TÜYSEL MEVZULAR


Kadın milletinin çilesi bitmez sayın okur. Ola ki bir gün biterse, yenisini icat ederler meraklanmayınız.

Hele ki bir ‘istenmeyen tüy’ mevzusu vardır ki, duyan tüm hatun kişilerin kıllarını diken diken eder. Özellikle ve önemle yaz gelip çattı mıydı, ister istemez kurtulmak gerekir kendilerinden. İşte bunu düşünerek ben ve sevgili günlüğüm araştırdık, soruşturduk, sizin için en kıl yöntemleri sıraladık. Bizim de vatandaşa bir hayrımız olsun istedik. Haydi buyurun;

Öteleme Tekniği: Bu teknik, aklı evvel bazı hatun kişilerin, canları yanmadan, üstelik de en ucuz şekilde tüylerden kurtulmak için geliştirdikleri bir tekniktir. Uygulaması son derece basittir; Bir piknik tüpü alınır, odanın orta yerinde yakılır. Sonra tüyleri yok edilecek bölge - artık neresiyse - orası ateşe tutulmak suretiyle ötelenir. Buna halk arasında ‘tavuk tekniği’ de deniyor olabilir. Bilemiyoruz, varsayım sadece.

Acemi ötelemecilerin kendini yakma riski yüksek olup, ayrıca etrafa yayılan iğrenç koku belediye ekiplerini, b.k sineklerini ve bilumum haşaratı etrafınıza toplayabileceğinden, bu yöntem tarafımızca önerilmemektedir.

Organik Ağ.da Tekniği: Bu yöntem, gün görmüş, akça pakça, etine dolgun hatunların uzmanlık alanıdır. Ve bu hatunlardan her mahallede en az bir tane vardır. Şeker, limon ve su üçlüsünden yarattıkları o mucize ürünle bir, bilemedin iki saat içinde 9-10 tane hatunu da kendileri gibi akça pakça edip bırakıverirler. Bu hatunlar hayrete ve takdire şayandırlar ve her genç kızın idolüdürler.

Bu doğal yöntem, acemisinin elinde ise aynen şöyle gelişir: Önce tencerede kaynattığın ve kaynadıkça ağda olacağını düşündüğün sıvının rengi kararmaya başlar. Oysa parlak bir altın rengi olması gerekmektedir. Hemen ocaktan alıp mermere dökersin, lakin soğudukça taşlaşan şeyi oradan çıkarmak mümkün olmaz. O zaman hemen bir bıçakla koparabildiklerini bir tabağa toplar ve afiyetle yersin. Günün geri kalanını da tezgahı temizlemek için çeşitli yöntemler icat ederek geçirirsin.

Hazır Ağ.da Tekniği: Bu teknik, bir öncekine göre daha kolay bir yöntemdir. Lakin iki elini ovuşturup, “güzellik böyle bişiii işte” şeklinde sırıtan kızın söylediği kadar da kolay değildir maalesef. Zira o bantlar hiçbir işe yaramamaktadır aslında.

Asıl uygulaması ise şöyledir efenim: Sir veya şeker bazlı bir ağda satın alınır, eve gelinir. Çoluk çombalak, koca, sevgili, evde kim varsa dışarı gönderilir. Malzemeler odanın ve ya banyonun orta yerine serilir. Malzememiz öncelikle ısıtılır ve spatula yardımıyla körolasıca tüylerin üzerine yayılır. Lakin muhtemelen üflemeyi unuttuğunuz için yakar. Hele daha hassas bir yerdeyseniz, çok daha fazla yakar. Sonrasında üzerine malum bezlerden biri kapatılır, iyiiice sıvazlanır, şefkatle okşanır, vakit kazanılır. Şarkı söylenilir, salakça tavana bakılır. Ama heyhat kaçış yoktur. O bez çekilecektir. Çekilir… çekilir… çekilir…

Epi.latör Tekniği: Günümüz moderen teknolojisinin biz hanımların hizmetine sunduğu, süper bir buluştur bu cihaz. Buzlusu, hava püskürteni, masaj yapanı, oynak başlıklısı, kediyi okşayanı, kocayınan aranı düzelteni, ev işi yapanı gibi envai çeşidi mevcuttur.

Reklamlarında çoklukla iki metre boyunda, sütun gibi kızlar oynarlar. Ve bu kızların solaryumlarda karartılmış bir buçuk metrelik bacaklarında, bu esnada asla ve kat’a tüy olmaz. “O halde ne içün epilasyon yaparsıız bre zındıklar?” diye sorası gelir insanın. Bunlar makineyi aşağıdan yukarı bir sürüşte güle oynaşa bütün tüylerinden kurtuluverirler on saniyede.

Oysa işin aslı hiç de öyle değildir ve sen bunu bilmektesindir. “Abartıyorsunuz işte siz. Baksana kız nasıl da çabucak halletti” diyen koca kişisinin bacaklarına e.pilas.yon yapma ve göğüs kıllarını ağ.dayla yoluk yoluk etme isteğiyle yanıp tutuşursun o an. O da bilsin istersin. Öyle yüzünde gülümsemeyle yapılabilecek bir etkinlik değildir bu. Acır kardeşim acır.

Reklamdaki kıza davrandığı gibi narin davranmaz sana, ne makine ne de hayat. Tuttuğu gibi dibinden yoluverir alimallah.

Kılsız, tüysüz günler dileriz efenim. Haydi sağlıcakla…

Yorumlar

NAZLICA dedi ki…
Bu mevzunun bu kadar eğlenceli anlatılabileceğini hiç düşünmemiştim İncegül. Gülümseyerek okudum.Bitmez tükenmez bir dert.Bu öteleme tekniğini ilk kez duydum desem:))) Tavuk gibi kızarmak da var sonunda. Kalemine sağlık, gülen yüzün hep gülsün senin.
meleklerim ve ben dedi ki…
İncegülüm ben en çok öteleme tekniğini beyendim.Ne yapalım tek seferde kurtuluruz bu kıl tüy mevzusundan artık cozuur cozuur.
Bu haftasonu denesemmi acaba.
Not:Yalnız Pazartesi benden haber alamazsan bi zahmet eve bir ambulans yollarsın dimi incegülüm?...
Bendeniz.. dedi ki…
delüüüü heheheh bir buna el atıp halkı aydınlatmadığın kaldıydı:PP
Emre dedi ki…
Öteleme Tekniği yada diğer adıyla TÜTSÜ: Valla onu hiç denemedim ama tanıdığım bazı insacaizler kollarını tütsülerlerdi böle acayip kokardı ortalık, piknik tüpü koyarlardı ortaya cazır cuzur offf içim fena oldu valla.

Organik Ağda: Ahhh bir dönem bende yaptım ondan annem sağolsun pişirirdi hemde böle yumuşacık olurdu o ama sert olanı açmak içinde içine tükürmek suretiynen yumuşatılmaya çalışılırdı, pis bişidi bence lakin o zamanlar öle lapiden miş yok bilmemneymiş kremlerini alamazdık kaldıki aldığımız zamanlarda tüyler böle daha dikenimsi olurdu.

Hazır Ağda: O el arasında ovuşturulan ve hiçbir işe yaramayanından bende denedim, ama diğerinide denedim Se-Su muydu neydi ama ben hem organik hemde fabrika işini kullanmış biri olarak her zaman 1 den başlayıp 100 e kadar sayaraktan çekmeyi beceremedğim zamanlar olmuştur çünkü canım çok yanmıştır böhüüüüü.

Epilatör Tekniği: Onuda denedim oda var bende ama reklamlardaki gibi yüzüm gülerek hiç tüy aldığımı hatırlamam bela bişidir benim için böyle şeyler.

Ve diğer Teknik Başka Ağdacı: Valla 6 yıldır kuaföre gidiyom ne bi azalma ne bi acı azalması oldu bana artık fenalıklar geliyor, he dicenki başka seçeneklerde var lazer gibi iğne gibi lakin onada para lazım be gülüm, şöle işin hapını ilacını çıkarsalar tümden rahat etsek nolur he nolur bıktım ulen her ay her ay aynı acı çekmekten. Böhüüüüüüüüüüüüüüü
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
organik olanını çocukken yalvar yakar çoook yemiştim,
tarafımdan çansakızı en uygulanabilir bulunmakta,dar vakitlerde canımdan can koparan epilatörler devreye girmekte.
Ama bu kış bikini bölgesine iğneli epilasyon yaptırma kararı aldım.
Kızlarım büyüsün onlara parama hiç acımayarak lazerle işi kökünden halletme planım var....
sühendan dedi ki…
kadınların derin yarası.Bir değinmediğin fakat benim de uygulamayıp sadece duyduğum bir yöntem var.ameliyat eldivenleriyle tüyler üçer beşer çeke çeke sadisçe yolunurmuş.Fakat çok güzel oluyormuş.Ben kendime bu kadar eziyeti uygun görmediğimden hiç denemedim ama dayanabilecekler belki uygular diye yazayım dedim.
Adsız dedi ki…
anaaaammm psikolojim bozulcak yine yaaa bahsetmeyin bana bu meselelerden gündem konum olmasın :(((
Sanem dedi ki…
Eşlerimizin de bu acıyı bilmesini istiyoruz evet. İzin verseler, küçücük bir operasyon yeter de artar bunu tatmaları için. Ne iyi olurdu. :))
Ferhanca dedi ki…
İncegülüm cancağazım, bizler ağda devrindeniz şimdi lazer var kzıların kesin çözümü..
Ben şimdiden benim kızı para dökmeye başladım ama kaymak gibi bacaklar .yok kıl döndü iz kaldı derid yok..

Yazık bizlere ağda devri yaşayanlara.)
renkler dedi ki…
Canım, cımbız tekniğini unutmuşsun! Benim Allah'a şükür kıllarım az. arada ağda yapıyorum ama aralarda cımbız bacaklarımı haleediveriyor...
Adsız dedi ki…
Yine hekim kimliğim kıpraşıyor böyle kıldan mevzular olduğunda :)

Vücüttaki en ince damarların genellikle ağda yapılan bölgelerde olduğunu biliyorum.Gerçi ağda yaparken kılcal damarını çatlatan kadın duymadım ama yinede epilasyon ve epilatör kullanılarak temizlenmesi en iyi tekniktir.

Özellikle kasıklar ve vajina etrafındakilerin büyümeden alınması, halk arasında sıkça söylenen vajina bitine yakalanma riskini de azaltır.

Temizlik anlayışında türk kadınlarının eline kimsenin su dökemeyeceğini söyleyebilirim.Fransız ve alman hanımlarının vajinal bölgelerindeki kıllarla sakal bırakırsınız.Hastanenin jinekoloji bölümünede el attım sanırım.

Yakalanmadan ve beyaz gömlek giydirilmeden tüyeyim.
Kanayan bir yaraya el atmışsın incegülüm, şu öteleme işi hariç tüm yöntemleri denedim, en vahimi de ağda idi, inan o yazdıklarının hepsini harfi harfine yaşıdım,
bayram arifelerinde amcamın kızları ve arkadaşlarıyla bir eve toplanıp ağda partileri yapardık, bağıra çağıra, Allah bir daha göstermesin,yine de en iyisi epilatör bence.
Nenoni dedi ki…
Genç bir kızken annecim yapardı o sakız gibi ağdaları bana,ama şimdilerde valla uğraşamam ben mutfak yapış yapış oluyor:)ameliyat eldiveni fazla acıtmıyor ya da şu kremler de fena diil.
ya konu harika anlatım yine çok güzelde bu sefer fotoya bittim bennnn :) en kesin çözüm olsa gerek bu tüylere :D:D:D
nalan dedi ki…
sevgili incegül,heryazını bayılarak okuyor ardından da oyluyorum sonra da iyiki kimin oyladığı yazılmıyor ,yoksa beni parayla tıutulmuş oylamacı,incegül yağcısı ilan edecekler diye gülüyorum.
sen hergün yaz ben de okuyup keyifleneyim.
Bu yazının konusu beni pek ilgilendirmese de (zira oldukça tüysüzümdür-övünmek olsun -diğer yaşıtlarım gibi)
benim neslim kızlarım ve arkadaşlarından daha tüysüz kılsızdı gibi geliyor bana.
karınca yumurtası yağı diye birşey duydum ama işe yarıyor mu balon mu bilmem,yazayım katkım olsun dedim.
bak yağ demişim ben yağcıyım galiba
yasenin dedi ki…
ay vallahi çok hoş anlatmışsınız ancak bu kadar olur aynı şeyleri yaşıyoruz ben çamsakızı ve arkasından avonun bir tüy seyrekleştiricisi var onu kullanıyorum yüze pek etkisi yaok ama diğer yerler için kullanılabilir azalma oluyor. yüzüm içinde yıllarca bioder kullandım ama çok faydası olmadı şimdide karınca yumurtası yağını deniyorum faydası olursa sitemde yayılayacağım tüm genç kızlar ve anneleri için sevgiyle kalın
Mutluveumutlu dedi ki…
Organik olanını çocukken bende zorla anneme " anne şeker yapsanaa" diyerek yaptırırdım, çay kaşığına dolayıp yerdim :)))
ZRPNDT dedi ki…
:))))))))))
Ayyy ne büyük çile yaa :( Bioder mi ne zıkkım ondan bile denedim yokk :P Bi de karınca yağı çıkmış mısır çarşısıda gördüm bengir bengir bağırıyodu satıcısı :D kıla tüye sonnn gel abla geeeeelll
ZRPNDT dedi ki…
hehe bu arada benim de çocukkene çok yemişliğim vardır ağdadan kaçırıp kaçırıp :D
Ebru Oğuş dedi ki…
yok anacım, bu konuda ağda yeme anısı olmayan var mıdır acaba? ben annemin "o işi" yapmasını beklerdim hevesle! ıyyyk diyesim var oysa şimdi:-)
peki sen neden yoksun bir iki gün bakiiim?
a_y_s_e dedi ki…
merhaba,
bayildim yaziniza. bu kadar sevimsiz ve acili bir konu ancak bu kadar guzel yazilabilirdi... dediklerinizin her birine tek tek katiliyorum. o bantlarin minik olanlari yuzde ise yariyor, ama takmamak lazim, yoksa yara yapiyor... ayrica epilasyon kirik, batik yapma konusunda bence bire bir.
uykucu dedi ki…
of ya bu kadarda olmaz 2 günde bir yazmışsın ben daha yeni geldim arşivini zor okuyorum birine bile yorum yazamadım yenisi çıkmış bu ne hız:))anlattıklarına katıldım gülmekten öteleme hariç hepiciğini bende kullandım ama canım tatlı ya son noktayı koydum artık cilet, oh ne rahat ne acı ne uzama beklentisi çırt çırt öyle çoğaltırsın ters dönerde olmadı söyleyenler yalancı! ben çok memnunum ama banada tak etti (bulursam) paraya kıyıp lazer yaptıracağım kaymak tabiri ile gezinmek istiyorum bıktım be(az kıllıyım çok şükür ama onlar bile tak etti)sen hangisini kullanıyorsun yazmamışsın merak ettik:))
yasenin dedi ki…
ben bir yorum yazdım ama 4 tane yayınlamışım herhalde ingilizce özürlü olmaktan ileri geliyor sanırım.sevgiyle kalın
Adsız dedi ki…
Süper bir anlatımdı yine.Yüreğine, ellerine sağlık.Yine de günümüze göre bu konuda şanslı olduğumuzu düşünüyorum.Çünkü en azından alternetifler çok.Herkes işine geleni uygular değil mi ama.sevgiyle canım öpüldün.
Kremali'nin annesi dedi ki…
Allah iyiligini versin ne diyeyim; abarttigimizi dusunen koca kisilerine karsi ayni hayin planlari kuruyormusuz demek ki:))
Nazlım, gülelim hep beraber gül yüzlüm. Öperim.:)

Meleğim, ne demek kız, hemen bi ambulans en tam teşekküllüsünden sana. Ay Allah korusun.:)

Bendenizim, vatandaşa hizmet olsun bizimkisi işte gülüm.:)

Emrem, kız kuşum rahat edicez meraklanma. 80 yaşına gelince tüy müy kalmıyo insanoğlunda.:)

Perilim, acıma bacım paraya pula. Valla bıktım usandım. Özellikle tatile neyin giderken. Anladın sen onu.:)

Sühendanım, kanayan yara dedin sen de beni bitirdin.:) Yok annem be, o da cesaret işi. öyle teeek teek.:)

Caponum, sanım. Moralini bozma. Daha yeni başlıyor senin için her şey.:)

Sanemciğim, minicik bir operasyon evet. Hatta şöyle bir iki tüylerini elle koparmak bile anlatacaktır.:)

Ah Ferhanım, şanslı şimdiki kızlar. Biz yoluk nesil, dönük nesil. Yok bize kaymak maymak.:)

Renklerim, kız sen nerelerdesin kaçağım benim. Şanslısınnnn. Demek cımbız, valla ne güzel.:)

Doktor Umar Beyciğim, verdiğiniz bu değerli bilgiler için öncelikle teşekkürlerimizi sunarız. Lakin bu işleri daha ayrıntısıyla anlayabilmeniz babında, o epilatörü bacağınızın ve veya göksünüzün minicik bir yerinde denemenizi öneririz.:)

Gülücüküm, kızlar arası ağda partilerinde ne eğlenirdik ama dimi. Hani acısı da olmasaydı.:)

Nenonim, zaten ben hiç kıvamını tutturamadım bu güne kadar. Hep şeker olarak yedim.:)

Cemilem, heh işte, toptan pişir kurtul.:)

Nalanım, estağfurullah yahu. Çok sağol, ne kadar tatlısın. Karınca yağını ben de duydum. Kullanan arkadaşlar faydalı olduğunu söylüyorlar aslında.:)

Yaseninciğim, faydası olduğu söyleniyor. Umarım sende de işe yarar. Yorum işini ben hallediyorum meraklanma.:)

Mutlum, aha işte o sokaktaki macunlar gibi oluyor. Kız canım çekti şimdi.:)

Fezem, kız kıla tüye son olur mu yahu. Ömür boyu süreceeeek.:)

Ebruşum, yok yok hepimiz yemişiz zamanında. Iyyk derken tabi kullanılmışını yememişizdir.:) Anlatıcam gülüm. Yarın sabah, buralardayım.:)

Sevgili Ayşe, hoşgeldin. Güzel selamın ve yorumun için teşekkürler. O bantlar yüzde alerji yapıyor canım. Hele hassas ciltliysen.:)

Figenim, hoşgelmişsin gülüm. Bitti mi tatil. Döndün mü kürkçü tükanına.:) He valla yazasım vardı bu aralar. Acele etme be, okursun yavaş yavaş.:) Kız ciletle artmıyosa, sen de anam gibi şanslı hatunlardansın. Valla şansın hep devam etsin ne diyim.:) Ben ortaya karışık yapıyom gülüm.:)

Yasenincim, yok seninle ilgisi. Blogger bazen yapıyo böyle şeyler. Sevgiyle canım...:)

Mehtapcığım, teşekkür ederim canım. Ya doğru diyorsun. Eskiden daha da zormuş bu işler.:)

Ayşem Şulem, şöyle iki üç tüy yolsak şöyle göğüs bölgesinden, bir daha böyle söylerler miydi acep?:)
Lütfi Mutluer dedi ki…
Okurken çok eğlendim ama yapılanlar aklıma geldikçe acımıyorda değilim...
Muhabbet Çiçeği dedi ki…
:)) Canım en iyisi ve pratik çözümü epilatör tekniği sanırım. Ama öteleme tekniğide hoşmuş :)
Kökten çözüm yapsak keşke dimi ama . Öptüm seni kocaman.
cinar dedi ki…
Şu istenmeyen kıl-tüyden kurtulma tekniği olarak bir de lazerli epilasyon var İnce Gül'cüğüm. Ben gittim, gerçi tamamen kurtulamadım henüz ama benimkinde sürekli gidememenin etkisi var biliyorum. Bir arkadaşım 4 seansta bütün bacaklarındaki kıldan kurtuldu. Çok yakın ve güvendiğim biri olmasa inanmazdım ama öyle işte. Yapı demek ki. Zor işler bunlar be. Ben de erkeklerin bu acıyı bilmesini isterdim şahsen :)
Gamzeli dedi ki…
en güzel birincisi yakacan bir daha çıkmayacak, başka türlü kurtulunmaz :)))
Sevgili Ali merhaba.:) Okunduğu kadar eğlenceli bir etkinlik değil tabi.:)

Muhabbetim, var mı bu işin kökten çözümü acep? Ben de seni öptüm canım.:)

Çınarım, benim bir arkadaşım da 5 seansta hepsinden kurtuldu gerçekten. Dediğin gibi yapı meselesi. Biz git git bitiremeyiz zaten.:)Aslında bildirmeli onlara da.:)
Adsız dedi ki…
:))

suzem

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM