KAR ÜSTÜNDE BİR ÇİFT YÜREK


“Ne kadar güzel bir gece değil mi?” dedi genç kadın, sevdiği adama sımsıkı sarılmış, gözlerinin içinden kalbini görmek istercesine derin bakarken.

“Öyle canım. Gerçekten çok güzel bir gece. Ama, üşümedin mi sen?” diye sordu genç adam, incitmeye kıyamadığı o minicik kadını kolları arasında ısıtmaya çalışırken.

Her yer bembeyazdı. Ayaklarının altında hışırdayan o büyüleyici ve soğuk mucizenin sonsuzluğu göz alıcıydı.

Bu birlikte geçirdikleri ilk kış olacaktı. Aynı evde, aynı hayalleri kuracakları ilk kış. Beyaza çevirecekleri ilk “Kara Kış”.

Sıkıntılar içinde kurmuşlardı yuvalarını. El ele, sırt sırta verip bir hayali gerçek kılmışlardı. Oysa onlarınki imkansız aşktı.

“Gidecek misin sen şimdi bizi bırakıp?” diye sordu kadın, daha da sıkı sarıldı sevdiğine. Hep böyle kalabilselerdi. Hep böyle sarmaş dolaş olabilselerdi.

Ayrılık, hiç beklemedikleri bir anda çalmıştı kapılarını. Hazırlıksız yakalanmışlardı. Ama vakitti. Öyle olması gerekliydi. Oysa daha yeni kavuşmuşlardı . Daha doyamamışlardı birbirlerine.

“Kalmak elimde olsa, sizden bir dakika ayrı olmak ister miyim ben?” dedi genç adam. Sesi titriyordu.

Oysa beraber olabilmek için nelere katlanıp, ne zorluklara göğüs germişlerdi birlikte.

Şimdi onları süreli de olsa ayrılık acısı sarmıştı. “Sayılı gün” diyorlardı etraftan. “Geçer, gider. Anlamazsınız bile.”

Saymakla hızlanır mıydı zaman? Hele uçup gittiğini düşündüğün saatler, yıl olmaz mıydı sevdiğinden ayrıyken?

Bir süre öylece hiç konuşmadan yürüdüler. Kadının içi acıyordu. Sanki bir yumru gelip oturmuştu boğazına. Sessizce haykıran hıçkırıkları onu boğuyordu sanki.

Neden sonra genç kadın önlerinde uzayıp giden yolun karla kaplı güzelliğine baktı bir an. Sokak lambalarının iyiden iyiye aydınlatıp güzelleştirdiği o muhteşem manzara onun yüreğini de aydınlatıvermişti birden.

“Canım” dedi. “Nasıl olsa ayrılığın sonu kavuşmak.” Işıl ışıl bir umut kaplamıştı birden içini. Üstelik bebeğinin kıpırtılarını da hissetmişti. Anne ve Babasına “üzülmeyin, yine hep beraber olacağız” der gibiydi.

“Öyle ya” dedi genç adam. “Biz birbirimizi böyle sevdikten sonra, ne eder bize bu ayrılıklar?”

“Git sen bitanem” dedi kadın. “Git. Biz seni bekleriz.”

Daha da sıkı sarıldılar birbirlerine. Kar yağmaya başladı yeniden. Sanki meleklerin kanatlarındaki pırıltılarla geliyordu üzerlerine o beyaz tanecikler. Böyle muhteşem bir kar yağışı görmemişlerdi daha evvel ve daha sonra da göremediler zaten.

İkisi de ferahlamıştı. İkisinin de kalbinde sebepsiz bir sevinç belirivermişti. Ayrılığı, hasreti değil, kavuşacakları günü hayal ettiler birlikte. O günle ilgili planlar yaptılar. O an neler hissedeceklerini, ne durumda olacaklarını konuşmaya başladılar. Kar iliklerine kadar ısıtmıştı onları.

Nasıl da kardeşti, nasıl da iç içeydi her şey. Hüzün, yerini kocaman bir neşeye, umutsuzluk da bembeyaz bir umuda bırakıverebilirdi bir anda.

Yürüdüler o uzun yolu. Bata çıka, el ele yürüdüler. Bu, onların beyaza çevirdikleri ilk kara kıştı. Son da olmadı.

O gece, doğmamış bebekleriyle birlikte birbirlerine sımsıkı sarılmış bu iki genç insan, aradan geçen onca yıla rağmen o güzel kış gecesini ve o büyülü kar manzarasını hiç unutamadılar.

Ve onlar, sevgiyle kurdukları, acılarla sağlamlaştırdıkları yuvalarında, bir zaman penceresinden, arada sırada o manzarayı seyretmekteler hala. Ve o karların üzerinde aşkla atan bir çift yürekti onlar hala.

Not: İyi ki varsın Dilekciğim. Ve iyi ki böyle bir oyun oynamaktasın hayatla.

Haydi Bir Not Daha: Karın üzerimdeki romantik etkisi geçip yeniden dellenmeden yazayım dedim. Ne güzeldi değil mi be? Çabuk terk etti bizi insafsız. Durun yine geliyormuş. Yaşasın.

  • Önemli Not:
    Benim sevgili arkadaşım, biricik ikiz kardeşim, tatlı dilli, güzel yürekli Figenimin doğum günüsünü kutluyorum. Yeni yaşın sana hep güzellikler getirsin canım benim. Sana da şu güzel kar manzarasını hediye ediyorum. Bir tutam beyaz, bir tutam mavi ve bolca umut....

Yorumlar

bugunovnia dedi ki…
İncegülcüğüm....
Tam da gitme arifesinde olan ben....Ardımda on gün olsada bırakacağım sevdiklerim....Bu yazın içimi yaktı benim ama.....Son üç gündür evimizde geçen muhabbetler..."Hayatım...Yatakta yatarken benim tarafında uyur musun...Belki uzaklarda sıcaklığını hissederim..."Hayatım garip bir şekilde yüzüme bakıyor..."Aşkım...Ben yokken barbunya ve pilav pişirip bırakacağım...Benim yerime de yer misin?"Aşkım: Bir gün önceden pişirde yiyip te git madem canım...."Canım...Ben yokken benim anahtarlarımı kullanır mısın?"Tabiii...Canım...Gülümsüyorum...Çünkü benim anahtarların sorunsuz şekilde kapımızı açıyor...:))İşim gereği Fransa ve Almanya'ya gidiyorum önümüzdeki hafta....Eskiden olsa içim pırpır ederdi....Şimdi eşimle birlikte gitmediğim için bir kanadım kırık gibi....Altıüstü on gün ama....Ne bileyim...Kusura bakma İnce gülüm...Senin yorum bölümünü blogum gibi kullanmışım...Afedersin...
ahhh ahhhh diyorum...bizde o kadar çok hasretlik çektikki hep bir yanımız eksikti.şimdi bile 2 günlüğüne bile gitse bi yerlere yada nöbetlere inanılmaz bir boşluk oluyor içimizde.birde buna kızlarda eklenince tarifi çokda zor bir hal alıyor...
allah sevenleri ayırmasınnnn....
Emre dedi ki…
Ama bu çok güzel bayıldım valla, buradan dilekciğimede sonsuz teşekkürler böyle bir oyun başlattığı için sayesinde ne cevherler varmış görüyoruz, ince öptüm seni güzelim, bak şimdi canım kar yağarken yürümek istedi hemşireyle birlikte.
Sanem dedi ki…
İstanbul'da mı yaşıyorsun bilmiyorum İncegül ama yarın burası beyaza bürünecekmiş gene. Pek mutluyum. Sevgiler...
Kuaybe dedi ki…
Soğuk havada sıcacık bir hikaye.. İyi geldi valla..
Muhabbet Çiçeği dedi ki…
İncegülüm, çok güzel bir hikaye yaa. Öyle her giden kavuşsa sonra sevdiklerine. Hasretler bitse biran önce. Ahhh ahhh:) Bitmiyor ama be gülüm. Geçmiyor günler. Daha aylar var. Sonra hasret bitti derken yine hasretle karşı karşıyayız:(
NAZLICA dedi ki…
Çok hoştu İncegül.Teşekkürler
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
incegülüm bu yazdıkların olmuş bir hikaye değil mi?
muhtemelen eşin askere gitti ve karnında ki bebe de maxi ...
eğer öyleyse helal olsun,asker yolu beklemek hemi de evliyken ,hemde hamileyken...
çok duygusal bir yazı...
ellrine sağlık...
Adsız dedi ki…
yine almış başını gitmişsin başka alemlere, bu sefer kar yüzünden. yüreğine sağlık çok beğendim
sofi dedi ki…
Yine sözcüklerle tablo çizmişsin,karla, beyaz renk hakim ama sevginin sıcaklığı ısıtmış bu tabloyu, ayrılıklar olmasaydı kavuşmanın tadı nasıl çıkardı?SEVGİLER...
TATLI CADI dedi ki…
Süperrr, ellerine sağlık çok beğendim ve de hüzünlendim.Kelimeler coşmuş yine.Sen kitap çıkar bence bak elin Harry Potter 'ının yazarı J.K. Rowling köşeyi döndü hatun İngilterenin en iyi giyinen kadınlar listesine de girmiş ,tabi para gani.Ama senin yanında hiç kalır arkadaşım. Çok beğendim çok yeniden ellerine sağlık öptüm canım arkadaşım.
berfin dedi ki…
gerçekten çok hoş incegülüm.çok duygusal olmuş bu kelime oyununa bende katılsam nasıl olur?valla özendim senden:)kardeşinin doğumgününü kutluyorum canım benim.ve herkes sevdiğine kavuşsun ya.lütfen yani:)
renkler dedi ki…
Kızım, ağlattın beni yaa! Zaten bu sıralar her dakka ağlama modundayım, oğluş anne dese ağlıyorum neredeyse... Offf! Çok güzeldi yazı. Mutlular mı hala bari? Bebek kız mı erkek mi oldu?
anemon dedi ki…
hikaye çok güzeldi kendimi bir an havada hissettim bende bir garibim bu aralr zati sarkı dinlesem içine dalıyorum hikaye okusam ben yasamısım gibi ayrılık zor be
ama sevince katlanılıyor kavusmak umudu içerisinde olunca tabi
Bugünovniacım, Allah hayırlı ayrılıklar versin. Bu tür hasretler sevdayı kuvvetlendirir. Sana da iyi yolculuklar dilerim canım.

Cemilecim, amin canım. Allah sevenleri hiç ayırmasın. Sen ve kızların üstesinden gelirsiniz bu küçük ayrılıkların eminim ben canım.

Emrecim, bu gün gelecek dediler ama, daha kar falan yok. Sen biraz daha bekliyecen hemşirenle romantik kar yürüyüşü için kuşum. Öperem men de seniii...

Sanemcim, evet İstanbul. Bekledik de gelmedi hala. Umutluyuz ama. Bembeyaz olsun buralar.

Kuaybecim, sağol canım. Bana da çok iyi geliyor bu anı..

Muhabbetcim, Allah hayırlısıyla kavuştursun. Geçer gider. Her günün ardında kalır insan. Zaman her derdin devası, sabredebilirsen. Hasretler çabuk bitsin inşallah canım..

Nazlıcım, ben teşekkür ederim canım benim..

Perilimcim, canımsın. İşte aynen öyle. Nasıl da bilirmiş beni ben gibi. Konuşmadan, bakışmadan da insanlar dost olabiliyor işte. Ben bunu biliyorum. Seni seviyorum. Sağol.

Beyhancım, sağol canım. Kar evet. Keşke biraz daha kalsaydı o güzel şey..

Soficim, çok güzel bir söz etmişsin. Bunun üzerine ne diyeyim. Çok sağol güzel yorumun için. sevgiler benden de sana..

Cadıların tatlısı, canım onlar yazar best seller olur, biz yazarız sevgi selleri olur. Boş ver. Ben bu dostlukları, dünyanın servetine değişmem. Öpüyorum ve sağol diyorum..

Berfincim, tabii ki katılabilirsin. İstediğin gibi yazabilirsin. Hem de ne güzel yazarsın sen de. Teşekkürler canım güzel dileklerine. Evet ya kavuşsun tabii..

Renkcim, ağlama arkadaşım ya.:( Sen niye bu kadar duygusallaştın bakalım? Var bunda bir hikmet. Valla ben bilmem. Tıp öyle diyor. Anladın sen onu.:) Hala çok mutlular canım. Bebek kocaman bir delikanlı oldu. Hatta "Liselim" oldu.
Civcikim, aynı anda atmışız yorumu.:) Oy benim tatlım. Herkes bir duygusal şu ara. Kardandır, kıştandır herhalde. Canım sağol..
Unknown dedi ki…
aman biz doktorla karda yürüdükte ne oldu be incegül ilk ve sondu şimdi kar yağıyor hadi yürüyelim diyorum çocuk üşür diyor,aman erkekler sevgiliyken çekiliyorlar evlenince evrim değiştirdikleri için yapmayın kardeşim yürüyüş falan oturun evinizide sıcacık çocuk üşür sonraaa.off offf!!!!
Derin Sularda dedi ki…
İncegül'üm asıl sen iyiki varsın, iyi ki bu kadar güzel kelimeleri bir araya getirip karın soğuk yüzünü bile ıstıtmayı başarıyorsun. O kadar duygulu o kadar güzel bir yazı olmuş ki geçmişi hatırlamanın ve hatırlatmanın en anlamlı yanı bu olsa gerek. Allah o bir çift yüreği hiç ayırmasın, her daim birlik, beraberlik ve muhabbetle evlatlarına bağışlasın.
Sevgiyle kal.
Eline yüreğine sağlık,
Dilek
huysuz prenses dedi ki…
Bu yazı beni de evliyken asker yolu beklediğim günlere götürdü, gözlerim doldu inan.
uykucu dedi ki…
canım ya ağlattın beni .dip notunada çok teşekkürler iyiki varsın güldürdün ağlayan yüzümü, maillerde muhteşemdi yani..
reality dedi ki…
İncegül Kardeşim,
Kar hikayeniz çok güzel..
Sunny
Elçincim, güzel kuşum anılar olmasa ne ederdik? Şimdi biri bana dese öyle saatlerce karda yürü, sıcacık evimden çıkıp da yürür müyüm bilemiyorum? Zaman içinde hepimiz biraz kütleşiyoruz herhal.:)

Dilekcim, sağol benim canım. İyi ki hatırlattın ve ben de iyi ki hatırladım. Bir süre idare eder bizi bu romantizm.:) Amin amin.. bütün güzel dileklerinin bin katı sana olsun. Sevgiyle...

Sevgili Huysuz Prenses, merhabalar.:) Kendine huysuz demişsin ama, sanırım baba evinde bırakmışsın sen de benim gibi huysuzluğunu.:) Yaa ne zordur o asker yolu gözlemek..:(

Figencim, benim tatlı kardeşim. Sen ağlama hep gül. Gülmek o güzel yüzüne öyle çok yakışıyor ki. Hem daha yeni de röfle neyin yaptın gülüm. Aaaa... seviyom ben seni. Sen de iyi ki varsın ve iyi ki tanıdım seni...

Sevgili Reality, sizden bunu duymak da çok güzel. Çok sevdiğim bir ağabeyimsiniz. Sessiz bir okuyucunuzum ben de..
Adsız dedi ki…
Çok içten bir öykü.Gerçek olması dileğiyle ...
Adsız dedi ki…
ÇoooooK güzel yazmışsın ellerine sağlık hem roman tik,hem duygulu,hem hüzünlü, yaaaaniii kısaca ooofff ki Ne oooffff insanın yüreyi cızlıyor acıyı çeken bilir hele hasretlik insanın sabrı tükeni yor ama yine dim dik ayaktasın insan sevdimi gizli den görünmeyen birkalle bağlanı yorhemde çok sıkı atsan atıl mıyor satsan satılmıyor ve in sana cesaret veriyor.
Sevgili isimsiz arkadaşım. (Keşke bir isim yazaydın be..böyle hitap etmek hoş olmuyor.) çok teşekkür ederim, içten mi bilmiyorum da zaten 16 yıl evvel gerçek olan bir öykü.:)

Sevgili Mehtap merhabalar.:) Ayrılıklar zor, hasretler acıtır. Lakin gerçekten ayakta kalabilir ve karşındakini de ayakta tutabilirsen kavuşmalar pek güzel oluyor değil mi?..:)
Adsız dedi ki…
Merhaba fikrimin ince gülü biraz acele oldu. afedersin! senin kadar güzel yazamıyorum...sen iyisi kitap çıkar bu büyük bir yetenek kanımca bu ilhamın kaynağı nerden anlayalım buderenin suyu nerden...açıklaaaa desem her halde yaşa dıklarını yada etkilen diyin olay ve çevrende kilerden olsa gerek dimi??? yaz dıklarıma gelin ce içten ama eksik duygular anca bukadar yaza biliyorum istesem de anlatamam huyum kurusun acemiyim her helde oyüzden...amaseni kıskanı yorum desem fazla deyil biraz (e :) (e bukadar şim dilik.. karda biyağsa hava çoook soğuk dondum...
Mehtapcığım, güzel sözlerine çok teşekkür ederim. Ama yazdıklarım, yaşadıklarım ve bunlarla ilgili hissettiklerim. Aslında ben konuşuyorum kendimle ve anlatıyorum kendimi kendime desem. Sen de gayet iyi anlatmışsın hislerini canım. Evet çok soğuk çoook..:)
Adsız dedi ki…
fikrim sözlerin çok hoş!!! ve seninde hislerin baya kuvvetliymiş maşallah diyim.burdan allah zihin açıklığı versin...nice güzel yazılara.stop

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM