SOBE SOBE SOBEEEEEEE


SOBE 1……………..

Cumartesi sabahı şöyle arkadaşları ziyaret edeyim dedim. Önce baktım Gökhan sobelemiş beni. Marka demiş. Say sevdiğin markaları. Çok marka diye tutturanlardan değilimdir ben. Beğenirsem, markasına bakmam pek. Beğenmezsem de marka diye almam hiçbirşeyi. Ama yine de sevdiklerimden sayayım dökeyim bakayım.

1- LEVİS bana hep genç kızlığımı hatırlatır. O vakitler tabii böyle herkeste yok. 501 modeli güzel yurduma gelmemiş bile. Babama rica ediyoruz. Gemici arkadaşlarına getirtiyor. Hani şu k.ça kaçan kot diye anlatılır gençler arası muhabbetlerde. Severim de, giyerim de. Yalnız reklamı çözemedim ben. Şimdi bunu böyle üst üste mi giymek gerekiyormuş? Biz mi yanlış giyiyormuşuz bunca yıldır?

2- ADİDAS ve NIKE mağazaları, 14 yaşında, hayatının büyük bir kısmını spor yaparak, yapamazsa seyrederek, o da olmazsa spor konuşarak geçiren bir yavrunuz varsa, 2. adresiniz olabilir. Bir de satış elemanları çok kibar ve kültürlü. Malum bunca okküz varken, insan hasret kalıyor insan gibi insana.

3- ACE Ayşe Teyzeciğimin bana tanıtıp sevdirdiği çamaşır suyum. Çamaşır suyu ama, ben çamaşırda hiç kullanmam. Onun için çamaşırları cııırtlatıyo mu bilemem. Her türlü hijyende, başka tanımam. İlla o olacak. Gerçi bazı bazı koca kişisinin, ya kadın bu ev niye sürekli çamaşır suyu kokuyoooo diye haykırması olmasa daha da çok yerde kullanmak isterim ama…

4- CARA ve BELLISSIMA ikilisi benim kokuda favorilerim. Kadınsı, romantik, tatlı ve etkileyici iki koku. Başka parfümler, deolar kullanmışlığım çoktur ama, bu ikisinin yerini hiç biri alamadı. Bu koca kişisi koklayıp koklayıp aşık olduydu zamanında bana.

5- NESTLE DAMAK , çikolata deyince, tatlı deyince, lezzet deyince aklıma ilk gelen marka budur. Reklam sloganı gibi oldu di mi? Böyle bir lokma alıyorsun, önce erite erite bitiriyorsun çikolatasını ağzında. Sonra da fıslıkları kıtır kıtır yiyorsun. Üfff nasıl canım çekti. Hadi ben bakkala gidiyorum.

Ayçiçeği, Limon, Boripori SOBE SOBE SOBE

SOBE 2…………

Dolaşırken dolaşırken bi de ne göreyim. Çerkes kızı Öznur kızı da demiş ki Sobe sana, tavsiye ver biraz. Kelin merhemi olsa kendi başına sürer önce desem. Ben şöyle bi kendime tavsiyeler versem de, isteyen alsa olur herhalde.

1- Mümkün olan en kısa sürede spora başlamalısın İncegül. Kışın yorgunluğu, toksinleri başka türlü atılamayacak anlaşıldı. Ne mi yapıcan? Bahar geldi. Hiçbir şey yapamıyorsan sahile in koşu yap.

2- Daha çok kitap okumalısın. Okumaya daha fazla vakit ayırmalısın. Hadi hadi sen istersen vakit bulursun. Hatta bak bi kitap tavsiye edeyim ben sana HERKES BİRAZ KAÇIKTIR Yazar Susan F.Young. Çok eğlenceli, ve gerçekçi. Nörotiklerin el kitabı gibi bişey. Hayır canım nörotik olup olmadığını değil, az mı nörotiksin çok mu onu görüyosun.

3- Kırdığın kalpleri mutlaka ve mutlaka tamir etmeye çalışmalısın. Sonra çok geç olabilir. Telafisi olmayabilir. Sonra pişman olup kendini yemenin, bir ömür boyu vicdan yapmanın hiçbir faydası olmayacağı gibi, seni de yıpratır bilirsin.

4- Her zaman sevdiğin, seni mutlu eden şeyleri yapmalısın. Sevdiklerinle ve seni sevenlerle daha fazla vakit geçirmek için fırsatlar yarat. He bi de hobi edin mesela. İncik boncukla uğraş. Ne bileyim işte bulursun sen bir şeyler.

5- Bak sana son tavsiyem İncegül, öyle otu potu kafaya takıp, abuk subuk şeyler için kendini ve sevdiklerini yıpratma. Hiçbir şey için değmez emin ol. Mutlu olma fırsatını hayat sana vermese bile sen kendini mutlu etmeyi bilmelisin. E her şeyi de devletten beklememek lazım değil mi ama?


Çiçeklibahçe, Cadı, Yalnızlar Kraliçesi SOBE SOBE SOB

Yorumlar

CeRkeS KıZı dedi ki…
hangisini şey etsem..şimdi bu levis olayı biraz sinir ediyor artık beni..bende sever(d)im..giyer(d)im ama artık sevmiyorumm..herkesin giymesine kıl oluyorum hatta..
bu ace teyzeyi sevmiyorum ben..kokusu kötü geliyor bana..(bende ne seviyorsam :P)

tavsiyelere gelince bende annemin koşu bandına talim edecem..sonra kırdıgım kalpleri yazacam gidip mucuk yapacam..sonra gülümseyip ışık saçacam :P ama önce derslerimi geceyim..sonra benim cok cok cok vaktim olsun diye dua edecem..bu arada adidas nike felan demişin..incegül benide nufusuna alsana :P hazır bak evli barklı cocuklu :)
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
ahh ince gülüm,ben ne çok kitap okuyan bi insandım,bilgisayar esaretine artık dur deme vaktim geldi, mayıs ayında sınavımı atlatayım daha çok okuyacağım,bu benim pişmanlığım bu arada..
hepsi yine çok sevimli anlatılmış.:)
kurunane dedi ki…
alt taraftaki sobe maddelerinin hepsini çok tuttum, aynılarını bende uygulayabilsem keşke. bilgisayar karşısında çok fazla vakit geçiriyorum, oysa kalkıp pilav yapmam gerekiyor.
çerkes kızım, Ace'nin bahar kokulusu var bacım onu kullan.
İstemem ben seni ders çalışmıyon sen, oğlusunu gönder ya da doğur bi kız onu ver.:)

gökhancım, ne demek zevkti benim için.:)

periliköşküm, ahhh ahhh sorma. Bir de çocuklara öğüt veriyoruz utanmadan. Bırakın şu bilgisayarı da kitap okuyun biraz diye.:)

yağmurum damlam, o senin sevimliliğin, güzel yüreğin. İnsan kendisi nasılsa, karşısındakini de öyle bilirmiş.:)

kurunanem, yazdık yazmasına da, uygulamaya gelince bilmem ki nasıl olacak. Pilavlar, börekler, kurabiyeler... Sen ne zaman taşınıyon bizim buraya bacım?:)

Öpüyorum sizi.
Ayçiçeği dedi ki…
Firimincem, şimdi gördüm sobelendiğimi :) zevkle yazarım artık.
501'in kalıbı hiç güzel durmuyordu bende ;( Yeryüzünde bir ben varım herhalde, bu modeli sevmeyen (mecburen).

Spora ben de başlamak istiyoruuuuum :))
ayçiçeğim, nerelerdesin sen yahu:)
Havalar güzel olunca kayboldun gittin. Yakışıyordur 501. Sana öyle gelmiştir.:) Yaz da okuyalım zevkle bacım biz de.
Spoooooor şart.)))
MypallS dedi ki…
ben yorumu sonra yaparım yazacak bişey bulamıyorum.. bu günlerde çok tuhaf oldum ben ya niye niye ? ama cevabını bulamıyorum.. :(
tolgacım, bahardandır o bahardandııır.:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM