CANIMDAN CAN KOPTU...GELİP CANIMA KONDU...


Önce ilk kıpırtılarını duyarsın. Yarabbim o nasıl bişeydir öyle. İçinde bir can taşımaktasındır. Senin bi parçan, ama bambaşka bir can.

Sonra o dışarıya çıkmak ister. O an öleceğini düşünürsün. Bi insan bu kadar acı çekiyorsa ancak ölüyodur diye düşünürsün. T&S bile insanı bu kadar terletmez kardeşim dersin içinden.

Ama herşey bittiğinde aslında yeni bir hayattır ortaya çıkan. Senin bedeninden başka bir beden gelmiştir. Dünyada bundan daha büyük, daha gerçek, daha güzel bi mucize olabilir mi?

Sonra kucağındaki minik varlığa bakarsın..bakarsın..inanamazsın bi daha bakarsın. Gülersin..ağlarsın..allak bullak olup..dağılırsın.

Sonra toparlanırsın. Bu miniği dünyaya getirdin ve ona bu dünyada ayakta kalmasını öğretmek te senin görevindir. Omuzlarındaki bu büyük tatlı yükün ağırlığıyla daha da güçlenirsin. Kartalın kanatları, aslanın pençeleri ve bir güvercinin naifliği ile donanır, kadın olarak zaten çelik gibi olan sen, geçilmez olursun..yıkılmaz olursun.

Artık onun hem meleği hem koruyucusu hem yol göstericisi herşeyi olursun. O nasıl senin herşeyin olduysa...

Sonra bi gün gelir bakarsın ki senin canın büyümüş. Kendi duyguları kendi fikirleri oluşmaya başlamış. Daha da sonra kendi ayakları üzerinde durmaya başlamış. Sen artık onun herşeyi değilsin.

Biraz acıtsa da kabullenirsin. Hatta gururlanırsın. O yine de sorarsa sana, söylersin. Fikir verirsin. Belli etmeden onu hala koruyup kollarsın.

Sen onun herşeyi değilsindir artık ama o hala senin herşeyindir. Ve sen yaşadıkça öyle kalacaktır.

Yorumlar

Ayçiçeği dedi ki…
Benim de herşeyim olan iki yavruşum var. Elbet onlar da bir gün kanatlanıp uçacaklar. Ama elimden gelebilen tek şey, kanatlarını güçlü kılmak..
Şimdilik hala onların herşeyiyim. Bari keyfini çıkarayım:)
ciceklibahce dedi ki…
Sayfanı yeni keşfettim. Yazılarını okudum büyük bir keyifle:)

Benimde oğlum var oda gün gün büyüyor bugünün keyfini çıkarmaya çalışıyorum. biliyorum ilerde hiçbir zamam şimdiki konumumda olamıyacağım ama o günlerin keyfi de eminim ayrı olur:)
Adsız dedi ki…
anneiği ne güzel anlatmışsınız...

suzem

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR ÇİFT KUŞ KANADIDIR MUTLULUK

SİGARASI YALDIZLI GELİYOR NAZLI NAZLI

AYA BAKTIM SENİ GÖRDÜM SANA BAKTIM AYI GÖRDÜM