DELİ DELİ GÖBEĞİ PİERCİNGLİ...


Ruh sağlığın nasıl günlük bugün,

Beni sorarsan manik depresifim ben herhalde günlükçüm. Sevgili Nimet daha iyi bilir ama, sanırım öyleyim. Bu iyi bir şey mi bilemiyorum. Ya çok hastayım, ya da çok sağlamım ben.

Birkaç gündür böyle bir durgunluk, karamsarlık bi bişeyler. İçimden yazmak bile gelmiyor, düşün.. o kadar yani. İşte dedim, eyvah.. bunalıma giriyorum. Ama zınk. Kendime gelmiş bulunuyorum şu saat itibarıyle.

Ya insan bir kararda durur değil mi? Bir halden diğerine geçmek azıcık zaman alır. Beş dakika önce zırıl zırıl ederken, akabinde kahkahalar atılmaz ki. İşte az evvel bir sinir krizinden çıkıp, diğerine giriyordun. Ne haçan ebleh kurbağa gibi, saf saf etrafı seyreylemeye başladın.

Köyden gelen, akraba yavrularından biri bir gün, “bu incegül apla da ne güldürükçü heee..” demişti. Halbuki ben o gün bunalımın dibine vurmuşum. Ne güldürükü be, gülmeye dermanım yok sanıyordum. Meğerse ben farkında olmadan bunalımdan çıkıp, komikçilik yapmaya başlamışım. O kadar yani.

Bir de bizim mahallenin delileri, pek severler beni. Valla bak, ne gülüyon? E hacı hacıyı tekkede, deli deliyi dakkada..malum. Hasbi, hep yolumu keser “apla naber apla” diye hal hatır sorar. “ paran var mı apla” diye mali durumumu kontrol eder. Ama geçen gün çok ayıp etti. “Apla bi kere öpiiiim mi? lütfen apla bee.” (buradaki öpmek, benim koyduğum soft bi kelimedir ki kendisi, şu anda yazamıycaam başka bir sözcüğü, yol ortasında alenen telaffuz etmiştir.) İlk ahlaksız teklifimi de Deli Hasbi’den almış bulunmaktayım. Hayırlı olsun.

Lakin, öyle dolarlar molarlar yok işin ucunda. Baht olmayınca başta, ne kuruda biter ne yaşta, demişler. Elin hatunlarına holding patronu, yakışıklı adam, bize de mahallenin delisi Hasbi.

Bu Hasbi kişisi günlerden bir gün anneme gelmiş kapıya. Benim orta kardeşi soruyor. O zamanlar biraz daha iyi durumda Hasbi. “O, benim arkadaşım, sinemaya gidecez,” diyor. Yakın görüyor kendine yazık bizi. Neden ki acep? Neyse annem diyor ki “ o yok oğlum evde. İşe gitti çalışıyor.” Benim canım annem, hiç kimseyi sınıflandırmaz. İnsan, insandır onun için. Kimseyi de kırmaz mümkün olduğunca. Meleğim benim.

Neyse bunlar kapı önünde başlıyorlar muhabbete. Hasbi evlenemediğinden yakınıyor anneme. Annem de olur çocuuum olur, niye olmasın, daha gençsin filan diyor. Bütün bunlar olurken ben de içeride Maxi ile oyun oynamaktayım. Gülüyorum da bir yandan konuşmalara. Tam da bu sırada Maxi su istiyor, ben mutfağa doğru su almaya gidiyorum. Odadan çıkıyorum.

Sevgili anneciğim, sultanların sultanı, N.sultan beni görüyor. Hasbi’ye dönüyor ve “e bak bu kızı veriyim sana, beceriklidir, güzeldir de.” Diyor. Ben şoklarda, öylece kalakalıyorum. Maxi bağırıyor içeriden. Anneeee şu ittiyom beeen.

Yazık yaaa.. deli meli.. aklı kalacak şimdi... e aklına düşecek, bu kızı bana verecekler diye. Aşık maşık olacak. Yazık anne yaaa…

Hasbi şöyle bir bakıyor. İnce ince süzüyor beni. “yok teyse istemem ben bunu, küçük bu küçük, sen başka kıs bul bana”diyor.

Nasıl yaaaa?…..

Hadi günlük görüşürük yine.

Yorumlar

CeRkeS KıZı dedi ki…
imrendiğim insan tipi :) sen yoksa koç burcumusun :P
renkler dedi ki…
Sabah sabah beni güldürdün, Allah da seni güldürsün emi:-)
Ocean dedi ki…
senin deliyi okuyunca bizde uzun senelerdir çalışan Levo geldi aklıma:) hala anlatırım iş görüşmesine amcası ile gelmiş bizim levo. Babamda bakmış tipine iyi çalışır bu diye almış işe. Ertesi gün konuşmayı bile bilmediğini farkedip kısmetimizmiş diye çıkarmamış işten:) beni her gördüğünde yarım yamalak bi dille abla beni seviyon dimi ablaaa diye bağırır he levo seviyorum dediğimde de ocean abla beni seviyoooo diye bağırır :))) 10 seneyi geçkindir levo ile severiz birbirimizi :)))
çerkes güzeli, yok ben aslan burcuyum valla.:)))

renklercim, amiiin cümlemizi güldürsün Rabbim.:)))

oceancım, ne kadar güzel bir sevgi öyküsü bu.. bizim hasbi de bazen "apla ben de bebektim biliyon mu.." der mesela, çok duygulanırım ben.:)))
kurunane dedi ki…
kız sizin bu hasbi işi deliliğe vuruyor olmasın. yani öyle ahlaksız teklifler falan, ne o öyle :)))
Gulos dedi ki…
incegül,
dikkat et hasbiye .Bizim köydede bir hayri vardı bak bunlar hep benzer isimler kullanıyor demek.Bütün yeni yeten kızlara hayri'ye vericem seni derlerdi.Hayride kuzguncuk gibi döner dururdu artık evin etrafında :) .
Aman dikkat ...
son üç yazını sabah okudum iyikide sabah okumuşum şabah neşesi oldu bana teşekkür ederim... okurken en çok koptuğum yerleri nor aldım ( bak bunu ilk defa yaptım blog okurken not almak )bunları yazıyorum :

"Çıt diye çıtlamak üzereyiiim"

"İncegül Hanım içenni diyo"

"Özledim herifi valla"

fotoğraf :)) türkçe bir yazmışlar ki uyanmasınlar diye 1.000.000 yazsaydı :))

veeee ofiste herkesin anlamsız anlamsız bana bakmasını sağlayan yere geldik :)))))))))))))))

Teşekkürler bağyan, teşekkürler bağyan, teşekkürler bağyan, teşekkürler bağyan, teşekkürler bağyan, pardon Sam, teşekkürler bağyan, teşekkürler bağyan………
Gamzeli dedi ki…
Seni yeni bir oyun için sobeledim canım, cevaplarsan sevinirim...
kurunanem, bilmiyom ki bacım. bu hasbi kişisinin gönlü olaydı, zamanında alırdı beni.:)))

hacerim, benim halama da, seni deli hüsnü'ye verecem derdi babaannem. hüsnü de bahçenin etrafında fır dönerdi ne dalga geçerdik.:)))

gökhanım, sağolasın. valla sabah sabah neşelendirdiysem seni ne mutlu.. bi de üşenmemiş not almışsın. ne diyim. seni, seni ayın en sistematik blog okuyan bloggerı seçtim eheehe.:)))

gamzelim, en kısa zamanda cevaplıyorum canım.:)))
cenebaz dedi ki…
Fikrişim, iyi ki koca kişisi almış seni, yoksa bak deli meli o biel almayacakmış seni. Şaka , şaka dellenme hemen. Bak sana sobe yaptım. Benim blogdan konuyu görebilirsin. 3 gün içinde cevaplaman lazım. Sallamak yok yani.
çenebazım, valla doğru diyosun, ne dellenicem.:) benim gibi delinin kahrını kim çekecek. adamceyiz bakma mazlum da, he he diyo, geçiyo.:)))
sobeler 2 oldu, e cevaplamak şart oldu.:)))
Gamzeli dedi ki…
Sağol canım...

Bizim orada da şevket vardı deli şevket derlerdi, adam yarabbim tövbe tövbe aynı maymun yaaa...Arptı ne biçim...Hep bayanlarla uğraşırdı, afedersin parmak atmaya çalışırdı...

hep küçük çocukları korkutırlardı şevket geliyor , şevkete vercem diye..Yazık öldü ama araba çarpmış :(
Deniz dedi ki…
deli meli ama, en saf ve temiz duygular onlarda... her yazıda kafamıza kafamıza dank diye vurmasan olmaz... beni düşüncelere sevkediyorusun :)
Ayçiçeği dedi ki…
Bak şimdi, ayıp etmiş Hasbi :)))

Yabancı misafirinize ne oldu, anlaşabildiniz mi sonunda?
CaDı dedi ki…
Bu hikaye bana tanıdık geldi:) Bizimde bi deli vardı mahallemizde Cihan. Bütün çocuklar deli cihan geliyor kaçın ıssıracak diye bağırırdı bir ben kaçmazdım:) O zavallımda bana aşık olmuştu:)) Bana nişanlım derdi kendileri, hatta bi gün bizim çarşının ortasında nişanlım nişanlım diye peşimde koştuydu da rezil olmuştum:)) Sonra kayboldu ortalıktan nişanlım, beni bırakıp başka mahallenin delisi oldu sanırım:P Doca bak beni ne deliler istedi de ben varmadım, hahahahaaa:)))
Gamzeli dedi ki…
BİLİYORMUSUN BUGÜN DÜNYA DOSTLAR GÜNÜ BU MESAJI SENDE SEVDİĞİN DOSTLARINA GÖNDER EĞER BENDE O SEVDİĞİN DOSTLARINDAN BİRİYSEM BANADA YOLLA BUNU ON ARKADAŞINA GÖNDER BAK KAÇ CEVAP GELECEĞİNE
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
mahallemizin delisi kıvamında bir deli olmadı etrafımda ancak yakin arkadaşlarım ve ben baya bi delilik yapmışızdır(5.katta balkondan mikrofonla bakkaldan ekmek istemek,kırmızı ışıkta geçenleri gene mikrofonla uyararak gaipten sesler mi geliyo korkusu yaşatmak:))))bu arada fikrimcim sana neden küçük bu küçük ,istemem dedi hasbi,merak ettim...
Nenoni dedi ki…
Çok tatlısın incegül, yazılarını çok keyifle okuyorum.
gamzelim güzelim, var işte her mahallenin bir delisi ve herkesin içinde de aslında bir deli.:)))

dnzim, doğru söylüyorsun. o kadar temiz ve saflar ki. tıpkı çocuklar gibi canım.:)))

ayçiçeğim, kız amanın, geldin mi bacım. hoşgeldin. özledik seni be.:)
anlaştık biz onunla bi şekilde merak etme.:)))

kız cadım, çok güldürdün beni.:))) doca kişisi, bak bu kızın kıymetini bil. ne kısmetler tepmiştir zamanında.:)))

GAMZELİ KIZ, BU MESAJI SANA VE TÜM BLOGGER ARKADAŞLARIMA GÖNDERİYORUM. HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM. YALANSIZ, RİYASIZ, GERÇEKTEN ÇOK SEVİYORUM.:))))))))

perilim, valla sen de az değilmişsin he.:))) kafa dengi bir arkadaşın oldu mu, delilik yapmak en güzeli be.. sonra anısı oluyor işte.:)))Bilmiyom ki arkadaşım. Beğenmedim diyemedi demek, kırılmayım diye küçük dedi zaar.:)))

nenonim, canım sağolasın. ben de sizi gördükçe, bütün sıkıntılarımı unutup, keyifleniyorum.:)))

Hepinizi çooook öpüyorum.
Gulos dedi ki…
dünya dostlar günün kutlu olsun :))) .
ANDY dedi ki…
Delidir, ne yapsa yeridir :)) Adam ne kadar açık sözlü değil mi :)) Hiç eveleme geveleme yok direk sormuş :)) Ne diyeyim bilemedim şimdi...

Sen onu bırakta ne zaman bunları kitaba döküyorsun? Bak ona göre yayın evleri ile görüşmeye başlıyacağım :))
hacercim, senin de kutlu olsun canım. sağolasın.:)))

andycim, menejer sensin. başla çalışmalara.:)))
parkeolog dedi ki…
:) Allah iyiliğini versin İncegül yahu :)
biluncum, senin de.:)))))
Adsız dedi ki…
If you would like to grow your knowledge just keep visiting this web site and be updated with the most recent
news posted here.
Also visit my weblog ; manchester united transfer news man utd
Adsız dedi ki…
I like reading through an article that will make people
think. Also, many thanks for allowing me to comment!
Also visit my web-site ... comprar perfume
Adsız dedi ki…
It's not my first time to go to see this web site, i am visiting this site dailly and get pleasant data from here daily.
Here is my homepage pizza games lafayette

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM