıyorum habire yabancılarla eskilerin yenileri çekiliyor. birde tam bir diziye kaptırıyorsun hop yayından kalkıyor akibeti hakkında hiçbir bilgi yok(ör:aşk kapıyı çalınca-eğlenerek izliyordum yok oldu)cuma senin dizide başladı süperdi iyi kıvırmışsın bayıldım izliycem onuda. her cuma hangi diziyi izleyeceksem üst üste 3 tane oldu (seninki var,hatırla sevgili var birde yarım yamalak izledim almancı 2 sevgilinin aşkı hepsi aynı saatde)şimdi bende buna gıcığım tüm kanallar beni seç beni seç diye aynı zamanlara denk getirir güzel programları, diğer günler hepsinde gıcık şeyler yayınlanır kendi aralarında anlaşsalar ya!!
Bri; dedi ki…
incegül ablacım sen izleme televizyonu boşver:) ben küçükken ağlaya ağlaya türk filmi seyrederdim babam gelir dalga geçerdi sinir olurdum:)Ahh ahhh o zamanlar daha temizdi bu televizyon denen meret...
Bide magazin prog. bana kadınlığımı hissettirdi diye bi terim var oldu..Bunun anlamı nicedir ben onu anlayamadım..hani saygılı sevgili ilişki içerisinde,gösteririm ama elletmem pozları takınmışken nasıl oluyo bu hissetme durumu???
ZRPNDT dedi ki…
:)))) İnek koysalar daha faydalı olur he :)))))) Süper bi anlatım olmuş yine... Düzeyliler düzeyler alt düzey üst düzey :D
Unknown dedi ki…
BEN ZATEN SON ZAMANLARDA TELEVİZYON SEYRETME KABİLİYETİMİ KAYBETMİŞ DURUMDAYIM ÇOK ZA ŞEYİ SEYREDER OLDUM HELE DİZİLERİ SIKI TAKİPTE HİÇ DEĞİLİM.AMAN NE SİNİR OLACAK NE KASACAN KENDİNİ BLOG OKU DAHA İYİ:)
Adsız dedi ki…
Merhaba,acı mizahınızı yine konuş-
turmuşsunuz.Daha önceki bir yazımda
her ay binlerce anne çocuklarına
katık götürebilmek için vesika çıkartıyor;öbür tarafta sizin yazınız...yıllar önce yazdığım bir
şiiri sizle paylaşmak istiyorum.
Sevgiler,Nur Aksoy
-----------------------------------
DİĞER KADINLARIMIZ

Kasap gibi,et gibi,koyun gibi.
Talep oldukça hem okumuşundan,hem
cahilinden;
ne yapsın benim kadınlarım,analar..
Bir süt için çocuğuna,iki üç ekmek
ve bulgur için;
can pazarında benim kadınlarım.

Sistem,düzen tanımıyorum.
Felesefe,psikoloji falan hiç bilmem.

Bildiğim üç beş kuruş için etini
satan bizim kadınlarımız.

Lanet ediyorum onları bu pazara sürenlere,bu düzene ve siyasetcilere.
Unknown dedi ki…
Şarkıya bayıldım ben.
FİLİZCİM, arada güzel şeyler olsa da, bu magazinler felaket canım. Haklısın iğrençler..

TATLI CADICIM, canımsınn sağol. Ben aslında hepimizin düşüncelerine az çok tercüman olmaya çalıştım nacizane...

ECEMCİM, güzel gurbet kuşum. Bu dediklerine layık mıyım bilmem ama, çok teşekkür ederim...
Güzelim, dizi çektim. Yayınlanmıyor mu sizin orda. Aydan Şener'i gör, beni görme... şaka bir yana halledicem bakalım inşallah...

PERİLİMCİM, canım hakikaten hangisini seyredicen. Ben devam mecburiyeti olmayanları seyrediyorum bir tek. Avrupa Yakası gibi. Hatırla Sevgili güzeldi ama. F.İ.G'nü de seyredelim lütfen. Reytinglerimi düşmesin canımm. Ve haklısın, arkadaşlarımı okumak daha zevkli...

DENİZCİM, yabancı dizilerden devşirilenler, eski Türk filmlerinden kopyalanılanlar.. aynı şeyleri ısıt ısıt seyrettir durumu. Hayal ve Gerçek senaryo olarak bile bire bir olmuş. Bunu yiyor muyuz? Hayır. Evet ben de onlar için üzgünüm. Vicdanı güzelim benim...

FİGENCİM, evet canım, bütün hafta seyredecek bir şey bulamıyorsun. Sonra bir güne, en güzel filmleri, dizileri sıkıştırıveriyorlar. Sanırım güçlü programın karşısına bilerek güçlü program koyuyorlar ama, bu bazen başlamadan bitmesine sebep oluyor. Hatırla Sevgili'yle umarım saati çakışmaz. Ben de beğendim F.İ.G.'nü...

BRIDGETCİM, eskiden bir tek C.tesi akşamları vardı Türk filmleri. Ne çok severdik. E ağlamadan seyredilir mi o filmler...
Lütfen yani, gözlerine bakarak, elllerini tutarak hissettirebiliyorlar onlara kadın olduğunu.. maşallah erkeke bak...

FEZECİM, canım benim sağol. Ben bizzat kendim, şahsım adıma!! (bilerek böyle yazılmıştır) ineği tercih ederdim...

ELÇİNCİM, seyredecek bişey yok ki zaten. En güzeli canım. Oku okuyabildiğin kadar...

SEVGİLİ NUR, bu konuda yürek acılarımız ve hala kanayan yaralarımız var. O dediğin kadınlar var, yavrusunu doyurabilmek için en ağır işlerde çalışan analar var. Hepsi için, kadın olarak içimiz sızlamakta... Şiir çok dokunaklı. Paylaştığın için sağol..

MİSKETLİMONU, merhabalar... Ben de çok severim bu şarkıyı...
KUGUU dedi ki…
genis ekranin kerametini simdi anladim be gulum.))
Sanem dedi ki…
Ben de sinir oluyorum ekrandaki saçmalıklara. Gerçi arada bir de olsa kaliteli programlar olmuyor değil ama genelde izlenecek yanı kalmadı. Ama dediğin gibi, yine dönüp dolasşıp oturuyoruz karşısına işte.
renkler dedi ki…
Hislerime tercüman olmuşsun arkadaşım... Sunucuların çoğuna gıcığım. En çok da Defne Samyeline. Sevemedim gitti. Zaten haberleri izlediğim de yok.
Mutluveumutlu dedi ki…
Ablacım birde "uzatmalı sevgili" var,onu unutmuşsun :)))
İlişkide 6 ayı geçince uzatmalı sevgili oluyor, ayrılıcada "ex aşk" olarak tarihe gömülüyor :))
Gamzeli dedi ki…
Ben şu aralar fazla izler oldum, içinden seçmeye çalışıyorum dizileri...En çok hoşuma gidenler belli olmaya başladı, zaten güzel olacak diziler baştan belli oluyor..

Magazinleride izliyorum ama gerçekten çok sıkılıyorum, hepsi saçmalıktan başka hiçbirşey yapmıyor...

İyi haftalar ablacım, öpütm seni...
kakaolusevgi dedi ki…
ABLACIM BEN DE İZELRDİM TRT 1 DEKİ ASKERLERİ,HEM DE HEYECANLA BEKLERDİM.
BENDE DE 2 SENEDİR YANİ EVLİLİĞİMİZ BAŞLADIĞINDAN BERİ,TV İZLEME İSTEĞİ YADA PROGRAM SEÇME OLANAĞI KALMAMIŞ BULUNMAKTADIR HERTÜRLÜ SPOR DALINDAN DOLAYI.İŞTE BÜTÜN GÜN YORULMUŞSUN,KİM GİDECEK DE MUTFAĞA SANDALYE TEPESİNDE TV SEYREDECEK.ÖNCEDEN TAKİP ETTİĞİM PROGRAMLAR VARDI BENİM,HER KONUYLA İLGİLİ.AMA ARTIK NE YAZIK Kİ,YOK.BLOG ALEMİ VAR.
MAGAZİN İZLEMEYE HİÇ GEREK YOK ABLACIM,HABERLERİ İZLİYORUZ YA.MAGAZİN ORDA İŞTE.GEÇEN GÜN PAVOROTTİ'NİN ÖLÜM HABERİNİ VERİRİKEN KANALIN BİRİ AYNEN ŞÖLE YAZDI''DÜNYANIN EN BÜYÜK SESİ,BUGÜN SUSTU'' :))YA,İNSAN ÖLÜM HABERİNDE DE BU KADAR GÜLDÜRÜLMEZ Kİ YA,KEMO'YLA O AN BİR KOPTUK,BİR DAHA DA KENDİMİZE GELEMEDİK.YAHU,KARDEŞİM,ADAM VEFAT ETMİŞALLAH RAHMET EYLEYİN,İSTEYEREK SUSMAMIŞ Kİ :))
YANİ ABLACIM,BİRİLERİ BAN DESE Kİ,HİÇ OLMASIN TV.VALLAHİ ÇOK MUTLU OLURUM.ÇÜNKÜ GERÇEKTEN BİZİM EVDE BANA KALMIYOR BİLE,KALDIĞINDA DA BİRŞEY BULAMIYORUM.İKİ DİZİM VAR O KADAR.BAŞKA DA TV KARŞISINDA DEĞİLİM HABERLER DIŞINDA.
İYİ HAFTALAR DİLİYORUM ABLACIM.
anemon dedi ki…
incegülüm haklısn vallah ben evde olduğum zamanlarda gündüzleri tv seyretmem yok çünki adam gibi bir prıgram hep aynı kim kiminle yattı kim kocası aldattı ağlyan zırlayan birde onalrın üstüne giden salak spirelerle dolu etraf daha bunun gibi nicelri dizilerde aynı kalıptan cıkma vallah belgesel koysalar daha iyi bence
bidamlacik dedi ki…
hele son paragraf noktayı koymuş konuya.tebrik ederim bu güzel yazı için arkadaşım.
ben senin diziyi nihayet yakaladım.:( ve senin yaptığın gibi eleştirileri ona sıraladım yahu.
en başarısız bulduğum oyuncuları koymuşlar..(((
kenan ışık sadece yarışma sunsun.hiç o ifadeleri verebildi mi Allahaşkına yüzü?
Aydan da öyle ,binbir ceşit karakter oyanmıştır şimdiye kadar,ama ifade hep aynı. bari seslendirmesini başkaları yapsın. Gençliklerini oynayanlar onlardan kat kat iyiydi.
eşyaları yüklenmiş geliyormuş,ondan sonra oğluna diyor ki " sen ne diyorsun oğlum" buyur buradan yak.:(
benim en sevdiğim flimlerden birinin dizisi başlamış.
"tatlı intikam" davut güloğlu ebru akel hanio dizi.
bakalım o filmin nasıl içine edecekler göreceğiz.
hastayım,karamsarım. affola..(
KUĞUCUM, geniş ekran en iyisidir tabii canımm...

SANEMCİM, arada çıkıyor bazen düzgün şeyler de genelde berbat ötesi canım ya...

RENKLERCİM, canım bu Defne'yi bizim Deniz'e havale ediyorum. Şu kadına bir çeki düzen ver diye.. başka da kimsecikler toparlayamaz onu...

MUTLUCUM, uzatmalı sevgili ve nişanlı durumu en gıcıklarından. Bunlara fazla geliyor tabii o kadar zaman sürünce. 1 gece bilemedin 2 gece yeter canım...

GAMZELİCİM, iyi olanlar dediğin gibi baştan belli oluyor. Zaten hepsini seyretmeye kalksan bütün gün başından kalkmaman lazım. Magazinler artık boğmaya başladı. Haberlerde bile var. Ben de öpüyorum canım...

KAKAOLUCUM, alemsin canım ya.. şimdi sen deyince Pavarotti'ye ben de çok güldüm. Televizyon seyrederken yorulduğumu, yıprandığımı hissediyorum çoğu zaman. Güzel bir romantik komedi varsa oturup seyrediyorum. Show hemen her akşam güzel bir film yayınlıyor. Onun haricinde bir iki güzel dizi var. Şiddetsiz, kaliteli, ailecek izlenebilen. Başka da bir şey seyredemiyorum valla gülüm...

CİVCİVCİM, hakikaten o ağlak kadın programları da ayrı bir vaka değil mi? Bir ikisine denk gelmiştim. Zavallı kadıncağızların derdi başka, bu gerizekalılar onları boyayıp süslemişlerdi bir de. Yardım etmek istiyorsan. Bul onları yardım et. Niye tv de maymun ediyorsun...

BİDAMLACIKIM, Oy geçmişler olsun Sultanım. Ben de senaryoda bir kaç ayrıntıya takıldım ama, genel anlamda iyi çekilmiş bir dizi. Özellikle mekan harika. Aydan Şener'i beğenirim aslında. O soğuk ifadesini yakıştırırım ona. Kenan Işık konusunda aynı fikirdeyim bu dizideki oyunculuğundan sonra. Bir de rol gereği fazlaca katı bir adam olduğundan belki. Sen şimdi hastasın ya, ondan sinir yapmışsın. Tatlı İntikam konusu beni aşar. Biraz seyredeyim dedim, harap oldum. Maxicim, anne seyretsene, bundan kaç tane makara malzemesi çıkar diye sıkıştırıyor. Bir ara sağlam kafa izlerim. Öpüyorum canımmm. Tekrar geçmiş olsun...
tosbaa dedi ki…
çok güzel anlatmışsın yine ablacım:) gerçekten tahammül edilmiyor artık programlara..özellikle de magazin programlarına..milletin orasını burasını yakalamak eğer magazin sayılıyosa söyliyecek birşey bulamıyorum..insanların resmen hayatına tecavüz ediliyor ama kimse sesini çıkartıp da bunlar yasaklıyalım falan gibi düşünceler içerisinde değil..midem bulanıyo artık..geçen sene sibel canın poposunu görmekten fenalık gelmişti, bu senede milletin selilütünden..bize ne ya bize neeee..
hele ki reha muhtar abimiz:))) çok gülerdim ben onu izlerken..tahammül edilecek gibi değil..
sonuç itibariyle sonuna kadar katılıyorum söylediklerine ablacım..ağzına sağlıkk:)
TOSBAACIM, Allahtan Sibel Hanım bu sene yakalanmadı da!!! biz de o koca poposunu her gün görmek zorunda kalmadık. Lakin ötekilerin selülitleri yetti şükür..
Reha Muhtarı benim Mini, miniminiyken pek severdi. Ne zaman o çıksa kahkahalarla gülerdi. Artık ne anlıyordu bilemiyorum...
ANDY dedi ki…
Haberler de en kıl oldugum sey adamların olayı abartmaları. Bazen bir haber programı sırf o konu uzerine yogunlasırken bazen de goruntulerdeki olayı bizi salak yerine koyup abartmaya bayılıyorlar.

Bir defasında bir apartmanda yangın çıkmış, onlarca ınsan camlardan atlamış gibi bir haber vardı. Ancak goruntlerde sadece 1 kişi atlıyordu. At at, kalede biz varız :)
Zaten magazin programına çevirdiler iyice haberleri. Gözünü seveyim TRT'nin.:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM