NİSAN BİİİİİİİİİİR


Bu gün 1 Nisan günlük.

Adet olmuştur. İnsanlara eşek şakaları yapılmak suretiynen, yüreklerine indirilme günü olarak kutlanır.

Sabah kahvaltıdan sonra koca kişisi işe gitti bittabi. Ben de çöp evimi temizlemekle uğraşıyorum. Maxicim yavrum. "Aney bu gün hiç bi etkinlik yapmıycaz mı ki?" şeklinde kafamı karıştırıyor. "Nasıl yani çoocum? Gezmeye filan gitmek gibi mi?"

"Yok aney ya hani 1 Nisan ya.. "
"Nasıl bi etkinlik yani? Temsili milis kuvvetleri falan olacak, bizimkiler onları yenecek masucuktan, öyle bişey mi?"

"Ya şaka maka diyorum anne yaa. "

"Ayıp oolum ya, boşver yapmıyalım."

"Yapalım, yapalım.. "

E benim de içim kuduruk. "Tamam yapalım peki de, kime yapalım." Oturup biz bununla istişare edip, kurban seçiyoruz. Kurbanın bundan haberi yok tabiidir ki..


"Ananem..." Vay hain. Seni büyütüp, besleyen kadın. Annenden çok emeği var üzerinde. Nankör torun. Senaryoyu da kendi yazıyo benim yavru. Ben de istemeye istemeye!!! dahil oluyorum. Nihohahaaaaaaaa...

N.Sultan'a tel çekilir.

"Anneeeeeeeee...." o kadar endişeli bir ses tonudur ki, dakka 1 gol 1 yani.

"Ne var, ne oldu, kız bi şey mi oldu, çabuk söyle!"

"Ya bu Smallbrother var ya...."

"Eee... var, nolmuş?" O zati yaklaşık 26 senedir var.

"Ya bizde de şu anda. Ehliyetini unutmuş evde, polis çevirmiş..."

"Eeeeeeeeeee.... " N. Sultan'da nefes alış verişler hızlanmış, telaş dorukta, bastır hain evlat..

"Vergisi mi ne eksikmiş arabanın bi de."

"Kızım çabuk söylesene şunu, ceza mı kesmişler?" az kaldı kadın kalp krizi geçirmek üzere.. devam.

"He anne, 2.500 YTLcik.. "

Hönk!...

"Annee, anne orda mısın?" Heh gitti kadın işte.. anne burası Türkiye. Böyle ufak tefeğe bu kadar ceza mı keserler? Akıllı kadınsın sen. Uyansana. Can alanların bile hapis yatmadığı bi ülkede yaşıyosun.

"Bana bak kız... şaka yapıyon di mi?... ver bakiiim onu bana!" O dediği bizim smallbrother. Yavrucak işinde gücünde. Haberi yok ki hiçbişeyden.


"Nisan Biiiiiiiiir....." gevrek gevrek ve en şirinlik muskası halimlen tabi..

%&...!!!!!)))&&%%%%%%.......

Yukarıdaki satır, N.Sultan'ın telefonu suratıma kapatmadan önceki son sözleri olup, tarafımdan sansürlenmiştir. İlk şakamız başarıyla sonuçlanmıştır. Eylemlerimiz sürecek..

______________

İkinci kurban, beni Pazar pazar işe gitmek suretiynen, derin üzüntülere gark eden Koca kişisi.. büyük bir zevkle telefon edilir.

"Kocaaaaaaaaa...." yine ses en telaşlısından.... "bizim deli Mini n'apmış biliyon mu?"

"N'apmış ki?"

"Avucuna japon yapıştırıcısını doldurup, saçlarına yapıştırmış elini. Ayıramıyooz." Bu arada fikir yine Maxi kişisine aittir, belirteyim.


"Ciddi misin sen?" Aaa lütfen, çok ciddi hatunumdur ben, ne diyon sen. Doğa Bekleriz modeli de bi yavrum var evde...

"Evet ya, ne yapalım Koca şimdi? Yavrucak bas bas bağırıyoo." bu arada Mini'yi de bağrıtıyoz, mahsucuktan. Oskar alcez biz ailecek, oskar... En iyi senaryoo, Maxi, en iyi yardımcı erkek oyuncuu, Mini, ve bittabi en iyi kadın oyuncuu, İncegül. Alkııış...

"Siz hemen hastaneye gidin, ben de çıkıyorum, gelirim oraya.." Koca paniğin dibine vurmuş. A Koca, böyle bir durumda ben seni arar mıyım? Zaten hemen hastaneye koşmaz mıyım? Benim kafa basmaz mı yani diyosun? Bu gün de herkesin saf olası tuttu.

"Yok yok şaka yaptım ben onu be..."

"!!!!!!!!!!&;;;&&&%%%%%%........."

Ya 1 Nisan yaa, hani o bakımdan şeettirdiydim. Niye kızıyon ki? Allah allaaaah...

"%%%%%%%%%&;;;;;&!!!!!!!!!..........."

Ay ne ayıp yakışıyo mu sana?

Küüüt.

Sana küt bikerem. Aman beeeee...

___________
İşte böyle günlükçüm, bu güzel Pazar günü itibariyle, bir daha espri duygusu gelişmemiş şahsiyetlere Nisan 1 şakası yapmamaya karar vermiş bulunmaktayım. Bu insanlar da hiç şakadan anlamıyolar hiiiç.

Aha bu da not: Ay çok güldüm. TV kanallarımızdan biri de 1 Nisan şakası yapmış bize. Nihat Doğan kişisine program yaptırmışlar güüya.. ama niye sonunda Nisan Biiiiir, demediler, anlayamadım. Hehe.. ne komik di mi? Eeeee siz niye gülmüyonuz? Niye Nisan Biiiiiir demiyonuz? Şaka değil miydi o? Ne yani.. gerçekten program mı yapıyor? Hadi canııım... E yok artık...

Aha bu da çok açıklayıcı bi başka not: Bu gün ayın 2 si olmuş, ne Nisan 1 inden bahsediyon mu dediniz? Bu yazı aslen Pazar günü yazılmış olup, benim bilgisıyır tamamıyle sıyırdığından size ulaşamamıştır. Kendisine format atılmak suretiyle beyni yıkanmıştır ve bundan sonra sorun çıkarmayacağı ümid edilmektedir. Anlayışınıza teşekkür eder, gecikme için özür dileriz efem. (Bundan sonra böyle, çok ciddi hatun olucam ben.)

Yorumlar

MypallS dedi ki…
allahtan bana dokunmadılar ahahaha :D
Nesrin DERİNKUYU dedi ki…
Slm ziyarete geldim :))Banada beklerim..

Sevgiler
Deniz dedi ki…
bu seneyi biz şakasız atlattık çok şükür. seneye sen tedbirli ol, anne ile koca unutkan değillerse, er geç senden hesap soracaklardır :) nihat doğan yorumun cok hosuma gitti. bayıldım bayıldım :))
tolgacım, kazasız atlattım diyosun yane.:) seneye dokanırlarsa karışmam.:)))

nescim, merhabalar canım.:) Davet edersin de gelmez miyim.:)))

dnzcim, günaydın. her sene deniyorlar bişeyler ama, tutturamadılar daha.:) yer miyim ben? yine de büyük konuşmamak lazımdır değil mi?:)))
Sanem dedi ki…
Incegulcum, japon yapistirici fikrine hayran kaldim. Burada yuzum guluyor benim inan, bazen diyorum bi incegule bakayim sonra ise guce bakayim.
Sevgiler cidden
S.
sanemcim, gurbet ellerde bir arkadaşımın yüzünü güldürebilmek, ayrıca bir mutluluk verdi bana.:) benden de sana kocaman sevgiler.:)))
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
çocuklarda anası gibi muzur:))),analar neyse,yavrularda ööle oluyor he he he,
CeRkeS KıZı dedi ki…
gözlerim yaşlıyken hiç bu kaderr gülmemiştim..oskarlık ailenin kışkırtıcısı aslında sensin :P cocukların günahı yok..:P ehehehe annen ve eşin az bilem yapmış..mustahak sana :P küt...ehehhe
mayonez dedi ki…
ya bende bu kadar çatlak bir anne olabilirmiyim ki ilerde :))
perilim, bizim oralarda bi laf vardır canım. " sıçandan doğan kendürük keser" derler.:) Bi de soydur çeker yani.:)))

öznurum, anam onlar anlamıyolar ki esprikten falan, seneye ben onlara neler edicem, hehe..:))) ben masumdum yaaa.. diil miymişim?:)))
Hem senin gözlerin niye yaşlı bakiim? Öpiim geçsin.:)))

mayonezim, bahse girerim, çok daha çatırdak bir anne olursun sen canım.:))
Gamzeli dedi ki…
Çok güldüm çok...ben yapamadım ya kimseye içim yanıyor yaaaaa..:))
incegülüm yav,sen bana komşu gelsene.:) hayatıma neşe katarsınız.:)
Minim de kedilere kavuşur.:)
bizim bu günlwerde abğlantıda çok sorun var. gidiyor geliyor böyle zırt pırt..)
ben de bir kaç gün yoğunum. tatil yapacağım blogumda.
ama bir yere kaçtım ve bıraktım sanıp beni unutmayıın olurmu anacııım.:)
uykucu dedi ki…
bende telefon başına oturup ablamı acıklı bir ses tonuyla arayıp çabuk bize gelinnnn diye bağırdım. ablam korkuyla nooldu dedi ben abizip oldu çabuk gelinnn dedim o hala ya nooldu söylesene diyor. anlamadı safım nisann birrrr dedim 30 saniye sonra manyak ödümü kopardın berkaya bir şey oldu sandım dedi ben pişkin pişkin kahvaltıya börek yaptım gelsenizee dedim küt telefon kapandı...bu yıl fazla yaratıcı olamadık yani.oo sen yenimisin o güzelim muhteşem program 3. haftasında hatta geçen hafta yunus bülbülü yeniden evlendirdiler falan.(valla zap yaparken gördüm izlemem ) yakında da seda sayanın oğlu bir program yapar malum reytingleri yüksek ailenin.
gamzelicim, sen de seneye yaparsın üzülme. hehe.. kışkırtıyorum kızı bi de. provakatör müyüm neyim?:)))

yağmurum sultanım, gelirim valla. büyük bir memnuniyetle.:) ohh, pastalar, börekler yapar yerik, semiririk. miniş te kediciklerle oynaşır, ay ne güzel olur be.:))) sen baksana oralardan bana ev.:)
Çok uzun sürmesin tatil. özleriz biz seni. ama unuturmuyuk hiç.:)))

figencim, seninki de çok güzelmiş valla.:) sonuç ta gayet başarılı olmuş, küt sesi de bunun kanıtı. hehe:))) gerçekten ben o muhteşem ötesi programı daha yeni gördüm. yunus bülbül falan iyiymiş. kaçırmayalım bari bundan kelli.:)
kurunane dedi ki…
ay ben senin annenin yerinde olsaydım seneyi meneyi beklemeden hemen bi şaka yapardım valla :)
CeRkeS KıZı dedi ki…
ya sinir oldum bloga yazdıklarım uctu birden yaa..bak şimdi yazacagımdan da vazgectim..bloguna fırça cektim..sende kulagını cek :P
kurunanecim, şu anda oturmuş intikam planları yapıyordur eminim.:) bırakmaz bunu benim yanıma muhtemelen. ama tetikteyim.:)))

öznurcum, kızdım, bağırdım, hırpaladım blogu.:) bana da oluyo bazen.. sinir oluyorum.:(sinir işareti). yaz gülüm yeniden valla bak ölümü kemir diyom.:)))
MypallS dedi ki…
kim dokunacak bana bana bir dokunana ben bin dokunurum hehehe :P k.i.b
CeRkeS KıZı dedi ki…
delilik potansiyeli cok yüksek olanların cesetleri kemirilmez diye bir atasözü var :P :)

ula bana yazdırdıgın laflara bak..ahanda kanıt işte..azmettirici :P :) töbee töbee
tolgacım, çıkar elbet bir babayiğit.hehe.:)) bilemiyom ki..:))

çerkezimcim, ne güzel bak, yeni bir atasözü türemesine vesile olmaktan dolayı, mutlu ve gururluyum.eheehe.:))) seni de tebrik ve takdir ediyorum. güsel olmuş.:)))ıyyyyy...
BoriPori dedi ki…
allah iyiliğinizi versin:)) gizem yapmıyom canımsın, geçen hafta goncam izinden gelmişti (yurtdışında çalışıyor da kendileri) o yüzden ben de iznin aldıydım, geliyorumdur sahalara, bekleyin beni:)
borişim ya, canım benim, sevindim valla, kavuşmanıza. ah ne zordur bilmem mi...:) pardon canım, biz sizi rahatsız etmiyelim. takılın siz, bekleriz biz.:)))
deneme deneme deneme, sapıttı gene bu...:)))
fikriminincegül kişisi sakın ciddi olma bu halin gayet iyi :) maxi gelip şaka yapalım diyorya siz kime diye düşünürken içimden dedimki sakın miniye yapmayın sonra okudum ohhh iyi dedim :) nihat doğan olayını yazmışın çoooook komikti :))))))))))) bütün yazıda çok güldüm... eline sağlık...
parkeolog dedi ki…
Ay gülmekten zor okudum, ne tatlı ailesiniz yahu :) Maşallah :)
gökhancım, yok Mini'me kıyarmıyım hiç. O daha çok küçük abisi.:) Peki, tamam. Böyle devam o zaman. Kardeşim ister de ben yapmaz mıyım hiç.:)))

biluncum benim, Allah sana da çoluk çocuk nasip eder bi gün inşallah. eminim sen de çok tatlı bi anne olacaksın. Tabii yavrular da sana benzeyecek haliyle.:)))
parkeolog dedi ki…
:) Çok teşekkür ederim İncegülcüm:)
Amin inşallah.. :)
Boncukçu dedi ki…
:))
Şaka yapmayalı neçok olmuş, yazını okuyunca birilerini işletmek geldi içimden valla, okul yıllarında yaptığımız gibi...
bilunum, muckx.:)))

boncukçum, ay kışkırtıcı mı oldum ben şimdi.:) Arada yapmak lazım be.:)))
Adsız dedi ki…
Hoşgeldiniz,

Bekliyoruz yeni yazılarnızı walla.
sevgiler :))

Gülegüle

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM