BLOG NEDİR? NE İŞE YARAR?


Blog, bildiğimiz anlamıyla bir çeşit günlük gibi bi’şeydir aslında. Bir takım insanların günlerden bir gün aklına esip, teknoloji aracılığıyla özelini, hayatını başka insanlarla paylaşmasıdır. Bir başka manası da; zamanında anneden köşe bucak saklanılan günlüklerin internet vasıtasıyla el oğluna okutturulmasıdır.

Kimi vardır, yemek tarifi verir, kimi el sanatlarında yeteneklidir. Kimi takı yapar satar, kimi pastacılıkla uğraşır. Kimi tatlı yavrusunu anlatır. Kimi teknolojiyi iyi bilir ve bunu bilmeyenlere de aktarır.

“Hit almak, PR yükseltmek, link takası…” ıvır zıvır bir sürü de ayrıntısı varmış, yeni yeni duyuyorum. İnsanlar bu işlerden para bile kazanıyorlarmış yahu. Hayırlısı ne diyelim.

Lakin benim için blog denen şeyin anlamı, dostluk ve arkadaşlık demek. Onlarla iyiyi, güzeli, ya da sıkıntıyı paylaşmak demek. Benim için blog; hiç görüşmediğin insanlara sevgi ve yakınlık duymak demek. Onların acılarını da, sevinçlerini de yüreğinin orta yerinde hissetmek demek. Kelimelerin arasından sıcacık sızan bakışlar, gülüşler demek.

Benim için blog; Dilek, Peri, Calimero, Nalan, Gülücük, Belgin, Tabiat, Emre, Muko, Nurcan, Beyhan, Cemile, Sebla, Gülsen, Ayşe Şule, Çınar, Çenebaz, Sanem, Deniz, Kuğu, Sananeki Bananesan, Ayşegül, Tülay, Yasenin, FZ, Figen, Bendeniz, Sühendan, Mehtap, Warhawk, Tatlı Cadı, Ela, Gazel, Aymen, Siyap, Boncukçu, Umar dostların doğum günü mesajlarıyla mutluluktan ağlamak demek.

“Teyzeciğim” diyen tatlı dilli Zeynep kızıma sarılmayı ve doya doya koklamayı istemek demek.

Blog benim için kısa ve öz anlamıyla ‘sevgi’ demek, dost biriktirmek demek. İki yıldır hala yazıyor olmam ve yazmaya devam etmem de bu yüzdendir işte.

Sizleri gerçekten çok seviyorum. Biliyorum teşekkür yetmez ama, siz yine de kabul ediniz. Kucak dolusu sevgiyle birlikte.

Hem kim demiş, zengin değilim diye? Şu dünyada dostlardan daha değerli servet, sevdiklerinin ve sevenlerinin olmasından daha büyük zenginlik olabilir mi?

Hoş kalın, hoşça kalın…
  • Önemli ve de Gerekli Not: Yukarıda ismi geçmeyen arkadaşlarım da benim canımdır. Onlar biliyorlar. Lakin kırılma, gücenme olursa çok üzülürüm. Sadece doğum günü mesajı yazan dostlara böyle teşekkür etmek istedim. Eminim görselerdi öteki dostlarım da yazarlardı. Ferhanım kırılmış bana. Elim ayağım kırık şimdi. Oysa o sevgi sözcükleri hepiniz içindi. Her günümü paylaşan dostlarım arasında ayırım yapar mıyım hiç?

Yorumlar

meleklerim ve ben dedi ki…
Canım benim iyiki seni tanıdım iyi ki dostum oldun.
Daha nice yıllara dostum diyebilmek dileyiğle,mutluluklar senin olsun.
Adsız dedi ki…
İyiki yazıyorsun, iyiki ben seni okuyorum, İyiki bu blog var....
Çok şanslıyım.
ZRPNDT dedi ki…
Seni okumak zevk... Hani bi öykuhane vardı sen de bilir miydin bilmem, O blogu sileceğini yazmış çok hüzünlendim bi an, hatta şimdi sen bunu yazmışsın ya senin de gün gelip gideceğini düşünüp bi kat daha hüzünlendim... Ben de seni çok seviyorum. Sevgimiz ebedi olsun inş. Öpüyorum
Bendeniz.. dedi ki…
CANIMIN İÇİ "GÖNÜLDEN VERDİĞİN HER ŞEY SENİNDİR ASLINDA" DERİM YA HEP,İŞTE VERDİĞİN HUZURUN VE SEVGİNİN KARŞILIĞI BU TANIM,SENİ ÇOK SEVİYORUM BİR GÜN ÖZLEMLE SARILMAK DİLEĞİYLE:))
Ferhanca dedi ki…
Ben seni çok sevdim linklerimin başköşesindesin.Fakat ben senin yanında iz bile bırakmamışım bloglarına bile girememişim olsun sanal dünya, bu neler neler oluyor..
Ben sevdim mi karşılıksız severim..sen her zaman benim linklerimin baş köşesinde olucaksın..
sevgiler..
Meleğim, canımsın sağol.:)

Eminem, asıl o şans benim güzelim.:)

Fezem, bilmem mi Öykühaneyi. Çok üzüldüm sahiden. Bir gün gidersem bu ellerden, sizi de yüreğimde götürürüm inan.:)

Bendenizim, canımsın ya. Gönlümün sultanlarısınız siz.:)

Ferhanım, benim dünya güzeli, dünya iyisi, tatlı arkadaşım. Sitemine kurban olurum senin. Nasıl sitemi bile tatlı dillim benim. Ben seni kıracağıma, alır bu yüreği paramparça eder, acısıyla günlerce uykusuz kalırım. Güzel arkadaşım, sen benim arkadaşlarım dediğim linklerdesin elbette. Bir de göremediğiniz gönlümün linklerinde. Görmedin mi yoksa? Lakin bu yazdığım isimler tek tek teşekkür edemediğim doğumgünü mesajı yazan arkadaşlarımdı. Eğer atlamışsam, sabah telaşının verdiği yoğunluktandır. Affet gönlümün sultanı. Kırılma n'olur. öperim sarı saçlarından, güzel yanaklarından.
уαѕємin... dedi ki…
yazılarını keyifle okuyorumben incegülüm iyi ki varsın ve iyi ki yazıyorsun

hani şu bi konudan başlayıp inceden inceden baika bi konuyo geçiş yapıp dokundurmaların yok mu bitiyorum valla

süpersim

kalemin bloğun arkadaşlığın hep daim olsun canım
ilham perisi dedi ki…
Ne güzel tarfi etmişsin ,gerçekten en önemlisi kazanılan arkadaşlık yada dostluklar gerise de hikaye :)
Adsız dedi ki…
Ben zaten üstüme alındım:))))

Öperim güzel kalbinden. Fikrimin en ince gülü.
Yaseminim, çok teşekkür ederim canım benim. İnşallah öyle olur.:)

Sevgili İlham Perisi, gerçekten tek kalan bu oluyor insanın eline. Gidenlerin bile hala kalbimde yer etmesi bundandır.:)

Sardunyam, tabii ki alınacaksın. Benim kalbimde her birinizin yeri ayrı ayrı. Ben senin güzel yüreğinden öperim. Yorumun çok iyi geldi.:)
Unknown dedi ki…
doğum güün kutlu olsun mutlu ol senelerce san boncuktan kuş yaptırdım konacak pencerene...blog iyi birşeydir para kazanmaya da gerek yoktur böyle iyidir dostluk parayla olur canım......öptüm..
muko dedi ki…
bir kişiyi görmeden sevebilmenin var olduğunu öğretti bana blog camiası,iyiki varsın sende canım arkadaşım,yazılarınla kâh hüzünleniyor gözyaşlarına boğuluyorum, kâh gecenin bir yarısı kahkaha atıyor oğlumun uykusundan uyanmasına sebep oluyorum hatta ve hatta "anne sen delimisin ya bu saatte ne bu kahkaha "deyip alay geçmesine bile sebep oluyorsun sen tatlı dilli arkadaşım..

çok başka şey blog arkadaşlığı tatmayan bilemez ki tadını,uzun yıllar birlikte yazabilmek dileği ile

sevgiler komacaman öpüyorum seni..
siyap dedi ki…
çok tatlısın,yazılarını okumak da çok güzel,insan görmeden yakınlık hissediyor...iyi ki varsın,bizden de sana koccaman sevgileeer...
Kuaybe dedi ki…
Hani demişsin ya "Emninim görselerdi, diğer dostlarım da kutlardı.." diye.. İşte ben o dostlardanım.. Zamanında görmeyen ve doom günüşünü kaçıran.. Ama seni çok seven, ne demek istediğini çok iyi anlayan ve daha nice güzel yazılar yazmanı dileyen..

Yeni yaşın hayırlı olsun İncegülümüz.. Ömrün uzun ve bereketli olsun.. Mini ve Maksinin torunlarını bile gör be anacım inşaallah :))
cenebaz dedi ki…
Fikrişim, çok güzel bir yazı olmuş. Her satırına ben de katılıyorum. Buradan ne güzel dostluklar kurduk, ne güzel insanlar tanıdık. İyi ki var bu bloglar, iyi ki var tüm dostlar.
Adsız dedi ki…
bu niye ayrılık yazısı gibi geldi de içimi burum burum buruşturup burktu :/ ama yanlış anladım galiba sadece amma evhamlıyım alt tarafı aplamız duygusala bağlamışda bizi de o duygu yoğunluğuyla yoğuruverdi iki dakkada :D tatlı dilli incefikirli,anlayışlı entel :P ,kültürlü,başarılı süper anne olan güzel ablamız gerçekten de dostsun sen bize daha nice nice iki senelere hadi bakalım kimseyi yarı yolda bırakmak yok :)
Elçinim, senin o boncuk kuşunu severim ben. Para pul nedir ki, hepsi yolunuza paspas.:)

Mukom, aynen öyle canım. Görmeden, görüşmeden. Kelimelerin gücü ve sihriyle sevgi köprüleri, dostluk binaları inşa ettik hep birlikte. Yıkılmasın inşallah.:)

Siyapım, güzel gönüllüm. Sağol. Canımsın.:)

Çenebazım, seninle kader arkadaşlığımız da var değil mi? Hem dur emekli olayım da, geliyorum biliyorsun.:)

Sananekim Bananesanım. Tatlı Caponum. Kız nedense bana da veda yazısı gibi geldi bu. Böyle bi hüzün yaptım sonradan. Aslında teşekkür yazısı olacaktı. Ne bileyim ki, kader. Kim bilir, belli olmaz hiçbir şey. Canım ya, kız yirim ben seni.:)
Kuaybeemmm, bak işte ihtiyarlık benimkisi güzel kuşum. Affet seni atlamışım arada. Ben biliyorum ve seni seviyorum. Teşekkürlerimle güzelim, çok çok sağol. Yusufcuğumu da öperim kocaman.:)
WarhaWk - Cenk dedi ki…
Sizi arkadaş listeme
ekleyebilirmiyim?
Saygılar,
Cenk
Ferhanca dedi ki…
Canım incegülüm, sitem aslında hiç tarzım değildir yapıverdim sbaha.. pcyi kapatmıştım aklıma takıldı döndüm bir daha kudum yazıyı doğum günü mesajı yazıyorsun, doğru dedim fakat haberim yok ki doğum gününden atladım mı acab diye kendime sordum valla??:)))
Canım yaa dediğim gibi tarzım olmayanı yaptım aman artık şımarıklık olarka kabul et.belki de bu günlerde olan kırgınlığından hassaslaştım böyle saçmalıuorum..
Canım şimdi geçmiş doğum günün kutlu olsun,yanaklarından öperim..gününüde bilsem keşke:))
ayrıca kırmılmadım ben sevdiğime kolay kolay kırılmam çok büyük bir şey olmasın yeter ki.sana kırılmadım kız ben seni çok seviyorum,zaten şu blog dünyasında seçmelrimin içindesin..canım çok öptüm gerçekten niyetim seni üzmek değildi..
Sevgili Warhawk, elbette ekleyebilirsin, mutlulukla. Teşekkür ederim. Sevgiler benden de.:)

Ferhanım, ben de seni çok seviyorum be. Biliyorsun işte. Ne diyeyim. Dostlar arasında olur böyle ufak tefek yanlış anlaşılmalar. Önemli olan çözebilmek elbette. Ben de seni çok öptüm, teşekkür ederim canımın içi.:)
Mutluveumutlu dedi ki…
Bloğumu açtığımda, ilk yorum yazdığım kişilerden biriydin ablacım. Birde baktım , benim yorumumun ardından bana ziyarete gelmişsin,yorum bırakmışsın, çok mutlu olmuştum. O gün bugündür sen benim İncegül ablamsın. Sana abla demem yaştan ötürü değil biliyorsun değil mi, sendeki anaçlık duygusunu farkedince sana abla demek geldi içimden...
Katılıyorum kesinlikle! Amaç paylaşım: Hiç görmediğin bir insanla dertleşebilirsin, doğum hikayesini okurken gözlerin dolar, mutlu haberine sen de sevinirsin! Bunu yaşamayan bilemez sanırım! Maşallah diyorum ve öpüyorum kocaman seni:)))
böylesine güzel bir incelik gösterdiğin içinde bende birkez daha sana teşşekkür etmek isterim cnm...en güzel günler en güzel mutluluklar seninle olsun...kim bilir birgün belki yüzyüze gelmek bile kısmet olur....
öpüyoruz kızlarla teyzoşumuzu :)
Deniz dedi ki…
Benim için blog, sen bu yazıyı yazmadan 2 gün önce, sana "teyzecim" diyen Zeynep'e sarılıp onu öpmektir :) Çok güzel annesi ile senin kulaklarını çınlatabilmektir. Hatta bunları yazıp seni çatlatabilmektir :) Çok zarifsin, biz bütün arkadaşların ve okuyucuların seni çok seviyor ve keyifle izliyoruz. Daha nice yıllar da okumak istiyoruz.
Nenoni dedi ki…
Mutlu uzuun yıllar.Cumadan beri internete bakamadım eşimin yengesini kaybettik de bu arada hep evde misafirler felan vardı
ancak herkes gitti işe dönebildim ve bilgisayarın başına oturabildim de.
Biliyormusun İncegül arkadaşım, her ne kadar şu yaz başından beri bloglara pek bir girip okuyamasamda, okuduğumda yorum bırakamasamda bilki senin tüm yazılarını okudum sessiz sessiz ve okurkende , anlatma uslubunla okuduklarımı gözümde canlandırabildim.
Bencede iyiki sende bu blog dünyasını keşfetmişsin ve iyiki bende senin yazılarını keşfetmişim.
Geç olsada arkadaşım doğum günün kutlu olsun, nice doğumgünlerini sevdiklerinle birlikte kutlamanı dilerim...
nymphea dedi ki…
Incegulcum, ben de sessiz okurlarindan biriyim. Her ziyaretimde gunluk olaylari anlatis bicimini gule gule okuyorum. Yine cok guzel yazmissin. Sevdiklerinle beraber mutlu yaslar dilerim:)Iyiki dogdun ve iyiki yaziyorsun:)
Adsız dedi ki…
Incegülüm iyiki varsin ve iyiki yaziyorsun. Biliyormusun senin yazilarini okuyunca canim sikkinsa bile nesem yerine geliyor. Seni cok seviyorum.
Biliyormusun dün aklima rahmetli ANNEM düstüde, icim burkuldu. Annemin yasami bir Roman olacak kadar hüzünlü. Incegülüme anlatsamda Annemin Romanini beraber yazsak diye gecirdim icimden. Yazi stilini ve akici, sürükleyici anlatimina bayiliyorum cünkü.
Sevgilerle ve Sevdiklerinle kal olur mu Incegülüm, kendine iyi bak.
TATLI CADI dedi ki…
Yahu sen ne kadınsın canım ya, hem incesin(bu teşekkür inceliğinin en güzel örneği),hem sevgi ve saygı dolusun(bu değil cümlelerinden kelimelerinden hatta harflerinden belli),içtensin (bu ise her bi şeyini içtenlikle anlatmandan bizi ailenmiş gibi kabul etmenden belli)eeeeeee bi de zenginsin dimi ama. Sen var ya sen kaymaklı bol fıstıklı nefis kızarmış kadayıf gibi şekersin bi de.
Nacizane senin için bir şiir yazdım acemice ama cadı bir ozandan daha iyisi çıkmazdı sanırım.

Ayrıca bir muhabbet beslerim sana Kimsecikler darılmaya .
Nedendir diye soran olursa
Blog aleminde acemiliğimden beridir
Hep yanımdasın hala

SENİ SEVİYORUMMMMMM
Mehtap dedi ki…
Canım benim, sevgili ince gülüm,bizlere yansıttığın candan ve sevecen kalbinle gönlümüzün kraliçesisin.Keyifle okuyoruz.Her okuduğumuzda da daha çok bağlanıyoruz.Umarım dostluklarımız daim olur ve sanal alemden gerçek yaşamlarımıza kayar.sevgiyle ve sağlıkla kal.öpüldün kocaman.
Aymen dedi ki…
doğum günü mesajı yazdığıma ne sevindim valla adımı görünce:)))
Mutlum, iyi ki gelip yorum bırakmışsın ve iyi ki senin gibi tatlı bir kızı tanımışım. Sağol canım benim.:)

Seblacım, paylaşımdan başka bir derdimiz yok bu ortamda. Ve umarım hep güzel şeylerden dolar gözlerimiz. Ben de öperim canım sağol.:)

Cemilem, aslında ne yaptım ki. Asıl ben size teşekkür ederim. Sağol canım benim. İnşallah, bir gün mutlaka kızlarımı kocaman öpmek de nasip olur. Şimdilik sanal olarak öpüyorum.:)

Denizim, iyiiice sarılsaydınız birbirinize. Benim için de hem. Böyle nispet yapılır diyorsun yani.:) Bir gün hep birlikte, bir İkea gezisinde belki, kim bilir?:) Sizi seviyorum, biliyorsunuz, tatlı ikili ve kara kuzuları.:)

Nenonim, başınız sağolsun canım ya. Çok teşekkür ederim arkadaşım. Neler yaşadık, neler paylaştık birlikte değil mi?:)

Börtlekim, canım benim. Sen de benim için çok özel arkadaşlarımdan birisin. Bir tek kelimeyle yüreğimin sıkıntısını çözüvermiştin hatırlarsan. Nasıl şaşırmış, nasıl mutlu olmuştum bu empatiye. Canımsın.:)

Nymcim, çok sağol canım. Ne kadar mutlu oluyorum yüzlerde bir gülümseme olabilmekten. Dediğim gibi amaç sadece paylaşmak. Teşekkür ederim, hem de çok.:)

Belgincim, bu tatlı ve güzel sözlerin için çok teşekkür ederim canım. "Neden yazıyorsun" sorusuna verilecek en güzel cevapsınız siz. Bu sevgiyi, dünyaya değişmem. Ayrıca anneciğinin hayatı gibi değerli birşeyi yazmak için beni layık görmen çok onur verici. Teşekkür ederim bunun için de. Sevgiyle...:)

Cadıların en tatlısı, bu güzel görüşün senin aynandan yansıyan görüntündür. Ya kendi tatlı, dili tatlım. Bir de şiir yazmışsın ya bana, vurdum artık duygulanmanın dibine. Bence çok çok çok güzel. E bana yazılmış. Daha ne diyeyim, öpüyorum kocaman cadı ozanım benim. Ben de seni çok seviyorum.:)

Mehtapım, canımsın sağol. Sizin gönlünüzün güzelliğidir benden yansıyan. Umarım bu güzel dostluk daha çoook uzun sürer, daha iyisi hiç bitmez. Sağol, gerçekten.:)

Aymenim, aslında kaplancığımın ismini de yazmak isterdim yahu.:) Benim sıpalar bayılıyorlar ona. Hele akvaryum olayını görünce, onlar da sürekli bahsetmeye başladılar. Ailecek hayranıyız efenim.:)
Şevval Elif SOLMAZ dedi ki…
Bu yıl dostlarım layık görmüş blog ödülünü aldım,hemde hiç farkında bile olmadan.Benim için bir ilkti ve sanırım son olacak.Çünkü ben ödülmüş reklammış paraymış gibi kaygılarla değil,sadece mutlu olmak,eğlenmek,hayatta farketmediğimiz güzellikleri hatırlamak isteyen dostlarla bir arada olup güzel vakit geçirmek için buralardayım.
Sözlerine sonuna kadar katılıyorum arkadaşım,birlikte nice güzel yıllara ;)
yasenin dedi ki…
blogu sizde şifrelemeyin nolursunuz sevgili gazel vaktide şifrelemiş zaten çok üzüldüm sanki veda yazısı gibi olmuş sizi okumadan duramam
yasenin dedi ki…
blogu sizde şifrelemeyin nolursunuz sevgili gazel vaktide şifrelemiş zaten çok üzüldüm sanki veda yazısı gibi olmuş sizi okumadan duramam
Sevgili Şevval, önce merhabalar ve sonra tebrikler. Dostların destekleri ne kadar önemli değil mi? Çok teşekkür ederim bu güzel sözlerine ve sıcak yorumuna. İnşallah.:)

Yaseninim, yok böyle bir düşüncem. Eğer bir gün şifrelemeyi düşündürecek bir şey olursa, zaten toptan kapatır giderim dükkanı. Ya hep, ya hiçtir hayat benim için. Teşekkür ederim güzel ilgine. Ne kadar mutlu ettin beni.:)
Lalegül dedi ki…
38. yorum benden..Geç olsada doğum günün kutlu olsun arkadaşım..Nice yıllara..En az 100 yıl yaşa üstelik hep sevgiyle, dostlukla.. sağlıcakla..
Geveze Kalem dedi ki…
Aaa kaçırmışım ama benim bahanem var. Ay dur hemen telafi edeyim.:))
İncegülüm, buraya yansıttığın kişiliğin kadar güzel bir yaşamın olsun her zaman. Oğuzcuğumla, liselimle, eşinle(başka kimse yoktu ailede değil mi, pot kırmayayım şimdi:P) hep birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu günleriniz olsun.

Blog nedir arkadaşım? Blog bahane dostluklar şahane!:D Hem de palavradan değil vallahi de billahi de sahici dostluklar bunlar. Bu yaştan sonra başka başka şehirlerden üşenmeden görüşüp buluşabildiğim dostlarım olmuşsa eğer, bunu blog dünyasına borçluyum. Daha görüşemeyip uygun zamanı beklediklerim de cabası... Bak listemdesin ona göre.;-) Hem seni yalnız da istemem, yanında Oğuzcuk abimiz de olmalı mutlaka.:))) Dur ben bir plân yapayım, ikna ederim belki seni kimbilir?;-))
Lalegülüm, teşekkür ederim canım ya. Olsun , olsun, geç olsun da güç olmasın dimi ama?:)

Gevezem, öncelikle güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Amin ve hepimiz için sevdikleriyle güzel bir yaşam dilerim ben de.:) Diğer mevzuya gelince; yüzde yüz böyle. Dostluktan başka bir kazancımız yok işte bizim. Ne demek sen yap programı, Oğuz abicik o miniğin yanaklarını mıncırmak için sabırsızlanıyor zaten.:)
Adsız dedi ki…
もしそうならあなたはあなたの新しいハンドバッグのデザイナーブランドを所有することは非常に高価ですが意図的な選択であることを知っている

Look into my web-site :: バーバリー ブリット
Adsız dedi ki…
あなたが失敗と出てくるし道もはっきりと見ておく必要がありますあなたのオンラインオンラインマーケティングのための貴重な主題の調査手順を示しています完全に無料の有益な情報を送信させるとともにこのタスクを完了防ぐする方法に関する詳細については:

Feel free to visit my website ... ベルト バーバリー
Adsız dedi ki…
Nowadays, there are other styles sports shoe in the
offer. what is definitely more, from National basketball association to football game,
Nike has obtained its intent 2 . Just do the idea.
Purchase resist change, only temporarily. Professionals will simultaneously consider whether
some sort of logo design standards to include reading.
http://www.vtv.am/members/joanneste/activity/69998
Adsız dedi ki…
ロッカーシックな傾向と明るい色のハンドバッグの動向を提供していますバーバリーの2011年春ファッションショーを表示するにはこの記事の左側にビデオをクリックしてください

Here is my website メンズ コート バーバリー
Adsız dedi ki…
Usually lasts as long mainly because the shoes to appropriate
on the ray! Air Max technology is already used by the majority of shoes at that time.
Do going to be wearing warm tiers under the coat?
You'll soon recognize that the reef fish aren't disperse entirely more than the lake.
http://moodle.clackesd.k12.or.us/user/view.php?id=77483&course=1
Adsız dedi ki…
シャイニング明るい顔がこのシ
ーズンのシンボ
ルの永久覚え:水とその属性は創作
の流動性や整髪で発見

Review my blog; miumiu 新作
Adsız dedi ki…
Sponsorship can allow with ample . Sneakers.si offers a large variety
of Adidas athletic shoes and Nike comfortable shoes.
One related with these shops located on the on the internet is Nike Weather event.
I'm going to give you options to different shoes which means you can have an option. http://forum.wedas.com.ua/profile.php?id=17332
Adsız dedi ki…
処方眼鏡を着
用しultizingの最初のコ
ンセプトは直混入とい
うイメージでし


Also visit my blog miu miu 財布
Adsız dedi ki…
。ショールカラータキシードが広い肩や背の高い男性と男
性のための優れた選択肢です。同
様に短い身長である筋肉の男性の
ためだけでなくショ
ールタキシード作品のスタイ
ル。ジャケットのシングル
ボタンスタイルは胴体が
長くなるように見えるのに役立ちますし
、外観は、ずん
ぐりした男性が薄く見えるのに役立ち
ます。ショールタキシード
を注文時に右の適合を
得ることが重要である。発
注のための測定とサイズチ
ャートを服用につい
ては、当社の測定情報の
セクションを読む

my web page; コーチ 財布
Adsız dedi ki…
The day before was the "soft" reveal of the nike Hyperdunk
2012. You can now buy wear capable of a person feel like a golf superstar.

All the famous company is surely a really runaway success this required Cannes by way involved with tornado.
Its content material is man-made buff overlays when considering
strategic support. http://cccatexas.com/community/index.
php?usr_login=AbelLight&btn_submit=Find&t=finduser
Adsız dedi ki…
Take a bagsDiscount cheap private coach is a fantastic choice for guru sacks private
gucci lovers. Previously owned right, these promotional gifts can help you may grow your identity.

With chain linked by metallic loop, this can was named secondly.
55 in fashion industry. Number of green clutch, cool green
full of small, newly harvested taste. http://info.action.or.

kr/index.php/%EC%82%AC%EC%9A%A9%EC%9E%90:GinaFaulk
Adsız dedi ki…
Exceptional pieces of rhinestone jewelry adorn pretty every woman equipments.
The major notes may automatically be floral, earthy,
musky, grassy, or citrus-based. So far, more as opposed 10 internationally world renowned Wholesale Replica Purse for settled.
Much much less colognes are found in drug and savings stores.
http://www.musiciansoppshop.com.au/8063/offer/tuition-0/how-to-distinguish-between-these-genuine-and-wrong-chanel-bag
Adsız dedi ki…
Armani Casa is the perfect brand that markets these furnishings on top of that decorations.
It's considerable cheaper and more easy to obtain. An most stunning room featured a glimmering mosaic staircase enclosed by classical statues. Well, here is generally some information pertaining to you! http://stolte-krigere.fr/profile.php?id=32761

Review my web site; gucci shoes
Adsız dedi ki…
Search for some testimonials, and look once they present you with any kind connected funds-back
assure. Salad dressing for spring season can be troublesome.
Shirts range caused by $1-$5, skirts $2-$5,
Blazers are $7-$10, suits $10-$15, shorts $2-$5. Elevated hair accessories includes all
styles but varieties. http://democratielocaleparis9.
com/tiki-index.php?page=UserPageelizabetcouture

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM