ENDE TURAAA BİİİR Kİİİ ÜÜÜÇ



Sevgili Palyanço beni sobelemiş bu arada.. ben ebe oluyorum. Acemiyim bu oyunda artıkın kusuruma bakmazsınız. Konu vazgeçilmezlerimiz.

1- Tabii ki ailem.Büyükten küçüğe doğru. BABİŞKOM.. cefakar, hiperaktif kişilik..gece bi yarı iste sen yeter ki.. canın ne çekti..gitsin, bulsun, alsın. Aman yeter ki çocukları mahrum kalmasın.. gelinler, damat ve torunlar da dahil buna. N.Sultan.. benim biricik tatlişkom. Mavi gözlü devim, sultanım, ANNEM. İlk aşkım, biricik sevgilim, hayat arkadaşım, birlikte yaşlanmak istediğim erkek.. KOCAM. Ciğerparelerim, hepsi ayrı ayrı gözbebeklerim, canlarım, karındaşlarım..KARDEŞLERİM ve onların sevgili eşisileri yıllarca hasretini çektiğim hazır KIZ KARDEŞLERİM. Gözümün ilk ağrısı, yüreğimin ilk sızısı, en güzel duyguları ilk anneliği yaşatan futbol ve GS fanatiği..çıtır sevgilim, kocaman oğlus MAXİ. Hiç düşünmüyorken ani bir kararla olmasına karar verdiğimiz ilginç kişilik, hayal dünyası çoook geniş insan, annesinin küçük ve erkek kopyası, FB fanatiği..minicik oğlus MİNİ. Nasıl unuttum affet benim miniğim diyorum ve benim tatlı Nazar Boncuğum YEĞENİM i ekliyorum. Niye rengarenk? Çünkü benim hayatımda hepsinin ayrı bir rengi var.

2- Arkadaşlarım. Onlar olmasa hayat hiç çekilmezdi. Eski arkadaşlarıma şimdi eğer kabul ederlerse Blog arkadaşlarım da eklendi. Hepsi toptan vazgeçilmezimdir.

3- Işık. Hı o da ne di mi? Bendeniz karanlıkta yaşayamayan bi tür canlı olduğumdan ışık olmadan asla diyorum. Karanlık bi odada nefes alamadığımı, daraldığımı ve öleceğimi hissediyorum. Karanlıkta uyuyamıyorum bile. O derece yani.

4- Tatlı. Allahım beni tatlısız bırakma diyorum. Başka da bi şey demiyorum. Türü fark etmez. Şeker içersin yeter.

5- Çalışmak. Her ne kadar bazı bazı çok şikayet etsem de..yoğun tempoyu seviyorum. Pazar günleri bile kendime yapacak bişeyler buluyorum. Yoksa hasta oluyorum. Hiç bi işin yok işte. Yat dinlen. Ne biliiim işte kendine vakit ayır di mi? Yok anam olmuyo. Hastalık ben de bu. Hiperaktif olduğumdan olabilir.

Benden bu kadar. Kaç kişi sobelemem gerekiyo bilmiyorum. Ama herkesleri sobeliyorum.. sobeliyorum..sobeliyorum…gmemuzin, sanem, ayçiçeği, çiçeklibahçe, limon, çenebaz, yağmur damlası, periliköşk, gayriye, renkler, nimet, aslı, dnz, bembi vee bu postu okuyan herkesler. (Palyançocuuum da , andy, kurunane, cadı ve mayonezi sobelemiş zati.. ohh bi sürü oldu. Hadi canlarım dökülün bakem. Oyun zamanııı.)

Yorumlar

ANDY dedi ki…
brn yazdım bilem vazgeçilmezlerimi ama sen daha bir guzel anlatmışsın. Senin yazılarını okumak çok zevkli :)
Teşekkür ederim andycim. Ben de hemen bakıyorum şimdi seninkilere..eminim çok güzel yazmışsındır.
esat dedi ki…
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
esat kardeş, yanlış dükana geldin sen be. başka bi yer arıyon herhal. silmeyi de bilmiyom ki ben, orda kalacan şimdi. inşallah bulursun sevin'ini
Arkadaşlar bu arada o alttaki çöp kovasının silme işine yaradığını da çözdüm kendim kendime..teknoloji özürlü kadın.
Çok zekiyim çoooook:)))))
ciceklibahce dedi ki…
Işık olayı benimde vazgeçilmezim. Gece mutlaka küçük bir ışık yanıcak gözüm seçebilmeli etraftakileri. Elektrik kesilipde etraf kararınca zınk diye uyanıyorum sanki bir el boğazımı sıkıyor boğuluyorum. Ahhh bilmeyen halden anlamaz!!
Benide sobelemişsin düşünmeye başladım bile vazgeçlmezlerimi:)) En yakın zamanda yazıcağım ama sobelicek kimse kalmamış:))
ümran dedi ki…
inanmıyoruuuuummmmmmmmmmm.. ayy sonunda bende sobelendimmm..hemen yaziim bari..
ciceklibahce dedi ki…
Ay ne meraklıymışım sobelenmeye yazdım hemen:))
tek vazgeçemediğim yalnızlığım:) ve ailem ve tam teşekküllü devlet hastaneleri:)) bu kadar başka bişey yok bende fikriminince gülü:) ama seninkileri keyifle okudum:)

nimet
nimetçiğim, bak resmi unutmuşsun. Sağol canım..ben de çok keyifle okudum yazını.
bembi dedi ki…
ama ama sen herkesi sobelemişsin, sobelenecek kimse kalmamis nerdeyse! bi kuralı olmalıydı bunun :)
ne biliym şöyle bi mail gelmeliydi; "bembi hanım, fikriminincegülü şu tarihte..blabla.. sizi ve blogger arkadaşları sobelemiştir. Kurallar şöyledir: bla bla bla.." :)) zevkle yazarım ben, yihuu! :)
bembim küçüğüm, işte bilmiyom ki ben? öyle yaptım bu seferlik affet..:)bloglar alemi büyük aslında hakikaten kalmadı mı kimse?
Neyse gene oynarız küsme.
PERİLİ KÖŞK dedi ki…
hımm ilk kez milli olaraktan zevkle efenim...sevgiler..
periliköşküm, biz de zevkle okuyciiiz. sevgiler bizden efenim.
çiçeklibahçem gülüm, karanlıklarda bırakmasın Allah bizi diyorum. Başucunda mum tutmak iyi fikirmiş valla ben de yapiyim.
Hadi bacım bekliyom seni.
çiçeklibahçemin cevabı silinmiş idi. ben de hiç yazmaz mıyım cevap deyin tekrar yazdım güzel bacıma. yoksa beklemiyom artıkın. onu yazdı bi post daha yazdı. şimdi onu okuyom.
ciceklibahce dedi ki…
Esasında başucuma elktrik kesilince yanan ışıldaklardan alıcağım ama unutuyorum. Birgün mum yanarken yangın çıkcak yanıcaz diye korkuyorum. Kurunanenin yazısını okuduktan sonra yaptığım yangın planlarına bunuda ekledim. Bir ışıldak alınacak!! Belki tam başucuma değilde biraz uzağına koyabilirim ışıldakta adı gibi pek ışıl ışıl!!
yangın dedin de ben şimdi bi yazıyim size yangını...
azzzzz sooonnnnnnraaaa..
Canım benim,ben anlamadım sana cuma günü gelip,Şu kanatlı!hatıramı yazmışım gaflar yazına.ayın 9 unda yani.
Ama bu yazının tarihi ayın 8 i diyor. ben bunu hiç görmedim,nasıl oluyor anlamadım.:(
Neyse hepsi çok tatlı.Ve zaten ben de tatlı için ölürüm.
Ama elektrik kesilince ürkerim de, akşam olunca hemen perdeleri kapamayıp dışarının ışığı ile filan oturmayı severim,loş ışık severim.ama kocacım hemen aydınlıkister,bu keyfimi pek yapamam.:(

Ben seninle tanışmadan önce sobelenmiştim. gerçi o bilinmeyen 5 şeyiniz diye idi ama,
bak linkini vereyim.oradan oku olurmu acep?

http://yagmur-damlasi.blogspot.com/2007/01/sobelendim-ve-aure-gn-tiyolar.html
birde bunun bir üstündeki "zıır alüü bir telefon anısı" yazımı da okuyabilirsen sanırım ilginç bulacaksın. Çok öptüm seni.

Bir de "hıtklif kediden miniye" iki cevap yazdım.:)
Yağmurum Damlam, benim PC bilgisıyır olduydu ya.. hala öyle ya.. tarihte de öyle. 9 unda yazıyom 8 diyo. daha neler neler. komik PC

Okurum tabii büyük bi zevkle canım. Bu arada mini çok sevdi onu. Kendi gibi vahşi görünüşlü ya. O zaten her akşam baktırıyo Yağmur teyzem bişey yazmış mı diye. Cevap yazdın diye de çok seviniyo.. mesajı da aldı sanırım.
Biz onlara iyi davranırsak bişey yapmazlar di mi anne diyo.
Deniz dedi ki…
sobelenmek iyi birşey mi, oyunda kötüdür ya :) ama burada iyi birşey zannedersem. fikriminincegülü'm, ben yaşlıyım anlamıyorum dur öğreneyim bir yerlerden. şimdi ebe ben mi oluyorum :) ben de mi 5 kişiyi sobeleyecegim, benim niye bunlardan haberim yok üüühü :)
dnzim, iyi bişey valla blog aleminde hep yapılıyomuş. Yakında yaratıcı fikirlerle yeni sobelerimi bekle. Kaç kişi sobelenir bilmiyorum. Takıl valla..
Yaşlı mı dedin sen:)))
Sanem dedi ki…
Ince gul ;) sobelemissin herkesi, sobelenmeyen kalmamis hatta, cok tatlisin ;)
Kisacik bisi oldugundan yazacagim, hemen suraya yazayim izin verirsen canim;
.... Biraz daha yasamak icin kollarimdan, bacaklarimda ve hatta gozlerimden bile vazgecebilirim diyen bir yakinim vardi, sesi hala kulaklarimdadir, ne zaman vazgecme, herseyi birakma gibi cumleler duysam aklima duser gene hem kendisi hem sozleri.. Insanoglu yeri geliyor gercekten herseyden vazgeciyor, esten dosttan bile belki.. Ve belki tek vazgecilemeyen sey aslinda evlat olabilir diye dusunurken bu sefer de sehit anneleri ve onlarin o cesur halleri geliyor gozumun onune.. Bir zaman geliyor birini digeri icin gozden cikarabiliyor insan belki de, tek temennim Allahin bizi sevdiklerimizle, ailelerimizle olmaktan alikoymamasi..
Sevgiler canim
S.
sanemcim, öyle güzel yazmışsın ki bunun üzerine ne denir. Allah kimseyi sevdiklerinden vazgeçmek zorunda bırakmasın.
Öpüyorum seni canım.

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM