ELEKTRİK ŞOKU OLDUM




Nabersin günlükçüm.

Dün akşam bir süreliğine elektrikler gitti. Karanlıktan pek te hoşlaşmayangiller ailesi olarak, ben ve yavrularım bu durumdan nasıl kurtulabilirizin hesaplarını yaptık. Hadi beyin fırtınası yaratalım. Düşünün çocuklarım. Ne yapalım?


Elektrik idaresi arandı bittabii hemencecik. Sayın abonemiz –efendim- bedaşa hoş geldiniz- hoşşşş buldum mersi- dahili numarayı biliyosanız-yok valla bilmiyom..yeminlen..bilsem niye söylemiyim- o zaman arıza için 3 ü tuşlayınız- iyi de uzatmadan baştan söylesene şunu-
Eeeee tuşluyom da kimse bakmıyoo. Akşamın bu saatinde bedaş senin için mesai yapacak değil a hanım, yat zıbar bi yerde.- Anlaşıldı…

Hadi yavrular yatalım da sohbet edelim. der anne.
Maxi itiraz eder. Anne maç var. Ben ananeme gidicem.
Mini bu fikre bayılır. Aabiiii nolur yaaaaa…

Biz üç camış, aslında tek kişilik olan ranzanın, hemi de üst katına, sıkış tepiş yerleştik neyse. Üzerimizdeki örtüyü ..ki o da tek kişiliktir malum.. düzeltmeye çalışıyorum. Maxi’cim gayet te kibar bi şekilde.
Annecim uğraşma, Mini’yi örtmene gerek yok.
Niyekine?
E onun kürkü var, sıcak tutar.
Aaaa oğlum ne ayıp.
Mini laf altında kalır mı? Yok kalmaz kanımca.
Bırak anne yaa.. o kendine baksın.. kutupta arkadaşları bu sene kış uykusuna bile yatamamışlar.
Yavru hem sosyal mesajlar veriyo, hem de öbürüne laf çarptırıyo.
Miniiiii oğlum ne biçim laf o öyle.

Hadiyin, bırakın didişmeyi de bundan 10 sene sonra ne durumda oluruz hayali kuralım. Tamam mı? Miniciiim,
Şimdi anne, ben bundan 5 sene sonra Elektrik Yarasa olucam, sonra kendimi geliştirip, Statik Şok olucam. Ciyuvvv ciyuuuuvvvv.
Hönkkkk!.... E ben şimdiden şok oldum zati. En azından konsepte uygun bişey seçti çocuk.
Maxi sen söyle bari yavrum. Malum aramızda en aklı başında olan sensin. Ya da biz öyle zannediyoz.
Ben de Tusubasa olucam o zaman…. Aha işte dedim ben.. bu da gitti. E haliynen etkileniyo yavru.
Nesibasaaa..? o ne beee?
Var ya anne şu çizgi filmdeki fitbolcu…… Başka bişey seçsen çok şaşırırdım çooocum.
Anladıııım. Anneniz de bu durumda vataşiva kendy olsun bari.
?????????
Heh öyle kalırsınız işte…

Tamam yavrular, hadi masal anlatalım birbirimize. Mini sen başla yine istersen. Mini başlar..
Şimdi bi tane evren savaşçısı varmış. Bi de optimus varmış... Anne yaaaa aabiiim gülüyo yaaa.. E iyi ya oğlum demek ki çok beğendi senin masalı. Devam et sen…optimus beyaz kutusunun içine girip, pegasusa karşı diğer arkadaşlarıyla birleşiyomuş… Buncağız, her optimus dediğinde maxi gülmekten kırılıyor, mini de masalı durdurup ona doğru hamle ediyor, sonra masala kaldığı yerden geri dönüyor...Odeon oluyolarmış, arenada savaşıyolarmış …………………… bitti..
Maxiiii.. sen anlat çocuuuuum.
Bi gün Ronaldinyo çok önemli bi maç için hazırlanıyomuş. O sırada Pele gelmiş ona taktik vermeye……………….. Anne bak, şuna bişey de, çimdikliyo örtünün altından.
Miniiiiii… rahat dursana yavrum.
Ama anne o da ayaaayla gıdık yapıyo habire.
Maxiiiii … koca dana. Bak böyle pire basmış it yavrusu gibi debelenip durmayın.. gacırdıyo ranza..birazdan aşağıyı boylıycaz hep beraber, zannımca.
Anne bu Mini var yaaaa okulda n’aptı biliyo musun.….
Aaaaabiiiiiiiiii, söyleme bak, ben de senin msn de kızlarla yazıştığını söylerim. (Söylemedin yani…)

Allahım elektrik gelsin. Nooolur..
Geldiiiii. Yaşasın.
De hastirin, inin len aşağı sıpalar.
Aabiiiii, annem küfür ettiiii..
Evet anne bi de bize diyosun, küfür etme diye.
Hele bi edin de göriyim ben sizi. Gidinin delileri.. kime çekmiş bunlar anlamadım ki. Belim tutulmuş zati.

Hadi günlük bye canım.

Yorumlar

Ocean dedi ki…
Bu ne güzel bir muhabbettir yaaa... Mini ve maxi yi merak ediyorum... allah muhabbetinizi arttırsın inşallah :))
renkler dedi ki…
Ben elektrik kesintilerini severim aslında. Çocukken de kesilirdi... Anneme hep güzel anıları, bebekliğimi filan anlattırırdım, babamla nasıl tanıştığını da... Şimdi eşim ve oğluşumla muhabet yapmak için fırsat oluyor.
Deniz dedi ki…
yani öyle güzel anlatmışsın ki, elektriklerimiz kesilmiş kadar oldu :) kısa da olsa her akşam bir miktar kesilmesi iyi oluyor. hakikaten o anlada konuşuluyor :))
mayonez dedi ki…
elektrik idaresi bunu sık sık yapsa aslında dimi. bizde mum gölgesiyle parnak yoluyla zürafaa, dinazor yapardık duvarda :))

bayıldım yazına kocaman maşallaahhh maxi miniyee.çocuk istiyor muyum ne..
oceancım, amin canım sağolasın. Allah sana da anneliği nasip etsin de siz de böyle güzel muhabbetler edin inşallah.:)

renklecim, evet ben de severim aslında. Eskiden ne çok olurdu. Tüm aile böyle tatlı tatlı hikayeler anlatırdık. oyunlar oynardık. sonra da erkenden yatardık.:)

dnzcim, haklısın sohbete fırsat yaratıyor bu kesintiler de..ama işte karanlık olayı beni bitiriyor. şu şarjlı zımbırtılardan almıştım ama, bozuldu.:)

mayonezcim, evet onu biz de yapardık. kuşlar falan. ne hoş olurdu yaa..:) evet canım sen aslında çocuk istiyon da farkında değilsin. Hele bir de annecim deyip boynuna sarılmıyorlar mı.:)))
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Allah'ım orada olasım,o çocuk hayallerini dinliyesim geldi.:)
ay Çocuk mu istiyorum ne?:P
bu deli kız mayonez kırk kere söyleyecek olacak Allah koruya.:)
ben daha baskın çıkıp şimdi oturduğum yerde sayarak "mayonez,cadı,palyançoya çocuk" diye dua edeceğim.:)
sende amin de :)

-------------------
benim ara verme tuşu biraz bozuk ta.hep kelimeler bütün kalmış. yazı aynı idi yoksa sildiğim mesajda yani.:)
yağmurum damlam, her zaman bekleriz. Ranzamızın üst katı yıkılmadan yetiş.:)
Bu yavrusuzlara yavru nasip et Rabbim. Aaaaamiiiiinn.:)
Bunlara derken sen niyeti bozdun herhal.:)))
parkeolog dedi ki…
Ay çok eğlendim ben okurken.. :) Ne güzel bir diyalogtu vallahi, çok neşelisiniz, maşallah.. Allah muhabbetinizi arttırsın.. Darısı başıma :)
Kocaman Sevgiler.. :)
ANDY dedi ki…
Harikasin yahu :) Hele son laf "Has.." ile başlayan süper :) Sen bunları biriktir ileride kitap yapar satarsın. Bak bende menejerin olurum ;) Bakarsın Maxi'de iyi bir futbolcu olur o zaman Maxi'nin menejeri olur senin menejerlik işini bedava yaparım :) Kendime "yuh" diyorum hemen olayı paraya döküp kendime de pay çıkardım diye :):):)
gazel vakti dedi ki…
Keşke bizdede şöyle peşpeşe 9-10 akşam elektirk kesilse. Bizimkilerden kimse karanlıktan korkmuyor. Şöyle eşimle bol bol sohbet etsek. Mesela ben onun esgerlik anılarını dinlesem. yada güççüklük macerelarını yada ben anlatsam o dinlese.Böle trene bakar gibin t.v seyretmekten gına geldi. Bi keseresinde elektrik kesilmişti radyoya pil buldum.Pil bitince eşim türkü söyledi apartmandan bravo sesleri ve alkış efekti geldi.Sona erkenden yattık kesintisiz 18 saat uyuduyduk het gidi gençlik.
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
bütün bu tatlı muhabbet devam ederken,evin babası nerde olyorlar?...
parkeologcum, inşallah canım amin.:) Sen de yavrularının hikayelerini anlatırsın bize blogundan. İnan efsanenin kralı onlar.:)

andycim, valla süper işletmeci olduğun hemen belli oluyor.:) Olayı hemen nasıl mali boyutlarıyla ele aldın. Helal diyorum sana. Yuh deme kendine ayıp. Palyanço biber sürer valla ağzına.:)

gazelcim, merhabalar. Ahh koca evde olsa ben de bayılırım kesintiye de. Malum tırsma vaziyetleri var bende.:) Ne güzel ya eniştenin sesi güzelmiş. Bizimki bi söylemeye başlarsa apartmanı başımıza yıkarlar alimallah.:)

periliköşkçüm, benim koca rusya, rusya deyin yedi bitirdi kendini de beni de.:) Herifciğin yüzüne hasret kaldık valla.:)
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
hımm üzerinde hem anne hem baba sorumluluğu gerektiren bisürü yük var o zaman ,ee helal olsun sana valla hem iş ,hem çocuklar,hem ev,bide harika cümlelerin döküldüğü ve sürekli tazelenen bi günlük,enerjin hiç bitmesin canım arkadaşım..
periliköşküm, sağol canım. güzel görüşlerin ve temennilerin için.:) bu günlük ve dolayısıyla siz arkadaşlarım güç veriyorsunuz bana. emin ol.:) eve geldim ve yorumun moral verdi bana. şimdi bi gazla herbişeyi yoluna koyarım ben.:) öpüyorum seni canım arkadaşım.:)))
palyanço dedi ki…
valla süppersin diyorum :)
gül gül öldüm.. bitiyorum bu cocuklara nasıl da buluyorlar bu lafları insan ciddi ciddi "hönk" oluyo :) bu da ne demekse :))

bu arada sürdüm bilem biberi ;))
ciceklibahce dedi ki…
Allah muhabbetinizi arttırsın:) Seni okuyunca 2. çocuğa özendim valla:)
CaDı dedi ki…
Bende çok özendim, gideyim de yeğen kuzucuklarımı başıma toplayıp onlarla muhabbet edeyim:)) Maşallah keratalara, hayal güçleri çok gelişmiş, kimse çekmişler acep:P
palyançom, biber sürmek en iyisi kardeş, ne varsa eski yöntemlerde var. anlamam ben öyle pedagoji medagoji.:)) Hönk!.. bir çeşit dumur durumu canım.)))

çiçeklibahçem, yap anacım ikinciyi hemencik. birarada büyürler işte ne güsel.:) sonra başımın etini yeme ama senin yüzünden kafayı yidim deyin.:)))

cadıcım, 1-özendiysen hemen yap bi tane canım. 2-kime çektiler hiiiç bilemiyorum valla allah allah...3-yeğenler diyosun. siz vardınız mı ki memlekete?.:)))

Öpüldünüz.
cenebaz dedi ki…
İyi ki elektrikler kesilmiş de biz de bu hayalleri duyduk. Yerim ben o Miniyle , Maxiyi.
FZ dedi ki…
bana da çocukluğumu hatırlattın valla biz de mum yakardık camda beklerdik kardeşimle gelmesini bu meletin :D meyve yerdik mandalina kabuklarını sıkıp muma fışkırtaraktan ekşın yapardık :D
Sonra babam bizi kandırırdı hep yavaş yavaş gelir diye nöbete dikerdi birimizi pencereye şehrin bi ucundan başlıycak gelmeye diye kardeşimde araba ışıklarını elektrik geliyor sanark çığlık atardı geliyor diye :d hala korkarım ben bi itirafda bulunayım karanlıktan :D
çenebazım, herşey çocuklukta güzel geliyor insana ve o çocukların bambaşka dünyalarını dinlemek te o günleri hatırlatıyor sanki.:)

fatmazehram, babam da bize aynısını yapardı ehehe.. biz saflar da inanırdık bi güzel, sizin gibi.:) bizimki bi de sayı saydırırdı. bakalım kaçta gelecek diye. düşün o zamanlar kaç saat sürerdi kesinti. bildiğimiz yere kadar sayar, sonra başa dönerdik.:) hey gidi günler hey.:)
CeRkeS KıZı dedi ki…
sevgili vataşiva kendy :) elektrik kesilmesini gözümüze hoş bir durum olarak yansıttıgınız için teşekkür eder mucuks deriz..
sevgili çerkes kızı, asıl biz derslerinizden vakit bulup, ziyaretimize geldiğiniz için teşekkür eder, kocaman öperiz.:) Allah zihin açıklığı versin kardeşime.:)
Boncukçu dedi ki…
Ne iyi geldi bi bilsen, sanki ben de o ranzanın bi kıyısındaymışım (pek kıyıda kalacak çapta da diilim ya, mahsusçuktan olsun :)) gibi duyumsadım sıcaklığınızı.
Sevgiyle
sevgili boncukçu, ranzamız dar ama, gönlümüz geniş. biz seni de diğer arkadaşlarımızı da sığdırdık yüreğimizin kıyısına emin ol.:)
sevgiler sana da olsun.:)))
esprileri sana çekmiş belli :) mini ne yapmış okulda onu merak ettim :)
gökhancım, valla bilmiyorum ne halt karıştırmış, söylemedi abisi.:)
bir büyük sınıf lafı geçti ama, tahminimce koca koca kızlara asılıyo bu çapkın velet.:)))
canikoom Renkler'e bıraktığın yorumu okudum.
ÇOOOOOOOOOOk mutlu oldum.:)))))))
öpüyorum seni,yeni yazıyı koydum,kursa gidiyoruum vıınn.:)
yağmurum damlam, senin yazıyı okudum, geldim, senin yorumu gördüm. yani bu kadar olur.:) mini'ye gelince ara ara yine cipse niyetleniyor. yağmur teyzen üzülür ama, diyorum. hemen vazgeçiyor.:)
o akşam da yatağındaydı. doğumgünün olduğunu söyleyince, ben mesaj yazıcam dedi. açtık bilgisayarı mesajını yazdı, ondan sonra yattı.:)
Bacım bee, bi kız doğur bari de alayım oğluma, kaynanası olursun. Çok seviyo seni bak.:)))
ah kıyamam ben ona. bende ona teşekkür ettim gördü değilmi?
bacım ,rüyalarımızda
2.yi de hep erkek gördük. sanırsam kız olacağını emin olsaydı eşim çoktan razı olurdu.:(

şu anda kursta tenneffüsteyim. Öğrenci Yağmur bildiriyor. "Paticiklere bak,cazibe gör "demeyi unuttuuuu.hohohoh.:)
bunu kaçak yazıyoruuum.:)birde Renklerin dünkü yazısında Lamazi çantalarının macerasının devamını anlattım akşam. onlarıda oku oluurmu.:) öptüüüm.:)
yağmurum damlam, sen öğrenci mi oldun şimcik.:) ne kursu bu ayrıntı alalım please.:)
hepücüünü okudum bacım.:)
:))) yaşıtlarına ne olmuş büyük sınıflara uzanıyor :)
yaşıtlar bitti de gökhancım o bakımdan.:))))))))))

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM