İSMİN NE??? DEDİ.. SÖYLEYİVEREMEDİM...




Günlükçüm, ne geldiyse başıma bu nüfus memuru kişileri yüzünden geldi…

Ülkemiz nüfus memurları.. canlarım, ciğerlerim. Yaratıcı kişilikleriyle, birçoğumuzun hayatını tamamen değiştiren müstesna şahsiyetler.

Bundan 35 yıl kadar önce, orta yaşlı bir kadın.. ki kendisi rahmetli babaanneciğim olur.. nüfus memurunun huzuruna varır. Yeni doğmuş olan, minik, tatlı, akıllı, şeker mi şeker, güzel mi güzel torunu için… ki bu da ben oluyorum…. kafa kağıdı çıkarmak ister.

“İsmi ne olacak?” diye sorar nüfus memuru. Kadın, kendi ismini vermek istemektedir bu dünyalar güzeli bebeğe. Söyler. “Hıııı” der nüfus memuru, bu güzel yavru için bu isim pek te uzunmuş. Düşünür. İleride zorluk çekmesin yavrucak. Biz bunun ismini kısaltalım bir parça. Kırpalım ucundan, kıyısından eccük. Tabii bunların hepsini içinden düşünüyor. Çok düşünceli canım.

Sonunda kararını verir. Toplam yedi harften oluşan ismi, beş harfe düşürür nihayetinde. Yalnız öyle bir isim bulmuştur ki, bırakın Türkiye sınırları içinde, dünya yüzünde bile olmayan, müstesna bir isimdir bu. Ancak resmi durumlarda kullanılacağı için de kimsenin hatırlamayacağı bir isim.


Gururla ve son derecede güzel bir yazıyla, bulduğu bu adı, pembe defterin üzerine yazıp, kadınceyize uzatır. Kadınceyiz de bu defteri alıp … bakınız defter diyorum ki o zamanlar öyleydi… doğruca evin yolunu tutar.

Çok sevdiği ve babaannesinin hatırası olan ismini maalesef, ancak günlük hayatında kullanabilecektir bu şirin ötesi yavru.

Sonra bu güzel bebecik büyür, serpilip akıllı mı akıllı, güzel mi güzel bir genç kız olur.. Evlilik çağına gelir. Kendisi gibi nüfus memurunun azizliğine uğramış olan bir gençle tanışır. Ancak bu yakışıklı mı yakışıklı, romantik mi romantik gencin ismiyle değil de, soyismiyle ilgilidir aldığı darbe.

Evlenirler neyse (neyse değil de o konu alengirli biraz, daha sonra anlatırım). Kızın adıyla kıyaslandığında, son derece de basit ve anlaşılabilir olan soyadı, maalesef değişir ve yine ismi kadar ilginç olan bir soyismi olur. Niye maalesef açıklayalım.

Sahne 1 -
Evrakınız var hanfendi.
Tamam alayım beyefendi
İsminiz. (Offf offff. Bu kısmı geçsek olmaz mıydı?)
İncegül Yereyatmazoğlu.
Hııı? (Hııı ya, dedim geçelim diye ben.)
İncegül Yereyatmazoğlu. (Dur bakalım daha ne kadar tekrar edicez.)
Anlayamadım hanfendi Encegöl Hacıbatmazoğlu mu? (Ha gayret olacak.)
Hayır beyefendi İncegül Yereyatmazoğlu.
Çok özür dilerim ben, kem küm.. (Özür dileme kardeşim, alışığım ben.)
İn-ce-gül Ye-re-yat-maz-oğ-lu
Şeyyy.. hanfendi siz yazar mısınız lütfen.
Tabiiiii.

Sahne 2-
Hanfendi İncegül Hanımı arıyorum ben
Yok beyefendi öyle biri burda.
Ya hanfendi burada oturuyomuş, adres burası
Yok dedik ya kardeşim.. Alla allaaaa ben bilmem mi kim oturuyo evimde. (ev sahibim olur da kendileri.)
İyi ne edelim o zaman. Sınav kağıtlarını getirdiydim de ben.
Bul kendisini götür o zaman kardeşim. Güle güle…

Bu güne kadar, daha ismimi, bir kerede, doğru yazabilen, doğru telaffuz eden çıkmamıştır günlükçüm. Hatta Üniversite imtihanına girdiğim zaman, forma kendi ismimi kendim bile yanlış yazmıştım da, günlerce yeni form aramak zorunda kalmıştım.

Böyle durumlarda, ismi Nil Uz olan ilkokul arkadaşımın ne kadar da şanslı olduğunu düşünmüşümdür hep.Bu vesileyle nüfus memurumu saygıyla bir kez daha anıyorum. Vefat ettiyse de Allah rahmet eylesin diyorum.

Görüşelim Sayın Günlük…


Ahanda çok bi yardımcı not: Malumunuz yaz kapıda. Üreme mevsimi. Şimdi ortalıkta bi sürü hamile arkadaş olacak. Sonrasında minik minik bebeler. Yavruma ne isim koyiim diye kara kara düşünmeye son. Sizin için araştırdım, en trendy, en gözde isimleri buldum, çıkardım. Bazılarını da yazdım. Faydalanın anacım. Erkek isimleri, Daral Can, Zıpır Can, Çıldır Can, Bıldır Can, Kopar Can, Osur Can. Kız isimleri, Itır Su, Pıtır Su, Çıtır Su, Kıtır Su, Gelen Su, Veren Su. Hadi iyisiniz yine. Bak bu kıyağımı da unutmayın.

Yorumlar

ciceklibahce dedi ki…
İnanmıyorum sen benim sorunumu yazmışsın!!
Tek fark benimki babaanne adı değil annem babam bulmuşlar! Evlendim soyadımda anlaşılmıyor! Adımı zaten anlayan yok başka böyle bir isim olmadığı için:) Genede ismimi hep sevdim yıllarca herkes anlamını sordu bana darallar geldi ama hep sevdim:)
Ayçiçeği dedi ki…
Merak ettim ben şimdi ismini. Hem seninkini hem de Çiçeklibahçeninkini :))

Annem ben doğuduğumda, bana "Şelale" ismini koymayı düşünmüş. Annem gibi bir insanın bu ismi nerden bulduğu hala çözülmüş değil:) Allahtan bir arkadaşı şimdiki ismimi önermiş de, ucuz atlatmışım.
Gayet normal, güzel bir ismim var. Soyismim de düzgün, ne mutlu bana :)

Eşim de iki isimli olup, ikisini de kullandığı için ve bazen de ya biri, ya da diğeri söylendiği içim, oğlanlara tek isim koyalım dedi. Ben de zaten tek isim koymak istiyordum.
Oğlanların klasik, anlaşılır, manası güzel yalın birer isimleri oldu. İçlerinde de Ğ, Ş, Ç, I harfleri yok. Yani gönül rahatlığıyla yırtdışına postalayabilirim kendilerini :P

Bir de benim oğlanların isimleri aşağı yukarı aynı anlama geliyor :)
ay ay,dün nüfus müdürlüğüne gidip doğum gününe baktım ama, ismine bakmamışıııım.:(
uzunu asıl olanı biliyom bacımda,şincik meraktan öldüm.
kayıtlara geçeni kulağıma fısıldayıver msn'de.
çevrimdışı anlık ileti yap. noluuur,gidip gelip bakacağımdır.:)

hee bende de iki isim var kayıtta. 2.annemin ismi. ikisi de 6 şar harf.
hadi eski soyadı 5 harfli idi.
şincik 11 harfli .......oğlu diye.
bir yerlere sığamıyorum anlayacağın.
kendim gibin yani:P
renkler dedi ki…
Benim de son harfim n, ama alışıldık olan son harfin l veya k olması... Bu nedenle isimim hep yalnış telaffuz edilir. Zaten Türkiye'de çok az bu isimden var. Biri erkek, biri kadın ünlü de var...
Deniz dedi ki…
şükredeceğine şikayet ediyorsun, bak işte ne güzel adın soyadın benzersizmiş :) en güldüğüm kısımlardan birisi "Kendisi gibi nüfus memurunun azizliğine uğramış olan bir gençle tanışır" .. gülben boşuna dememiş "herkes kendi kaderini yaşaaaar yaaaaarim" diye.. isim önerilerini okuduğum an, zaten bittiğim andır. kızım kendisi için teyzesine şöyle demiş :"ay ben ne kömik bir kızım".. işte sen de ondansın. kömik kadın :)
Adsız dedi ki…
hehehehehhehehe yaw incegül valla ben normal söylüyorum adını..ama soyadın için söz veremem :P
keşkem 2.5 sene önce bulsaydım seni yaw..ozaman önerdiğin isimlerden birini ogluşa şey edebilirdik ama gecti gari..

ogluşda bize kızacak sanırım..yerstem göktürk ve 6 harf soyadı..yaz yaz bitmez.. :)) yada 5 kere yaz sayfa dolsun..ehehe..ama bak özelsiniz siz..birde böyle düşün bacım :P
Adsız dedi ki…
hem ayrıcana ben pek seviyorum senin ismini..nesi var ki..alla allaaa..ince bir gülsün işte :))
ANDY dedi ki…
İsimler süper :)) eğer palyancomu kandırırsam doğacak çoçuğumuz bir tanesi verebiliriz. Ben en çok Osur Can'ı sevdim :))

Benim adım iki isimden oluşuyor. Palyancom'un da öyle. Çoçuklarımıza da iki isimli ad vermeyi düşünüyoruz :)Palyancomun kızlık soyadı 13 harftden oluştuğu için şimdiden çoçuğun banka ya da öss sınavında yaşayacakları gözümüzün önüne geliyor :)

banka memuru: adınız?
Bizimki: höde höde hödö
annenizin kızlık soyadının 8. ve 13. harfleri?
bizimki: hay annemin de babamın da :):):)
uykucu dedi ki…
ben ismimden çok memnunum hastanede hemşire babama sormuş bir büyüğünün adı ne diye firdevs demiş(nüfusta firdevis yazıyor oda komik)e bunuda figen yapın demiş isim annem hemşire.ve soyadımıda çok seviyorum değiştirmedim eşimin soyadıyla birlikte kullanıyorum(bayağı bir karışıklık yaşıyorum ama )eşimin soyadıda ertem ama nedense hep eren ,erten ,erdi falan yazıyorlar ben önce m ile yazılıyor deyip öyle söylüyorum.bizde en komiği en büyük ablam babaannemin adı fati imiş(fatma işte )babamda gidip fati diye yazdırmış ,ablamı askere falan çağırmışlardı fatih diye ama ailede başka isim kullanılıyor resmiyette fati. bende senin adını merak ettim.msn adresinde yokki sorayım:)
çiçeklim, ben de kullandığım ismimi çok seviyorum ama, resmi anlamda kullanamadığım için çok sorun yaşıyorum bacım. birisi anlamını sorsa.. anlamı da yok ki..:) bak ben de senin ismini merak ettim şimdi..

ayçiçeğim, ne kadar şanslı bir kişiliksin sen o zaman.. şelale hanım da olabilirdin..:) biz de büyüğe çift isim koyduk.. bilmem bizi affeder mi.. küçüğünki tek isim ama, abisini kıskandığından o iki tane söylüyor.. öğretmeni bile öyle biliyormuş delinin..:)

yağmurum, demek göremedin sen benim ismimi..:) ah bacım benim burdaki msn nuh nebiden kalma olduğu için çevrimdışı yollayamıyorum.. ayıpsınız burdan yayınların nolcek.. hem kızı olacak olanlara fikir olur.:))) ay sultanım abartma ismin sığamıyor olabilir ama, sen gayette hoşsun ve incesin...:)

renklerim, düşünüyorum.. ama bulamıyorum.. gülben.. gülbek.. gülbel.. menşurları böyle tek tek sayarsam belki bulurum..:) sen de şanslılardansın demek..
kurunane dedi ki…
valla benim adım da gayet anlaşılır soyadım da gayet düzgün ama gel gör ki ikisi bir arada aynen pavyon şarkıcılarının ismi gibi oluyor bee :)))
dnzim, senin o kömik kızını yerim ben.. benim için öpermisin onu.:)
doğru demiş ünlü düşünür gülben apla.. kaderden kaçılmıyor işte ne edecen bacım..:) beğendiysen isimleri kullanabilirsin yane.. telif melif istemem..:)

çerkesim, bu çocuk size bolca dua edecektir emin ol..:) öğretmen ceza veriyo ya bazı.. bir sayfa ismini yaz.. bu yavrucak iki kere yazacak bitecek.. olumlu yönden bakmak lazım..:) canım, üzülme.. ikinciye koyarsın o isimlerden sen de.:) ay beğendin dimi adımı, sağol be...:)

andycim, yavruya hose martin sançez marıo rodrigez gibi bişey düşünmüyosunuz demi.. hayır, bu bebe büyüyecek, ihtiyarlığında belki eline düşeceksiniz ya o bakımdan diyom..:) hem incegül teyzesinin bulduğu isimlerden birini koyuverirsin olur biter canım..:) andy senin isim çok güzel yalnız.. ben seni msn de asıla aldım.. kabul ettin mi bilmiyorum.. bu ara açamıyorum yoğunluktan da.. etmediysen et o 297 benim...

figencim, senin ismin gayet güzel ve anlaşılır.. firdevis olaydı süper olacaktı.. hani biz ikiziz ya.. uyumlu olurdu.:) benim bir arkadaşımın nüfusta ismi YOSMA.. kızceyiz esma kullanıyo tabii de.. beterin beteri var kardeş yani.:)

ayvazovski_kaos@hotmail.com
istiyorsan ekle bacım.. ben sonra asıla eklerim seni hemen, ne demek...
kız nanem, aynı anda atmışız valla yorumu..
Allah iyiliğini versin emi.:)))) sorana sahne adım dersin sen de...
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
incegülüm ya beynim o kadar dolu ki algıladığım kadarı ile bu incegül kişisinin 5 harfli bir essas ismi var demi,eve yeni geldim ve beynim çocuk sesleri ile çınlıyo,msn ye bende ekledim ,
peri Floyd,benim haaa
Adsız dedi ki…
ula ne karışık..nüfusta başka sizde başka..aslında bizim sülalede de böyledir..dayımın ismi mevlüt ama ferruh derdi herkes..digerinin ahmet ama şahin biliriz biz..az telefon kapatmadım burada ahmet diye birisi yok :))

birde lakaplar vardır bizde..annemin lelav..benim neljan..cerkesce yani..ama büyükler bir araya gelince kullanılır..gerçi anneminki baki..babam bile lelav derdi :)

Göktürke gelince diger isminide biliyor ama ona sadece teyzem yerstem diyor..inatla hemde :)) ne bilem yaa alışır herhal..ama resmi işlemlerde senin kaderini yaşayacak..:))
Adsız dedi ki…
ananaa bak bak konuya gel valla en dertlısı benım zaar bu konuda evde baska carsıda baska hesap nufusta baska gunluk hayatta baska ısım kullanıyorum ogluma gelınce ben hıc karısmadım adı ozgur toprak
ıkı ısımlı olmak ta ayrıca cok zor
bu arada bayıldım verdıgın ısım onerılerıne hemen kuluckaya mı yatsam ne-))))))

toprakveben
Adsız dedi ki…
koptum incegül geriyatmazoğlu:P mucksss
perilim, belli bacım beyin ambale olmuş senin.. bak şimcik benim esas isim 7 harfli.. emme nüfusta 5 harfli ve anlamsız bir hale dönüşmüş ehe ehe..:) bu arada ekleyememişsin bacı.. tekrar dener misin..:)

çerkesim bee, sizinki de bayağı karışıkmış bacı..:) valla zor oluyo.. bu isim mevzuu önemli bişey.. ömür boyu çekiyosun yani.. katlanıyosun sonuçlarına..

elifim, senin işin de pek zormuş bacı.. iyi bari yavruyu kurtarmışsın.. ne güzelmiş ismi.:)
he yat bacı.. tam mevsimi.. toprağa kız kardeş gelir belki..:)

fatmamzehram, sen bana goncagül suyabatmazoğlu diyebilirsin..:)muckss...
Gulos dedi ki…
hacıyatmaz mı? hehee çok komikiş deyip seni daha fazla sinir etmek istemem tabii.Benim de bir arkadaşım vardı ismi Hatice Süveyda Karaosmanoğulları :)))) .Soy isim uzun neden 2 isim koyarsınız bire mübarekler :).
Neyse Allah Sana Kolaylık Versin :).
Sevgilerimle.
Adsız dedi ki…
Bir arkadaşı var adi :
Olcay A. (Soyadini yazmayayimde)
defişre olmasın,adreside bndedir.

Selamlar
Gamzeli dedi ki…
Ayy canım benim yaaa...Olsun ne yapcan, benim ablamın evlendikten sonraki soyismide Gönülçalan... Yazık nereye gitse kimin gönlünü çaldınız söz ile karşı karşı maruz kalıyor :)))

Ben Kızım olursa Çıtır su, oğlum olursa Zıpır can koyucam :))) teşekkür ederiz kıyağın için :)
gazel vakti dedi ki…
Eşiminde bi resmi biğde sonradan k.çtan uydurulmuş ismi var. Ben ikisinide kullanıyorum. Ama yeni evliyken eşiniz ismi deyince yanımdabu kimlik ismini bilmeyen kişi hayret içinde bakıyordu.Mahalllenin esnafı sağolsun pek her şeye burnunu sokar resmi evrak gelsin yok kardeşim böyle biri diye çok dolaştırmıştır bizi. Şimdi öğrendiler. Heeee benim karakafam ve sarıkafamında iki ismi var ama Allah'tan soy isim kısa bizde. Evlenmeden önce uzun ama pek havalı bi soyadım vardı. Ölür mölürse bu herif yine kullanırım inşallah dermişim töbe töbeeeee .))))
canikom,sayfamdaki konuyu bir bakıp bana fikrini söylermisin?
:( :$

mucuks::)
palyanço dedi ki…
valla ben bu yazını iş yerinde Andym'e bagıra cagıra okudum.. sonrada yapmıs oldugu yorumu sen yapma ben yapıcam falan diye de cok konustuk ama tabiiki ben kırmadım benimkisini ;)

bu arada da mail adresini aldık ya,seninle konusmak icin ikimizde sabırsızlanıyoruz..hele senin işlerin hafiflesin,benimde bilgisayar bi gelsin istanbul'dan :) yasadık sonra :))
hacercim, hakikaten uzunmuş arkadaşının ismi.. yazık onu anlayabiliyorum.:) sağol canım, hallettik isim mevzuunu...

anonim kardeş anlamadım ama, herhalde birine mesaj verdin.. selamın baş göz üstüne..

gamzeli kız, benim bir arkadaşımın soyadı karpuz idi.. ilk duyan mutlaka bi dalga geçiyodu.:) oy senin gibi güzel bi kızın olur inşallah.. yakışır çıtır su.:)

gazelim, kız Allah iyiliğini versin.. senin koca da desene benim gibi darbe almış..:) soyadı kısaysa, çift isim her zaman daha karizmatik duruyo, ben seviyorum valla..:) benim kızlık soyadı da gayet iyiydi anam.. ben de kullanırım bi gün diyorum..:)

yağmurum, ah sabahtan beri işler yığıldı, ancak girebildim.. bakıyorum hemen sultanım..:)

palyançom, canım inşallah en kısa zamanda konuşuruz.. ben de çok istiyorum.:) yalnız bu isimler özellikle sizin için araştırılıp bulundu ona göre...:)
Nenoni dedi ki…
Senin ismin anlaşılmıyor ama bari bir tane.Sen şimdi benim için o İncegülün peşine biri orta boy biri kısa iki isim daha ekle.Soyadı da öyle bişi.Oldu mu sana İspanyol asilleri gibi bi yanlara sığmayan bisürü isim:))Gene de her zaman eskilerden hatıra diye neşeyle taşıdım onları.
Adsız dedi ki…
İncegül'cüğüm çok merak ettim ismini yaaa mail atsana :P
Benimkini de anlamıyorlar :( Billur, Bilen, Bilgün mü? diyorlar :) Ben de alıyorum kalemi elime, "ben yazarım" diyorum hınzır bir gülümsemeyle :)
Öptüm :)
Age35 dedi ki…
Bittim isimlere..
CaDı dedi ki…
Bende 80 de bir sayım günü mü ne doğmuşum, işte az daha rahmetli halam sayime koyacakmış adımı:) Tabi bütün sayime arkadaşlarımı tenzih ederim ama şimdiki ismimi daha çok seviyorum:)) Goncagül suyabatmaz öperim seni:))
BALDAN TATLI dedi ki…
Süper yaa. Zamanın nüfus memurları biraz kafaları iyiydi galiba. Çok şeyler gelirdi insanların başına. Anneme pembe nüfus kağıdı verilipte askerliğe çağırılması gibi. İsim uzunluğu diyince aklıma spiker soyadı yakuphanoğullarından geldi bir anda. Sizinki daha kısaymış yinede. Sevgiler..
nenonicim, mariya magdalenam.. aslında, zorlukların yanında, özelliği olan şeyleri severim ben.. yani işte anlatacak şeyler oluyor.. hayatın küçük tatları sanki.:) sana da kolaylıklar dilerim o zaman bayağı hatıran olmuştur..:)

biluncum, senin isim de çok özel.. hani öyle pek bulunmayan olduğundan anlamıyolar demek.. ben artık hiç söylemeden, direk kalem istiyorum..:) atarım canım tabi..

agecim, güzel ama demi.. bi tane daha doğurursam, kesin kullanıcam...:)

cadıcım, sayimecim..:) ismini sevmek ço güzel bir şey demi.. ben de aslında kullandığım ismi çok seviyorum.. ama, resmi ismim, ilginç.. anlamı da yok.. söylenemiyo da.. işte öyle.. ben de öpüyorum..:)

sevgili baldan tatlı merhabalar..
ne kadar tatlı bir isim bu.:) şu askere çağırılma mevzusu, bir çok arkadaşın başına geldi.. özellikle ismi unisex olanların.. bir de gidip uğraşıyosun bir sürü..
o çocuğun kafasına dekor düşmüştü demi.. yalnız aile düşünceliymiş.. isim KAAN..:)
Binnur A. Ö. dedi ki…
İNcegül
:)
isim konusunda ne kadar muzdaribim 37 yıldır anlatsam yeni bri post olur..
BEn en iyis bunu aynen senin gibi kendi bloguma saklayayım (fakat 3 adım ve babamın da soyadını kullanacam inadımdan dolayı 2 soyadım oldugunu soylemem simdilik yeter mi?. 5 isimli ama 160 boyunda küçük bir kadınım ben. yani isimlerim boyumdan uzun kısacası...
Gamzeli dedi ki…
Allah'ım ne biçim soy isimleri var...Yakışır değil mi? ben Çıtır Su koyayım bari :)
İyi hafta sonları diliyorum...
sabah neşem oldun yine valla :) sabah okuyacağım bundan sonra...
buarada soyadın harbiden çok ilginçmiş :) ben adını çok merak ettim
iki alttaki yazıyada yazdım belki bakmazsın diye söyleyeyim dedim ablacım..
sevgili binnur merhabalar.:) tabii yaz blogunda.. ben de okurum her zamanki gibi zevkle..
ah canım maşallah, ispanyol isimleri gibi uzuuun uzuun kullanırsın sen de.. ben de küçük tefeğim senin gibi...:)

gamzeli kız, sen hele bi doğur hayırlısıyla..bak ben sana daha ne isimler bulurum.:)

gökhancım, o soyadı gerçek değil ama, gerçeğinin de bundan iyi olduğu söylenemez tabi..:) sen sabahları gel benim mekana.. zaten sabahları yazabiliyorum ancak. Bizim muhasebeci ayrıldı, yeni birini alana kadar, fatura işini de ben üstlendim.. yoğunluk diz boyu anlayacağın.. valla blogum benim nefes alıp, dinlendiğim, mola yeri gibi...:)
yahu şu bayağı oldu sanırım bir post vardı hani yüzüğü düşüren kız balık lokantası falan onun cevabı neydi gece gece aklıma takıldı?
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
fikrimcim sende epey yoğunsun galiba hiç bu kadar ara vermemiştin...özledim yazılarını ,hatırşinaz dost arkadaşım...
hayalperisi dedi ki…
valla bende merak yaptim adini simdi sen bulmaca gibi sorsan bilene ödül felan versen olurmu??
gökhancım, o yazının yorum bölümünde istediğin kadar cevap var...hehe.:)))

perilim, öyle oldu biraz.. az sonra geliyo.. canımsın benim.:)))

hayalperisicim, yapayım yarışma da.. kimse bilemez, ödül de bana kalır ama..:)))
Adsız dedi ki…
bende isim zedeyim :)

suzem

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM