KARNAVALA GİDİYORUZ


Günaydın günlük,

Benim Mini akşam yine küstü bana. Geçen akşam aldığım böyle rulo şeklinde bir sakız var. Ondan al dedi gene. Böyle çekiyorsun çekiyorsun istediğin kadar alıp çiğniyorsun o sakızdan. Bütün bir kutuyu bir kerede ağzına doldurdu. Bir de elleri yapış yapış oldu. Bir daha almam dedim. Almadım tabii ki.

Bu ilginç yavru bana küstüğünde, kendine bir aile uydurup, onlardan bahsetmeye başlar ki dün akşam da aynen böyle oldu.

Şimdi bunun köyde.. ama hangi köy orasını bilmiyoruz… yaşayan bir ailesi varmış. Annesi varmış bir tane. En çok ta Mini efendiyi severmiş. Git o zaman o köydeki annenin saçıyla oyna dediğim bir gün, ama onun saçı yok ki diyerek hayali annemizin en büyük fiziksel özelliğinin kelliği olduğunu anlatmıştı bize. Babası yokmuş. Savaşta ölmüş. Töbe töbe. Dedesinin de bir traktörü varmış. Bunlar ailecek traktörle gezerlermiş. He bir de abisi varmış. Hem de Fenerli imiş. Buradaki abisi gibi Cimbomlu degilmiş. Onu da hiç üzmüyormuş. Ne dese yapıyormuş. Benim canım kardeşim, seni ben canımdan çok seviyorum diyormuş.

İşte bizim Mini’nin hayali aile profili böyle. Bazen kızdırıyor beni. Alayım biletini, göndereyim seni köye annenin yanına diyorum. Gidip çamaşırlarını hazırlamaya başlıyor annesinin küçük delisi.

Dün akşam da başladı yine anlatmaya.

Bizim köyde karnaval varmış biliyon mu? Annem beni çağırıyooo.

Ne karnavalı çocuuum.

Ya bildiğin karnaval işte.

Benim bildiğim bi Rio Karnavalı var yavrum. Senin bu anan da Brezilya’nın köyünde yaşamıyor herhalde.

Ya anne hani eğleniyon ya böyle. Palyaço filan oluyo., lunapark kuruyolaar, Balonlar asıyolaar…

Heee anladım. (Neyi anladın acaba? Zaten baştan ayağa anlaşılmaz bi görüşme bu.)

Beraber gidelim istiyosan. (Lütfediyo velet.)

Sen şimdi kesin kararlısın yani.. gideceksin köydeki annene.

Eveeeet. Sen bana hiç bi dediğimi almıyosun ki. Köydeki annem alııır.

Öyle mi? Hayat bize her istediğimizi altın tepsi içinde sunmuyor maalesef küçük bey.(Nankör evlat. Saçımı süpürge ettim size be. Bi dediğinizi iki etmedim. Abuk bi sakız almadım diye şu ettiği lafa bak. Çok gücüme gitti çooook.)

???????

Hadi o zaman. Hazırlan da, yarın göndereyim seni. (Nereye göndereceksem artık. Brezilyanın yukarı köylerinden birinde yaşayan, hayali kel annesinin yanına herhal.)

Tamam ben kıyafetlerimi koyuyorum anne çantama. (Bu arada gözlerimin içine bakıyor. Yavrum yaa.. ama inadından da vazgeçmiyor hınzır.)

Hayır canım. Benim aldığım kıyafetleri mi götüreceksin. Annen alsın sana oradan istediğin kıyafeti. Her istediğini alıyormuş ya. ( Al bakalım. El mi yaman, bey mi.. ne diycen şimdi nankör sıpa.)
_____

O kadar zaman çocukluk yaptım sana. Sevdin, öptün, sarıldın. Onlar da senin hediyen olsun. (Duyuyorsun değil mi? Çocukluk yapmış bana laflara bak parmak kadar bebede. Ama pes etmemem lazım. Alacak dersini.)

Öyle mi küçük bey. Peki o kadar zaman da ben sana annelik yaptım. Sen de beni öptün, sarıldın, saçlarımla oynadın. Onlar ne olacak? (Senin o inatları aldığın yer burası oğlum. Kaynak bende. Sen kiminle dans ediyosun?)

İyi de anneler yapar öyle. Hem onlar çocuklarını çok severler di mi?. (Bak o bile çözmüş olayı. Can damarından vurdu anneyi.)

Peki tamam, kıyafetlerini ve oyuncaklarını alabilirsin.

Kitaplarımı alabilir miyim?

Al tabii yavrum. (Ay ölürüm ben sana. Kıyamam yaa. Pes etme. Köydeki anneymiş. Sıkı dur.)

Biz bir yandan çantasını hazırlıyoruz, bu da bi yandan saçlarımı okşuyor. Ben yelkenleri indirmek üzereyim. Hayır adama bak. Olmayan ailesinin yanına gitmek için hazırlanıyor. Tamam kabul ediyorum. Ben de çok iyi durumda değilim. Toplanmasına yardım ediyorum. Bir de onları geri yerleştirmesi var.

Sonra bu dönüyor. Bana sarılıyor. Anne ya ben gitmiycem diyor. ( E hazır bekliyorum.) Zaten ben de seni hiçbir yere göndermiycem diyorum. Bizim kavga tatlıya bağlanıyor. (Kim pes etti belli değil..e önemli de değil.)

Bu arada Maxi bize hiç bulaşmıyor. O büyük bir ciddiyetle testlerini çözüyor. Arada cık cık deyip kafasını iki yana sallamasından anlaşılacağı üzere içinden bazı şeyler söylüyor ama bilemiyoruz. Olaylar yatışınca kafasını kaldırıp sevgili annesine ve biricik kardeşine doğru o meşhur Allah akıl fikir versin bakışlarını atıyor ve çözdüğü testlere geri dönüyor.

Hadi günlük adios canım.

Yorumlar

renkler dedi ki…
İnanamıyorum, şu an işyerinde yerimdeyim, karşımda kızlar oturuyor ve ben kahkahalar ile gülüyorum. Çok komik, çok tatlı bir velet senin minik yaaa!Çok hoş bir yazı olmuş...
Ayçiçeği dedi ki…
Yerim ben o miniyi :)
Kaç yaşında? Biz de hazırlayalım kendimizi ama. Geçenlerde oyun oynamadığım için, benimkisi bir minderi getirip tanıştırdı. Onunla oyun oynayan arkadaşıymış.
Henüz aile olayına girmedi ama :))
CeRkeS KıZı dedi ki…
oğlu çılgın anası ondan çılgın :P valla bizimde bir amcamız var..henüz aramız iyi değil..demek iyi olunca böyle giderim gelmem olayları başlayacak he...eğitici bir günlüksün sen biliyonmu sayın günlük :)
yalnız acayip kıvarak zeka seziyorum şekerüm..ee sen annesin anneler yapar :) ben sana cocukluk yaptım sevdin okşadın öptüm :) ehueheu koptum valla güldürmece günlüksün sen ayrıcana :)
eğitici günlük
güldürmece günlük
iyiki varsın günlük..
hepsi mevcut..giriş bedava :)mucuks
Gulos dedi ki…
incegülcüm,
bu çocukları anlamak çok zor gerçekten.Nasıl bir hayal dünyası kurmuş öyle kendine şaşırdım doğrusu.Gerçi bizim kız daha 2 yi bile bitirmeden planlar kuruyor kendi kafasında ve bizi de parmağında oynatıyor :)).
Sevgilerimle.
renklerim, boşver.. benim de işyerinde öyle vukuatlarım çok.. Allah gülmekten ayırmasın.
valla ilginç bi çocuk aslında.. bazen kızmak istiyorum, öyle bir şey söylüyor ya da yapıyor ki.. gülüyorum.:)))

ayçiçeğim, 7 yaşında kendileri. çocukların farklı bir dünyaları var.. 3-4 yaşlarındaydı, bir tane ayısı vardı, bir gün bana getirip, al torununla ilgilen biraz, nasıl babaannesin sen dedi.. dumur olmuştum.:) Seninki de komikmiş, minder tanıştırma..:)))

çerkesim, yok bacım estağfurullah.. biz anca kendimizi eğitiyoz daha. çocuklarımızı büyütürken, öyle çok şey öğreniyoruz ki.. aslında birbirimizi büyütüyoruz..
Anam seninki niye küsmüş amcasına.. valla barışırlarsa, çantayı hazırlar gidiverir.. hehe.:)))

hacerim, valla o anlatıyor, ben dinliyorum.. ne edelim.:)
senin minik te geliştirmeye başlar yakında o planlarını.. onların sınırı olmuyor pek.:)))

kızlar öpüyorum sizi ve bızdıkları..:)))
Deniz dedi ki…
hayalgücü ne kadar da güçlü... aferim miniciğime, seni engelleyen, sana gülen olsa da sen hayal etmeye devam et oğluşum :) geleceğimiz sizlerin elinde :)
bembi dedi ki…
ay Allah müstakını versin fikrimincim, blogu açar açmaz Hİyaaa oldum! bu ne fena ejderha böyle :)) amaniiin!
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
eeee kaynak belli ,fikrimciğimden çıkan çocuk böyle olmasaydı şaşardım ,hayalgücü,doğaçlama,geleceği parlak bu çocuğun,bence şimdiden yönlendir...çok tatlı bir diyalog...
Adsız dedi ki…
bende bi amca bulacam kendime karar verdim şuan itibariyle..alıp cantamı gidecem..bi zahmet mini köyün adresini çizittiri versin bakem :)uzay yoluyla çizmesin ama normal otoban çizsin he mi :P
ANDY dedi ki…
Ben karar verdim Mini'nin de meneceri olacam :) Bu çoçukta muthiş bir hayal dunyası var. Bakarsın hayri pıtır diye kitap bile yazar :))
Boncukçu dedi ki…
ay çok duygulandımmm,
bu arada hadi gidiyoruz deyip çantaya yapışmamaması da pek hoş elbette :)
dnzim, elimden geldiği kadar engellememeye ve engelletmemeye çalışıyorum.. çünkü aynen katılıyorum sana.:)))

kız bembişim, o ejdırhaa (mini öyle diyo) rio karnavalından bir görüntü ya o bakımdan.. su neyin içeydin.. çok mu korktun be.:)))

perilim, valla boynuz kulağı geçti bacım.. biz yüreğimizdeki, o derinlerdeki çocuğu yaşatmaya çalışıyoruz..onların çocuk yürekleri gibi masum olabilsek, hayaller dünyasında yaşayabilsek keşke..:)))

çerkesim, amcalara dikkat et bacım.. nolmaz nolmaz.:) yalnız, normal ve mini kelimelerini bir cümlenin içinde kullanabilmen takdirime şayan oldu.:)))

andycim, ben bir gün izin kopartıp ta maxi'nin yazdığı öykülerden birini yayınlayabilsem.. bir kere okudum gizli de öldüm gülmekten.:) kardeş sen bizim aile menecerimiz ol en iyisi.:)))
boncukçum, aynı anda yorum göndermişiz.:) gidiyoruz dese, umudu yok, nereye gidecek. hayal kuruyor ama gerçeklerin de farkında akıllı bıdık.. zamane bunlar ehe ehe.:)))
uykucu dedi ki…
bu çocuklar alem, bizimki henüz tam konuşmadığından rahatız yakında oda başlar(bu kadar olmasada! seninkinde süper hayal gücü var) ama benim yeğenim her kızıldığında filli sırt çantasını hazırlar bıktım artık gidiyorum kendime daha iyi aile bulucam siz bana kızıyorsunuz diye ayaklanırdı ablam eniştem yalvararak durdururlardı, bende yok ya bu kız uzaylı heralde derdim(3 yaşındaydı)benim bu konuda en beğendiğim senin yaklaşımın , başkası olsa
-otur lan velet nerden çıktın sanki ,sus çarparım bak derdi:)
figencim, valla konuşmaya bi başlasın, bu kadar mı daha mı fazla görürüz hep beraber inşallah.:) yeğenin de çok tatlıymış canım ya.. gidiyormuş demek.
Aslında bazen kızıyorlar etraftan bana, böyle davrandığım için.. desteğine teşekkür ederim.:)))
Aslı Cin dedi ki…
Her günleri ayrı bir hikaye :)
Adsız dedi ki…
Ama yerim ben bu Mini'yi ya! :) Kıyamam.. Hayal gücüne hayran kaldım Mini'nin.. Göya seni kıskandıracak, senin saçın var ama köydeki annemin yok diyerek "o senden farklı" imajı yaratıyor. :) Ama iş ciddiye binince.. :) Ay yedim yedim ben onu :)
Hayır tüm bunlar bi'yana senin gibi annesi var daha ne istiyor anlamadım :) Eğlence sende, oyun sende, güldürmek sende, güldürürken düşündürmek sende..
Çocukların çok şanslı İncegül'cüğüm ya, maşallah.. :)
Gamzeli dedi ki…
ayy İnce gül insan dayanamaz vallahi ama yinede bravo pes ettirene kadar uğraşmışsın...Ama bir daha da o anneyi aramaz bu da ona ders olur belki :)

Kıyamam ...kaç yaşında?
CaDı dedi ki…
Bir Maşallahda benden:)) Kerataya bak yaa, öper onu Cadı teyzesi uzaklardaaan..
aslıcım, aynen öyle.. Allah bizi o hikayelerden mahrum bırakmasın.:)))

biluncum, bizim aramızda böyle farklı bir aşk var onunla.. birbirimize çok benziyoruz bir kere.. ben onu çok iyi anlıyorum. bir de bu benim saçlarımla oynamayı çok seviyor ya.. geçenlerde kızdı bana yine.. köydeki annem, peruk almış kendine diyor.:)))

gamzeli kız, deli, kendinden deliyi görünce, değneğini saklarmış. biz onunla böyle anlaşıyoruz canım.:)))

cadıcım, oy uzakların gülü.. mini de cadı teyzesini öper çok ve cadı teyzesinin mini'lerini. olunca canıım.. bişey mi dedik..:)))
BeYHaN dedi ki…
istediğin kadar çekip çiğnediğin rulo sakızlar ana -çocuk ilişkisini bozmak için yapılmış demek ki. "...Bütün bir kutuyu bir kerede ağzına doldurdu. Bir de elleri yapış yapış oldu. Bir daha almam dedim..." aynı olay daha birkaç gün önce bir arkadaşım ve kızı arasında yaşandı. benim asıl merak ettiğim tüm bu diyaloglar olurken sen nasıl oluyor da bir kahkaha patlatmadan bu tiyatroya oyuncu olarak devam edebiliyorsun :)
Age35 dedi ki…
Bizim kızda eskiden "Kötü ailesiniz siz " deyip odasına kapatırdı kendini..
sevgili beyhan merhaba.. bütün bunlar olurken, kahkaha atmak bir yana, hüzün hakimdi olaya.. benim yavrunun gözler dolu, benim gözler dolu.:) bir de biz alıştık artık. bazen hallerini hatırlarını soruşturuyoruz. ne yapıyorlar.. nasıllar diye. telefonda görüşüyorlarmış ta.:)))

sevgili age35, komikler aslında.. odalara kapanmalar falan. kimbilir neler kuruyorlar kendi dünyalarında.:)))
ciceklibahce dedi ki…
Çok eğlendim okurken:)Bayıldım miniye! Müsadenle bende bir anımı anlatıcağım. Benim 3 yaşınada olan oğlumda 1-2 gün önce bana "sana çok kızdım gidiyorum artık ben" dedi. Nereye gidiyorsun dedim. "evin en bu kadar uzak(o sırada kollarını iki yana açarak gösteriyor) köşesine" dedi.
Şimdi gidemiyorlar ama büyüyünce yandık derim bunlardan:))
çiçeklibahçem, yerim ben onu ya.. en bu kadar uzak köşeye gidecekmiş he.:))) şimdiki çocuklar gerçekten alem.. biz annemize kızdığımızda, oturur bir köşede ağlardık.. sesimiz bile çıkmazdı. bu zamanelerin kendilerine olan güvenini de seviyorum ben.:)))
Adsız dedi ki…
bu arada ben o sakızları bilmiyorum..Göktürk gözünü acar acmaz sakız der :)görse bayılırdı herhalde....bizim buralarda niye yok ki yaw..
cenebaz dedi ki…
Ya, sizin evde her gün tiyatro var, ne şenlikli ev ya. Sen miniyi biraz bize göndersene:))
ben o Mini yi yerim yerim yerim.
baksana arkadaşım,acaba banamı kaçmayı planlıyor ,hani kedileri sevmek için desem. ama ben keldeğilim çok şükür.:)

Birde bluğ çağında diyorlar,gideceğim diye.hazırlıklı ol.:)
çerkesim, böyle plastik, uçan daireye benziyo.. üstünde de ayıcık mayıcık var.. adını bilmiyorum da zevkli bişey aslında. gönder göktürk'ü, mini abisi alsın ona da.:)))

çenebazım, göndereyim teyzesi tabi. ama ilk etapta biraz utangaç, masum takılır.. sonra bir açılır, pir açılır.:)))

yağmurum damlam, bilemiyorum yani.. kellik olayı şaşırtmaca olabilir mi.. yağmur ve mini planlar kurup, incegül kişisini kandırıyorlar mı.. azzzzzz sonra.:)))
Benim bluğ beybi, çok bunalınca anneanneye kaçıyo.. yavrum benim ya.. bu mini delisi çok bunaltıyo bazen onu.:(
Adsız dedi ki…
İncegül'cüğüm bu arada mailimi aldın mı :)
biluncum, blokesi açılmış mailleri almış ama, şu an için açmıyor. ama o düzeldiğine göre o da düzelecektir. akşam bir de evden deniycem canım. teşekkür ederim, ayrıca ediciym zaten.:)
kurunane dedi ki…
kız ''saçı yokki'' derken kel olduğunu kastetmemiştir, mini. yani saçı kısa demek istemiştir. sende hemen kıskandın hayali anneye kel yaftasını vuruverdin :)))

eee haklısın bacım sen bana bakma ben olsam bende çok kıskanırdım :))
kurunanem, valla mini efendi kendisi de telaffuz etti kel lafını.. bildiğin kelmiş işte kadın. hem de çirkindir o.. yazık kız kocası da ölmüş bee..:)))
Adsız dedi ki…
alsın da sonra elinden tutup götürmesin kel annesine..ehehehe acep kafa dinlermiyiz ki bacım :P özgür takılsınlar demi..zamane gençlik ,asi gençlik.. :) tamam ula yolladım gitti..zaten bizimkide bi sakıza uça uça gider :)
öznurcum, yalnız söyliyim.. bizimkinin çapkınlık maceraları da pek meşhurdur buralarda. bunlar alıp iki kız getirmesinler.. sonra kafa dinleyelim derken kaynana oluvermişiz bi bakmışsın ellerinde de birer sakız hehe.:)))
Adsız dedi ki…
HİÇ BİŞİ ANLAMADIK WALLA :))
KOLAY GELSİN ANNE!!
HADİ ADİYOSS ŞİMDİLİK ANNE..
Ocean dedi ki…
sen bu çocuğa ne yedirdin allah aşkına. akıl küpü :) maşallah
anonim kardeş merhaba.. anlamadığın bişey olursa soruver hiç çekinme.. teşekkür ederim sana da kolay gelsin ve adiyos.:)))

oceanım, valla Allah ne verdiyse bacım.. bir de iştahlı ki maşallah velet.:)))
canlarım, mini ve ben öpüyoruz sizleri...:)))
palyanço dedi ki…
vay beee.. mini dicem ama yok bu buyumuste kücülmüş :) operim ben onu bi yakalarsam :))
palyançom, yakalarsın merak etme.. bayıla bayıla yakalatır, öptürür kendini güzel kızlara...

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM