BİR SEVGİ KELEBEĞİ OLMALI.. HANGİ ÇİÇEĞE KONMALI?


Sevgili günlük,

Herbişeyden sıtkımın sıyrıldığı, beynimi boş bir tencere kıvamına getirmeye çalışarak tan tan sesleriyle avuttuğum şu günlerde, bir güzel sobe yapmış EMRE arkadaşım. Kendisinin linki yan tarafta bulunmaktadır. Buradan link vermeyi hala becerememiş teknoloji özürlü bir kadın olarak, kendimi aşarak, bir de blog yaptım. Daha ne yapayım.

Neyse işte, bu sobe, SEVERİM sobesi. Ne güzel değil mi? Sevdiklerini yazıcan olay bitecek. Liste ne kadar uzun ise, o kadar mutlusun demektir bence. Sence de öyle değil mi günlükçüm?

Haydi başlayalım.

Ait olduğum yeri severim. Evimi, işyerimi, şehrimi, memleketimi, yurdumu ama, ille de benim olanı severim. Yabancı yerde uyuyamam. Rahat edemem. Dışarıya çıktığımda, sudan çıkmış balık gibi olurum. Bir an önce eve girmek isterim. Başka şehre gitsem, hemencecik dönmek isterim. Kurt köpeği gibiyim ya da güvercin de olabilir. Yabandan ürkerim. Hep yuvamda olmayı severim.

Çocukları severim. Ayırt etmem, bütün çocukları çok severim. Öyle masum, öyle tatlı, öyle art niyetsiz, öyle çıkarsız severler ki, ben de onları öyle severim.

Sahilde oturup, bir başıma öyle boş boş denize bakmayı severim. Hiçbir şey düşünmeden, hiçbir şey hissetmeden, öylece dalmayı, bir de denizin dibinde yüzen bir balık olduğumu hayal etmeyi severim.

Yaz akşamları, penceremden, şehrin ışıklarını seyretmeyi severim. Gökyüzüne yüzümü çevirip, yıldızları saymayı severim.

Gülmeyi ve güldürmeyi severim. İçim kan ağlasa bile neşeli olmayı severim. Kimse beni üzgün görüp, üzülmesin diye hep neşeli olmayı severim. Hüngür hüngür ağlamak isterken bile mutlu görünmeyi severim.

Ağlamayı da severim. Kimse görmeden. Gizli saklı. Kuytularda, tenhalarda, böğürerek ağlamayı da severim.

Umut etmeyi severim. Sıcak bir yaz gününde, yağmuru.. soğuk kış gecesinde sıcacık yatağımı düşlemeyi severim. Her gecenin sabahını beklemeyi, güneşin doğuşunu seyretmeyi severim.

Kalabalık sofraları severim. Kargaşa, curcuna, gürültü severim. Yavruların etrafta koşturmasını severim. Sofrada bir kuru soğan olsa da, onu huzurla yemeyi severim. Çorbayı kaynar, yürekleri sıcak severim.

Dostluğu severim. Sıkıntıları, üzüntüleri, hüzünleri, sevinçleri, mutlulukları.. dostlarla, sevenlerle, sevilenlerle her şeyi paylaşmayı severim. Birlikte oturup, tatlı bir sohbet eşliğinde bir fincan kahveyi paylaşamasam da.. aramızda mesafeler olsa da, yan taraftaki arkadaşlarımı ve henüz oraya ekleyemediğim, yüreğime eklediğim tüm dostları severim.

Çocuklarımın annesi olmayı severim. Onların kavgalarını bitirmeyi. Karınlarını doyurmayı. Üstlerini başlarını paklamayı. Onlar için saçımı süpürge etmeyi severim. Bana yaşattıkları, endişeyi, kaygıyı, hüznü ve o tarif edilmez mutluluğu severim.

Çocuklarımın arkadaşı olmayı severim. Oyunlar oynamayı. Boğuşmayı. Şakalaşmayı. Gıdıklaşmayı. Boynuma, sırtıma zıplamalarını. Kavga etmeyi, küsmeyi, barışmayı. Bana “Naber bebek” demelerini severim.

Annemin küçük kızı olmayı severim. Kucağında yatmayı, yanaklarını mıncıklamayı, bana harçlık vermesini, belin açık, hasta olacaksın diye bağırmasını, yemek yemem için zorlamasını severim. Bir de nefis, yaprak sarmasını ve o sarmaların, bensiz boğazından geçmemesini severim.

Babamın gerçek bir baba olmasını severim. Canımız istesin, gece gündüz, yaz kış demeden, bulup getirmesini, bir de pişirip yedirmesini severim. Hala çok hareketli ve dinç olmasından mütevellit, ileride onun gibi olabileceğimi ümit etmeyi severim. Çalışkan, namuslu, dürüst bir adamın evladı olmanın verdiği gururu severim.

Abla olmayı severim. Çocukluktan gelen didişmelerin hala sürmesini, birbirimizin canı, can yoldaşı olmamızı severim. Kız kardeşlerimin.. sonradan olma ama, olsun.. kardeşlerimi bana çekiştirmelerini severim. Hayatım boyunca, hiç yalnız kalmayacağımı bilmeyi, herkes gitse bile, o üç aslan parçasının hep benim yanımda olacağını bilmeyi severim.

Nazar Boncuğun ve Cadikonun hala diye seslenmelerini severim. Beni görünce sevinmelerini severim. Boncuk gözlerini severim.

Aşkı severim. Sevdiğimin gözlerinde aşkı okumayı severim. Bunca yıla rağmen, hala deli gibi aşık kalabilmeyi severim. Bu aşkın, mezara kadar süreceğini bilmeyi severim.

Bu liste böyle uzaaaaar gider günlükçüm. Ben burada keseyim iyisi mi.

Önüm, arkam, sağım, solum sobedir.. okuyan ve yazmak isteyen herkes e- be - dir.

Yorumlar

Deniz dedi ki…
canımın içi, yazını yazıyorsun... sonra mesela EMRE yazmışsın ya ona link vereceksin, seç EMRE'yi kelimeyi. yukarıda sağa yasla, ortala, sola yasla işaretlerinin solunda bir yeşil dünya ve sonsuz işaretine benzeyen bir işaretli tuş var, bas ona (emre seçtikten sonra) bir kutu açılacak, KÖPRÜ kutucuğu.. buraya linki yapıştıracaksın. http://emre.blogspot.com mesela... sonra tamam diyecek ve bosluk bıraktıktan sonra yazına devam edeceksin. boylece EMRE farklı bir renk olacak ve link vermiş olacaksın...

listeni okudum, ben de yazmak istiyorum burada mı yazsam :) yazayım hadi...
Annemi severim
Babamı severim
Cepli çantaları
Çiçekleri koklamayı
Denizi izlemeyi
Eski eşyaları
Fasulyenin tazesini
Güne erken başlamayı
Haritadan yol aramayı
Isırgan çorbasını
İki resim arasındaki farkı bulmayı
Jetonla telefon etmeyi (severdim)
Kardeşimi-Kızımı-Kocamı (alfabetik)
Lalelerin açmasını beklemeyi
Masa tenisini
Nar soymayı
Okumayı
Öğrenmeyi
Patates salatasını
Resim sergisi gezmeyi
Suşi denememekteki ısrarımı
Şarkı söylemeyi
Türkü söylemeyi
Uyuklamayı
Üzümün asmada büyümesini takip etmeyi
Vatanımı
Yurdumu
Zeytinyağlı yemekleri severim :)
uykucu dedi ki…
valla sen resmen duygularımı anlatmışsın üstüne ne yazsam diye düşünüyorum bulunca bende yazıcam .güzel bir sobeymiş farkında olmadığımız sevdiklerimizde çıkar eminim düşününce..
Gamzeli dedi ki…
Bende herşeyi severim, mutlu olduğum bana mutluluk veren ufacık bir böceği bile severim...

Ailemi severim, onlarsız bir hayat düşünemem (Annem, babam, kardeşim,ablam)

Denizi severim,dalga seslerini severim yakamozun altında sesiz sessiz dinlemeyi...

Evimi severim, herşeyimi paylaştığım, dört duvar arasını severim...

Kısaca herşeyi severim ben, küçücük bir bebeğin gülüşünüde severim :)
ay bu konuda sobeyi de ben başlatayım diye kuruyordum kafamdan.:)
neyse sevgi böcüğü bacım,paticiklere bak olurmu?.:)
Adsız dedi ki…
Selam
-ailemi seviyorum
-komsularımı sevıyorum
-mahallemı sevıyorum
-sehrımı sevıyorum
-TÜRKİYE AŞIĞIYIM.vatanımı seviyorum ve hiç bir güç beni
vatandam ayıramaz.

-sirkecide simitcilerimin küfür etmesini icabında kızlarımıza el
atmasını seviyorum.
-sümüklü sokak cocuklarımızı
seviyorum
-çiçek ve saksıları seviyorum.
-kaktüsleri seviyorum.
-denizi-kuşları-bulutlarböcekleri-
yılanları-hayvanları seviyorum.
üstelik akrepleride seviyorum
-dürüstleri-sahtekarları-kumarcıları -alkoluklerı sevıyorum
-orospuları-pezevenklerı-kaypakları
hortumcuları-siyasetcılerı-
enafı-holdınglerı-mahhalle bakal-
ları-tezgahtarları-baloncuları-
pıyangocuları sevıyorum.

-koylerı-beldelerı-tum yutseverlerı
sevıyorum.

YANI BEN MANYAK BIR TÜRKİYE
SEVDALISIYIM- V A T A N I M I COK
SEVIYORUM.
Sevgıler,Nur A.
Adsız dedi ki…
Merhaba Ablacıgım,

Ben kendımı cok sevıyorum,sonra
sızı ve herkezı sevıyom.
Selam Saygılar,
Arnavut Cemal/O.D.T.Ü.
Adsız dedi ki…
Merhaba,
Bende sevgili Nur Aksoy gibi önce
Türkiye-Vatan diyenlerdenim.

Hatta ampül ve akrepleride
cok seviyorum :) Hep Sevgi ile
kalın,Ayşegül Pırlanta
arkadaşlar,:) ben miyanlış anladım. :)
İncegülüm bir tanem "sizde sobelendiniz. sayfanızda anlatın" dedi sanırsam.
madem öyle bende burada yazayım. Bacım,seni seviyorum.
Mini'yi ve Maxiyi seviyorum.:)
CaDı dedi ki…
Yaa bunun üzerine bişey yazılamaz ki:) Bende bende diyeyim! Bu arada maşallah süphanallah iki oğlunda pırlanta gibi:) Hele mini nin gözlerinde ki ışık yok mu, çook tatlı annesi! Yalnız başın çok ağrıyacak haberin olsun, kızlar bırakmaz bu yakışıklıların peşini:))
Gulos dedi ki…
İncegülüm,
bizi de unutmadığın iiçin teşekkürler canım.Bizde seni çok sevdik.
Sevgilerimle.
Unknown dedi ki…
Ne güzel sevdiklerin..
mayonez dedi ki…
SEVDİĞİN HERŞEYİ BENDE SEVİYORUM ANNENİ BABANI KARDEŞLERİNİ HERŞEYİ:))

DENİZE BAKMA PİŞTİ, İÇİM KANAĞLASA BİLE NEŞELİ OLMA PİŞTİ, evimi çok sevmem ve en çok evimde rahat etmem pişti,eli yüzü kirli hatta zenci ne olursa olsun çocukları çok sevmekte pişti (inşallah korkum geçer ve anne olurum),banyoda aynaya bakarak böğürerek ağlarım,"dostluk söyleyecek kelime bulamıyorum galiba dostum yok:(( SANA BOŞUNA TANIŞALIM DEMİYORUM FİG..

MUCKSSSSSSSSSS KOCAMAN KOCAMAN
mayonez dedi ki…
sabah 0 yorumken yorum yazmayı açtım ve yayımladığımda 12 idi. büyük küçük harf olması ara ara yazabilmemdendir:))
renkler dedi ki…
Hayatı severim, yaşamayı severim, oğluşu severim, aşkımı severim, annemi severim, arkadaşlarımı severim, herşeye rağmen ağabeyimi severim, tenisi severim, yürümeyi, yüzmeyi, dansı severim, blogger arkadaşlarımı çokkkk severim... Severim de severim...
Adsız dedi ki…
incegül sevgilerini öyle güzel kaleme dökmüşsünki bayıla bayıla okudum üstelik biçoğuda benimkilerle aynı.. içindeki sevgi ışığın hiç sönmesin.. yazdıklarını okumak büyük keyif veriyo hep sevgiyle kal.. :))
BALDAN TATLI dedi ki…
Ben demezsem olmaz. En iyisi kısa yoldan şöyle diyeyim.

Sevmeyii sevilmeyi bilen, insana değer veren herkesi ve herşeyi severim.

Sevgiyle..
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
fikrimcim ,düşündüğüm pek çok şeyi sen öyle güzel ifade edyorsun ki ,
ikinci bir kez ve gayet düz bir anlatımla sıkıcı olur ,söylediğin herşeye katılıyorum...
benim severimlerimin en başlarında fikrim kişisi vardır aynı zamanda,belirteyim...:))
Öncelikle akşam cevap yazamadığım için affedin canım arkadaşlarım. Bu gün evdeyim. Tertemiz bir evde uyanmak istedim ve gece, sıkı bir temizlik yaptım hehe.:))) Bir de Mini'niz size çok çok teşekkür ediyor. O güzel yorumlarınız için.. çocuğumu mest ettiniz mest.:)))

DNZİM, canımsın.. bilgiler için sağol. Bir dahaki yazımda bir link ekleyerek, tatbik edicem bacım. Başarıcam azimliyim.:)) Sevdiklerini yazdığın için de ayrıca teşekkür ederim. Çok güzel. Senden gelmesini beklediğim sıcacık cevaplar. Beni hiç hayal kırıklığına uğratmayan becerikli, güzel arkadaşım.. seni çok seviyorum.:))

FİGENİM, yaz güzelim. Eminim neler çıkar düşününce. Sevdiklerini yazmak, sevmediklerini yazmaktan daha eğlenceli olur.:) çalışkan azimli arkadaşım, seni çok seviyorum.:))

GAMZELİM, gencecik, sıcacık kardeşim.. senin bu sevgi doluluğunu da çok seviyorum. İnşallah sana sevgiyle gülümseyen bebeğini de görürüz.:))

YAĞMURUM, böcüğün kurban olsun sana. İsteyen sayfasında, isteyen burada anlatsın. Yeter ki siz yanımda olun. Merhametli, güzel yürekli arkadaşım seni çok seviyorum.:)) Mini ile Maxi'de tabi.. al kız Mini'yi içgüveysi.. verdim gitti.:))

SEVGİLİ NUR VE AYŞEGÜL, vatanımız, canımız.. biz de onu seviyoruz elbet. Ne mutlu size.))

ARNAVUT KARDEŞ, sevmenin kendisi güzel.. sağol kardeş biz de seni seviyoruz.:))

CADIM, ben onları kolay kolay vermem kızlara. Senin kıza saklıyorum Mini'yi.:) İçten, candan arkadaşım.. seni çok seviyorum.:))

HACERİM, unutmak ne demek.. siz hayatımın bir parçası oldunuz. Samimi, güleryüzlü arkadaşım seni çok seviyorum.:))

ELÇİNİM, yeni ama umarım eski de olacak arkadaşım.. seni çok seviyorum.:))

MAYONEZİM, seni böyle kalbime sokasım geliyor da.. zaten ordasın. O kadar gerçeksin ki.. ben de ömrüm boyunca dostum olarak kalmanı istiyorum. Dost konusundaki şanssızlığımı sizin sayenizde kırdım mı ne? Seni çok seviyorum.:)) (Canım, ben de işyerinde kaçamak uğruyorum arkadaşlarıma.. çok iyi anlıyorum seni.)

RENKLERİM, zaten o kadar sevgi dolu ve sıcaksın ki.. sevmem desen şaşırırdım. Şehrazatımızsın arkadaşım.. seni çok seviyorum.:))

YAKAMOZUM, sık yazmasan da.. ben de senin sayfanda, yorumlarında, sıcaklığını hissediyorum. Aslında o kadar birbirimiz gibiyiz ki.. benim de arkadaşlarımı okurken, işte ben de aynen böyle hissediyorum dediğim çok oldu. Seni çok seviyorum.:))

BALDAN TATLIM, işte budur arkadaşım.. değer vermek, ne güzel demişsin. Seni çok seviyorum.:))

PERİLİM, canım benim. Sen eminim düz, yamuk, her türlü güzel ifade edersin. Benim canım arkadaşım.. çok zaman senin bir sözünle kendime geldim ben. Seni çok seviyorum.:))

BÜTÜN ARKADAŞLARIM İÇİN KULLANDIĞIM SEVGİ SÖZCÜKLERİNİN İÇİ BOŞ DEĞİL İNANIN. SİZİ GERÇEKTEN ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUM.. GÖNLÜMÜN VIP SALONUNDASINIZ SİZ.:)))
Adsız dedi ki…
incegülüm çok teşekkür ederim tatlım.. bende seni çok sevdim inan :)) eee böyle hatun sevilmezmi anacım dimi :)))öpüyorum en kocamanından ;)
Gamzeli dedi ki…
İnşallah canım :)
evet dışarıdan kimse pek anlamıyor bunu,ama çok sıcak bir dostluk kurduğumuza inanıyorum ben::)
ay sevindim içgüveysine,hemen kızı yapıyorum diyecektimki
aaa cadı'ma da söz veriyorsun benim damadımı. Bizi kapıştırmak mı istiyorsun sen.?
en iyisi sen bir tane daha doğur.sonra cadı doğursun.
mini benim.:)
Unknown dedi ki…
Ay nasıl mutlu oldum yazdıklarından bende seni seviyorum :))))
Adsız dedi ki…
Sizi çok seviyor ve seviyoruz.
Sevgi,sevgi,sevgi ie kalın.
Güler Atabek
anemon dedi ki…
VALLAHA İNCE GÜLCÜĞÜM ÖYLE GÜZEL YAZMIŞSINKİ BİZE BİR SEY KALMAMIŞŞ
Age35 dedi ki…
Blog arkadaşlarımı çoook severim..
YAKAMOZCUM, işte bu sıcaklığını diyorum.. ben de seni kocaman kocaman öpüyorum canım.:))

GAMZELİCİM, inşallah,amin canım benim.:))

YAĞMURUMCUM, kız bacım, doğursun şu cadı kız diye, kırk takla atıyoruz burda.:) Siz hele doğurun kızları, görelim bi kere dimi.. rekabet ortamı yaratıyoz burda.. en fazla başlığı verene veriyom oğlanı. Ama bu deli, sana kaçar zaten.:)))
Sultanım, aynen dediğin gibi.. bir de sanki, yıllardır beklediğin, aradığın, tüm iyi insanlar karşına çıkıveriyor burada.:))

ELÇİNCİM, canımsın.. öpüyorum seni.:))

GÜLERCİM, biz de seni seviyoruz.. sevgiyle kal.:))

CİVCİVCİM MİNİK KUŞUM, sen bulursun bir şeyler.. seni de çok seviyorum.:))

AGE35CİM, biz de seni çok seviyoruz.:))
Oğlumu,ailemin hepsini,yüzmeyi,denize çivileme atlamayı,bisiklete binmeyi,balık tutmayı,açık alanda sigara içmeyi,tertemiz evimde koltuğa uzanıp tv seyretmeyi ve hatta karşısında uyuklamayı,yazı,karı,annemin evinin çatısında yaptığımız mangal muhabbetlerini .....
Ohh be daha öyle çok varki aslında , ne güzel ,ne kadar çok sevilecek şey var hayatta.
anemon dedi ki…
BENDE SENİ SEVİYORUM CANIMCIM SENİ DAHADA MERAK EDİYORUM BİLİYORMUSUN ...ÇOK POZİTİFSİN BURDAKİ ARKADASLIKLARIMIZI İNSALLAH BİR GÜN GERCEK HAYATA GEÇİRİRİZ..
Adsız dedi ki…
seni ve sevdiklerini severim :)
Adsız dedi ki…
Canım benim.. İncecik gülüm!! Hep mutlu ol!!
Başlığı görünce içeriği anlamıştım zaten.. Ne kadar sevgi dolu bi'insansın.. Seni tanıdığıma çok seviniyorum..
Ben de;
Ailemi, dostlarımı, sevgilimi, ve her zaman yanımda olduklarını bilmeyi, denizi, köpekleri, geçmişi, aşkı, sımsıkı sarılmayı, okumayı, domates çorbasını, boş boş da olsa illa ki evde oturmayı, rengarenk giyinmeyi, resim yapmayı, uzun yolculukları, gözlüklerimi, martıları, kitaplarımı, not tuttuğum defterlerimi, film seyretmeyi, yeğenimle oyun oynamayı, yeğenimin öpücükleriyle uyandırılmayı, kızarmış ekmek kokusunu, patlamış mısırı, takı yapmaya çalışmayı, lunaparka gitmeyi, yazı yazmayı, sapsarı çantamı, İstanbul'u ve dolayısıyla ülkemi, gülmeyi, ağlamayı, balkonumdan yıldızlara bakmayı, hayal kurmayı, dürüstlüğü, Büyükada'yı, Kız Kulesi'ni, fotoğraf çekmeyi, boynuma yemeni bağlamayı, sarı ve kırmızıyı, çay içmeyi, dertleşmeyi, yağmur yağdığında avucumu açmayı, sevilmeyi, sizi seviyorum.. Daha bir sürü şey var aslında.. Kısaca ben "yaşamayı" seviyorum İncegül'cüğüm..
İyi bak kendine!! Öptüm..
BÖĞÜRTLENCİĞİN ANNESİ, öyle değil mi.. ne kadar çok şey var sevilmeye değer. Ne güzel demişsin. Sevmeyi bilen, sevilmeye değer insandır.. seni çok seviyorum.:))

CİVCİVCİM, inşallah canım. Neden olmasın.. yarın ne olur kim bilebilir ki..:))

FATMAZEHRACIM, ben de seni çok seviyorum çok.:))

BİLUNCUM, tatlı arkadaşım. Hislerimiz karşılıklı inan. Ne güzel sevdiklerin de.. özellikle hayatı sevmen.:)) Seni çok seviyorum güzel parkeologum.:))
Adsız dedi ki…
Ben de seni seviyorum İncegülcüğüm :)
canım sana paticikler de yazdığım cevaba baktın mı? :)
Gördüm bacım gördüm.. ıyyyk...
ANDY dedi ki…
Buna yazacak bir post bulamadım ama boş geçmemek için yazıyorum :)):):

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM