İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE


Sevgili günlük,

Sana blog olayına nasıl bulaştığımı anlatmıştım uzun uzun. Bkz. Blogger olunmaz blogger doğulur. O günden bu güne tam tamına 2 ay geçmiş. Ben bu işe kalkışırken böyle olacağını tahmin etmiş miydim? Hayır etmemiştim.

Sanırım blog olayının beni sarmalayan tarafı, yazmaktan çok, paylaşmak oldu günlük. Çünkü ben zaten hep yazıyordum. Olur olmaz her şeyi yazarım ben. Severim yazmayı. İnsan, konuşarak ifade edemediği bir çok şeyi yazıya dökebilir. Yani en azından benim için öyle. Bu güne kadar hep yazdım. Yolda bir çocuk gördüm, hüzünlendim, yazdım. Baharda bir çiçek açmış, sevindim, yazdım. Ağladım, yazdım. Güldüm, yazdım. Lakin yazdıklarımı kimseyle paylaşmadım. Yazılarım mahremimdir dedim. Hepsini kilitli çekmecelerde sakladım. Ta ki blog dedikleri bu şeye dahil olana kadar.

Hiç tanımadığın, belki de hiç tanışmayacağın insanlarla, mahremini paylaşmak, en doğal, en çıplak halinle öylece ortada olmak, ilk etapta olmaz gibi görünmüştü gözüme. Ancak öyle şeyler oldu ki, çok şaşırdım.

Ben burada hapşırdım ve başka başka semtlerden, ayrı şehirlerden ve hatta dünyanın öteki ucundan insanlar, çok yaşa dediler. Beni tanımıyorlardı bile, ama, sıkıntımı paylaştılar. Benim için üzüldüler. Ben onların sıkıntılarıyla üzüldüm. Birbirimiz için endişelendik, birbirimizin yavruları için kaygı duyduk. Hiç tanımadığımız çocukları öpüp kokladık. Sevincime, benimle birlikte sevindiler, nasıl ben onların mutluluğunda, mutlu olduysam. Ben ağladım, onlar ağladı. Onlar ağladı, ben ağladım. Sonra hep birlikte kahkahalar attık. Çok ta tarif edilebilir bir duygu değil bu. Ne demek istediğimi anladın sen.

Bir sürü güzel insan tanıdım. Farklı yaşlarda, başka başka yaşamlar tanıdım. Daha da tanımayı umarım. Hepsinin kişiliği farklı idi, ancak ortak bir özellikleri vardı. O kadar içten, o kadar sıcaktılar ki. Hissedersin bunu. Samimiyet ve yapmacıklık hemen ayırt edilebilir. Onlar o kadar sahiciydiler ki. Sanal dost mu olurmuş diyen gerçek dostumsulara inat, o kadar dosttular ki...

Hepsini ayrı ayrı sevdim. Sevmek zor mu diyorsun günlük. Sevmek, eğer istiyorsan en kolayıdır. Nefret etmek zordur bana kalırsa. Hele karşındaki ufacık bir ateş yaksın, küçücük bir adım atsın. Ne güzeldir sevmek. Ucuzlatmadan, hırpalamadan ve ta içten seni seviyorum demek.

Yani günlüküm, hülasatül hülasa, uzun sözün kısası, ben bu blog işinden kolay kolay vazgeçemem gibi geliyor.

Günlük bu gün de böyle hissiyatımızı dökelim dedik. Dünya Dostlar Günü'nde dostlara selam ve sevgilerimizi gönderip, onların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlayalım istedik.



SEVGİLERİMLE

Yorumlar

PERİLİ KÖŞK dedi ki…
bende bu aralar tam da bunları düşünüyordum,herkes dört bir yanda ama beraber,hiç tanışmıyoruz ama birbirimizi biliyoruz,paylaşıyoruz,gerçek yaşamda karşılaşsak büyü bozulur mu ?..Ete kemiğe bürünmüş olmak neyi değiştiriyor?Aslında çok da merak etmiyorum ,blog dünyasını ve sanal arkadaşlarımı çok seviyorum,özellikle siz incegül kişisi:)))))
CaDı dedi ki…
O zaman blog dostlarının şerefine suyumdan bir yudum alıyorum:)) Gözlerim doldu ne diyeyim, ağladık güldük nice nice aylara yıllara, hepberaber!!
renkler dedi ki…
İyi ki varız hepimiz... İyi ki yazabiliyoruz, paylaşabiliyoruz... Ben de dertlerimi en yakın dostlarımla bile paylaşamayan biriydim ama bloğumda çok şeyi yazabildim. Üzüldüğüm, mutsuz olduğum anlarda hep destek geldi. Dostluk günün kutlu olsun canım...
ece ince dedi ki…
blogunu gerçekten çok büyük bir keyifle okuyorum:))
çok bizdensin...

baanada bekliyorum:))
ece ince dedi ki…
banada bekliyorum ama adresimi vermemişim:)))

ecein.blogcu.com

sevgiler...
parkeolog dedi ki…
İncegül'cüm ağladım ya, çok duygulandım.. Ne kadar güzel anlatmışsın, güçlü kalemine ama herşeyden önce güzel yüreğine sağlık!!
Öpüldün!! :)
CeRkeS KıZı dedi ki…
dünya dostlar gününe kavga ederek başladım ne güzel dimi :P
"blogum kendime itiraflarımdır "demiştim ama yok yazamıyorum ben..yada yazıyorum ama hep aynı..içimde güzellik yok demek ki dimi..:)) neyse günlükçü teyze bende seni seviyommm :)
ANDY dedi ki…
Bir saniye bir saniye, öyle pat diye bırakmakayacağını biliyorsun değil mi? Menecerin olarak yazılarının devamını bekliyorum ;) Bunları ben derleyip kitap yapacağım sonra :))

Vallahi yumurcak ile tanışıp, iki dakikada kırk yıllık dost gibi konuşmaya başaladıktan sonra söylediklerine tamamen katılıyorum. Hiç bilmediğin, tanımadığın kişilerin sana destek olması, sana yardımcı olnaya çalışması ve kötü günün de yanında olmaya çalışmaları çok güzel..

biliyorum sen bunları zaten yazmıştın ama olsun bende perçinledim işte :))
Canım arkadaşlarım. Öncelikle gecikmiş cevaplarım için özür diliyorum. Malum iş....

perilim, et ve kemik, maddedir ya, dostluklar, madde aramaz bence. yüreğin yeterlidir. ben de sizleri çok seviyorum canım.. ta yüreğimden.:)))))))

cadım, ben de şu an içtiğim çaydan bir yudum alıyorum canım.. ve hiç bitmesin bu dostluk diyorum.:)))))))

renklerim, umarım hep yazıp, hep paylaşabiliriz canım. senin de dostluk günün kutlu olsun.:)))))))

ecem, merhabalar.:) güzel düşüncelerin için sağol canım. gelmez miyim, gelirim tabi.:)))))))
bilunum, canım ağlama, kıyamam.. güzellikler karşılıklıdır kanımca, o senin güzelliğin.:)))))))

çerkesim, sen içindeki güzellikleri göremiyorsan, dostlarını dinle.. senin yüreğin çok güzel diyor onlar sana. yesin teysen seni.:)))))))

andym, sayın menecerim. sen nasıl istiyorsan. anlaşmayı yaptık, söz senettir bizde. çok iyi yapmışsın. perçinle tabii.:)))))))

7 tane gül gönderemediğim için, 7 tane gülücük gönderdim hepinize...
kurunane dedi ki…
eskiden böyle şeyler ne kadar itici gelirdi bana. yani sanal dünyadan sevgili bulan, evlenen, arkadaş edinen tipler falan çok suni görünürdü. şimdi çok farklı düşünüyorum. en sevdiğim arkadaşlarım sanal ortamda.

blog olayına gelince ben yazmayı hiç sevmem ama gazelimin ısrarıyla blog açmış bulundum :)) eh yazıyoz artıkın.
Sanem dedi ki…
Sakın vazgeçme yazmaktan zaten, bu sayfaya gelmeden önce ya kahvemi tazelerim, ya da güleceğimi bildiğimden telefonla konuşmayı keserim ;)
Çok sevgiler incegülcüm..
kurunanem, beni, haberi olmadan da olsa, blog işine bulaştıran gayriyecimdir. gazelcime de teşekkür edelim o zaman. iyi ki ısrar etmiş, yoksa seni tanıyamayacaktık.:)))))))

sanemim, canımsın. sen bana ilk hoşgeldin diyen arkadaşım.) aaa lütfen bak çayı, kahveyi ben yaparım sana, sen kendini al gel.:)))))))

size de 7 şer gülücük ve kocaman öpücük.
Deniz dedi ki…
amanin ben de sonu şöyle bitecek sandım: "evet böyle günler anlar yaşadım. ama artık ayzacak da okuyacak da gücüm kalmadı. sizlerle tnaışmak cok güzeldi, lakin hoşçakalın. bir süre kendimi gerçek hayata bırakmak istiyorum" falan :)) sen de iyi ki varsın... sabahlarımızın gülümseten satırlarının sahibi,çalışkan ve üretken anne: fikrimincimiz...
Gamzeli dedi ki…
Hepimizin içindekilerini çok güzel dökmüşsün yazıya...Aynen sana katılıyorum..2 yıldır blog hayatındayım çok güzel, bırakacağımı sanmıyorum....
İlk zamanlar ne yazıcam ben buraya diye düşünürken bir baktım ki bu zamana kadar gelmişim işte görüldüğü gibi sayfam...

Öpüyorum canım seni...
acele ve kısaca diyorum ki ....
işte budur!
herkesin duygularına tercuman olmuşsun.
Bende herkes merak ediyor diye,acele bir yazı çiziktirdim,bizim mahallede.:)
çok öpüyorum seni.
Annelog Atölye dedi ki…
Çok doğru dediklerin, yürekten katılıyor, yazmayı tabii ki bırakma diyorum.
Aslı Cin dedi ki…
Çok hoş yazmışsın. Hapşırdım ve bana çok yaşa dediler diye...
Ferhanca dedi ki…
Blog hakkında ki düşüncelerini o kadar güzel dile getirip yazmışsın ki ben de aynen sana katılıyorum.
Blog deyip geçmemek lazım ,bir çok şey kendiliğinden paylaşılıyor.
sevgiler..
dnzim, ben bu saatten sonra sizi bırakıp, hiç bir yerlere gidemem gibi geliyor, kesin, galiba, zannedersem, kanımca.:)))))))

gamzeli kız, sen zaten hiç bırakma.. o kadar tatlısın ki..:)))))))

yağmurum, koştur koştur nereye kadar.. bi bünyeyi dinlendir azıcık sultanım. geliyorum senin mahalleye şimcik.:)))))))

annelogcum, sağolasın canım. umuyorum ve diliyorum ben de bunu.:)))))))

aslıcım, valla öyle oldu bak.:)))))))

ferhancacım merhabalar. teşekkür ederim önce ve blog dostlarımla paylaşımlarımızın sürmesini dilerim.:)))))))

Hepinize yine gülücükler ve kocaman öpücükler..
Keşke sizlere şu anda demet demet güller gönderebilseydim...
Nenoni dedi ki…
Bir anda okuyunca bırakıyorsun sandım.Aman aman sakın ha.Tam yeni dostlar derken kapanan her blog giden bir komşum arkadaşım gibi geliyor.Hep beraber nice yıllara inşallah...
CeRkeS KıZı dedi ki…
ee sen yorgunsun tabii bugun..kışlık yazlık durumları dimi :) ee dinlen günlükçümm biz bekleşiriz burda :))
Sanem dedi ki…
Kucukken bana mahalledeki dukkanlari actirirlardi, cok kismetli biri oldugum ordan belliydi. Bak ilk yorum yazan ben olmusum, sayfanin nesesinin bollugu, kisilerin sevgisi de oyle cok ;)
Unutmusum ilk yorum yazan oldugumu bu arada, gidip baktim ;)
nenonicim, gitmiyorum bir yere, buralardayım inşallah daha. yeni dostlukların, eskimeyen dostluklar olması dileğiyle canım.:)))))))

çerkeslerin gülü, yorgunum ama geldim. saat midnaytın yarısı.. sobe yapacam.. bak görüyon işte.:)))))))
sanemcim, sen unutabilirsin, ama bu incegül kişisi asla unutmaz... canım benim, evet ya benim arkadaşlarımın hepsi ayrı bir güzel, senin uğuruna çok inandım ben de.:)))))))
ececim, unutmadan.... sana geldim ama, yorum bırakamadım. bir sorun var sanırım. onun için buradan yazayım dedim. tatlı kız.:)))))))
palyanço dedi ki…
birazdan yazacaklarımı,işyerinde blogunu okuduktan sonra küçüçük bir kağıt parçasına yazdıklarımdan buraya aktarıyorum :) -iş yerindeyim ve ne yazık ki bloglara yorum yazamıyorum,küçük bir IT problemi ve benim bilgisayar ise istanbul'da tamirde :(
veee.. bende aynı duygularla başladım bu işe, yani blog işine ve yine seninle aynı duyguları paylaşaraktan devam ediyorum işte. hele ki,yine seni gibi güzel insanları hayatımın bir parçası yaptıktan sonra daha da bi mutluyum işin gerçeği.. ilk defa yumurcak'la tanısma şerefine eristiysemde,onu son olmadığını umuyorum ve, dostlar gününde biricik dostuma SELAM'lar ola diyorum ben ve bir gün tanışmak ümidiyle diyorum ardından da.. kısmetse ;)
palyançom, canım..
uzağız diye dertlenmem hiç.. yüreğimin içine koydum seni de.. gittiğim her yere benimle geliyorsun.. ne çıkar eline, yüzüne dokunmasam.. ne farkeder saçını, boyunu bilmesem.. sen benim arkadaşım, dostumsun...
öpüyorum çok.:)))))))

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM