DERBEDER İNCEGÜL TÖVBEKAR HIRSIZA KARŞI



Sevgili günlük,

Bizim Centerbrotherin evine hırkız girdi. Yaaaa.. hem de güpegündüz.

Boncukçu Fadime her Çarşamba olduğu gibi toplamış incik boncuğunu kursa gitmiş. Bu hırkız kardeş te arkasından eve girivermiş.

Öncelikle, evin her yerini talan etmiş. Koltukların kayışlarını, kumaşlarını kesmiş. Çekmeceleri, dolapları dağıtmış. Bahar temizliğine zemin hazırlamış bir nevi..

Bizimki sonunda bulmuş aradığını.. kızın bütün takılarına, altınlarına el koymuş. Kardeşim beraber mi aldınız o altınları.. niye götürüyorsun dimi? Hiç mi vicdanın sızlamadı?

Ne cesurlar kardeşim. Ne kadar pervasız olmuş millet. Sen günün aydınlığı, alemin evine gir, soyup soğana çevir.

Bir de orada, sandıkta, bu Boncukçu Fadime kişisinin uğraşıp, didinip yaptığı imitasyon takılar var, onları bırakmış. İnsan sandığı da alır madem. Niye kızın gururuylan oynuyosun? Yoksa beğenmiyor musun hıı?

Bir de bu benim delişmen kardeşim, birkaç kere hırkız kardeş bunları yoklayınca, tüm karşı çıkmalarımıza rağmen, kurusıkı aldıydı. Ama, ne yapmış hırkız kardeş? Bana karşı silah mı aldınız bakayım deyip, silahı da götürmüş.

Hayır adamın güzel bir yönü de çıkıyor böylece ortaya. Silahlanmaya karşı bir mücadelesi var. Savaşma, seviş modunda kalmış.

Bak.. çalıp çırpıp, insanların binbir zahmetle sahip olduğu şeyleri, emeksiz elde etmek gibi bir mesleği olmasa, kendisini takdir bile edebilirdim.

Hepimiz çok üzüldük tabi.. ve lakin ne dedik.. cana geleceğine, mala gelsin. Ya bizimkiler evdeyken girseydi. Ya benim minik nazar boncuğumun kılına zarar verseydi. Allah korusun.

Ya o zaman kim alacaktı o hırkız kardeşi elimden. Tövbekar oldum diye inletmez miydim onu.. polis yok mu diye bağırtmaz mıydım orta yerlerde avaz avaz.. neyse.

Özellikle de Boncukçu Fadime kişisi çok dertlendi. . Malum takılar kendisine aitti. Kocasının hediyesi tektaşını da almışlar. Olsun bacım üzülme be.. yaptığın takıları satar, yenilerini alırsın. Sonra da şarkılar söylersin.. tek taşımı kendim aldım, tek başıma kendim taktım.

Günlükçüm hırsızlık kötü bir şeydir. Çalışıp, alnının teriyle kazandığın en değerlisidir. Buradan hırkız kardeşlere seslenelim. Ayıptır.. yapmayın.. diyelim.

Hadi ben kaçtım..
  • Aklıma sonradan gelen hırkız kardeşe bir not: Bak hırkız.. ben evimi yeni derledim topladım.. sakın ha dağıtma. Zaten bir şey bulamazsın. Altın, pırlanta ne gezer bizde. İlla takı isterim diyorsan, tuvalet masasının ilk çekmecesini aç, orda bir kutu var, gördün mü.. hah işte o kutunun içinde incik boncuklar var.. işine yararsa onları al.
  • Hadi gözüm bana bulaşma fazla.. raporum var benim . Ceza-i ehliyetim bulunmamaktadır.

Yorumlar

Age35 dedi ki…
Geçmiş olsun..=(
Ocean dedi ki…
Geçmişler olsun. Allah muhafaza ya onlar evdeyken girseydi hırsız içeri:((insanın canı evine girmek istemez bee allah kolaylık versin boncukçuya.
CeRkeS KıZı dedi ki…
daha da beter şeyler söylerimde ayıp kaçar blog alemine..geçmiş olsun..bukadar ile kalsın..

takıları da münasip bir yerlerine taksın..belki şık durur ..
age35, teşekkür ederim..

oceancım, sağolasın. Hiç istemiyor eve girmek şimdi. Amin canım..

öznurcum, evet ben de söylemek isterdim ama, malum.. sağolasın canım.
Ayçiçeği dedi ki…
Geçmiş olsun canım. Doğru söylüyorsun. Cana değil de mala gelsin olacağı varsa. Benim de çantamı çalmışlardı 5 sene önce. Herşeyi yanımda taşıdığım için çok üzülmüştüm tabii. Fakat sağlık olsun. Ortalık çok kötü gerçekten de. Teyzemin de güpegündüz evlerine girip, bilgisayarını ve takılarını çalmışlardı. Vicdanları nasıl rahat ediyor anlayamıyorum. Alınteriyle alınmış, manevi değeri olan eşyaları nasıl da gözlerini kırpmadan çalabiliyorlar. Haram olsun ne diyelim :(
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
Hay Allah geçmiş olsun ya,çok gıcık ve sinir bozucu bir olay ,bir dünya emek harcanarak alınıyor ve beleşci biri fiyyyt diye götürüyor,o anda karşılaşınca boşuna katil olmuyo insanlar..
hiç istemeye istemeye insan cana geleceğine mala gelsin diyor,çünkü yapacak birşey yok....
ANDY dedi ki…
Hırsızlık adı üstünde ADİ suç. Bunları yakalayıp surat şekillleri değişene kadar dövmek lazım. Bir insanın alının teriyle çalışıp, kazandığı, birşeylerden kısıpta aldığı malları bu kadar kolay elde etmek insani bir durum olamaz. O yuzden bunlara insan gibi davranmayacaksin.

Birde evde olsalar, yaşanacak psikolojik durumu düşünün! Benim de kuzenler evdeyken gece hırsız girmişti evlerine. Bunların yanı başından alırken arkadaşı uyanmışp ve adamla karşı karşıya gelmiş!

Geçmiş olsun Fadime bacıya...
BoriPori dedi ki…
tüüüü, geçmiş olsun:( zaten ben hep diyorum, hırsızın girmesinden çok evi talan etmesi daha çok koyar adama:( ay bi de bizim eve hırsız girse küfreder valla, emitasyon takıdan ziyade bişey yok çünkü bende, ne altın ne salkım:))
ayçiçeğim, sağol canım.. sana da geçmiş olsun. insanın o psikolojiyi yaşaması bile ne kadar kötü.:( maddi, manevi değer onlar için önemli değil.. insanın ar damarı çatlamayagörsün..

perilim, sağolasın bacım. tabiidir ki üzülüyorsun.. çünkü biz çalışıp çabalayıp, bir şeylere sahip olabilen insanlarız. e onların da, şerefsizin biri tarafından götürülmesi hiç hoş değil...

andycim, sağolasın.. kuzenlerine de geçmiş olsun. doğru diyorsun tek kelimeyle adilik.. yazık değil mi şimdi.
onlar evdeyken girmemiş iyi ki.. bir de benim kardeşim öyle zırt diye atlar.. gözükaradır. Allah muhafaza.. ya ölürsün ya
öldürürsün o anda...

borişim, sağolasın.. evet o evi o halde görmek, insanın bütün sinirlerini harap ediyor.
valla bizim evde de hiç altın maltın yok.. öyle, incik boncuk bişeyler sadece..
renkler dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
renkler dedi ki…
Geçmiş olsun canım. Allah korusun, hırsızsan çok korkarım! Bizim site güvenlikli ama geçen sene bir daireye hırsız girmeyi becerdi! Şimdi bizi bile zor alıyorlar içeriye!
cenebaz dedi ki…
Çok geçmiş olsun:(( Allah korumuş, evde kimse yokmuş. Uyanıyorsun ve başında hiç tanımadığın biri. Düşünmesi bile korkunç. Tekrear gelmiş geçmiş olsun.
fikrimin incegülü;
bayağıdır ne kendime ne arkadaşlara uğrayamıyordum sabah geziniyorum blogları heryerde sana rastladım :) tek aktif blogger seçeceğim seni nisan analizde :) gamzeliye mitingle ilgili yazdığın yorum beni şaşırttı. ayrıca aşağıda sobeleme olayına verdiğin cevaplar çok gayrıciddi :) emin ol ben seni sobelemiş olsaydım acayip küserdim :) neyse dost acı söyler diyor ve sana keyifli bir gün diliyorum....
gmemuzin dedi ki…
Bir yandan gülüyom bir yandan yazıyom.Eve hırsız girmesine değil tabii gülmem yiyemesin o aldıklarını o ayrıda koptum bacım yaptıklarını koyduğu sandığı alsaydı öldürdü beniii.Birde tektaş muhabbeti çoook güldüüüm
Gamzeli dedi ki…
Ayy üzüldüm vallahi, geçmiş olsun...İnsan gece uyuyamazda, bir tıkırtı ile uyanr...kötü bir durum...Allah bir daha göstermesin...
gökhancım, bir kere önce şu mitingle ilgili anlaşalım.. beni tanıyorsan zaten ne demek istediğimi anlamışsındır ama ben anlatayım yine de.. gerçek anlamda, vatanını, milletini seven.. çocuklarını hür ve demokratik bir ülkede yetiştirmeye çalışan bir anne olarak, o al bayrağın bu ülke semalarında dalgalanması ve şehitlerimizin kemiklerinin sızlatılmaması için yüreğimi koyarım. Benim kimsenin başörtüsüyle derdim yok olamaz da.. benim ailem de başörtülü, arkadaşlarımın birçoğu başörtülü.. bunun için oraya giden varsa, zaten onların şovuna kimse itibar etmemiştir. ben de etmedim emin ol. bu kadar söylüyorum, gerisi bana kalsın. burası yeri değil.
sobeye gelince.. ben, içimden geldiği gibi ve öyle hissettiğim için o şekilde yazdım. hangi yazdığım, arkadaşlarımdan birini küstürdüyse özür dilerim. öperim ben onları ve severim.. sanırım onlar da beni sever. e seni de severim ben acı söyleyen dost.:)))

gmemuzincim, haram olsun evet, yiyemesin inşallah.. yazık kız boncukçumuza..
gamzeli kız, aynı anda yorum göndermişiz seninle.. sağol canım, İnşallah Rabbim kimselere göstermesin...
Deniz dedi ki…
amanin, geçmiş olsun... mal canın yongasıdır ama, önemli olan evde kimsenin olmayışı hakikaten. bir de salak bir durum var, yanlış bilmiyorsam. şöyle ki; (ALlah korusun) hırsız eve giriyor, adamla salonda, mutfakta, banyoda, holde karşılarşır da onu yaralarsanız, bu sizin suçlu olmanıza neden oluyor. lakin hırsız ile yatak odanızda burunburuna gelir ve mesela döver, yaralar vs iseniz o zaman hırsız suçlu oluyor evinize girdiğiniz için. böyle de bir eblek durum var. sanırım yatak odasına giren kesin yabancıdır, ancak eve giren herkesi suçlamamak lazım gibisinden bir mantık var... en büyük korkumdur hırsız girmesi... yeniden geçmiş olsun
dnzcim, teşekkür ederim canım. İnşallah hiç kimsenin başına gelmesin böyle bir şey..
yanlış bilmiyorsun bacım.. var böyle saçma salak bir şey. tabii canım.. isteyen benim oturma odama, salonuma, mutfağıma, banyoma, yavrularımın odasına girebilir.. resmi izin veriyorlar. yatak odama girmediği sürece sorun yok...
Allah korusun yani ne diyim, vatandaşını korumaya, hırsız olanından başlayan bir zihniyetle nasıl mücadele ederiz ki...
Adsız dedi ki…
Geçmiş olsun..
Ah aha ne üzüldüm. Allah'ım onları korumuş ama,çünkü ilaç alıp giriyorlarmış evlere.
hani karşılaşmak daha tehlikeli.
ah hiç hesabı düşünmüyor mu bunlar.ondan ona hayır gelirmi ama,düşünen nerde?

Birde dinimiz izin veriyor işte, bu insanı öldürmeyi ve suç saymıyor. Kanunlar ise sadece yatak odasını.:( pööh.
Geçmiş olsun dileklerimiilet lütfen.
Allah'ım hepimizi muhafaza etsin.
bende bugün paticiklere senin için bir resimler koyacaktım. elektrik filan kesildi.vakit kalmadı. akşama inş.
tabi oğlan dediği gibi dayısında kalırsa.
sevgili hüzünbaz, merhabalar.. teşekkür ederim...

yağmurum damlam, iletirim canım tabii.. çok sağolasın..
düşünmek bile istemiyorum valla.. Allahım korumuş canlarımı. yaa haplanıp haplanıp, milletin canını yakıyorlar işte.. gözleri birşey görmüyor ki, uyuşmuş beyinleri artık.. haram helal, can düşünecek halleri kalmıyor.. Rabbim ıslah etsin..
güzel olur valla kedicikler.. bakarım ben yine de akşam canım.. seninkiyle geliriz ziyarete..
Adsız dedi ki…
Geçmiş olsun

Müvit
uykucu dedi ki…
Çok geçmiş olsun ,eşimde dün gece rüyasında hırsızlarla uğraşmış ,sabah hemen sigortacıyı arayıp ev sigortamızın geçerli olup olmadığını sordu.Özel eşyalarım gittikten sonra parası gelse ne yazar sinirden kudururum heralde malım kıymetlidir helede takılarım .Bu çalınma olayı iğrenç bir durum allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın ey hırsızlar! birde koltuklarımı parçalamışlar iyice azdı bunlar .artık dedektörle geziyorlarmış zaten, buzdolabında etlerin arasına saklanan altınları bile buluyorlarmış (saklamak için iyi fikirdi) haram olsun diyelim ne diyelim ki.
renklerim, canım çok teşekkür ederim.. hiçbir yer güvenli değil artık.. Allah kötülerle karşılaştırmasın...

çenebazım, çok sağolasın bacım.. evet ya.. ne kadar kötü ve korkutucu bir durum olurdu. Beterin beteri var tabi..

kızlar affedin nolur.. ben görmemişim sizin yorumlarınızı.. sonradan fark ettim. arada kalmış demek.. öpüyorum sizi.:)))
müvit merhaba.. teşekkürler...

figencim, evine, mahremine giriliyor, manevi değeri olan şeyleri alıp götürüyorlar. yani parasını almak ta bir şeydir tabii de.. en kötüsü de o insanların herşeyi karıştırıp, görmesi olsa gerek..
buzluk olayı bayağı eskidi artık canım.. onu çoktan çözdüler. adamlar koltukları bile kesmişler.. düşün artık gerisini...
kurunane dedi ki…
allah kahretsin yaa... bela okuma derler, gelde okuma şimdi. allah hemide en kısa zamanda belasını versin. geçmiş olsun, allah tekrar yaşatmasın.
Adsız dedi ki…
Yani İncegül'cüğüm böyle bi'olayı bile gülerek okudum sayende.. Maşallah diyorum sana ve öpüyorum.. Geçmiş olsun bu arada, Allah korumuş vallahi..
kurunanem, sağol canım.. Allahlarından bulsunlar, dedik biz de.. ne diyelim...

bilunum, sağolasın canım.. hayatta öyle büyük acılar görüyorsun ki.. bazı şeyler için yas tutmanın anlamı kalmıyor...
ciceklibahce dedi ki…
Çok korkuyorum ben bu hırsız olayından!! Gece kalkıp burun burun gelmekten acayip tırsıyorum!
Çok geçmiş olsun. Kimbilir ne kadar üzülmüşlerdir. Okurken çok üzüldüm takılara, evi o kadar dağıtmasına!!
çiçeklibahçem, sağol canım.. elbette hepimiz üzüldük.. senin de dediğin gibi, Allah karşılaştırmasın kimseyi...

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM