YARIŞTIRIN ZİLLETİ.. KARIŞTIRIN MİLLETİ


Sevgili Günlükçüm,

Hafta sonu, televizyonumuzda neler var neler yok bi bakayım dedim yine. Nasıl eğitici, öğrendirici, eğlendirici, ne nadide programlar yapmışlar diye bir yokladım kanalları.

Bakalım, yarışma programlarına ezelinden takık ve pek seven güzel milletime, neler reva görmüşler.

Bu ara ünlümsü kişilikleri toparlayıp yarıştırmak pek moda anlaşıldığı üzre günlükçüm. Yakın geçmişte Afroditimizi bile bi çiftliğe kapatıp, zati yarım olan aklını, tamamen alan, sonra bir şehir ayısıyla aynı eve sokup eziyet ettiren, biz zavallı izlekleri de perperişan eden zihniyet, yeni oluşumlar peşinde.

Önce ismi lazım değil bir kanalda, ne ismi ne de cismi lazım değil olan bir yarışma başlamış. Hayırlı olsun. Bağyanlı, erkekli birtakım ünlümsüleri askere almış bu programı yapan aklı evvel arkadaş. Başlarına da böyle, sanırım eskiden iyi işler yapmış, ancak şu anda gerçekten de ünlü olma çabaları için de komikleşen bir asker eskisi. Güya komando eğitimi alıyorlar.

Kamuflajları çekip, yaylalar yaylalar, eğitim alanına geliyor bunlar. Yalnız hanım ünlümsüler makyajları fullemiş. Bu başlarındaki komedyen namzedi ex asker, bunları çamura buluyor, toprağa gömüyor, eller arkadan bağlı sürüm sürüm süründürüyor. Kafalarından aşağı hortumla su boca ederken bir yandan da hakaretler yağdırıyor. Kısacası, koca koca insanları, itin bi tarafına sokup çıkarıyor.

Bu çooook ünlü ve halkın pek sevdiği san’atçılarımızın, zor şartlarda ne kadar dayanabileceğini ölçüyor. Sanırsın savaş çıktı mı, ilk bunları alacaklar askere. “ De settirin len, popüler olcez diye, şu düştüğümüz hallere bak, maskara olduk aleme. Ulan nasıl çıkıcaz insan içine bee,” deyip , pes edene kadar bu böyle sürüp gidecekmiş.

Gerçi her haltı karıştırıp sonra da, sevgi, dostluk, barış mesajları vermek. Hatta, porno kıvamında görüntüleri hala hafızalardan çıkmamışken, en iyi aile kadını, en iyi anne kıvamı tavırlar takınmak bu ünlümsü kişilerin en iyi becerdikleri şey ya neyse. Mevzumuz o diil.

Tahammül edip seyredebildiğim kadarından anladığım budur. Daha fazla seyretmeyi, ne bünyem, ne midem, ne de sinirlerim kaldırabildi çünkü.

Yine ünlümsülerimizle yapılmış olan, buzda dans edememe yarışmasından sonra.. ki buzda edemediler ama, karada pek güzel edebiliyorlar maşallah… bir de şarkı söyleyememe yarışması düzenlenmiş. Oooo tam eğlencelik billa. Şarkı söyleyebilen bir koç ve bir ünlümsü olmak üzere, iki kişilik müzik grupları!!! oluşturulmuş. Hangisi daha az kargalıyor şeklinde yarıştırılmaktalar.

Jüride bulunanlardan birini önceki yarışmadan tanıyoruz. Zati bi tek ordan tanıyoruz. Tüysüz Bey, tombik ve de antipatik bi köşe yazarı ki.. ortalığı karıştırmak için özellikle koyulmuş o jüriye gibi geldi bana.. bir adet çok iyi sakız patlatabildiğine yakinen şahitlik ettiğimiz ex manken ve heytt gidinin Elvis Erol’u. Yaşlı kadını hiç tanımıyorum. Cahil, cühela mıyım neyim? Yalnız ben o jüride Fuat Güner’in ne işi var, hala çözebilmiş değilim.

Sunucularımızdan biri zaten olmazsa olmazımız Behzat’ımız…( onu Süheylsiz görmeye alışamadım bir türlü…) bir de Park Orman’ın Katherina’sı, her kıvrımını ezberlediğimiz, diri vicutlu hatun.

Yarışmacılara hiiiiç girmek istemiyorum. Bir başlarsam bitmez bu gün. Boş ver günlük. Allahlarından bulsunlar.

Çok fazla kafa yormadan, sinir yapmadan, o niye böyle olmuş demeden seyredebilirsen, seyredilebilir aslında. Öyyyylesine kafa dağıtabilir. En azından askerli olana göre, daha katlanılabilir.

Bir de şimdi iki güzide kanalımızda birden, aynı içerikli (ki buna artık format deniyor..) iki yarışma başlayacakmış. Ünlüler Sirki… Bence cuk oturmuş. En layığını bulmuşlar.

Sana bir soru sorayım bak günlük. Yarışma kavramına ( he bu da, öz tv dilimize konsept olarak çevrilebilir..) uygun olsun finalimiz.

Bir organını kesen ünlümüz kimdir?

Ne fesatsın günlük hee.
Var ya ressam hani Van gog,… onu diyorum.

Hadi bana güle güle, sana da iyi haftalar günlükçüm.

Yorumlar

PERİLİ KÖŞK dedi ki…
hiçbirini izlemiyorummmmm...çünkü hepside cansıkıcı,gereksiz,faydasız...TV yi kapayıp açıyorum müziği ya da sadece sessizlik...herkese tavsiye ederim....
Ayçiçeği dedi ki…
Canım yaa :) Sabah sabah güldürdün beni yine :))

Yabancı bir kanalda şahit olmuştum. Bir yarışmada iki jüri üyesi kendi aralarında (kibarca ama) atıştılar diye, bu olay (ki ortada bir olay da yoktu), günlerce o kanalda haber olmuştu. Bir de bizim jürileri bir görseler :))

Bir de aynı formata sahip yarışmalar diğer ülkelerde en fazla bir buçuk, iki saat sürerken, bizde 4-5 saat sürüyor.

Yarışmalar artık yarışma olmaktan çıktı. Amaç kavga izlettirmek, reyting yapmak.

Bu da geçer inşallah :))

İyi haftalar dilerim canım :)
renkler dedi ki…
Hem fotograf hem de yazı koparttı beni. Çok hoş olmuş... Yarışmaları ciddi bir şekilde izlersen acı çekersin, o nedenle ben gülme amaçlı izliyorum, iyi gidiyor:-)
Adsız dedi ki…
hehe ben belgesel seyredıyorum pazar gunlerı tavsıye ederım ız tv oda yoksa trt 2 zabaha kadar kusları boceklerı anlatıyor tabıı yersenız sabah acılıyor tv aksama kadar sok sok o bunu yapmıss sookkkk soklanıp duruyoruz tum gun
bence en son gundeme damgasını vuran olay banu alkan habersız haber olma olayı gulmekten catladım

buda kaynana gelın yok unlu olma vs yarısmalaın bır ara mantarlasması gıbı mantar hastalıgı tv de
allah hepımıze yardım etsın sonumuz hayır olsun
hos bu gıdısle oda zor ama neyse

not: yorum bırakamadıgımdan blogumda sana ozel yazı yazdım

toprakveben
Gulos dedi ki…
Her dönemin kendine göre yarışması var.Biri bitti derken diğeri başlıyor.Çalıştığıma ve evde oturup sabahtan akşama kadar o tv başında hapsolmadığıma çok seviniyorum.Çünkü izleyecek şey yok.Hepsi kavga gürültü.Kendi sıkıntımız yetmiyormuş gibi birde diğer insanların sıkıntılarını çekiyoruz.Neyseki be kendi hesabıma çekmiyorum.AMa çevremde izleyen çok insan var.Onların sayesinde her biriden haberim oluyor malesef.Tv de izlemesem arkadaş oturmasında karşıma çıkıyorlar.O askeri kamptaki emekli sat komandosunu ben çok taktir ediyordum bu programda görene kadar.Beni çok hayal kırıklığına uğrattı doğrusu.
Neyse incegülcüm saol bu konuyu açtığın için.Sevgilerimle.Kendine iyi bak canım.
haberlerde veriyorlar zaten gerekli!! yerlerini.
oradan seyredip özet alıyorumdur.:P
yoksa o haber değilde,pazar magazin programları mı idi,
aay neyse.
hepsi çok faydalı ve lazım konulardır. ilişmeyiniz lütfeeen.:P
Soruya cevap veriyorum:
Bülent Ersoy
bildim dimi bildim.
Sen bilememişsin işte.:P

Van goug(pek sever ve acırım kendisini) abim kulak kesip yolladı ama o Türk değil.:P
uykucu dedi ki…
bazı yarışmaları unutmuşsun hani şu dans olanı ayıp ordaki ünlülerimize ,bak duyarlarsa üzülürler.Ben şahsen hiç takılamadım yarışmalara. allahtan vakit yok ama malesef ana haber bültenlerinde bile oralarda ne olmuş ne bitmiş anlatıyorlar öğreniyoruz hepsini(başka kanal aç ordan haber izle diyceksin ama merakta etmiyor değilim-itirafımdır)halk olarak eyleniyoruz işte kimler ünlü sınıfına giriyor, kimler sanatçı öğreniyoruz bu arada da.sorunu bende bildim tekrarlamayayım:)m.topaloğlunun lafı aklıma geldi:)
Adsız dedi ki…
ben bunları bilmiyorum..buzda dansı felan reklamlarında görmüşlüğüm vardır..birde iş yerinde pek konuşuluyordu..tugba mı ne varmış hani şu o şimdi asker canı acep ne ister diyen hatunmuş...tvye ayıracak zaman yok olanı da bunlara harcıyamam :)) ama acilen kalkması lazım bu yarışmaların..zaten hep böyle olur..bir kanal bir yarışma yapar devamı çorap söküğü gibi gelir..şimdide ünlülere başladılar işte...bence hepsinin suçlusu pelin akat :P
ah benim yazım da,
yorumlarda çerkeskızı "nasıl yapılıyor bunlar" diye sorunca yazımı editledim. sonuna nasıl yapıldıklarını ekledim.:)
kızlarss.. yabancı misafirlerim var, ancak gelebildim.

perilim, valla en güzelini yapıyorsun bacım.:) huzur arıyor insan bazen.. zaten en son kapatıp kaçıyorum ben de..

ayçiçeğim, aynı fikirdeyim.. ne kadar çok patırtı, o kadar yüksek reyting zımbırtısı. biz onları da kendimize benzetiriz yakında merak etme. hele bir girelim AB'ye.:)bu geçer başkası gelir bacım.. bitmez bu işkence.. şekil değiştirir gibi geliyor bana...

renklerim, yorum kısmına gerçekten katlanamıyorum. ama şarkı söylemelerini izlemek komik oluyor dediğin gibi.:) çok kafa yorarsan yıpratıyor insanı

toprağım, demek entellektüel bir arkadaşımızsın.. iz tv falan.:) ya hepimizin isteyerek ya da istemeden seyrettiği, bazen seyretmek zorunda bırakıldığı şeyler bunlar.. yalnız ben banu alkan olayını bilmiyorum bacım.. aydınlatıverin kamuoyunu.:)

hacerim, haklısın valla.. hele o gelin kaynana zamanında, kız sinem şunu yapmış.. bak semra cadısına böyle demiş şeklinde arkadaş sohbetlerinde lafı geçerdi çok.:) iyi hoş çalışıyoruz da.. haftasonları da insan şöyle doğru dürüst bir şey istiyor. İlla belgesel, haber seyretmek zorunda değiliz ya... sen de sağol canım benim.:)

yağmurum, hakikaten nasıl ana haber bültenleridir onlar ya.. bir dönem misafirimiz olarak bizde kalan hatun sayesinde seyretmiştik bol bol. bir akşam, bir haber kanalı açık, kadın, açın showu da doğru dürüst haber seyredelim demişti...
Bülent Ersoy mu? o kim bacım? ben hiç tanımıyom..neresini kesmiş ki?

figenim, tabii ki canım, zaman zaman onların düştükleri durumu izleyip gülmek iyi oluyor.:) bazen üzülüyorum da hallerine, sonra gerçek sanatçılara yapılan haksızlıkları düşünüp, içimi soğutuyorum... dansı unutmadım da araya sıkıştırmıştım bir yerlere.:)

çerkesim, çok cahal gördüm seni.:) bu güzel yarışmalar için vakit ayırmalısın.. kaldırmak mı? daha da artırarak devam edecek canım. sen hele pelin ile osmantan'ın icabına bakmadıkça.. bu böyle yani.:)

yağmurum, bizde nerde o yetenek.. sen birer tane yapıp yollayıver mail adresimize sultanım.:)

sevgiler.. öpücükler hepinize.:)
toprağım, bu arada yazdıklarını okudum.. çok mutlu olduğumu söylemeden geçemiycem bacım. utandım, kızardım valla.. hakikaten tekrar teşekkür etmek istedim.:)
Deniz dedi ki…
bazıları bana saçma geliyor. asker olan ünlüler, çiftlikteki ünlüler gibi bizlere birşey katmayan ve çoğunlukla tanımadıklarımızdan oluşan yarışmacıları olan formatlar. halk seviyor diye yapıyorlar, halk kapatmayı bilmiyor, izliyor, izledikçe yapılıyor, yapıldıkça söyleniliyor, söylenildikce yeni formatlar, taklitler... gene de ben üretilen, emek verilen bu tip yarışmaları izliyorum. bütün bunlar bir oyun olsa da, herbiri para için yapsa da...
kurunane dedi ki…
heeeeeyyyt... tv de izlediğim sadece avrupa yakası ve popstar alaturka. yoksa alaturka starmıydı adını tam bilmiyorum işte bülentli olan yarışma. laf söyletmem o yarışmaya. cesareti olan varsa söylesin, topuklarına 2 tane sıkayım. heeeeeeeytt üleyynn.
CeRkeS KıZı dedi ki…
ya kim o asker olan ünlüler alla alla ben niye duymadım bunu..işyerindekiler de duymamış..ula incegül yemiyon dimi bizi..ee nerde yapıyorlar askerliği..tuncelinin bir dag karakolunda mı :P
topluma faydalı bir yarışma vardı da bizmi şey etmedik bacım yaw..böyle hor görme beni nihohohoho :))
Boncukçu dedi ki…
izlek tanımlamanı çok sevdim anacım, cuk oturmuş :)
dnzim, emeğe saygılı arkadaşım benim.:) tabii ki bunlar için bir çok insan çalışıyor.. ve bir çoğu da bundan ekmek yiyor.. bu yönden bakarsan iyi de.. insanlar seyrediyor, seyredildikçe daha fazlası, belki daha kötüsü gelecek diye de korkuyor insan...

kız nanem, sinir yapma.. bişey demedik bülent aplaya..:) zaten o, benim kocanın favori yarışmasıdır.. TSM hastası bir adam olduğundan.:) ebrucuğumun sesi de züper yani.. dinleme fırsatı buluyoruz biz de bu arada.

çerkesim kız, yerim ben seni yerim... valla ben de önce şaka zannettiydim ama.. böyle bir yarışma var. hem de ben eksik anlatmışımdır muhtemelen, daha kimbilir neler yapıyolar..:) yerini ben de bilmiyom bacım.. sanırımsam, şırnak dağ komando timi bunlar.:)

boncukum, şimdilik izlekiz.. böyle devam ederse ne oluruz bilemiyorum valla.:)
CeRkeS KıZı dedi ki…
ben onlara pek uygun bir yer buldum..cizre-şırnak :) yarısı da silopiye gitsin..sen yazınca ula ben niye duymadım diye araştırma şey ettim..hani ahu teyzemin yanık bir kara oglanı vardı ya adı neydi bilmem..heh işte o felan varmış..bak onu bizim mahalleye versinler hehehehe gece yarısı hırsızları korkutur bari :P
ciceklibahce dedi ki…
Fuat Günerin orda olduğunu anlamadığım gibi İlhan Şeşeni ve Mirkelamıda anlayamadım:) Ama denk gelirse oturup izliyorum bu şarkı söylenilen yarışmayı ve Türkücü karı-kocayıda hiç sevmiyorum!!
Sanem dedi ki…
O paten yarismasindan sonra sunucu olarak ise alinan kizi gordukce, cok dogal olarak aklima donu geliyor, elimde degil. Neyse diycegim bu degildi, ben onun sunuculugunu hiic begenmiyorum, kendisini ona keza.
çerkesim, araştırmacı blogırım benim.:) meriç onun adı.. beyaz şovlara bilem çıktıydı bu adam zamanında.. şimdi esker olmuş.:) kız hallerini bi görseydin.. cizre, silopi bunlar için cennet olurdu..

çiçeklibahçem, haklısın.. hele hele İlhan Şeşen.. denk gelirse ben de bakıyorum. pazar akşamları bizim evde sadece maç ve sonrası spor programları seyredildiği için.. pek bişey seyredemiyoruz canım.:)

sanemim, zaten kızın sunuculukla uzaktan yakından ilgisi yok ki.. fiziğin güzelse sunucu olabiliyorsun maalesef bu ülkede artık.:( gayriye'nin bi tabiri vardı.. gülmekten ölmüştüm, zeynep tokuş k.k.su diyordu. ilahi gayriş.:) şimdi sen de don deyince..ilahi sen.:)
cenebaz dedi ki…
Kız, sen beni güldürdün allah da seni güldürsün:)))
Gamzeli dedi ki…
Dizilerden başka birşey izlemiyoru, saçma geliyor...Şimdi Ünlüler sirki başladı , ne bu ? ne işe yarar bu sirk ? :)
ANDY dedi ki…
eline sağlık, çok güzel bir eleştiri yazısı olmuş. Ah..ah.. sanırım ışıkları bir dakika kapatma eylemini tv'leri 1 gün kapatma eylemi olarak devam ettirsek hiç fena olmaz. Seviyeli, eğitici ya da insanı yaşamın getirdiği yorgunluktan uzaklaştıracak progremlar yerine kavganın, sevisesizliğin, rezilliğin had safhaya ulaştığı programlar yapıyorlar. Eminim tüm o kavgalar sırf reyting ve ön planda olmak için. Türkçe konuamayan ya da yarışmanın içeriğine yabancı kişiler jüri oluyorlar birde! Yazık ki ne yazık.. Yaşasın RADYOOOO :))
çenebazcım, amin bacım.. inşallah hepimizi güldürsün her daim.:)

gamzeli kız, başladı mı bu sirk.. tüh ben kaçırdım onu.. daha bekliyom ben ekranın karşısında sabırsızlıkla başlayacak diye.:)

andycim, ben artık umudumu kesmiş durumdayım.. Nihat Doğan bile program yapıyor ya.. var mı daha ötesi..
Eskiden bir tanecik kanalımız varken, tv karşısında hoş vakit geçirirdik.. şimdi bilmem kaç tane kanal var hiç bir şey bulamıyorsun seyredecek..
Adsız dedi ki…
İlahi İncegül'cüğüm.. :) Gene güle güle okudum; evdekiler delirdiğimi düşünecek :)
Annelog Atölye dedi ki…
:) Çok hoş anlatmışsın. Seyretmiyoruz biz, film arıyoruz kanallarda yoksa belgesel seyrediyoruz. Bazen de paparazzi programı seyredip gülüyoruz ve biz bu programları niye seyretmiyorduk onu hatırlıyoruz. Ala Turca olan yarışmayı da Orhan Gencebay'ı dinlemek için seyrediyordum arada.
Daha ne "format"lar göreceğiz bakalım
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
ince gülüm, ne haber iyimisin...
biluncum, boşver bişeycik olmaz.. akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine, deli ol dünya senin kahrını çeksin demişler.:)))

annelogcum, ben de film seyrediyorum fırsat buldukça.. o dediğini de cüridekilerin seslerini dinlemek için seyrediyorum.:) gerçekten güzel söylüyorlar. zaten akşamları bir iki saat en fazla bizim tv muhabbeti bacım.:)

perilim, iyiyim canım sağolasın.. :)
BeYHaN dedi ki…
ince gül, yine zevkle okunan bir yazı. tebrik ederim. bu arada paralel konuları mıncıklamışız. sen benden önce davranmışsın o ayrı. :)
beyhancım, mersi canım.. olsun.. ne kadar çok mıncıklarsak, o kadar iyi olur gibi geliyor bana da..
buzda dans edememe :)) ünlüler sirkinin yorumuna bayıldım A takımının görüntüsünü neden koydun onu anlamadım bir de yazının sonunu hiçbiryere bağlayamadım :)) ama yine de çok güldüm, sağol :)
gökhancım, resme dikkatli bak, alttaki yazıyı okuyup, televizyonculuğumuzun nerelerde olduğunu görmemiz için koydum o resmi..:) yazının sonunu da A la Turca musiki popstarımıza bağlamaya çalıştım nacizane..:)) beğendiğine sevindim, sen sağol kardeş..:)
aaa ben onu farketmemiştim :))))))

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM