GELDİK BİZ




























Oğlum, dikkatli olsanıza yahu! Dalıveriyorsunuz otun, börtü böcüğün içine pattadanak. Kene varmış buralarda.

Anne, onlara kene deme! Onların isimleri var.

Tövbe tövbe… Tutup bir de tıptaki isimlerini mi öğrendiniz? Aferin size!

Yok anne, kendimiz koyduk; Ali Macit, Ali Osman, Ali Rıza, Ali Kamil, Ali Şukufu…

Höööö?
_________________________________
Toplasanız ya siz de çilek! Bak mis gibi kokuyor. Dağ çileği bunlar. İstanbul’da bulamazsınız böyle çilek. Niye orada oturuyorsunuz?







Yok anne kalsın, şimdi Ali Şukufu gelir melir…

Meraklanmayın yavrum, bizim buranın keneleri eğitimli, terbiyeli, gün görmüş böcüklerdir. Bak geçen gün, Deli Zülfiye’nin poposuna yapışmış, çıkarmışlar, hiç bişeycik olmamış.

İyi de anne, bu Ali Şukufu hamile ya şimdi. Aksiliği üzerindedir.

Ya oğlum, bırak onu bunu da, bu çilekleri ben topluyorum topluyorum, hiç kutuya birikmiyor.

Zaten küçücük çilekler anne. Nasıl biriksin? Sen toplamaya devam et. Birikir nasıl olsa.

Siz veletlerin, hiç toplamadığınız halde, niye ellerinizin ve ağzınızın pespembe olduğunu sorsam, ayıp mı ederim?

Evet anne ayıp edersin.
________________________________

Babaaaa, ya benim kulağıma bişey girdi galiba. Vozur vozur ediyooo… İğrenççç!

Kızım öyle tıkamasana, içerideyse öldüreceksin hayvanı.

Tamam baba, çıktı galiba. Ses kesildi.

Belki de dinlenmeye çekilmiştir yavrucak.

Dalga geçmesene baba ya. Biricik kızın burada vozurdayan bir yaratığın saldırısına uğramış… Babaaaaa, bu çıkmadı galiba ya. Yine başladı zırıldamayaaa, babaaaa, kurtar beni babaaaa!

Dur bi dur, kız zıplamasana, kırpaşma iki dakika çıkarırım ben şimdi onu. Heh şöyle kalemle yolunu açalım, bak nasıl da uçuyor kerata. Hayvanı sokmuşsun hapishaneye, bi de dürtükleyip duruyorsun.

Ya baba bu kelebek, bu kadar insanın içinde, gelip benim kulağıma nasıl giriyor? Bende mi bi tuhaflık var acep, yoksa kelebekte mi anlamadım.
___________________________________
Anneeee, ben de abimle beraber, sığıra gidicem.

Oğlum, sen hayvanların en güççümeninden bile tırsmaz mısın? Bu hayvan ırkının en iri temsilcileriyle dağlara gitmeye nasıl cesaret edeceksin yahu?

Anne yaklaşmam yanlarına, n’oluuur!

E iyi ya git madem.

Anne bak şu inek var ya, me.me.lerinden süt çıkıyo biliyon mu?

Biliyorum annem. Zaten süt inekten çıkar.

Olur mu anne, bizim orda marketten çıkıyo ama. İnekten çıkanı içmem ki ben.
___________________________________
Hadi duta dalalım anne.

Tamam, bak dalları dolu, alıver şuralardan.

Yok anne, ağaca çıkıcam ben.

Hayatında ağaca mı çıktın? Düşersin yavrum.

Düşmem anne ya, hadi beraber çıkalım.

İyi ya sen çık, ilk katından topla ye dutu. Ben de aşağıda seni dutayım.

Anneee, bak ne kadar yüksekteyim. Bana şu dallardan dut verir misin?

İyi de oğlum, yarım metre de olsa, ağacın yükseğinde olan sensin. Senin toplayıp bize vermen gerekmez mi?

Ama anne, ağaca çıkmak çok yorucu bişey. Şimdi bu yorgunlukla bi de dut mu toplıycam yani?
_______________________________________
Anneee, sen çocukken, hani pillere ip bağlayıp kurbakların kafasına vuruyomuşsun ya… bu göl di mi o?

Evet canım.

Anne pil bulsana bana da, ben de vurucam.

Yok annem, yazık hayvanceyizlere. Hem biz kafalarına vurmuyorduk ki, dışarı çıksınlar diye, suya salıyorduk pilleri. (Ne kıvırdın be, helal)

Tabii, şiddet kötü bişey dimi anne?Ama, anneler babalar çocukken her şeyi yapıyo, kendi çocuklarına gelince, bunlar hep kötü oluyo dimi anne?

Höööö?
_____________________________________
Çocuk sevinçlerimi tekrar yaşadığım, çocuklarımın anılarına kendi çocukluğumun kokusunu kattığım, yeşile, maviye, çiçeğe, böceğe doyduğum, sevdiklerimin sıcaklığını iliklerime kadar işlediğim rüya gibi bir haftaydı.

Bitti. Döndüm. Bedenim buralarda artık.

Kalbim mi? Yarısını buradaki sevdiklerime getirdim, diğer yarısını dağların doruğuna bıraktım…








Not:Fotoğraflar, benim sığır çobanlarıma aittir... Devamı gelecektir...








Yorumlar

Deniz dedi ki…
Cumhurbaşkanlarımızın bazıları, çocukluklarında çobanlık yapmışlardı. Bundan mütevellit, evlatlarının geleceğini pek parlak görüyorum :) Çok güzel yerler, dönmek mutlaka güç olmuştur. Aslında bir de okul açılmadan hemen önce gitmek lazım, çocuklar iyice mutlu başlasınlar okula :) Hoşgeldin...
cinar dedi ki…
Hoşgeldiiiiiiiiin :)
Ay koptum muhabbetlerinize ya :) Çilek toplama, kenelere isim verme, dut toplama hepsi birbirinden güzel. Çoçukla çocuk olmak da harika bir his, hele kendi çocuklarınla. Oh vallahi, dağ havasını da misler gibi soludunuz geldiniz, tekrar hoşgeldiniz :)
Adsız dedi ki…
Hoşgeldin aplam :) Ailecek komedi dükkanı gibi bişeysiniz siz bea :D eşşek üzerindeki pozlar müthiş ayrıca yaşanan herşey benim şuan olduğum ortamı yansıtıyor cidden şaşırdım desem yalan değil :) o küçük dağ çileklerini süt ve şekerle ezip buzlukta dondurma yapardık biz fındık diplerinde çok oluyo genelde ,şu günlerde ben de at binme sevdasına düştüm siyah inci gibi bişey evin alt tarafında duruyo izliyorum hergün ama pinmeye cesaret edemedim ben buralarda doğup büyüdüğüm halde senin yavrular benden daha cesaretli vılla :D
Bendeniz.. dedi ki…
ayyy hoşgeldin bitanem,bende bugün ayrın gidiciyim ama çok özledim seni,konuşmalar gene süperötesi:))
öpüyorum çok..
Geveze Kalem dedi ki…
Hoşgeldiniz!:) Seni pek 'şehirli' gördüm İncegülcüğüm, ne o unutmuşsun galiba köy muhabbetlerini.;-) Ama çocuklar senden daha cabbar çıkmışlar vallahi. Aferin onlara.:)
ev perisi;) dedi ki…
He yoooooooo;)

Fikir testim gelmiş hoşgelmiş...

Ali şukufuyada getirseydiniz severdik hepbirlikte;))))

Ma aile uçuk kaçık ve de çoook keyiflisiniz maşallah size azizim;)))

Öpüyorum fikir testisini ve yavrularını...

Muhabbetinen kalınız...
Denizciğim, bak ben bu yönden hiç düşünmemiştim. O halde şu anda geleceğin Reis-i Cumhuruyla, Başvekilinin anasıyla muhatapsınız demektir bu.:))) Hele küçük sıpayı görmen lazımdı, neler yaptı, neler. Her evden ayrı ayrı teklif geldi kendisine. Bıraksam, nüfuslarına geçireceklerdi veleti.:))) Hakikaten çok güzeldi... Hem nasıl zor oldu bilsen. Sağol arkadaşım, hoşbuldum...

Çınarcığım, hoşbuldum gülüm. Valla miss gibiydi havası, suyu. Sabahın altı buçuğunda acıkarak uyandım, kendime inanamadım. Yüz kremim olmadan adım atamazken, hiçbir şey kullanmadığım halde, cildim pamuk gibi oldu her yüzümü yıkadığımda. Velhasıl, yaşanacak yerler oralar be canım. Tekrar hoşbuldum, sağol.

Sananekim bananesanım, gülüm çilekleri topladığım kutudan aşırıp aşırıp yemeseler daha güzel olacaktı ama.:)) Ah canım ya, köy hayatı çok güzel. Elbette zorlukları var, misal Ali Şukufu, ama gerçekten yaşanası bir hayat. Bak yine hapsoldum griliğe, o yeşilden sonra hiç hoş olmadı.:(( Dediğin gibi benim veletler, kırk yıldır oralarda yaşıyormuş gibi adapte oluverdiler. Şaşırdımmm.:))

Bendenizim, ben de çok özledim yahu. Hoşbuldum bidenem. Bir daha ki gidişimize, internet bağlantısı verilecekmiş köyümüze. O zaman hem sizden ayrı kalmayacağım, hem de doyasıya köyün tadını çıkaracağım. Allah nasip ederse. Öperim güzelim kocamanından.

Semacığım, e boynuz kulağı geçmezse olur mu? Benim sıpalar hemen köylü oldular. Ben artık ihtiyar bir hatunum, öyle eskisi gibi olamıyorum ki.:))) Ama yine de ağaçlara, folluklara ve de bilumum yamaçlara tırmandım gücümün yettiğince.:)) Hoşbuldum arkadaşım, sağol...

Muhabbet Perim, hoşbuldum. Ben de çok sevindim sizlere kavuştuğum için. Ah be gülüm, Ali Şukufu'yu getirecektik de, hamile! kendisi. Şimdi yol yorar falan. Yavruları olsun, gönderecekler bize.:))Ben ve yavrularım da seni çoook öpüyoruz. Ah ericikler olmamış idi, yiyemedik. Siz de var ise rica edebilir miyik?:))
şengül dedi ki…
ince gül canım ne güzel anlatmışsın doğanın güzelliğini okurken ben de oradaymışım gibi rahatladım çocuklar çok tatlı Allah bağışlasın (((((hele ağaça çıkmak çok yorucu anne birde size dutmu toplasın annesi )))oarya çok güldüm canım saygılar
ZRPNDT dedi ki…
İncegülüm hoşgeldin. Çok sevdim iki yakışıklının ve bir de senin maceralarınızı :) Ay iyi ki kulağına Ali Şukufu girmemiş, okurken kene mi acep diye tırstım bi ara :) Daha çok fotoğraf yüklettiriver de biz de izlemeyle avunalım buralardan... İyi ki varsın be :) Valla seviyorum seni... İçime yaşama sevinci şeyettiriyorsun ;)
muko dedi ki…
hoşgeldinizz ,özlenmiştik efenim o güzel yazılarınızı okumayıda sizide,hoşgeldiniz sefalar getirdiniz..

ama ama okurkenn yine kahkahalar attım yavv gecenin bu saatinde,büyük velet "anne kendine gel ya uyumaya çalışıyorum burada diye "fıça atıyor odasından..

sevgiler efenimm,öpüldünüzzzzzzzzzz..
Adsız dedi ki…
Hoş geldiniz valla neşemizide getirdiniz
meleklerim ve ben dedi ki…
Hoşgeldin İncegülüm,Muhabbet ve neşe getirdin.

Öpüyorum...
Hoşgeldin, çok sevindim güzel , dolu dolu geçirdiğin bir hafta olmasına, senin çobanlarada bayıldım bu arada :)
Devamını kısa sürede yaz lütfen...
Muhabbet Çiçeği dedi ki…
Hoşgeldin canım, ne güzel anlatmışsın yine. Güzel bir tatil geçirmişsin. Çocuklarla diyolaga bayıldım :)
Öptüm kocaman canım.
SenaBera dedi ki…
Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz..:)

Muhabbetler süper, çok eğlenceli ve güzel geçmiş anlaşılan.. Gerçi sen çocuklarla, değil böyle süper bir köyde, bir bodruma kapansanız, yine de çocukları eğlendirip, hoşca vakit geçirtecek şeyler bulursun, eminim kolayca...:) Cümlem düşük olmamıştır umarım..:)
Öperim seni ve yavruları...
ZRPNDT dedi ki…
hayırlı kandiller canım
Gulos dedi ki…
Keneler bela yaaa.Bizim mahallede de bir parkta adını söylemeyeyim başbakanın attan düştüğü park oluyor kendileri orada işte birisini kene ısırmış.Halen hastanedeymiş kendisi.İnceleme altına almışlar.Korkumuzdan evden çıkamaz olduk.
SEvgilerimle...
ablacım kandilin mübarek olsun, kal sağlıcakla...
Şengülüm, sağol canım benim. Ah sen bir görseydin sıpayı neler yaptı. Köyün tadını en fazla o çıkardı desem yalan olmaz valla.

Fezem, valla bir ara ben de Ali Şukufu'yu çok andık, ziyarete geldi diye tırsmadım değil. Babacığım kulağımdan onu çıkarmaya çalışırkene liselim çekmiş resmimizi, dur yayınlıycam onu da. Daha çok foto var. Meraklanma. Geliyor...

Mukom, ben de sizleri çok özledim gülüm. Hoşbuldum. Ben de çok çok öpüyorum seni ve delikanlıları.

Umarcığım, çok teşekkür ederim. Valla çok neşeli döndüm aslında. Biraz da buruk.

Meleğim, dileğim, hoşbuldum, çok çok sağol canım. Ben de çok öpüyorum seni ve bıdıkları.

Börtlekimin annesi, sağol canım benim. İnşallah en kısa sürede canım. Varsa sizde sığır gönderivereyim ablası.:)

Muhabbetim sağol canım benim. Biz de seni kocaman öpüyoruz.

Senam Beram, Özlemim, hoşbulduk canım benim. Çok eğlendik sahiden. Bilmem ki öyle mi olurdu. Bodrumda da iyi vakit geçirir miydik diyorsun. Bu tatile ihtiyacımız varmış gerçekten. İyi geldi. Canım benim biz de seni öperiz, bızdıkları da elbet...

Hacerim, sahiden de kene korkusu yüzünden, yalan yok, çok bulaşamadım her şeye. Mesela bostanlarda çok varmış. Bilmiyorsun ki, hangisi zehirli, hangisi değil. Anaam, sen de dikkatli ol bari. Mahalleye kadar gelmişler demek. Anladım ben orayı.:) Sevgiyle canım...

Fezem, sağol kuzum, hayırlı kandillerin olsun.

Gökhancığım, vefalı, güzel yürekli kardeşim, senin de kandilin mübarek olsun. Sağol...
meleklerim ve ben dedi ki…
İncegülüm;

Kandilin mubarek olsun canımcım.

Sevgileeeer.
Dileğim, hayırlı kandiller canım benim, sağol..

Herkesin kandili mübarek olsun arkadaşlar.
şengül dedi ki…
ince gül canım senin ve ailenin kandili kutlu olsun canım benim saygılar
Hoşgeldiniz.
Köy kırizine giricem artık fotoları görüp görüp gidememekten.
Konuşmalara bayıldım ayrıca, çocuklar da az değil hani. Laf ebesi yavrular..
Kandiliniz mübarek olsun.
Boncukçu dedi ki…
Sen çok yaşa Sevgili İncegül :) Bu keyfi yaşattığın için sağol.
Adsız dedi ki…
mutlu kandiller aplam :)
rümeysaninrüyasi dedi ki…
Günler bize dostların güzelliği ile, geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Kandiliniz mübarek olsun..
Ebru Oğuş dedi ki…
hoşgeldin arkdşm. pek hoşluklarla gelmişsin:-) devamı için takipteyim maceralarınızın;)
Şengülüm, senin de kandilin mübarek olsun canım benim, sağol.

Yaseminim, ah Rabbim nasip etsin gülüm sana da. Hayırlı kandiller.

Boncukçum, ne demek, sen sağol.

Sananekim bananesanım, sağol bitanem, sana da hayırlı kandiller.

Rümeysanın rüyası, canım ne güzel bir dilek bu. Kandilin mübarek olsun.

Ebruşum, hoşbuldum canım. Bekletmeyeceğim fazla, söz.:)
Ferhanca dedi ki…
incegülüm hoşgeldin, güzel geçmiş belli çocukların unatmıcağı günler bunlar..sevgiler.
PAPATYA PRENSES dedi ki…
Ne kadar güzel bir hafta yaşamışsınız:) ve ne kadar güzel anlatmışsınız:)

Sevgiler..
Adsız dedi ki…
[B]NZBsRus.com[/B]
Forget Sluggish Downloads With NZB Downloads You Can Hastily Search Movies, Console Games, MP3 Albums, Applications & Download Them at Rapid Speeds

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Usenet[/B][/URL]
Adsız dedi ki…
Infatuation casinos? ask someone this advanced [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] exemplar and feigning evasively online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also discontinuation our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] orientate at http://freecasinogames2010.webs.com and win mentality folding spondulix !
another in [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] emigrate is www.ttittancasino.com , during german gamblers, demur upon during magnanimous online casino bonus.
Adsız dedi ki…
It isn't hard at all to start making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat system[/URL], Don’t feel silly if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses alternative or misunderstood avenues to produce an income online.
Adsız dedi ki…
This can be flight simulator version FS2002, FS2004 or the latest version of Flight Simulator,
FSX. Solution Options: It was decided to use a web services simulator to simulate the exact functions of a web services
backend. The students are imparted cost-effective training into experiencing and learning how situations of emergency can be handled.
If you are looking for some excitement beyond just flying,
the Jane's series of combat flight simulators is the best place to look. The instruments that lag in real life, lag correctly, gyro drift is modeled correctly, the magnetic compass is subject to aircraft body forces - all those things that make real world flying a challenge are present.
Adsız dedi ki…
With the ability to actually alter the texture and
condition of the hair with clever and fashion-forward hair styling products, Rusk
Being products are sure to intrigue the hair product lover in all of us.

As natural products don't have any side-effects, you can rest assured for healthy hair. A well groomed woman will look to her hair and makeup first and a poll of 3,000 females across the UK revealed that about 44% feel attractive if they are having a good hair day, this compares to 16% who felt pleased with their appearance if good teeth gave them that winning smile.

Here is my blog post - hair products
Adsız dedi ki…
(c) The program is required to be fully self-sustaining through the premiums payment made by the enrolled individuals.

An image will help flesh out exactly what you’re trying to announce while adding character, flavor and visual appeal to the
document. Thanksgiving day is coming, I should buy a thanksgiving gift for Linda.

The following year, at the age of thirty-eight, he matriculated at the Louisville Dental College in
Kentucky, where he remained until he was graduated.
She was not the type to accept poverty and illiteracy without protest.


Here is my web-site ... Appalachian Regional Commission

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM