EĞİTİM ŞART


Akşam, Mini pijamalarını giyiyor, günlük. Bir baktım, ayak bileğinin biraz üstünde kocaman bir şişlik ve mosmor..

-Yavrum ne oldu buraya böyle?
-Yok bi şey anne ya… abartma.
-Ya lı be li konuşma anneyle.. taş olursun taş.. söylesene oğlum ne oldu?
-Arkadaşım tekme attı anne.. hem acımıyo, merak etme.
-Yahu, arkadaş hiç tekme atar mı? Nasıl arkadaşmış bu böyle? Nasıl acımıyo yani? Acımaz -mı bu hiç? Yavrum ya...
-Tamam anne ben hallettim zaten durumu..
-Neyi hallettin? Nasıl hallettin? Anlat bakalım…
-Ya şimdi bu çocuk tekme attı ya..
-Eeeeeeee?
-Sonra ben de ona kafa attım.
-E iyi halt ettin.. oğlum öğretmenine söyleseydin ya.. şiddetle hiçbir şeyi çözemezsin.
-Ben ispiyoncu muyum anne? Hem çözerim, öyle bi çözerim ki…

Anam anam.. neler oluyor bu çocuklara böyle. Nasıl başa çıkmak lazım. Şiddet artık küçücük çocukların bile çaresi mi olmuş.

Çocuk, benim Mini’nin sıra arkadaşı. Problemli bir yavrucak. Aileden yeterli ilgiyi görmüyor. Öğretmenimiz de çok uğraştı ama, bazı şeyleri düzeltemedik maalesef.

Öğretmenimizle sabahki diyalogumuz aynen şöyle gelişti..

-Öğretmen hanım, bu çocuğu nasıl yola getirebiliriz ki.. çok fazla zarar vermeye başladı.

-Haklısınız İncegül Hanım.. ben de sürekli üzerinde duruyorum ama, nafile. Aileden de destek göremiyoruz, biliyorsunuz.

-Biliyorum. Hadi kitaplarını, defterlerini yırttı ses çıkarmadık. Ufak tefek kavgalarına da göz yumduk ama, artık çocuğun her tarafı mosmor geliyor eve.. niye Mini’yle beraber oturtuyorsunuz ki..

-Ya İncegül Hanım, bir tek o başa çıkabiliyor bu çocukla. Sınıftaki diğer çocuklar, koruyamıyorlar kendilerini.

Hay Allahım, yedi yaşındaki problemli bir çocukla başa çıkmak, yedi yaşında deli bir kişilik olan benim yavruya kaldı yani… bir çeşit, dinsizin hakkından imansız gelir durumu. Ne diyelim.. hakkımızda hayırlısı olsun .

Bir de bu benimkinin son vukuatını biliyor musun günlük? Bilmiyorsun doğal olarak.

Geçen gün sınıfta arkadaşıyla sohbet ederken yakalanmış, Mini gevezesi. Öğretmeni de, biraz burnu sürtülsün diye, ceza olarak, yan sınıfa göndermiş bunu. Sonraki derste, gitmiş yanına.. hem resim yarışmasından kazandığı ödülü ve sertifikasını vermek, hem de geriye çağırmak için.

Yavru gurur yapmış fakat… “yok ben çok sevdim bu sınıfı, gelmiycem” demiş.

O sınıftaki öğretmen de pek sever bunu. Birkaç gün orada kalmasına kara vermişler sonra… nasılsa kendi isteğiyle döner diye. Tabii bilmiyorlar bu minik keçi yavrusu, hayatta dönmez. Öyle bir inat ve gurur vardır onda. Kırıldığı noktada gönlünü almak ta kolay değildir öyle.

Bu aşamada devreye girildi mecburen. Öğretmenin seni çok seviyor, o sana ders vermek için böyle bir şey yapmıştır, hem bak hemen de çağırmış geri, şeklinde diller döküldü. Tabii, kara gözlümün, içini çekerek ağlaması sırasında, kendisine bolca sarılıp, teselli verilirken, o gözyaşlarının her damlasına bin tane gözyaşı döküldü ana yüreğine.

Öğretmeni de çok üzüldü. Ben çıkarken, “gönlünü alırım, barışırız biz onunla” diyordu ama, bu gün itibarıyle, hala tam bir barış sağlanamamıştı ikili arasında. Bizimki cilveleniyor öğretmenine hala.

Neyse biz bu ilişkiye fazla müdahale etmeyelim. O öğretmeninin elini öper, hallederler meselelerini kendi aralarında. Çok zor ve gerçekten kutsal bir görev yapıyor öğretmenlerimiz. Geleceğimize şekil veriyorlar. Tüm öğretmenlerimize bu vesileyle teşekkür edelim, ellerinden öpelim günlük…

Yorumlar

Sanem dedi ki…
Resim yarışması ödülü demek, Miniyi tebrik eder, öperim ama o resmi de görmek isterim;)
Ayçiçeği dedi ki…
Biz bir iki tanesiyle uğraşırken, onlar 20-40 taneyle uğraşıyor. Kolay değil tabii. Çok kutsal bir meslek. Onlar yavrularımızı emanet ettiğimiz kişiler sonuçta. Önemli olan, ahlak değeri iyi olan, çocukları gerçekten çok seven, işini en iyi şekilde yapmaya çalışan öğretmenlerle karşılaşmaları.

Senin minik de sınıfın Rambo'su galiba :) Baksana bir tek o başa çıkabiliyormuş :)) Olsun, kendine güveni ve gücü olsun. Sonuçta erkek çocuk. Kendini savunmasını bilmeli :) Öptüm onu :))
LoLa dedi ki…
bende birinci sınıftayken şiir yarışmasında birinci olmuştum hey gidi günler...okuma bayramında verilecekti ödülüm ama o kadar çok çalışmıştım ki okuyacağım şiire sesim kızılmıştı ve heyecandan hasta olmuştum dolayısıyla gidememiştim okula.ödülüde gidip babam getirmişti.sonraki 23 nisanlardada başıma geldi bu olay.hep şiir okurdum ama çok
çalıştığım için sesim kısılırdı okuyamazdım:)))
seninki de maşallah.polat alemdar olmasın sonra:))
Gamzeli dedi ki…
Allah'ım ilk başta ki konuşmalarınıza bittim vallahi...Burda olsada yesem ben onu...Konuşmaya bak...

ÇOcuk madem ilgisiz rehberliğe falan götürseler ya okulda, belki iyi gelir...

bu arada anneler Günün kutlu Olsun İncegül ablam...
uykucu dedi ki…
afferin miniye savunsun tabi kendini devir bu devir çünkü.bende aman kavgacı olmasın mülayim olsun dedim dedim berkayın suratı şimdiden tırnak izinden geçilmiyor. seneye aikidoya göndericem(savunmayı öğrensin açsın gözünü)şiddet kreşlerde bile felaket boyutta 3 yaşında canavarlar var resmen .hatta geçen gün berkay sabah bıraktığımda sinirden, hep kendisini döven çocuğa bir saldırıp devirdi gurur duydum(heee canavar anne,hepmi dayak yiycek azcıkta intikam alsın)
ilkokul döneminden çok korkuyorum doğru dürüst öğretmen bulmak öyle zor ki ve de öğretmenlerinde (tabi hakkıyla yapanların)işi çok zor hepsiyle tek tek ilgilenip gelişimlerini bozmadan müdahale etmek.sanırım siz iyi bir öğretmen bulmuşsunuz darısı başımıza daha 3-4 yıl var ama ...o miniyi ye bizim için öp bol bol.
Deniz dedi ki…
işte bazı anne babalar, atıyor cocugu okula, ilgi sevgi olmadan büyüyen o cocuklar gelecegin sorunlu yetişkinleri oluyor. halbuki bakamayacaksan doğruma, günah diye doguruyorsun, sonra da ilgilenmiyorsun.. bu günah değil mi o çocuğa? ben çiçek bakamıyorum, kurutuyorum, evime çiçek almıyorum saksıda.. Mini senin çocuğu çekmek zorunda mı? niye sinirlendim sabah sabah? bizim sınıfta da var bir tane de ondan herhalde... ama oğullarının yaklaşımlarına, senin bunları aktarma becerine hayranım.. yakında korsan blog açacagım: fikrimcegüller diye :))
Miniyi çok çok tebrik ederim, hem resim yarışmasında aldığı ödül için hemde kendini güzelce savunabildiği için. Öğretmen konusundada şanslısınız gerçekten, beni 1 senedir sıtması tuttu , nasıl bir öğretmenle karşılaşıcaz bakalım ilkokul hayatımızda...
renkler dedi ki…
Çocuklarına karşı duyarsız anne- babalardan nefret ediyorum. Bence aile de saldırgan ve çocuk da gördüğünü yapıyor. Yoksa duyarlı olsalar duruma el koyarlardı. Oğluşa öğrettiğim en önemli şey kimseye zarar vermemesi. Çocuklar kendilerini dünyanın merkezi sanmamalılar. İleride çok da acı çekerler hem... Çünkü kimse onları merkeze koymyacak. O nedenle çocuklarına kötülük ediyorlar aslında... Anneler günün kutlu olsun tekrar...

Miniğin cilvesine bayıldım, iyi yapıyor, oh öğretmene:-)
Adsız dedi ki…
evladınıza maşallah diyerek başlayayım ilk yorumuma pek şeker ve bilmiş bir bıcırık Allah size bağışlasın.. :)) keyifle okudum.. sağlıcakla kalın..
Adsız dedi ki…
Resme kabiliyetli Mini'mi öptüm kocaman :)
Bir de keşke öğretmen mi olsaydım dedim yazını bitirirken sen.. Neyse olan oldu :) Hem halimden memnunum ben :)
Öptüm
Adsız dedi ki…
vay vayyy bakın hele Mini'ye :) kafa atmış hee..karate kit Mini :P eğitim bizde başlıyor da ahh ahh diyorum..cocuk anne-babanın yansımasıdır derler ya..bu pek ürpertir beni..durmadan değişsem şunu bunu da öğrensem,öğretsem derdinde bogulurum..ne zor iş yaw bu..Allah hepimizin yardımcısı olsun..ama bildiğim çok basit ve sihirli birşey var çok şükür..sevgini belli etmek..ne kadar emek okadar sevgi..ilginin halletmediği birşey yoktur diyorum ama daha yolun başındayken pek havalı duruyor bu laf agzıma dimi :))

demek ödül var..ee hani nirde resmimiz..şu uzaylı olanmı..
BeYHaN dedi ki…
üzüldüm ama ben. o ceza biraz ağır olmamış mı? zor iş öğretmenlik. basitmiş gibi görünen bir ceza bile amacından fazla üzebiliyor işte yavruyu. ceza vermeden önce iki kere düşünmek gerek. bilmiyorum ki...

neyse tüm öğretmenlere kolaylıklar diliyorum. anneler gününüz kutlu olsun.
Sanemcim, okulda yapmışlar 23 Nisan resmi.. öğretmeni göndermiş yarışmaya. Ama, onun yaptıklarından birkaç tane yayınlarım inşallah.. şu sorun bir hallolsun. Teşekkür ederiz ablası..:)

Ayçiçeğim, düşünsene 40 tane farklı karakterde, aynı yaşta çocuk bir arada.. kaç gün dayanabilirdik bilmiyorum.:) İnşallah canım.. ben tüm öğretmenlerimizin böyle olduğuna inanıyorum.:) Bizimki Optimus Praymusmuş bir de Spaydır Men..:)

Lolalolacım, merhabalar.:) yazık sana canım ya.. ne üzülmüşsündür.. bir kere benim başıma da gelmişti, koroda şarkı söyleyecektim.. artık çalışırken nasıl kafa sesi kullanmışsam.. o gün sesim hiç çıkmamıştı.:) Aman Allah korusun.. Polat Alemdar olacağına Spaydır Men olmasını tercih ederim.:)

Gamzeli kız, ah canım.. Rabbim sana da nasip etsin inşallah hayırlısıyla..:) Canım, öğretmen, annesiyle özel görüşmek istedi.. rehberlik için yardımcı olalım dedi.. ama kadın öğretmenle tartıştı.. anlayacağın sorun daha çok aileden kaynaklı..
Senin de anneler günün kutlu olsun.. sağol bitanem.. sen de anne adayısın ne de olsa..:)

Figencim, bence de kendilerini savunabilmeleri gerekli.. ama tamamen şiddetten uzak kalmalarını tercih ederim. Bu çocuklar, henüz neyin zarar verebileceğini bilmiyorlar.. birbirlerinin can alıcı noktalarına vurup, Allah muhafaza, geri dönülmesi imkansız olaylar yaratabilirler. Özellikle birinci sınıflar felaket durumda.. biz her sabah, ne yapabiliriz diye konuşuyoruz öğretmenimizle. Seninkinin de canına tak etti demekki..yavrum ya.:)
KUGUU dedi ki…
Ben obur cocuga cok uzuldum simdi- ilgisiz annebabasi oldugu icin:( Onun gunahi ne ki.
Diger yandan senin oglushun kendini savunabiliyor olmasi ise koltuklarimi kabartti.
Masallah diyorum.
Ogretmenlerimizi ben de opuyorum.
Dnzcim, sinirlenme gülüm sen..:) Bunlarınki aşırı bir ilgisizlik. Çocuk sokağa çıkıyor, annesinin haberi olmuyor.. düşün yani o kadar. Ben de senin bu benzetmelerine hayranım.. çiçekleri ben de kurutuyorum.. netçez şimdi.:) Demek sizin sınıfta da canavar var.. Allah kolaylık versin o zaman.:)

Nescim, güzel kız.. öpüyorum seni.:)

Renklercim, çok haklısın.. çocuk dünyanın merkezine oturtuluyor.. ya da tamamen boşlanıyorsa o zaman sorunlar başlıyor işte.. ortasını bulmak en güzeli.:) Asla, kimseye zarar versin istemem ben de.. başkasına zarar veren.. aslında kendine zarar veriyor çünkü..
Sağol canım, senin de kutlu olsun.:)

Yakamozcum, merhabalar.:) Allah cümlemizin yavrusunu bağışlasın inşallah.:) Teşekkür ederiz ablası.. ama, bütün çocuklar öyle güzeller ki..:)

Biluncum, bakalım büyüdükçe de kalacak mı bu kabiliyeti.. dayıdan almış yalnız.. yoksa ailede başka güzel resim yapan yok.:) Ay canım.. öğretmenlik sana da ne yakışırdı.:)

Öznurcum, yok öyle bir şey.. elbette bazı genetik özellikleri, bazı değerleri verebiliyorsun ama, kişiliğine direkt etki edemiyorsun.Her halükarda zor iş.. yani daha görecek çok günümüz var.. hele senin daha da çok var. Havalı ama, doğru bir laf.. yakışır.:) Yok bacım uzaylı olan değil.. uzaylının akibetini bilmiyoruz.. sanırım o uzay boşluğunda kayboldu. Resmi getir diyorum.. öğretmen aldı diyor.. iyi hatırlattın ben bi sorayım onu.:)

Beyhancım, çok haklısın.. dengeleri çok iyi kurmak lazım. Çok iyi niyetle yapılan birşey, belki de çok kötü sonuçlanabilirdi.. o öyle içini çekerken, ben dayanamayıp, öğretmeni kırabilirdim.. yapmam ama olsun.. herkesin bir kötü anı olabilir.. sınıfı değişebilirdi.. falan filan. gerçekten zor iş.. Allah yardımcıları olsun.:) Teşekkürler canım, senin de anneler günün kutlu olsun..:)
Kugucum, merhabalar.:) Aynı anda göndermişiz yorumu..
Gerçekten ben de çok üzülüyorum o çocuğa.. sabahları saçını okşuyorum, oğlum nasılsın, bak kavga etmeyin olur mu diye sıkı sıkı tembihliyorum ama, işte ne yapmak lazım asıl onu bilmek lazım. Çocuklarımız kendilerini korumak zorundalar, devir böyle.. teşekkür ederiz ablası.:)
Bacım sayfama gözüm kaşınıyor dediğimden beri kaşınmadı.:)inşalalah daiiim olur..) sanmam ya.:(
ben her derdimi oraya yazacağımdır , Rabbim dualarınızla şifa verir.
ama oraya eksik yazdığım bir şey,bunu bir hastalık saymıyorum. Allah'a şükür bedenen iyiyim. yani o öyle sıkıntı oluyor işte.
benim burnum kırılmış çocukken. (diş sorunumda o zamandan) iki ameliyat oldum,yine kapalı. alerji döneminde o kapalılık had safhaya ulaştığı için,ağzımda lokma varken bile nefes alamıyorum. yanlış anlama,büyük lokma almam ağzıma.:(

Neeyse,senin o miniyi var ya miniyi. benim yerime mıncıkla. öpöpöp.:)
zaten paticiklere yorumunu geç görüp yeni cevap yazdım. özür dilerim ondan.:(
gazel vakti dedi ki…
Samimi arkadaşın oğlu benim oğlanın sıra arkadaşıydı.Arkadaşlarına cinsel içerikli şakalar ve konuşmalarada bulunuyordu. Yaiş o zaman 8 muhabbet ve el şakalrı yaşı 13-14 yaşlarda. Hal ve tavırlardan dolayı anneyi uyardım samimiyete dayanarak. Sıra arkadaşı oğlumun şahit olduğu davranışlara anası böğür böğür ağladı telefonda benim oğlan yapmaz sen kötü niyetlisin diye. Çocukların ilişkilerine ne karışıyorsun dedi. Çocuğun kendinden 5 yaş büyük abisi var abisi ne yaparsa aynısını yapıyordu. Anne babada çocukları terbiye edememiş. Ne diyim zor bişey öğretmene duyurmadan halladeyim dedim. Geçen sene dengem bozuldu oğlanın sıra arkadaşı yüzünden. Arkadaşlığımız birbirimizi görünce uzaktan selamlaşmayla kaldı. Bi kere daha yanıldım bi insana güvenmek konusunda. Öğretmenlerinki hepten zor ben bi olay yaşadım onlar yüzlerce yaşıyor sene boyunca. Hadi kal sağlıcakla.
Adsız dedi ki…
ozaman çocuk psikopat diyebilirim ahahaha :))
ama senin cocuğunuda öyle yapabilir...

Anacım şimdi şöyle oluyor...

çocuklar karete filmlerini, şiddet içeren, savaşlı çizgi filmleri izlemekten kaynaklanıyor bence lütfen çocuklarınızı şiddet içeren tv programlarından uzak tutalım...

Bakın sende biliyorsundur okullardaki şiddet oranı yıllara göre artıyor... İşte bu şideetlerin tek nedeni tv-medya.... !!

neyse benden bukadar grş.
Adsız dedi ki…
ne güzel ya bayılıyorum seni okumaya vallahi bak bir alt postu kaçırmışım ona da ayıla bayıla gülümseyerek okudum hatta eşime de okutsam mı bile dedim :D seviyorum seni
CeRkeS KıZı dedi ki…
şiddete yönelim tek başına tv-medya değil bence..yaşam şartlarının zorlukları da var..mesela gelir seviyesi düşük aileler var bizim burada..kadında adamda eve gec geliyorlar..ne kadar ilgi gösterebiliyorlar ki..bu elbette bahane değil ama tetikleyen bir unsur gerçekten..sevgisiz büyüyen her canlı, ne kadar sevgi gösterebilir bir başkasına..içlerinde bastıramadıkları bir hınç öfke var genclerin sanki..patlamaya hazır bomba gibiler..
tv-medya tek dişli canavar işte..o kadar eleştirilen Kurtlar vadisi dizisinin filmine 6 yaşında cocukları ile gelen aileler vardı..o kadar şaşırmıştım ki..şimdi insanın bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyesi geliyor..
zincirleme kaza gibi yani..çözüm nerede-başlangıç nerede kimse bulamıyor..oy oyyy uzar bu konu yaw..
hayalperisi dedi ki…
miniye bayiliyorum insallah benim kizimda mini abisine ceker ;)

cocuken bende cok yaramazdim gercekten ailenin cok etkisi var icimdeki karmasa disima yaramazlik olarak vururdu burdan kafasini kirdigim , yumrukladigim ,sacini cekip tas atigim arkadaslarimdan senin vasitanla af diliyorum (cehennemligim ben kesin)

resim konusuna gelince koysana bloga bakak aaaa ne güsel yapmis masalah felen diyek

ögretmenlere gelince yaklasik 28 ilkokul ögretmenim oldu(valla 28 tane ama uzun mevzu sonra yazarim bir gün) hepsinin elerinden senin vasitanla öperim

bende senin bloga yazayim artik postlarimi baksana cenem düstü

neyse miniyi öper isirir(incitmeden) senide öperim
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
fikrimcim,kızdım mininin öğretmenine ... başka sınıfa gönderme muhabbetini kreşte yapıyorlardı onda bile çocuk bunalıma giriyor yabancı bir sınıf ,yakın arkadaşı yok öğretmen yabancı ..
ilkokulda daha vahim çünkü hepsi daha farkında durumun ve bence çok normal tepkiler vermiş oğlun bu gurur falan değil olması gereken...
kesinlikle başka bir uyarıcı vermeliydi...sen çok iyiniyetli ve sabırlı bir insansın ben aynı tepkiyi vermezdim gibi geliyor...
hem ne demek sizin oğlunuz hakkından geliyor ,bilmiyorum bana yanlış bir yöntem gibi geldi ...senin çocuğunun ne günahı var...sürekli kendini koruma durumunda olmak senin çocuğunda nasıl bir etki yapacak, bir çocuk sorunlu iken ikinciyi de harcamak niye ,
öğretmenliğin kutsallığı ayrı bir olay,sınıflarda 4o öğrenci ile uğraşmak zor olabilir ancak kendi yapması gerekeni öğrencisinden beklemek çok yanlış hele bir ilköğretim 1.kademe öğrencisinden ..
ciddi ciddi çok kızdım...
Yağmurum sultanım, tekrar geçmiş olsun.. Rabbim başka dert vermesin inşallah.:) Alerji meselesi çok zor olmalı.. her sene tekrarlayacağını biliyorsun ya...
Mini'nde seni öper teyzesi.. o baktı bir iki.. cevap yazmamışsın.. görmemiştir, dedi zaten.. ne demek.:)

Gazelcim, anneler pek konduramıyorlar.. benim çocuğum yapmaz, diyorlar. Çocuklar, ne duyarsa, ne görürse onu yapıyor aslında. Benimki de sokaktan küfür öğrenmişti.. hiç ağzından duymadım ama, duyan bir arkadaşım uyardı beni de ve kendisine teşekkür ettim. Çünkü ben onu hiç öğrenemeyebilirdim ve o öylece devam eder giderdi.. Yani bilemiyoruz ki çocuklar biz olmadığımızda neler yapıyor neler söylüyor...

Tolgacım, eskiden Heidi, Şeker Kız Kendi falan vardı.. çok güzel mesajlar verilirdi.:) Şimdiki çizgi filmler bile, vur, kır, öldür üzerine. Tv'nin etkisini inkar edemeyiz ama, tek başına da onu suçlamamak lazım.:)

Fatmamzehram, ben de sana bayılıyom nolacak şimdi.. örtmenim canım benim.:) İstediğine okut bacım.. tükan senin.:)

Çerkesim, korkuyorum biliyor musun.. gerçekten, nereye gidiyoruz böyle.. biz de kavga ettik küçükken ama, bunlar biraz daha farklı gibi geliyor. Daha fazla görüp, daha fazla bilmek te bazen kötü mü etkiliyor yavruları ne...

Hayalperim, dilerim gönlünden geçenler olsun..:) Hepimiz yaptık zamanında bunları.. kimimiz az, kimimiz çok. Ben sadece çocukların, kin ve öfke dolu olmasını anlayamıyorum.. ne yaparız da onların o minicik kalplerini yumuşatırız diye düşünüyorum.:)

Perilim, yine sinir yapmışsın örtmenim.:) Haklısın, ben de içimden sinir yaptım.. ama, tepkiyi farklı koydum. İki yanlış, bir doğru etmiyor maalesef. Öğretmeni artık asla böyle bir şey yapmaz şimdi. Aslında çok iyi ve ilgili bir öğretmendir. Zaten yeni nesil öğretmenler, çok daha farklı bence.. çocukların daha çok yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmakla ilgililer.:)
Sabır meselesine gelince.. ben böyle değildim, yaşarken oldum.. hehe.:) Annem bile hayretler içinde.. benim cadoloz kızıma ne oldu diyor.. Erdim ben erdim.. uçucam yakında.:)))
ya fikrimin incegülü erkek çocukları neden böyle olur çok ilginç. fakat yan sınıfa gönderme cezasını da ilk defa sizden duydum:)) bizde eskiden bahcede çöp toplama cezası vardı.
bir erkek evlat annesi olarak kolay gelsin sana diyorum ne deyim vallahi.
bu arada anneler gününü de kutlarım.

nimet
Nimetçim, demek doğaları böyle.. şiddete eğilimli oluyorlar bir şekilde. Ben de en çok tek ayak üzerinde durduğumuzu hatırlarım ceza olarak. Sınıftan çıkarıp, kapı önünde de bekletilirdi.. sınıf değiştirmeye biz de ilk rastlıyoruz..:)
Teşekkür ederim.. senin de anneler günün kutlu olsun.:)
Adsız dedi ki…
İncegül'cüğüm Anneler Günün kutlu olsun, öptüm çok!!
Gulos dedi ki…
Yaa bayıldım ben o miniye.Şimdinin çocukları çok gururlu gerçekten.
ALlah kolaylık versin hepimize.Anneler günün kutlu olsun.
SEvgilerimle.
Öpüyorum minişi.
Bilunum, geleceğin annesi.. senin de anneler günün kutlu olsun. Çok öpüyorum o güzel yanaklarından.:)

Hacerim, senin de anneler günün kutlu olsun canım benim.:) Çok öpüyorum seni ve güzeller güzeli Güloş'u..:)
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
İncegülüm,canım arkadaşım,anneler günün kutlu olsun....
çocuklarınla birlikte en güzel günler senin olsun....
ablacım öncelikle anneler günün kutlu olsun, mininin gurur ve inadı aynı benim küçüklüğüm :) merak etme büyünce geçiyor :) küçüklüğünde kavgacı ve yaramaz sonrasında sakin oluyorlar, fakat bir 10 yıl beklemek lazım :))
Perilim, canım arkadaşım, aynı dilekler bin katıyla sana olsun.. anneler günün kutlu olsun.:)

Gökhancım, bunun abisi de sınıfın en yaramazıydı.. ama, şimdi delikanlı oldu.. bekleriz kardeş.. annelik sabır gerektirir tabii.:)
Teşekkür ederim, meleğinin ve heybesindeki güzellikleri dağıtmaya devam etmesi dileğiyle ablanın da anneler gününü kutlarım.:)
ANDY dedi ki…
İncegül sen bence hiç kendinden bahsetme. Sadece Mini ve Maxi'yi anlat. Böylece seni tanımak daha kolay olur :))
andycim, peki.. menacerim sensin.:))
Unknown dedi ki…
ay ay aynı benim oğluş

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM