TALİH KUŞU KAPIMIZDA KUTLAMASI


Birkaç gündür yoktum ya ortalarda. Nerelerde miydim? Anlatayım efenim;

Şimdi bu benim ormantik koca kişisi var ya; hani şu benim Bretim Pitim… Bir akşam eli kolu dolu geldi eve. “Hayırdır koca” dedim. “Ne aldın ki bu kadar?”

Başladı paketleri açmaya. “Ahan da sana üç dört tane mikini, akşam yemeklerinde giymen için Versacee’den birkaç fistan, sahilde neyin ormantik yürüyüş yaparkene giyersin diye Piyer Karden amcamdan sahil donu, yine gece balo neyin olursa diye gece entarileri, Loyis Vuyitoon heybe, bunlar da çok ünlü bi markaymış ama aklıma gelmedi şimdik, ayakkabı terlik falan işte…” diye döktü ne varsa ortaya.

Herif herif n’oldu be? Bunlar servet tutmuştur yahu. Haydi tek taşa ses etmedik, lakin bu kadar parayı çula çaputa vermen hiç tasvip ettiğim bir davranış biçimi değil, bilesin. Piyangodan büyük ikramiye bize isabet etti de benim mi haberim olmadı? Yok canım… Hadi leyyyn ordan… Dalga geçiyosuunnnn… Ulen gökten para yağsa, bizim kafamıza yine de taş düşer be. Nerde bizde o şans? Amaniiinnn!

Ama ben dediydim… O kuşun kafama z.çtığı gün anlamıştım talihimizin döneceğini. Kuşçeyiz öyle böyle değil, sanki biriktirmişti de bir haftalık kısmeti, beni görür görmez bırakıverdiydi üzerime. Sana savurduğum küfürler için beni affet kuşçuk. Artık istediğin zaman bi cikle, ben hemen gelirim. Sana helâ olmaktan mutluluk duyarım cici kuş.

Zengin mi olduk oolum biz şimdi? Çok mutlu olcez dimi bundan kelli?

Koca kişisi bu esnada iki tane uçak biletini de fırlatıvermez mi yatağın üzerine doğru. Bakmalara korkuyorum. “Ah canıımmm, tatile mi gidiyoz? Vallaha da çok ihtiyacım vardı bak. Ya çocuklarımız, biricik, tatlı yavrularımız ne olacak?” Elbette her klasik Türk annesi gibi onlarsız haramdı bana her türlü güzel etkinlik.

“Tamam” dedi, benim koca, “hele biz birkaç gün baş başa gidip dönelim, onlarla da çıkarız tatile” Koca kişisi ormantizmin doruklarında şu sıra bildiğiniz üzere. Hem ormantik, hem yağuşuklu, hemi de zengin. Beyaz atlı kocam benim.

Lakin benim işlerim çok yoğun, bırak iki tatili, bir tatillik bile ayrılamam ki. Nasıl söylemeli bunu kocaya? “Ulen zengin olduk, yemişim işini gücünü. Hemen istifanı veriyorsun” derse ne olacak? Ben çalışmadan duramam ki, diye düşüne korken benim herifciğim anlamış olacak ki seslendi en yumuşak, en tatlı haliyle;

“Hayatım, işi bırakırsın. Her zaman istediğin, hayal ettiğin kendi işini kurarsın. Çocuklarınla da istediğin kadar beraber olabilirsin böylece. Tatil dönüşü, hemen başlarız hazırlıklara.”

Bu bir rüya olmalı. Yok yok olmasın bee! Bu sefer kırdık galiba feleğin çemberini. Ulen kim demişse “parayla saadet olmaz” diye, halt etmiş. Bi bulsam sokacam gözüne… Bak nasıl da saadet oluyormuş. Paran varsa saadeti de, neşeyi de satın alırsın oolum, diyecem.

Sonra birlikte yollara döküldük. Son derece lüküs ve havalı bir otele gittik. Öyle-böyle değil. Anlatılmaz, yaşanır cinsinden. Bir ara fotoğraflarını da yayınlar, görgüzüslüğün gözünü çıkarırım, meraklanmayınız. Bizi krallar gibi karşıladılar yahu. Kafamızda taç, benim üzerimde kabarık elbise, kocada da şu paçası büzgülü donlardan olsa, tam kral ile kraliçe kıvamındaydık yani. E kral dairesini tutmuş adam boru mu? Ben balayı süütünü tercih ederdim gerçi ama, ne edelim artık? İdare ediciiz… Ay… Zenginim ayol… İlişmeyin bana… Basarım böyle havamı işte.

Kıız öyle demeyin bak, hani zengin olunca sizi götürecektim ya ben 9-10 yıldızlı bi tatile. Uçakta hep onu düşündüm valla. Yalanım varsa şu önümdeki havyarla, şampanya nimetine kör bakayım. Organizasyonu yaparız, hep beraber gideriz diye yol boyu planlar kurdum. Hem ne eğleniriz düşünsenize. Altını üstüne getiririz soysetik tatil beldesinin. Hayatları boyu unutamazlar bizi be. ‘Soysetikler, soysetik olalı böyle grup görmedi’ diye baki kalır bu kubbede sedamız. İzin de kralını bırakırız alimallah.

Hava çok sıcak, deniz çok güzel, karnım çok açtı. Öyle odaya özel olarak gönderdikleri tropikal meyve sepetiyle doyacak gibi değildim. Zati havaalanına gönderdikleri lemuzinin rengini de hiç güzel bulmamış, servisinden memnun kalmamıştım. Bu nedenle sinirliydim biraz. Bu da hassas mideme zarar veriyordu. Takıp takıştırıp, sürüp sürüştürüp biiçe inmek, malak gibi yayılıp caanım denize ayağımı bile sokmamak, bir de kebap söyleyip öküzler gibi yemek için sabırsızlanıyordum. Ne yani? Böyle olmuyor mu lüküs kamarada?

Hemen plaja inelim diye tutturdum. Etrafa bir baktım, tutturduğuma da pişman oldum. Anam, hatunları görseniz, bir içim su. Bunlar nasıl yaratıklar böyle. Kadın kısmında bir gram mı yağ olmaz, bir öbecik bile mi selodit bulunmaz. Yok artık yahu! Rabbim bunları çıkarmış tornadan, kalan çapaklarla da bizi mi yapmış, tövbe-haşa. Gerçi bunlar onun yaptığıyla olacak iş değil. Modifiye edilmişler belli ki. Bu herif şimdi hem zengin oldu, hem yağuşuklu hem de kerizmatik ya, bizim mutluluğumuza gölge düşürür mü ki bu durum, diye içten içe yemeye başladım kendimi.

Parayı bulunca koca kişisinin cibilliyeti çapaklanır mı? Çoluk çocuğun huyu suyu değişir mi?
Yoksa ben zengin olmadan daha mı mutluydum ki? E paran var, derdin var bi’ yerde. Dengesiz miyim? Evet.

İyi de… Oldu bir kere. Şimdi bütün hayatımız değişecek. O kör olası kupona isabet etti işte dünyanın parası. Üzülsem mi, sevinmeye devam mı etsem bilemedim.

Bu düşüncelerden uzaklaşmak için biraz cet ski neyin yaptım, biraz da suda debelendikten sonra birinci kalite bambudan yapılmış, İtalyan tasarımı şezlonguma uzandım. Esiyordu sanki sahilden sahilden. Koca kişisini de kesiyorum bu arada, var mı bi vukuat babında. Hani göz oymak, saç baş yolmak, yarım metre ve de sivri topuklu plaj terliğimle kafa kırmak gibi gereklilikler doğarsa diye gözüm üzerinde. Zengin olduk diye, genişleyemiyciim yani. Hem rezalet çıkarmak sonradan görmeliğin olmazsa olmazı değil mi? Ahan da tam oluruz. Belki haber bültenlerine bile çıkarız kim bilir?

Hafiften içim geçmiş bu arada. Uyuya yazıcam handiyse. Lakin, üşüyorum, ürperiyorum. Böyle püfür püfür bir serinlik vicudumun alt bölgelerine doğru…

Şöyle doğrulayım da üzerimi örteyim dediydim ki, bir de ne göreyim; yatağımdayım, tam karşımdaki pencerenin tülü havalarda uçuşuyor. Sıcak diye evdeki tüm pencereler açık tabi, efil efil esiyor sabah ayazı. Üzerime de bişey almamışım… Ulen açıkta kalmış bizim hassas bölgeler…

Ne kıyafetler, ne havyar, ne şampanya, ne deniz, ne de para… Neyse ki, hatunlar da gitmiş len.

“Zengin de olmamışsın, e şimdi biz neyi kutluyciiiz” demeyin yavrular; bu mutluluk böcüğünün bugün doğum günüsü, alın onu kutlayın ne edeyim? Başka da bişii sunamıyorum. Sizi tatile götürecek kadar zengin olmasa da, hâlâ o aynı İncegül kişisi olsa da… İyi ki doğmuş di mi?

Yorumlar

meleklerim ve ben dedi ki…
İyiii kiiiii doğduuuuun İiinceeegüüüül,iyikiiii varsııııın.
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
ah ince gülüm ,rüyaları bile roman tadında tatlı dillim,doğum günün kutlu olsun,gerçekten iyi ki doğmuşsun ,
seni çokkkkk seviyorum....
bradin pitinle ,aslan yavrularınla uzun yıllara inşallah....
Calimero Mutfakta dedi ki…
Ablacim.. canim benim.. nice nice senelere.. butun guzellikler sizin olsun.. huzun keder hastalik uzak dursun.. sevdiklerin ve bizler hep yaninda olsun :)
Calimero Mutfakta dedi ki…
pastandan canim ceker.. bana da ayir olur mu :)
nalan dedi ki…
iyi ki doğdun incegülüm iyi ki doğdun...becerip bir pasta ekleseydim şuraya en asortiğinden....ama yok o teknoloci bende adını bile doğru yazamadım,sen pastayı yedim say üstüne de buuuuz gibi bir limonata iç ,o yazdıklarının olmadığına da şükredelim hep beraber
para herkesi bozar seni de bozardı biz de sensiz kalırdık yazık değil mi bize
Annene de teşekkürler yolluyorum seni doğurduğu için
Tüh be, biz de sen zengin oldun da bizi de tatile götürecen diye heveslenmiştik ya, niye bu rüyaki, niye sen artık zengin değilsin ki.....
Neyse İncegil'üm biz senin kalbinin ne kadar zengin olduğunu biliyoruz ya, bu bize yeter,
İyiki doğdun, iyiki varsın nice sağlıklı ve mutlu yıllara
Adsız dedi ki…
Incegülüm iyiki dogdun (beni sorarsan, ben coktandir yazilarinin gizli takipcisi), inanki sensiz günüm gecmiyor, seni cok büyük bir zevkle ve yüzümde kocaman bir gülümsemeyle okuyorum. Iyiki varsin, iyiki dogmussun. Dogum günün kutlu olsun! Sevgilerle kal.
Tabiat Ana dedi ki…
aman be incegülüm para dediğin nedir ki ,elinin kiri.Gördüğünden geri koymayacak kadar olsada yeter yani:))
canım yıllar sonrada hep böyle içten hep böyle neşeli sağlıklı huzurlu ve sevdiklerinle olman dileğiyle mutlu yıllar sana.
Emre dedi ki…
Ömürsün yav, rüyadır bu deyip başladım okumaya lakin doğumgünüsüyle bitireceğin heç aklıma gelmedi valla, sürprüz hatun seni, doğum günün en hasından kutlu olsun allah devamını getirsin huzurla ve sağlıkla, öpüyorum çok.
muko dedi ki…
doğum günün kutlu olsun incegülüm hep böyle neşeli, hep böyle mutlu ol emi,nice nice yıllara..
rüya olduğunu tahmin ederek okudum ama doğum günü güzel bir son oldu :)
öpüyorum sevgiler..
HAYAT dedi ki…
doğum günün kutlu olsun.
anlatış tarzın süper ya.bi insan bu kadar mı süper bağlar olayı
nurcan dedi ki…
NİCE YILLARA SAĞLIKLI HUZURLU HEP BİRLİKTEE. ENFES BİR YAZIYDIII...
Adsız dedi ki…
mutlu, sağlıklı, huzurlu ve sevdiklerinle birlikte geçireceğin yıllar dilerim. sevgiler...
yani öyle bi bağlamışsınki yine konuyu ucu nereye dokunacak diye merak ediyordum :D ama hiç tahmin etmedeiğim yere geldi:) iyiki doğdun incegülüm iyiki varsın arkadşım nice güzel yıllara :)
Doğumgünün mutlu olsun! Mutlu ol senelerce tüm sevdiklerinle! Rüya da süpermiş:)) Gerçek olması dileğiyle nice yaşlara;) (kızlar hariç:))))
Adsız dedi ki…
Yaklaşık altı aydır sürekli takibimde olan tatlı kadın! Bu süre zarfında bütün arşivinizi hatmettim ve hemen hemen bütün yazılarınıza bayıldım.

Bu yazıda da yine aynı ince kara mizah, yine aynı ince dokundurmalar, yine aynı ince anne yüreği, yine aynı incelikte bir argo kullanımı. Fikrinizin ince güllerine sağlık.

Bu kadar çok şeyi bir yazıda anlatabilecek yeteneğe sahip olduğnuz için siz mi şanslısınız yoksa bunları okuyabildiğimiz için biz mi karar veremiyorum.

Sevgili incegül iyiki doğmuşsunuz. İyiki varsınız. Nice senelere.

Sevgiler.
Gülsen
Kremali'nin annesi dedi ki…
Sevgili Incegul,

Simdi hatirlamiyorum, hangi linkten hoplaya ziplaya buraya dustugumu; ama iyi ki gelmis de seni tanimisim. Seni doguran guzel anneye sevgilerimi, hurmetlerimi gonderiyorum. Sevdiklerinle birlikte nice mutlu huzurlu yillar diliyorum...
cinar dedi ki…
İlahi ya :) Çok şeker bir yazı olmuş. Yazının sonundaki haberse daha güzel. Ne iyi etmiş de doğurmuş anacın seni :)
Nice nice mutlu yıllar İnce Gül'cüğüm. Hep böyle gülerek, hep sağlıkla ve mümkünse parayla inşallah hihi :))
Ya canımsınız... Gerçekten.:) Kız ağlattınız beni var ya. Hepinizi tek tek öpiciiim. Hele şu işlerim bitsin de.:)

Valla çok seviyorum sizi ben. İyi ki varsınız. Sahiden.:)
cenebaz dedi ki…
İyi ki, iyi ki, iyi ki doğmuşsun Fikrişim.Bret Pitin ve çocuklarınla mutlu, sağlıklı nice yıllar. Canım arkadaşım, iyi ki varsın:))
Sanem dedi ki…
Doğum günün kutlu olsun. Sağlık ve mutlulukla dolu nice yaşların olsun.
Deniz dedi ki…
Fikrimincim mutlu yıllar dilerim ailenle, sevgiklerinlerinle... Sağlıklı ve güzel, huzurlu nice yıllar. iyi ki dogdun, cocuklarının annesi, abimizin güzel eşi, bizlerin de Fikriminciği oldun :) N.Sultanın da ellerinden öperiz, nice yıllar...
KUGUU dedi ki…
İyi ki dogmussun bebegim
datlum,giymetlim
Cok openzi
KB
Adsız dedi ki…
yine yaptı yapacağını :D nasıl sazanlık yaptırıyorsun herseferinde bize her seferinde nasıl yiyoruz senin şu kelimeli kelimeli zeka oyunlarını eh abla alacağın olsun valla yakında yalancı çoban olcan bize :D ehuehehe Doğum günün kutlu yeni yaşın hayırlı olsun :) iyiki varsın iyiki ağzımızı gönlümüzü tatlandırıyorsun .Allah performansına zeval vermeye :D
Adsız dedi ki…
Doğum gününüzü Candan Kutluyorum:)
Nice sağlıklı uzun yıllara...
Sevgiler,
Ayşegül Pırlanta
Adsız dedi ki…
Dogum günün kutlu olsun!!!
Iyi ki dogmussun, iyi varsin... iyi ki de blogun sayesinde biz de senin varligindan haberimiz var... ve iyi ki o pozitif enerjini bizimle paylasiyorsun!!!

Rabbim; saglik, afiyet ve huzur icinde ailenle beraber nice güzel yillar nasip etsin...

"bu da gerceklesir mi?!" diye düsündügün bütün hayallerini, hakkinda hayirli sekilde bir gün, belki de en yakin zamanda yasaman dilegiyle...

Sevgi ve selamlarimla,
TülayK
yasenin dedi ki…
doğum günün kutlu olsun
mutlu ol senelerce
sana bocuktan kuş yaptım konacak pencerene
Kitaplikkedisi dedi ki…
Allah iyiliğini versin e mi:))) Bak gecenin şu saati benim koca kişisini uyandırdımm incegüllere ikramiye çıkmış diye ağzım kulaklarımda :D Anlayamadığım bazı homurtu sesleri çıkarıp yönünü değiştirdi :D Tam kaç para diye yorum atacakkene ağzım kulaklarımda :D Doğum günün olduğunu okudum. Yaw ben ne safım :))))))
İYİ Kİ DOĞDUN İNCEGÜLLLLL
iYİ Kİ VARSIN GÜLÜMSEME KAYNAĞIM
AMA BAK OLMUYO Bİ SEN Bİ DE KOMEDİ TÜKKANI GÖZ ÇEVREMDE KAZ AYAKLARI OLUŞTURDUNUZ SIRITTIRMAKTAN :p ZENGİN OLSAYDIN ONLAR İÇİN KREM İSTERDİM AMA DEĞİLMİŞİN :p ÖPÜYORUM KOCAMAN
uykucu dedi ki…
e alemsin sen bende borçlarım için para isteyecekken rüyaymış dedim bozuldum ama iyikide doğmuşsun (tüh ben hayatımdaki karmaşadan unutmuşum doğum gününü yazmıştım bir kenara.).hep böyle kal emi..öptüm bolca görüşmek ümidiyle...
Bendeniz.. dedi ki…
ay başlığı gördüm bitürlü okuyamadım tamamını yazının iyiki doğdun ve iyi ki çıktın yolumuza canım arkadaşım,mutluluk bırakmasın yakanı,azcık para çıksın ama azdırıcak kadar değil:))
sühendan dedi ki…
Doğum gününüz kutlu olsun.

Sizin şu konulara değinme tarzınıza bayılıyorum.Yazınızı okuyorum.Hem diyorum gerçek olabilir mi?Hem de içimden bir ses "sonunda seni farklı birşey bekliyor" diyor.Baştan yazının sonunu okuyup heyecanımı da kaybetmek istemedim.Ellerinize sağlık.
Zeynebin Dünyası dedi ki…
Doğum gününüz kutlu olsun incegül teyzeciğim.Uzun yıllar beraber olmak dileğiyle....
Mehtap dedi ki…
İyiki doğdun ince gülüm.Bilseydim sana da bir doğum günü mesajı çekerdim.Hayatındaki güzelliklerin,sevgin,mutluluğun daim olsun inşaallah.Canım yazılarında o kadar sıcak ve eğlenceli ki,Okurken Rüya mı bu dedim bende.
Neyse canım seni sobeliyorum bende...
WarhaWk - Cenk dedi ki…
Doğum Gününüzü Kutlarım;=)

Saygılarımla,

Cenk
TATLI CADI dedi ki…
Canım İncefikirlim, ya seni her derde deva deyip tüm doktorlar tavsiye etmeli çok üzgün ve sıkıntılı olmama rağmen gülümsettin yine beni dilerim seninde o gül yüzünde gülücüklerin hiç eksik olmasın ve doğumgünün kutlu hayatın sevdiklerinle beraber hep mutlu olsun.
Ela'dan Mektuplar dedi ki…
çok güzel ve eğlenceli bir yazıydı
:))) bu arada uzun ve hayırlı ömürler diliyorum sevdiklerinizle geçecek tabii.
sevgiler...
gazel vakti dedi ki…
Azzcık geç de olsa doom gününu kutlarım.
Aymen dedi ki…
mutlu yıllar....
siyap dedi ki…
mutlu yıllaaar,iyi ki doğmuşsun!!!...
sevgileeer...
Boncukçu dedi ki…
İyi ki doğmuşsun, iyi ki o güzelim anlatımınla yazıyorsun.
Düşlerin hiç eksilmediği nice mutlu yıllara.
Canlar, çok çok teşekkür ederim. Nasıl mutlu olduğumu anlatabilir miyim bilmiyorum. Yok yok anlatamam. Kabul ederseniz teşekkürlerimle birlikte yürekten bir sevgi demeti gönderiyorum hepinize.:)
уαѕємin... dedi ki…
geç kalmışım benn :((

olsun niyet önemlii demi

nice senelere ailenle sevdiklerinle birlikte bir ömür boyu mutlu ol emii

öpüyoruz senii

sevgilerr
Yaseminim, tabii ki önemli olan niyet ve samimiyet. Canım benim çok sağol. Ben de sizi öpüyorummm kocaman.:)
Mutluveumutlu dedi ki…
İyiki doğmuşsun ablacım, iyi ki seni tanımışız. Çocuklarınla, eşinle, tüm sevdiklerinle beraber nice nice yıllara...
esengül dedi ki…
süper bir yazı ve süper bir bağlantı :)

iyiki doğdunuz mutlu yıllar,Bretiniz Pitiniz,evladınız ve sevdiklerinizle bir ömür boyu mutlu,güzelliklerle dolu uzun yıllar... :)

kalem tutan elleriniz dert görmesin :)
Adsız dedi ki…
dünyanın en tatlı dilli ve sıcak hatunu iyi ki doğmuşun iyi ki seni tanımışım Rabbim tüm güzellikleri önüne sersin.. Mutluluğun hiç bitmesin..
Mutlum, sağol canım benim. Bin katıyla sana diliyorum bu güzel dilekleri.:)

Sevgili Şiir Dostu, merhabalar.:) Ne kadar mutlu oldum sizi gördüğüme ve bu güzel, sıcak selam ve içten dilekler için teşekkürlerimi kabul edin.:)

Yakamozum, o kadar içten ve sıcaksın ki, seni sımsıkı kucaklamak istedim şimdi. Sağol benim gülüm. Rabbim tüm mutlulukları hak eden herkese versin. Sana da tabi.:)
NAZLICA dedi ki…
Geç kaldım ama olsun yazayım yine de İncegül. Seni anan balınanmı yoğurdu bi söyle canım. Ben jetonu köşeli okumaya başlayınca sevindim mutlu oldum, oh ne güzel piyango vurmuş diye:))) Burçdaşım benim, rüyanda burcunun etkisinde kalmışsın. O ne ihtişam, zenginlik, kalite. Sen çok yaşa emi, tüm sevdiklerinle nice mutlu yıllar dilerim canım. Kalemine sağlık, severek okudum yine.
Nazlım, teşekkür ederim canımın içi. Bu tatlı sözlere, güzel dileklere binlerce teşekkürler. Öperim kocaman kocaman.:)
Adsız dedi ki…
iyi ki de doğmuş ne demek...
sizinle tanışabilmek bile büyük bi şans kanımca..
çevrenizdekiler çok şanlılar..
iletiniz bi are..

suzem

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM