HADİ KAÇTIM BEN!














Blog milletinin güzel insanları! Hele bi gelin yanıma, toplaşın yamacıma! İyice bi yaklaşın monitörlerinize! Elsidisi, boynu bükük gariban eski ekranlısı fark etmez… Yanaşın yanaşın da resimlere bakın hele bi önce. Sonra da bu resimler arasındaki 7 farkı bulup, bağlantıyı kurun bakalım benim dünyalar tatlısı arkadaşlarım.

Hani bu İncegül gişisi, sayıklayıp durur ya “köyüm de köyüm” diye. Hani bulut olup, yağmak ister toprağına her daim. Aha da gidiyor. Hem valla, hem billa. Yalanım varsa, nimete videofon reklamındaki kedi gibi bakayım.

Bu akşam, nasip, kısmet ise köy yolları göründü bize.

Benim küçümen sıpa, ilk defa gidecek olduğundan pek heyecanlı kaç gündür. “Anneee, uçakla mı gidiyoz?” diye sordu bana.

“He oğlum uçakla gidiyoz. Bizim köyün harmanına indirecez uçağı da.” dedim kendisine.

Bu yılki tatil planımız, koca kişisiyle ve arabayla yola çıkmak, Ankara ve Bartın’daki dostlara (Onlar kendini biliyor, link vermeme lüzum yok sanırsam) sürpriz yapmak, bir kahve içimi de olsa yan yana olabilmek, oradan da gözümde tüten köyüme, toprağıma gitmekti.

Olamadı. Koca kişisi bizimle gelemiyor maalesef. Yazıktır kocamaaa! Benim hasretimden bir deri bir kemik kalmazsa iyidir! İki tane aslan parçam, biri bir yanımda, biri öbür yanımda düşüyorum yollara ben de.

Sırası gelmişken, Kuaybem, hangi gubidik kelimeleri kullanıyorsun diye sormuştu bu sıpaları severkene. Kocaman oldular artık, bak annelerine koruyucu bile olmuşlar gerçi ama, yine de onlar benim bebeklerim be! Büyük danamı, “camışım, kara üzüm gözlüm, löppüdüm, aşkım, kuzucukum, tombilodikim, samurum, totişim” diye, küçük sıpamı da “kalbim, ozikom, kuzubıdıkım, ponçiğim, abazikom, tatlışım” diye severim ben. Bebeykene mutlaka demişimdir bi sürü şey ama, dedim ya, çok zaman oldu, hatırlayamıyor ki, oynak aklım. Ben de, bir baba olarak, Umar'ın hangi abidik kelimelerle güzel kızını sevdiğini merak ediyorum doğrusu. Dönünce okurum artık.
Gidiyorum ben bu akşam...

Ben bu akşam, iki yanımda iki delikanlım, ‘eşeğiyle uçurumdan yuvarlanıp da kahkaha atan emmi’lerin olduğu memlekete gidiyorum. Ben yürekleri henüz nasır tutmamış, sevmeyi bilen, gülmeyi seven, komik insanların memleketine gidiyorum. Kocaman gülüşlü, dağınık saçlı, çıplak ayaklı kız ve oğlan çocuklarının memleketine…

Şimdi ben memleket sınırını aşar aşmaz, tanıdık yüzler, gülen gözler karşılayacak beni. “Ahan da bizim kız gelmiş” diyecekler, herkes sarılacak, öpecek, haminnem, dedem ağlayacak yine, yengeler ne yapacağını, ne yedireceğini şaşıracak. Kuzenler hasretle kucaklayacak, kuzen çocukları, hala diye pervane olacak etrafımda. Ben gerçekten sevildiğim memlekete gidiyorum.

Sabahları, mis gibi toprak kokusuna, çimen yeşiline açıp pencerelerimi, Ilgaz’ın o doyumsuz manzarasına dalmak, gün ışımadan başlayan tatlı telaşa, o hengamenin huzuruna kaptırmak yüreğimi ve yine folluklardan yumurta aşırmak ve bir ağacın doruğundan meyve koparmak yeniden. (Düşüp bi taraflarımızı kırmayalım da bu yaştan sonra) Bir de o adını bilmediğim sarı çiçeklerin muhteşem ve bulunmaz kokusunu tekrar duymak… Hele bir de yağmur yağarsa, değmeyin keyfime!

Yani velhasılı kelam; üstteki resimde görmüş olduğunuz hatun, alttaki resimlerde görmüş olduğunuz yerde olacak bir süreliğine. Fotomontaj, çizim neyin değildir, öz be öz benim memleketimin görüntüleridir işte. Çok güzel değil mi?

He hatunun resmi için de alıcılarınızın ayarlarıyla oynamayın. İstediniz, yayınladık. Ahan da öyledir o, Allah öyle yaratmış, dalga geçmeyin, çarpılırsınız valla. Siz de öyle oluverirsiniz karışmam.

Haydi yolculayın bakayım beni artık. Selametle gideyim di mi? Bol enerci ve neşeyle döneyim de güzel güzel yazılar yazayım di mi? 4 Part'lık İncegül Tatilde serisinin ikinci bölümü mesela...

Haydi Allah’a emanet olun dostlar, inşallah görüşürüz yine. Öperim o güzel yüreklerinizden.

Sevgiyle…

Yorumlar

muko dedi ki…
Hadi bakalım iyi tatiller iyi dinlenmeler canım..

sevgiyle öperimm..
Unknown dedi ki…
Güle güle git ve gel incegülüm,arkandan su döküyorum..

resimli dön ama tamammı haydi bak kendine sıpalarına iyi selam söyle ......
Ferhanca dedi ki…
Temiz hava, bol gıda desene..iyi tailler..
Adsız dedi ki…
Yolun açık olsun incegülcüm.Güzel ve neşeli yazılarını özleyeceğim.Ayrıca bahsetmiş olduğun konu hakkında da bir post yazarım.Okursun artık.

Eğer interenete girebilme şanşın olursa bence yazmalısın günlerinin nasıl geçtiğini, bu pek mümkünkün olurmu acaba?

Gözün arkada kalmasın blogunu hırsızlığa,yangına vs durumlara karşı koruruz :)
Kremali'nin annesi dedi ki…
Butun bir yil boyunca calisip didinmekten agzi burnu gozu dagilmis arkadasim! Sana ve delikanlilara cok guzel bir tatil diliyor, selametle gidip gelin diye dua ediyorum.

Bu topraklardan beslenen ama asla nankorluk etmeyen, Anadolu asigi kadin; sanirim ben seni en cok da bu yuzden seviyorum. Insaallah bir gun dunya gozuyle de tanisiriz, cekirdek ailelerimizi kaynastiririz:))

Sevgiler,
Ayse Sule
Lalegül dedi ki…
İyi tatiller İncegül,
Bizim orada dedikleri gibi..
"Arkanı unutma"...
Sevgiler..
Adsız dedi ki…
bana bıraktığın son yoruma hiç alakasız bir şekilde "sen fotografını yayınlasana bir" diyecektim vazgeçtim. yayınlamışsın bu bir.

fotonu puzzle yap biz çözelim demiştim aylar önce (fotomu yayınlayayım mı diye sorduğunda)fikrin patentini rica edeceğim lütfen :) bu iki.

ben ılgazı biliyorum. iki kere gittim ve çok seviyorum. bu üç.

güle güle git, gel. dipsiz göle gidersen de eğer bir derin nefes de benim için çek içine. bu dört.

sevgiler, iyi yolculuklar.
Adsız dedi ki…
Resimlere bayıldım dogrusu bende köyümü özledim...
geçen sene bendekuzenlerimi görmeye ve diyer akrabalarımı ziyarete gitmiştim..
offf offf busene gidemiyorum.
köy havasını çok seviyorum tırafik yok işegitmek yok suları kokusuz yediyin lokmaların tatıtuzu yerinde ve bahçeden kendi ellerinletoplayıp ordandayıkayıp yemezevkine sahipsin heryer yemyeşil
-_- banane bende köyümü özledim hemde çooook incegül benim içinde geztoz olurmu anacım hadi selametle gidin gayri biara bizede ugra ...
kakaolusevgi dedi ki…
İyi tatillerrrrrrrrrr,iyi yolculuklarrrrrrrrrr.
Herşey süper olur inşaallah
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
sen şimdi varmış misler gibi de dinlenmeye başlamışsındır.
Valla bütün sene Bartın 'da okuyan yeğendi galiba-bahanesi ile kesin gelir diyordum amma koca kişisi yamuk yapınca sen ne yapıcaksın değil mi,hatta Ankara ayağında bulunmak için buradan günübirlik bile gider gelirdim,
neyse bakalım kader ne zaman bizi karşılaştıracak,bekleyelim ve görelim...:)
aman oksijen komasına girmeyin,tereyağını da çok kaçırma ...
iyi tatiller....
Calimero Mutfakta dedi ki…
ablacim gule gule gidin gule gule gelin insallah.. guzel gunler gecirin mutlu.. doya doya vakit gecir uzun zamandir hasret kaldigin sevdiklerinle sevdigin seylerle.. donusunu dort gozle bekliyorum ablacim operim.. (simdi fotoyu inceliycem bakalim :))
ZRPNDT dedi ki…
Ayy sanki kendim gidiyor gibi sevindim valla, boşver koca kişisini :P Hee bu arada gözlerim şaşı olacaktı resmindeki kaşı gözü yerinde hayal etmek için, ama az buçuk canlandırdım sen ne güzel kadınmışsın öyle yaw :) Valla he ciddiym:) İyi tatiller canımcım, güle güle git gel...
SenaBera dedi ki…
Demek Ankara'ya geliyorsun ve listende ben yokum yani öyle mii??
Kesinlikle beklerim canım, iyi yolculuklar, iyi eğlenceler....
gazel vakti dedi ki…
Benim karatosunumda yarın köye gidiyor anneannesiyle. Çok üzgünüm vede kıskanıyorum bensiz geçireci günleri. Heyecenadan az önce uyudu. Saat 02 bilmem kaçtı. Zaten bende köyümü özlemiştim hem oğlan gidiyo hemide senin bu postun tuz biber oldu. Herşey gönlünüzce olsun. Çok çok sevindim acaip mutlu oldum bu köy kokulu tatilinize.
Muhabbet Çiçeği dedi ki…
İncegülüm, güle güle git. Bizim yerimizede gez, eğlen. tadını çıkar. Köy havasıda tertemizdir şimdi.
Ohhh stresini at orda öyle dön gülüm.
Öptüm kocaman seni. İyi tatiller.Muck:)
Kuaybe dedi ki…
Ayy İncegülüm, yarın köye gidecek bir ana oğul olarak bavulumuz hazırlıyorduk, benim canavay babsıyla gezmeye gitti, ben de ne var ne yok diye bir oturdum şu ekranın karşısına yine.. Aaa, bir de baktım ki, İncegül ablamız da köye gidiyor - hatta gitti galiba çoktan :))

Ankara'da olmadı ama belki dönüş yolunda karşılaşırız :))

İyi eğlenceler size..

Sobe de tam yerini bulmuş.. Bebekkenki kelimelere ne hacet, bunlar yeter :))

Temiz hava, bol gıda, akraba mıncığı, çimen yeşili ve gülen, güldüren gözlerle dolu bir tatil size :))

Hoş dönün :))
meleklerim ve ben dedi ki…
İncegülüm;

güle güle git,güle güle gel hayırlısıyla inşallah.

Sevgiyle kal.
Nenoni dedi ki…
İyi tatiller.Güle güle git gel.
cinar dedi ki…
İyi tatiller İnce Gül :) Onlar ne güzel fotoğraflar öyle. Tabi burnunda tüter, manzara süper. Bol bol temiz hava çek ciğerlerine. Çimenlere sere serpe yayıl kuzularınla. Dinlen gel, gelince de bol bol anlat oraları :)
Sevgilerimle...
Hadi sanada iyi yolculuklar, iyi tatiller, bol dinlenceli,bol eğlenceli, mutlu günler...
Biz buradayız efem, bekleriz...
Adsız dedi ki…
Güle güle gidin,yolunuz açık olsun.
Gittiğiniz yerleri iyi bilirim ;
yayla havası,bol oksijen,yeşil
ağaçlar,Anadolu,Anadolumuz...

Ankara'lı blog arkadaşınız olarak,
acı bi kahvemi içerseniz sevinirim.
Bloğumda email adresim var.

Anonim Abi
- bilgisayarı eski olanlardan .:) -
Sanem dedi ki…
İyi tatiller :))
uykucu dedi ki…
hıck benim bir köyüm bile yok acayip kıskandım seni .Öyle imrendimki şimdi köyüne gidip akrabalarının yanında krallar gibi ağırlanıp el üstünde tutulacaksın . keşkem tarihlerimiz uygun olsaydıda bizde burdan berkuşumla atlayıp gelseydik demi ama:))bolca dinlen eğlen bize haberleri bildir ,fotoğraftada çok güzel çıkmışsın görür görmez tanıycam seni....
Adsız dedi ki…
öyle bir iki parçanı görünce bi heyecanlandım falan düzelcekte doğrusu çıkcak ortaya diye ama gelmedi :( bi gün yapbozun parçalarının tamamlanacağını ümid ediyoruz lakin :)

bu arada harbi kartpostal gibin köyünüz varmış be aplam bizim bura bile o kadar değil bence sen ordan geri gelmezsin sen gelsen af buyur sıpaların gelmez ( senin kullanımına binaen bende şeettim yanlış anlaşılmasın :D )
iyi tatiller güzel günler ablacım kendine dikkat e mi :? :))))
Ebru Oğuş dedi ki…
kızım öyle güzel anlamışsın ki, oğluşları kapıp peşinden gelesim geldi:-)
iyi yolculuklar iyi tatiller arkdşm, gönlünüzce geçsin günler, doyasıya içinize sinsin.. haberlerini dönünce artık, kaç bölümlük fotoroman olur bilinmez, okurum bir çırpıda!!!
denizanasi dedi ki…
ahh. ben de ne zamandır blog okuyamıyorum. geleyip sevdiklerimi ziyarete edeyim dedim. ve baktım yoksun :(
eğlenceli tatiller :)))) bizim için de o güzel dağ kokusunu için çek
Adsız dedi ki…
İyi tatiller İncegül'üm :) Bol bol eğlen, dinlen, güzel güzel hikayelerle dön yine bize.. Kocaman öptüm canım benim..
sofi dedi ki…
Yaa İncegülüm, peşine takılasım geldi be...
Adsız dedi ki…
Çok hoş anlatmışsın.Resimlerden gideceğin yerede bayıldım.Biz blog yazarları olarak peşine mi düşsek ne.Akrabaların seni orada ağırlarken, sen de bi zahmet bizi ağırla incegülüm be.Ne yapayım, bizim böyle yerlerde konaklayacak yakınlarımız yok ki.Şaka bir tarafa gerçekten şanslısın.Tatilin tadını bolca çıkar.Şimdiden iyi tatiller diliyorum canım.Sevgiyle ve sağlıkla kal.
nt dedi ki…
Allah güle güle gidip dönmek nasip etsin. İnşaallah moral ve enerjinizi toplayıp ve de bir kısmını buraya da yazacağınız birçok güzel anılarla dönersiniz. Pek göselmiş sizin oralar, benim de böyle bir köyüm olsa idü keşke :)...
Gamzeli dedi ki…
Fazla özletme kendini, bizlerden ayrı koyma kendini, iyice dinlen tadını çıkar tatilinin, iyi eğlenceler, sana ve iki aslan parçana :)
ev perisi;) dedi ki…
uyyyy fikir testim tatile mi çıkıyomuş;)

Öperim ben onu...

Huzurlu tatiller canısı;)
ARKADAŞLAR, HEPİNİZE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. DÖNDÜĞÜMDE SİZLERİ BURADA GÖRMEK ÇOK GÜZEL. HER ŞEY HARİKAYDI, ÇOK İYİ GEÇTİ BU TATİL. LAKİN SİZLERİ DE ÇOK ÖZLEMİŞİM.

ÖPERİM HEPİNİZİ...

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM