EVLİ EVİNE KÖYLÜ KÖYÜNE


Yeter bu kadar romantizm. Şimdi gelelim evliliğin gerçeklerine. Kızlars, bu soruları böyle teeek teeek yanıtlayasım ya da yanıtlatasım var. Herkesleri pek bi aydınlatasım var. Kızmazsınız değil mi?

Aşk evliliği mi mantık evliliği mi?
Aşk dediğin nedir ki? Biraz kalp çarpıntısı, biraz yürek sızısı, acı soslu makarnadan üç tabak yediğinde bile olamayacak kadar mide ağrısı. En güzeli mantıklı düşünüp, mantıklı bir karar vermek. Bir kere kocanın hafiften saf olanı makbuldür. Ne desen “he” diyecek, etrafında pervane olacak. Seni hediyelere boğacak kadar da zengin olacak. Her gün başka restorana yemeğe götürecek. Sen üşüme diye üzerindeki ceketi çıkarıp omuzlarına koyacak ve kendi k.çı donacak. Mantıklı olmak lazım bu hayatta mantıklııı.

Karşı cinsin görüşünü alalım. Aşk meşk anlamam kardeşim ben. Her mantıklı oküzün yapması gerektiği gibi, “garının sırtından zopayı, karnından sıpayı eksik etmeyecen” ahan da budur.

Görücü usulü mü anlaşarak evlenmek mi?
Anlaşarak evlenmek en güzeli. Baştan anlaşıcan herifle. “Bak anam, ben pasaklıyımdır, tembelimdir. Öyle çamaşırdı, bulaşıktı, temizlikti beklemiyecen. Bana hizmetçiler tutacan. Yemek filan yapmayı da bilmem, Mengenli bir aşçıya da hayır demem. Hafta sonu tatillerimden taviz vermem. Yazın Bodrum, kışın Uludağ gezdirmezsen seninle evlenemem” diyeceksin. Anlaşmayı kabul ederse ne ala. Yok etmezse kendi bilir.

Beyefendi siz ne dersiniz? Hele bi görek hatunu da anlaşması kolay. Şöyle kaşı gözü yerindeyse, etli butlu bir hatunsa daha da güzel anlaşırız. Yok illa anlaşmam diyorsa çakarım iki tane imzayı suratının orta yerine, anlaşma sağlanmış olur.

Evliliğin iyi gitmesi için yapılan fedakarlıklar nelerdir?
Bak bu çok önemli. Bi kere koca dediğin fedakar olacak. Yemeyecek yedirecek, giymeyecek giydirecek. Kuaför ve giyim masrafların, onun maaşının iki katından fazla tutuyor olabilir. Gerekirse mesaiye kalacak ve seni mağdur etmeyecek. Her kıyafetinin altına farklı ayakkabı alabilmen için gece işi bulacak. Geceli gündüzlü çalışmaktan evin yolunu unutabilir, hatta ayakta duracak hali kalmayabilir ama, bu bizim sorunumuz değildir. E evlilik fedakarlık gerektirir.

Sizi de dinleyelim erkek milleti. Haaaaa.. garı kısmısı fedakar olacak. Bi lokmaya, bi hırkaya kanaat edecek. İcabı halinde gece aç yatacak, sesi çıkmayacak. Erinin mutluluğu için ne gerekiyorsa yapacak. Çamaşır, bulaşık, temizlik, ütü, çocukların bakımı, dersleriyle ilgilenilmesi gibi günlük işleri aksatmayacak. Dışarıda çalışıyorsa bile bunu eve yansıtmayacak. Her gün üç çeşit yemeği kocasının önüne koyacak. “E para yok ki pişireyim” şeklindeki mazeretleri kendine saklayacak. Kan kusacak, kızılcık şerbeti içtim diyecek. Her daim bakımlı ve hoş görünecek. E erinin gönlünü de hoş edecek. Yoksa dışarıya yönelebilir. Heee böyle bir şey olursa da mazur görecek. “Erimdir yapar” diyecek. “Evimdir, yuvamdır” diyecek. Dizini kırıp oturacak ve erkeğinin geri dönmesini bekleyecek.

Eşler arasında uyum nasıl sağlanır?
Sağlanır sağlanır. Sen söylersin kocaya neyi, nasıl yapacağını, o bunlara uyar. Böylece çoook uyumlu bir çift olunur.

Evet beyefendi bu husustaki görüşünüz. Uymazsa da uydururuz icap ediyorsa.

Kayınvalidelerler iyi anlaşma yöntemleri nelerdir?
Geldik zurnanın zırtladığı deliğe. Kaynana kişileriyle mümkün olduğunca mesafeli olunur. Tutulacak ev, onun evinden en az iki şehir uzakta seçilir. Mümkünse yurt dışına taşınmak tercih nedenidir. Ziyaretler bayram ve özel günlerle sınırlı tutulur. Gerekmedikçe telefon görüşmelerinden kaçınılır. Eğer mümkünatı var ise, koca seçilirken anasız olanından bulunur. (Konuş konuş. Senin de iki oğlun var. Bakalım o gelinler sana ne edecek insafsız. Ettikli bulduklu dünya olduğunu unutmayın kızlar. Sizi doğuran ana nasıl kıymetliyse, “eşim” dediğiniz, hayat arkadaşınız olan kişinin anası da öyle kıymetlidir. Gelinciklerim olacak kızlar, siz sadece parantez içini okuyun. Emi benim güzel kızlarım. )

Şşşşt kaynana diyorum beyefendiii. Benim anam canımdır. Anama hizmette kusur edilmeyecek. Ona sormadan nefes bile alınmayacak. Nere gidilse, çanta gibin yanında götürülecek. Laf sokmalarına karşı söylenmeyecek. Ağzına z.çsa sesin çıkmayacak. O zaman her şey güllük gülistanlık olur. Bak gördün mü kaynanayla gelinin anlaşmaması için hiçbir neden yok.


Yeni evlenenlere ve evlenecek olanlara önerileriniz var mı?
Olmaz mı? Bi kere işi baştan sıkı tutmalarını şiddetle önerebiliriz. İlk günler gözünü iyice bi korkutun ki sonra yamuk yapamasın. Evlenecek olan arkadaşlara bir başka önerimiz, gelinlik, düğün, mücevher ve ev dekorasyonu hatta şöyle beş yıldızlı bir balayı konusunda kesinlikle cimri davranılmasına müsaade etmemeleridir. E hamama giren terler değil mi? Adamın parasının olmaması, bu durumlar için mazeret kabul edilmemelidir. Bir de öyle her şeyi biliyorum, yapabiliyorum diye atlamıycan. Biraz beceriksizi, hatta salağı oynayacan ki adam her bişeyi kendi yapmaya alışsın.

Beyefendi sizin var mı öneriniz? Daha düğün gecesi, höt zöt yapıp iyiiice bi sıkılayacan hatunu. Valla ilk günden paçayı kaptırmamakta yarar var derim ben. Şimdiki ablalar pek bi uyanık.

Eşler arasında ev işi paylaşımı nasıl olmalı? Olmalı mı?
Hayır olmamalı. Bütün işleri koca yapmalı. Hatun “üç dönüm bostan, yan gel Osman” diyerek, yata yata büyütmeli.

Sizceee? Hööööööööööööyyytttt.. erkek adam ev işi mi yapar uleeeeyn????

Evlilikte yapılan hatalar.Keşke yapmasaydım denenler,
Yukarıdaki maddelerde sıraladığımız gibi bir koca bulabildiyseniz eğer, zaten bu adamın en büyük keşkesi sizi görüp, tanıması olacağından başkaca bir pişmanlığa gereksinim duymayacaktır. Bırakın ömür boyunca bu keşkeyle yaşasın, siz de bunun tadını çıkarın.

Ne diyorsunuz karşı cins? Garıyı anasından doğduğuna pişman edecen ki, hata mata yapmayacak. Hata yaparsa da verecen sümsüğü akıllanacak.

Mutlu evliliğin sizce sırları.
Mutlu evliliğin sırları diye bir şey olamaz. Çünkü her insan gibi, her evlilik de kendine özgüdür. Biriciktir, tektir ve farklı sırları vardır. Zannımca en önemli ve birinci kural, “ben” olmaktan vazgeçip, “biz” olabilmeyi başarabilmektir. Birey olarak varlığını elbette devam ettirirken, karşındakinin de birey olduğunu kabul edebilmektir. İlk engelde pes etmemek, zorlukların üzerine gidebilme cesaretini gösterebilmektir. Hepsi bir kenara, karşındaki insanı gerçekten koşulsuz sevebilmektir en büyük sır.

Ne diyon bacım yaf?????????

Dedim gitti.

Yorumlar

Ebru Oğuş dedi ki…
wallaha ben daha ne diyim, sen zaten toptan demişsin gitmiş!!!
uykucu dedi ki…
sonuna kadar katılıyorum tüm yorumlarına....hele kocayla anlaşarak evlenme olayı beni bitirdi afferin arkandayım gülüm benim...
renkler dedi ki…
Ay Allaha şükür ki varsın da bir iki kahkaha atabiliyorum. İlahi!
denizanasi dedi ki…
başka söylenecek hiçbirşey kalmamış valla :)))
NAZLICA dedi ki…
Uzmanı diyeceğini demiş, üstüne laf söylenmez. Yine gülümseyerek okuduğum bir yazı, teşekkürler. Not: Evlilikte en önemli şey Kayınvalidenizi anne gibi görebilme ve iyi geçinmektir.
Adsız dedi ki…
Yazının son paragrafında herşey var aslında.Herkesin evliliği tektir.Ama kadınlar erkeklerin sandığı kadar maddeci değildir.Çiçek daima mücevherden değerlidir.Ev araba doğru eşle bir şey ifade eder.Kadın bireyse kendi parasını kazanıyorsa zaten isteği sadece paylaşımdır, anlayıştır.Yalnız şu ünlü kaynana muhabbeti konusunda okuduğum bir romandan bir cümle yazacağım.Hepimizin aklında bulunsun.'Gönül bağı,kan bağından üstündür'.
Muhabbet Çiçeği dedi ki…
Canım, ne güzel anlatmışsın öyle:) Son maddeye valla çok katılıyorum.Bence Hayatta en anlamlı kelime "BİZ", en anlamsız kelime ise "BEN" dir... Tabi bu evliliktede öyle. Valla darısı bekarların başına evlilik. Öptüm
Adsız dedi ki…
İncegül,
Yazı çok güzel de, fotoğraf çirkin ya.Böyle bir gelini kim ne yapsın.Seninki negatif yönlendirme.
Evliliğe karşımısın yoksa?
Adsız dedi ki…
Abla çok güzel yazmışsın...
Osman
TuBiKKo dedi ki…
ben bişeyi merak ediyorum bu erkek tarafından verilen cevapları bred pit eniştemiz mi verdi yoksa sen mi ürettin :D
Adsız dedi ki…
Bana ait tabiiki.Yalnız İncegül,
nerde bu bolluk. Aşk mı mantık mı?.Bu toplumda evliliklerin büyük çoğunluğu ne çıkarsa bahtına metoduyla, eş dost teşviğiyle olur.Kalbine ya da en azın dan mantığına uyan eş adayları her daim bulunmaz.Çok kişi için.Onun için senin soru biraz lüks.Onun için taktikler tutar.Herkesin evliliği birbirine benzer çünkü.O yüzden sevgi bazlı evlilikler den nefret edilir.Kıskanılır, çünkü BU SEÇENEĞİ HAYAT HERKESE SUNMAZ.
SenaBera dedi ki…
:))) Çok güzel olmuş gene. Son parağrafla da noktayı koymuşsun!!
bulursan bi tanede bana yolla :D:D:D:D
Kaçırdığım yazılarını okuyayım derken yorum yerlerini karıştırıp alttaki yazına yorum yazmışım :)Ama o yorumda bu yazın ile ilgili yorum yapmayı unutmuşum :) (Anladınmı beni , ben bile beni anlamadım ama neyse)
Şekercim süper olmuş yazı, yalnız ben bazen kocama diyorumki Allahtan seninle aşk evliliği yapmışım, şimdi beni kızdırdığında sana gözü kör aşık olduğum zamanları getiriyorum gözümün önünede sinirim yatışıyor, zaten aşk evliliği olmasaydı mümkün değil seninle mantık evliliği yapmazdım :)
Adsız dedi ki…
Çok yaşayın,
çok alemsiniz:))
arzu
Öykücü dedi ki…
Yazının en beğendiğim bölümleri sorular olmuş:))) Cevaplar tamam komik ama sorular bambaşka:)))))))))

Çok güldüm ya:)Hiç aklıma böyle cevaplar gelmemişti.Anlaşarak evlenme kısmı özellile komik:))

Sevgiler..
Unknown dedi ki…
valla aynen öyle be incegülüm ne diyeyim ki:)
Melek* dedi ki…
BELKİ KIZICAKSINIZ AMA ÇOĞUNA KATILMIYORUM KARŞILIKLI ANLAYIŞ ÖNEMLİ ANLAYIŞLI OLUNCA ANNESİNEDE EVİŞİDE ZOR GELMEZ DAHA YAZICAK ÇOK ŞEY VAR AMA ŞİMDİLİK BU KADAR
Derin Sularda dedi ki…
İlahi İncegül Allah senin iyiliğini versin emiGece gece gülmekten öldüm tepeme toplanacaklar şimdi :))) Cevaplar tek kelimeyle harika... Ben en çok - fısıltıyla söylüyorum - Kayınvalide kısımlarını sevdim valla cuk oturmuş...
Soruları iyiki yanıtlamışsın beni dinlemeyip, yoksa yazık ve büyük bir kayıp olacaktı...
Bri; dedi ki…
yaa ablacım sen ne menem bişeysin yaaaa 2 dakka önce toz pembe evlilik teklifi hayalleri kuruyodum ben yaaaa...oldu mu şimdi:)


ama taktikleri aldığım iyi oldu:)erimdir yapar demek lazımmış demekki:)

ama dediğin gibi en büyük sır koşulsuz sevebilmek galiba..saolasın...
Calimero Mutfakta dedi ki…
Canim ablam cok guzel anlatmmissin.. Ellerine saglik :) Konuyu 2 bakis acisindan da ele almissin cok kdemokratik olmus :)
Kuaybe dedi ki…
Kahkahayla başladım, düşünerek bitirdim İncegül.. Güzel bağlamışsın konuyu..

En çok da suratın ortasına atılan iki imzaya güldüm :)) İkinci kişilik tam da Şahan'ın yeni maço imajını hatırlatıı bana.. Var ya yeni filminde :P
Gamzeli dedi ki…
bencede söylenecek hiçbirşey kalmamış :)))))
Adsız dedi ki…
bayıldım bayıldım hele kaynana kısmı na eee dogru soze ne denır
optum senı

toprakveben elıf
Adsız dedi ki…
süper ya diyeceklerimi demiş herkes sonuna kadar katılıyorum ve gülümsettin beni sevgiler
Gulos dedi ki…
Selamlar canım .Evlilik bence iyi anlaşabileceğin biriyle aynı evde yaşayabilmektir.Buradaki sır da karşılıklı anlayış ve hoş görüdür.Özellikle arada minik bir yavru varsa birbirini kırmamaya özen göstermektir.Haa birde ev arkadaşın tarafından günde 3 kez iltifat almakta bu karşılıklı hoş görünün uzun süreli olmasını sağlamaktadır.Hele birde arada çiçek filan da alıp gerçekten karşındakinin sana gerçekten değer verdiğini de hissedersen bu hoş görünün bitmesi için hiç bir sebeb kalmaz :)))) . :P .
Sevgilerimle...
ablacık, evcilik oyunu güzel bir yazıydı eline sağlık. bu yazıda iki görüşte çok bencilmiş :) sevgi yok burda bi kere :) ismime gelince oykuhane yazma gökhan yaz ozaman biraz daha yukarılara çıkarım diye düşünüyorum, yada sen iyisimi *Gökhan yap en başa çıkayım :) gözüm doymaz benim :) onu da yapsan blogunun adını gökhanın ziyaret ettiği yer yap derim :) şaka bir yana kendine iyi bak. kal sağlıcakla.
Ebrucum, demişim bişeyler. Bu mevzu derin. Söylenecek şey biter mi hiç?:)

Figencim, kız bacım sonra adamlar da birleşmesinler bize karşı.:)

Renklercim, arkadışımın kahkahasına ufacık bir katkım olmuşsa ne mutlu bana.:)

Denizciğin anası, olma mı hiç.:) Evlilikten bahsediyoruz yahu.:)

Nazlıcım, estağfurullah canım. Dediğin gibi olabilse, keşke yapabilse insanlar bunu. O zaman gelin-kaynana mevzuu kapanır giderdi.:)

isimsiz arkadaşım, söylediklerine tamamen katılıyor ve altına imza atıyorum. özellikle gönül bağı konusuna.:)

Muhabbetcim, darısı senin de başına. Tam da gönlünün istediği gibi olsun herşey canım.:)

Sevgili humanur, aaa beğenmedin mi? Halbuki pek şeker bi gelin.:)

Osman kardeş, teşekkür ederim.:)

Tubikkocum, aşkolsun. Heç böyle cesur koca olur mu? Karısına verecek bi de bu cevapları.:)

Lalegülcüm, o zaman dilerim hayat herkese aşk evliliği sunsun. Lakin aşk bitip de elde kalmasın sonra.:)

Senaberacım, nokta olur mu hiç? Daha çok şey var da...:)

Cemilecim, ah canııım.. nerdeeee...:)

Börtlenciğin annesi, ben anladım güzelim onu sen sıkma kendini.:) Heh işte, çok kızınca kızmadığın zamanları hayal etmek. İyi yöntemmiş valla.:)

Sevgili arzu merhaba.:)))

Öykücülerin güzeli, sağolasın. E anlaşmak lazım baştan. Sonra sorun çıkarmasın erkek milleti.:)

Elçincim,sen deme güzelim bişey. Anladım ben onu.:)

Sevgili Melek merhaba.:) hiç olur mu kızmak falan. Bunları uzuuuun zamandır evli olan bir hatunun, biraz mizah, biraz hayat, biraz da gerçek sözleri olarak kabul et gitsin.:)

Dilekcim, boşver toplaşsınlar. Nasılsa alışırlar zamanla.:) Ben biliyordum, dilekim bana kızmaz. Kaynana konusunda fısıldadıklarına gelince, benden sır çıkmaz meraklanma.:)

Biricıtım, biricikim, sen aldırma bu aplana.:) Pempe panjurlu evinizde, minik minik yavrularınızla mutlu mesut yaşarsınız inşallah.:) Haydi hayırlısı kuşum.:)

Calimerocum, demokratik bir hatunum ben zaten.:) Bu yorumun da beni çok güldürdü deyim ben sağa.. alemsin.:)

Kuaybecim, bu tipler hayatın içinde o kadar çok var ki aslında. Hemi de o imzayı her gün atan.:) Şahan da çok güzel oynar kerata.:)

Gamzeli kız.:)))

Eliff, kız kaçak. Nerelerdeydin beee? Özledik seni. Seni görmek güzeldi buralarda. Arada gel emi? Kaynananı da al gel.:) Ben de seni öptüm çoookk:)

Edacım, ben teşekkür ederim canım. Sevgiler.:)

Hacercim, ooo üç kere iltifat, bir de üzerine çiçek. Bu anlayış ve hoşgörünün sürmemesi için herhangi bir neden olabilir mi bu durumda.:) Sevgiler canım.:)

Gökhancım, kardeşim, teşekkür ederim.:) Hem bu karakterler sevgiyi falan bilmiyorlar yahu. Bunlar toplumun azımsanmayacak bir kısmı biliyorsun.:( Seni ilk Gökhan olarak yazmıştım aslında. Sonra sen istedin diye çevirdim. Tamam bundan kelli blogun adını değiştiriyorum. Sen iste yeter. Ne demek kardeş.:)
Adsız dedi ki…
Merhaba İncegül,
Buraya birde uzman görüşü ekleyim dedim.Evliliği(Çok aykırı bir aşk evliliği)biten bir sosyolog arkadaşım bana aynen şöyle demişti.'Aşk iki kişi arasında yaşanır ve gerçekten hiçbir engel tanımaz.Ama evlilik toplumsal bir olaydır.Toplum kurallarının dışında olamaz'.
Ben kendi görüşümü hiç katmadan aktardım.
Evlilikle aşkın örtüşmesi herhalde en eski rüyadır.
ev perisi;) dedi ki…
Bise sanırsam galiba;
Eşler birbirlerine yalnız kalabileceği zamanları fırsat vermeli...
Yaw ne didim ben?
Yani diyorum ki;
Eşlerin kendilerine ait özelleri olmalı;)
Offff gene olmadı...
Kısacası diyorum ki;
An'lara saygı...
Neyse yaw; anlayan anlamıştır harhal;)
Dil anlatımı dersi;))))
Adsız dedi ki…
Merhaba İncegül,
Aslında ne o ne öteki.Mümkünse amazonlar gibi yalnız yaşayacaksın.Çünkü nedendir bilinmez insanı en çok, onu en çok sevdiğini idda edenler üzer.Çok ağır sözlerle yaralar.Haksızca suçlar.Ona söz hakkı tanımaz.
İnsan yalnız yaşasın iyisi mi.
Duygu yok,mutluluk yok belki ama acı da yok.
İnzivaya çekilecek sakin bir köşe buldun mu senden iyisi yok.
Adsız dedi ki…
İncegül,
Sana benden de antik görüş.Hipokrat ne demiş."Mutlaka evlenin.Severseniz mutlu olursunuz.Sevmezseniz filozof".
Hoşçakal.
Adsız dedi ki…
İncegül,
bu da annemin görüşü(gerçekten),
"Sev seni seveni dağda çoban ise,
sevme seni sevmeyeni Mısır'da sultan ise"
Bu da yurdum insanının görüşü.Entel hanımların görüşlerinin yanunda bulunsun dedim.
Adsız dedi ki…
Haklısın Mormenekşe şimdiki zamanda herşey yalan1!! yerşey bir anlık heves... yani adam gibi adam kalmadı kanımca!!!?? teknoloji gelişti. insanlar özgür her kes dilediyini yapıyor canı sıkılan oynamıyorum diyor ve hiç bir şeyin tadı yok yani kısacası orjinalliyimizi saflığımızı temiz duy gularımızı yitirdik.. gördüyümüz her şeyi örnek alı yoruz doğru yanlış bilmeden yazık bizlere... çevrem de gördüyüm insanlar mutsuz kimse kimsenin umrunda diyil ve dahası evlendikten hemen sonra boşananların sayısı çoğalıyor ister okumuş olsun ister evkızı bizim sorunumuz ne nerde yanlış yapıyoruz hayat bir oyunmu...bak yine kafam kazan oldu hadi bat

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM