ORTAYA KARIŞIK SALATA VE POPSTAR ALATURKA


Başım çok ağrıyor günlük. Bütün vücuduma iğneler saplanıyor sanki, batım batım batıyor valla. Bu gün itibariyle gribal enfeksiyonum tavan yapmış durumda. Böğrüne darbe almış dana gibi öksürüp duruyorum. Yatıp uyuyasım var. Çok fazla dinlenesim, şöyle 9-10 yıldızlı bi tatil yapasım var. Buralardan kaçıp, sayfiyeye yerleşesim, domates, biber, patlıcan yetiştiresim var. Ordan, şurdan, burdan çeşnili, çeşitli, ortaya karışık yazasım var. İyice kısılmış, peynirini tilki kapmış karga kıvamındaki sesimle, bağıra çağıra şarkılar söyleyesim var. Çıt diye çıtlamak üzereyiiim. (Kibar hatunum ya o bakımdan, çat bize uymaz.) Neresinden çekiştirip te düzelteyiiiim, bilemiyorum. Kendimi boğasım vaar.

Biiiiir çok sıkıldım- İşte malum koşturmaca, her gün aynı insanlar, uyuz tipler, kuduz vakaları, kıl müşteriler, kılçık satıcılar vesaire vesaire… Evraklar, raporlar, mailler, numuneler, vırtlar, zırtlar, hiç bitmeyen sorunlar.

İkiiiiii yerim çok dar- Doldum doldum, kabıma sığamaz oldum. Malum benim kap dediğim küçücük te bi insan sureti. Duvarlar üstüme, tavanlar altıma.. tepetaklak oldu her yer. Şöyle uçsuz bucaksız bir mavi, yemyeşil bir vadi, sınırsız rakı ve ton balığı istiyorum.

Üüüüüüüç benden çok var- Biliyorum ki bir çoğumuz aynı durumdayız. O yüzden fazla da şikayet etmemek, İtirazım var şu zalim kadereee, dememek lazımdır.

Benim canım patroncuğum, Çin gezisinden döndü, bize özbeöz hakiki Çin çayısı getirmiş. Şesuye de garibim dört paketi bir demlik edip demleyivermiş bi güzel. İncegül Hanım içenni diyo. Yok bacım, ben anlamam öyle değişik çay may içmem. Bana halis muhlis Rize çayını getirecen, yanına da elmalı bi kurabiye iliştirecen.. ki çay, yalnızlıktan hiç hazetmeyen, nadide bir içeceğimizdir.. ben de oturup afiyetlen içecem. Havam yerinde alaturka oldum, oynamadan duraaaaamam, diyecem.

Yaaaa iç beee, ziyan olacak caaanım çaycık, diye kakalamaya çalışıyor. E kıyamadım, o kadar ısrar etti kızceyiz. Getir bakalım bi bardak ta içek şundan. İlk yudumu , tam da karşımda dinelip tepkimi beklemekte olan patroncuğumun suratına püskürtmemek için yutmak zorunda kaldım. Bu ne beah. Bunun paketi bir demlemeliktir malum, bizim Şesuye dört paketi bir arada demleyince iğrenç ötesi bişey olmuştu yeminle. Olmaz böyle şey yoksa rüyaa mı tam mutlu oldum derken, yıktın bütüün dünyamıııı.

Şimdi de İtalya’ya gidiyor patroncuğum ve cemba kişisi. Offf yaaa.. ben de gitmek istiyorum. Neyse cemba kişisi, benim Corc’a selam söyle canım. Bi daaa sefere de biz gideriz. Batsıııın buu dünyaaaa? Yok batmasın.

Koca kişisiyle de görüşemiyoruz pek bu aralar. O da Rusya fatihi oldu çıktı başıma. Gecesi, gündüzü, haftasonusu, ooo… Sanırsam KGB ajanı filan yaptılar bunu da bana demiyo. Bu Alana denen haspa da bunun yardımcısı herhal. Neyse Allah muvaffak etsin ne diyim. Sana benim gözümleeee bakan göözler kör olsun, diyim mi? diyim bari. (Oyarım da eline veririm o gözleri ben adamın. Kibarız dediysek o kadar da değil yani. Dellendirmeyin adamı, pardon kadını.)

Özledim herifi valla. Ne güzel tatlı tatlı atışıyoduk. Küt müt… olsun. . Kendi halimizde geçinip gidiyoz 15 senedir.Yavrularımın babası, evimin direği, dön artık. Bak yavruların salya sümük kapılarda bekleşiyo. Karıcığın hasretinden ranzalar eskitti. Ühü ühü.. Biz ne badireler atlattık onunla be. Bu İncegül kişisi neler gördü geçirdi. Hey gidi günler hey. Buraya da Akşaaam oldu hüzünlendim beeen yineeee, yakışır mı? yakışır.

Ay bu günlerde sevindirikli bi haber aldım çok şükür. Benim çatlak yol arkadaşlarımdan Halime, halimeymiş, amaaaan hamileymiş işte. Şimdi bu Halime kişisi, istinasız her akşam, daha kapıdan çıkarkene arar Goncasını, Eloooo- çıktım ben-sen çıktın mı?-çıkışalım mı?-evde görüşürüz-gibisinden konuşmalar yapıp, biz diğer çatlakların diline düşer. Yazık aplası, yeni evliler daha. Aşık aşık. Görürüm ben onları sonra. Neyse işte güççümen bebeleri olcek. Darısı olmayanların başına şeklinde dilekte bulunuyor, buraya da Guuuuurbeeeeeeeettt nınınını guuuuurbeeeeeeetttt nınınınını guuuuuurrbeeeeetttt kuşlarıııııııııı diyorum. Uymadı mı? Uydu, uydu. Hemi de cuk oturdu. Anlayan anlamıştır herhalde. Huuuu, mesaj diyorum, alındı mı diyorum, kime diyorum ben?...

Hadi ben gidiyorum günlük,

Biiiiir gidene kal demem asla.. ikiiiii ezdirmem kendimi…..

Tamam tamam kesin gidiyom bu sefer. Hadi iyi bak kendine.

Kendine iyi baaak deme, denmeeez saçma. Kendime bakarıııım elbet, sen hiiiç korkma. Kendine kalıyoooor insan, enindeee sonunda…

Ya tamam yaaa, gittim işte. Tutma beni günlük.

Yorumlar

gmemuzin dedi ki…
dölüüüü sün sen dülüüüsün.
incegül kişisi dölüsüün işte.
taam anladık yapcez çocuk
zamanı var be sıkboğaz etmeyin anacımm.Birdee bu incegül kişi akşam bulaşık yıkarkene oğlunun büyük olanın adı nı unuttu be maxiii diye bağrıyo varın siz bakın arkadaşın ne kadar blogunu düşündüğüne
FZ dedi ki…
ayyy iyi ki yazmışsınnn iyi ki okumuşum :D incegül kişisi korktum senden göz möz ıyucuymuşun :D gurbet kuşlarnasıl otturdu oraya anlamadım :D
şeykitap şekerüm diyorum aklıma şarkı gelmedi yav :)
BoriPori dedi ki…
:))))))))))))))alemsin sen vallahi yaaaaaaaaa, sanki karşımda konuşuyormuşsun gibi:)) Allah kavuştursun bacım kocana,zor be bu ayrılıklar:( amaannnnnn, neyse hadi vazgeçtim bu konudan, işime gelmiyo yazmak şimdi:)
gmemuzin kişisim, elini çabuk tut bak yaşlanıyom ben.. :) Kızımla süslenip püslenip gezicez, hala yeğen. Sırları mı döküyoz bacım.:) Hehe.. dölüyüm ben biliyosun. uğraşmayın benimlen. Bi hapşırırım burdan, hepiniz benim gibi grip olursunuz.:)))

fatmazehram, iyi ki gelmişsin sen de.:)))Yok be bacım, oymadım daha kimseyi.:) Gurbet kuşları, gurbette yaşayan andy-palyanço ve cadı-doca çifti, yukarıdaki gmemuzin kişisi ve bir de mayonez kişisinden oluşan, kendilerinden bebeler beklediğimiz bir grup insanın kod adıdır.:))) Nasılsa onlar da düşerler bu gün yarın, yorumlara. Tanışırsın.:))
Tamam şeykitaparım şekerüm, ne dimek.:)))

borişim, ben öyle konuşuyorum zati, içimden geldiği gibi. Sizinle de paylaşıyorum o ayrı güzel.:)))Canımsın, anladım ben onu, üzme sen kendini.:)))

Öpüldünüz şekerler.
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
ya incegülüm çok tatlısın ,tatlı dillisin,hastaykan bile bal damlıyor ağzından seni okumak o kadar büyük bir keyif ki...seni seviyorum...
MypallS dedi ki…
yahu sen ne yapmışsın böyle aman tanrım senin yazılarınla hayat buluyor insan...
ne kadar içten yazıyorsun böyle.. bu arada hasta mısın sen? eğer hastaysan meyve ye bişeyciğin kalmaz :)) :P C vitamini yani :)) geçmiş olsun cnm :) kendine dikkat et... by ;)
parkeolog dedi ki…
Ay geçmiş olsun ama çok güldüm gene, Allah senden razı olsun İncegülcüm.. :) Kocacığınla da tez vakitte kavuşursun inşallah :)
CeRkeS KıZı dedi ki…
imdatttttttt diyorum..kendine format at diyorum..elin deymişken beni de gör diyorum..ahanda bende gidiyorum :P
Perilim, o senin tatlılığın bacım, bir kere karşımdakiler bu kadar tatlı olunca, ağzımdan nasıl acı birşey çıkabilir.:)))Canımsın, ben de sizleri çok seviyorum.:)))

Tolgacım he canım vallah hasta oldum ben. O kadar da senin tavsiyene uyup C vitamini aldıydım ama...:))) Güzel düşüncelerin için sağol, hislerimiz karşılıklıdır sizlerle.:)))

Biluncum, sağol canım geçecek inşallah ta, biraz sarstı beni bu sefer grip.:) Allah hepimizden razı olsun. Sağol benim güzelim.:)))

çerkeslerin bitanesi, bize format mormat tutmaz canım artık.:) Hadi geçmiş olsun. Böyle devam edicez çare yok gülüm.:)))Gitmeee gitmeeee gitmeeee kal bu şehirde...

Öpüyoruuum, gribimi de bulaştırıyorum. Nihohaaaaa
Ocean dedi ki…
çocukların adlarını maxi ve mini olarak değiştireceknüfussta bundan sonra :)))) alemsin... Geçmişler olsuuunnnn.
CeRkeS KıZı dedi ki…
desene yandık..iki kör bir topal nereye kaderrrr :)))
cenebaz dedi ki…
Çok Muazzez Ersoy gördüm seni, Fikrişim. Ne o durmadan şarkılar. Efkar bastı gönlümü ha! Çok geçmiş olsun sana. Hasta masta ama maşallah espriden yana gaz kesmemişsin yine. Bence de hiç kesme zaten.
oceanım, heee kendiminkini de İncegül yapacam bundan kelli.:))) Ara ara belki de bulursuuun diyosun yani.. çok teşekkür edeeeerim.:)))

öznurum sonuna kadderr tabiki de.:)))

çenebazım, popstar olucem ben. Ne eksiğim var benim, meşhur olucem, paraya para demiycem, ne diyeceğime de sonra karar vericem.:))) Mersi canım.:)))

Öpüyorum canlarım, eve gidip yatmak istiyorum.
Gamzeli dedi ki…
Ne güze anlatmışsın :))) İyiki günlüğün varmış iyiki senin gibi bir nlog varmış :))))
Gulos dedi ki…
incegül,
çok geçmiş olsun.Anladığım kadarıyla eşin yurtdışındaymış , allah kavuştursun.Göz oyma konusunda sana katılıyorum , benimde başka fikirlerim var; dizlerine sıktırırım diyorum :) .
Çok işe yarıyor valla.
Şarkılarına da bayıldım.Benim bundan sonra şarkım "Gel tezkere gel tezkere bitsin bu gurbet "
Sevgilerimle...
Oy gamzeli kız, iyi ki siz varsınız canım benim.:)

hacercim, valla senin yöntem de iyiymiş, direk sakatlık üzerine.:))) şu anda yurtdışında değil ama, biz yine de görüşemiyoruz bacım..:)

Öpüyorum sizi.
uykucu dedi ki…
bir kaç gündür işten güçten fırsat blup blog okuyamamıştım bugün ilk seni açtım okudum güne gülerek başladım o kadar şeyi yazıların arasına nasıl sıkıştırıyorsun bravo şarkılar ,türküler ,ignelemeler,temenniler ,istekler..iyiki keşfettim seni ilk sırama alıyorum.sevgiler:)
figencim, teşekkür ederim söylediğin her şey için.:))) güne gülümseyerek başlamanda ufacık bi katkım olmuşsa ne mutlu. sevgiler benden de sana.:)))
1- Tez elden kocaya telefon edilecek hemen gel! denilecek.
2- Bir daha yeşil çay içilmyecek! Asimile olmanın alemi yok:)
3-Yat ve uyu ve nolurrr benim yerime de uyu:)))

nimet
Nimetçim,
1- Çağırdım, geldi.:)
2- Hiç niyetim yok valla.:)
3- Bu kadar işin gücün arasında, nasıl uyuyalım. İşte o mümkün görünmüyor. Bkz. C.tesi hala çalışıyorum. Eve gidip burnumu sile sile temizlik yapıcam bir de.:)))
ANDY dedi ki…
Mesaj fazlasıyla alınmıştır :) Ben şimdi arar palyancoya da okumasını söylerim :)

Kız olursa adını incegül mü koysak acaba? Bu kadar destekten sonra :)
andycim, canımsınız siz.:))) eğer iyi haberleri alırsam, buradan havayi fişek gösterileri bilem yapacam.:) isim konusunu bi daha düşün istersen, değişik olur gerçi.. hmmmm fena fikir değil.:)))
Adsız dedi ki…
yine çok neşeli :))
ben sizle mutlak tanışmak istiyorum efem :)

suzem

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM